Petak, 27.12.2013.

19:30

Ovo su teorije zavere koje su se pokazale istinitim

Izvor: Tportal

Ovo su teorije zavere koje su se pokazale istinitim IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

109 Komentari

Sortiraj po:

Minna

pre 10 godina

"Iako je Čarls Noris, glavni patolog u Njujorku..." - 4 puta sam procitala Chuck Norris, dok mozak konacno nije skontao sta stvarno pise :D

Robespjer

pre 10 godina

Vreme je da se i u Srbiji obelodani ko je ubio Ćuruviju, bivšeg premijera Djindjića, ko je činio tu državu i ko je sve bio umešan! Vreme je da se krene u rasvetljavanje svih afera, ne samo političkih protivnika. Dovoljno smo bili svedoci medijskih napada, kleveta i laži, vreme je za istinu i u Srbiju! Vreme je da se sazna ko je sve umešan i ko je kriv.

mladen nis

pre 10 godina

Razlika izmedju Amerike i ostalih zemalja je sto tamo ima novinara koji imaju hrabrosti. Kad dodje vreme da se otvore dosijei Udbe kod nas, videcemo sta se sve kod nas desavalo.

Sarmica

pre 10 godina

Pa uvek ja kažem USA je zemlja neograničenih mogućnosti. Ali ni mi nismo bolji , mislim cela exYu sopstveni narod smo prodali , za šta?

marikone

pre 10 godina

a koliko ima stvari o kojima se cuti. Afrika, EIDS, lazne epidemije, pa cak i svetska kriza. Nacizam nije mrtav samo je promenio odelo.

Demos

pre 10 godina

Sve to lepo u par reči Brad Pitt opisuje u filmu Killing Them Softly: "My friend, Thomas Jefferson is an American saint because he wrote the words 'All men are created equal', words he clearly didn't believe since he allowed his own children to live in slavery. He's a rich white snob who's sick of paying taxes to the Brits. So, yeah, he writes some lovely words and aroused the rabble and they went and died for those words while he sat back and drank his wine and fucked his slave girl. This guy wants to tell me we're living in a community? Don't make me laugh. I'm living in America, and in America you're on your own. America's not a country. It's just a business. Now fuckin' pay me."

Pedja

pre 10 godina

Kada su S. Basaru upitali sta misli o americkom prisluskivanju, rekao je da to treba pojacati da ne bi barabe radile sta hoce. Zna se na koje je barabe mislio , briga njega za Talibane , mislio je na " nase " barabe, jer zato sto ih Ameri drze u saci , ne mogu vise da rade sta hoce , ne mogu izvesti tenkove, ne mogu vratiti Milosevicev zlocinacki sistem... Zato, Ameri , prisluskujte, " terorisite " nas, planirajte likvidacije sirom zemljinog sara, neka dronovi polete... zbrisite svakog zlocinca i nitkova s lica zemlje... Vi ste savest covecanstva, Vi ste jedini garant ljudske slobode i dostojanstva !!!!!!!

darthneshko

pre 10 godina

Zaboravili su najvecu od svih zavera, ali ajde da im oprostimo, jer im nije bila izvorno njihova, nego se malo istorijom poigrali. Hteli Kubu da napadnu, pa se setili jednog siromasnog gimnazijalca koga onaj sto mu nadimak bese isto kao staroegipatski bog malo vise indoktrinirao, pa se jadnik andjeoskog imena igrao heroja i svet posdlao u krvoprolice neslucenih razmera, ali se ameri poplasise, jer bi ovaj put svetski rat znacio kaboom celoj planeti i od njega ne imase koristi, nazovi "atentator" gine od ruke lokalnog gangstera i makroa, i nikom nista, Kuba nije napadnuta.. a da jeste ovo ne bi imao ko da pise
Zavera je bilo i bice, i to ne samo americkih.. pa i raspad iste, te sfrj, je bio produkt zavere, ali ne americke... nego lokalnih vojda, hajde da napravimo rat, da se malo kolu, a mi cemo sa kriminalcima da pravimo nacionalne drzavice.. tako da, pokrijte se po usima. Ameri su amateru u odnosu na matrjosku, a tek prema nasim zaverenicima... koji interese menjaju kao sat sekunde... hajde, ko je ubio Zorana? Zbog Haga? Kriminala? strane sluzbe? Koje strane sluzbe?!!

Rusofil

pre 10 godina

Kad kazem da necu u EU i NATO, kazem to zbog ovakvih stvari. Jednostavno, Amerika i saveznici su ruglo sveta, dzaba im sav novac.
(Makarido, 28. decembar 2013 00:45

E Makarido, poverovacu ti kada sve dolare i evre koje imas javno spalis pred svedocima.

spike007@yahoo.com

pre 10 godina

@ perce

Odlican komentar. Doduse, mnogo ocekujes od nasih ljudi. Podseticu da formalnu nastavu logike imaju samo gimanzijalaci u trecem razredu i jedna godna na pravno-birotehnickoj (a i tu je kvalitet nastave upitan), tako da nije za ocekivati da ljudi imaju uvid u nacin zakljucivanja i logickih gresaka.

Ima tu i mesanja univerzalnih i generalnih pojmova (tzv. "svaki i svi"):
Svaki novcic moze biti falsifikat (tacno) sledi - svi novcici su lazni. Ili, da budem na liniji tvog (odlicnog) primera: Svaki Srbin moze biti nepismen, sledi - svaki Srbin je nepismen... naravno da nije, mada zvanicni podaci o pismenosti i obrazovanju su porazavajuci. Sto nas, naravno, ne sprecava da provalimo vladare iz senke.

aca iz bora

pre 10 godina

Najveca laz Amerike je sletanje modula Apolo 11 na mesec 1969. god. Postoje na hiljade sigurnih dokaza da nisu a nijedan da jesu bili tamo.

Anarchy

pre 10 godina

5. Američki vojne vođe planirale su teroristički napad u SAD kako bi dobili podršku za napad na Kubu.

Mozda nisu za KUBU ali za Iraq/Afganistan
jesu 100%
9/11

Bozon

pre 10 godina

Dodajte i chemtrailse na listu. Al zovimo to smogom i zamolimo sugradjane da ne izlaze napolje i da se raspitaju kako da se makar malo zastite. Mi se stitimo jos od 2006 kad su poceli i znamo kako da se donekle zastitimo.

repus

pre 10 godina

једва дочекаше патриоте који су добровољни даваоци туђе крви да пишу против америке а што незнамо колика су зла чиниле друге супер силе а посебно наша земља против свог народа важно је пљувати америку они су бар поштени па објеве а где су друге земље крију злочине према свом народу

Etsko

pre 10 godina

Uvek je bilo tako i uvek ce biti, pa drzava im je formirana na korupciji i spletkama, sta drugo od njih ocekivati...sad kad imaju i NSA dobili su jos vecu moc, voleo bih da se nesto promeni i da puknu mada realno bice tesko...unistice sami sebe za neko vreme.

amerikanac

pre 10 godina

polako braco, smirite se. uskoro cemo vas sve geneticki modifikovati pa necete osecati nikakv bes vec samo ljubav i lepotu. verujte, super je.

Dragan

pre 10 godina

"Neki događaji vezani za incident u zalivu Tonkin, koji je doveo do američke intervencije u Vijetnamu, nikada se nisu dogodili, piše Business Insider."

Uf sto mi je ovo nesto poznato. Cesem se po glavi i pitam gde se to jos desilo.

Vlada

pre 10 godina

Zaboravili su da pomenu i Pearl Harbour. To je po meni jedan od njihovih najvećih "hitova". Prvo su Japanu nametnuli embargo, nakrcali luku brodovima iz prethodnog rata, nosače aviona slučajno poslali dalje od dometa Japanaca, isključili radar na brdu (šatro osoblje nije znalo da rukuje kako treba).

Ali... nisu računali da će USS Ward da potopi Japansku podmornicu na ulazu u luku, ranije pre glavnog napada. HAH! Nije baš sve išlo po planu.
Međutim, sve je poslužilo svrsi. Imali su žrtve, imali su povod, imali su i novi budžet za tadašnje nove cevi.

Petar

pre 10 godina

Pa sad koliko su neke stvari tajne:
7. (podmornica) je poznata stvar. Podmornica se prelomila pri izvlacenju i rakete su ispale. Tela nekoliko ruskih mornara su posle verske sluzbe sahranjena u moru, o cemu postoji i dostupan snimak. Brod za izvlacenje je isao pod maskom pokusaja rudarenja sa dna mora

8. (Nikaragva) je bila afera sirokih razmera, cak se i secam po malo (bio sam klinac, ali vrtelo se stalno na dnevniku). Nakod toga je izbila afere sa prodajom oruzja Iranu (Irangejt)

Relja

pre 10 godina

Naravno da su sve Amerikanci, jer oni su objavili svoje tajne, drugi mudro cute. Nije mi jasno kako da nema niceg iz Bosne i sa Kosova, mozda misle da je jos rano, jer gospodja Klinton ima ambicije da se kandiduje za predsednika, a sve se desavalo u vreme njenog "voljenog".

perce

pre 10 godina

Cek da vidim kako rezonuju ovi nasi komentatori:
1. Ima vise teorija zavere
2. Neke teorije su se ispostavile istinitim.
3. Ako su neke teorije istinite, onda sigurno sve moraju biti istinite.

Divota! Najeklatantniji primer logicke greske - induktivna generalizacija, ovde se iznosi kao potpuno bezupitan osnov da se sve prihefta 'toj zloj Americi' (i onda naravno ne moramo ni o cemu sami da razmisljamo, ili za bilo sta da neki nasi sunarodnici budu krivi, jer zaboga, sve je to Amerika).
Evo vam onda primer tog vaseg induktivnog generalizovanja: Ako su neki srbi nepismeni, svi Srbi su sigurno nepismeni.
I posle se cudimo sto lose prolazimo na PISA testovima.

MilanNs

pre 10 godina

"3. Više od 100 miliona Amerikanaca primilo je vakcinu protiv dečje paralize koja je bila kontaminirana potencijalno kancerogenim virusom."

Sve Polio vakcine u Sovetskom Savezu, Kini, japanu, Africi su bile zarazene istim virusom sve do 1980 godine. Ne znam zasto bi to bila neka "zavera"
Nekada se i azbest koristio za prozivodnju svega i svacega jer se nije znala njegova stetnost, ili je mozda i to bila zavera?

dule

pre 10 godina

Pa i 11. septembar je izrežiran jer im je trebao izgovor za pokretanje večnog rata koji se ne može dobiti nikad - rat protiv terorizma. Ne znam da li narod shvata koliko ta teza sama po sebi zvuči nebulozno, ali je opet široko prihvaćena kao sasvim logična. Manipulacija je najjače oružje, to tvrdim.

Bender

pre 10 godina

A ima li neka slicna lista iz Rusije, Kine, Irana, Saudijske Arabije, Sev. Koreje, Venecuele...?
Ja pretpostavljam da bi ovi dezurni ameromrsci pali u nesvest kada bi saznali sta je recimo Rusija radila, ili Iran, ili Kina...
Problem je sto u Americi postoji sloboda stampe, pa novinari istraze i objave ovo, dok u drugim zemljama se to vecno krije kao najveca tajna, a oni koji pokusaju da otkriju te tajne budu nemilosrdno pobijeni... Samo je u Rusiji ubijeno nekoliko stotina novinara (najpoznatija je Politkovskaja), u Kini se ni ne zna nista, jer i ne postoji slobodna stampa koja se usudjuje da kritikuje vlasti, itd.
Za B92 jedan veliki minus, jer nije ni pokusala da objasni ovo, vec je ovde stavila samo americke incidente, i tako doprinosi antagonizmu (samo) prema Americi.

CP6uH-UF(ujko;)

pre 10 godina

A onda od broja 10. (Srbi krivi za raspad Jugoslavije), pa do broja 19(Racak).
20. 9/11
21. oruzje za masovno unistavanje u Iraku

Nikola

pre 10 godina

MKULTRA zvuči neverovatno.. Zamislite da svima oduzmu slobodnu volju preko neke jezive hipnoze. Mada, nije daleko to.. Preko kapitalizma su postali potrošačko društvo koje radi da bi imalo što više materijalnog. I mi se pretvaramo u to.

dimitrije ljutić

pre 10 godina

Sve ovo o američkim zaverama su otkrili upravo oni Amerikanci koji ne vole da ih lažu. Iz ljubljene Rodine takvih vesti nema, jer nema ni nezavisnih novinara, a za svaku nepodobštinu se ide u Siberius.

Marko

pre 10 godina

@Amerikanci sve to radili? Ma nemoguce. Sad ce vam nasi nato/amero/zapadoljupci objasniti kako je ruska izmisljotina
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Samo im jos budale veruju, 27. decembar 2013 21:21)

Dobro, sve je to tacno i jos gomila toga. Pa sta si ti mislio da tajna sluzba radi?
Sta mislis sta radi BIA? Igraju karte tamo ceo dan? Ili vojna-obavestajna? Ovde kod nas pa ne znas ni ko ti skida listing kad zeli, slusa mobilni i prati internet saobracaj. U maloj Srbiji koja je manja od grada neke ozbiljne drzave!
A tek ruski KGB sta je radio. Pa to nece CIA uraditi ni za dupli broj godina od svog osnivanja do danas.

Znamo mi (koji realno o svemu pisemo) zasto pisemo protiv necega. Vi sto branite ruse, ne znate ni sto to radite, kao da je tamo sjajno. A tamo je gore ne moze biti, osim ako imas gomilu DOLARA - U MOSKVI.
Smesno ti je to verovatno. Treba da ti je tuzno.
U Americi svi stanovnici sopinguju za Bozic toliko da bude stampedo, a ovde i u Rusiji nemamo za osnovno (imamo za internet, koliko da ne poludimo i otupimo, sto nekima ne pomaze bas puno).

Eh, da je nas tristo miliona...

pre 10 godina

Sve same američke zavere, ali i sve sami Amerikanci (uglavnom novinari) koji su ih razotkrili - i uglavnom preživeli. Srpskih zavera nigde, a oni Srbi (uglavnom novinari) koji su ih, nepostojeće kakve su, razotkri(va)li - uglavnom mrtvi. E pa, srpski anonimni internet-borci protiv američkog zla, likujte i dalje, imate i rašta!

neccko

pre 10 godina

Da li su ovo samo americke teorije zavere ili svetske? Ja sam shvatio da se radi o svetskim teorijama zavere.... ma to je isto.... uvek su Amerikanci ti koji nesto mute

Danil Gulagovič Harms

pre 10 godina

Vidite kako je Amerika trula, stalno se otkrivaju zavere koje su istinite! Svi ljubimci Amerike zapitajte se kako iz bratske Rusije nema zavera pa ćete videti da smo mi u pravu, što želimo Srbiju uz bratsku Rusiju a ne uz one lecimore i prevarante.

Aleksa1

pre 10 godina

Gde su sada svi oni pametnjakovici koji onako zdusno vredjaju svakog ko spomene neku zaveru... gde ste sada da ismevate nekog, gde ste sad Vi "Emancipovani" da pljujete po svima kako su Srbi prosti, naivni zaludjenici koji veruju u teorije zavere... Ko je sad ispao NAIVAN i PROST!? Ovo sve sto je do sada obelodanjeno samo je delic zavera i zlocina nad covecanstvom koji je pocinjen u zadnjih 50 godina. Tek ce isplivati na povrsinu sta je sve radjeno posle 2000-te sa raznim vakcinama, teroristickim napadima na S.A.D, genetski modifikovanom hranom itd.itd.itd.

brzi

pre 10 godina

Sve što je u SAD vezano bezbednost ima veoma logično i jednostavno objašnjenje. Za razliku od Europe i ostalog sveta vojno industriski kompleks u SAD jeste u potpuno privatnim rukama. A to znači skračeno rečeno da stalno treba imati neko ratno žarište nekde kde imaju SAD takav ili onakav interes, da bi posao tekao stalno i da bi gazde zarađivale. Na tu opasnost u SAD ukazivao več predsednik Eisenhawer, koji je tražio od kongresa i senata veoma oštre mere nadzora nad tim takozvanim vojno industriskim kompleksom radi njegove svakakve moči ( ekonomske, političke), da kojim slučajem nebi postao prejak i preuzeo kontrolu nad kompletnim događanjem u SAD. Na žalost crnje slutnje Ika ( nadimak Eisenhawera) su se uresničile i danas u SAD vlada baš taj kompleks sa svojim novcem i uticajem.

Nenad

pre 10 godina

Principi iz 5. i 9. teorije zavere se i dan danas koriste u raznim oblicima.
Ako su oni spremni da sopstvene gradjane i vojnike ubiju zarad interesa, sta da ocekuje ostatak sveta?

seljadin

pre 10 godina

dok naši ljudi kukaju zbog osiromasenog uranijuma, Ameri su sami na sebe bacali A-bombe, po Arizoni, Nevadi, na hiljade je puklo, znaci njih nije briga za sebe, a kamoli za neke Apache, Komache i Srbe Albance...

anon

pre 10 godina

U sustini ljudi koji sa podsmehom koriste termin "teorija zavere" su opasnost po mentalno i duhovno zdravlje drustva i treba ih javno prozivati pred svima kad god upotrebe taj termin. Sledeci put kad neko spomene "a, opet neka teorija zavere" treba mu ozbiljnim tonom reci da je Rotsildov vojnik i da nije dobro u kom smeru ide, i ne odstupati od tog stava. Kada vidi uverenje i odlucnost zapitace se.

Aleksandar

pre 10 godina

Strasne stvari su ameri radili ali su bar toliko demokraticni da to posle izvesnog vremena i obelodane. A sta je sa Rusima, Kinom, Japanom, Englezima, Francuzima, Katolickom crkvom i sa njihovim tajnama? Ili cak i sa nasim vladama i istorijom.

draganbb

pre 10 godina

A za 50 100 godina biće i: 10. Američki vojne vođe izvele su teroristički napad u SAD kako bi dobili podršku za napad na Afanistan

crni_redstar

pre 10 godina

koliko toga mi ne znamo,i kada procitamo da nas svakodnevno truju i ubijaju,mi se samo nasmejemo,ko da smo mi najpametniji. nazalost svesno ili ne umiremo velikom brzinom.

rebelious

pre 10 godina

Ovakvih vesti ce biti sve vise i vise...nije ni cudo, informisite se kako je Edward Bernays ( inace Frojdov rodjak ) izmanipulisao idejno a i na sve ostale nacine americko drustvo, od toga da postanu potrosacko drustvo pa do raznih izmanipulisanih ratova, od Guatemale pa nadalje ...(da i ne pominjem Srbiju )itd, itd ...scenario je skoro IDENTICAN !!

teoretičar

pre 10 godina

Smešno je što veliki broj "teorija zavere" odavno nije samo u teoriji, ali i dalje postoji veliki broj onih koji spremno pričaju o "teoriji" i osećaju se veoma pametno jer u to ne veruju.
To je kao da te asteroid pogodi u oko, a ti izjaviš da nas nikad neće udariti.

El Kritikante

pre 10 godina

A sta je sa poslednjim incidentom sa Snoudenom i pracenjem telefonskih poziva i svega sto ljudi rade na internetu, to pracenje ljudi na internetu je smatrano zaverom i ispostavilo se da je istina. Lepo rece voditelj u jednoj emisiji na nekoj komicnoj americkoj TV stanici nakon Snoudenovog intervjua:"Dobre vesti, niste paranoicni!"

Andorid Jelly Bean

pre 10 godina

Pa i 9.11.2001 "blizance" WTC - je srusila Americka vlada u saradnji sa vrhom Al Kaide, a da oni sto su to uradili nisu ni znali nego su mislili da idu u raj :-)

David

pre 10 godina

Mogu da zamislim kako se oni osecaju znajuci da oni upravljaju celim svetom i odlucuju sudbinu mnogih naroda i osecaju se gazdama ove planete dok su svi ostali podstanari ili neki koji cak i mogu da im se suprodstave necine to jer se zadovoljavaju vladavini mucenju i gazdovanju u svojoj zemlji nad svojim robovima. Mogu da zamislim jer dok smo bili yugoslavia bio sam ucen da mi vladamo svetom sto je bila nebuloza a njihovo je cista realnost.

Sulejman Velicanstveni

pre 10 godina

Koga zanima da sazna vise o onome sto je pomenuto pod brojem 9 moze da pogleda kraci dokumentarac na http://www.youtube.com/watch?v=4ItoqoLz_6o
Naravno dokumentarac i cela prica nema nikave veze sa "teorijom zavere"...

Kampanja koju je organizovala poznata PR kuca "Hill & Knowlton" je samo deo necega sto je kroz istoriju menjalo nazive. Ranije su slicne akcije svrstavne u: "politicko ratovanje", "psiholosko ratovanje", "psiholoske operacije - PSYOP", "informacioni rat", "infromacione operacije"... a sama PR kampanja je deo toga... Danas US Department of Defense (DOD) ovakve operacije definise kao "Perception management" - upravljanje percepcijom...

Zivimo na prostorima u kojoj su se sve drzave igrale nasom percepcijom a igraju se i dalje... al tako je bilo svuda i uvek - od Trojanskog Konja do danasnjih dana o kome svedoci Edward Snowden ;)))

Misha

pre 10 godina

10. Americka administracija je organizovala/dozvolila 11.09. kako bi opravdala ratove u Avganistanu i Iraku kao i donosenje Patriot act-a i organizovanje Homeland sluzbe.


Pogledati Loose change 2nd edition (ili Loose change final cut), Painful deceptions i Zero: Investigation into 911.

The Mad Hatter

pre 10 godina

"5. Američki vojne vođe planirale su teroristički napad u SAD kako bi dobili podršku za napad na Kubu."

Nine Eleven? Iraq? Zvuči poznato!!!

Twin Tower

pre 10 godina

10. 09/11/2001 srušene su dve kule World Trade Center-a, delimično razrušeno jedno krilo Pentagona, navodno srušen United Airlines Flight 93 a sve u organizaciji ... (ako imate i malo mašte, nastavite sami)

sasa jokic

pre 10 godina

Slicni scenariji desavaju se i dan danas. Od AIDS, do napada na bliznakinje. Svetskim mocnicima definitivno manjkaju ideje, pa moraju da se ponavljaju.
Uglavnom jedno je sigurno, zli ljudi vladaju svetom!

MisterZ

pre 10 godina

A 5 svetske zavere su sledece! 1. Nafta i produkti nafte nisu jedino i jedino moguce gorivo za pogon nasih automobila i ostalih sredstava. Nasa vozila se mogu pokretati potpuno besplatnim oblicima energije zahvaljujuci posebnim i jako prostim mehanizmima i uredjajima za proizvodnju energije. 2. Energija je besplatna i nebi trebala da se naplacuje na nacin na koji se to danas radi. 3. Da bi ekonomija bila ekonomija, banke nebi trebalo da postoje! 4. Vanzemaljski oblici zivota postoje ali se to krije decenijama unazad! 5. Covek nije nastao od majmuna niti je ikada pripadao planeti zemlji kao bice, buduci da smo vrsta koja se nikada nije ni prilagodila uslovima na ovoj planeti a okupirana je ljudskom populacijom.

sasa jokic

pre 10 godina

Slicni scenariji desavaju se i dan danas. Od AIDS, do napada na bliznakinje. Svetskim mocnicima definitivno manjkaju ideje, pa moraju da se ponavljaju.
Uglavnom jedno je sigurno, zli ljudi vladaju svetom!

El Kritikante

pre 10 godina

A sta je sa poslednjim incidentom sa Snoudenom i pracenjem telefonskih poziva i svega sto ljudi rade na internetu, to pracenje ljudi na internetu je smatrano zaverom i ispostavilo se da je istina. Lepo rece voditelj u jednoj emisiji na nekoj komicnoj americkoj TV stanici nakon Snoudenovog intervjua:"Dobre vesti, niste paranoicni!"

Andorid Jelly Bean

pre 10 godina

Pa i 9.11.2001 "blizance" WTC - je srusila Americka vlada u saradnji sa vrhom Al Kaide, a da oni sto su to uradili nisu ni znali nego su mislili da idu u raj :-)

crni_redstar

pre 10 godina

koliko toga mi ne znamo,i kada procitamo da nas svakodnevno truju i ubijaju,mi se samo nasmejemo,ko da smo mi najpametniji. nazalost svesno ili ne umiremo velikom brzinom.

The Mad Hatter

pre 10 godina

"5. Američki vojne vođe planirale su teroristički napad u SAD kako bi dobili podršku za napad na Kubu."

Nine Eleven? Iraq? Zvuči poznato!!!

MisterZ

pre 10 godina

A 5 svetske zavere su sledece! 1. Nafta i produkti nafte nisu jedino i jedino moguce gorivo za pogon nasih automobila i ostalih sredstava. Nasa vozila se mogu pokretati potpuno besplatnim oblicima energije zahvaljujuci posebnim i jako prostim mehanizmima i uredjajima za proizvodnju energije. 2. Energija je besplatna i nebi trebala da se naplacuje na nacin na koji se to danas radi. 3. Da bi ekonomija bila ekonomija, banke nebi trebalo da postoje! 4. Vanzemaljski oblici zivota postoje ali se to krije decenijama unazad! 5. Covek nije nastao od majmuna niti je ikada pripadao planeti zemlji kao bice, buduci da smo vrsta koja se nikada nije ni prilagodila uslovima na ovoj planeti a okupirana je ljudskom populacijom.

Twin Tower

pre 10 godina

10. 09/11/2001 srušene su dve kule World Trade Center-a, delimično razrušeno jedno krilo Pentagona, navodno srušen United Airlines Flight 93 a sve u organizaciji ... (ako imate i malo mašte, nastavite sami)

teoretičar

pre 10 godina

Smešno je što veliki broj "teorija zavere" odavno nije samo u teoriji, ali i dalje postoji veliki broj onih koji spremno pričaju o "teoriji" i osećaju se veoma pametno jer u to ne veruju.
To je kao da te asteroid pogodi u oko, a ti izjaviš da nas nikad neće udariti.

rebelious

pre 10 godina

Ovakvih vesti ce biti sve vise i vise...nije ni cudo, informisite se kako je Edward Bernays ( inace Frojdov rodjak ) izmanipulisao idejno a i na sve ostale nacine americko drustvo, od toga da postanu potrosacko drustvo pa do raznih izmanipulisanih ratova, od Guatemale pa nadalje ...(da i ne pominjem Srbiju )itd, itd ...scenario je skoro IDENTICAN !!

Sulejman Velicanstveni

pre 10 godina

Koga zanima da sazna vise o onome sto je pomenuto pod brojem 9 moze da pogleda kraci dokumentarac na http://www.youtube.com/watch?v=4ItoqoLz_6o
Naravno dokumentarac i cela prica nema nikave veze sa "teorijom zavere"...

Kampanja koju je organizovala poznata PR kuca "Hill & Knowlton" je samo deo necega sto je kroz istoriju menjalo nazive. Ranije su slicne akcije svrstavne u: "politicko ratovanje", "psiholosko ratovanje", "psiholoske operacije - PSYOP", "informacioni rat", "infromacione operacije"... a sama PR kampanja je deo toga... Danas US Department of Defense (DOD) ovakve operacije definise kao "Perception management" - upravljanje percepcijom...

Zivimo na prostorima u kojoj su se sve drzave igrale nasom percepcijom a igraju se i dalje... al tako je bilo svuda i uvek - od Trojanskog Konja do danasnjih dana o kome svedoci Edward Snowden ;)))

Misha

pre 10 godina

10. Americka administracija je organizovala/dozvolila 11.09. kako bi opravdala ratove u Avganistanu i Iraku kao i donosenje Patriot act-a i organizovanje Homeland sluzbe.


Pogledati Loose change 2nd edition (ili Loose change final cut), Painful deceptions i Zero: Investigation into 911.

Anarchy

pre 10 godina

5. Američki vojne vođe planirale su teroristički napad u SAD kako bi dobili podršku za napad na Kubu.

Mozda nisu za KUBU ali za Iraq/Afganistan
jesu 100%
9/11

amerikanac

pre 10 godina

polako braco, smirite se. uskoro cemo vas sve geneticki modifikovati pa necete osecati nikakv bes vec samo ljubav i lepotu. verujte, super je.

Relja

pre 10 godina

Naravno da su sve Amerikanci, jer oni su objavili svoje tajne, drugi mudro cute. Nije mi jasno kako da nema niceg iz Bosne i sa Kosova, mozda misle da je jos rano, jer gospodja Klinton ima ambicije da se kandiduje za predsednika, a sve se desavalo u vreme njenog "voljenog".

Dragan

pre 10 godina

"Neki događaji vezani za incident u zalivu Tonkin, koji je doveo do američke intervencije u Vijetnamu, nikada se nisu dogodili, piše Business Insider."

Uf sto mi je ovo nesto poznato. Cesem se po glavi i pitam gde se to jos desilo.

Demos

pre 10 godina

Sve to lepo u par reči Brad Pitt opisuje u filmu Killing Them Softly: "My friend, Thomas Jefferson is an American saint because he wrote the words 'All men are created equal', words he clearly didn't believe since he allowed his own children to live in slavery. He's a rich white snob who's sick of paying taxes to the Brits. So, yeah, he writes some lovely words and aroused the rabble and they went and died for those words while he sat back and drank his wine and fucked his slave girl. This guy wants to tell me we're living in a community? Don't make me laugh. I'm living in America, and in America you're on your own. America's not a country. It's just a business. Now fuckin' pay me."

Aleksa1

pre 10 godina

Gde su sada svi oni pametnjakovici koji onako zdusno vredjaju svakog ko spomene neku zaveru... gde ste sada da ismevate nekog, gde ste sad Vi "Emancipovani" da pljujete po svima kako su Srbi prosti, naivni zaludjenici koji veruju u teorije zavere... Ko je sad ispao NAIVAN i PROST!? Ovo sve sto je do sada obelodanjeno samo je delic zavera i zlocina nad covecanstvom koji je pocinjen u zadnjih 50 godina. Tek ce isplivati na povrsinu sta je sve radjeno posle 2000-te sa raznim vakcinama, teroristickim napadima na S.A.D, genetski modifikovanom hranom itd.itd.itd.

Eh, da je nas tristo miliona...

pre 10 godina

Sve same američke zavere, ali i sve sami Amerikanci (uglavnom novinari) koji su ih razotkrili - i uglavnom preživeli. Srpskih zavera nigde, a oni Srbi (uglavnom novinari) koji su ih, nepostojeće kakve su, razotkri(va)li - uglavnom mrtvi. E pa, srpski anonimni internet-borci protiv američkog zla, likujte i dalje, imate i rašta!

repus

pre 10 godina

једва дочекаше патриоте који су добровољни даваоци туђе крви да пишу против америке а што незнамо колика су зла чиниле друге супер силе а посебно наша земља против свог народа важно је пљувати америку они су бар поштени па објеве а где су друге земље крију злочине према свом народу

dule

pre 10 godina

Pa i 11. septembar je izrežiran jer im je trebao izgovor za pokretanje večnog rata koji se ne može dobiti nikad - rat protiv terorizma. Ne znam da li narod shvata koliko ta teza sama po sebi zvuči nebulozno, ali je opet široko prihvaćena kao sasvim logična. Manipulacija je najjače oružje, to tvrdim.

dimitrije ljutić

pre 10 godina

Sve ovo o američkim zaverama su otkrili upravo oni Amerikanci koji ne vole da ih lažu. Iz ljubljene Rodine takvih vesti nema, jer nema ni nezavisnih novinara, a za svaku nepodobštinu se ide u Siberius.

Vlada

pre 10 godina

Zaboravili su da pomenu i Pearl Harbour. To je po meni jedan od njihovih najvećih "hitova". Prvo su Japanu nametnuli embargo, nakrcali luku brodovima iz prethodnog rata, nosače aviona slučajno poslali dalje od dometa Japanaca, isključili radar na brdu (šatro osoblje nije znalo da rukuje kako treba).

Ali... nisu računali da će USS Ward da potopi Japansku podmornicu na ulazu u luku, ranije pre glavnog napada. HAH! Nije baš sve išlo po planu.
Međutim, sve je poslužilo svrsi. Imali su žrtve, imali su povod, imali su i novi budžet za tadašnje nove cevi.

Marko

pre 10 godina

@Amerikanci sve to radili? Ma nemoguce. Sad ce vam nasi nato/amero/zapadoljupci objasniti kako je ruska izmisljotina
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Samo im jos budale veruju, 27. decembar 2013 21:21)

Dobro, sve je to tacno i jos gomila toga. Pa sta si ti mislio da tajna sluzba radi?
Sta mislis sta radi BIA? Igraju karte tamo ceo dan? Ili vojna-obavestajna? Ovde kod nas pa ne znas ni ko ti skida listing kad zeli, slusa mobilni i prati internet saobracaj. U maloj Srbiji koja je manja od grada neke ozbiljne drzave!
A tek ruski KGB sta je radio. Pa to nece CIA uraditi ni za dupli broj godina od svog osnivanja do danas.

Znamo mi (koji realno o svemu pisemo) zasto pisemo protiv necega. Vi sto branite ruse, ne znate ni sto to radite, kao da je tamo sjajno. A tamo je gore ne moze biti, osim ako imas gomilu DOLARA - U MOSKVI.
Smesno ti je to verovatno. Treba da ti je tuzno.
U Americi svi stanovnici sopinguju za Bozic toliko da bude stampedo, a ovde i u Rusiji nemamo za osnovno (imamo za internet, koliko da ne poludimo i otupimo, sto nekima ne pomaze bas puno).

Bender

pre 10 godina

A ima li neka slicna lista iz Rusije, Kine, Irana, Saudijske Arabije, Sev. Koreje, Venecuele...?
Ja pretpostavljam da bi ovi dezurni ameromrsci pali u nesvest kada bi saznali sta je recimo Rusija radila, ili Iran, ili Kina...
Problem je sto u Americi postoji sloboda stampe, pa novinari istraze i objave ovo, dok u drugim zemljama se to vecno krije kao najveca tajna, a oni koji pokusaju da otkriju te tajne budu nemilosrdno pobijeni... Samo je u Rusiji ubijeno nekoliko stotina novinara (najpoznatija je Politkovskaja), u Kini se ni ne zna nista, jer i ne postoji slobodna stampa koja se usudjuje da kritikuje vlasti, itd.
Za B92 jedan veliki minus, jer nije ni pokusala da objasni ovo, vec je ovde stavila samo americke incidente, i tako doprinosi antagonizmu (samo) prema Americi.

marikone

pre 10 godina

a koliko ima stvari o kojima se cuti. Afrika, EIDS, lazne epidemije, pa cak i svetska kriza. Nacizam nije mrtav samo je promenio odelo.

Aleksandar

pre 10 godina

Strasne stvari su ameri radili ali su bar toliko demokraticni da to posle izvesnog vremena i obelodane. A sta je sa Rusima, Kinom, Japanom, Englezima, Francuzima, Katolickom crkvom i sa njihovim tajnama? Ili cak i sa nasim vladama i istorijom.

anon

pre 10 godina

U sustini ljudi koji sa podsmehom koriste termin "teorija zavere" su opasnost po mentalno i duhovno zdravlje drustva i treba ih javno prozivati pred svima kad god upotrebe taj termin. Sledeci put kad neko spomene "a, opet neka teorija zavere" treba mu ozbiljnim tonom reci da je Rotsildov vojnik i da nije dobro u kom smeru ide, i ne odstupati od tog stava. Kada vidi uverenje i odlucnost zapitace se.

brzi

pre 10 godina

Sve što je u SAD vezano bezbednost ima veoma logično i jednostavno objašnjenje. Za razliku od Europe i ostalog sveta vojno industriski kompleks u SAD jeste u potpuno privatnim rukama. A to znači skračeno rečeno da stalno treba imati neko ratno žarište nekde kde imaju SAD takav ili onakav interes, da bi posao tekao stalno i da bi gazde zarađivale. Na tu opasnost u SAD ukazivao več predsednik Eisenhawer, koji je tražio od kongresa i senata veoma oštre mere nadzora nad tim takozvanim vojno industriskim kompleksom radi njegove svakakve moči ( ekonomske, političke), da kojim slučajem nebi postao prejak i preuzeo kontrolu nad kompletnim događanjem u SAD. Na žalost crnje slutnje Ika ( nadimak Eisenhawera) su se uresničile i danas u SAD vlada baš taj kompleks sa svojim novcem i uticajem.

seljadin

pre 10 godina

dok naši ljudi kukaju zbog osiromasenog uranijuma, Ameri su sami na sebe bacali A-bombe, po Arizoni, Nevadi, na hiljade je puklo, znaci njih nije briga za sebe, a kamoli za neke Apache, Komache i Srbe Albance...

David

pre 10 godina

Mogu da zamislim kako se oni osecaju znajuci da oni upravljaju celim svetom i odlucuju sudbinu mnogih naroda i osecaju se gazdama ove planete dok su svi ostali podstanari ili neki koji cak i mogu da im se suprodstave necine to jer se zadovoljavaju vladavini mucenju i gazdovanju u svojoj zemlji nad svojim robovima. Mogu da zamislim jer dok smo bili yugoslavia bio sam ucen da mi vladamo svetom sto je bila nebuloza a njihovo je cista realnost.

perce

pre 10 godina

Cek da vidim kako rezonuju ovi nasi komentatori:
1. Ima vise teorija zavere
2. Neke teorije su se ispostavile istinitim.
3. Ako su neke teorije istinite, onda sigurno sve moraju biti istinite.

Divota! Najeklatantniji primer logicke greske - induktivna generalizacija, ovde se iznosi kao potpuno bezupitan osnov da se sve prihefta 'toj zloj Americi' (i onda naravno ne moramo ni o cemu sami da razmisljamo, ili za bilo sta da neki nasi sunarodnici budu krivi, jer zaboga, sve je to Amerika).
Evo vam onda primer tog vaseg induktivnog generalizovanja: Ako su neki srbi nepismeni, svi Srbi su sigurno nepismeni.
I posle se cudimo sto lose prolazimo na PISA testovima.

mladen nis

pre 10 godina

Razlika izmedju Amerike i ostalih zemalja je sto tamo ima novinara koji imaju hrabrosti. Kad dodje vreme da se otvore dosijei Udbe kod nas, videcemo sta se sve kod nas desavalo.

Nenad

pre 10 godina

Principi iz 5. i 9. teorije zavere se i dan danas koriste u raznim oblicima.
Ako su oni spremni da sopstvene gradjane i vojnike ubiju zarad interesa, sta da ocekuje ostatak sveta?

CP6uH-UF(ujko;)

pre 10 godina

A onda od broja 10. (Srbi krivi za raspad Jugoslavije), pa do broja 19(Racak).
20. 9/11
21. oruzje za masovno unistavanje u Iraku

Rusofil

pre 10 godina

Kad kazem da necu u EU i NATO, kazem to zbog ovakvih stvari. Jednostavno, Amerika i saveznici su ruglo sveta, dzaba im sav novac.
(Makarido, 28. decembar 2013 00:45

E Makarido, poverovacu ti kada sve dolare i evre koje imas javno spalis pred svedocima.

Robespjer

pre 10 godina

Vreme je da se i u Srbiji obelodani ko je ubio Ćuruviju, bivšeg premijera Djindjića, ko je činio tu državu i ko je sve bio umešan! Vreme je da se krene u rasvetljavanje svih afera, ne samo političkih protivnika. Dovoljno smo bili svedoci medijskih napada, kleveta i laži, vreme je za istinu i u Srbiju! Vreme je da se sazna ko je sve umešan i ko je kriv.

aca iz bora

pre 10 godina

Najveca laz Amerike je sletanje modula Apolo 11 na mesec 1969. god. Postoje na hiljade sigurnih dokaza da nisu a nijedan da jesu bili tamo.

Sarmica

pre 10 godina

Pa uvek ja kažem USA je zemlja neograničenih mogućnosti. Ali ni mi nismo bolji , mislim cela exYu sopstveni narod smo prodali , za šta?

MilanNs

pre 10 godina

"3. Više od 100 miliona Amerikanaca primilo je vakcinu protiv dečje paralize koja je bila kontaminirana potencijalno kancerogenim virusom."

Sve Polio vakcine u Sovetskom Savezu, Kini, japanu, Africi su bile zarazene istim virusom sve do 1980 godine. Ne znam zasto bi to bila neka "zavera"
Nekada se i azbest koristio za prozivodnju svega i svacega jer se nije znala njegova stetnost, ili je mozda i to bila zavera?

draganbb

pre 10 godina

A za 50 100 godina biće i: 10. Američki vojne vođe izvele su teroristički napad u SAD kako bi dobili podršku za napad na Afanistan

Pedja

pre 10 godina

Kada su S. Basaru upitali sta misli o americkom prisluskivanju, rekao je da to treba pojacati da ne bi barabe radile sta hoce. Zna se na koje je barabe mislio , briga njega za Talibane , mislio je na " nase " barabe, jer zato sto ih Ameri drze u saci , ne mogu vise da rade sta hoce , ne mogu izvesti tenkove, ne mogu vratiti Milosevicev zlocinacki sistem... Zato, Ameri , prisluskujte, " terorisite " nas, planirajte likvidacije sirom zemljinog sara, neka dronovi polete... zbrisite svakog zlocinca i nitkova s lica zemlje... Vi ste savest covecanstva, Vi ste jedini garant ljudske slobode i dostojanstva !!!!!!!

Etsko

pre 10 godina

Uvek je bilo tako i uvek ce biti, pa drzava im je formirana na korupciji i spletkama, sta drugo od njih ocekivati...sad kad imaju i NSA dobili su jos vecu moc, voleo bih da se nesto promeni i da puknu mada realno bice tesko...unistice sami sebe za neko vreme.

Petar

pre 10 godina

Pa sad koliko su neke stvari tajne:
7. (podmornica) je poznata stvar. Podmornica se prelomila pri izvlacenju i rakete su ispale. Tela nekoliko ruskih mornara su posle verske sluzbe sahranjena u moru, o cemu postoji i dostupan snimak. Brod za izvlacenje je isao pod maskom pokusaja rudarenja sa dna mora

8. (Nikaragva) je bila afera sirokih razmera, cak se i secam po malo (bio sam klinac, ali vrtelo se stalno na dnevniku). Nakod toga je izbila afere sa prodajom oruzja Iranu (Irangejt)

Minna

pre 10 godina

"Iako je Čarls Noris, glavni patolog u Njujorku..." - 4 puta sam procitala Chuck Norris, dok mozak konacno nije skontao sta stvarno pise :D

neccko

pre 10 godina

Da li su ovo samo americke teorije zavere ili svetske? Ja sam shvatio da se radi o svetskim teorijama zavere.... ma to je isto.... uvek su Amerikanci ti koji nesto mute

Nikola

pre 10 godina

MKULTRA zvuči neverovatno.. Zamislite da svima oduzmu slobodnu volju preko neke jezive hipnoze. Mada, nije daleko to.. Preko kapitalizma su postali potrošačko društvo koje radi da bi imalo što više materijalnog. I mi se pretvaramo u to.

Bozon

pre 10 godina

Dodajte i chemtrailse na listu. Al zovimo to smogom i zamolimo sugradjane da ne izlaze napolje i da se raspitaju kako da se makar malo zastite. Mi se stitimo jos od 2006 kad su poceli i znamo kako da se donekle zastitimo.

Danil Gulagovič Harms

pre 10 godina

Vidite kako je Amerika trula, stalno se otkrivaju zavere koje su istinite! Svi ljubimci Amerike zapitajte se kako iz bratske Rusije nema zavera pa ćete videti da smo mi u pravu, što želimo Srbiju uz bratsku Rusiju a ne uz one lecimore i prevarante.

spike007@yahoo.com

pre 10 godina

@ perce

Odlican komentar. Doduse, mnogo ocekujes od nasih ljudi. Podseticu da formalnu nastavu logike imaju samo gimanzijalaci u trecem razredu i jedna godna na pravno-birotehnickoj (a i tu je kvalitet nastave upitan), tako da nije za ocekivati da ljudi imaju uvid u nacin zakljucivanja i logickih gresaka.

Ima tu i mesanja univerzalnih i generalnih pojmova (tzv. "svaki i svi"):
Svaki novcic moze biti falsifikat (tacno) sledi - svi novcici su lazni. Ili, da budem na liniji tvog (odlicnog) primera: Svaki Srbin moze biti nepismen, sledi - svaki Srbin je nepismen... naravno da nije, mada zvanicni podaci o pismenosti i obrazovanju su porazavajuci. Sto nas, naravno, ne sprecava da provalimo vladare iz senke.

darthneshko

pre 10 godina

Zaboravili su najvecu od svih zavera, ali ajde da im oprostimo, jer im nije bila izvorno njihova, nego se malo istorijom poigrali. Hteli Kubu da napadnu, pa se setili jednog siromasnog gimnazijalca koga onaj sto mu nadimak bese isto kao staroegipatski bog malo vise indoktrinirao, pa se jadnik andjeoskog imena igrao heroja i svet posdlao u krvoprolice neslucenih razmera, ali se ameri poplasise, jer bi ovaj put svetski rat znacio kaboom celoj planeti i od njega ne imase koristi, nazovi "atentator" gine od ruke lokalnog gangstera i makroa, i nikom nista, Kuba nije napadnuta.. a da jeste ovo ne bi imao ko da pise
Zavera je bilo i bice, i to ne samo americkih.. pa i raspad iste, te sfrj, je bio produkt zavere, ali ne americke... nego lokalnih vojda, hajde da napravimo rat, da se malo kolu, a mi cemo sa kriminalcima da pravimo nacionalne drzavice.. tako da, pokrijte se po usima. Ameri su amateru u odnosu na matrjosku, a tek prema nasim zaverenicima... koji interese menjaju kao sat sekunde... hajde, ko je ubio Zorana? Zbog Haga? Kriminala? strane sluzbe? Koje strane sluzbe?!!

MisterZ

pre 10 godina

A 5 svetske zavere su sledece! 1. Nafta i produkti nafte nisu jedino i jedino moguce gorivo za pogon nasih automobila i ostalih sredstava. Nasa vozila se mogu pokretati potpuno besplatnim oblicima energije zahvaljujuci posebnim i jako prostim mehanizmima i uredjajima za proizvodnju energije. 2. Energija je besplatna i nebi trebala da se naplacuje na nacin na koji se to danas radi. 3. Da bi ekonomija bila ekonomija, banke nebi trebalo da postoje! 4. Vanzemaljski oblici zivota postoje ali se to krije decenijama unazad! 5. Covek nije nastao od majmuna niti je ikada pripadao planeti zemlji kao bice, buduci da smo vrsta koja se nikada nije ni prilagodila uslovima na ovoj planeti a okupirana je ljudskom populacijom.

repus

pre 10 godina

једва дочекаше патриоте који су добровољни даваоци туђе крви да пишу против америке а што незнамо колика су зла чиниле друге супер силе а посебно наша земља против свог народа важно је пљувати америку они су бар поштени па објеве а где су друге земље крију злочине према свом народу

David

pre 10 godina

Mogu da zamislim kako se oni osecaju znajuci da oni upravljaju celim svetom i odlucuju sudbinu mnogih naroda i osecaju se gazdama ove planete dok su svi ostali podstanari ili neki koji cak i mogu da im se suprodstave necine to jer se zadovoljavaju vladavini mucenju i gazdovanju u svojoj zemlji nad svojim robovima. Mogu da zamislim jer dok smo bili yugoslavia bio sam ucen da mi vladamo svetom sto je bila nebuloza a njihovo je cista realnost.

Danil Gulagovič Harms

pre 10 godina

Vidite kako je Amerika trula, stalno se otkrivaju zavere koje su istinite! Svi ljubimci Amerike zapitajte se kako iz bratske Rusije nema zavera pa ćete videti da smo mi u pravu, što želimo Srbiju uz bratsku Rusiju a ne uz one lecimore i prevarante.

Andorid Jelly Bean

pre 10 godina

Pa i 9.11.2001 "blizance" WTC - je srusila Americka vlada u saradnji sa vrhom Al Kaide, a da oni sto su to uradili nisu ni znali nego su mislili da idu u raj :-)

Marko

pre 10 godina

@Amerikanci sve to radili? Ma nemoguce. Sad ce vam nasi nato/amero/zapadoljupci objasniti kako je ruska izmisljotina
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Samo im jos budale veruju, 27. decembar 2013 21:21)

Dobro, sve je to tacno i jos gomila toga. Pa sta si ti mislio da tajna sluzba radi?
Sta mislis sta radi BIA? Igraju karte tamo ceo dan? Ili vojna-obavestajna? Ovde kod nas pa ne znas ni ko ti skida listing kad zeli, slusa mobilni i prati internet saobracaj. U maloj Srbiji koja je manja od grada neke ozbiljne drzave!
A tek ruski KGB sta je radio. Pa to nece CIA uraditi ni za dupli broj godina od svog osnivanja do danas.

Znamo mi (koji realno o svemu pisemo) zasto pisemo protiv necega. Vi sto branite ruse, ne znate ni sto to radite, kao da je tamo sjajno. A tamo je gore ne moze biti, osim ako imas gomilu DOLARA - U MOSKVI.
Smesno ti je to verovatno. Treba da ti je tuzno.
U Americi svi stanovnici sopinguju za Bozic toliko da bude stampedo, a ovde i u Rusiji nemamo za osnovno (imamo za internet, koliko da ne poludimo i otupimo, sto nekima ne pomaze bas puno).

Pedja

pre 10 godina

Kada su S. Basaru upitali sta misli o americkom prisluskivanju, rekao je da to treba pojacati da ne bi barabe radile sta hoce. Zna se na koje je barabe mislio , briga njega za Talibane , mislio je na " nase " barabe, jer zato sto ih Ameri drze u saci , ne mogu vise da rade sta hoce , ne mogu izvesti tenkove, ne mogu vratiti Milosevicev zlocinacki sistem... Zato, Ameri , prisluskujte, " terorisite " nas, planirajte likvidacije sirom zemljinog sara, neka dronovi polete... zbrisite svakog zlocinca i nitkova s lica zemlje... Vi ste savest covecanstva, Vi ste jedini garant ljudske slobode i dostojanstva !!!!!!!

Bender

pre 10 godina

A ima li neka slicna lista iz Rusije, Kine, Irana, Saudijske Arabije, Sev. Koreje, Venecuele...?
Ja pretpostavljam da bi ovi dezurni ameromrsci pali u nesvest kada bi saznali sta je recimo Rusija radila, ili Iran, ili Kina...
Problem je sto u Americi postoji sloboda stampe, pa novinari istraze i objave ovo, dok u drugim zemljama se to vecno krije kao najveca tajna, a oni koji pokusaju da otkriju te tajne budu nemilosrdno pobijeni... Samo je u Rusiji ubijeno nekoliko stotina novinara (najpoznatija je Politkovskaja), u Kini se ni ne zna nista, jer i ne postoji slobodna stampa koja se usudjuje da kritikuje vlasti, itd.
Za B92 jedan veliki minus, jer nije ni pokusala da objasni ovo, vec je ovde stavila samo americke incidente, i tako doprinosi antagonizmu (samo) prema Americi.

sasa jokic

pre 10 godina

Slicni scenariji desavaju se i dan danas. Od AIDS, do napada na bliznakinje. Svetskim mocnicima definitivno manjkaju ideje, pa moraju da se ponavljaju.
Uglavnom jedno je sigurno, zli ljudi vladaju svetom!

perce

pre 10 godina

Cek da vidim kako rezonuju ovi nasi komentatori:
1. Ima vise teorija zavere
2. Neke teorije su se ispostavile istinitim.
3. Ako su neke teorije istinite, onda sigurno sve moraju biti istinite.

Divota! Najeklatantniji primer logicke greske - induktivna generalizacija, ovde se iznosi kao potpuno bezupitan osnov da se sve prihefta 'toj zloj Americi' (i onda naravno ne moramo ni o cemu sami da razmisljamo, ili za bilo sta da neki nasi sunarodnici budu krivi, jer zaboga, sve je to Amerika).
Evo vam onda primer tog vaseg induktivnog generalizovanja: Ako su neki srbi nepismeni, svi Srbi su sigurno nepismeni.
I posle se cudimo sto lose prolazimo na PISA testovima.

Misha

pre 10 godina

10. Americka administracija je organizovala/dozvolila 11.09. kako bi opravdala ratove u Avganistanu i Iraku kao i donosenje Patriot act-a i organizovanje Homeland sluzbe.


Pogledati Loose change 2nd edition (ili Loose change final cut), Painful deceptions i Zero: Investigation into 911.

crni_redstar

pre 10 godina

koliko toga mi ne znamo,i kada procitamo da nas svakodnevno truju i ubijaju,mi se samo nasmejemo,ko da smo mi najpametniji. nazalost svesno ili ne umiremo velikom brzinom.

aca iz bora

pre 10 godina

Najveca laz Amerike je sletanje modula Apolo 11 na mesec 1969. god. Postoje na hiljade sigurnih dokaza da nisu a nijedan da jesu bili tamo.

The Mad Hatter

pre 10 godina

"5. Američki vojne vođe planirale su teroristički napad u SAD kako bi dobili podršku za napad na Kubu."

Nine Eleven? Iraq? Zvuči poznato!!!

teoretičar

pre 10 godina

Smešno je što veliki broj "teorija zavere" odavno nije samo u teoriji, ali i dalje postoji veliki broj onih koji spremno pričaju o "teoriji" i osećaju se veoma pametno jer u to ne veruju.
To je kao da te asteroid pogodi u oko, a ti izjaviš da nas nikad neće udariti.

Twin Tower

pre 10 godina

10. 09/11/2001 srušene su dve kule World Trade Center-a, delimično razrušeno jedno krilo Pentagona, navodno srušen United Airlines Flight 93 a sve u organizaciji ... (ako imate i malo mašte, nastavite sami)

dimitrije ljutić

pre 10 godina

Sve ovo o američkim zaverama su otkrili upravo oni Amerikanci koji ne vole da ih lažu. Iz ljubljene Rodine takvih vesti nema, jer nema ni nezavisnih novinara, a za svaku nepodobštinu se ide u Siberius.

rebelious

pre 10 godina

Ovakvih vesti ce biti sve vise i vise...nije ni cudo, informisite se kako je Edward Bernays ( inace Frojdov rodjak ) izmanipulisao idejno a i na sve ostale nacine americko drustvo, od toga da postanu potrosacko drustvo pa do raznih izmanipulisanih ratova, od Guatemale pa nadalje ...(da i ne pominjem Srbiju )itd, itd ...scenario je skoro IDENTICAN !!

Aleksa1

pre 10 godina

Gde su sada svi oni pametnjakovici koji onako zdusno vredjaju svakog ko spomene neku zaveru... gde ste sada da ismevate nekog, gde ste sad Vi "Emancipovani" da pljujete po svima kako su Srbi prosti, naivni zaludjenici koji veruju u teorije zavere... Ko je sad ispao NAIVAN i PROST!? Ovo sve sto je do sada obelodanjeno samo je delic zavera i zlocina nad covecanstvom koji je pocinjen u zadnjih 50 godina. Tek ce isplivati na povrsinu sta je sve radjeno posle 2000-te sa raznim vakcinama, teroristickim napadima na S.A.D, genetski modifikovanom hranom itd.itd.itd.

El Kritikante

pre 10 godina

A sta je sa poslednjim incidentom sa Snoudenom i pracenjem telefonskih poziva i svega sto ljudi rade na internetu, to pracenje ljudi na internetu je smatrano zaverom i ispostavilo se da je istina. Lepo rece voditelj u jednoj emisiji na nekoj komicnoj americkoj TV stanici nakon Snoudenovog intervjua:"Dobre vesti, niste paranoicni!"

MilanNs

pre 10 godina

"3. Više od 100 miliona Amerikanaca primilo je vakcinu protiv dečje paralize koja je bila kontaminirana potencijalno kancerogenim virusom."

Sve Polio vakcine u Sovetskom Savezu, Kini, japanu, Africi su bile zarazene istim virusom sve do 1980 godine. Ne znam zasto bi to bila neka "zavera"
Nekada se i azbest koristio za prozivodnju svega i svacega jer se nije znala njegova stetnost, ili je mozda i to bila zavera?

Rusofil

pre 10 godina

Kad kazem da necu u EU i NATO, kazem to zbog ovakvih stvari. Jednostavno, Amerika i saveznici su ruglo sveta, dzaba im sav novac.
(Makarido, 28. decembar 2013 00:45

E Makarido, poverovacu ti kada sve dolare i evre koje imas javno spalis pred svedocima.

anon

pre 10 godina

U sustini ljudi koji sa podsmehom koriste termin "teorija zavere" su opasnost po mentalno i duhovno zdravlje drustva i treba ih javno prozivati pred svima kad god upotrebe taj termin. Sledeci put kad neko spomene "a, opet neka teorija zavere" treba mu ozbiljnim tonom reci da je Rotsildov vojnik i da nije dobro u kom smeru ide, i ne odstupati od tog stava. Kada vidi uverenje i odlucnost zapitace se.

Anarchy

pre 10 godina

5. Američki vojne vođe planirale su teroristički napad u SAD kako bi dobili podršku za napad na Kubu.

Mozda nisu za KUBU ali za Iraq/Afganistan
jesu 100%
9/11

Eh, da je nas tristo miliona...

pre 10 godina

Sve same američke zavere, ali i sve sami Amerikanci (uglavnom novinari) koji su ih razotkrili - i uglavnom preživeli. Srpskih zavera nigde, a oni Srbi (uglavnom novinari) koji su ih, nepostojeće kakve su, razotkri(va)li - uglavnom mrtvi. E pa, srpski anonimni internet-borci protiv američkog zla, likujte i dalje, imate i rašta!

Vlada

pre 10 godina

Zaboravili su da pomenu i Pearl Harbour. To je po meni jedan od njihovih najvećih "hitova". Prvo su Japanu nametnuli embargo, nakrcali luku brodovima iz prethodnog rata, nosače aviona slučajno poslali dalje od dometa Japanaca, isključili radar na brdu (šatro osoblje nije znalo da rukuje kako treba).

Ali... nisu računali da će USS Ward da potopi Japansku podmornicu na ulazu u luku, ranije pre glavnog napada. HAH! Nije baš sve išlo po planu.
Međutim, sve je poslužilo svrsi. Imali su žrtve, imali su povod, imali su i novi budžet za tadašnje nove cevi.

darthneshko

pre 10 godina

Zaboravili su najvecu od svih zavera, ali ajde da im oprostimo, jer im nije bila izvorno njihova, nego se malo istorijom poigrali. Hteli Kubu da napadnu, pa se setili jednog siromasnog gimnazijalca koga onaj sto mu nadimak bese isto kao staroegipatski bog malo vise indoktrinirao, pa se jadnik andjeoskog imena igrao heroja i svet posdlao u krvoprolice neslucenih razmera, ali se ameri poplasise, jer bi ovaj put svetski rat znacio kaboom celoj planeti i od njega ne imase koristi, nazovi "atentator" gine od ruke lokalnog gangstera i makroa, i nikom nista, Kuba nije napadnuta.. a da jeste ovo ne bi imao ko da pise
Zavera je bilo i bice, i to ne samo americkih.. pa i raspad iste, te sfrj, je bio produkt zavere, ali ne americke... nego lokalnih vojda, hajde da napravimo rat, da se malo kolu, a mi cemo sa kriminalcima da pravimo nacionalne drzavice.. tako da, pokrijte se po usima. Ameri su amateru u odnosu na matrjosku, a tek prema nasim zaverenicima... koji interese menjaju kao sat sekunde... hajde, ko je ubio Zorana? Zbog Haga? Kriminala? strane sluzbe? Koje strane sluzbe?!!

Aleksandar

pre 10 godina

Strasne stvari su ameri radili ali su bar toliko demokraticni da to posle izvesnog vremena i obelodane. A sta je sa Rusima, Kinom, Japanom, Englezima, Francuzima, Katolickom crkvom i sa njihovim tajnama? Ili cak i sa nasim vladama i istorijom.

Relja

pre 10 godina

Naravno da su sve Amerikanci, jer oni su objavili svoje tajne, drugi mudro cute. Nije mi jasno kako da nema niceg iz Bosne i sa Kosova, mozda misle da je jos rano, jer gospodja Klinton ima ambicije da se kandiduje za predsednika, a sve se desavalo u vreme njenog "voljenog".

Etsko

pre 10 godina

Uvek je bilo tako i uvek ce biti, pa drzava im je formirana na korupciji i spletkama, sta drugo od njih ocekivati...sad kad imaju i NSA dobili su jos vecu moc, voleo bih da se nesto promeni i da puknu mada realno bice tesko...unistice sami sebe za neko vreme.

neccko

pre 10 godina

Da li su ovo samo americke teorije zavere ili svetske? Ja sam shvatio da se radi o svetskim teorijama zavere.... ma to je isto.... uvek su Amerikanci ti koji nesto mute

amerikanac

pre 10 godina

polako braco, smirite se. uskoro cemo vas sve geneticki modifikovati pa necete osecati nikakv bes vec samo ljubav i lepotu. verujte, super je.

draganbb

pre 10 godina

A za 50 100 godina biće i: 10. Američki vojne vođe izvele su teroristički napad u SAD kako bi dobili podršku za napad na Afanistan

marikone

pre 10 godina

a koliko ima stvari o kojima se cuti. Afrika, EIDS, lazne epidemije, pa cak i svetska kriza. Nacizam nije mrtav samo je promenio odelo.

brzi

pre 10 godina

Sve što je u SAD vezano bezbednost ima veoma logično i jednostavno objašnjenje. Za razliku od Europe i ostalog sveta vojno industriski kompleks u SAD jeste u potpuno privatnim rukama. A to znači skračeno rečeno da stalno treba imati neko ratno žarište nekde kde imaju SAD takav ili onakav interes, da bi posao tekao stalno i da bi gazde zarađivale. Na tu opasnost u SAD ukazivao več predsednik Eisenhawer, koji je tražio od kongresa i senata veoma oštre mere nadzora nad tim takozvanim vojno industriskim kompleksom radi njegove svakakve moči ( ekonomske, političke), da kojim slučajem nebi postao prejak i preuzeo kontrolu nad kompletnim događanjem u SAD. Na žalost crnje slutnje Ika ( nadimak Eisenhawera) su se uresničile i danas u SAD vlada baš taj kompleks sa svojim novcem i uticajem.

dule

pre 10 godina

Pa i 11. septembar je izrežiran jer im je trebao izgovor za pokretanje večnog rata koji se ne može dobiti nikad - rat protiv terorizma. Ne znam da li narod shvata koliko ta teza sama po sebi zvuči nebulozno, ali je opet široko prihvaćena kao sasvim logična. Manipulacija je najjače oružje, to tvrdim.

Dragan

pre 10 godina

"Neki događaji vezani za incident u zalivu Tonkin, koji je doveo do američke intervencije u Vijetnamu, nikada se nisu dogodili, piše Business Insider."

Uf sto mi je ovo nesto poznato. Cesem se po glavi i pitam gde se to jos desilo.

spike007@yahoo.com

pre 10 godina

@ perce

Odlican komentar. Doduse, mnogo ocekujes od nasih ljudi. Podseticu da formalnu nastavu logike imaju samo gimanzijalaci u trecem razredu i jedna godna na pravno-birotehnickoj (a i tu je kvalitet nastave upitan), tako da nije za ocekivati da ljudi imaju uvid u nacin zakljucivanja i logickih gresaka.

Ima tu i mesanja univerzalnih i generalnih pojmova (tzv. "svaki i svi"):
Svaki novcic moze biti falsifikat (tacno) sledi - svi novcici su lazni. Ili, da budem na liniji tvog (odlicnog) primera: Svaki Srbin moze biti nepismen, sledi - svaki Srbin je nepismen... naravno da nije, mada zvanicni podaci o pismenosti i obrazovanju su porazavajuci. Sto nas, naravno, ne sprecava da provalimo vladare iz senke.

mladen nis

pre 10 godina

Razlika izmedju Amerike i ostalih zemalja je sto tamo ima novinara koji imaju hrabrosti. Kad dodje vreme da se otvore dosijei Udbe kod nas, videcemo sta se sve kod nas desavalo.

Nikola

pre 10 godina

MKULTRA zvuči neverovatno.. Zamislite da svima oduzmu slobodnu volju preko neke jezive hipnoze. Mada, nije daleko to.. Preko kapitalizma su postali potrošačko društvo koje radi da bi imalo što više materijalnog. I mi se pretvaramo u to.

CP6uH-UF(ujko;)

pre 10 godina

A onda od broja 10. (Srbi krivi za raspad Jugoslavije), pa do broja 19(Racak).
20. 9/11
21. oruzje za masovno unistavanje u Iraku

Robespjer

pre 10 godina

Vreme je da se i u Srbiji obelodani ko je ubio Ćuruviju, bivšeg premijera Djindjića, ko je činio tu državu i ko je sve bio umešan! Vreme je da se krene u rasvetljavanje svih afera, ne samo političkih protivnika. Dovoljno smo bili svedoci medijskih napada, kleveta i laži, vreme je za istinu i u Srbiju! Vreme je da se sazna ko je sve umešan i ko je kriv.

seljadin

pre 10 godina

dok naši ljudi kukaju zbog osiromasenog uranijuma, Ameri su sami na sebe bacali A-bombe, po Arizoni, Nevadi, na hiljade je puklo, znaci njih nije briga za sebe, a kamoli za neke Apache, Komache i Srbe Albance...

Nenad

pre 10 godina

Principi iz 5. i 9. teorije zavere se i dan danas koriste u raznim oblicima.
Ako su oni spremni da sopstvene gradjane i vojnike ubiju zarad interesa, sta da ocekuje ostatak sveta?

Petar

pre 10 godina

Pa sad koliko su neke stvari tajne:
7. (podmornica) je poznata stvar. Podmornica se prelomila pri izvlacenju i rakete su ispale. Tela nekoliko ruskih mornara su posle verske sluzbe sahranjena u moru, o cemu postoji i dostupan snimak. Brod za izvlacenje je isao pod maskom pokusaja rudarenja sa dna mora

8. (Nikaragva) je bila afera sirokih razmera, cak se i secam po malo (bio sam klinac, ali vrtelo se stalno na dnevniku). Nakod toga je izbila afere sa prodajom oruzja Iranu (Irangejt)

Sulejman Velicanstveni

pre 10 godina

Koga zanima da sazna vise o onome sto je pomenuto pod brojem 9 moze da pogleda kraci dokumentarac na http://www.youtube.com/watch?v=4ItoqoLz_6o
Naravno dokumentarac i cela prica nema nikave veze sa "teorijom zavere"...

Kampanja koju je organizovala poznata PR kuca "Hill & Knowlton" je samo deo necega sto je kroz istoriju menjalo nazive. Ranije su slicne akcije svrstavne u: "politicko ratovanje", "psiholosko ratovanje", "psiholoske operacije - PSYOP", "informacioni rat", "infromacione operacije"... a sama PR kampanja je deo toga... Danas US Department of Defense (DOD) ovakve operacije definise kao "Perception management" - upravljanje percepcijom...

Zivimo na prostorima u kojoj su se sve drzave igrale nasom percepcijom a igraju se i dalje... al tako je bilo svuda i uvek - od Trojanskog Konja do danasnjih dana o kome svedoci Edward Snowden ;)))

Demos

pre 10 godina

Sve to lepo u par reči Brad Pitt opisuje u filmu Killing Them Softly: "My friend, Thomas Jefferson is an American saint because he wrote the words 'All men are created equal', words he clearly didn't believe since he allowed his own children to live in slavery. He's a rich white snob who's sick of paying taxes to the Brits. So, yeah, he writes some lovely words and aroused the rabble and they went and died for those words while he sat back and drank his wine and fucked his slave girl. This guy wants to tell me we're living in a community? Don't make me laugh. I'm living in America, and in America you're on your own. America's not a country. It's just a business. Now fuckin' pay me."

Bozon

pre 10 godina

Dodajte i chemtrailse na listu. Al zovimo to smogom i zamolimo sugradjane da ne izlaze napolje i da se raspitaju kako da se makar malo zastite. Mi se stitimo jos od 2006 kad su poceli i znamo kako da se donekle zastitimo.

Sarmica

pre 10 godina

Pa uvek ja kažem USA je zemlja neograničenih mogućnosti. Ali ni mi nismo bolji , mislim cela exYu sopstveni narod smo prodali , za šta?

Minna

pre 10 godina

"Iako je Čarls Noris, glavni patolog u Njujorku..." - 4 puta sam procitala Chuck Norris, dok mozak konacno nije skontao sta stvarno pise :D