Utorak, 31.01.2012.

15:30

Muškarci više veruju u brak?

Izvor: B92

Muškarci više veruju u brak? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

15 Komentari

Sortiraj po:

paunica

pre 12 godina

Dodala bih gospođama, da mesinu istrpe tu i tamo jer će ih po ovakvom hladnom vremenu ipak noću grejati "kao kakav tromi medo što ide na bal" al bakalara, i to sušenog, ni pod tačku razno.

Ona

pre 12 godina

Niti su sve zene kao vas bivsa gospodja, niti su svi muskarci isti. Vecina danasnjih zena je zaposlena (ne racunam trenutno stanje u Srbiji koje je opsta katastrofa i nema veze sa musko zenskim odnosima) neke imaju ozbiljne poslove i ozbiljne zarade. Onaj model koji je nekada bio optimalan, danas vise nije, makar za te zene.
Ja, pored svog posla znam i mogu da uradim mnogo "muskih" poslova, a ono sto ne mogu ili nemam vremena jednostavno platim profesionalca, kao sto platim i frizerku. I ne ocekujem od onog s kim zivim da zna i mora sve.

Kao sto niko od vas ne zeli da bude tretiran kao hodajuci novcanik, a ne ljudsko bice, ni ona druga strana ne zeli da bude vidjena kao ribaca cetka, negovateljica i samostalna odgajivacica dece. Posto nismo svi savrseni, tako ima svakakih nas i svakakih vas, pa kad se uz zivotu opecemo onda za one druge kazemo svi su oni isti, sto jednostavno nije tacno.

Opstace porodica i dalje (brak je vis epravna kategorija) samo ce izgledati drugacije i to je sve.

pobesnela pufna

pre 12 godina

Ne odlucuju se muskarci tek tako 2 x vise na novi brak od zena...Ono sto je malo preskoceno u ovom istrazivanju,a sto lako mozete naci po inostranim sajtovima(i retkim postojecim nasim) o raskidima, razvodima i sl. je cinjenica da je vecina muskaraca u trenutku razvoda vec imala "postrojenu"novu kanidatkinju za brak. Ovaj deo o ljubavnim guruima i njihovoj pomoci neophodnoj muskarcima za ponovni brak, lepo zvuci, kao, stali su, razmislili sta je bilo lose u prethodnom braku, rascistili sa sobom i ex ,odbolovali, shvatili sta hoce, pa "zrelo" krenuli dalje ... Teoretski, lepo zvuci, malkice je drukcije u praksi, kaze i vecina ovde:dok pocinje vucaranje po sudovima, deca jos ne mogu da dodju sebi(ako ih imaju),rodbina se jos uvek u chudu krsti- e,u tih par nedelja il meseci, odmah stize nova devojka u kadar i to kao neka verenica,a kad se mastilo malo osushi i zvanicna nova zena.Ili kako je lepo objasnio jedan od takvih "smelih" muskaraca, u prevodu otprilike "Nisam lud da pustim jednu granu dok se ne uhvatim za drugu".Cini mi se da je to ipak pravo objasnjenje ove muske smelosti da gruvaju po drugi , treci, cetvrti put.
"Sky is the limit", kazu!

Goran S.

pre 12 godina

@Ona
Znas sta, onaj koji pomaze, hajde i ok, samo opet pitanje mislis li na bilo koji zenski posao, jer za normalnu zenu kako kazes, nije normalno da muskarac bas u svemu pomaze zeni. Posto sam vec bio u braku, kod mene je to bilo tako da mi je bivsa cesto umela prebaciti kako joj nista ne pomazem, a kada bih zaista imao vremena, usao bih u kuhinju i pitao je sta da joj pomognem, rekla bi gotovo uvek "ma izlazi odavde, smetas mi samo". Tako da kucni poslovi moji bili su od prilike da okacim zavesu, i eventualno usisam, ali ni to mi nije davala, jer kada bih uhvatio usisivac, usisavao bih gotovo sat vremena, jer takav sam, sve do prefekcije. Na kraju sam probio zid izmedju kuhinje i trpezarije i napravio veliki sank, naravno kako bih mogao sa njom razgovarati dok je u kuhinji. A ono sto kazes, ako pokazuje elemente "fer pleja", tek je to diskutabilno, kod vas taj termin tesko da postoji, jer pazi, ja ne pisem iz licnog iskustva, vec iz "zivotnog iskustva" i logike.
Sto se tice sigurne kuce, i tu bih ti mogao pricati danima, za zene vazi pravilo od prilike "ko se zmije boji zmija ga i ujede". Upravo zene koje su na sva zvona kao devojke govorile "moj buduci moze biti sve samo ne alkoholicar" za takvog su se i udale. A tamo gde je alkohol i zena koja se sa njim bori da to prestane, to su i kandidatkinje za objekte te prirode. Babe svakako treba slusati, samo da nisu bas toliko stare, jer umeju da podetinje, a onda su sa logikom slicne devojcicama od 15-16 godina, i savetovace vas da za sve ima vremena, samo vi izadjite sa momkom, skola je tu, nece pobeci, pa ce jos i da namigne.Ali zene izmedju 50 i 60 godina su prave za nabolje savete. Naravno da vam skola mora biti na prvom mestu, pa tek onda udaja, da skolovanje ne prekinete brakom sa situiranim momkom.
Kazes danasnje devojke nisu krive, nisu, ali ce biti za 20 godina, nisu ni vase majke bile krive pre 20 godina, ali jesu bake ili ti njihove majke. I tada su one svojim sinovima govorile da treba da postuju buducu zenu i pomazu im u kuci, pa bi onda poljubile sina dale mu loptu, pa idi igraj se sine, a ti kceri, pa hoces li vec oljustiti taj krompir ljubi te majka, treba da uzmes da ucis, nista ne pomazes majci.
Na kraju, patrijarhat nije moj cilj, naprotiv, jezim se toga i tabua na sve zivo u takvim okruzenjima, vec vidim kuda ide vas put, nije dobar za napredak civilizacije jednostavno. U skupstini treba da sede najsposobniji ljudi, a pol da se tu ne prepoznaje, i tako svuda i u svemu. U poslanickim klupama postoji odredjeni broj poslanika koji moraju biti zene, zasto? Ako su sposobne neka ih bude vise nego muskaraca, neka ih bude onoliko koliko zasluzuje to mesto, pa ako su to dve, neka su dve, jer svuda treba da su najsposobniji ako zelimo napred, a onda bice bolje i tim zenama i svima. Mi smo kao brod koji tone, pa ko treba da sacinjava posadu za spasavanje? Najsposobniji valjda, a ne oni koji se izbore da iskoce na palubu da ih oni sa obale vide samo da su u toj posadi, na kraju potonuce i paluba,i ceo brod, sasvim logicno. Tako i porodica treba da funkicionise, jer ona je i najmanja i osnovna celija drustva, da u njoj radi svako ono sto najbolje ume, i samo tako ce i taj brak jacati. Jos jednom, zene volim i gledam ih bas tako, kao zene, ima i sposobnijih od muskaraca, nista ja ne negiram, samo stvari treba postaviti onakvim kakve jesu.

Ona

pre 12 godina

@Goran.S

Kosta to cvece i ta vecera bogme k'o Svetog Petra kajgana :))) kad se sve sabere i oduzme. Nekad je ipak razumnije platiti svoj deo.

Onaj muskarac koji pomaze i pokazuje elemente fair-play-a, u ocima normalne zene je sve drugo samo ne papucar i seka persa, a sto se ovih drugih tice to su ili kandidatkinje za sigurnu kucu (kako mudro napisa jedna cura pre par dana) ili prvoklasne folirantkinje kojima je muljanje umetnost.
Ne znam sta su babe vama govorile, ali meni je moja parababa pre mnogo godina rekla da zapamtim dobro da je za zenu najvaznije da zavrsi skolu, ima svoj dobar posao i svoj "dinar", da ne mora da mulja nikoga za ono sto njoj i deci treba...a da vidis po tadasnjim standardima imala je pristojan brak... E, babe, babe politicari jedni, razlicite price na razlicite strane :)
Inace slazem se sa tobom za takva ocekivanja muskaraca krive su njihove majke koje su ih na to navadile, ali danasnje devojke ne snose nikakvu odgovornost za to niti ce vaspitavati takvu decu...
Takodje, ne mogu da ti ne odam priznanje kako kroz sofisticirano patroniziranje pokusavas da prodas patrijahalno ustrojstvo sve uvijeno u moderno pakovanje, sve sa tezom kajace te se kad se zbabite, babljenje i dedljenje ne gine nikome, bio u braku ili ne....Danasnje cure su ipak drugacije majke, a bogami i ocevi odgojili. Nekima ce ta tvoja varijanta mozda i odgovarati, ali takve te ustupke znaju dobro i da "fakturisu", ali vecina mislim to nece pazariti ili bar ne na duzi rok...

I jos nesto postovanje je kategorija koja se zasluzuje, a ne dobija po defaultu.

Goran S.

pre 12 godina

@Ivana @ self_suficiente @ M@j@ i sve ostale ovog misljenja, pa dobro i da ste u pravu, a sta mislite zasto su muskarci takvi?
Pa zbog vas, vi same ste krivci za to. Sutra svaka od vas fala bogu bice majka, pa ce svoga sina maziti i paziti i ne dati mu nista da radi, a onda ce sutra kad se ozeni, njegova zena da prica isto ovako kao i vi sto pricate sada o njima. I tada cete vi same biti direktni krivac za to, i tek tada i shvatiti sustinu problema.
To samo govori o tome kakva ste vi bica i koliko ste ustvari ne iskrene i samo gledate svoj interes pa prema njemu i okrecete vodenicu. Hajde vi od vaseg sina sutra napravite to da on bude onakav kakav zelite vas muz da bude! Pa da naravno da necete, recicete, pa sad cu ja svet ispraviti sto cu od svog sina napraviti seka persu? E pa eto napravite uslugu jednoj devojci pa od vaseg sina napravite idealnog muskarca po vasoj logici.
Uostalom znajte da vam je logika tuga bozija, vasa logika je takva da je dobar muskarac onaj koji ce vama sve ugoditi i pomagati, prati prozore, sudove i sta ti ja znam sve. Ne brinite sve je to dobro podeljeno i zena koja se prema muskarcu ponasa po vasim standardima zastarelo i stedi ga u kucnim poslovima, je sretna zena, a vi kad se zababite shvaticete to, ili se trgnite pa razmislite o svemu, i zapitajte se zasto starije zene vise postuju muskarce od vas. One nisu pokorne, niti je u pitanju strahopostovanje, vec razumevanje, ispravno poimanje stvari i shvatanje da zivot nije borba kako ovladati svojim izabranikom, vec kako zajedno sa njim ovladati zivotom. Nemojte njega gledati kao nekoga na koga cete sruciti krivicu za vase nesposobnosti i neuspehe. Emancipacija zena kuda vodi? Razmislite malo o tome, vodi u takav zivot koji malo koja zena je kadra voditi. Moze li svaka od vas biti - dama na javnom mestu, kurva u krevetu, domacica u kuci, i dobar i brizan roditelj.
Neke od vas, rekle bi "pa muskarci imaju za ista zanimanja vece plate" i siri spektar i izbor radnih mesta. A cekajte, ko treba da plati ceh u restoranu kad izadjete?Ko kome treba cesce kupovati poklon, zelite li uvek dobiti cvece? Pa hajde sve to da promenimo i stavimo u ravan oba pola. A znate koje zene osecaju obavezu da nakon sto muskarac plati veliki ceh i odu sa njim u krevet? Pa vi emancipovane, a malo koji muskarac smatra da vas je time kupio, obicno to smatraju oni zatucani i staromodnih shvatanja, koji i neznaju na koji drugi nacin i da vas odvuku u isti. Na kraju ispasce da mrzim zene, sto nije tacno naravno, samo eto ako nekoj uspem bar malo otvoriti oci, moja pisanija i dobija smisao.

Rile

pre 12 godina

Opet pravite nauku od prostih stvari i pojava koje ume da objasni svako. Muskarci koji su se prvi put ozenili u 20-tim ce, naravno, da se zene i drugi, treci ... deseti put. Jer nisu navikli da zive sami. Zapravo - ovi mladji NECE da zive sami. Ovi stariji NISU NAVIKLI na samacki zivot. Oni koji su se momcili do 40-50, a onda brze-bolje se ozenili kao stare devojke sa sela - takvi kada se razvedu tesko se zene. Slicno je i sa zenama - zena koja se razvede s 30 lako ce se usuditi i na novi brak. Kad predje 40-tu malo teze ...

Ivana

pre 12 godina

Pa naravno da je tako...Nasim balkanoidima je uvek potrebno da imaju zenu-za pranje,kuvanje,ciscenje.Ne treba im zena kao emotivni partner vec uglavnom(mada ima izuzetaka)kao zamena sopstvene majke koja ce sve raditi po kuci umesto njih ili kao besplatna zamena za kucnu pomocnicu...Zato ce muskarci lakse uci u prvi,drugi brak,treci od zena jer imaju od toga koristi..Kod zena je supotno...ona koja se opasno opekla u prvom braku uce ce u drugi samo ukoliko je ludo zaljubljena u tog drugog muskarca i ako je sigurna da i on nju isto toliko voli.Tako se lako mozr primetiti ko ulazi u brak iz koristi...

self_suficient

pre 12 godina

razvedeni muskarci ponovo ulaze u brak jer nisu sposobni da se brinu sami za sebe! da nemaju zene umrli bi od zaraze i gladi! cesto vidjam stare dede kako se polomise da nadju kakvu babu da im pere i kuva (seks tu vise uopste nije bitan) dok stare bake, jednom kada im deda umre, nemaju potrebe da se preudaju, niti im to pada na pamet!

M@j@

pre 12 godina

Žene se ponovo jer su navikli da dobiju sve gotovo. Retko koji muškarac kada se iseli iz roditeljskog doma može duže vreme da vodi računa sam o sebi. Mislim mogu, ali su suviše lenji da bi “gubili vreme“ da urade sve ono što svaku ženu svakako čeka. E zato je lakše oženiti se, pa će neko drugi sve to za njih da radi.

Goran S.

pre 12 godina

Ovo se koliko razumem odnosi na Ameriku, i siguran sam da bi rezultati istrazivanja kod nas bili sasvim drugaciji.
Ja sam npr eto razveden i to pre nekih 3 godine, i zaista novi brak me ne interesuje. Stojim da covek ima pravo za novi pocetak, ja to pravo sebi ne dajem i toliko o tome. Javio sam se u nameri da prenesem svoju sliku i vidjenje ove situacije kod nas...
U ovoj zemlji na prvom mestu je borba za goli zivot i to da se deci pruzi i da ona imaju sve potrebno. Tako da kod nas zene koje nisu situirane i nemaju mnogo izbora, ucice u novi brak jednostavno prinudjene, jer bice im koliko toliko lakse podici svoju decu. Zadnjih 10 godina ovde je bilo mnogo razvoda, i najcesce su to majke sa decom skolskog uzrasta, kojima je jako tesko i da se izbore sa njima, pored nemanja dovoljno novca da im pruze potrebno. Ne zna se kojima je teze, da li onima sa cerkama ili onima sa sinovima. Tako da moj savet zenama bio bi:
Trpite tu mesinu pored sebe, ili taj bakalar, razvodom dobicete slobodu istina, ali muskarci su u sustini svi isti, sa novim postoji naravno ona pocetna energija, a za njen nestanak oboje ste podjednako krivi. Ako se sa ovim ne slazete, mozda ce vam oci otvoriti sledeca cinjenica:
Ostavili ste ga, a on se nakon par godina ozeni drugom, njoj je dobar, izmedju njih postoji energija, a kad pogledate nju, pa ni ona ne izgleda lose, cak sta vise mozda i bolje od vas? Pa eto mislite o tome, pre nego aktivirate obarac, pokusajte jos nesto, probajte uneti neke promene u brak, sednite za sto sa njim i otvorite karte. Znam sve vi recicete da ste sto puta vec pricali sa njim, ali..ma niste otvorili sve karte verujte, osetice kada to ucinite, a onda nece ostati nem. Ne postoji neresiv problem, nije resenje razvod.
Ako vam treba neko novo musko da vas prodrma, ako je tu problem, pa imajte ga, bolje i to, pa i on da sazna, nego razvod pa da zna ceo svet.

gundjalo

pre 12 godina

Ne veruju oni u brak, koji bi trebalo da bude dogovor o zajednickom zivotu, 'partnerstvu', uzajamnom postovanju i podrsci, itd. vec se plase da ostanu sami! Zato se i zene ponovo, jer su im potrebne zene-majke. Bar vecini ;)

Kako

pre 12 godina

To samo dokazuje da smo mi muskarci nepopravljive naivcine;-) Nego kako sad ispada da se muskarci ponovo zene dva puta vise od zena??!! Pa s'kim se oni to zene? Po meni to nije cist racun, ili sam mozda propustio neku epizodu??

Goran S.

pre 12 godina

Ovo se koliko razumem odnosi na Ameriku, i siguran sam da bi rezultati istrazivanja kod nas bili sasvim drugaciji.
Ja sam npr eto razveden i to pre nekih 3 godine, i zaista novi brak me ne interesuje. Stojim da covek ima pravo za novi pocetak, ja to pravo sebi ne dajem i toliko o tome. Javio sam se u nameri da prenesem svoju sliku i vidjenje ove situacije kod nas...
U ovoj zemlji na prvom mestu je borba za goli zivot i to da se deci pruzi i da ona imaju sve potrebno. Tako da kod nas zene koje nisu situirane i nemaju mnogo izbora, ucice u novi brak jednostavno prinudjene, jer bice im koliko toliko lakse podici svoju decu. Zadnjih 10 godina ovde je bilo mnogo razvoda, i najcesce su to majke sa decom skolskog uzrasta, kojima je jako tesko i da se izbore sa njima, pored nemanja dovoljno novca da im pruze potrebno. Ne zna se kojima je teze, da li onima sa cerkama ili onima sa sinovima. Tako da moj savet zenama bio bi:
Trpite tu mesinu pored sebe, ili taj bakalar, razvodom dobicete slobodu istina, ali muskarci su u sustini svi isti, sa novim postoji naravno ona pocetna energija, a za njen nestanak oboje ste podjednako krivi. Ako se sa ovim ne slazete, mozda ce vam oci otvoriti sledeca cinjenica:
Ostavili ste ga, a on se nakon par godina ozeni drugom, njoj je dobar, izmedju njih postoji energija, a kad pogledate nju, pa ni ona ne izgleda lose, cak sta vise mozda i bolje od vas? Pa eto mislite o tome, pre nego aktivirate obarac, pokusajte jos nesto, probajte uneti neke promene u brak, sednite za sto sa njim i otvorite karte. Znam sve vi recicete da ste sto puta vec pricali sa njim, ali..ma niste otvorili sve karte verujte, osetice kada to ucinite, a onda nece ostati nem. Ne postoji neresiv problem, nije resenje razvod.
Ako vam treba neko novo musko da vas prodrma, ako je tu problem, pa imajte ga, bolje i to, pa i on da sazna, nego razvod pa da zna ceo svet.

gundjalo

pre 12 godina

Ne veruju oni u brak, koji bi trebalo da bude dogovor o zajednickom zivotu, 'partnerstvu', uzajamnom postovanju i podrsci, itd. vec se plase da ostanu sami! Zato se i zene ponovo, jer su im potrebne zene-majke. Bar vecini ;)

Kako

pre 12 godina

To samo dokazuje da smo mi muskarci nepopravljive naivcine;-) Nego kako sad ispada da se muskarci ponovo zene dva puta vise od zena??!! Pa s'kim se oni to zene? Po meni to nije cist racun, ili sam mozda propustio neku epizodu??

pobesnela pufna

pre 12 godina

Ne odlucuju se muskarci tek tako 2 x vise na novi brak od zena...Ono sto je malo preskoceno u ovom istrazivanju,a sto lako mozete naci po inostranim sajtovima(i retkim postojecim nasim) o raskidima, razvodima i sl. je cinjenica da je vecina muskaraca u trenutku razvoda vec imala "postrojenu"novu kanidatkinju za brak. Ovaj deo o ljubavnim guruima i njihovoj pomoci neophodnoj muskarcima za ponovni brak, lepo zvuci, kao, stali su, razmislili sta je bilo lose u prethodnom braku, rascistili sa sobom i ex ,odbolovali, shvatili sta hoce, pa "zrelo" krenuli dalje ... Teoretski, lepo zvuci, malkice je drukcije u praksi, kaze i vecina ovde:dok pocinje vucaranje po sudovima, deca jos ne mogu da dodju sebi(ako ih imaju),rodbina se jos uvek u chudu krsti- e,u tih par nedelja il meseci, odmah stize nova devojka u kadar i to kao neka verenica,a kad se mastilo malo osushi i zvanicna nova zena.Ili kako je lepo objasnio jedan od takvih "smelih" muskaraca, u prevodu otprilike "Nisam lud da pustim jednu granu dok se ne uhvatim za drugu".Cini mi se da je to ipak pravo objasnjenje ove muske smelosti da gruvaju po drugi , treci, cetvrti put.
"Sky is the limit", kazu!

Ivana

pre 12 godina

Pa naravno da je tako...Nasim balkanoidima je uvek potrebno da imaju zenu-za pranje,kuvanje,ciscenje.Ne treba im zena kao emotivni partner vec uglavnom(mada ima izuzetaka)kao zamena sopstvene majke koja ce sve raditi po kuci umesto njih ili kao besplatna zamena za kucnu pomocnicu...Zato ce muskarci lakse uci u prvi,drugi brak,treci od zena jer imaju od toga koristi..Kod zena je supotno...ona koja se opasno opekla u prvom braku uce ce u drugi samo ukoliko je ludo zaljubljena u tog drugog muskarca i ako je sigurna da i on nju isto toliko voli.Tako se lako mozr primetiti ko ulazi u brak iz koristi...

Goran S.

pre 12 godina

@Ivana @ self_suficiente @ M@j@ i sve ostale ovog misljenja, pa dobro i da ste u pravu, a sta mislite zasto su muskarci takvi?
Pa zbog vas, vi same ste krivci za to. Sutra svaka od vas fala bogu bice majka, pa ce svoga sina maziti i paziti i ne dati mu nista da radi, a onda ce sutra kad se ozeni, njegova zena da prica isto ovako kao i vi sto pricate sada o njima. I tada cete vi same biti direktni krivac za to, i tek tada i shvatiti sustinu problema.
To samo govori o tome kakva ste vi bica i koliko ste ustvari ne iskrene i samo gledate svoj interes pa prema njemu i okrecete vodenicu. Hajde vi od vaseg sina sutra napravite to da on bude onakav kakav zelite vas muz da bude! Pa da naravno da necete, recicete, pa sad cu ja svet ispraviti sto cu od svog sina napraviti seka persu? E pa eto napravite uslugu jednoj devojci pa od vaseg sina napravite idealnog muskarca po vasoj logici.
Uostalom znajte da vam je logika tuga bozija, vasa logika je takva da je dobar muskarac onaj koji ce vama sve ugoditi i pomagati, prati prozore, sudove i sta ti ja znam sve. Ne brinite sve je to dobro podeljeno i zena koja se prema muskarcu ponasa po vasim standardima zastarelo i stedi ga u kucnim poslovima, je sretna zena, a vi kad se zababite shvaticete to, ili se trgnite pa razmislite o svemu, i zapitajte se zasto starije zene vise postuju muskarce od vas. One nisu pokorne, niti je u pitanju strahopostovanje, vec razumevanje, ispravno poimanje stvari i shvatanje da zivot nije borba kako ovladati svojim izabranikom, vec kako zajedno sa njim ovladati zivotom. Nemojte njega gledati kao nekoga na koga cete sruciti krivicu za vase nesposobnosti i neuspehe. Emancipacija zena kuda vodi? Razmislite malo o tome, vodi u takav zivot koji malo koja zena je kadra voditi. Moze li svaka od vas biti - dama na javnom mestu, kurva u krevetu, domacica u kuci, i dobar i brizan roditelj.
Neke od vas, rekle bi "pa muskarci imaju za ista zanimanja vece plate" i siri spektar i izbor radnih mesta. A cekajte, ko treba da plati ceh u restoranu kad izadjete?Ko kome treba cesce kupovati poklon, zelite li uvek dobiti cvece? Pa hajde sve to da promenimo i stavimo u ravan oba pola. A znate koje zene osecaju obavezu da nakon sto muskarac plati veliki ceh i odu sa njim u krevet? Pa vi emancipovane, a malo koji muskarac smatra da vas je time kupio, obicno to smatraju oni zatucani i staromodnih shvatanja, koji i neznaju na koji drugi nacin i da vas odvuku u isti. Na kraju ispasce da mrzim zene, sto nije tacno naravno, samo eto ako nekoj uspem bar malo otvoriti oci, moja pisanija i dobija smisao.

self_suficient

pre 12 godina

razvedeni muskarci ponovo ulaze u brak jer nisu sposobni da se brinu sami za sebe! da nemaju zene umrli bi od zaraze i gladi! cesto vidjam stare dede kako se polomise da nadju kakvu babu da im pere i kuva (seks tu vise uopste nije bitan) dok stare bake, jednom kada im deda umre, nemaju potrebe da se preudaju, niti im to pada na pamet!

M@j@

pre 12 godina

Žene se ponovo jer su navikli da dobiju sve gotovo. Retko koji muškarac kada se iseli iz roditeljskog doma može duže vreme da vodi računa sam o sebi. Mislim mogu, ali su suviše lenji da bi “gubili vreme“ da urade sve ono što svaku ženu svakako čeka. E zato je lakše oženiti se, pa će neko drugi sve to za njih da radi.

Ona

pre 12 godina

@Goran.S

Kosta to cvece i ta vecera bogme k'o Svetog Petra kajgana :))) kad se sve sabere i oduzme. Nekad je ipak razumnije platiti svoj deo.

Onaj muskarac koji pomaze i pokazuje elemente fair-play-a, u ocima normalne zene je sve drugo samo ne papucar i seka persa, a sto se ovih drugih tice to su ili kandidatkinje za sigurnu kucu (kako mudro napisa jedna cura pre par dana) ili prvoklasne folirantkinje kojima je muljanje umetnost.
Ne znam sta su babe vama govorile, ali meni je moja parababa pre mnogo godina rekla da zapamtim dobro da je za zenu najvaznije da zavrsi skolu, ima svoj dobar posao i svoj "dinar", da ne mora da mulja nikoga za ono sto njoj i deci treba...a da vidis po tadasnjim standardima imala je pristojan brak... E, babe, babe politicari jedni, razlicite price na razlicite strane :)
Inace slazem se sa tobom za takva ocekivanja muskaraca krive su njihove majke koje su ih na to navadile, ali danasnje devojke ne snose nikakvu odgovornost za to niti ce vaspitavati takvu decu...
Takodje, ne mogu da ti ne odam priznanje kako kroz sofisticirano patroniziranje pokusavas da prodas patrijahalno ustrojstvo sve uvijeno u moderno pakovanje, sve sa tezom kajace te se kad se zbabite, babljenje i dedljenje ne gine nikome, bio u braku ili ne....Danasnje cure su ipak drugacije majke, a bogami i ocevi odgojili. Nekima ce ta tvoja varijanta mozda i odgovarati, ali takve te ustupke znaju dobro i da "fakturisu", ali vecina mislim to nece pazariti ili bar ne na duzi rok...

I jos nesto postovanje je kategorija koja se zasluzuje, a ne dobija po defaultu.

Goran S.

pre 12 godina

@Ona
Znas sta, onaj koji pomaze, hajde i ok, samo opet pitanje mislis li na bilo koji zenski posao, jer za normalnu zenu kako kazes, nije normalno da muskarac bas u svemu pomaze zeni. Posto sam vec bio u braku, kod mene je to bilo tako da mi je bivsa cesto umela prebaciti kako joj nista ne pomazem, a kada bih zaista imao vremena, usao bih u kuhinju i pitao je sta da joj pomognem, rekla bi gotovo uvek "ma izlazi odavde, smetas mi samo". Tako da kucni poslovi moji bili su od prilike da okacim zavesu, i eventualno usisam, ali ni to mi nije davala, jer kada bih uhvatio usisivac, usisavao bih gotovo sat vremena, jer takav sam, sve do prefekcije. Na kraju sam probio zid izmedju kuhinje i trpezarije i napravio veliki sank, naravno kako bih mogao sa njom razgovarati dok je u kuhinji. A ono sto kazes, ako pokazuje elemente "fer pleja", tek je to diskutabilno, kod vas taj termin tesko da postoji, jer pazi, ja ne pisem iz licnog iskustva, vec iz "zivotnog iskustva" i logike.
Sto se tice sigurne kuce, i tu bih ti mogao pricati danima, za zene vazi pravilo od prilike "ko se zmije boji zmija ga i ujede". Upravo zene koje su na sva zvona kao devojke govorile "moj buduci moze biti sve samo ne alkoholicar" za takvog su se i udale. A tamo gde je alkohol i zena koja se sa njim bori da to prestane, to su i kandidatkinje za objekte te prirode. Babe svakako treba slusati, samo da nisu bas toliko stare, jer umeju da podetinje, a onda su sa logikom slicne devojcicama od 15-16 godina, i savetovace vas da za sve ima vremena, samo vi izadjite sa momkom, skola je tu, nece pobeci, pa ce jos i da namigne.Ali zene izmedju 50 i 60 godina su prave za nabolje savete. Naravno da vam skola mora biti na prvom mestu, pa tek onda udaja, da skolovanje ne prekinete brakom sa situiranim momkom.
Kazes danasnje devojke nisu krive, nisu, ali ce biti za 20 godina, nisu ni vase majke bile krive pre 20 godina, ali jesu bake ili ti njihove majke. I tada su one svojim sinovima govorile da treba da postuju buducu zenu i pomazu im u kuci, pa bi onda poljubile sina dale mu loptu, pa idi igraj se sine, a ti kceri, pa hoces li vec oljustiti taj krompir ljubi te majka, treba da uzmes da ucis, nista ne pomazes majci.
Na kraju, patrijarhat nije moj cilj, naprotiv, jezim se toga i tabua na sve zivo u takvim okruzenjima, vec vidim kuda ide vas put, nije dobar za napredak civilizacije jednostavno. U skupstini treba da sede najsposobniji ljudi, a pol da se tu ne prepoznaje, i tako svuda i u svemu. U poslanickim klupama postoji odredjeni broj poslanika koji moraju biti zene, zasto? Ako su sposobne neka ih bude vise nego muskaraca, neka ih bude onoliko koliko zasluzuje to mesto, pa ako su to dve, neka su dve, jer svuda treba da su najsposobniji ako zelimo napred, a onda bice bolje i tim zenama i svima. Mi smo kao brod koji tone, pa ko treba da sacinjava posadu za spasavanje? Najsposobniji valjda, a ne oni koji se izbore da iskoce na palubu da ih oni sa obale vide samo da su u toj posadi, na kraju potonuce i paluba,i ceo brod, sasvim logicno. Tako i porodica treba da funkicionise, jer ona je i najmanja i osnovna celija drustva, da u njoj radi svako ono sto najbolje ume, i samo tako ce i taj brak jacati. Jos jednom, zene volim i gledam ih bas tako, kao zene, ima i sposobnijih od muskaraca, nista ja ne negiram, samo stvari treba postaviti onakvim kakve jesu.

Rile

pre 12 godina

Opet pravite nauku od prostih stvari i pojava koje ume da objasni svako. Muskarci koji su se prvi put ozenili u 20-tim ce, naravno, da se zene i drugi, treci ... deseti put. Jer nisu navikli da zive sami. Zapravo - ovi mladji NECE da zive sami. Ovi stariji NISU NAVIKLI na samacki zivot. Oni koji su se momcili do 40-50, a onda brze-bolje se ozenili kao stare devojke sa sela - takvi kada se razvedu tesko se zene. Slicno je i sa zenama - zena koja se razvede s 30 lako ce se usuditi i na novi brak. Kad predje 40-tu malo teze ...

Ona

pre 12 godina

Niti su sve zene kao vas bivsa gospodja, niti su svi muskarci isti. Vecina danasnjih zena je zaposlena (ne racunam trenutno stanje u Srbiji koje je opsta katastrofa i nema veze sa musko zenskim odnosima) neke imaju ozbiljne poslove i ozbiljne zarade. Onaj model koji je nekada bio optimalan, danas vise nije, makar za te zene.
Ja, pored svog posla znam i mogu da uradim mnogo "muskih" poslova, a ono sto ne mogu ili nemam vremena jednostavno platim profesionalca, kao sto platim i frizerku. I ne ocekujem od onog s kim zivim da zna i mora sve.

Kao sto niko od vas ne zeli da bude tretiran kao hodajuci novcanik, a ne ljudsko bice, ni ona druga strana ne zeli da bude vidjena kao ribaca cetka, negovateljica i samostalna odgajivacica dece. Posto nismo svi savrseni, tako ima svakakih nas i svakakih vas, pa kad se uz zivotu opecemo onda za one druge kazemo svi su oni isti, sto jednostavno nije tacno.

Opstace porodica i dalje (brak je vis epravna kategorija) samo ce izgledati drugacije i to je sve.

paunica

pre 12 godina

Dodala bih gospođama, da mesinu istrpe tu i tamo jer će ih po ovakvom hladnom vremenu ipak noću grejati "kao kakav tromi medo što ide na bal" al bakalara, i to sušenog, ni pod tačku razno.

Goran S.

pre 12 godina

Ovo se koliko razumem odnosi na Ameriku, i siguran sam da bi rezultati istrazivanja kod nas bili sasvim drugaciji.
Ja sam npr eto razveden i to pre nekih 3 godine, i zaista novi brak me ne interesuje. Stojim da covek ima pravo za novi pocetak, ja to pravo sebi ne dajem i toliko o tome. Javio sam se u nameri da prenesem svoju sliku i vidjenje ove situacije kod nas...
U ovoj zemlji na prvom mestu je borba za goli zivot i to da se deci pruzi i da ona imaju sve potrebno. Tako da kod nas zene koje nisu situirane i nemaju mnogo izbora, ucice u novi brak jednostavno prinudjene, jer bice im koliko toliko lakse podici svoju decu. Zadnjih 10 godina ovde je bilo mnogo razvoda, i najcesce su to majke sa decom skolskog uzrasta, kojima je jako tesko i da se izbore sa njima, pored nemanja dovoljno novca da im pruze potrebno. Ne zna se kojima je teze, da li onima sa cerkama ili onima sa sinovima. Tako da moj savet zenama bio bi:
Trpite tu mesinu pored sebe, ili taj bakalar, razvodom dobicete slobodu istina, ali muskarci su u sustini svi isti, sa novim postoji naravno ona pocetna energija, a za njen nestanak oboje ste podjednako krivi. Ako se sa ovim ne slazete, mozda ce vam oci otvoriti sledeca cinjenica:
Ostavili ste ga, a on se nakon par godina ozeni drugom, njoj je dobar, izmedju njih postoji energija, a kad pogledate nju, pa ni ona ne izgleda lose, cak sta vise mozda i bolje od vas? Pa eto mislite o tome, pre nego aktivirate obarac, pokusajte jos nesto, probajte uneti neke promene u brak, sednite za sto sa njim i otvorite karte. Znam sve vi recicete da ste sto puta vec pricali sa njim, ali..ma niste otvorili sve karte verujte, osetice kada to ucinite, a onda nece ostati nem. Ne postoji neresiv problem, nije resenje razvod.
Ako vam treba neko novo musko da vas prodrma, ako je tu problem, pa imajte ga, bolje i to, pa i on da sazna, nego razvod pa da zna ceo svet.

Goran S.

pre 12 godina

@Ivana @ self_suficiente @ M@j@ i sve ostale ovog misljenja, pa dobro i da ste u pravu, a sta mislite zasto su muskarci takvi?
Pa zbog vas, vi same ste krivci za to. Sutra svaka od vas fala bogu bice majka, pa ce svoga sina maziti i paziti i ne dati mu nista da radi, a onda ce sutra kad se ozeni, njegova zena da prica isto ovako kao i vi sto pricate sada o njima. I tada cete vi same biti direktni krivac za to, i tek tada i shvatiti sustinu problema.
To samo govori o tome kakva ste vi bica i koliko ste ustvari ne iskrene i samo gledate svoj interes pa prema njemu i okrecete vodenicu. Hajde vi od vaseg sina sutra napravite to da on bude onakav kakav zelite vas muz da bude! Pa da naravno da necete, recicete, pa sad cu ja svet ispraviti sto cu od svog sina napraviti seka persu? E pa eto napravite uslugu jednoj devojci pa od vaseg sina napravite idealnog muskarca po vasoj logici.
Uostalom znajte da vam je logika tuga bozija, vasa logika je takva da je dobar muskarac onaj koji ce vama sve ugoditi i pomagati, prati prozore, sudove i sta ti ja znam sve. Ne brinite sve je to dobro podeljeno i zena koja se prema muskarcu ponasa po vasim standardima zastarelo i stedi ga u kucnim poslovima, je sretna zena, a vi kad se zababite shvaticete to, ili se trgnite pa razmislite o svemu, i zapitajte se zasto starije zene vise postuju muskarce od vas. One nisu pokorne, niti je u pitanju strahopostovanje, vec razumevanje, ispravno poimanje stvari i shvatanje da zivot nije borba kako ovladati svojim izabranikom, vec kako zajedno sa njim ovladati zivotom. Nemojte njega gledati kao nekoga na koga cete sruciti krivicu za vase nesposobnosti i neuspehe. Emancipacija zena kuda vodi? Razmislite malo o tome, vodi u takav zivot koji malo koja zena je kadra voditi. Moze li svaka od vas biti - dama na javnom mestu, kurva u krevetu, domacica u kuci, i dobar i brizan roditelj.
Neke od vas, rekle bi "pa muskarci imaju za ista zanimanja vece plate" i siri spektar i izbor radnih mesta. A cekajte, ko treba da plati ceh u restoranu kad izadjete?Ko kome treba cesce kupovati poklon, zelite li uvek dobiti cvece? Pa hajde sve to da promenimo i stavimo u ravan oba pola. A znate koje zene osecaju obavezu da nakon sto muskarac plati veliki ceh i odu sa njim u krevet? Pa vi emancipovane, a malo koji muskarac smatra da vas je time kupio, obicno to smatraju oni zatucani i staromodnih shvatanja, koji i neznaju na koji drugi nacin i da vas odvuku u isti. Na kraju ispasce da mrzim zene, sto nije tacno naravno, samo eto ako nekoj uspem bar malo otvoriti oci, moja pisanija i dobija smisao.

gundjalo

pre 12 godina

Ne veruju oni u brak, koji bi trebalo da bude dogovor o zajednickom zivotu, 'partnerstvu', uzajamnom postovanju i podrsci, itd. vec se plase da ostanu sami! Zato se i zene ponovo, jer su im potrebne zene-majke. Bar vecini ;)

self_suficient

pre 12 godina

razvedeni muskarci ponovo ulaze u brak jer nisu sposobni da se brinu sami za sebe! da nemaju zene umrli bi od zaraze i gladi! cesto vidjam stare dede kako se polomise da nadju kakvu babu da im pere i kuva (seks tu vise uopste nije bitan) dok stare bake, jednom kada im deda umre, nemaju potrebe da se preudaju, niti im to pada na pamet!

M@j@

pre 12 godina

Žene se ponovo jer su navikli da dobiju sve gotovo. Retko koji muškarac kada se iseli iz roditeljskog doma može duže vreme da vodi računa sam o sebi. Mislim mogu, ali su suviše lenji da bi “gubili vreme“ da urade sve ono što svaku ženu svakako čeka. E zato je lakše oženiti se, pa će neko drugi sve to za njih da radi.

Ivana

pre 12 godina

Pa naravno da je tako...Nasim balkanoidima je uvek potrebno da imaju zenu-za pranje,kuvanje,ciscenje.Ne treba im zena kao emotivni partner vec uglavnom(mada ima izuzetaka)kao zamena sopstvene majke koja ce sve raditi po kuci umesto njih ili kao besplatna zamena za kucnu pomocnicu...Zato ce muskarci lakse uci u prvi,drugi brak,treci od zena jer imaju od toga koristi..Kod zena je supotno...ona koja se opasno opekla u prvom braku uce ce u drugi samo ukoliko je ludo zaljubljena u tog drugog muskarca i ako je sigurna da i on nju isto toliko voli.Tako se lako mozr primetiti ko ulazi u brak iz koristi...

Kako

pre 12 godina

To samo dokazuje da smo mi muskarci nepopravljive naivcine;-) Nego kako sad ispada da se muskarci ponovo zene dva puta vise od zena??!! Pa s'kim se oni to zene? Po meni to nije cist racun, ili sam mozda propustio neku epizodu??

Goran S.

pre 12 godina

@Ona
Znas sta, onaj koji pomaze, hajde i ok, samo opet pitanje mislis li na bilo koji zenski posao, jer za normalnu zenu kako kazes, nije normalno da muskarac bas u svemu pomaze zeni. Posto sam vec bio u braku, kod mene je to bilo tako da mi je bivsa cesto umela prebaciti kako joj nista ne pomazem, a kada bih zaista imao vremena, usao bih u kuhinju i pitao je sta da joj pomognem, rekla bi gotovo uvek "ma izlazi odavde, smetas mi samo". Tako da kucni poslovi moji bili su od prilike da okacim zavesu, i eventualno usisam, ali ni to mi nije davala, jer kada bih uhvatio usisivac, usisavao bih gotovo sat vremena, jer takav sam, sve do prefekcije. Na kraju sam probio zid izmedju kuhinje i trpezarije i napravio veliki sank, naravno kako bih mogao sa njom razgovarati dok je u kuhinji. A ono sto kazes, ako pokazuje elemente "fer pleja", tek je to diskutabilno, kod vas taj termin tesko da postoji, jer pazi, ja ne pisem iz licnog iskustva, vec iz "zivotnog iskustva" i logike.
Sto se tice sigurne kuce, i tu bih ti mogao pricati danima, za zene vazi pravilo od prilike "ko se zmije boji zmija ga i ujede". Upravo zene koje su na sva zvona kao devojke govorile "moj buduci moze biti sve samo ne alkoholicar" za takvog su se i udale. A tamo gde je alkohol i zena koja se sa njim bori da to prestane, to su i kandidatkinje za objekte te prirode. Babe svakako treba slusati, samo da nisu bas toliko stare, jer umeju da podetinje, a onda su sa logikom slicne devojcicama od 15-16 godina, i savetovace vas da za sve ima vremena, samo vi izadjite sa momkom, skola je tu, nece pobeci, pa ce jos i da namigne.Ali zene izmedju 50 i 60 godina su prave za nabolje savete. Naravno da vam skola mora biti na prvom mestu, pa tek onda udaja, da skolovanje ne prekinete brakom sa situiranim momkom.
Kazes danasnje devojke nisu krive, nisu, ali ce biti za 20 godina, nisu ni vase majke bile krive pre 20 godina, ali jesu bake ili ti njihove majke. I tada su one svojim sinovima govorile da treba da postuju buducu zenu i pomazu im u kuci, pa bi onda poljubile sina dale mu loptu, pa idi igraj se sine, a ti kceri, pa hoces li vec oljustiti taj krompir ljubi te majka, treba da uzmes da ucis, nista ne pomazes majci.
Na kraju, patrijarhat nije moj cilj, naprotiv, jezim se toga i tabua na sve zivo u takvim okruzenjima, vec vidim kuda ide vas put, nije dobar za napredak civilizacije jednostavno. U skupstini treba da sede najsposobniji ljudi, a pol da se tu ne prepoznaje, i tako svuda i u svemu. U poslanickim klupama postoji odredjeni broj poslanika koji moraju biti zene, zasto? Ako su sposobne neka ih bude vise nego muskaraca, neka ih bude onoliko koliko zasluzuje to mesto, pa ako su to dve, neka su dve, jer svuda treba da su najsposobniji ako zelimo napred, a onda bice bolje i tim zenama i svima. Mi smo kao brod koji tone, pa ko treba da sacinjava posadu za spasavanje? Najsposobniji valjda, a ne oni koji se izbore da iskoce na palubu da ih oni sa obale vide samo da su u toj posadi, na kraju potonuce i paluba,i ceo brod, sasvim logicno. Tako i porodica treba da funkicionise, jer ona je i najmanja i osnovna celija drustva, da u njoj radi svako ono sto najbolje ume, i samo tako ce i taj brak jacati. Jos jednom, zene volim i gledam ih bas tako, kao zene, ima i sposobnijih od muskaraca, nista ja ne negiram, samo stvari treba postaviti onakvim kakve jesu.

Rile

pre 12 godina

Opet pravite nauku od prostih stvari i pojava koje ume da objasni svako. Muskarci koji su se prvi put ozenili u 20-tim ce, naravno, da se zene i drugi, treci ... deseti put. Jer nisu navikli da zive sami. Zapravo - ovi mladji NECE da zive sami. Ovi stariji NISU NAVIKLI na samacki zivot. Oni koji su se momcili do 40-50, a onda brze-bolje se ozenili kao stare devojke sa sela - takvi kada se razvedu tesko se zene. Slicno je i sa zenama - zena koja se razvede s 30 lako ce se usuditi i na novi brak. Kad predje 40-tu malo teze ...

Ona

pre 12 godina

@Goran.S

Kosta to cvece i ta vecera bogme k'o Svetog Petra kajgana :))) kad se sve sabere i oduzme. Nekad je ipak razumnije platiti svoj deo.

Onaj muskarac koji pomaze i pokazuje elemente fair-play-a, u ocima normalne zene je sve drugo samo ne papucar i seka persa, a sto se ovih drugih tice to su ili kandidatkinje za sigurnu kucu (kako mudro napisa jedna cura pre par dana) ili prvoklasne folirantkinje kojima je muljanje umetnost.
Ne znam sta su babe vama govorile, ali meni je moja parababa pre mnogo godina rekla da zapamtim dobro da je za zenu najvaznije da zavrsi skolu, ima svoj dobar posao i svoj "dinar", da ne mora da mulja nikoga za ono sto njoj i deci treba...a da vidis po tadasnjim standardima imala je pristojan brak... E, babe, babe politicari jedni, razlicite price na razlicite strane :)
Inace slazem se sa tobom za takva ocekivanja muskaraca krive su njihove majke koje su ih na to navadile, ali danasnje devojke ne snose nikakvu odgovornost za to niti ce vaspitavati takvu decu...
Takodje, ne mogu da ti ne odam priznanje kako kroz sofisticirano patroniziranje pokusavas da prodas patrijahalno ustrojstvo sve uvijeno u moderno pakovanje, sve sa tezom kajace te se kad se zbabite, babljenje i dedljenje ne gine nikome, bio u braku ili ne....Danasnje cure su ipak drugacije majke, a bogami i ocevi odgojili. Nekima ce ta tvoja varijanta mozda i odgovarati, ali takve te ustupke znaju dobro i da "fakturisu", ali vecina mislim to nece pazariti ili bar ne na duzi rok...

I jos nesto postovanje je kategorija koja se zasluzuje, a ne dobija po defaultu.

Ona

pre 12 godina

Niti su sve zene kao vas bivsa gospodja, niti su svi muskarci isti. Vecina danasnjih zena je zaposlena (ne racunam trenutno stanje u Srbiji koje je opsta katastrofa i nema veze sa musko zenskim odnosima) neke imaju ozbiljne poslove i ozbiljne zarade. Onaj model koji je nekada bio optimalan, danas vise nije, makar za te zene.
Ja, pored svog posla znam i mogu da uradim mnogo "muskih" poslova, a ono sto ne mogu ili nemam vremena jednostavno platim profesionalca, kao sto platim i frizerku. I ne ocekujem od onog s kim zivim da zna i mora sve.

Kao sto niko od vas ne zeli da bude tretiran kao hodajuci novcanik, a ne ljudsko bice, ni ona druga strana ne zeli da bude vidjena kao ribaca cetka, negovateljica i samostalna odgajivacica dece. Posto nismo svi savrseni, tako ima svakakih nas i svakakih vas, pa kad se uz zivotu opecemo onda za one druge kazemo svi su oni isti, sto jednostavno nije tacno.

Opstace porodica i dalje (brak je vis epravna kategorija) samo ce izgledati drugacije i to je sve.

pobesnela pufna

pre 12 godina

Ne odlucuju se muskarci tek tako 2 x vise na novi brak od zena...Ono sto je malo preskoceno u ovom istrazivanju,a sto lako mozete naci po inostranim sajtovima(i retkim postojecim nasim) o raskidima, razvodima i sl. je cinjenica da je vecina muskaraca u trenutku razvoda vec imala "postrojenu"novu kanidatkinju za brak. Ovaj deo o ljubavnim guruima i njihovoj pomoci neophodnoj muskarcima za ponovni brak, lepo zvuci, kao, stali su, razmislili sta je bilo lose u prethodnom braku, rascistili sa sobom i ex ,odbolovali, shvatili sta hoce, pa "zrelo" krenuli dalje ... Teoretski, lepo zvuci, malkice je drukcije u praksi, kaze i vecina ovde:dok pocinje vucaranje po sudovima, deca jos ne mogu da dodju sebi(ako ih imaju),rodbina se jos uvek u chudu krsti- e,u tih par nedelja il meseci, odmah stize nova devojka u kadar i to kao neka verenica,a kad se mastilo malo osushi i zvanicna nova zena.Ili kako je lepo objasnio jedan od takvih "smelih" muskaraca, u prevodu otprilike "Nisam lud da pustim jednu granu dok se ne uhvatim za drugu".Cini mi se da je to ipak pravo objasnjenje ove muske smelosti da gruvaju po drugi , treci, cetvrti put.
"Sky is the limit", kazu!

paunica

pre 12 godina

Dodala bih gospođama, da mesinu istrpe tu i tamo jer će ih po ovakvom hladnom vremenu ipak noću grejati "kao kakav tromi medo što ide na bal" al bakalara, i to sušenog, ni pod tačku razno.