Pazite šta stavljate na YouTube

Možda policija u Japanu i ne prati sve ono što se pojavi na YouTube-u, ali među milionima građana svakako postoje i oni zabrinuti spremni da prijave saobraćajni prekršaj koji je neko snimio i postavio na internet.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 14.03.2012.

10:35

Default images

Jedan 50-godišnji japanski doktor uhapšen je zbog prekoračenja brzine nakon što je dokumentovao sopstveni saobraćajni prekršaj i postavio video na YouTube.

Ovaj ponosni vlasnik Ferrarija 458 Italia želeo je da sa milionima gledalaca podeli iskustvo vožnje tog automobila.

Međutim, kako nije lako obuzdati jedan Ferrari, on je više puta prekoračio dozvoljenu brzinu, a utvrđeno je da je u naseljenom mestu, gde je ograničenje brzine 40 km/h, projurio sa čak 125 km/h:



Japanska policija je reagovala na prijavu građana i identifikovala vlasnika Ferrarija.

Na osnovu video snimka i jednostavne matematike uspeli su da odrede i brzinu kojom se vozilo kretalo, tako što su uporedili pređena rastojanja sa proteklim vremenom.

Doktor je priveden sudiji za prekršaje, a u slučaju da bude osuđen preti mu kazna od šest meseci zatvora ili 935 evra.

Ferrari zapalio garažu u Parizu?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

19 h

Podeli: