Ljubimac -

Da li treba uvesti bolovanje za negu kućnih ljubimaca? VIDEO/ANKETA

Polemika na društvenim mrežama se sve više zahuktava.

Izvor: B92, prva.rs
Podeli
Foto:  EPA-EFE/JAKUB KACZMARCZYK POLAND OUT
Foto: EPA-EFE/JAKUB KACZMARCZYK POLAND OUT

Na TV Prva gosti u emisiji "Jutro" bili su Aleksandar Radivojević, advokat, i Aleksandar Gavrić, predsednik organizacije Animal reskju Srbija (Animal Rescue Serbia), a u studiju im se pridružio i pas Badi. Kako su naveli, postoje dva načina posmatranja ovog problema, a to su emotivna i logička strana.

"Ako krenemo od toga da to posmatramo sa emotivne strane, ljubimca posmatramo kao člana porodice i trebale bi da postoje neke povlastice. Mi smo mislima negde drugde i manje smo fokusirani na posao. Ako posmatramo logički i gledamo to kao nešto što je minus za firmu, poslodavac treba da bude svestan benefita ukoliko pusti zaposlenog da bude sa voljenim bićem: on će se vratiti raspoloženiji i produktivniji, jer će biti fokusiran na posao i ništa mu neće odvlačiti pažnju", rekao je Aleksandar Gavrić.

Pet novina o bolovanju: Ko ne ispoštuje ovo platiće kaznu od milion dinara

Međutim, sa pravne strane za sada ne postoji opravdanje.

"U ovom momentu ne postoji mogućnost da se za negu ljubimca dobije bolovanje. Odredbe Zakona o radu koje regulišu tu oblast su stroge, decidirane i restriktivne. Morate da ispunite određene uslove da biste dobili pravo da negujete svoje dete ili roditelje. Na primer, jedan od uslova je da sa roditeljem delite prostor", rekao je advokat, a više o ovoj temi možete pogledati u video-snimku u prilogu.

Mišljenja su krajnje podeljena. Pišite nam šta vi mislite o uvođenju ove opcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu