Novi Sad: “Pauk” puni kasu

Nedisciplina vozača ”Parking servisu” i dalje donosi solidan prihod. Dnevno odnesu 40 vozila i ispišu 200 doplatnih karata po 950 dinara.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 14.10.2010.

10:04

Default images

Posle poslednjih proširenja, “Parking servis” u gradu ima ukupno 7.000 mesta na kojima naplaćuje parkiranje, ali to nije uticalo na broj onih koji, i dalje, rizikuju da, ne plaćajući naknadu od 35 dinara za jedan sat, kasnije plate čak 27 puta više. Radnici tog preduzeća, naime, i dalje dnevno “ispisuju” i na vetrobranskim staklima ostavljaju oko 200 doplatnih karata, koje vlasnike vozila koštaju - 950 dinara.

- To i nije tako veliki broj, ako se uzme u obzir ukupan broj parking mesta i automobila - tvrdi, međutim, Radovan Jeknić iz “Parking servisa”. - Zadovoljni smo naplatom parkiranja, ali i naplatom kazni. Najveći deo vozača kazne plati u predviđenom roku od osam dana, neki to učine po prispeloj opomeni pred tužbu, a ostali plaćaju tek kada ih utužimo.

Istovremeno, “pauk” dnevno odnese 40 nepropisno parkiranih vozila. Najveći deo primeti saobraćajna policija, a deo se odnosi po nalogu komunalne inspekcije, jer su parkirani na zelenim površinama. Kako navodi Jeknić, najmanje je odneto vozila po zahtevu gradske saobraćajne inspekcije.

- Tu imamo i dobru saradnju sa građanima, pa nam mesečno njih, otprilike, 350 telefonom prijavi nepropisno parkirana vozila - dodaje on. - Ne stižemo, međutim, da odreagujemo na sve te prijave, jer dve trećine vozača ode pre nego što stignu naše ekipe.

Novosađani kažu da nemarne vozače prijavljuju, pre svega, zbog toga što vozilima “zagrađuju” ulaze u dvorišta njihovih kuća i zgrada, ili zato što ih ostavljaju nasred trotoara.

- Nema tu ko šta da se ljuti, zbog vozila parkiranih po trotoaru pešaci, često, moraju da idu kolovozom - objašnjava Mileva Stefanović, iz ulice Lasla Gala. - Bilo je toga i ranije, ali je sada još teže, pre svega, deci i slabije pokretnim starijim osobama.

“Kaznena" ekspedicija

Nepropisno parkirana vozila odnose četiri velika “pauka”, od kojih jedno ima i kontrolnu kameru. Za automobile parkirane uz sam zid objekata, ili u preuskim ulicama, “Parking servis” koristi specijalna mala vozila.

Trifkovićev trg

Sanaciju parking mesta na Trifkovićevom trgu, jednom od najopterećenijih parkirališta u gradu, “Parking servis” će početi u četvrtak, 14. oktobra. Završetak radova, ukoliko vremenski uslovi dozvole, planiran je do utorka, 19. oktobra.

Plavo-crveno

U Novom Sadu je ukupno 7.000 obeleženih mesta za parkiranje, od čega je 1.000 u “crvenoj” zoni, u centru, a 6.000 u “plavoj”, u drugim delovima grada. Za sada se ne planira proširenje mesta pod naplatom, a kada će se to desiti zavisi od analize saobraćajnih stručnjaka i odobrenja nadležnih gradskih službi.

Izvor - NovostiOnline

Parking kazne plaćaju i stranci

Novi Sad: 1.000 novih parking mesta

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: