"Negativan publicitet učinio svoje": Severna Makedonija više ne učestvuje na Evroviziji?

Incident koji se dogodio kada je makedonska predstavnica Andrea Koevska bacila zastavu svoje zemlju u Torinu izazvao je mnogo pažnje javnosti.

Život

Izvor: B92

Subota, 14.05.2022.

08:14

Foto: EBU/ANDRES PUTTING

Do incidenta je došlo kada je pevačica na molbu fotografa odlučila da pozira bez zastavice koju je nosila u ruci. Budući da joj u tom trenutku niko od članova njene delegacije nije bio u blizini, Andrea Koevska je zastavicu bacila na pod, što je uzrujalo ljude na Makedonske radio-televizije (MRT).

Pobednik žirija ipak neće biti Ukrajina? Druga zemlja isplivala na prvo mesto

Kako piše u njihovom saopštenju, oštro su osudili ovaj potez mlade pevačice.

"MRT oštro osuđuje bacanje zastave naše zemlje prikazano tokom ceremonije otvarenja Evrovizije. Podsećamo da se u Severnoj Makedoniji bacanje zastave na pod smatra znakom nepoštovanja i da je kažnjivo zakonom. Javni servis ni na koji način ne stoji iza ovog skandaloznog ponašanja naše evrovizijske predstavnice, koja je tim gestom pokazala nepoštovanje nacionalnog simbola. MRT očekuje da se Andrea izvini građanima zbog takvog ponašanja, a razmatramo i mogućnost njenog povlačenja s Evrovizije"

A gde je Bosna i Hercegovina? Šest godina je nema na Evroviziji, sada kažu "Pod sankcijama smo" Nakon ovog saopštenja, mlada pevačica se izvinila zbog svog ponašanja, a MRT se nedavno ponovo oglasio.

"Preduzećemo sve disciplinske mere kad se delegacija vrati iz Torina. Moguće je da nećemo učestvovati na "Evroviziji" 2023. godine, zbog negativnog publiciteta koji je uradio svoje", istakli su iz tamošnje državne televizije.

Švedska predstavnica pravila haos na konferenciji – uvijala se oko voditelja i "pretila mu smrću"

Podsetimo, Severna Makedonija nije uspela da izbori plasman u finale ovogodišnje Severna Makedonija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: