Koji su najbolji automobili 2016. po izboru žena

Titulu "Svetski ženski auto godine" za 2016. (Women’s World Car of the Year) osvojio je luksuzni krosover Jaguar F-Pace.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 24.11.2016.

13:38

Koji su najbolji automobili 2016. po izboru žena

Pored toga što je proglašen za ukupnog pobednika, F-Pace je trijumfovao i u kategoriji krosover/SUV automobila.
Jaguar F-Pace
Prvi krosover u istoriji Jaguara odneo je pobedu zahvaljujući "kombinaciji uspešnog dizajna, svakodnevne upotrebljivosti i neuporedivog vozačkog iskustva koje pruža", stoji u obrazloženju nagrade. Žiri se sastojao od 17 žena, iz 14 zemalja, čiji je posao da pišu o automobilima, a u širem izboru bilo je 294 aktuelna modela.
Honda Civic
Za najbolji automobil u kategoriji porodičnih putničkih vozila, proglašena je Honda Civic, dok je nagradu za najbolji model sa sportskim performansama odneo Ford Mustang.
Ford Mustang
Dame su odlučile da je Honda Jazz najbolji automobil u kategoriji pristupačnih, niskobudžetnih modela, a na drugom kraju cenovnog spektra, u klasi luksuznih vozila, pobedio je Volvo S90.
Honda Jazz
.
Volvo S90
Prema mišljenju pripadnica lepšeg pola, Toyota Prius hibrid četvrte generacije je "najzeleniji" automobil 2016.
Toyota Prius
"Svetski ženski auto godine" (Women’s World Car of the Year) jedini je izbor za svetski auto godine u čijem žiriju se nalaze isključivo žene.

Da li se slažete sa izborom ovih dama?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

8 h

Podeli: