Tabu 0

07.03.2024.

10:43

Devojčica u Srbiji odložila proslavu punoletstva dok ne ugradi silikone

Novi "modni" trend plastičnih operacija zavladao je među mladim devojkama, ali kada devojčica poželi silikone za 18. rođendan, postavlja se pitanje kako bi roditelji trebalo da se postave povodom toga.

Izvor: Telegraf.rs

Autor: B92

B92
Devojčica u Srbiji odložila proslavu punoletstva dok ne ugradi silikone
Shutterstock/Pixel-Shot

Podeli:

"Nekoliko meseci pre 18. rođendana ćerka je došla i rekla da želi silikone za poklon. U prvi mah, nisam želela da se upuštam u razgovor, a onda me je podsetila da će proslavu odložiti dok ne prođe opreacija, te ako joj ne dozvolim zahvat, da će ona to sama rešiti kad bude postala punoletna", počinje priču Beograđanka za Telegraf.rs, koja je ovih dana na mukama zbog želja svoje ćerke.

Kako pojašnjava, prema njenom mišljenju još uvek je rano, ali činjenica da će ona biti punoletna i da će zaista moći sama da odlučuje, navela je majku na razmišljanje kako da se postavi.

"Ne bih da zvučim staromodno, ali meni je zaista šokantno da dete od 17 i po godina traži hijaluronske filere za usne i silikone u grudima. Istina, suprug i ja nismo strogi roditelji, ali ovakve stvari su nam zaista nedopustive. Do pre dve godine bila je poslušna, bavi se sportom, govori tri jezika, divna devojka, ali za sve ovo je tako rano. Međutim, činjenica da će ona to moći da uradi samostalno, jer ne samo da ima ušteđevinu, nego biće punoletna, uprkos trudu da je odgovorim, nisam uspela, pa sam rešila da se uključim u celu priču i da prolongiramo sve. Zaista je rano i nepotrebno", iskrena je Milena.

Beogradski plastični hirurg objašnjava da to nije ništa novo, i da takvi zahtevi stižu godinama unazad.

"Dolaze roditelji i dovode ćerke, dolaze i one same. Punoletne su osobe, moje je da im skrenem pažnju da li treba to da rade ili ne. Došla je nedavno devojka koja ima izuzetno male grudi, to samo po sebi stvari pritisak i komplekse. Zamolio sam je da se posavetuje i sa majkom, i da dođu zajedno. Nikada ne radimo sa tako mladim osobama zahvate, jer iako su punoletne, zaista nemaju praMeđutim, dolaze na konsultacije mlade devojke uek punoletne koje imaju pristojan obim grudi i traže još veće, onda ako procena kaže da to ne ide, ne radimo. Kada su mlade osobe u pitanju, uvek tražim roditelje i da se to radi u dogovoru sa njima. Međutim, dolaze nam sa raznim zahtevima", kaže hirurg.

Trend hijaluronskih usana prisutan je godinama unazad, pa i tinejdžerke nisu izuzetak koje bi da izvrše korekciju. Ipak, stručnjaci su složni, i odbijaju da rade maloletnim osobama.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

13:20

23.7.2024.

1 d

Podeli: