- Komentari -

Žena velikog srca

Posle dugogodišnjeg boravka u Africi i bavljenja humanitarnim radom, Radmila Ivetić odlučila je da pomogne gladnima u svojoj zemlji osnivanjem organizacije “Banka hrane”. Prema zvaničnim podacima, u Srbiji živi preko 200 hiljada dece koja su na ivici siromaštva.

Tekst: Marija L. Majstorović
Fotografije: Radovan Janjušević
Izvor: Magazin "Grazia"

Pošaljite komentar
 1. "Rečju, moje detinjstvo bilo je predivno. S jedne strane, bila sam daleko od Srbije..."

  Interesantna rečenica :)

  Inače Radmili svaka čast, divna je.
  (Nebojša Pešić, 12. jul 2009 11:12)

  # Link komentara

 2. Draga Rado,srdacno te pozdravljam i zelim ti mnogo uspeha u tvom humanom poslu.Tvoj bivsi kolega Bogi
  (bogi, 11. jul 2009 22:49)

  # Link komentara

 3. Svaka čast Radmili na njenom dugogodišnjem humanitarnom radu! Međutim smatram da bi veći akcenat humanitarnih radnika trebao da bude na otvaranje fabrika u našoj zemlji. Zamolimo humanitarne organizacije u Americi, Kanadi, zapadnoj Evropi... da ulažu u našu zemlju i da podižu fabrike gde će nezaposleni naći radna mesta. I to na celom području Srbije a ne samo u Beogradu, Inđiji i okolini. Tek tada u Srbiji će biti sve manje gladnih. Lečimo uzroke a ne posledice!
  (Miki, 11. jul 2009 16:42)

  # Link komentara

 4. Radmila Ivetić je svakako jedan od najvećih humanitarnih boraca sa kojima sam imao čast i zadovoljstvo da radim. Kao i drugi humanisti, a Radmila je humanista par excellence, o sebi i svom radu nikada nije volela da priča, dok je druge isticala i za simboličan trud. Bila je podrška u bezbroj teških situacija, a njen službeni telefon je bio dostupan 24 časa dnevno.
  Želim joj mnogo uspeha i sreće u daljem humanitarnom radu, a ovom tekstu jedino nedostaje kontakt adresa i broj žiro računa Banke hrane.
  (Saša Marjanović, 11. jul 2009 06:39)

  # Link komentara

 5. Svaka Vam cast i zelim Vam uspesan rad organizacije! Zasto na ovakve teme nema komentara, a za nesto totalno nebitno na stotine?
  (Tamara, 11. jul 2009 03:58)

  # Link komentara

 6. Bravo za Radmilu!! A sramota i stid za sve nadlezne i odgovorne na svim nivoima vlasti i opozicije u ovoj zemlji, gde nije, kako kaze Radmila duplo vise, nego prema njima "samo" 200.000 dece gladno, dok se istovremeno nekome malo omaklo i pogresio je oko secerana, Usca, Luke i td. Dosli smo do toga da Radmila radno mesto tamo negde u Africi zameni za ono u svojoj zemlji Srbiji...
  (popeye, 10. jul 2009 23:30)

  # Link komentara

 7. Ja sam razgovarao sa pomenutom devojkom iz FR pre par godina i tada sam joj rekao, a i ponovio bih, ovo nije zapad. To znači da Banka Hrane treba da daje pomoć direktno onima kojima treba a ne da dobijene donacije daje Crvenom Krstu ili Centrima za socijalno. Birokratija ne daje svakom pravo da se registruje u Centar za socijalno, radnici Crvenog Krsta mogu da prodaju hranu nekim preprodavcima na pijaci, itd. Treba li da podsetim da mnogi Romi i drugi beskućnici nemaju adresu niti mogu da se prijave u Centar za socijalno? Čak i ja sam evo baš danas tačno 6 godina beskućnik, 2 i po godine u Srbiji i ostalo po zapadnim zemljama, godinama sam bio bez adrese a napravio sam je formalno preko prijatelja i opet moraš čučati na glavi socijalnim radnicima da bi ti dali jednom jednokratnu pomoć (2000 dinara) a na socijalu se čeka 5 meseci, ako supeš da podneseš sva dokumenta. Mene nisu hteli da prijave na Biro rada jer se nisam zvanično ispisao sa pravnog fakulteta a tada je to koštalo 11 000 dinara a socijala je bila 4000 dinara. I da sam imao 11000 sigurno ne bih potrošio na papir da bih mogao da se vodim na Biro rada a to je opet preduslov da tražiš socijalnu pomoć. Nadam se da će Banka Hrane da predje na davanje pomoći onima kojima zaista treba a ne nekim institucijama: Romima, beskućnicima, izbeglima, i ljudima koji umiru od gladi po svojim kućama nakon što su odbijeni u Centrima za socijalno (svremena na vreme se objavi u vestima).
  (beskućnik, 10. jul 2009 20:37)

  # Link komentara