Automobili

Četvrtak, 12.06.2014.

15:55

Britancima prete kazne i do 10.000 funti?

Za ovako visoke iznose kazni čak ni povlastice koje važe u Srbiji, poput plaćanja polovine kazne u prvih 8 dana, ne pomažu mnogo.

Izvor: B92

Default images

Predložene promene kaznenih propisa u Britaniji bi trebalo da omoguće nadležnim organima da izriču kazne od čak 10.000 funti u slučaju prekoračenja brzine.

Namera zakonskih izmena je da se lokalnim sudovima daju veća ovlašćenja tako što bi se podigli maksimumi za izricanje novčanih kazni. Trenutno je za prekoračenje propisane brzine na auto-putu (113km/h) maksimalna kazna 2.500 funti, a namera je da se uveća za 300 odsto.

Predloženo je povećanje kazni i za prekoračenje brzine na putevima nižeg ranga, vožnju bez osiguranja i za korišćenje mobilnih telefona.

Trenutno su ovi prekršaji raspoređeni u pet nivoa, sa "cenom" od 200 do 5.000 funti, a predloženo je da se za prva četiri nivoa limiti učetvorostruče, a da se potpuno ukinu za najteže prekršaje.

Da li mislite da su ekstremno visoke kazne efikasno rešenje za uvođenje discipline u saobraćaj?

Kako biste se ponašali za volanom kada biste znali da za vas iza ugla može sačekati kazna od oko 300,000 dinara?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: