- PR članak -

Spoj nespojivog: Kad "Rambo" peva uz gudače

Kada je muzika u pitanju, čini se da su danas žanrovske razlike mnogo manje izražene nego pre koju deceniju.

Podeli
Foto: Tuborg
Foto: Tuborg

A nije da ranije nije bilo neobičnih muzičkih kombinacija i pesama koje na prvo slušanje zvuče čudno i neprihvatljivo.

I kada se pojavi takav miks koji se većini učini potpuno nemogućim, i na njega odgovori smelim #KakoToMislišNeMože, dogodi se nešto potpuno neočekivano i spoj koji niko nije ni slutio.

Jedan od najprisutnijih muzičara i producenata na domaćoj sceni Slobodan Veljković Coby i simfonijski orkestar Strings n Roses prvi su se odazvali Tuborgovom #KakoToMislišNeMože izazovu i stvorili jedinstvenu kolaboraciju za sve generacije!

Poznat kao tvorac jedinstvenog spoja globalno aktuelnog trep zvuka i domaćih folk ritmova, Coby je na izazov odgovorio izvođenjem svojih najvećih hitova „Biseri iz blata“ i „Rambo”, uz pratnju simfonijskog orkestra Strings n Roses!

„Oduševljen sam i zahvalan na pozivu da radim sa orkestrom, nikada nisam radio ništa slično. To je bio veliki izazov, a sa druge strane svaki žanr može da se spoji sa nekim drugim ukoliko je ideja dobra. Ja sam pre svega producent i neko ko se bavi repom, nisam klasičan pevač, ali sam dao svoj maksimum da sve zvuči dobro uz simfonijski orkestar", ne krije Coby svoje zadovoljstvo ovim spojem nespojivog.

Dirigent simfonijskog orkestra Dejan Timotijević kaže da je rad sa Cobyjem na ovom projektu bio iznenađujuće prijatan, otvoren i profesionalan:

„Nije prvi put da spajam različite žanrove, što u kompozitorskom, što u izvođačkom elementu. Izazov je bio utoliko veći, zato što se, po pravilu, hip hop muzika uglavnom bazira na beat-u, pa je trebalo raspisati linije za 10ak grupa instrumenata, a da to ne bude dosadno. To je baš izazov, ali mislim da smo sa Cobyjem napravili baš dobar fusion!"

"Odavno više ne postoje čisti žanrovi u muzici, ako su ikada i postojali. Meni se sviđa da muzika bude što raznovrsnija i volim da je svaki put stvaram različitu. Viva musica!"

Da li je ovo pravi dokaz da je granicama između muzičkih žanrova konačno došao kraj? Tuborg OPEN će ovog leta odgovoriti na to pitanje kreiranjem još muzičkih kolaboracija i ukrštanjem numera koje, kada se pretoče u jednu, stvaraju potpuno nov svet muzike u kom je baš sve moguće.

PR

Kako da dođeš do ulaznica za najjači EXIT ikada? Mi znamo kako!

Svaki dan od 25. juna do 2. jula, Addiko Bank na svojoj Facebook stranici postavljaće po jedno pitanje vezano za EXIT festival, a ko prvi tačno odgovori, osvaja komplet ulaznica za EXIT koji će biti održan od 4. do 7. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu!

PR utorak 25.06. 12:03

Dva koraka do najbolje letnje šeme

More, sunce, peščana plaža, odmor. To je zajednička nit porodicama, mladima željnih provoda i mora, onima koji tradicionalno letuju sa prijateljima i zaljubljenim parovima, Ali, ima tu jedna “tajna veza” koja spaja sve njih:

PR petak 21.06. 10:43

Zaradi džeparac i provedi Leto #za5

U subotu, 15. juna druženje sa Minom Fu, a u nedelju, 16. juna ćaskanje sa mladim Olimpijskim pobednicama Nadicom Božanić (tekvondo) i Ivanom Perović (karate) u okviru događaja Leto #za5

PR četvrtak 13.06. 10:53

"Škola kao nacrtana za Vas"

Zahvaljujući sredstvima prikupljenim humanitarnom Mastercard karticom „Eurobank Veliko srce“, učenici Prve ekonomske škole iz Beograda dobili su potpuno nov i moderno opremljen kabinet za statistiku i računovodstvo.

PR sreda 12.06. 16:49

Francuski šarm u plavoj boci

Romantičnim piknikom u francuskom stilu, u prisustvu brojnih poznatih ličnosti, obeležen je dolazak jedinstvenog francuskog pšeničnog piva Blanc na domaće tržište.

PR subota 8.06. 09:43
strana 1 od 4 idi na stranu