- Komentari -

Problem "klimatskih izbeglica"

Oko 20 miliona ljudi ostalo je u 2008. bez doma zbog prirodnih katastrofa, uslovljenih globalnim zagrevanjem, a u godinama koje dolaze situacija bi mogla biti još gora.

Pošaljite komentar
 1. Pa sve te promene na zemlji uvek su se desavale. U tome leze cari prirode. Ni ljudska rasa nije oduvjek postojala, niti ce postojati za vjek vjekova!? Svetozar Vukmanovic Tempo je rekao : "Revolucija koja tece". Dakle sve ovo je deo evoluzije planete zemlje.
   (BonaFides, 14. decembar 2009 09:59)

  # Link komentara

 2. Ako mislimo da se to dešava tamo nekom nismo u pravu. Isto će se dešavati i u Evropi, za pošetak Danskoj i Holandiji. Kasnije će biti "bezbedni" samo brđani.
  (Miodrag Tomic, 13. decembar 2009 20:51)

  # Link komentara

 3. Maldivi-arhipelag drzava sacinjena od 1192 koralna ostrva od kojih je oko 200 naseljeno, je najvise ugrozena klimatskim promenama. To je drzava koja tone. Njihov predsednik, Mohamed Nasid, vec ima nocne more pri pomisli da ce morati da evakuise citavo stanovnistvo svoje zemlje. Zitelji nekih maldivskih ostrva, povrsine oko jedan kvadratni kilometar, vec su evakuisani na veca ostrva jer su im domovi pod vodom.
  Ova uzasavajuca cinjenica, da citavoj drzavi preti realna opasnost od potonuca stavice celo covecanstvo na probu.
  (Aleksa, 12. decembar 2009 04:41)

  # Link komentara