- Komentari -

Dušan Kovačević - Šetnja kroz istoriju

Kad bih znao zašto moram da pišem, ne bih ni pisao...

Iako ne verujem da im se to sviđa, svakog vozača u ovoj zemlji kad-tad oslove sa: „Miško“. Kad neko iskoči iz kože, izbezumljen, momentalno ga neko proglasi za Lakija.

Piše: Branko Čečen
Foto: Vladimir Miloradović
Tekst ustupio magazin "Wine Style"

Pošaljite komentar
 1. Odličan intervju.
  Moj ''pogled na svet'' je, takođe, samo divna ljubavna muzika, nikada depresivna i politički obojena.
  Sve u svemu, ne vidim mrak i kada ga ima previše, i onih čuvenih dosadnih koji samo ''kukaju'', i tako će život protraćiti...
  Beograd, je jedan lep grad, koji je trenutno u lošoj fazi, izvućiće se on :9
  (Jelena, 18. decembar 2011 14:47)

  # Link komentara

 2. Gledao sam pre neki dan Generalnu probu samoubistva. U toku gledanja predstava nije ostavila nikakav utisak na mene, cak mi je u pojedinim trenutcima bilo dosadno. Medjutim kraj daje celoj predstavi fizionomiju i smisao, tako da u sustini nije losa. Ali humor u predstavi mi nekako nije bas legao, nekako mi to nije pravi Dusan Kovacevic, navikao sam od njega na mnogo duhovitije i jace fore. A mozda i sa mnom nesto nije u redu, bas bih voleo da cijem misljenja i drugih ljudi, a narocito samog autora.
  (Peca BGD, 20. oktobar 2009 12:20)

  # Link komentara

 3. A secate li se one "molimo pametne da vise ne popustaju, stanje je postalo kriticno"?

  Dusanu kao i svim njemu slicnim zelim sve najbolje u pokusaju da sprece one druge da vladaju umesto ovih prvih.

  Iskreno hvala!
  (IPMUTANT, 2. oktobar 2009 13:25)

  # Link komentara

 4. "To je potencijal, da ja, uprkos svemu, na Novom Beogradu gde sam kao student iznajmio prvu sobu i često išao peške preko peščara do Brankovog mosta, dospem u situaciju da uopšte ne znam gde sam."
  Mislim da ovde ipak nije toliko rec o neverovatnom razvitku Beograda. Normalno je da se gradovi razvijaju. Ali eto izgleda da je gospodin Kovacevic 'nepopravljivi' Beogradjanin.
  (dd, 2. oktobar 2009 12:18)

  # Link komentara

 5. Kako ce Dusan Kovacevic, covek koji mora da pise, uskladiti posao ambasadora sa potrebom za pisanje? Hoce li njegov dan imati 48 sati? Ili ce manje pisati (kako, kad ima potrebu da pise!)? Mozda ce prestati da pise dok je u Portugalu (jel' pisac ili diplomata?)...

  Nije izgledalo da ce se mladic, koji je napisao "Maratonce", "Radovana"...., ikada baviti politikom. Steta. I za knjizevnost, i za politiku.
  (izneverena ocekivanja..., 2. oktobar 2009 07:49)

  # Link komentara

 6. Moje divljenje prema Dušku kao elitnom intelektualcu ovih prostora, i poštovanje prema njegovoj razumnoj, čistoj duši, sežu u beskonačnost...
  (Nikola, 1. oktobar 2009 23:48)

  # Link komentara