Hilandar dodelio stipendiju Biljani Čekić, devojčici koja igra u filmu "Dara iz Jasenovca"

Mladoj glumici Biljani Čekić, koja je igrala lik devojčice Dare Ilić u filmu "Dara iz Jasenovca", uručena je stipendija Zadužbine Hilandar koju će dobijati do završetka školovanja, prenela je Radio-televizija Srbije (RTS).

Izvor: B92

Četvrtak, 11.03.2021.

08:48

Hilandar dodelio stipendiju Biljani Čekić, devojčici koja igra u filmu
Foto: Profimedia

Stipendiju je, po blagoslovu igumana manastira Hilandara, arhimandrita Metodija, uručio direktor Milivoj Ranđić.

Manastir Hilandar je ovim gestom želeo da oda priznanje i izrazi zahvalnost Biljani Čekić na upečatljivoj ulozi male Dare, navodi se u saopštenju Zadužbine.

"Ona je svojom potresnom ulogom doprinela da se o stradanju nevinih Srba, Jevreja i Roma, a posebno dece, u ustaškim logorima smrti, konačno upoznaju i oni koji do sada o tome ništa nisu znali ili su preko te činjenice olako prelazili. Bratstvo Hilandara se nada da će stipendija pomoći Biljani da se uspešno školuje i da prebrodi sve teškoće sa kojima se danas ona, njena porodica i srpski narod koji živi na stradalnom području Kozarske Dubice, susreću", piše u saopštenju.

U pratnji Biljane bili su njen otac Radovan, sestra Dajana, brat Stefan i producent filma "Dara iz Jasenovca" Maksa Ćatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: