Četvrtak, 19.01.2023.

17:11

Alek Boldvin će biti optužen za ubistvo

Izvor: Milana Petkoviæ

Alek Boldvin æe biti optužen za ubistvo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Jelen

pre 1 godinu

ovo je planirano, podmetnuto ubistvo, a istraga se svesno i namerno upucuje u pogresnom pravcu da se ne bi znalo ko je master mind...
(kraja, 19. januar 2023 18:30)

Pa neka Boldvin kao producent i ubica, i oruzarka i asistent rezije kazu ko je "master mind" sta ti lupas gluposti. Postoji nesto sto se zove objektivna odgovornost a to je kad ti je funkcijom povereno da se brines o bezbednosti drugih, pa si kriv zbog necinjenja ako se dokaze da si propustio da preduzmes sve one radnje i procedure da bi otklonio opasnost.

kraja

pre 1 godinu

"Prvo si mene optužio da izmišljam. Dokazao sam ti linkom na New York Times, a ne neki bezveze medij, da ne izmišljam nego se informišem.
Sad si pametniji i od državnog tužioca... ti si moj idol."

...cujemo se posle pravosnazne presude...
...dalje raspravljanje neva svrhu...
...NYT, how yes not...

Zohan

pre 1 godinu

Samo budala puca u čovjeka, makar zna da su u pištolju ćorci, jer i oni mogu ozlijediti. Ako nije razmišljao dok je uperio pištolj u ženu, i u opalio metak u njenu glavu, ubio ju je iz nehaja. Koja budala će se igrati s oružjem. Razumjela bih da se igrao pa opalio o zrak, zemlju ili drvo, ali uperiti u suradnicu i gađati je u glavu...Nema opravdanja.
(zg232, 19. januar 2023 21:18)

Pa nije pucao iz razonode, snimao se kadar.

XP

pre 1 godinu

(kraja, 19. januar 2023 21:16)

Prvo si mene optužio da izmišljam. Dokazao sam ti linkom na New York Times, a ne neki bezveze medij, da ne izmišljam nego se informišem.
Sad si pametniji i od državnog tužioca... ti si moj idol.

zoki

pre 1 godinu

Sta ima da bude kriv glumac onaj ko mu je dao oruzije taj mora da odgovara sta ce pravi pistolj na snimanju filma
(Drax, 19. januar 2023 19:44) Pa producent je tražio da na snimanju bude pravi pištolj. To je idiotska praksa u američkim filmovima, potpuno nepotrebna. Bez obzira na to, nije smeo da uperi oružje u čoveka.

XP

pre 1 godinu

Pa producent je tražio da na snimanju bude pravi pištolj. To je idiotska praksa u američkim filmovima, potpuno nepotrebna. Bez obzira na to, nije smeo da uperi oružje u čoveka.
(zoki, 19. januar 2023 21:01)

Pogodi ko je producent ovog filma? Odgovor se krije u naslovu...

Između ostalog, prava municija je nađena i u NJEGOVOM opasaču, među ćorcima... te informacije nema u ovom tekstu, pa neki misle da se nije desilo.

kraja

pre 1 godinu

"Prosecutors said they would charge Mr. Baldwin with two counts of involuntary manslaughter, saying that he had a duty to ensure the gun and the ammunition were properly checked and that he should never have pointed it at anyone. “You should not point a gun at someone that you’re not willing to shoot,” the district attorney for Santa Fe County, Mary Carmack-Altwies, said in an interview. “That goes to basic safety standards.”"

...ovaj "prosecutor" je zavrsio karijeru sa ovom izjavom...
...covek je iz pecine izasao je rni jedan film gledao nije...

“You should not point a gun at someone that you’re not willing to shoot,”

...iz glave bih mogao da nabrojim 10 filmova u kojima je u gro planu pistolj uperen u glavu, lice, potiljak, pistolj koji 10 sekundi kasnije "raznosi" mozak po prostoriji...

"saying that he had a duty to ensure the gun and the ammunition were properly checked and that he should never have pointed it at anyone"

...ovo dalje nije vredno komentara...
...ovaj se izgubio medj' javom i medj' snom...

dudu

pre 1 godinu

moguce da on sam zeli ovakvu kaznu, zarad nekog razresenja koje bi mu donelo vise mira i od javnosti i od samog sebe. verovatno nece videti zatvor, nego neku nanogicu, i verovatno ce cak i moci da glumi za to vreme (u nekom ogranicenom obliku i odredjenim uslovima). ali za javnost i njegovu licnu reputaciju ovo je bolji ishod nego da je proglasen nevinim, jer vecina ga na neki nacin okrivljuje, a ako odsluzi neku kaznu bilo kakvu, ipak dobije i neku vrstu "oprosta" (u medijskom smislu), kakav u suprotnom nikad ne bi dobio.

zg232

pre 1 godinu

Sta ima da bude kriv glumac onaj ko mu je dao oruzije taj mora da odgovara sta ce pravi pistolj na snimanju filma
(Drax, 19. januar 2023 19:44)

Samo budala puca u čovjeka, makar zna da su u pištolju ćorci, jer i oni mogu ozlijediti. Ako nije razmišljao dok je uperio pištolj u ženu, i u opalio metak u njenu glavu, ubio ju je iz nehaja. Koja budala će se igrati s oružjem. Razumjela bih da se igrao pa opalio o zrak, zemlju ili drvo, ali uperiti u suradnicu i gađati je u glavu...Nema opravdanja.

DM32

pre 1 godinu

@kraja

Dosta se glumaca javilo, poznatih i slavnih, posle ovoga i reklo da uvek sami prvo provere oružje pre nego što pucaju iz njega na setu. To su osnovne stvari

Neko treći

pre 1 godinu

"He should never have pointed it at anyone"

Da li si ti ikada pogledao holivudski film u zivotu?
Ova izjava otprilike znaci da 80% holivudskih glumaca treba da bude u zatvoru jer su uperili pistolj u nekog na snimanju filma.
Uostalom, zasto postoji oruzar i sta je tacno njegov posao ako ce posle njega jedan glumac da proverava da li je pistolj ne daj boze napunjen pravom municijom?
Zar to nije cela poenta njegovog prisustva snimanju filma?
DA VODI RACUNA O ORUZJU NA SETU

Lax

pre 1 godinu

Optužen, ne znači da će biti i osuđen... Štaviše, čudi me da tužilac toliko rizikuje gubljenje procesa, kad se u USA baš gleda procenat osuda, a ne kao kod nas gde niko nizašta ne snosi odgovornost...

Oliver

pre 1 godinu

Bravo,posteno je da mu se sudi pa neka 12 obicnih ljudi u poroti presudi da li je kriv. Ja bih glasao: kriv je! A i njegovoj savesti ce biti lakse ako odleži par godina u zatvoru (pod uslovom da ima savest u sta sam poceo da sumnjam).

LeLibtard

pre 1 godinu

Edukujte se. Ako ne citate knjige bar imate google. Involuntary manslaughter i murder nisu iste pravne kategorije. a
Ah, da i Orange man bad!! :)

Markos

pre 1 godinu

Cuveni Sebendski kontraski komentari.Da nije optuzen bilo bi "zataskala mafija iz holivuda,cia,bia,fbi,vanzemaljci". a posto je optuzen onda ide "nije kriv,nego hoce neki suparnici da ga uniste lazno ga optuzivsi".Stvarno smo smesni kao cirkus

Beogradjanka

pre 1 godinu

Nikako ovo ne mogu da shvatim ni prihvatim. Pa zato se i zove glumac, on glumi da puca, šta on ima da proverava oružje, totalna budalaština. S današnjom tehnologijom mogao je i da pokaže šipak a mi gledaoci da vidimo pištolj, ali njemu je dat pištolj i rečeno mu je da puca. Pa čovek je glumac! A šta je onda smisao oružara ako glumci proveravaju oružje.!
Nevina žrtva je nastradala, pa neko mora da plati, ali malo je da plati anonimna oružarka, mora da plati holivudska zvezda, da se vidi da je to demokratska zemlja.
Ovo je bolest, iskrivljena stvarnost, kao i mnogo toga danas, u ovoj magluštini u kojoj živimo.

aham

pre 1 godinu

Realno, i treba da mu se sudi iako će verovatno biti oslobođen. Policija je sigurno proverila sve i ima brdo detalja i mogućih propusta koji su doveli do tragedije. Ne znam šta mu je trebalo da uperi pištolj u ženu, to zna svaka odrasla osoba da se nikad ne radi. Samo zbog toga treba da podignu optužnicu pa posle neka dokazuju ako ima ozbiljnih razloga da ga terete.

NS

pre 1 godinu

Neka se žali Bajdenu, ipak je uložio svoj ugled imitirajući Trampa, sad bi trebalo da mu se vrati za taj politički anažman. More u zatvor bre sa globalističkim psetom!

Bojan_Atlanta

pre 1 godinu

Nema izgovora za glupe ljude koji prave greške.. Mora i Boldvin da bude odgovoran barem delimično za smrt te devojke! On nije dete. Nije mu prvi put sa pištoljem u rukama. Postoje pravila koja su morala da se poštuju, a nisu. Tako da ja pozdravljam odluku vlasti.

A to koliko se on nama svidja kao glumac, to uopšte nije važno! Ruljo moja srpska. Po izgledu komentara, svi ste vi više emotivni, nego objektivni.

Helena

pre 1 godinu

Hm... On je porodici snimateljke isplatio novac u vansudskom poravnanju, posto su ga oni prvo tuzili, a sad ce jos i da odgovara za nesto sto nije izravna krivica vec nehat. Tuzna prica...

XP

pre 1 godinu

..prestanite da lupetate i izmisljate procedure..
...zna se cemu sluzi oruzar na filmu...
...boldvin moze da nema pojma ni sta je pistolj, ni kako radi, ni da razlikuje municiju u njemu, niti je to njegov posao...
...od kada su glumci eksperti za municiju, od kada oni pregledaju oruzje kad im se da u ruke...???
...dosta sa izmisljotinama...
...neko drugi treba da objasni odakle pravi metak u oruzju, odakle uopste pravi metak na snimanju filma, a ne boldvin...
...ovo je planirano, podmetnuto ubistvo, a istraga se svesno i namerno upucuje u pogresnom pravcu da se ne bi znalo ko je master mind...
(kraja, 19. januar 2023 18:30)

https://www.nytimes.com/2023/01/19/arts/rust-shooting-charges-alec-baldwin.html
Ako imaš problem da otvoriš vest jer nisi pretplatnik na NYT, evo ti jedan mali citat...

Prosecutors said they would charge Mr. Baldwin with two counts of involuntary manslaughter, saying that he had a duty to ensure the gun and the ammunition were properly checked and that he should never have pointed it at anyone. “You should not point a gun at someone that you’re not willing to shoot,” the district attorney for Santa Fe County, Mary Carmack-Altwies, said in an interview. “That goes to basic safety standards.”

Ako ti treba prevod za "HE had a duty", "HE should never have pointed it at anyone", javi mi.

pera

pre 1 godinu

Pitanje je ko jos,pored sjajnih replika,na snimanju koristi pravo oruzje....meni je otac pre 40 godina doneo igracku revolver iz Amerike metalni,tezak,pa je na carini morao da dokazuje da je igracka....Boldvin nevin....

XP

pre 1 godinu

Strasno!!! Da odgovaraju za ubistvo a nisu ni znali ni planirali isto!! Ako je neko kriv kriva je oružarka za nemar ali greške se svakom mogu desiti!!
(Hetrik12, 19. januar 2023 17:29)

Boldvin je dobio revolver u ruke od asistenta režije, što on kao dugogodišnji glumac, a i producent ovog filma zna da ne treba da bude tako. Nije ni proverio oružje (ovo nije neki revolver igračka nego pravi SA revolver).

Veliki brat

pre 1 godinu

Strasno!!! Da odgovaraju za ubistvo a nisu ni znali ni planirali isto!! Ako je neko kriv kriva je oružarka za nemar ali greške se svakom mogu desiti!!
(Hetrik12, 19. januar 2023 17:29)

Ma, da, hoće to, malo "vežbali" sa bojevom municijom, pa je slučajno pomešali sa ćorcima?
Čak i da je neko treći to uradio namerno ili nesmotreno, posao osobe zadužene za oružje i municiju na setu je da proveri svaki metak (očigledno je na osnovu jednog pogleda da li se radi o metku koje na vrhu ima zrno koje se ispaljuje ili o takozvanom ćorku koji u sebi ima samo barut).
Mada i ovaj, bio revnosan pa nišanio u glumicu na setu, umesto da za svaki slučaj nišani npr. preko ramena.

@Pingvin iz Nišavu

pre 1 godinu

Postoji više kategorija optužbi za ubistvo. A verovatno i kod njih postoji ubistvo iz nehata. I da nisi uopšte kriv za uzrok, kriv si za smrtnu posledicu, pa odležiš par godina.
(Pingvin iz Nišavu, 19. januar 2023 17:52) #
Da pogadjam, samo si naslov procitao?

Pero

pre 1 godinu

Dobio je oružje u ruke misleći da je sve ok. Da li je on kao glumac dužan da bude obučen u rukovanju oružjem? Da li je mogao znati da je bojevi metak u cevi/burencetu? Da li je morao znati da je u pitanju pravi pištolj a ne replika? Nije.

kraja

pre 1 godinu

"Boldvin je dobio revolver u ruke od asistenta režije, što on kao dugogodišnji glumac, a i producent ovog filma zna da ne treba da bude tako. Nije ni proverio oružje (ovo nije neki revolver igračka nego pravi SA revolver)."

...prestanite da lupetate i izmisljate procedure...
...zna se cemu sluzi oruzar na filmu...
...boldvin moze da nema pojma ni sta je pistolj, ni kako radi, ni da razlikuje municiju u njemu, niti je to njegov posao...
...od kada su glumci eksperti za municiju, od kada oni pregledaju oruzje kad im se da u ruke...???
...dosta sa izmisljotinama...
...neko drugi treba da objasni odakle pravi metak u oruzju, odakle uopste pravi metak na snimanju filma, a ne boldvin...
...ovo je planirano, podmetnuto ubistvo, a istraga se svesno i namerno upucuje u pogresnom pravcu da se ne bi znalo ko je master mind...

zhol

pre 1 godinu

Interesantno, ubistvo bez ptedumišljaja i povoda.
(Brutus, 19. januar 2023 18:07)

Pa, kao i vecina saobracajki sa smrtnim ishodom. Neobazrivo rukovanje spravom koja moze usmrtiti u odredjenim uslovima...

Razum

pre 1 godinu

Najzad Tužilaštvo radi svoj posao. Izgleda da su uspeli da se odupru političkim pritiscima. Da je bio neki statista odavno bi bio u zatvoru.

Pingvin iz Nišavu

pre 1 godinu

Postoji više kategorija optužbi za ubistvo. A verovatno i kod njih postoji ubistvo iz nehata. I da nisi uopšte kriv za uzrok, kriv si za smrtnu posledicu, pa odležiš par godina.

Smuleco

pre 1 godinu

Ali kako može da se Boldvinu sudi za ubistvo iz nehata, kada je čovek kao glumac na snimanju dobio pištolj od oružarke, greškom napunjen bojevom municijom, i povukao oroz/pucao zato što je to nalagao scenario, odnosno režiser?! Ok je da oružarka odgovara za ubistvo iz nehata, ali ovde nema nikakve krivice Boldvina. Uzgred, on je i bez suđenja i eventualne osude već doživotno unakažen i osuđen na saznanje, da je ubio nesretnu snimateljku.

Hetrik12

pre 1 godinu

Strasno!!! Da odgovaraju za ubistvo a nisu ni znali ni planirali isto!! Ako je neko kriv kriva je oružarka za nemar ali greške se svakom mogu desiti!!

Hetrik12

pre 1 godinu

Strasno!!! Da odgovaraju za ubistvo a nisu ni znali ni planirali isto!! Ako je neko kriv kriva je oružarka za nemar ali greške se svakom mogu desiti!!

kraja

pre 1 godinu

"Boldvin je dobio revolver u ruke od asistenta režije, što on kao dugogodišnji glumac, a i producent ovog filma zna da ne treba da bude tako. Nije ni proverio oružje (ovo nije neki revolver igračka nego pravi SA revolver)."

...prestanite da lupetate i izmisljate procedure...
...zna se cemu sluzi oruzar na filmu...
...boldvin moze da nema pojma ni sta je pistolj, ni kako radi, ni da razlikuje municiju u njemu, niti je to njegov posao...
...od kada su glumci eksperti za municiju, od kada oni pregledaju oruzje kad im se da u ruke...???
...dosta sa izmisljotinama...
...neko drugi treba da objasni odakle pravi metak u oruzju, odakle uopste pravi metak na snimanju filma, a ne boldvin...
...ovo je planirano, podmetnuto ubistvo, a istraga se svesno i namerno upucuje u pogresnom pravcu da se ne bi znalo ko je master mind...

Pero

pre 1 godinu

Dobio je oružje u ruke misleći da je sve ok. Da li je on kao glumac dužan da bude obučen u rukovanju oružjem? Da li je mogao znati da je bojevi metak u cevi/burencetu? Da li je morao znati da je u pitanju pravi pištolj a ne replika? Nije.

Pingvin iz Nišavu

pre 1 godinu

Postoji više kategorija optužbi za ubistvo. A verovatno i kod njih postoji ubistvo iz nehata. I da nisi uopšte kriv za uzrok, kriv si za smrtnu posledicu, pa odležiš par godina.

Razum

pre 1 godinu

Najzad Tužilaštvo radi svoj posao. Izgleda da su uspeli da se odupru političkim pritiscima. Da je bio neki statista odavno bi bio u zatvoru.

NS

pre 1 godinu

Neka se žali Bajdenu, ipak je uložio svoj ugled imitirajući Trampa, sad bi trebalo da mu se vrati za taj politički anažman. More u zatvor bre sa globalističkim psetom!

Zohan

pre 1 godinu

Samo budala puca u čovjeka, makar zna da su u pištolju ćorci, jer i oni mogu ozlijediti. Ako nije razmišljao dok je uperio pištolj u ženu, i u opalio metak u njenu glavu, ubio ju je iz nehaja. Koja budala će se igrati s oružjem. Razumjela bih da se igrao pa opalio o zrak, zemlju ili drvo, ali uperiti u suradnicu i gađati je u glavu...Nema opravdanja.
(zg232, 19. januar 2023 21:18)

Pa nije pucao iz razonode, snimao se kadar.

XP

pre 1 godinu

Strasno!!! Da odgovaraju za ubistvo a nisu ni znali ni planirali isto!! Ako je neko kriv kriva je oružarka za nemar ali greške se svakom mogu desiti!!
(Hetrik12, 19. januar 2023 17:29)

Boldvin je dobio revolver u ruke od asistenta režije, što on kao dugogodišnji glumac, a i producent ovog filma zna da ne treba da bude tako. Nije ni proverio oružje (ovo nije neki revolver igračka nego pravi SA revolver).

@Pingvin iz Nišavu

pre 1 godinu

Postoji više kategorija optužbi za ubistvo. A verovatno i kod njih postoji ubistvo iz nehata. I da nisi uopšte kriv za uzrok, kriv si za smrtnu posledicu, pa odležiš par godina.
(Pingvin iz Nišavu, 19. januar 2023 17:52) #
Da pogadjam, samo si naslov procitao?

pera

pre 1 godinu

Pitanje je ko jos,pored sjajnih replika,na snimanju koristi pravo oruzje....meni je otac pre 40 godina doneo igracku revolver iz Amerike metalni,tezak,pa je na carini morao da dokazuje da je igracka....Boldvin nevin....

Jelen

pre 1 godinu

ovo je planirano, podmetnuto ubistvo, a istraga se svesno i namerno upucuje u pogresnom pravcu da se ne bi znalo ko je master mind...
(kraja, 19. januar 2023 18:30)

Pa neka Boldvin kao producent i ubica, i oruzarka i asistent rezije kazu ko je "master mind" sta ti lupas gluposti. Postoji nesto sto se zove objektivna odgovornost a to je kad ti je funkcijom povereno da se brines o bezbednosti drugih, pa si kriv zbog necinjenja ako se dokaze da si propustio da preduzmes sve one radnje i procedure da bi otklonio opasnost.

Neko treći

pre 1 godinu

"He should never have pointed it at anyone"

Da li si ti ikada pogledao holivudski film u zivotu?
Ova izjava otprilike znaci da 80% holivudskih glumaca treba da bude u zatvoru jer su uperili pistolj u nekog na snimanju filma.
Uostalom, zasto postoji oruzar i sta je tacno njegov posao ako ce posle njega jedan glumac da proverava da li je pistolj ne daj boze napunjen pravom municijom?
Zar to nije cela poenta njegovog prisustva snimanju filma?
DA VODI RACUNA O ORUZJU NA SETU

dudu

pre 1 godinu

moguce da on sam zeli ovakvu kaznu, zarad nekog razresenja koje bi mu donelo vise mira i od javnosti i od samog sebe. verovatno nece videti zatvor, nego neku nanogicu, i verovatno ce cak i moci da glumi za to vreme (u nekom ogranicenom obliku i odredjenim uslovima). ali za javnost i njegovu licnu reputaciju ovo je bolji ishod nego da je proglasen nevinim, jer vecina ga na neki nacin okrivljuje, a ako odsluzi neku kaznu bilo kakvu, ipak dobije i neku vrstu "oprosta" (u medijskom smislu), kakav u suprotnom nikad ne bi dobio.

Markos

pre 1 godinu

Cuveni Sebendski kontraski komentari.Da nije optuzen bilo bi "zataskala mafija iz holivuda,cia,bia,fbi,vanzemaljci". a posto je optuzen onda ide "nije kriv,nego hoce neki suparnici da ga uniste lazno ga optuzivsi".Stvarno smo smesni kao cirkus

Beogradjanka

pre 1 godinu

Nikako ovo ne mogu da shvatim ni prihvatim. Pa zato se i zove glumac, on glumi da puca, šta on ima da proverava oružje, totalna budalaština. S današnjom tehnologijom mogao je i da pokaže šipak a mi gledaoci da vidimo pištolj, ali njemu je dat pištolj i rečeno mu je da puca. Pa čovek je glumac! A šta je onda smisao oružara ako glumci proveravaju oružje.!
Nevina žrtva je nastradala, pa neko mora da plati, ali malo je da plati anonimna oružarka, mora da plati holivudska zvezda, da se vidi da je to demokratska zemlja.
Ovo je bolest, iskrivljena stvarnost, kao i mnogo toga danas, u ovoj magluštini u kojoj živimo.

Smuleco

pre 1 godinu

Ali kako može da se Boldvinu sudi za ubistvo iz nehata, kada je čovek kao glumac na snimanju dobio pištolj od oružarke, greškom napunjen bojevom municijom, i povukao oroz/pucao zato što je to nalagao scenario, odnosno režiser?! Ok je da oružarka odgovara za ubistvo iz nehata, ali ovde nema nikakve krivice Boldvina. Uzgred, on je i bez suđenja i eventualne osude već doživotno unakažen i osuđen na saznanje, da je ubio nesretnu snimateljku.

XP

pre 1 godinu

Pa producent je tražio da na snimanju bude pravi pištolj. To je idiotska praksa u američkim filmovima, potpuno nepotrebna. Bez obzira na to, nije smeo da uperi oružje u čoveka.
(zoki, 19. januar 2023 21:01)

Pogodi ko je producent ovog filma? Odgovor se krije u naslovu...

Između ostalog, prava municija je nađena i u NJEGOVOM opasaču, među ćorcima... te informacije nema u ovom tekstu, pa neki misle da se nije desilo.

kraja

pre 1 godinu

"Prosecutors said they would charge Mr. Baldwin with two counts of involuntary manslaughter, saying that he had a duty to ensure the gun and the ammunition were properly checked and that he should never have pointed it at anyone. “You should not point a gun at someone that you’re not willing to shoot,” the district attorney for Santa Fe County, Mary Carmack-Altwies, said in an interview. “That goes to basic safety standards.”"

...ovaj "prosecutor" je zavrsio karijeru sa ovom izjavom...
...covek je iz pecine izasao je rni jedan film gledao nije...

“You should not point a gun at someone that you’re not willing to shoot,”

...iz glave bih mogao da nabrojim 10 filmova u kojima je u gro planu pistolj uperen u glavu, lice, potiljak, pistolj koji 10 sekundi kasnije "raznosi" mozak po prostoriji...

"saying that he had a duty to ensure the gun and the ammunition were properly checked and that he should never have pointed it at anyone"

...ovo dalje nije vredno komentara...
...ovaj se izgubio medj' javom i medj' snom...

Helena

pre 1 godinu

Hm... On je porodici snimateljke isplatio novac u vansudskom poravnanju, posto su ga oni prvo tuzili, a sad ce jos i da odgovara za nesto sto nije izravna krivica vec nehat. Tuzna prica...

XP

pre 1 godinu

..prestanite da lupetate i izmisljate procedure..
...zna se cemu sluzi oruzar na filmu...
...boldvin moze da nema pojma ni sta je pistolj, ni kako radi, ni da razlikuje municiju u njemu, niti je to njegov posao...
...od kada su glumci eksperti za municiju, od kada oni pregledaju oruzje kad im se da u ruke...???
...dosta sa izmisljotinama...
...neko drugi treba da objasni odakle pravi metak u oruzju, odakle uopste pravi metak na snimanju filma, a ne boldvin...
...ovo je planirano, podmetnuto ubistvo, a istraga se svesno i namerno upucuje u pogresnom pravcu da se ne bi znalo ko je master mind...
(kraja, 19. januar 2023 18:30)

https://www.nytimes.com/2023/01/19/arts/rust-shooting-charges-alec-baldwin.html
Ako imaš problem da otvoriš vest jer nisi pretplatnik na NYT, evo ti jedan mali citat...

Prosecutors said they would charge Mr. Baldwin with two counts of involuntary manslaughter, saying that he had a duty to ensure the gun and the ammunition were properly checked and that he should never have pointed it at anyone. “You should not point a gun at someone that you’re not willing to shoot,” the district attorney for Santa Fe County, Mary Carmack-Altwies, said in an interview. “That goes to basic safety standards.”

Ako ti treba prevod za "HE had a duty", "HE should never have pointed it at anyone", javi mi.

Lax

pre 1 godinu

Optužen, ne znači da će biti i osuđen... Štaviše, čudi me da tužilac toliko rizikuje gubljenje procesa, kad se u USA baš gleda procenat osuda, a ne kao kod nas gde niko nizašta ne snosi odgovornost...

DM32

pre 1 godinu

@kraja

Dosta se glumaca javilo, poznatih i slavnih, posle ovoga i reklo da uvek sami prvo provere oružje pre nego što pucaju iz njega na setu. To su osnovne stvari

zhol

pre 1 godinu

Interesantno, ubistvo bez ptedumišljaja i povoda.
(Brutus, 19. januar 2023 18:07)

Pa, kao i vecina saobracajki sa smrtnim ishodom. Neobazrivo rukovanje spravom koja moze usmrtiti u odredjenim uslovima...

Bojan_Atlanta

pre 1 godinu

Nema izgovora za glupe ljude koji prave greške.. Mora i Boldvin da bude odgovoran barem delimično za smrt te devojke! On nije dete. Nije mu prvi put sa pištoljem u rukama. Postoje pravila koja su morala da se poštuju, a nisu. Tako da ja pozdravljam odluku vlasti.

A to koliko se on nama svidja kao glumac, to uopšte nije važno! Ruljo moja srpska. Po izgledu komentara, svi ste vi više emotivni, nego objektivni.

kraja

pre 1 godinu

"Prvo si mene optužio da izmišljam. Dokazao sam ti linkom na New York Times, a ne neki bezveze medij, da ne izmišljam nego se informišem.
Sad si pametniji i od državnog tužioca... ti si moj idol."

...cujemo se posle pravosnazne presude...
...dalje raspravljanje neva svrhu...
...NYT, how yes not...

LeLibtard

pre 1 godinu

Edukujte se. Ako ne citate knjige bar imate google. Involuntary manslaughter i murder nisu iste pravne kategorije. a
Ah, da i Orange man bad!! :)

Oliver

pre 1 godinu

Bravo,posteno je da mu se sudi pa neka 12 obicnih ljudi u poroti presudi da li je kriv. Ja bih glasao: kriv je! A i njegovoj savesti ce biti lakse ako odleži par godina u zatvoru (pod uslovom da ima savest u sta sam poceo da sumnjam).

zg232

pre 1 godinu

Sta ima da bude kriv glumac onaj ko mu je dao oruzije taj mora da odgovara sta ce pravi pistolj na snimanju filma
(Drax, 19. januar 2023 19:44)

Samo budala puca u čovjeka, makar zna da su u pištolju ćorci, jer i oni mogu ozlijediti. Ako nije razmišljao dok je uperio pištolj u ženu, i u opalio metak u njenu glavu, ubio ju je iz nehaja. Koja budala će se igrati s oružjem. Razumjela bih da se igrao pa opalio o zrak, zemlju ili drvo, ali uperiti u suradnicu i gađati je u glavu...Nema opravdanja.

Veliki brat

pre 1 godinu

Strasno!!! Da odgovaraju za ubistvo a nisu ni znali ni planirali isto!! Ako je neko kriv kriva je oružarka za nemar ali greške se svakom mogu desiti!!
(Hetrik12, 19. januar 2023 17:29)

Ma, da, hoće to, malo "vežbali" sa bojevom municijom, pa je slučajno pomešali sa ćorcima?
Čak i da je neko treći to uradio namerno ili nesmotreno, posao osobe zadužene za oružje i municiju na setu je da proveri svaki metak (očigledno je na osnovu jednog pogleda da li se radi o metku koje na vrhu ima zrno koje se ispaljuje ili o takozvanom ćorku koji u sebi ima samo barut).
Mada i ovaj, bio revnosan pa nišanio u glumicu na setu, umesto da za svaki slučaj nišani npr. preko ramena.

aham

pre 1 godinu

Realno, i treba da mu se sudi iako će verovatno biti oslobođen. Policija je sigurno proverila sve i ima brdo detalja i mogućih propusta koji su doveli do tragedije. Ne znam šta mu je trebalo da uperi pištolj u ženu, to zna svaka odrasla osoba da se nikad ne radi. Samo zbog toga treba da podignu optužnicu pa posle neka dokazuju ako ima ozbiljnih razloga da ga terete.

zoki

pre 1 godinu

Sta ima da bude kriv glumac onaj ko mu je dao oruzije taj mora da odgovara sta ce pravi pistolj na snimanju filma
(Drax, 19. januar 2023 19:44) Pa producent je tražio da na snimanju bude pravi pištolj. To je idiotska praksa u američkim filmovima, potpuno nepotrebna. Bez obzira na to, nije smeo da uperi oružje u čoveka.

XP

pre 1 godinu

(kraja, 19. januar 2023 21:16)

Prvo si mene optužio da izmišljam. Dokazao sam ti linkom na New York Times, a ne neki bezveze medij, da ne izmišljam nego se informišem.
Sad si pametniji i od državnog tužioca... ti si moj idol.

Razum

pre 1 godinu

Najzad Tužilaštvo radi svoj posao. Izgleda da su uspeli da se odupru političkim pritiscima. Da je bio neki statista odavno bi bio u zatvoru.

XP

pre 1 godinu

Strasno!!! Da odgovaraju za ubistvo a nisu ni znali ni planirali isto!! Ako je neko kriv kriva je oružarka za nemar ali greške se svakom mogu desiti!!
(Hetrik12, 19. januar 2023 17:29)

Boldvin je dobio revolver u ruke od asistenta režije, što on kao dugogodišnji glumac, a i producent ovog filma zna da ne treba da bude tako. Nije ni proverio oružje (ovo nije neki revolver igračka nego pravi SA revolver).

Hetrik12

pre 1 godinu

Strasno!!! Da odgovaraju za ubistvo a nisu ni znali ni planirali isto!! Ako je neko kriv kriva je oružarka za nemar ali greške se svakom mogu desiti!!

NS

pre 1 godinu

Neka se žali Bajdenu, ipak je uložio svoj ugled imitirajući Trampa, sad bi trebalo da mu se vrati za taj politički anažman. More u zatvor bre sa globalističkim psetom!

Oliver

pre 1 godinu

Bravo,posteno je da mu se sudi pa neka 12 obicnih ljudi u poroti presudi da li je kriv. Ja bih glasao: kriv je! A i njegovoj savesti ce biti lakse ako odleži par godina u zatvoru (pod uslovom da ima savest u sta sam poceo da sumnjam).

zg232

pre 1 godinu

Sta ima da bude kriv glumac onaj ko mu je dao oruzije taj mora da odgovara sta ce pravi pistolj na snimanju filma
(Drax, 19. januar 2023 19:44)

Samo budala puca u čovjeka, makar zna da su u pištolju ćorci, jer i oni mogu ozlijediti. Ako nije razmišljao dok je uperio pištolj u ženu, i u opalio metak u njenu glavu, ubio ju je iz nehaja. Koja budala će se igrati s oružjem. Razumjela bih da se igrao pa opalio o zrak, zemlju ili drvo, ali uperiti u suradnicu i gađati je u glavu...Nema opravdanja.

Pingvin iz Nišavu

pre 1 godinu

Postoji više kategorija optužbi za ubistvo. A verovatno i kod njih postoji ubistvo iz nehata. I da nisi uopšte kriv za uzrok, kriv si za smrtnu posledicu, pa odležiš par godina.

XP

pre 1 godinu

..prestanite da lupetate i izmisljate procedure..
...zna se cemu sluzi oruzar na filmu...
...boldvin moze da nema pojma ni sta je pistolj, ni kako radi, ni da razlikuje municiju u njemu, niti je to njegov posao...
...od kada su glumci eksperti za municiju, od kada oni pregledaju oruzje kad im se da u ruke...???
...dosta sa izmisljotinama...
...neko drugi treba da objasni odakle pravi metak u oruzju, odakle uopste pravi metak na snimanju filma, a ne boldvin...
...ovo je planirano, podmetnuto ubistvo, a istraga se svesno i namerno upucuje u pogresnom pravcu da se ne bi znalo ko je master mind...
(kraja, 19. januar 2023 18:30)

https://www.nytimes.com/2023/01/19/arts/rust-shooting-charges-alec-baldwin.html
Ako imaš problem da otvoriš vest jer nisi pretplatnik na NYT, evo ti jedan mali citat...

Prosecutors said they would charge Mr. Baldwin with two counts of involuntary manslaughter, saying that he had a duty to ensure the gun and the ammunition were properly checked and that he should never have pointed it at anyone. “You should not point a gun at someone that you’re not willing to shoot,” the district attorney for Santa Fe County, Mary Carmack-Altwies, said in an interview. “That goes to basic safety standards.”

Ako ti treba prevod za "HE had a duty", "HE should never have pointed it at anyone", javi mi.

kraja

pre 1 godinu

"Boldvin je dobio revolver u ruke od asistenta režije, što on kao dugogodišnji glumac, a i producent ovog filma zna da ne treba da bude tako. Nije ni proverio oružje (ovo nije neki revolver igračka nego pravi SA revolver)."

...prestanite da lupetate i izmisljate procedure...
...zna se cemu sluzi oruzar na filmu...
...boldvin moze da nema pojma ni sta je pistolj, ni kako radi, ni da razlikuje municiju u njemu, niti je to njegov posao...
...od kada su glumci eksperti za municiju, od kada oni pregledaju oruzje kad im se da u ruke...???
...dosta sa izmisljotinama...
...neko drugi treba da objasni odakle pravi metak u oruzju, odakle uopste pravi metak na snimanju filma, a ne boldvin...
...ovo je planirano, podmetnuto ubistvo, a istraga se svesno i namerno upucuje u pogresnom pravcu da se ne bi znalo ko je master mind...

pera

pre 1 godinu

Pitanje je ko jos,pored sjajnih replika,na snimanju koristi pravo oruzje....meni je otac pre 40 godina doneo igracku revolver iz Amerike metalni,tezak,pa je na carini morao da dokazuje da je igracka....Boldvin nevin....

Pero

pre 1 godinu

Dobio je oružje u ruke misleći da je sve ok. Da li je on kao glumac dužan da bude obučen u rukovanju oružjem? Da li je mogao znati da je bojevi metak u cevi/burencetu? Da li je morao znati da je u pitanju pravi pištolj a ne replika? Nije.

XP

pre 1 godinu

(kraja, 19. januar 2023 21:16)

Prvo si mene optužio da izmišljam. Dokazao sam ti linkom na New York Times, a ne neki bezveze medij, da ne izmišljam nego se informišem.
Sad si pametniji i od državnog tužioca... ti si moj idol.

Markos

pre 1 godinu

Cuveni Sebendski kontraski komentari.Da nije optuzen bilo bi "zataskala mafija iz holivuda,cia,bia,fbi,vanzemaljci". a posto je optuzen onda ide "nije kriv,nego hoce neki suparnici da ga uniste lazno ga optuzivsi".Stvarno smo smesni kao cirkus

kraja

pre 1 godinu

"Prosecutors said they would charge Mr. Baldwin with two counts of involuntary manslaughter, saying that he had a duty to ensure the gun and the ammunition were properly checked and that he should never have pointed it at anyone. “You should not point a gun at someone that you’re not willing to shoot,” the district attorney for Santa Fe County, Mary Carmack-Altwies, said in an interview. “That goes to basic safety standards.”"

...ovaj "prosecutor" je zavrsio karijeru sa ovom izjavom...
...covek je iz pecine izasao je rni jedan film gledao nije...

“You should not point a gun at someone that you’re not willing to shoot,”

...iz glave bih mogao da nabrojim 10 filmova u kojima je u gro planu pistolj uperen u glavu, lice, potiljak, pistolj koji 10 sekundi kasnije "raznosi" mozak po prostoriji...

"saying that he had a duty to ensure the gun and the ammunition were properly checked and that he should never have pointed it at anyone"

...ovo dalje nije vredno komentara...
...ovaj se izgubio medj' javom i medj' snom...

Beogradjanka

pre 1 godinu

Nikako ovo ne mogu da shvatim ni prihvatim. Pa zato se i zove glumac, on glumi da puca, šta on ima da proverava oružje, totalna budalaština. S današnjom tehnologijom mogao je i da pokaže šipak a mi gledaoci da vidimo pištolj, ali njemu je dat pištolj i rečeno mu je da puca. Pa čovek je glumac! A šta je onda smisao oružara ako glumci proveravaju oružje.!
Nevina žrtva je nastradala, pa neko mora da plati, ali malo je da plati anonimna oružarka, mora da plati holivudska zvezda, da se vidi da je to demokratska zemlja.
Ovo je bolest, iskrivljena stvarnost, kao i mnogo toga danas, u ovoj magluštini u kojoj živimo.

zoki

pre 1 godinu

Sta ima da bude kriv glumac onaj ko mu je dao oruzije taj mora da odgovara sta ce pravi pistolj na snimanju filma
(Drax, 19. januar 2023 19:44) Pa producent je tražio da na snimanju bude pravi pištolj. To je idiotska praksa u američkim filmovima, potpuno nepotrebna. Bez obzira na to, nije smeo da uperi oružje u čoveka.

Zohan

pre 1 godinu

Samo budala puca u čovjeka, makar zna da su u pištolju ćorci, jer i oni mogu ozlijediti. Ako nije razmišljao dok je uperio pištolj u ženu, i u opalio metak u njenu glavu, ubio ju je iz nehaja. Koja budala će se igrati s oružjem. Razumjela bih da se igrao pa opalio o zrak, zemlju ili drvo, ali uperiti u suradnicu i gađati je u glavu...Nema opravdanja.
(zg232, 19. januar 2023 21:18)

Pa nije pucao iz razonode, snimao se kadar.

DM32

pre 1 godinu

@kraja

Dosta se glumaca javilo, poznatih i slavnih, posle ovoga i reklo da uvek sami prvo provere oružje pre nego što pucaju iz njega na setu. To su osnovne stvari

@Pingvin iz Nišavu

pre 1 godinu

Postoji više kategorija optužbi za ubistvo. A verovatno i kod njih postoji ubistvo iz nehata. I da nisi uopšte kriv za uzrok, kriv si za smrtnu posledicu, pa odležiš par godina.
(Pingvin iz Nišavu, 19. januar 2023 17:52) #
Da pogadjam, samo si naslov procitao?

aham

pre 1 godinu

Realno, i treba da mu se sudi iako će verovatno biti oslobođen. Policija je sigurno proverila sve i ima brdo detalja i mogućih propusta koji su doveli do tragedije. Ne znam šta mu je trebalo da uperi pištolj u ženu, to zna svaka odrasla osoba da se nikad ne radi. Samo zbog toga treba da podignu optužnicu pa posle neka dokazuju ako ima ozbiljnih razloga da ga terete.

Smuleco

pre 1 godinu

Ali kako može da se Boldvinu sudi za ubistvo iz nehata, kada je čovek kao glumac na snimanju dobio pištolj od oružarke, greškom napunjen bojevom municijom, i povukao oroz/pucao zato što je to nalagao scenario, odnosno režiser?! Ok je da oružarka odgovara za ubistvo iz nehata, ali ovde nema nikakve krivice Boldvina. Uzgred, on je i bez suđenja i eventualne osude već doživotno unakažen i osuđen na saznanje, da je ubio nesretnu snimateljku.

Helena

pre 1 godinu

Hm... On je porodici snimateljke isplatio novac u vansudskom poravnanju, posto su ga oni prvo tuzili, a sad ce jos i da odgovara za nesto sto nije izravna krivica vec nehat. Tuzna prica...

Lax

pre 1 godinu

Optužen, ne znači da će biti i osuđen... Štaviše, čudi me da tužilac toliko rizikuje gubljenje procesa, kad se u USA baš gleda procenat osuda, a ne kao kod nas gde niko nizašta ne snosi odgovornost...

Bojan_Atlanta

pre 1 godinu

Nema izgovora za glupe ljude koji prave greške.. Mora i Boldvin da bude odgovoran barem delimično za smrt te devojke! On nije dete. Nije mu prvi put sa pištoljem u rukama. Postoje pravila koja su morala da se poštuju, a nisu. Tako da ja pozdravljam odluku vlasti.

A to koliko se on nama svidja kao glumac, to uopšte nije važno! Ruljo moja srpska. Po izgledu komentara, svi ste vi više emotivni, nego objektivni.

LeLibtard

pre 1 godinu

Edukujte se. Ako ne citate knjige bar imate google. Involuntary manslaughter i murder nisu iste pravne kategorije. a
Ah, da i Orange man bad!! :)

Neko treći

pre 1 godinu

"He should never have pointed it at anyone"

Da li si ti ikada pogledao holivudski film u zivotu?
Ova izjava otprilike znaci da 80% holivudskih glumaca treba da bude u zatvoru jer su uperili pistolj u nekog na snimanju filma.
Uostalom, zasto postoji oruzar i sta je tacno njegov posao ako ce posle njega jedan glumac da proverava da li je pistolj ne daj boze napunjen pravom municijom?
Zar to nije cela poenta njegovog prisustva snimanju filma?
DA VODI RACUNA O ORUZJU NA SETU

Veliki brat

pre 1 godinu

Strasno!!! Da odgovaraju za ubistvo a nisu ni znali ni planirali isto!! Ako je neko kriv kriva je oružarka za nemar ali greške se svakom mogu desiti!!
(Hetrik12, 19. januar 2023 17:29)

Ma, da, hoće to, malo "vežbali" sa bojevom municijom, pa je slučajno pomešali sa ćorcima?
Čak i da je neko treći to uradio namerno ili nesmotreno, posao osobe zadužene za oružje i municiju na setu je da proveri svaki metak (očigledno je na osnovu jednog pogleda da li se radi o metku koje na vrhu ima zrno koje se ispaljuje ili o takozvanom ćorku koji u sebi ima samo barut).
Mada i ovaj, bio revnosan pa nišanio u glumicu na setu, umesto da za svaki slučaj nišani npr. preko ramena.

dudu

pre 1 godinu

moguce da on sam zeli ovakvu kaznu, zarad nekog razresenja koje bi mu donelo vise mira i od javnosti i od samog sebe. verovatno nece videti zatvor, nego neku nanogicu, i verovatno ce cak i moci da glumi za to vreme (u nekom ogranicenom obliku i odredjenim uslovima). ali za javnost i njegovu licnu reputaciju ovo je bolji ishod nego da je proglasen nevinim, jer vecina ga na neki nacin okrivljuje, a ako odsluzi neku kaznu bilo kakvu, ipak dobije i neku vrstu "oprosta" (u medijskom smislu), kakav u suprotnom nikad ne bi dobio.

XP

pre 1 godinu

Pa producent je tražio da na snimanju bude pravi pištolj. To je idiotska praksa u američkim filmovima, potpuno nepotrebna. Bez obzira na to, nije smeo da uperi oružje u čoveka.
(zoki, 19. januar 2023 21:01)

Pogodi ko je producent ovog filma? Odgovor se krije u naslovu...

Između ostalog, prava municija je nađena i u NJEGOVOM opasaču, među ćorcima... te informacije nema u ovom tekstu, pa neki misle da se nije desilo.

kraja

pre 1 godinu

"Prvo si mene optužio da izmišljam. Dokazao sam ti linkom na New York Times, a ne neki bezveze medij, da ne izmišljam nego se informišem.
Sad si pametniji i od državnog tužioca... ti si moj idol."

...cujemo se posle pravosnazne presude...
...dalje raspravljanje neva svrhu...
...NYT, how yes not...

Jelen

pre 1 godinu

ovo je planirano, podmetnuto ubistvo, a istraga se svesno i namerno upucuje u pogresnom pravcu da se ne bi znalo ko je master mind...
(kraja, 19. januar 2023 18:30)

Pa neka Boldvin kao producent i ubica, i oruzarka i asistent rezije kazu ko je "master mind" sta ti lupas gluposti. Postoji nesto sto se zove objektivna odgovornost a to je kad ti je funkcijom povereno da se brines o bezbednosti drugih, pa si kriv zbog necinjenja ako se dokaze da si propustio da preduzmes sve one radnje i procedure da bi otklonio opasnost.

zhol

pre 1 godinu

Interesantno, ubistvo bez ptedumišljaja i povoda.
(Brutus, 19. januar 2023 18:07)

Pa, kao i vecina saobracajki sa smrtnim ishodom. Neobazrivo rukovanje spravom koja moze usmrtiti u odredjenim uslovima...