Automobili

Petak, 20.07.2012.

08:55

Život, kao video igrica

Šta mislite, šta je starije - grupno divljanje u saobraćaju ili video igre u kojima je zadatak voziti što nesmotrenije?

Izvor: B92

Default images

Sama činjenica da je automobil oko 85 godina stariji od prve vozacke video igre, verujemo da su nesmotreni vozaci insprisali tvorce igrica. Ipak, igrice treba da ostanu u dnevnoj sobi ili u igraonici, nikako da inspirišu identicno ponasanje na putu.

Chevrolet Corvette Z06 u stvarnosti veoma je opasan automobil. Čak i serijska varijanta ima motor zapremine 7 litara, preko 500ks i 637Nm obrtnog momenta pri 4800 obrtaja.

Kada ste za volanom ovakvog automobila, veoma lako vam se može desiti da skliznete na "tamnu stranu" jer jednim pokretom palca vaše desne noge na papučici gasa ostvarujete strahovita ubrzanja. Performanse vašeg automobila čine da ostali učesnici u saobraćaju deluju inferiorno i nesposobno, pa odlučujete da jednostavno proletite pored njih jer ste vi mnogo sposobniji. Baš kao na video igri.

Ovaj snimak je prava stvar iako izgleda potpuno nestvarno.



Činjenica da neodgovorni vozači sportskih automobila u ovakvim trenucima misle da su nezaustavljivi, ali istina je drugačija. Dovoljan je samo jedan trenutak nepažnje jednog od stotine vozača koje pretiču da se dogodi prava tragedija, koja iz korena menja živote svim umešanim stranama.

Želimo vam bezbednu vožnju tokom predstojećeg vikenda i savetujemo vam da ostanete hladne glave čak i ako vas neko provocira u saobraćaju. Srećan put.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: