EU: Rast prodaje novih automobila i u junu

Prodaja automobila u Evropskoj uniji skočila je za čak četiri odsto u junu na 1,23 miliona vozila. Jedan od glavnih razloga rasta je ekonomski oporavak na jugu EU.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 23.07.2014.

16:52

Default images

ACEA (Evropska asocijacija proizvođača automobila) objavila je da je rast prodaje neravnomerno raspoređen u Evropi i da su njemu doprineli veliki popusti i drugi podsticaji za kupce, koji "krive sliku o potražnji u Evropi".

Nezavisni analitičarni navode da je zabeležen porast od čak deset odsto u podsticajima u pet glavnih tržšta na jugu Evrope, na rekordnih 2.748 evra po vozilu.

VW je "upisao" porast od 2,5 odsto, Pežo-Sitroen pad od 0,2, a Reno rast od čak 24 odsto u junu. Opel i Voksal su kombinovano skočili za 12 odsto, Ford je pao za 0,9 odsto, a Fijat grupa je zabeležila skok od 7 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: