Novi Sad: 1.000 novih parking mesta

Iako je prethodnih deset dana samo obeležen parking prostor u Bulevaru cara Lazara, sa obe strane, u Puškinovoj, Vojvođanskoj ulici, u Vere Pavlović i Lasla Gala, sa obe strane od Mosta slobode do železničke stanice, najavljena naplata važi od 1. septembra.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 01.09.2010.

09:13

Default images

Vozači će za sat vremena parkiranja na nekom od hiljadu mesta na Limanu, Grbavici i duž Bulevara oslobođenja plaćati 35 dinara. Iako stanari ulica sa novouvršćenim parking-mestima pod naplatom negoduju zbog tog nameta, ukupno 600 stanara je već kupilo stanarske karte za parkiranje.

Dok gradska upava smatra da na ovaj način reguliše parkiranje vozila u užem centru grada, vozači poručuju da im je taj, najnoviji ”harač” dodatno opterećenje za već ispražnjene novčanike.

- Kakav bezobrazluk, obeleže deo ulice i onda naplaćuju maglu - ljuta je Spomenka Mitić iz Ulice Lasla Gala. - U našoj ulici nije bilo problematično parkiranje, dok nisu poprečno obeležili parking prostor. Sada su smanjili mogućnost ostavljanja vozila, ali i zagradili pola ulice. Da bude zlo veće, stanari parkiraju vozila i na travnjacima, ispred ulaza u lokale i po trotoarima.

U toj slepoj ulici, vozači su navikli da parkiraju automobile tako da ne ometaju saobraćaj, niti vožnju u ”rikverc”. Stanari imaju svoja ”rezervisana” mesta parkiranja, a ostali vozači, uglavnom, nisu pravili problema. Kako navode stanari, ”pauk” u toj ulici do sada nije imao posla, a očekuju da će to ogromno vozilo narednih dana zakrčiti saobraćaj.

- Na obeleženim parkinzima najzad će se zavesti red - poručuju iz gradske uprave za saobraćaj i ”Parking serivisa”. - Kod Limanske pijace, gde su stanari i Novosađani koji su došli da pazare, teško dolazili do mesta za parkiranje, od nemarnih vozača, pijačara i divljih taksista, pešaci nisu mogli da prolaze od nepravilno parkiranih vozila. Sada stanari, uz mesečne karte za parkiranje (186 dinara), sebi obezbeđuju parking, a istovremeno ”teraju” neplatiše i nelegitimne prevoznike.

Prema rečima Radovana Jeknića iz ”Parkinga”, sa novouvršćenim parkiralištima pod naplatom, sada ima više od sedam hiljada parking mesta u širem centru Novog Sada. Kako on najavljuje, i u preostalim ulicama u Limanu i Grbavici biće parking pod naplatom, kada gradska uprava za saobraćaj naloži da se mesta obeleže. U najavi je uvođenje pod naplatu parkinga u Mičurinovoj ulici, ali se još ne zna tačno od kada.

- Majstore, kakva je to fora da uzmeš četku i obeležiš mesto koje su naši roditelji, pre 30 godina, plaćali za izgradnju ”Neimarove” zgrade? Bolje da su uredili igrališta da se deca igraju, nego što prodaju maglu - ljut je Stojan Despotović, koji živi u Bulevaru oslobođenja.

Stanarske mesečne karte

Karte za parkiranje stanari mogu da kupe svakog dana, osim nedelje, u Ulici Filipa Višnjića 47, od osam do 20 časova. Vozači će moći da parkiraju do tri susedne ulice od zgrade u kojoj žive.

Širenje naplate

Naplata će se širiti od centra prema Novom naselju i dalje, dok se ne uvede red - rekao je još ranije Siniša Bubnjević, član gradske uprave za saobraćaj i puteve. - Bune se oni koji ne plaćaju parkiranje i prave gužve na ulicama. Naravno da su mišljenja podeljena, ali je više onih kojima odgovara što će sada imati mesta za parkiranje u svojoj, a ne pet ulica dalje.

Izvor - NovostiOnline

Beograd: Plaćanje u još 20 ulica

"Pronalazači" parking mesta

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

14 h

Podeli: