- Komentari -

50 godina Instituta za fiziku

U Galeriji nauke i tehnike Srpske akademije nauke i umetnosti u četvrtak, 21. aprila je otvorena izložba „Physics4U - prvih pola veka Instituta za fiziku u Beogradu“ posvećena petodecenijskim dostignućima ove prestižne naučne institucije u našoj zemlji.

Nikola Božić
Pošaljite komentar
 1. Physics4U -
  ---…--
  ne razumem koja je poenta s ovim engleskim u nazivu izlozbe
  malo je iritantno da se pomodarise engleskim na proslavi znacajne nacionalne (srpske) naucne ustanove

  inace cestitke svim zaposlenim na vaznom datumu
  (komentatorka, 24. april 2011 20:31)

  # Link komentara

 2. I pored toga što prednjačimo po broju nepismenih, što smo pri dnu broja mladih koji se odlučuju na studiranje, pri čemu su prirodne i tehničke nauke na dnu liste želja prilikom upisa, imamo veći broj doktora fizičkih nauka nego Nemačka... ovo je stvarno fenomenalan zaključak, mada ostaje tajna kako ste do njega došli, pa ako možete, moliću Vas, da nam to malo podrobnije razjasnite... Unapred zahvalan
  (Radoznali, 24. april 2011 14:56)

  # Link komentara

 3. Srbija ima vise doktora nauka fizike nego celokupna Nemacka. A kada vec spominjete Institut za fiziku i dosadasnje ministre, neka kazu koliko novca je iz budzeta u poslednjih 10 godina uplaceno Institutu, a sta je za taj novac uradjeno, istrazeno, postignuto. Nauka - da, ali ne po svaku cenu (ili barem ne po dzepu nas obicne raje nekolicini generatora papira).
  (Srba, 24. april 2011 13:49)

  # Link komentara