Kraj rata između BMW-a i Audija?

Netrpeljivost između BMW-a i Audija traje već neko vreme. Dvojac bavarskih proizvođača otvoreno se sukobio putem štampanih medija, billborda, pa čak i YouTubea. Nije se štedelo na udarcima, a bezdušnom šamaranju čak su se u jednom trenutku pridružili Subaru i Lexus.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.11.2010.

10:54

Default images

Najbolji način da istakneš sopstvene prednosti jeste da omalovažiš suparnike. Iako smo u poslednje vreme svedoci partnerstava, maslinovih grančica i belih golubica, pre nego otvorenih okršaja, s vremena na vreme plane nemilosrdna borba u kojoj se ne biraju sredstva.
Rat između BMW-a i Audija aktuelizovao se nakon što je proizvođač s logom četiri prstena prodajnim rezultatima zapretio ekipi iz Minhena.

Pre četiri godine, šaleći se na račun Audijevog osvajanja titule južnoafričkog automobila godine, BMW je izašao s reklamom "čestitke Audiju od osvajača svetske titule za automobil godine". BMW nije trebalo dugo da čeka na odgovor. Šestostruki osvajač LeMansa "zahvalio" je BMW-u na lepim željama.
Ni drugi proizvođači nisu sedili skrštenih ruku. Subaru je pokušao da isprovocira bavarski dvojac, te je kao osvajač titule za motor godine BMW-u i Audiju čestitao na osvajanju titule na takmičenju lepote.
Reakciju je pokušao da isprovocira i Lexus, uplićući u sukob i Mercedes, ali trojac nemačkih proizvođača potpuno je izignorisao dalekoistočne provokatore, pa je nastavio međusobno da se udara "ispod pojasa".
Audi i BMW sukobili su se i putem reklamnih video spotova. Da li je ratu došao kraj? Procenite sami.



Izvor - tportal/Supermen

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: