- Komentari -

Promenite život za dva meseca

Tokom studije u kojoj su posmatrali ponašanje 96 ispitanika, naučnici su zaključili da su dva meseca dovoljna da se jedna navika zameni drugom, osim u slučajevima zavisnosti.

Izvor: novosti.rs
Pošaljite komentar
 1. Ili da se promeni ritam spavanja, da se ne ustaje na pr u 9 nego u 7..ili da se ne jedu slatkisi svaki dan, ili da se manje gleda tv a vise cita..ima raznih navika..
  (cat, 19. oktobar 2014 20:33)

  # Link komentara

 2. Za dva meseca mozes da promenes neke navike ali ne i zivot.Pogotovo se ne slazem da za 20 dana mozes da shvatis sta zelis i cime zelis da se bavis itd.Da bi covek shvatio sta zaista zeli,treba samo da pogleda duboko u svoje srce i da krene po to.Ta istrazivanja i sl stvari,tudji pogledi na svet i saveti mogu samo da vas udalje od svojih snova za cije je ostvarenje nekad potrebno mnogo vremena ali se isplati i sam taj put je car svega.Idemo da ostvarimo svoje snove ajde breeeeee
   (Nemanja, 19. oktobar 2014 20:04)

  # Link komentara

 3. @kele: Poenta je da menjaš lošu rutinu boljom. Umesto da recimo voziš s jednom rukom na volanu a drugom na menjaču, promeniš u obe ruke na volanu. Ili umesto da šetaš dete spoljnom stranom trotoara, ka ulici, navikneš da ga šetaš unutrašnjom. Umesto da ujutru prvo zapališ cigaretu, prvo uradiš 20 čučnjeva. I tako dalje, ubaciš malu promenu koja će biti korisna na duže staze.
   (dzigi, 19. oktobar 2014 17:09)

  # Link komentara

 4. Čemu služi mijenjanje jedne rutine drugom rutinom?
   (kele, 19. oktobar 2014 15:30)

  # Link komentara

 5. Jedna od najranijih navika koja se (mukotrpno) uci jeste vezivanje pertli. Nakon par decenija, resio sam da potrazim na netu neki brzi i efikasniji nacin. Nadjem i krenem... Koje su to muke! Trebalo mi je 2-3 meseca svakodnevne borbe protiv samog sebe no pobedih (se). Sad mi je tesko da se prisetim kako ih do sada vezivao. Mozda je banalan primer ali protiv takvih je najteze boriti se.
  PS: Nisam ukljucio porodicu i prijatelje u "program odvikavanja" ali se jesam kasnije pohvalio i demonstrirao :)
  (dzigi, 19. oktobar 2014 13:10)

  # Link komentara