Kako je evoluirao Porsche 911 od 1964. do danas (VIDEO)

Malo je modela u istoriji automobilske industrije koji su uspeli da potraju duže od pola veka. Još je manje onih čiji se dizajn u tom periodu nije iz korena promenio.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.02.2016.

11:35

Kako je evoluirao Porsche 911 od 1964. do danas (VIDEO)
YouTube Screenshot

Za dizajnere Porschea 911 često se u šali kaže da imaju najlakši posao na svetu, jer taj model evoluira iz generacije u generaciju, zadržavajući izvorni koncept koji je 1962. zacementirao Ferdinand Aleksander Porše (Ferdinand Alexander Porsche).

Istina je da oblikovanja svake nove 911-ice predstavlja izazov s obzirom da je naizgled savršen automobil potrebno dodatno unaprediti, kako mehanički, tako i aerodinamički, ne menjajući pritom njegove osnovne linije.

Pogledajte video koji slikovito pokazuje kako se Porscheov najpoznatiji model menjao od svog debija, pre više od pola veka, pa do današnjih dana: Autori animacije odabrali su da svaku od generacija predstavlja verzija za koju smatraju da je ostavila značajan trag u automobilskoj istoriji.

Osim vizuelnih i mehaničkih promena koje je Porsche 911 pretrpeo u svojoj istoriji, može se videti i kako je snaga motora do danas povećana nekoliko puta u poređenju sa skromnih 130 "konja", koliko je imala prva generacija, a pored svakog modela istaknuta je i cena u dolarima iz vremena kada se taj automobil pojavio na tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: