Oboren rekord u brzini letenja: 1.200 km/h od Njujorka do Londona

Kompanija "Britiš ervejz" verovatno je oborila rekord tako što je obavila najbrži podzvučni let pri čemu je njen avion dostizao brzinu i do 1.200 kilometara na čas.

Život

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 09.02.2020.

13:52

Oboren rekord u brzini letenja: 1.200 km/h od Njujorka do Londona
Foto: depositphoto/Boarding2Now

Putnički avion "boing 747-436" leteo je iznad Atlantika u noći između subote i nedelje, dok Britanija očekuje oluju Kira, najsnažniju u poslednjih sedam godina.

Sudeći prema podacima sa sajta Flajt radar, avion je poleteo sa aerodroma "Džej-Ef-Kej" i stigao je na Hitrou za samo četiri sata i 56 minuta.

To je za minut brže od leta kompanije "Virdžin Atlantik", čiji je avion "erbas A350" stigao na aerodrom samo nekoliko trenutaka kasnije. Letovi "Britiš ervejza" i "Virdžin Atlantika" oborili su prethodni rekord koji je držala norveška kompanija.

U januaru 2018. sa aerodroma "Džej-Ef-Kej" avion te kompanije je stigao do londonskog aerodroma Getvik za pet sati i 13 minuta.

Prosečno vreme putovanja između Londona i Njujorka, inače, iznosi šest sati i 50 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: