Giulia popravila vreme na Ringu, brža od Panamere/VIDEO

Kada je u septembru 2015. nova Giulia predstavljena publici na sajmu u Frankfurtu, Alfa Romeo je saopštio da je najsnažnija, Quadrifoglio Verde (QV) verzija na stazi Nirburgring postigla vreme 7 minuta 39 sekundi. Godinu dana kasnije, nakon finih podešavanja automobila i dodatnih testiranja, rezultat je spušten na 7:32!

Automobili

Izvor: B92

Petak, 09.09.2016.

12:30

Giulia popravila vreme na Ringu, brža od Panamere/VIDEO

Na taj način, Alfa Romeo Giulia QV nadmašila je novu Panameru Turbo, koja je u junu na istoj stazi zabeležila vreme 7:38. Porsche je tada sa zadovoljstvom objavio da je Panamera postala najbrži serijski sedan na Ringu (mada ovaj automobil formalno ima karoseriju sa 5 vrata).

Najnovijim rezultatom, Giulia QV potukla je to vreme za 6 sekundi.

Pogledajte kako je izgledao rekordni krug: Alfa Romeo Giulia QV pogonjena je 3.0 V6 twin-turbo motorom koji proizvodi 510 ks i 600 Nm. Automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,9 s i razvija maksimalnih 307 km/h.

Prilikom obaranja rekorda, za upravljačem je sedeo italijanski vozač auto-trka, Fabio Francia, a auto je u pojedinim momentima dostizao brzinu i preko 280 km/h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: