Spoj nespojivog: Kad "Rambo" peva uz gudače

Kada je muzika u pitanju, čini se da su danas žanrovske razlike mnogo manje izražene nego pre koju deceniju.

Život

Izvor: B92

Petak, 14.06.2019.

14:30

Spoj nespojivog: Kad
Foto: Tuborg

A nije da ranije nije bilo neobičnih muzičkih kombinacija i pesama koje na prvo slušanje zvuče čudno i neprihvatljivo.

I kada se pojavi takav miks koji se većini učini potpuno nemogućim, i na njega odgovori smelim #KakoToMislišNeMože, dogodi se nešto potpuno neočekivano i spoj koji niko nije ni slutio.

Jedan od najprisutnijih muzičara i producenata na domaćoj sceni Slobodan Veljković Coby i simfonijski orkestar Strings n Roses prvi su se odazvali Tuborgovom #KakoToMislišNeMože izazovu i stvorili jedinstvenu kolaboraciju za sve generacije!

Poznat kao tvorac jedinstvenog spoja globalno aktuelnog trep zvuka i domaćih folk ritmova, Coby je na izazov odgovorio izvođenjem svojih najvećih hitova „Biseri iz blata“ i „Rambo”, uz pratnju simfonijskog orkestra Strings n Roses! „Oduševljen sam i zahvalan na pozivu da radim sa orkestrom, nikada nisam radio ništa slično. To je bio veliki izazov, a sa druge strane svaki žanr može da se spoji sa nekim drugim ukoliko je ideja dobra. Ja sam pre svega producent i neko ko se bavi repom, nisam klasičan pevač, ali sam dao svoj maksimum da sve zvuči dobro uz simfonijski orkestar", ne krije Coby svoje zadovoljstvo ovim spojem nespojivog.

Dirigent simfonijskog orkestra Dejan Timotijević kaže da je rad sa Cobyjem na ovom projektu bio iznenađujuće prijatan, otvoren i profesionalan:

„Nije prvi put da spajam različite žanrove, što u kompozitorskom, što u izvođačkom elementu. Izazov je bio utoliko veći, zato što se, po pravilu, hip hop muzika uglavnom bazira na beat-u, pa je trebalo raspisati linije za 10ak grupa instrumenata, a da to ne bude dosadno. To je baš izazov, ali mislim da smo sa Cobyjem napravili baš dobar fusion!"

"Odavno više ne postoje čisti žanrovi u muzici, ako su ikada i postojali. Meni se sviđa da muzika bude što raznovrsnija i volim da je svaki put stvaram različitu. Viva musica!"

Da li je ovo pravi dokaz da je granicama između muzičkih žanrova konačno došao kraj? Tuborg OPEN će ovog leta odgovoriti na to pitanje kreiranjem još muzičkih kolaboracija i ukrštanjem numera koje, kada se pretoče u jednu, stvaraju potpuno nov svet muzike u kom je baš sve moguće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: