Utorak, 22.11.2022.

08:24

Svet gleda u japanske navijače koji se stide tuđe sramote: "Šta rade, nije njihova utakmica" VIDEO

Izvor: Milana Petkoviæ

Svet gleda u japanske navijaèe koji se stide tuðe sramote: "Šta rade, nije njihova utakmica" VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

119 Komentari

Sortiraj po:

bro

pre 1 godinu

Пошто ни ова вест није могла да прође без аутошовинистичких коментара, подсетићу вас да су Јапанци остали затечени након помоћи државе Србије после катастрофе са цунамијем и проблема са нуклеарком. Они су на сваку помоћ гледали узимајући у обзир могућности грађана према БДП и просечној заради. Испало је да је просечан Србин помогао 10 пута више него становник земље која је највише донирала новца Јапану према истој рачуници, сви остали су били далеко испод хуманости нашег народа.
(Милош, 22. novembar 2022 14:11)

Hvala najzad za jedan pozitivan komentar.
Morao sam da proverim ovu informaciju, za razliku od onih koji su samo lupili minus pre provere...

Istina je da je Američki Crveni Krst donirao najviše novca, ali je to manje opterećenje po glavi stanovnika nego što je naš Crveni Krst donirao, ako se uzme u obzir broj stanovnika i BDP.

Ono što je dodatno zanimljivo je da je naš Crveni Krst (ako zanemarimo broj stanovnika i BDP) ukupno uplatio više novca nego Crveni Krst Finske ili Rusije ili bilo koje države iz regiona.

Izvor:
https://www.jrc.or.jp/vcms_lf/Ops_Update_24monthReport_Final.pdf

Ranko R.

pre 1 godinu

Pita me jedan kazahstanski profesor pre: "nije mi jasno, otukud ovoliko išvrljanih zgrada i kuća kod vas, ko to radi i zašto?" Šta da mu kažem, ne znam ni sam. Ima vandala manje-više svuda, ali nekako smo u vrhu po tome koliko švrljamo po zgradama, imamo neku frustraciju koju (neuspešno) lečimo uništavanjem javnih dobara i prirode. Neka neobjašnjiva autodesktrukcija, datira ko zna otkad, Rajs je o tome pisao.

slabovidi puh

pre 1 godinu

srbi u magnovenju…
sto se ne ugledate na njih i kada je ponos u pitanju…?
amerikanci na njih bacili dve atomske bombe, podigli ih iz pepela i danas su nerazdvojni partneri na svakom polju….
od ponosa nema gore bolesti.

Чак

pre 1 godinu

"japanci su s druge planete posebno za nas primitivce sa Balkana i Afrike. Mi se davimo u svom smeću koju bacamo u nasoj prelepoj prirodi i to bez trunke blama i osećaja za sledeca pokoljenja koja nece imati cist potok da vide sem na slikama."
(Firevac)

Овде на југу Србије кад им најлепше кажеш да то није у реду, можеш и батине да добијеш... "Ти ће ми кажеш". Где је држава, како допрети до тих људи да схвате колику штету праве?

Cinik

pre 1 godinu

Nije mi jasno otkud toliko oduševljenje Japancima i njihovom kulturom, kad smo i mi Srbi ovako pedantni?
Mi očistimo naše đubre iz naših kuća i dvorišta i sve to završi u nekom potoku, jaruzi ili šumi!
Bitno da nije u našim dvorištima!

Knezevic Zoran

pre 1 godinu

Japanci su nesto zaista posebno. Proveo sam medju njima 5 godina. Narod od koga se moze mnogo nauciti. O tome kako se voli svoja drzava i svoj narod, o vrednovanju rada, koji je smisao zivota svakog Japanca. Ostati bez posla u Japanu je najveca tragika. Narod koji mnogo radi a veoma malo trosi. Sve sto se u Japanu proizvede je svrsenstvo, bio to zatvarac za boce od plute, ili najsavremenije tehnoloske inovacije i automobili. To je drzava gde je plagijat mnogo bolji i svrseniji od originala. Veliki nacionalisti, cak i rasisti. Narod kod koga je higijena i urednost podignuta na nivo kulta. Nikada nisam usao u autobus i osetio onaj vec poznati vonj. Kada se udje u WC prostorije ogromnih robnih kuc, bez obzira da li su na Ginzi ili u predgradju Tokia, imate osecaj da ste usli u operacionu salu. Drzava koja vodi racuna o vodi, vazduhu i zemljistu, sto je samo dokaaz njihove visoke vesti. Narod ciji su stanovi velicine nasih dnevnih soba jer im veci ne trebaju. Narod koji neguje kult higijene i cistoce bez obzira sto se kada smatra nepotrebnim predmetom jer bespotrebno trosi velike kolicine vode. Cak su i tus kabine retkost. Svaka ulica ima svoja javna kupatila. Narod, kome je najlepse u svojoj drzavi, cak i onda kada nisu imali ni ciniju pirinca dnevno. Narod i drzava o kojima bi mogli da se pisu romani. Nazalost nikada ih necemo shvatiti. Narod kome osmeh i ljubaznost ne silaze sa lica. Taj osmeh i ljubaznost nisu zbog stranaca vec zbog njih. To je dokaz njihove superiornosti.

Zemun

pre 1 godinu

Ja sam učestvovao u nekoliko akcija čišćenja obala reka i jezera, a ti? Jesi ti bar svoje đubre pokupio ili je neki "autošovinista" to morao da radi umesto tebe?
(Djokic, 22. novembar 2022 18:35)

Odmah da te Predsednik odlikuje, nista manje!

@aaaaa

pre 1 godinu

@ U Srbiji je stvar nacionalnog ponosa ostaviti smeće svuda oko sebe.
(Bgd, 22. novembar 2022 08:44)
Hvala vam na

Kad bi znao koliko su na primer na zapadu prljavi i aljkavi,obrisao bi kometar
(aaaaa, 22. novembar 2022 17:07)

Ne, nisu! A ti zapad video nisi!!! Ali ne zato sto su kao Japanci, nego zato sto su regulisali da se svaka plasticna ambalaza i limenka moze naplatiti i ako neko i baci na zemlju uvek ce se naci neko ko ce to da pokupi i da skupi jos par takvih i imace za hleb za taj dan. Zasto to kod nas nije tako je zato sto neko nece da dozvoli ni cent koji moze da ide za dobrobit gradjana, nego ce svu reciklazu da uzimaju sebi u dzep. Nije to stvar kulture naroda, nego mentalne nesposobnosti naroda da razume i da se pobuni kada vidi da moze drugacije i u njegovu korist, a opet ne reaguje. Sve je vise nas napolju, tu je internet, sve je transparentno pa opet ne mrdamo i zivimo u apatiji.

@Mile

pre 1 godinu

Pricajte sta hocete, ali ja ne pamtim kada sam poslednji put u Beogradu svojim ocima video da neko baci otpadak na ulicu. Uporedite to sa situacijom od pre 20-30 godina...
(Mile 2000, 22. novembar 2022 11:23)
Mozda ti nisi video, ali djubre govori vise od hiljadu reci. Da, svedok sam vremena od pre 20-30 godina i nije ga bilo toliko.

Rade

pre 1 godinu

Zameram im samo podrzavanje amerike,oni im bacili dve atomske a oni to zaboravili.
(robby, 22. novembar 2022 18:56)

Odlika velikih naroda jeste da prastaju. A istini za volju ni oni u tom ratu nisu bili bas nevini. Rat se zavrsio, za nastavak zivota sasvim je normalno da biras najjace saveznike, a to ces jos dugo biti Amerika.

neutral fe

pre 1 godinu

Zameram im samo podrzavanje amerike,oni im bacili dve atomske a oni to zaboravili.
(robby, 22. novembar 2022 18:56)

nisu zaboravili nego priznaju da su izgubili rat i doživeli težak poraz i zato ne kmeče kao što to rade narodi-kmekavci... ni 20 godina kasnije, početkom 60-ih nisu kmekali nego su uveliko slali inženjere i menadžere u usa da savladaju nove tehnologije i finese brendiranja i masovne proizvodnje... narodi-kmekavci niti pamte niti šta nauče iz svojih grešaka, i zato već 20-30 godina tapkaju u mestu, isto kao što će tapkati i sledećih 30.

Rados

pre 1 godinu

Preklinjemo Japance da dodju u Srbiju...verovatno takvu prljavštinu nisu videli
(prost Srbin, 22. novembar 2022 08:48)

Mozemo mi njih da preklinjemo, ali cemo umesto njih dobiti Kineze koji su po cistoci i odgovornosti deset puta gori i od nas.

Saša

pre 1 godinu

Kad bi znao koliko su na primer na zapadu prljavi i aljkavi,obrisao bi kometar
(aaaaa, 22. novembar 2022 17:07)

Jel to znači da treba da nas je manje sramota zbog toga?Gledah sinoc na tv-u reke posle velikih kisa pune smeca koje je pokupila sa obala.Uzas.Od Japanaca smo daleko svetlosnu godinu ali i u nasem okruzenju ivuvEvropi smo medju najgorima.

IVICA

pre 1 godinu

Pricajte sta hocete, ali ja ne pamtim kada sam poslednji put u Beogradu svojim ocima video da neko baci otpadak na ulicu. Uporedite to sa situacijom od pre 20-30 godina...
(Mile 2000, 22. novembar 2022 11:23)

Ali zato oko svakog drveta ima "ostataka" kućnih ljubimaca... Imam I fotografije da ti potkrepim ovu tvrdnju... Samo je šteta što ne mogu da pošaljem

Djokic

pre 1 godinu

@Jasen
Sve je tačno što si napisao. Da smo lepi, pametni, dobri sportisti, dobri domaćini itd, ali to ne znači da nemamo i mane.
Da li su nam reke čiste?
Da li imamo divlje deponije pored svakog seoskog puta?
Da li ima gomile smeća na omiljenim izletištima?

O tome kako smo se ponašali prema onima koje spominješ i koje sada kao tolerišemo da ne pričamo.

I na kraju, bolje biti "autošovinista" i pokušavati da nešto promeniš na bolje, nego srbovati i zabadati glavu u pesak.

Djokic

pre 1 godinu

Sta te sprecava da krenes sa ciscenjem? Ipak je lakse biti autosovinista online
(Max, 22. novembar 2022 15:31)

Ja sam učestvovao u nekoliko akcija čišćenja obala reka i jezera, a ti? Jesi ti bar svoje đubre pokupio ili je neki "autošovinista" to morao da radi umesto tebe?

fudbos

pre 1 godinu

Све је то лепо, него да ли почисте и оне лешеве и крв из мора након ритуалног масовног клања делфина?
(kiza, 22. novembar 2022 11:37)

valjda se meso koristi u ishrani

Boki

pre 1 godinu

Japanci su sjajni, bio sam u Tokiju i svi su jako gostoprimljivi, kulturni i preljubazni. Lep gest sto su pocistili stadion i treba da sluze za primer.drugima.

Vladimir

pre 1 godinu

U Srbiji je stvar nacionalnog ponosa ostaviti smeće svuda oko sebe.
(Bgd, 22. novembar 2022 08:44)

Jeste, Japanci su jako kulturni. Samo pobiše sve delfine, kitove, imaju mnoštvo osvajačkih pohoda gde su ubili milione ljudi. Bili su na strani zla u svim svetskim ratovima.
Dozvoljen su im seksualni odnosi sa 14-godišnjom decom, kao i sa rođacima.

Ti si samo još jedan autošivinista pokušava da nas unizi iz nekog sebi znanog razloga.
Srbi su ZAKON.

Pametni ljudi, visoki i izuzetno vredni i radni i kao takvi cenjeni svuda u svetu. Fizički impozantni, najbolji sportisti na svetu, a imamo prelepe žene, i najbolji smo domaćini ikada.

Zemlja gde su se crnci borili sa nama u ratu i školovali se dok su ih druge zemlje ubijale i porobljavale.
Zemlja u kojoj su svi dobrodošli. Komšija Albanac? Može. Hrvat u Modrićevom dresu u centru Beograda? Može.
Muslimani, budisti, katolici, crnci, belci, azijati, svi su dobrodošli.

Opet ponavljam, Srbi su ZAKON. Da se između sebe ovoliko ne podnosimo bilo bi najjači na svetu.

Unižavati naš veliki, ratnički narod zbog toga što je neko pokupio smeće je u najmanju ruku patetično.

Idi stani u ugao i razmisli o tome šta si napisao. Autošivinisto.
(Jasen, 22. novembar 2022 17:58)

Koliko si gluposti napisao pa to nije normalno ali pošto ti je nik drvo sve mi je jasno

Mirko

pre 1 godinu

Japanci smećari...Nekad mi se to sviđalo na zapadu..kao čistije nego kod nas. Sad cenim slobodu da fikneš šta god, gde god i da ne snosiš posledice

dejan

pre 1 godinu

Putovao sam u Japan pre par godina i jedno od najvecih iznenadjenja je bilo sto ne postoje javne kante za djubre. Svi odnose svoje djubre i bacaju ga kod kuce.
Druga stvar je da je baksis uvreda, itd…

Sini

pre 1 godinu

Svi Ruski neprijatelji su i naši neprijatelji,pa je i japan .Džaba im kultura kad su učinili tolike zločine u Kini i Koreji. Ti čistunci su i nas bombardovali uvodili sankcije,i priznali k i Metohiju,da zaboravimo za pet čistih autobusa

aaaaa

pre 1 godinu

@ Preklinjemo Japance da dodju u Srbiju...verovatno takvu prljavštinu nisu videli
(prost Srbin, 22. novembar 2022 08:48)
Hvala vam na

Mogu i u pariz

Jasen

pre 1 godinu

U Srbiji je stvar nacionalnog ponosa ostaviti smeće svuda oko sebe.
(Bgd, 22. novembar 2022 08:44)

Jeste, Japanci su jako kulturni. Samo pobiše sve delfine, kitove, imaju mnoštvo osvajačkih pohoda gde su ubili milione ljudi. Bili su na strani zla u svim svetskim ratovima.
Dozvoljen su im seksualni odnosi sa 14-godišnjom decom, kao i sa rođacima.

Ti si samo još jedan autošivinista pokušava da nas unizi iz nekog sebi znanog razloga.
Srbi su ZAKON.

Pametni ljudi, visoki i izuzetno vredni i radni i kao takvi cenjeni svuda u svetu. Fizički impozantni, najbolji sportisti na svetu, a imamo prelepe žene, i najbolji smo domaćini ikada.

Zemlja gde su se crnci borili sa nama u ratu i školovali se dok su ih druge zemlje ubijale i porobljavale.
Zemlja u kojoj su svi dobrodošli. Komšija Albanac? Može. Hrvat u Modrićevom dresu u centru Beograda? Može.
Muslimani, budisti, katolici, crnci, belci, azijati, svi su dobrodošli.

Opet ponavljam, Srbi su ZAKON. Da se između sebe ovoliko ne podnosimo bilo bi najjači na svetu.

Unižavati naš veliki, ratnički narod zbog toga što je neko pokupio smeće je u najmanju ruku patetično.

Idi stani u ugao i razmisli o tome šta si napisao. Autošivinisto.

aaaaa

pre 1 godinu

@ U Srbiji je stvar nacionalnog ponosa ostaviti smeće svuda oko sebe.
(Bgd, 22. novembar 2022 08:44)
Hvala vam na

Kad bi znao koliko su na primer na zapadu prljavi i aljkavi,obrisao bi kometar

Oliver

pre 1 godinu

@antireklamozder


Naveo si iskljucivo negativne strane japanskog mentaliteta,ali si propustio da navedeš pozitivne. To je tzv. bela laz kada prećutis deo istine. Japanci su veliki i ekstreman narod tako da su oni ekstremni i u dobru i zlu. Po tome su slicni Nemcima i nije čudo sto su bili saveznici u ratu. Oni nista ne rade prosecno nego ekstremno pa tako i zlocine. Japanci su izuzetno precizni,opsesivni,tacni i vredni. Legendarna su samoubistva masinovodja zbog kasnjenja voza od par minuta. Ili kada je skolska kapija zgnjecila ucenicu, jer je zakasnila 4 sekunde. Ili kad je ubijen pušač ispod znaka za zabranjeno pušenje,a ubica oslobodjen. Japanci su jedini narod koji ima zvaničnu dijagnozu za smrt od prekovremenog rada. To je tzv. karoši! Za mene vrednoca nikako ne moze biti mana nego ogromna vrlina. Kao i tacnost, preciznost,efikasnost,razvijena savest,neverovatne radne navike. Japan je apsolutno sam vrh ljudske civilizacije. Zlocine su cinili manje vise svi narodi na svetu,ali ovakve pozitivne osobine imaju samo Japanci,Nemci i jos samo par naroda na svetu.

neutral fe

pre 1 godinu

Pa kad su civilizovani, a ne kao ostatak sveta, narocito zapadnjackog a bogami i balkanskog u velikoj meri
(Arkadius, 22. novembar 2022 08:51)

zapadnjački ne baca šporete i mrtve prasiće u reke... naš "bogami i balkanski" bi u reku bacio i mrtvu babu.

knez

pre 1 godinu

A oni demonstranti koji zatvaraju auto puteve a sve uz izgovor da se bore za ekologiju, bolje bi im bilo da slede primer Japanaca, uzmu kese i pokupe otpad. Vise ce doprineti tako.

Max

pre 1 godinu

Bas me zanima koliko autosovinista iz komentara bi ostalo posle utakmice da kupi smece, ali kad treba da se pljune na Srbe, prvi su.
(Sasa, 22. novembar 2022 10:52)

Možda ne bi ostali da kupe tuđe, ali bi bar sigurno pokupili svoje.
Umesto što se oni koji opravdano kritikuju nazivaju autošovinistima, možda bi trebalo da kritiku prihvatimo i nešto promenimo jer je činjenica da je Srbija užasno prljava i da se đubre baca na sve strane. Zabijanje glave u pesak to neće promeniti.
(Djokic, 22. novembar 2022 12:31)

Sta te sprecava da krenes sa ciscenjem? Ipak je lakse biti autosovinista online

Milosav

pre 1 godinu

Radim vec 27 godina za japansku komaniju u Kanadi. Poznajem puno Japanaca i mogu da kazem da su to neverovatni ljudi. Uvek se odnose sa respektom prema svakome, nisu radoznali ni zavidljivi. Nasi ljudi bi rekli da su mozda hladni.
Neverovatna nacija, marljivi i privrzeni svojoj firmi i poslodavcu, uvek nasmejani i uctivi, uvek su tu da ponude pomoc.
Tako da iako ovo zvuci veom cudno nisam se iznenadio kada sam to procitao.
Kada bismo se barem malo ugledali na Japance gde bi nam bio kraj.

Pera

pre 1 godinu

Nasima je vazno da se kupe stancine i penthausi, opreme najskuplje, a ispred vrata tog istog stana moze i stovariste otpada da stoji, ne bi ni trepnuli. Vode se "fensi kucni ljubimci" u garazu zgrade da nuzdu vrse, mokre po hodnicima unutar zgrade da ne pokisnu napolju jer je kisa pada...
Ovde samo totalni reset da se desi.

Mirko

pre 1 godinu

(Mile, 22. novembar 2022 11:27)

Da, kod nas se ljudi stide da imaju bilo kakve veze sa djubretom. Pre par godina sam bio kod jednog prijatelja i tu je bio brat od jednog naseg drugara kog sam do tad povrsno znao, ali sam ga upoznao i video da je decko skroz ok i inteligentan, medjutim nisam znao da radi u gradskom zelenilu. I prolazim jednom svojom ulicom i vidim nekoliko radnika zelenila u onim odelima i vidim njega kako skuplja lisce i djubre onim sto se bode. I prolazim pored njega i taman hocu da mu se javim, kad covek mi u tom momentu okrene ledja i napravi se da me ne poznaje, a do pre par dana smo sedeli i pricali najnormalnije.

fascinantno

pre 1 godinu

Oni su stvarno organizovani kao pcelinja zajednica, to je nama nepojmljivo, ali verujem da kada bi ih isterali posle utakmice i da im ne dozvole da to pokupe, a da vide da nema osoblja koje je za to zaduzeno, da bukvalno ne bi mogli da spavaju. Njih bi ta slika pobacanog smeca proganjala i osecaj da posao nije zavrsen.

sofronije lll

pre 1 godinu

Ljudi su neupuceni. Ovo je onaj siromasniji sloj Japanaca koji trazi u otpadu ostatke hrane, to je inace vrlo stedljiv narod koji se ne rasipa...
(mare, 22. novembar 2022 09:17)
Jeste platili par somića € aranžman od prvog dana SP-a, pa sad nemaju za klopu. Jesi li normalan?

Rajkiša

pre 1 godinu

Bio sam u okolini Pirota u manastiru Poganovo. Napravljeno je lepo izletište, da ljudi (ako su ljudi) imaju gde da sednu. Tu je bilo toliko đubreta, da sam MORAO da uzmem kesu i počeo da skupljam đubre. i nekako sve sam mogao da razumem, flaše, kese, kutije od cigara, pelene za jednokratnu upotrebu, ambalažu od hrane, sve se to nekulturnim lenjivcima nađe pri ruci, pa ga samo frknu, ali.....SIJALICA, odakle je taj neko doneo sijalicu da tamo baci...bez reči sam !?! E moji Japanci, vas, mene i slične, smatraju budalama, a ne vide da će se u sopstvenim ..vnima udaviti !

tkt nuk

pre 1 godinu

Ima stoke kod nas ali ni približno kakvi su englezi i cela ta ekipa sa ostrva plus Australija, stoka nevidjena, tone djubreta i fekalija posle njih, sećam se situacija od pre nekoliko god kad smo igrali sa velsom kvalifikacije u bgu, pun centar velšana, udjemo u kafić da popijemo po nešto, odem do wca, hoću da izadjem neko mi blokira vrata, ja izadjem lik ladno p.ša u hodniku, stoka

dogodine do Prizrena dogodine do Knina

pre 1 godinu

Možda ne bi ostali da kupe tuđe, ali bi bar sigurno pokupili svoje.
Umesto što se oni koji opravdano kritikuju nazivaju autošovinistima, možda bi trebalo da kritiku prihvatimo i nešto promenimo jer je činjenica da je Srbija užasno prljava i da se đubre baca na sve strane. Zabijanje glave u pesak to neće promeniti.
(Djokic, 22. novembar 2022 12:31)

slazem se al'covek je mislio na oljuvanje nasihverovanja tradicije religije. .politickih odlula u proslosti koje su bile casne itd. . .
tipa klali nas u ratovima.mi posaljemo vojsku da pocisti i mi smo zlocinci itd. . dakle nas se narod moze pljuvati legitimno na osnovu higijenskih navika ne u sklopu autosovinizma vec kao konstruktivna kritika.

zivela cista srbija

Милош

pre 1 godinu

Пошто ни ова вест није могла да прође без аутошовинистичких коментара, подсетићу вас да су Јапанци остали затечени након помоћи државе Србије после катастрофе са цунамијем и проблема са нуклеарком. Они су на сваку помоћ гледали узимајући у обзир могућности грађана према БДП и просечној заради. Испало је да је просечан Србин помогао 10 пута више него становник земље која је највише донирала новца Јапану према истој рачуници, сви остали су били далеко испод хуманости нашег народа.

Djokic

pre 1 godinu

Bas me zanima koliko autosovinista iz komentara bi ostalo posle utakmice da kupi smece, ali kad treba da se pljune na Srbe, prvi su.
(Sasa, 22. novembar 2022 10:52)

Možda ne bi ostali da kupe tuđe, ali bi bar sigurno pokupili svoje.
Umesto što se oni koji opravdano kritikuju nazivaju autošovinistima, možda bi trebalo da kritiku prihvatimo i nešto promenimo jer je činjenica da je Srbija užasno prljava i da se đubre baca na sve strane. Zabijanje glave u pesak to neće promeniti.

nema mira

pre 1 godinu

Pa to ti je čudo selekcije. Oni se i danas dele na klanove, kako se raspoznaju nisam siguran, ali tačno znaju ko je ko. Nekada su bili i oni koji su sekli glave i oni kojima su sekli glave. Sekli za sitnicu. Tako da ovo nije zbog čistote nego iz straha da će ostati bez glava.

K

pre 1 godinu

Naravno da nije normalno čistiti stadion za drugim navijačima. Normalno bi bilo da oni nemaju, čak i da žarko žele, nešto da pokupe jer su svi svoje đubre bacili 5 metara dalje u kantu!

PC,Niš.

pre 1 godinu

Svaka čast Japancima!Hoću da napomenem da je japanski narod donirao narodu Srbije značajnu materijalnu pomoć u tišini kao što i priliči kulturi ovog naroda.

Mile 2000

pre 1 godinu

Pricajte sta hocete, ali ja ne pamtim kada sam poslednji put u Beogradu svojim ocima video da neko baci otpadak na ulicu. Uporedite to sa situacijom od pre 20-30 godina...

kiza

pre 1 godinu

Све је то лепо, него да ли почисте и оне лешеве и крв из мора након ритуалног масовног клања делфина?

Mile

pre 1 godinu

Moj drug iz skole,i moj bivsi radnik su radnici " Gradske Cistoce." Moj drug iz skole se iznenadio sto sam ga prepoznao. Mene nije sramota da ga znam,jer on za razliku od drugih individua posteno radi svoj posao,yvek mi je cast da ga vidim i pozdravim. A,sto se tice Japanaca i njihove kulture,za to treba dug tekst,ali ne bih trosio vokabular,jer mnogi ne bi shvatili sustinu.

Antireklamozder

pre 1 godinu

japanci su s druge planete posebno za nas primitivce sa Balkana i Afrike...
(Firevac, 22. novembar 2022 08:40)
Za ovakav i slicne komentare, ne treba da izvlacite zakljucke o celoj naciji na osnovu ovakvih stvari. Prvo bi trebalo malo da znate o Japanu istorijski i geografski. Nakon toga da se informisete o sadasnjosti pa onda da vredjate drugu( ne kazem sopstvenu naciju jer ne znam da li pripadate istoj). Japan je na prvom mestu genocidan narod, to kao narativ. Ko ne zna neka se edukuje o zlocinima tokom a i pre 2. Svetskog rata. Takvi su od kada je veka sto prema sebi, sto prema drugima. Nadalje rec je o naciji sa verovatno najvise psihickih problema per capita kao i drzavi koja ne haje previse sta sopstveni narod misli o tome. Ne verujete? Pogledajte ponasanje svih vlada nakon incidenta u Fukusimi kada je samo ribolov oko nuklearke u pitanju, ili ubistvo Abea koliko je zapravo zamrseno ,do te mere da pocinilac možda nece ni odgovarati. Zelite skoriji primer, razmislite o teroristickom napadu u metrou pre par decenija ,raspitajte se malo. Tu ima i drugih nenormalnih obicaja unistavanja delfina i kitova poput nordijaca samo jos krvavije. Mi smo svakakvi sigurno, ali to sto smo prljavi i ekoloski nesavesni je stvar rutine i vaspitanja koje se nauci,japanci jesu druga dimenzija za nas ali u potpuno negativnom kontekstu.

Sportski pozdrav :)

NikolaKs

pre 1 godinu

Zasto se ne koristi drustveno korisni rad, u smislu ciscenja, za neke manje kazne, ima da cistis bato, dok se sve ne sija... Znam da ima po zakonu to kod nas, ali se ne koristi. Mogli bi zemlju cas da ocistimo

Doktor plagijator

pre 1 godinu

Može li da se uvede kazna 200E za opušak,žvaku i drugo smeće itd..Opcija druga zatvor i 3 meseca da radi u čistoći. Divljake i nekulturu treba po džepu udariti..

Radostan

pre 1 godinu

Secam se jednom setamo u Zajecaru, ja i jos dva drugara kupili tri limenke energetskog pica, bacaju ti oni sa strane kod neke pruge, gde brdo limenka vec ima i kazem ja njima sta bacate to tu, imate kantu? Odgovaraju ah gde je kanta cak, a ovde vec ima brdo smeca. Ja reko pa dobro ,ne moramo sada biti isti kao i ostali koji bacaju, naravno ono srpsko ismejavanje, a ti ovo, ti si ekoloski covek itd. Sve je to do mentalita, lenjosti, obazrivosti.Japanci pre svega su jako vredni, mi ne vodimo racuna ni o sebi i svom zdravlju,a bas nas tek briga za prirodu, samo kukamo i samo se zalimo,umesto da nesto preokrenemo, pocevsi od sebe. NEMA VAJDE OD NAS I ZATO NAM NIKO NIJE KRIV VEC MI SAMI SEBI JESMO NAJVECI NEPRIJATELJI!

ppz

pre 1 godinu

Japan... To je zemlja nepojmljiva. To su ljudi neadrealni. Retko ko je u stanju da svojim iskustvom zivotnim uopste dostigne nivo svesti japana. Zato sto smo bahati. I ne cenimo. Ni sebe. Ne cenimo laticu cveta. Ni pcelu koja oprasuje tucak. Mi smo stoka.

Hvala japanu sto pokrece svet u mnogim aspektima zivota. I sto nam dadose bezvizni rezim. Ko zeli da vidi buducnost neka ode u japan. Mozda prenese znanje. Nama, bahatima.

Eric Cartman

pre 1 godinu

Bas me zanima koliko autosovinista iz komentara bi ostalo posle utakmice da kupi smece, ali kad treba da se pljune na Srbe, prvi su.
(Sasa, 22. novembar 2022 10:52)

Zemlja Srbija u kojoj ako kritikuješ nešto što nije dobro odmah si autošovinista,strani placenik,izdajnik itd,itd.

Bljuzgo Drpović

pre 1 godinu

Ne kapiram sta u Japanu rade sa skoljkama od starih auta,starim friziderima,televizorima.Gde izbace stari trosed.Obicno oko toga depoa se cesto donesu i paketi sa kucicima ili macicima pa oni mijaucu oko tih troseda.

Mija

pre 1 godinu

Svaka čast .Pokazali su svetu kako treba da se odnosi prema ovoj zemlji.Navijači su da navijaju i služe kao primer pozitivnih ljudi.Oduvek sam se divila njihovom savesno ponašanju ,pretciznist i odgovornost.Takvo ponašanje se stiče od početka života sa vaspitanjem od strane roditelja i okoline

Tata brada

pre 1 godinu

Jedini uslov kad su nam poklonili autobuse bio je da ih odrzavamo cistim.
(mix, 22. novembar 2022 09:23)

Ako je to istina, trebalo je da ih istog dana vrate! Uslovi nije mogao biti ispunjen!

Markeđani

pre 1 godinu

Jedini uslov kad su nam poklonili autobuse bio je da ih odrzavamo cistim.
(mix, 22. novembar 2022 09:23)

Tako je. Tih godina i ako bi nam neko nešto poklonio to je bilo ne polovno nego za njih izbačeno iz upotrebe. Jedino Japanci su nam poklonili nove autobuse.

Tata brada

pre 1 godinu

@U Srbiji je stvar nacionalnog ponosa ostaviti smeće svuda oko sebe.
(Bgd, 22. novembar 2022 08:44)
Tačno tako! Naša (ne)kultura nalaže da je čišćenje zadatak za nekog drugog (obično tamnoputih ljudi u narandžastim uniformama). Sramota!
(Rale, 22. novembar 2022 09:53)

Pre desetak godina me je koleginica porazila! Vozila me je i nonšalantno je kroz prozor auta izbacila opušak. Kad sam joj diskretno prigovorio, samo je rekla da ima ko je plaćen da to čisti! Nije mi jasno u kakvom uslovima se takva svest razvija!

Liga šampiona

pre 1 godinu

Kultura i civilizacija koju narod trećeg sveta ne razume.
(Alex, 22. novembar 2022 08:47)
Tačno tako englezi i štrokavi ameri ne razumeju ovo.

Celeste Vega

pre 1 godinu

Bila dva puta u Japanu. Ono sto mi je smetalo je nepostojanje kanti za smece, pa bi mi uvece pun ranac bio iskoriscenih maramica i flasica vode. U hotelu je najnormalnije dA raspremis sto za sobom posle dorucka i obrises sto.
U Koreji npr. se posle pijacnog dana celo selo skupi i ocisti poljanu na kojoj je bila pijaca. Verovatno i Japanci tako, ali nisam bila po njihivim selima.

Red Hat

pre 1 godinu

(Firevac, 22. novembar 2022 08:40)

Apsolutno ne podrzavam izjavu, posebno za Afriku. Provela sam dovoljno vremena na tom prelepom kontinentu, posebno u selu. Ne treba mešati siromaštvo i bacanje smeća, u Africi "primitivni" kupe smeće čak i za onima koji ne dolaze iz primitivnih, odnosno iz ekonomski razvijenijih zemalja. Ne razumeju ni zašto neko ima potrebu da smeće ostave u prirodi.

djoka

pre 1 godinu

"Srbina ne mozes ni da nateras/naucis da nosi masku i da dezinfikuje ruke.."
(Ken Norton, 22. novembar 2022 09:38)

- Uau, sad si ga odvalio! ...naterati, nauciti nekoga da nosi masku...! ...ccc! Ocigledno jos nisi shvatio da su krpe preko lica deo zlog plana globalista. Vidis sta rade Kinezi? To podrzavas? Ne? Pa oni samo pokusavaju da nateraju/nauce Kineze da "postuju" neke mere.

Baba

pre 1 godinu

Mi smo stava da je ponizavajuce djubretom se baviti. Znalo se da su gazdarica/gospodin/dama/funkcioner oni koji imaju nekoga da im pocisti.
Preznacajni da bi nedajtiBoze! skupljali (svoje) otpatke. Cast izuzecima!

Japanci nisu normalni

pre 1 godinu

Nemaju Japanci pojma. Ima li veceg gusta od toga da se zardjali sporet baci u reku Lim ili na Taru planinu. Ili da se sut kada renoviras stan rokne negde pored puta a tek fekalnim vodama iz septickih jama da se zalije necija njiva.

TG

pre 1 godinu

To bi trebalo da bude svakom pojedincu najnormalnije da se pobrine za svoje smece !!! Japanska kultura je daleko ispred nase i trebalo bi da malo naucimo od njih i usadimo u nasu decu tu ekolosku odgovornost... Srbija na zalost je na dnu kad dodje do smeca i brige za zivotnu sredinu, zrak zagadjen, voda i reke katastrofa, smece svugde , da ne pricam o tome, da je hiljade opusaka od cigareta svugde, od decjih parkica do ispred skola , prodavnica, doma zdravlja itd ... najnormalnije je da se opusak baca kroz prozor iz auta ... e moji Japanci bravo , skidam kapu !

tamo negde

pre 1 godinu

arkadius, malo si pobrkao redosled, "narocito" treba da stoji kod balkanaca, zapad je daleko ispred po kulturi ciscenja svojih otpadaka.

Aleksa 78

pre 1 godinu

letos sam vozio bicikl skoro svakodnevno na Dunav, vrlo često sam se vraćao sa " torbom" smeća. " ljubitelji " prirode pecaroši i ostali bacaju konzerve od piva , plastične kese, flaše i svega ostalog bukvalno na obalu, ili čak u Dunav!

blek stena

pre 1 godinu

Kada bi poslali stotinjak naših građana u Japan, siguran sam da bi se, na neobjašnjiv način, posle par nedelja, negde u nekom potoku pojavila fićina školjka i stari frižider.

Leskovcanin

pre 1 godinu

Svaka cast. Kod nas su jedino ovakvi mozda novosadjani i to je to. Nazalost, vidi se uticaj turske vladavine na jugu i austrougarske na severu.

Rale

pre 1 godinu

@U Srbiji je stvar nacionalnog ponosa ostaviti smeće svuda oko sebe.
(Bgd, 22. novembar 2022 08:44)
Tačno tako! Naša (ne)kultura nalaže da je čišćenje zadatak za nekog drugog (obično tamnoputih ljudi u narandžastim uniformama). Sramota!

Milos

pre 1 godinu

E sada se vraćamo na priču: Da li ste videli šta deca uče od osnovne skole u Japanu, i da li ste videli šta se uči kod nas i na "zapadu"... E tu se vidi razlika u kulturi i posvećenosti i kako je to nastalo. Oduševljen sam ovom nacijom, svaka im čast.

TG

pre 1 godinu

To bi trebalo da bude svakom pojedincu najnormalnije da se pobrine za svoje smece !!! Japanska kultura je daleko ispred nase i trebalo bi da malo naucimo od njih i usadimo u nasu decu tu ekolosku odgovornost... Srbija na zalost je na dnu kad dodje do smeca i brige za zivotnu sredinu, zrak zagadjen, voda i reke katastrofa, smece svugde , da ne pricam o tome, da je hiljade opusaka od cigareta svugde, od decjih parkica do ispred skola , prodavnica, doma zdravlja itd ... najnormalnije je da se opusak baca kroz prozor iz auta ... e moji Japanci bravo , skidam kapu !

po

pre 1 godinu

Treba imati u vidu da se radi o utakmici izmedju Katara i Ekvadora, to posebno govorim ovima sto prozivaju Zapad. Kada bih birao tri najmanje civilizovana naroda, jedan bi bio iz Juzne Amerike, jedan iz Afrike, a jedan upravo sa bliskog Istoka, gde su svi zbog prirodnih resursa procvetali finansijski i materijalno, ali mentalno ostali na nivou od pre nafte, koji se vidi cim maknete van nekog od njihovih gradova. Ne branim Zapad, nemam visoko misljenje o ljudima sa Zapada, ne volim ih, ali ako cemo da pricamo o cistoci i higijeni, nemamo im sta prigovoriti. I na sve to dodajte da se ovde ipak radi o navijacima, koji su u svakoj drzavi posebna sorta i kojih se normalni ljudi u svakoj drzavi stide, nebitno da li se radi o SP, Ligi sampiona ili drzavnom prvenstvu. Cast izuzetcima.

123123

pre 1 godinu

skoro negde procitao kako je bila neka poplava u japanu...i u fzn po tome se vidi da nigde smeca nema, jer u bujici nema nicega...samo voda, jedne flase nema

djoka

pre 1 godinu

Ja stvarno ne kapiram ljude koji ostavljaju smece za sobom. Kad odem u bioskop, gledam oko sebe, normalni, porodicni ljudi sa decom, omladina... Zavrsi se film, redovi se isprazne. Pogledas izmedju redova, po sedistima.... vise su prosuli nego pojeli! Ja nisam Japanac i ne kupim za drugima,.... ali ne prospem nista i svu ambalazu ponesem i bacim u kantu na izlazu. Nije mi jasno, gde je problem u tome!? To je deo osnovnog vaspitanja!

mare

pre 1 godinu

Ljudi su neupuceni. Ovo je onaj siromasniji sloj Japanaca koji trazi u otpadu ostatke hrane, to je inace vrlo stedljiv narod koji se ne rasipa...

Србин

pre 1 godinu

Једно је чистити за собом, а друго за другима, кад би сви чистили за собом, неби било потребно чистити за другима.

pre_drag1

pre 1 godinu

mene strašno nervira bačena plastika na ulici i nije mi teško da se sagnem i uzmem je i bacim u đubre i znate šta mi se jednom desilo?,,vidim dve plastične flaše,,uzmem ih i krenem ka kontejneru i vidim crvenu kutiju od patika pored kontejnera,,dok sam bacio plastiku u đubre nogom dodirnem kutiju i vidim ima nešto unutra,otvorim kad ono nove novcijate najk patike za fudbal sa računom u kutiji,,ja nisam verovao,,uzmem naravno kutiju i kažem nekom vozaču tj dostavljaču da sam našao nove patike sa računom i on mi kaže,,"jel znaš da mogu pare da ti vrate?",,,koštale su 9 hiljada i nešto i ja ih zovem jer na računu piše broj moba,,kažem da sam bratu kupio , ali su mu velike i da hoću da ih vratim,,i oni kažu ok,,dođi te i ja dođem na Banjicu uđem u radnju,,dam patike i račun i ovi meni 9200 dindži daju,,ko je to ostavio ja ne znam , ali verujte mi da sam bio šokiran,,,btw ista priča , bacam plastiku i nađem kutiju novog ekspres lonca sa računom,,oko 10000 je bio , ali ovaj put sam ga dao kevi,,p.s.ne bacaj te plastiku tek tako,,ustvari ne samo plastiku,bilo šta,,i onako su nam naselja prepuna smeća

Firevac

pre 1 godinu

japanci su s druge planete posebno za nas primitivce sa Balkana i Afrike. Mi se davimo u svom smeću koju bacamo u nasoj prelepoj prirodi i to bez trunke blama i osećaja za sledeca pokoljenja koja nece imati cist potok da vide sem na slikama.

više smo od prijatelja

pre 1 godinu

To su radili i u Francuskoj na SP 1998. Verovatno su tako vaspitavani generacijama. Za razliku od ostalih, koji se i posle četvrt veka nešto iznenađuju...

Brigate Rosse

pre 1 godinu

Јапанци овим потезом говоре и о себи, али и о другима. Ко је био у Јапану, зна да су они невероватно посвећени хигијени и чистоћи. Можемо доста научити од Јапанаца.

Moram da kažem

pre 1 godinu

Kultura je kada te neko svojim gospodstvom posrami, pa te afirmiše...
A treba evoluirati i do te tačke, a za to su potrebni vekovi.

Moram da kažem

pre 1 godinu

Kultura je kada te neko svojim gospodstvom posrami, pa te afirmiše...
A treba evoluirati i do te tačke, a za to su potrebni vekovi.

Firevac

pre 1 godinu

japanci su s druge planete posebno za nas primitivce sa Balkana i Afrike. Mi se davimo u svom smeću koju bacamo u nasoj prelepoj prirodi i to bez trunke blama i osećaja za sledeca pokoljenja koja nece imati cist potok da vide sem na slikama.

Brigate Rosse

pre 1 godinu

Јапанци овим потезом говоре и о себи, али и о другима. Ко је био у Јапану, зна да су они невероватно посвећени хигијени и чистоћи. Можемо доста научити од Јапанаца.

više smo od prijatelja

pre 1 godinu

To su radili i u Francuskoj na SP 1998. Verovatno su tako vaspitavani generacijama. Za razliku od ostalih, koji se i posle četvrt veka nešto iznenađuju...

djoka

pre 1 godinu

Ja stvarno ne kapiram ljude koji ostavljaju smece za sobom. Kad odem u bioskop, gledam oko sebe, normalni, porodicni ljudi sa decom, omladina... Zavrsi se film, redovi se isprazne. Pogledas izmedju redova, po sedistima.... vise su prosuli nego pojeli! Ja nisam Japanac i ne kupim za drugima,.... ali ne prospem nista i svu ambalazu ponesem i bacim u kantu na izlazu. Nije mi jasno, gde je problem u tome!? To je deo osnovnog vaspitanja!

PC,Niš.

pre 1 godinu

Svaka čast Japancima!Hoću da napomenem da je japanski narod donirao narodu Srbije značajnu materijalnu pomoć u tišini kao što i priliči kulturi ovog naroda.

blek stena

pre 1 godinu

Kada bi poslali stotinjak naših građana u Japan, siguran sam da bi se, na neobjašnjiv način, posle par nedelja, negde u nekom potoku pojavila fićina školjka i stari frižider.

Tata brada

pre 1 godinu

@U Srbiji je stvar nacionalnog ponosa ostaviti smeće svuda oko sebe.
(Bgd, 22. novembar 2022 08:44)
Tačno tako! Naša (ne)kultura nalaže da je čišćenje zadatak za nekog drugog (obično tamnoputih ljudi u narandžastim uniformama). Sramota!
(Rale, 22. novembar 2022 09:53)

Pre desetak godina me je koleginica porazila! Vozila me je i nonšalantno je kroz prozor auta izbacila opušak. Kad sam joj diskretno prigovorio, samo je rekla da ima ko je plaćen da to čisti! Nije mi jasno u kakvom uslovima se takva svest razvija!

123123

pre 1 godinu

skoro negde procitao kako je bila neka poplava u japanu...i u fzn po tome se vidi da nigde smeca nema, jer u bujici nema nicega...samo voda, jedne flase nema

Aleksa 78

pre 1 godinu

letos sam vozio bicikl skoro svakodnevno na Dunav, vrlo često sam se vraćao sa " torbom" smeća. " ljubitelji " prirode pecaroši i ostali bacaju konzerve od piva , plastične kese, flaše i svega ostalog bukvalno na obalu, ili čak u Dunav!

Rale

pre 1 godinu

@U Srbiji je stvar nacionalnog ponosa ostaviti smeće svuda oko sebe.
(Bgd, 22. novembar 2022 08:44)
Tačno tako! Naša (ne)kultura nalaže da je čišćenje zadatak za nekog drugog (obično tamnoputih ljudi u narandžastim uniformama). Sramota!

Eric Cartman

pre 1 godinu

Bas me zanima koliko autosovinista iz komentara bi ostalo posle utakmice da kupi smece, ali kad treba da se pljune na Srbe, prvi su.
(Sasa, 22. novembar 2022 10:52)

Zemlja Srbija u kojoj ako kritikuješ nešto što nije dobro odmah si autošovinista,strani placenik,izdajnik itd,itd.

Србин

pre 1 godinu

Једно је чистити за собом, а друго за другима, кад би сви чистили за собом, неби било потребно чистити за другима.

Mile

pre 1 godinu

Moj drug iz skole,i moj bivsi radnik su radnici " Gradske Cistoce." Moj drug iz skole se iznenadio sto sam ga prepoznao. Mene nije sramota da ga znam,jer on za razliku od drugih individua posteno radi svoj posao,yvek mi je cast da ga vidim i pozdravim. A,sto se tice Japanaca i njihove kulture,za to treba dug tekst,ali ne bih trosio vokabular,jer mnogi ne bi shvatili sustinu.

Djokic

pre 1 godinu

Bas me zanima koliko autosovinista iz komentara bi ostalo posle utakmice da kupi smece, ali kad treba da se pljune na Srbe, prvi su.
(Sasa, 22. novembar 2022 10:52)

Možda ne bi ostali da kupe tuđe, ali bi bar sigurno pokupili svoje.
Umesto što se oni koji opravdano kritikuju nazivaju autošovinistima, možda bi trebalo da kritiku prihvatimo i nešto promenimo jer je činjenica da je Srbija užasno prljava i da se đubre baca na sve strane. Zabijanje glave u pesak to neće promeniti.

Milos

pre 1 godinu

E sada se vraćamo na priču: Da li ste videli šta deca uče od osnovne skole u Japanu, i da li ste videli šta se uči kod nas i na "zapadu"... E tu se vidi razlika u kulturi i posvećenosti i kako je to nastalo. Oduševljen sam ovom nacijom, svaka im čast.

Red Hat

pre 1 godinu

(Firevac, 22. novembar 2022 08:40)

Apsolutno ne podrzavam izjavu, posebno za Afriku. Provela sam dovoljno vremena na tom prelepom kontinentu, posebno u selu. Ne treba mešati siromaštvo i bacanje smeća, u Africi "primitivni" kupe smeće čak i za onima koji ne dolaze iz primitivnih, odnosno iz ekonomski razvijenijih zemalja. Ne razumeju ni zašto neko ima potrebu da smeće ostave u prirodi.

Markeđani

pre 1 godinu

Jedini uslov kad su nam poklonili autobuse bio je da ih odrzavamo cistim.
(mix, 22. novembar 2022 09:23)

Tako je. Tih godina i ako bi nam neko nešto poklonio to je bilo ne polovno nego za njih izbačeno iz upotrebe. Jedino Japanci su nam poklonili nove autobuse.

Leskovcanin

pre 1 godinu

Svaka cast. Kod nas su jedino ovakvi mozda novosadjani i to je to. Nazalost, vidi se uticaj turske vladavine na jugu i austrougarske na severu.

Radostan

pre 1 godinu

Secam se jednom setamo u Zajecaru, ja i jos dva drugara kupili tri limenke energetskog pica, bacaju ti oni sa strane kod neke pruge, gde brdo limenka vec ima i kazem ja njima sta bacate to tu, imate kantu? Odgovaraju ah gde je kanta cak, a ovde vec ima brdo smeca. Ja reko pa dobro ,ne moramo sada biti isti kao i ostali koji bacaju, naravno ono srpsko ismejavanje, a ti ovo, ti si ekoloski covek itd. Sve je to do mentalita, lenjosti, obazrivosti.Japanci pre svega su jako vredni, mi ne vodimo racuna ni o sebi i svom zdravlju,a bas nas tek briga za prirodu, samo kukamo i samo se zalimo,umesto da nesto preokrenemo, pocevsi od sebe. NEMA VAJDE OD NAS I ZATO NAM NIKO NIJE KRIV VEC MI SAMI SEBI JESMO NAJVECI NEPRIJATELJI!

Japanci nisu normalni

pre 1 godinu

Nemaju Japanci pojma. Ima li veceg gusta od toga da se zardjali sporet baci u reku Lim ili na Taru planinu. Ili da se sut kada renoviras stan rokne negde pored puta a tek fekalnim vodama iz septickih jama da se zalije necija njiva.

TG

pre 1 godinu

To bi trebalo da bude svakom pojedincu najnormalnije da se pobrine za svoje smece !!! Japanska kultura je daleko ispred nase i trebalo bi da malo naucimo od njih i usadimo u nasu decu tu ekolosku odgovornost... Srbija na zalost je na dnu kad dodje do smeca i brige za zivotnu sredinu, zrak zagadjen, voda i reke katastrofa, smece svugde , da ne pricam o tome, da je hiljade opusaka od cigareta svugde, od decjih parkica do ispred skola , prodavnica, doma zdravlja itd ... najnormalnije je da se opusak baca kroz prozor iz auta ... e moji Japanci bravo , skidam kapu !

Celeste Vega

pre 1 godinu

Bila dva puta u Japanu. Ono sto mi je smetalo je nepostojanje kanti za smece, pa bi mi uvece pun ranac bio iskoriscenih maramica i flasica vode. U hotelu je najnormalnije dA raspremis sto za sobom posle dorucka i obrises sto.
U Koreji npr. se posle pijacnog dana celo selo skupi i ocisti poljanu na kojoj je bila pijaca. Verovatno i Japanci tako, ali nisam bila po njihivim selima.

tamo negde

pre 1 godinu

arkadius, malo si pobrkao redosled, "narocito" treba da stoji kod balkanaca, zapad je daleko ispred po kulturi ciscenja svojih otpadaka.

Baba

pre 1 godinu

Mi smo stava da je ponizavajuce djubretom se baviti. Znalo se da su gazdarica/gospodin/dama/funkcioner oni koji imaju nekoga da im pocisti.
Preznacajni da bi nedajtiBoze! skupljali (svoje) otpatke. Cast izuzecima!

Tata brada

pre 1 godinu

Jedini uslov kad su nam poklonili autobuse bio je da ih odrzavamo cistim.
(mix, 22. novembar 2022 09:23)

Ako je to istina, trebalo je da ih istog dana vrate! Uslovi nije mogao biti ispunjen!

NikolaKs

pre 1 godinu

Zasto se ne koristi drustveno korisni rad, u smislu ciscenja, za neke manje kazne, ima da cistis bato, dok se sve ne sija... Znam da ima po zakonu to kod nas, ali se ne koristi. Mogli bi zemlju cas da ocistimo

ppz

pre 1 godinu

Japan... To je zemlja nepojmljiva. To su ljudi neadrealni. Retko ko je u stanju da svojim iskustvom zivotnim uopste dostigne nivo svesti japana. Zato sto smo bahati. I ne cenimo. Ni sebe. Ne cenimo laticu cveta. Ni pcelu koja oprasuje tucak. Mi smo stoka.

Hvala japanu sto pokrece svet u mnogim aspektima zivota. I sto nam dadose bezvizni rezim. Ko zeli da vidi buducnost neka ode u japan. Mozda prenese znanje. Nama, bahatima.

TG

pre 1 godinu

To bi trebalo da bude svakom pojedincu najnormalnije da se pobrine za svoje smece !!! Japanska kultura je daleko ispred nase i trebalo bi da malo naucimo od njih i usadimo u nasu decu tu ekolosku odgovornost... Srbija na zalost je na dnu kad dodje do smeca i brige za zivotnu sredinu, zrak zagadjen, voda i reke katastrofa, smece svugde , da ne pricam o tome, da je hiljade opusaka od cigareta svugde, od decjih parkica do ispred skola , prodavnica, doma zdravlja itd ... najnormalnije je da se opusak baca kroz prozor iz auta ... e moji Japanci bravo , skidam kapu !

Doktor plagijator

pre 1 godinu

Može li da se uvede kazna 200E za opušak,žvaku i drugo smeće itd..Opcija druga zatvor i 3 meseca da radi u čistoći. Divljake i nekulturu treba po džepu udariti..

Mija

pre 1 godinu

Svaka čast .Pokazali su svetu kako treba da se odnosi prema ovoj zemlji.Navijači su da navijaju i služe kao primer pozitivnih ljudi.Oduvek sam se divila njihovom savesno ponašanju ,pretciznist i odgovornost.Takvo ponašanje se stiče od početka života sa vaspitanjem od strane roditelja i okoline

po

pre 1 godinu

Treba imati u vidu da se radi o utakmici izmedju Katara i Ekvadora, to posebno govorim ovima sto prozivaju Zapad. Kada bih birao tri najmanje civilizovana naroda, jedan bi bio iz Juzne Amerike, jedan iz Afrike, a jedan upravo sa bliskog Istoka, gde su svi zbog prirodnih resursa procvetali finansijski i materijalno, ali mentalno ostali na nivou od pre nafte, koji se vidi cim maknete van nekog od njihovih gradova. Ne branim Zapad, nemam visoko misljenje o ljudima sa Zapada, ne volim ih, ali ako cemo da pricamo o cistoci i higijeni, nemamo im sta prigovoriti. I na sve to dodajte da se ovde ipak radi o navijacima, koji su u svakoj drzavi posebna sorta i kojih se normalni ljudi u svakoj drzavi stide, nebitno da li se radi o SP, Ligi sampiona ili drzavnom prvenstvu. Cast izuzetcima.

Rajkiša

pre 1 godinu

Bio sam u okolini Pirota u manastiru Poganovo. Napravljeno je lepo izletište, da ljudi (ako su ljudi) imaju gde da sednu. Tu je bilo toliko đubreta, da sam MORAO da uzmem kesu i počeo da skupljam đubre. i nekako sve sam mogao da razumem, flaše, kese, kutije od cigara, pelene za jednokratnu upotrebu, ambalažu od hrane, sve se to nekulturnim lenjivcima nađe pri ruci, pa ga samo frknu, ali.....SIJALICA, odakle je taj neko doneo sijalicu da tamo baci...bez reči sam !?! E moji Japanci, vas, mene i slične, smatraju budalama, a ne vide da će se u sopstvenim ..vnima udaviti !

Milosav

pre 1 godinu

Radim vec 27 godina za japansku komaniju u Kanadi. Poznajem puno Japanaca i mogu da kazem da su to neverovatni ljudi. Uvek se odnose sa respektom prema svakome, nisu radoznali ni zavidljivi. Nasi ljudi bi rekli da su mozda hladni.
Neverovatna nacija, marljivi i privrzeni svojoj firmi i poslodavcu, uvek nasmejani i uctivi, uvek su tu da ponude pomoc.
Tako da iako ovo zvuci veom cudno nisam se iznenadio kada sam to procitao.
Kada bismo se barem malo ugledali na Japance gde bi nam bio kraj.

K

pre 1 godinu

Naravno da nije normalno čistiti stadion za drugim navijačima. Normalno bi bilo da oni nemaju, čak i da žarko žele, nešto da pokupe jer su svi svoje đubre bacili 5 metara dalje u kantu!

sofronije lll

pre 1 godinu

Ljudi su neupuceni. Ovo je onaj siromasniji sloj Japanaca koji trazi u otpadu ostatke hrane, to je inace vrlo stedljiv narod koji se ne rasipa...
(mare, 22. novembar 2022 09:17)
Jeste platili par somića € aranžman od prvog dana SP-a, pa sad nemaju za klopu. Jesi li normalan?

neutral fe

pre 1 godinu

Pa kad su civilizovani, a ne kao ostatak sveta, narocito zapadnjackog a bogami i balkanskog u velikoj meri
(Arkadius, 22. novembar 2022 08:51)

zapadnjački ne baca šporete i mrtve prasiće u reke... naš "bogami i balkanski" bi u reku bacio i mrtvu babu.

neutral fe

pre 1 godinu

Zameram im samo podrzavanje amerike,oni im bacili dve atomske a oni to zaboravili.
(robby, 22. novembar 2022 18:56)

nisu zaboravili nego priznaju da su izgubili rat i doživeli težak poraz i zato ne kmeče kao što to rade narodi-kmekavci... ni 20 godina kasnije, početkom 60-ih nisu kmekali nego su uveliko slali inženjere i menadžere u usa da savladaju nove tehnologije i finese brendiranja i masovne proizvodnje... narodi-kmekavci niti pamte niti šta nauče iz svojih grešaka, i zato već 20-30 godina tapkaju u mestu, isto kao što će tapkati i sledećih 30.

Bljuzgo Drpović

pre 1 godinu

Ne kapiram sta u Japanu rade sa skoljkama od starih auta,starim friziderima,televizorima.Gde izbace stari trosed.Obicno oko toga depoa se cesto donesu i paketi sa kucicima ili macicima pa oni mijaucu oko tih troseda.

Knezevic Zoran

pre 1 godinu

Japanci su nesto zaista posebno. Proveo sam medju njima 5 godina. Narod od koga se moze mnogo nauciti. O tome kako se voli svoja drzava i svoj narod, o vrednovanju rada, koji je smisao zivota svakog Japanca. Ostati bez posla u Japanu je najveca tragika. Narod koji mnogo radi a veoma malo trosi. Sve sto se u Japanu proizvede je svrsenstvo, bio to zatvarac za boce od plute, ili najsavremenije tehnoloske inovacije i automobili. To je drzava gde je plagijat mnogo bolji i svrseniji od originala. Veliki nacionalisti, cak i rasisti. Narod kod koga je higijena i urednost podignuta na nivo kulta. Nikada nisam usao u autobus i osetio onaj vec poznati vonj. Kada se udje u WC prostorije ogromnih robnih kuc, bez obzira da li su na Ginzi ili u predgradju Tokia, imate osecaj da ste usli u operacionu salu. Drzava koja vodi racuna o vodi, vazduhu i zemljistu, sto je samo dokaaz njihove visoke vesti. Narod ciji su stanovi velicine nasih dnevnih soba jer im veci ne trebaju. Narod koji neguje kult higijene i cistoce bez obzira sto se kada smatra nepotrebnim predmetom jer bespotrebno trosi velike kolicine vode. Cak su i tus kabine retkost. Svaka ulica ima svoja javna kupatila. Narod, kome je najlepse u svojoj drzavi, cak i onda kada nisu imali ni ciniju pirinca dnevno. Narod i drzava o kojima bi mogli da se pisu romani. Nazalost nikada ih necemo shvatiti. Narod kome osmeh i ljubaznost ne silaze sa lica. Taj osmeh i ljubaznost nisu zbog stranaca vec zbog njih. To je dokaz njihove superiornosti.

Cinik

pre 1 godinu

Nije mi jasno otkud toliko oduševljenje Japancima i njihovom kulturom, kad smo i mi Srbi ovako pedantni?
Mi očistimo naše đubre iz naših kuća i dvorišta i sve to završi u nekom potoku, jaruzi ili šumi!
Bitno da nije u našim dvorištima!

Oliver

pre 1 godinu

@antireklamozder


Naveo si iskljucivo negativne strane japanskog mentaliteta,ali si propustio da navedeš pozitivne. To je tzv. bela laz kada prećutis deo istine. Japanci su veliki i ekstreman narod tako da su oni ekstremni i u dobru i zlu. Po tome su slicni Nemcima i nije čudo sto su bili saveznici u ratu. Oni nista ne rade prosecno nego ekstremno pa tako i zlocine. Japanci su izuzetno precizni,opsesivni,tacni i vredni. Legendarna su samoubistva masinovodja zbog kasnjenja voza od par minuta. Ili kada je skolska kapija zgnjecila ucenicu, jer je zakasnila 4 sekunde. Ili kad je ubijen pušač ispod znaka za zabranjeno pušenje,a ubica oslobodjen. Japanci su jedini narod koji ima zvaničnu dijagnozu za smrt od prekovremenog rada. To je tzv. karoši! Za mene vrednoca nikako ne moze biti mana nego ogromna vrlina. Kao i tacnost, preciznost,efikasnost,razvijena savest,neverovatne radne navike. Japan je apsolutno sam vrh ljudske civilizacije. Zlocine su cinili manje vise svi narodi na svetu,ali ovakve pozitivne osobine imaju samo Japanci,Nemci i jos samo par naroda na svetu.

Djokic

pre 1 godinu

@Jasen
Sve je tačno što si napisao. Da smo lepi, pametni, dobri sportisti, dobri domaćini itd, ali to ne znači da nemamo i mane.
Da li su nam reke čiste?
Da li imamo divlje deponije pored svakog seoskog puta?
Da li ima gomile smeća na omiljenim izletištima?

O tome kako smo se ponašali prema onima koje spominješ i koje sada kao tolerišemo da ne pričamo.

I na kraju, bolje biti "autošovinista" i pokušavati da nešto promeniš na bolje, nego srbovati i zabadati glavu u pesak.

Saša

pre 1 godinu

Kad bi znao koliko su na primer na zapadu prljavi i aljkavi,obrisao bi kometar
(aaaaa, 22. novembar 2022 17:07)

Jel to znači da treba da nas je manje sramota zbog toga?Gledah sinoc na tv-u reke posle velikih kisa pune smeca koje je pokupila sa obala.Uzas.Od Japanaca smo daleko svetlosnu godinu ali i u nasem okruzenju ivuvEvropi smo medju najgorima.

pre_drag1

pre 1 godinu

mene strašno nervira bačena plastika na ulici i nije mi teško da se sagnem i uzmem je i bacim u đubre i znate šta mi se jednom desilo?,,vidim dve plastične flaše,,uzmem ih i krenem ka kontejneru i vidim crvenu kutiju od patika pored kontejnera,,dok sam bacio plastiku u đubre nogom dodirnem kutiju i vidim ima nešto unutra,otvorim kad ono nove novcijate najk patike za fudbal sa računom u kutiji,,ja nisam verovao,,uzmem naravno kutiju i kažem nekom vozaču tj dostavljaču da sam našao nove patike sa računom i on mi kaže,,"jel znaš da mogu pare da ti vrate?",,,koštale su 9 hiljada i nešto i ja ih zovem jer na računu piše broj moba,,kažem da sam bratu kupio , ali su mu velike i da hoću da ih vratim,,i oni kažu ok,,dođi te i ja dođem na Banjicu uđem u radnju,,dam patike i račun i ovi meni 9200 dindži daju,,ko je to ostavio ja ne znam , ali verujte mi da sam bio šokiran,,,btw ista priča , bacam plastiku i nađem kutiju novog ekspres lonca sa računom,,oko 10000 je bio , ali ovaj put sam ga dao kevi,,p.s.ne bacaj te plastiku tek tako,,ustvari ne samo plastiku,bilo šta,,i onako su nam naselja prepuna smeća

djoka

pre 1 godinu

"Srbina ne mozes ni da nateras/naucis da nosi masku i da dezinfikuje ruke.."
(Ken Norton, 22. novembar 2022 09:38)

- Uau, sad si ga odvalio! ...naterati, nauciti nekoga da nosi masku...! ...ccc! Ocigledno jos nisi shvatio da su krpe preko lica deo zlog plana globalista. Vidis sta rade Kinezi? To podrzavas? Ne? Pa oni samo pokusavaju da nateraju/nauce Kineze da "postuju" neke mere.

Rados

pre 1 godinu

Preklinjemo Japance da dodju u Srbiju...verovatno takvu prljavštinu nisu videli
(prost Srbin, 22. novembar 2022 08:48)

Mozemo mi njih da preklinjemo, ali cemo umesto njih dobiti Kineze koji su po cistoci i odgovornosti deset puta gori i od nas.

@aaaaa

pre 1 godinu

@ U Srbiji je stvar nacionalnog ponosa ostaviti smeće svuda oko sebe.
(Bgd, 22. novembar 2022 08:44)
Hvala vam na

Kad bi znao koliko su na primer na zapadu prljavi i aljkavi,obrisao bi kometar
(aaaaa, 22. novembar 2022 17:07)

Ne, nisu! A ti zapad video nisi!!! Ali ne zato sto su kao Japanci, nego zato sto su regulisali da se svaka plasticna ambalaza i limenka moze naplatiti i ako neko i baci na zemlju uvek ce se naci neko ko ce to da pokupi i da skupi jos par takvih i imace za hleb za taj dan. Zasto to kod nas nije tako je zato sto neko nece da dozvoli ni cent koji moze da ide za dobrobit gradjana, nego ce svu reciklazu da uzimaju sebi u dzep. Nije to stvar kulture naroda, nego mentalne nesposobnosti naroda da razume i da se pobuni kada vidi da moze drugacije i u njegovu korist, a opet ne reaguje. Sve je vise nas napolju, tu je internet, sve je transparentno pa opet ne mrdamo i zivimo u apatiji.

aaaaa

pre 1 godinu

@ Preklinjemo Japance da dodju u Srbiju...verovatno takvu prljavštinu nisu videli
(prost Srbin, 22. novembar 2022 08:48)
Hvala vam na

Mogu i u pariz

Liga šampiona

pre 1 godinu

Kultura i civilizacija koju narod trećeg sveta ne razume.
(Alex, 22. novembar 2022 08:47)
Tačno tako englezi i štrokavi ameri ne razumeju ovo.

Boki

pre 1 godinu

Japanci su sjajni, bio sam u Tokiju i svi su jako gostoprimljivi, kulturni i preljubazni. Lep gest sto su pocistili stadion i treba da sluze za primer.drugima.

Antireklamozder

pre 1 godinu

japanci su s druge planete posebno za nas primitivce sa Balkana i Afrike...
(Firevac, 22. novembar 2022 08:40)
Za ovakav i slicne komentare, ne treba da izvlacite zakljucke o celoj naciji na osnovu ovakvih stvari. Prvo bi trebalo malo da znate o Japanu istorijski i geografski. Nakon toga da se informisete o sadasnjosti pa onda da vredjate drugu( ne kazem sopstvenu naciju jer ne znam da li pripadate istoj). Japan je na prvom mestu genocidan narod, to kao narativ. Ko ne zna neka se edukuje o zlocinima tokom a i pre 2. Svetskog rata. Takvi su od kada je veka sto prema sebi, sto prema drugima. Nadalje rec je o naciji sa verovatno najvise psihickih problema per capita kao i drzavi koja ne haje previse sta sopstveni narod misli o tome. Ne verujete? Pogledajte ponasanje svih vlada nakon incidenta u Fukusimi kada je samo ribolov oko nuklearke u pitanju, ili ubistvo Abea koliko je zapravo zamrseno ,do te mere da pocinilac možda nece ni odgovarati. Zelite skoriji primer, razmislite o teroristickom napadu u metrou pre par decenija ,raspitajte se malo. Tu ima i drugih nenormalnih obicaja unistavanja delfina i kitova poput nordijaca samo jos krvavije. Mi smo svakakvi sigurno, ali to sto smo prljavi i ekoloski nesavesni je stvar rutine i vaspitanja koje se nauci,japanci jesu druga dimenzija za nas ali u potpuno negativnom kontekstu.

Sportski pozdrav :)

Pera

pre 1 godinu

Nasima je vazno da se kupe stancine i penthausi, opreme najskuplje, a ispred vrata tog istog stana moze i stovariste otpada da stoji, ne bi ni trepnuli. Vode se "fensi kucni ljubimci" u garazu zgrade da nuzdu vrse, mokre po hodnicima unutar zgrade da ne pokisnu napolju jer je kisa pada...
Ovde samo totalni reset da se desi.

Vladimir

pre 1 godinu

U Srbiji je stvar nacionalnog ponosa ostaviti smeće svuda oko sebe.
(Bgd, 22. novembar 2022 08:44)

Jeste, Japanci su jako kulturni. Samo pobiše sve delfine, kitove, imaju mnoštvo osvajačkih pohoda gde su ubili milione ljudi. Bili su na strani zla u svim svetskim ratovima.
Dozvoljen su im seksualni odnosi sa 14-godišnjom decom, kao i sa rođacima.

Ti si samo još jedan autošivinista pokušava da nas unizi iz nekog sebi znanog razloga.
Srbi su ZAKON.

Pametni ljudi, visoki i izuzetno vredni i radni i kao takvi cenjeni svuda u svetu. Fizički impozantni, najbolji sportisti na svetu, a imamo prelepe žene, i najbolji smo domaćini ikada.

Zemlja gde su se crnci borili sa nama u ratu i školovali se dok su ih druge zemlje ubijale i porobljavale.
Zemlja u kojoj su svi dobrodošli. Komšija Albanac? Može. Hrvat u Modrićevom dresu u centru Beograda? Može.
Muslimani, budisti, katolici, crnci, belci, azijati, svi su dobrodošli.

Opet ponavljam, Srbi su ZAKON. Da se između sebe ovoliko ne podnosimo bilo bi najjači na svetu.

Unižavati naš veliki, ratnički narod zbog toga što je neko pokupio smeće je u najmanju ruku patetično.

Idi stani u ugao i razmisli o tome šta si napisao. Autošivinisto.
(Jasen, 22. novembar 2022 17:58)

Koliko si gluposti napisao pa to nije normalno ali pošto ti je nik drvo sve mi je jasno

@Mile

pre 1 godinu

Pricajte sta hocete, ali ja ne pamtim kada sam poslednji put u Beogradu svojim ocima video da neko baci otpadak na ulicu. Uporedite to sa situacijom od pre 20-30 godina...
(Mile 2000, 22. novembar 2022 11:23)
Mozda ti nisi video, ali djubre govori vise od hiljadu reci. Da, svedok sam vremena od pre 20-30 godina i nije ga bilo toliko.

nema mira

pre 1 godinu

Pa to ti je čudo selekcije. Oni se i danas dele na klanove, kako se raspoznaju nisam siguran, ali tačno znaju ko je ko. Nekada su bili i oni koji su sekli glave i oni kojima su sekli glave. Sekli za sitnicu. Tako da ovo nije zbog čistote nego iz straha da će ostati bez glava.

Rade

pre 1 godinu

Zameram im samo podrzavanje amerike,oni im bacili dve atomske a oni to zaboravili.
(robby, 22. novembar 2022 18:56)

Odlika velikih naroda jeste da prastaju. A istini za volju ni oni u tom ratu nisu bili bas nevini. Rat se zavrsio, za nastavak zivota sasvim je normalno da biras najjace saveznike, a to ces jos dugo biti Amerika.

fascinantno

pre 1 godinu

Oni su stvarno organizovani kao pcelinja zajednica, to je nama nepojmljivo, ali verujem da kada bi ih isterali posle utakmice i da im ne dozvole da to pokupe, a da vide da nema osoblja koje je za to zaduzeno, da bukvalno ne bi mogli da spavaju. Njih bi ta slika pobacanog smeca proganjala i osecaj da posao nije zavrsen.

kiza

pre 1 godinu

Све је то лепо, него да ли почисте и оне лешеве и крв из мора након ритуалног масовног клања делфина?

Mile 2000

pre 1 godinu

Pricajte sta hocete, ali ja ne pamtim kada sam poslednji put u Beogradu svojim ocima video da neko baci otpadak na ulicu. Uporedite to sa situacijom od pre 20-30 godina...

Djokic

pre 1 godinu

Sta te sprecava da krenes sa ciscenjem? Ipak je lakse biti autosovinista online
(Max, 22. novembar 2022 15:31)

Ja sam učestvovao u nekoliko akcija čišćenja obala reka i jezera, a ti? Jesi ti bar svoje đubre pokupio ili je neki "autošovinista" to morao da radi umesto tebe?

IVICA

pre 1 godinu

Pricajte sta hocete, ali ja ne pamtim kada sam poslednji put u Beogradu svojim ocima video da neko baci otpadak na ulicu. Uporedite to sa situacijom od pre 20-30 godina...
(Mile 2000, 22. novembar 2022 11:23)

Ali zato oko svakog drveta ima "ostataka" kućnih ljubimaca... Imam I fotografije da ti potkrepim ovu tvrdnju... Samo je šteta što ne mogu da pošaljem

dejan

pre 1 godinu

Putovao sam u Japan pre par godina i jedno od najvecih iznenadjenja je bilo sto ne postoje javne kante za djubre. Svi odnose svoje djubre i bacaju ga kod kuce.
Druga stvar je da je baksis uvreda, itd…

fudbos

pre 1 godinu

Све је то лепо, него да ли почисте и оне лешеве и крв из мора након ритуалног масовног клања делфина?
(kiza, 22. novembar 2022 11:37)

valjda se meso koristi u ishrani

Jasen

pre 1 godinu

U Srbiji je stvar nacionalnog ponosa ostaviti smeće svuda oko sebe.
(Bgd, 22. novembar 2022 08:44)

Jeste, Japanci su jako kulturni. Samo pobiše sve delfine, kitove, imaju mnoštvo osvajačkih pohoda gde su ubili milione ljudi. Bili su na strani zla u svim svetskim ratovima.
Dozvoljen su im seksualni odnosi sa 14-godišnjom decom, kao i sa rođacima.

Ti si samo još jedan autošivinista pokušava da nas unizi iz nekog sebi znanog razloga.
Srbi su ZAKON.

Pametni ljudi, visoki i izuzetno vredni i radni i kao takvi cenjeni svuda u svetu. Fizički impozantni, najbolji sportisti na svetu, a imamo prelepe žene, i najbolji smo domaćini ikada.

Zemlja gde su se crnci borili sa nama u ratu i školovali se dok su ih druge zemlje ubijale i porobljavale.
Zemlja u kojoj su svi dobrodošli. Komšija Albanac? Može. Hrvat u Modrićevom dresu u centru Beograda? Može.
Muslimani, budisti, katolici, crnci, belci, azijati, svi su dobrodošli.

Opet ponavljam, Srbi su ZAKON. Da se između sebe ovoliko ne podnosimo bilo bi najjači na svetu.

Unižavati naš veliki, ratnički narod zbog toga što je neko pokupio smeće je u najmanju ruku patetično.

Idi stani u ugao i razmisli o tome šta si napisao. Autošivinisto.

mare

pre 1 godinu

Ljudi su neupuceni. Ovo je onaj siromasniji sloj Japanaca koji trazi u otpadu ostatke hrane, to je inace vrlo stedljiv narod koji se ne rasipa...

Mirko

pre 1 godinu

(Mile, 22. novembar 2022 11:27)

Da, kod nas se ljudi stide da imaju bilo kakve veze sa djubretom. Pre par godina sam bio kod jednog prijatelja i tu je bio brat od jednog naseg drugara kog sam do tad povrsno znao, ali sam ga upoznao i video da je decko skroz ok i inteligentan, medjutim nisam znao da radi u gradskom zelenilu. I prolazim jednom svojom ulicom i vidim nekoliko radnika zelenila u onim odelima i vidim njega kako skuplja lisce i djubre onim sto se bode. I prolazim pored njega i taman hocu da mu se javim, kad covek mi u tom momentu okrene ledja i napravi se da me ne poznaje, a do pre par dana smo sedeli i pricali najnormalnije.

bro

pre 1 godinu

Пошто ни ова вест није могла да прође без аутошовинистичких коментара, подсетићу вас да су Јапанци остали затечени након помоћи државе Србије после катастрофе са цунамијем и проблема са нуклеарком. Они су на сваку помоћ гледали узимајући у обзир могућности грађана према БДП и просечној заради. Испало је да је просечан Србин помогао 10 пута више него становник земље која је највише донирала новца Јапану према истој рачуници, сви остали су били далеко испод хуманости нашег народа.
(Милош, 22. novembar 2022 14:11)

Hvala najzad za jedan pozitivan komentar.
Morao sam da proverim ovu informaciju, za razliku od onih koji su samo lupili minus pre provere...

Istina je da je Američki Crveni Krst donirao najviše novca, ali je to manje opterećenje po glavi stanovnika nego što je naš Crveni Krst donirao, ako se uzme u obzir broj stanovnika i BDP.

Ono što je dodatno zanimljivo je da je naš Crveni Krst (ako zanemarimo broj stanovnika i BDP) ukupno uplatio više novca nego Crveni Krst Finske ili Rusije ili bilo koje države iz regiona.

Izvor:
https://www.jrc.or.jp/vcms_lf/Ops_Update_24monthReport_Final.pdf

knez

pre 1 godinu

A oni demonstranti koji zatvaraju auto puteve a sve uz izgovor da se bore za ekologiju, bolje bi im bilo da slede primer Japanaca, uzmu kese i pokupe otpad. Vise ce doprineti tako.

aaaaa

pre 1 godinu

@ U Srbiji je stvar nacionalnog ponosa ostaviti smeće svuda oko sebe.
(Bgd, 22. novembar 2022 08:44)
Hvala vam na

Kad bi znao koliko su na primer na zapadu prljavi i aljkavi,obrisao bi kometar

Милош

pre 1 godinu

Пошто ни ова вест није могла да прође без аутошовинистичких коментара, подсетићу вас да су Јапанци остали затечени након помоћи државе Србије после катастрофе са цунамијем и проблема са нуклеарком. Они су на сваку помоћ гледали узимајући у обзир могућности грађана према БДП и просечној заради. Испало је да је просечан Србин помогао 10 пута више него становник земље која је највише донирала новца Јапану према истој рачуници, сви остали су били далеко испод хуманости нашег народа.

Ranko R.

pre 1 godinu

Pita me jedan kazahstanski profesor pre: "nije mi jasno, otukud ovoliko išvrljanih zgrada i kuća kod vas, ko to radi i zašto?" Šta da mu kažem, ne znam ni sam. Ima vandala manje-više svuda, ali nekako smo u vrhu po tome koliko švrljamo po zgradama, imamo neku frustraciju koju (neuspešno) lečimo uništavanjem javnih dobara i prirode. Neka neobjašnjiva autodesktrukcija, datira ko zna otkad, Rajs je o tome pisao.

Sini

pre 1 godinu

Svi Ruski neprijatelji su i naši neprijatelji,pa je i japan .Džaba im kultura kad su učinili tolike zločine u Kini i Koreji. Ti čistunci su i nas bombardovali uvodili sankcije,i priznali k i Metohiju,da zaboravimo za pet čistih autobusa

tkt nuk

pre 1 godinu

Ima stoke kod nas ali ni približno kakvi su englezi i cela ta ekipa sa ostrva plus Australija, stoka nevidjena, tone djubreta i fekalija posle njih, sećam se situacija od pre nekoliko god kad smo igrali sa velsom kvalifikacije u bgu, pun centar velšana, udjemo u kafić da popijemo po nešto, odem do wca, hoću da izadjem neko mi blokira vrata, ja izadjem lik ladno p.ša u hodniku, stoka

Max

pre 1 godinu

Bas me zanima koliko autosovinista iz komentara bi ostalo posle utakmice da kupi smece, ali kad treba da se pljune na Srbe, prvi su.
(Sasa, 22. novembar 2022 10:52)

Možda ne bi ostali da kupe tuđe, ali bi bar sigurno pokupili svoje.
Umesto što se oni koji opravdano kritikuju nazivaju autošovinistima, možda bi trebalo da kritiku prihvatimo i nešto promenimo jer je činjenica da je Srbija užasno prljava i da se đubre baca na sve strane. Zabijanje glave u pesak to neće promeniti.
(Djokic, 22. novembar 2022 12:31)

Sta te sprecava da krenes sa ciscenjem? Ipak je lakse biti autosovinista online

Чак

pre 1 godinu

"japanci su s druge planete posebno za nas primitivce sa Balkana i Afrike. Mi se davimo u svom smeću koju bacamo u nasoj prelepoj prirodi i to bez trunke blama i osećaja za sledeca pokoljenja koja nece imati cist potok da vide sem na slikama."
(Firevac)

Овде на југу Србије кад им најлепше кажеш да то није у реду, можеш и батине да добијеш... "Ти ће ми кажеш". Где је држава, како допрети до тих људи да схвате колику штету праве?

Zemun

pre 1 godinu

Ja sam učestvovao u nekoliko akcija čišćenja obala reka i jezera, a ti? Jesi ti bar svoje đubre pokupio ili je neki "autošovinista" to morao da radi umesto tebe?
(Djokic, 22. novembar 2022 18:35)

Odmah da te Predsednik odlikuje, nista manje!

slabovidi puh

pre 1 godinu

srbi u magnovenju…
sto se ne ugledate na njih i kada je ponos u pitanju…?
amerikanci na njih bacili dve atomske bombe, podigli ih iz pepela i danas su nerazdvojni partneri na svakom polju….
od ponosa nema gore bolesti.

dogodine do Prizrena dogodine do Knina

pre 1 godinu

Možda ne bi ostali da kupe tuđe, ali bi bar sigurno pokupili svoje.
Umesto što se oni koji opravdano kritikuju nazivaju autošovinistima, možda bi trebalo da kritiku prihvatimo i nešto promenimo jer je činjenica da je Srbija užasno prljava i da se đubre baca na sve strane. Zabijanje glave u pesak to neće promeniti.
(Djokic, 22. novembar 2022 12:31)

slazem se al'covek je mislio na oljuvanje nasihverovanja tradicije religije. .politickih odlula u proslosti koje su bile casne itd. . .
tipa klali nas u ratovima.mi posaljemo vojsku da pocisti i mi smo zlocinci itd. . dakle nas se narod moze pljuvati legitimno na osnovu higijenskih navika ne u sklopu autosovinizma vec kao konstruktivna kritika.

zivela cista srbija

Mirko

pre 1 godinu

Japanci smećari...Nekad mi se to sviđalo na zapadu..kao čistije nego kod nas. Sad cenim slobodu da fikneš šta god, gde god i da ne snosiš posledice

mare

pre 1 godinu

Ljudi su neupuceni. Ovo je onaj siromasniji sloj Japanaca koji trazi u otpadu ostatke hrane, to je inace vrlo stedljiv narod koji se ne rasipa...

nema mira

pre 1 godinu

Pa to ti je čudo selekcije. Oni se i danas dele na klanove, kako se raspoznaju nisam siguran, ali tačno znaju ko je ko. Nekada su bili i oni koji su sekli glave i oni kojima su sekli glave. Sekli za sitnicu. Tako da ovo nije zbog čistote nego iz straha da će ostati bez glava.

djoka

pre 1 godinu

"Srbina ne mozes ni da nateras/naucis da nosi masku i da dezinfikuje ruke.."
(Ken Norton, 22. novembar 2022 09:38)

- Uau, sad si ga odvalio! ...naterati, nauciti nekoga da nosi masku...! ...ccc! Ocigledno jos nisi shvatio da su krpe preko lica deo zlog plana globalista. Vidis sta rade Kinezi? To podrzavas? Ne? Pa oni samo pokusavaju da nateraju/nauce Kineze da "postuju" neke mere.

kiza

pre 1 godinu

Све је то лепо, него да ли почисте и оне лешеве и крв из мора након ритуалног масовног клања делфина?

Antireklamozder

pre 1 godinu

japanci su s druge planete posebno za nas primitivce sa Balkana i Afrike...
(Firevac, 22. novembar 2022 08:40)
Za ovakav i slicne komentare, ne treba da izvlacite zakljucke o celoj naciji na osnovu ovakvih stvari. Prvo bi trebalo malo da znate o Japanu istorijski i geografski. Nakon toga da se informisete o sadasnjosti pa onda da vredjate drugu( ne kazem sopstvenu naciju jer ne znam da li pripadate istoj). Japan je na prvom mestu genocidan narod, to kao narativ. Ko ne zna neka se edukuje o zlocinima tokom a i pre 2. Svetskog rata. Takvi su od kada je veka sto prema sebi, sto prema drugima. Nadalje rec je o naciji sa verovatno najvise psihickih problema per capita kao i drzavi koja ne haje previse sta sopstveni narod misli o tome. Ne verujete? Pogledajte ponasanje svih vlada nakon incidenta u Fukusimi kada je samo ribolov oko nuklearke u pitanju, ili ubistvo Abea koliko je zapravo zamrseno ,do te mere da pocinilac možda nece ni odgovarati. Zelite skoriji primer, razmislite o teroristickom napadu u metrou pre par decenija ,raspitajte se malo. Tu ima i drugih nenormalnih obicaja unistavanja delfina i kitova poput nordijaca samo jos krvavije. Mi smo svakakvi sigurno, ali to sto smo prljavi i ekoloski nesavesni je stvar rutine i vaspitanja koje se nauci,japanci jesu druga dimenzija za nas ali u potpuno negativnom kontekstu.

Sportski pozdrav :)

Mirko

pre 1 godinu

Japanci smećari...Nekad mi se to sviđalo na zapadu..kao čistije nego kod nas. Sad cenim slobodu da fikneš šta god, gde god i da ne snosiš posledice

pre_drag1

pre 1 godinu

mene strašno nervira bačena plastika na ulici i nije mi teško da se sagnem i uzmem je i bacim u đubre i znate šta mi se jednom desilo?,,vidim dve plastične flaše,,uzmem ih i krenem ka kontejneru i vidim crvenu kutiju od patika pored kontejnera,,dok sam bacio plastiku u đubre nogom dodirnem kutiju i vidim ima nešto unutra,otvorim kad ono nove novcijate najk patike za fudbal sa računom u kutiji,,ja nisam verovao,,uzmem naravno kutiju i kažem nekom vozaču tj dostavljaču da sam našao nove patike sa računom i on mi kaže,,"jel znaš da mogu pare da ti vrate?",,,koštale su 9 hiljada i nešto i ja ih zovem jer na računu piše broj moba,,kažem da sam bratu kupio , ali su mu velike i da hoću da ih vratim,,i oni kažu ok,,dođi te i ja dođem na Banjicu uđem u radnju,,dam patike i račun i ovi meni 9200 dindži daju,,ko je to ostavio ja ne znam , ali verujte mi da sam bio šokiran,,,btw ista priča , bacam plastiku i nađem kutiju novog ekspres lonca sa računom,,oko 10000 je bio , ali ovaj put sam ga dao kevi,,p.s.ne bacaj te plastiku tek tako,,ustvari ne samo plastiku,bilo šta,,i onako su nam naselja prepuna smeća

Mile 2000

pre 1 godinu

Pricajte sta hocete, ali ja ne pamtim kada sam poslednji put u Beogradu svojim ocima video da neko baci otpadak na ulicu. Uporedite to sa situacijom od pre 20-30 godina...

Jasen

pre 1 godinu

U Srbiji je stvar nacionalnog ponosa ostaviti smeće svuda oko sebe.
(Bgd, 22. novembar 2022 08:44)

Jeste, Japanci su jako kulturni. Samo pobiše sve delfine, kitove, imaju mnoštvo osvajačkih pohoda gde su ubili milione ljudi. Bili su na strani zla u svim svetskim ratovima.
Dozvoljen su im seksualni odnosi sa 14-godišnjom decom, kao i sa rođacima.

Ti si samo još jedan autošivinista pokušava da nas unizi iz nekog sebi znanog razloga.
Srbi su ZAKON.

Pametni ljudi, visoki i izuzetno vredni i radni i kao takvi cenjeni svuda u svetu. Fizički impozantni, najbolji sportisti na svetu, a imamo prelepe žene, i najbolji smo domaćini ikada.

Zemlja gde su se crnci borili sa nama u ratu i školovali se dok su ih druge zemlje ubijale i porobljavale.
Zemlja u kojoj su svi dobrodošli. Komšija Albanac? Može. Hrvat u Modrićevom dresu u centru Beograda? Može.
Muslimani, budisti, katolici, crnci, belci, azijati, svi su dobrodošli.

Opet ponavljam, Srbi su ZAKON. Da se između sebe ovoliko ne podnosimo bilo bi najjači na svetu.

Unižavati naš veliki, ratnički narod zbog toga što je neko pokupio smeće je u najmanju ruku patetično.

Idi stani u ugao i razmisli o tome šta si napisao. Autošivinisto.

Liga šampiona

pre 1 godinu

Kultura i civilizacija koju narod trećeg sveta ne razume.
(Alex, 22. novembar 2022 08:47)
Tačno tako englezi i štrokavi ameri ne razumeju ovo.

Sini

pre 1 godinu

Svi Ruski neprijatelji su i naši neprijatelji,pa je i japan .Džaba im kultura kad su učinili tolike zločine u Kini i Koreji. Ti čistunci su i nas bombardovali uvodili sankcije,i priznali k i Metohiju,da zaboravimo za pet čistih autobusa

Max

pre 1 godinu

Bas me zanima koliko autosovinista iz komentara bi ostalo posle utakmice da kupi smece, ali kad treba da se pljune na Srbe, prvi su.
(Sasa, 22. novembar 2022 10:52)

Možda ne bi ostali da kupe tuđe, ali bi bar sigurno pokupili svoje.
Umesto što se oni koji opravdano kritikuju nazivaju autošovinistima, možda bi trebalo da kritiku prihvatimo i nešto promenimo jer je činjenica da je Srbija užasno prljava i da se đubre baca na sve strane. Zabijanje glave u pesak to neće promeniti.
(Djokic, 22. novembar 2022 12:31)

Sta te sprecava da krenes sa ciscenjem? Ipak je lakse biti autosovinista online

Leskovcanin

pre 1 godinu

Svaka cast. Kod nas su jedino ovakvi mozda novosadjani i to je to. Nazalost, vidi se uticaj turske vladavine na jugu i austrougarske na severu.

aaaaa

pre 1 godinu

@ U Srbiji je stvar nacionalnog ponosa ostaviti smeće svuda oko sebe.
(Bgd, 22. novembar 2022 08:44)
Hvala vam na

Kad bi znao koliko su na primer na zapadu prljavi i aljkavi,obrisao bi kometar

knez

pre 1 godinu

A oni demonstranti koji zatvaraju auto puteve a sve uz izgovor da se bore za ekologiju, bolje bi im bilo da slede primer Japanaca, uzmu kese i pokupe otpad. Vise ce doprineti tako.

Firevac

pre 1 godinu

japanci su s druge planete posebno za nas primitivce sa Balkana i Afrike. Mi se davimo u svom smeću koju bacamo u nasoj prelepoj prirodi i to bez trunke blama i osećaja za sledeca pokoljenja koja nece imati cist potok da vide sem na slikama.

dogodine do Prizrena dogodine do Knina

pre 1 godinu

Možda ne bi ostali da kupe tuđe, ali bi bar sigurno pokupili svoje.
Umesto što se oni koji opravdano kritikuju nazivaju autošovinistima, možda bi trebalo da kritiku prihvatimo i nešto promenimo jer je činjenica da je Srbija užasno prljava i da se đubre baca na sve strane. Zabijanje glave u pesak to neće promeniti.
(Djokic, 22. novembar 2022 12:31)

slazem se al'covek je mislio na oljuvanje nasihverovanja tradicije religije. .politickih odlula u proslosti koje su bile casne itd. . .
tipa klali nas u ratovima.mi posaljemo vojsku da pocisti i mi smo zlocinci itd. . dakle nas se narod moze pljuvati legitimno na osnovu higijenskih navika ne u sklopu autosovinizma vec kao konstruktivna kritika.

zivela cista srbija

Zemun

pre 1 godinu

Ja sam učestvovao u nekoliko akcija čišćenja obala reka i jezera, a ti? Jesi ti bar svoje đubre pokupio ili je neki "autošovinista" to morao da radi umesto tebe?
(Djokic, 22. novembar 2022 18:35)

Odmah da te Predsednik odlikuje, nista manje!

blek stena

pre 1 godinu

Kada bi poslali stotinjak naših građana u Japan, siguran sam da bi se, na neobjašnjiv način, posle par nedelja, negde u nekom potoku pojavila fićina školjka i stari frižider.

Vladimir

pre 1 godinu

U Srbiji je stvar nacionalnog ponosa ostaviti smeće svuda oko sebe.
(Bgd, 22. novembar 2022 08:44)

Jeste, Japanci su jako kulturni. Samo pobiše sve delfine, kitove, imaju mnoštvo osvajačkih pohoda gde su ubili milione ljudi. Bili su na strani zla u svim svetskim ratovima.
Dozvoljen su im seksualni odnosi sa 14-godišnjom decom, kao i sa rođacima.

Ti si samo još jedan autošivinista pokušava da nas unizi iz nekog sebi znanog razloga.
Srbi su ZAKON.

Pametni ljudi, visoki i izuzetno vredni i radni i kao takvi cenjeni svuda u svetu. Fizički impozantni, najbolji sportisti na svetu, a imamo prelepe žene, i najbolji smo domaćini ikada.

Zemlja gde su se crnci borili sa nama u ratu i školovali se dok su ih druge zemlje ubijale i porobljavale.
Zemlja u kojoj su svi dobrodošli. Komšija Albanac? Može. Hrvat u Modrićevom dresu u centru Beograda? Može.
Muslimani, budisti, katolici, crnci, belci, azijati, svi su dobrodošli.

Opet ponavljam, Srbi su ZAKON. Da se između sebe ovoliko ne podnosimo bilo bi najjači na svetu.

Unižavati naš veliki, ratnički narod zbog toga što je neko pokupio smeće je u najmanju ruku patetično.

Idi stani u ugao i razmisli o tome šta si napisao. Autošivinisto.
(Jasen, 22. novembar 2022 17:58)

Koliko si gluposti napisao pa to nije normalno ali pošto ti je nik drvo sve mi je jasno

tamo negde

pre 1 godinu

arkadius, malo si pobrkao redosled, "narocito" treba da stoji kod balkanaca, zapad je daleko ispred po kulturi ciscenja svojih otpadaka.

Eric Cartman

pre 1 godinu

Bas me zanima koliko autosovinista iz komentara bi ostalo posle utakmice da kupi smece, ali kad treba da se pljune na Srbe, prvi su.
(Sasa, 22. novembar 2022 10:52)

Zemlja Srbija u kojoj ako kritikuješ nešto što nije dobro odmah si autošovinista,strani placenik,izdajnik itd,itd.

Djokic

pre 1 godinu

Bas me zanima koliko autosovinista iz komentara bi ostalo posle utakmice da kupi smece, ali kad treba da se pljune na Srbe, prvi su.
(Sasa, 22. novembar 2022 10:52)

Možda ne bi ostali da kupe tuđe, ali bi bar sigurno pokupili svoje.
Umesto što se oni koji opravdano kritikuju nazivaju autošovinistima, možda bi trebalo da kritiku prihvatimo i nešto promenimo jer je činjenica da je Srbija užasno prljava i da se đubre baca na sve strane. Zabijanje glave u pesak to neće promeniti.

Милош

pre 1 godinu

Пошто ни ова вест није могла да прође без аутошовинистичких коментара, подсетићу вас да су Јапанци остали затечени након помоћи државе Србије после катастрофе са цунамијем и проблема са нуклеарком. Они су на сваку помоћ гледали узимајући у обзир могућности грађана према БДП и просечној заради. Испало је да је просечан Србин помогао 10 пута више него становник земље која је највише донирала новца Јапану према истој рачуници, сви остали су били далеко испод хуманости нашег народа.

po

pre 1 godinu

Treba imati u vidu da se radi o utakmici izmedju Katara i Ekvadora, to posebno govorim ovima sto prozivaju Zapad. Kada bih birao tri najmanje civilizovana naroda, jedan bi bio iz Juzne Amerike, jedan iz Afrike, a jedan upravo sa bliskog Istoka, gde su svi zbog prirodnih resursa procvetali finansijski i materijalno, ali mentalno ostali na nivou od pre nafte, koji se vidi cim maknete van nekog od njihovih gradova. Ne branim Zapad, nemam visoko misljenje o ljudima sa Zapada, ne volim ih, ali ako cemo da pricamo o cistoci i higijeni, nemamo im sta prigovoriti. I na sve to dodajte da se ovde ipak radi o navijacima, koji su u svakoj drzavi posebna sorta i kojih se normalni ljudi u svakoj drzavi stide, nebitno da li se radi o SP, Ligi sampiona ili drzavnom prvenstvu. Cast izuzetcima.

Oliver

pre 1 godinu

@antireklamozder


Naveo si iskljucivo negativne strane japanskog mentaliteta,ali si propustio da navedeš pozitivne. To je tzv. bela laz kada prećutis deo istine. Japanci su veliki i ekstreman narod tako da su oni ekstremni i u dobru i zlu. Po tome su slicni Nemcima i nije čudo sto su bili saveznici u ratu. Oni nista ne rade prosecno nego ekstremno pa tako i zlocine. Japanci su izuzetno precizni,opsesivni,tacni i vredni. Legendarna su samoubistva masinovodja zbog kasnjenja voza od par minuta. Ili kada je skolska kapija zgnjecila ucenicu, jer je zakasnila 4 sekunde. Ili kad je ubijen pušač ispod znaka za zabranjeno pušenje,a ubica oslobodjen. Japanci su jedini narod koji ima zvaničnu dijagnozu za smrt od prekovremenog rada. To je tzv. karoši! Za mene vrednoca nikako ne moze biti mana nego ogromna vrlina. Kao i tacnost, preciznost,efikasnost,razvijena savest,neverovatne radne navike. Japan je apsolutno sam vrh ljudske civilizacije. Zlocine su cinili manje vise svi narodi na svetu,ali ovakve pozitivne osobine imaju samo Japanci,Nemci i jos samo par naroda na svetu.

Moram da kažem

pre 1 godinu

Kultura je kada te neko svojim gospodstvom posrami, pa te afirmiše...
A treba evoluirati i do te tačke, a za to su potrebni vekovi.

tkt nuk

pre 1 godinu

Ima stoke kod nas ali ni približno kakvi su englezi i cela ta ekipa sa ostrva plus Australija, stoka nevidjena, tone djubreta i fekalija posle njih, sećam se situacija od pre nekoliko god kad smo igrali sa velsom kvalifikacije u bgu, pun centar velšana, udjemo u kafić da popijemo po nešto, odem do wca, hoću da izadjem neko mi blokira vrata, ja izadjem lik ladno p.ša u hodniku, stoka

više smo od prijatelja

pre 1 godinu

To su radili i u Francuskoj na SP 1998. Verovatno su tako vaspitavani generacijama. Za razliku od ostalih, koji se i posle četvrt veka nešto iznenađuju...

Red Hat

pre 1 godinu

(Firevac, 22. novembar 2022 08:40)

Apsolutno ne podrzavam izjavu, posebno za Afriku. Provela sam dovoljno vremena na tom prelepom kontinentu, posebno u selu. Ne treba mešati siromaštvo i bacanje smeća, u Africi "primitivni" kupe smeće čak i za onima koji ne dolaze iz primitivnih, odnosno iz ekonomski razvijenijih zemalja. Ne razumeju ni zašto neko ima potrebu da smeće ostave u prirodi.

neutral fe

pre 1 godinu

Pa kad su civilizovani, a ne kao ostatak sveta, narocito zapadnjackog a bogami i balkanskog u velikoj meri
(Arkadius, 22. novembar 2022 08:51)

zapadnjački ne baca šporete i mrtve prasiće u reke... naš "bogami i balkanski" bi u reku bacio i mrtvu babu.

Bljuzgo Drpović

pre 1 godinu

Ne kapiram sta u Japanu rade sa skoljkama od starih auta,starim friziderima,televizorima.Gde izbace stari trosed.Obicno oko toga depoa se cesto donesu i paketi sa kucicima ili macicima pa oni mijaucu oko tih troseda.

K

pre 1 godinu

Naravno da nije normalno čistiti stadion za drugim navijačima. Normalno bi bilo da oni nemaju, čak i da žarko žele, nešto da pokupe jer su svi svoje đubre bacili 5 metara dalje u kantu!

PC,Niš.

pre 1 godinu

Svaka čast Japancima!Hoću da napomenem da je japanski narod donirao narodu Srbije značajnu materijalnu pomoć u tišini kao što i priliči kulturi ovog naroda.

Brigate Rosse

pre 1 godinu

Јапанци овим потезом говоре и о себи, али и о другима. Ко је био у Јапану, зна да су они невероватно посвећени хигијени и чистоћи. Можемо доста научити од Јапанаца.

Milos

pre 1 godinu

E sada se vraćamo na priču: Da li ste videli šta deca uče od osnovne skole u Japanu, i da li ste videli šta se uči kod nas i na "zapadu"... E tu se vidi razlika u kulturi i posvećenosti i kako je to nastalo. Oduševljen sam ovom nacijom, svaka im čast.

aaaaa

pre 1 godinu

@ Preklinjemo Japance da dodju u Srbiju...verovatno takvu prljavštinu nisu videli
(prost Srbin, 22. novembar 2022 08:48)
Hvala vam na

Mogu i u pariz

Knezevic Zoran

pre 1 godinu

Japanci su nesto zaista posebno. Proveo sam medju njima 5 godina. Narod od koga se moze mnogo nauciti. O tome kako se voli svoja drzava i svoj narod, o vrednovanju rada, koji je smisao zivota svakog Japanca. Ostati bez posla u Japanu je najveca tragika. Narod koji mnogo radi a veoma malo trosi. Sve sto se u Japanu proizvede je svrsenstvo, bio to zatvarac za boce od plute, ili najsavremenije tehnoloske inovacije i automobili. To je drzava gde je plagijat mnogo bolji i svrseniji od originala. Veliki nacionalisti, cak i rasisti. Narod kod koga je higijena i urednost podignuta na nivo kulta. Nikada nisam usao u autobus i osetio onaj vec poznati vonj. Kada se udje u WC prostorije ogromnih robnih kuc, bez obzira da li su na Ginzi ili u predgradju Tokia, imate osecaj da ste usli u operacionu salu. Drzava koja vodi racuna o vodi, vazduhu i zemljistu, sto je samo dokaaz njihove visoke vesti. Narod ciji su stanovi velicine nasih dnevnih soba jer im veci ne trebaju. Narod koji neguje kult higijene i cistoce bez obzira sto se kada smatra nepotrebnim predmetom jer bespotrebno trosi velike kolicine vode. Cak su i tus kabine retkost. Svaka ulica ima svoja javna kupatila. Narod, kome je najlepse u svojoj drzavi, cak i onda kada nisu imali ni ciniju pirinca dnevno. Narod i drzava o kojima bi mogli da se pisu romani. Nazalost nikada ih necemo shvatiti. Narod kome osmeh i ljubaznost ne silaze sa lica. Taj osmeh i ljubaznost nisu zbog stranaca vec zbog njih. To je dokaz njihove superiornosti.

neutral fe

pre 1 godinu

Zameram im samo podrzavanje amerike,oni im bacili dve atomske a oni to zaboravili.
(robby, 22. novembar 2022 18:56)

nisu zaboravili nego priznaju da su izgubili rat i doživeli težak poraz i zato ne kmeče kao što to rade narodi-kmekavci... ni 20 godina kasnije, početkom 60-ih nisu kmekali nego su uveliko slali inženjere i menadžere u usa da savladaju nove tehnologije i finese brendiranja i masovne proizvodnje... narodi-kmekavci niti pamte niti šta nauče iz svojih grešaka, i zato već 20-30 godina tapkaju u mestu, isto kao što će tapkati i sledećih 30.

Rale

pre 1 godinu

@U Srbiji je stvar nacionalnog ponosa ostaviti smeće svuda oko sebe.
(Bgd, 22. novembar 2022 08:44)
Tačno tako! Naša (ne)kultura nalaže da je čišćenje zadatak za nekog drugog (obično tamnoputih ljudi u narandžastim uniformama). Sramota!

Celeste Vega

pre 1 godinu

Bila dva puta u Japanu. Ono sto mi je smetalo je nepostojanje kanti za smece, pa bi mi uvece pun ranac bio iskoriscenih maramica i flasica vode. U hotelu je najnormalnije dA raspremis sto za sobom posle dorucka i obrises sto.
U Koreji npr. se posle pijacnog dana celo selo skupi i ocisti poljanu na kojoj je bila pijaca. Verovatno i Japanci tako, ali nisam bila po njihivim selima.

Србин

pre 1 godinu

Једно је чистити за собом, а друго за другима, кад би сви чистили за собом, неби било потребно чистити за другима.

Aleksa 78

pre 1 godinu

letos sam vozio bicikl skoro svakodnevno na Dunav, vrlo često sam se vraćao sa " torbom" smeća. " ljubitelji " prirode pecaroši i ostali bacaju konzerve od piva , plastične kese, flaše i svega ostalog bukvalno na obalu, ili čak u Dunav!

Tata brada

pre 1 godinu

Jedini uslov kad su nam poklonili autobuse bio je da ih odrzavamo cistim.
(mix, 22. novembar 2022 09:23)

Ako je to istina, trebalo je da ih istog dana vrate! Uslovi nije mogao biti ispunjen!

Baba

pre 1 godinu

Mi smo stava da je ponizavajuce djubretom se baviti. Znalo se da su gazdarica/gospodin/dama/funkcioner oni koji imaju nekoga da im pocisti.
Preznacajni da bi nedajtiBoze! skupljali (svoje) otpatke. Cast izuzecima!

ppz

pre 1 godinu

Japan... To je zemlja nepojmljiva. To su ljudi neadrealni. Retko ko je u stanju da svojim iskustvom zivotnim uopste dostigne nivo svesti japana. Zato sto smo bahati. I ne cenimo. Ni sebe. Ne cenimo laticu cveta. Ni pcelu koja oprasuje tucak. Mi smo stoka.

Hvala japanu sto pokrece svet u mnogim aspektima zivota. I sto nam dadose bezvizni rezim. Ko zeli da vidi buducnost neka ode u japan. Mozda prenese znanje. Nama, bahatima.

fudbos

pre 1 godinu

Све је то лепо, него да ли почисте и оне лешеве и крв из мора након ритуалног масовног клања делфина?
(kiza, 22. novembar 2022 11:37)

valjda se meso koristi u ishrani

Saša

pre 1 godinu

Kad bi znao koliko su na primer na zapadu prljavi i aljkavi,obrisao bi kometar
(aaaaa, 22. novembar 2022 17:07)

Jel to znači da treba da nas je manje sramota zbog toga?Gledah sinoc na tv-u reke posle velikih kisa pune smeca koje je pokupila sa obala.Uzas.Od Japanaca smo daleko svetlosnu godinu ali i u nasem okruzenju ivuvEvropi smo medju najgorima.

TG

pre 1 godinu

To bi trebalo da bude svakom pojedincu najnormalnije da se pobrine za svoje smece !!! Japanska kultura je daleko ispred nase i trebalo bi da malo naucimo od njih i usadimo u nasu decu tu ekolosku odgovornost... Srbija na zalost je na dnu kad dodje do smeca i brige za zivotnu sredinu, zrak zagadjen, voda i reke katastrofa, smece svugde , da ne pricam o tome, da je hiljade opusaka od cigareta svugde, od decjih parkica do ispred skola , prodavnica, doma zdravlja itd ... najnormalnije je da se opusak baca kroz prozor iz auta ... e moji Japanci bravo , skidam kapu !

Markeđani

pre 1 godinu

Jedini uslov kad su nam poklonili autobuse bio je da ih odrzavamo cistim.
(mix, 22. novembar 2022 09:23)

Tako je. Tih godina i ako bi nam neko nešto poklonio to je bilo ne polovno nego za njih izbačeno iz upotrebe. Jedino Japanci su nam poklonili nove autobuse.

Radostan

pre 1 godinu

Secam se jednom setamo u Zajecaru, ja i jos dva drugara kupili tri limenke energetskog pica, bacaju ti oni sa strane kod neke pruge, gde brdo limenka vec ima i kazem ja njima sta bacate to tu, imate kantu? Odgovaraju ah gde je kanta cak, a ovde vec ima brdo smeca. Ja reko pa dobro ,ne moramo sada biti isti kao i ostali koji bacaju, naravno ono srpsko ismejavanje, a ti ovo, ti si ekoloski covek itd. Sve je to do mentalita, lenjosti, obazrivosti.Japanci pre svega su jako vredni, mi ne vodimo racuna ni o sebi i svom zdravlju,a bas nas tek briga za prirodu, samo kukamo i samo se zalimo,umesto da nesto preokrenemo, pocevsi od sebe. NEMA VAJDE OD NAS I ZATO NAM NIKO NIJE KRIV VEC MI SAMI SEBI JESMO NAJVECI NEPRIJATELJI!

Mija

pre 1 godinu

Svaka čast .Pokazali su svetu kako treba da se odnosi prema ovoj zemlji.Navijači su da navijaju i služe kao primer pozitivnih ljudi.Oduvek sam se divila njihovom savesno ponašanju ,pretciznist i odgovornost.Takvo ponašanje se stiče od početka života sa vaspitanjem od strane roditelja i okoline

Milosav

pre 1 godinu

Radim vec 27 godina za japansku komaniju u Kanadi. Poznajem puno Japanaca i mogu da kazem da su to neverovatni ljudi. Uvek se odnose sa respektom prema svakome, nisu radoznali ni zavidljivi. Nasi ljudi bi rekli da su mozda hladni.
Neverovatna nacija, marljivi i privrzeni svojoj firmi i poslodavcu, uvek nasmejani i uctivi, uvek su tu da ponude pomoc.
Tako da iako ovo zvuci veom cudno nisam se iznenadio kada sam to procitao.
Kada bismo se barem malo ugledali na Japance gde bi nam bio kraj.

Djokic

pre 1 godinu

Sta te sprecava da krenes sa ciscenjem? Ipak je lakse biti autosovinista online
(Max, 22. novembar 2022 15:31)

Ja sam učestvovao u nekoliko akcija čišćenja obala reka i jezera, a ti? Jesi ti bar svoje đubre pokupio ili je neki "autošovinista" to morao da radi umesto tebe?

IVICA

pre 1 godinu

Pricajte sta hocete, ali ja ne pamtim kada sam poslednji put u Beogradu svojim ocima video da neko baci otpadak na ulicu. Uporedite to sa situacijom od pre 20-30 godina...
(Mile 2000, 22. novembar 2022 11:23)

Ali zato oko svakog drveta ima "ostataka" kućnih ljubimaca... Imam I fotografije da ti potkrepim ovu tvrdnju... Samo je šteta što ne mogu da pošaljem

@aaaaa

pre 1 godinu

@ U Srbiji je stvar nacionalnog ponosa ostaviti smeće svuda oko sebe.
(Bgd, 22. novembar 2022 08:44)
Hvala vam na

Kad bi znao koliko su na primer na zapadu prljavi i aljkavi,obrisao bi kometar
(aaaaa, 22. novembar 2022 17:07)

Ne, nisu! A ti zapad video nisi!!! Ali ne zato sto su kao Japanci, nego zato sto su regulisali da se svaka plasticna ambalaza i limenka moze naplatiti i ako neko i baci na zemlju uvek ce se naci neko ko ce to da pokupi i da skupi jos par takvih i imace za hleb za taj dan. Zasto to kod nas nije tako je zato sto neko nece da dozvoli ni cent koji moze da ide za dobrobit gradjana, nego ce svu reciklazu da uzimaju sebi u dzep. Nije to stvar kulture naroda, nego mentalne nesposobnosti naroda da razume i da se pobuni kada vidi da moze drugacije i u njegovu korist, a opet ne reaguje. Sve je vise nas napolju, tu je internet, sve je transparentno pa opet ne mrdamo i zivimo u apatiji.

djoka

pre 1 godinu

Ja stvarno ne kapiram ljude koji ostavljaju smece za sobom. Kad odem u bioskop, gledam oko sebe, normalni, porodicni ljudi sa decom, omladina... Zavrsi se film, redovi se isprazne. Pogledas izmedju redova, po sedistima.... vise su prosuli nego pojeli! Ja nisam Japanac i ne kupim za drugima,.... ali ne prospem nista i svu ambalazu ponesem i bacim u kantu na izlazu. Nije mi jasno, gde je problem u tome!? To je deo osnovnog vaspitanja!

123123

pre 1 godinu

skoro negde procitao kako je bila neka poplava u japanu...i u fzn po tome se vidi da nigde smeca nema, jer u bujici nema nicega...samo voda, jedne flase nema

Japanci nisu normalni

pre 1 godinu

Nemaju Japanci pojma. Ima li veceg gusta od toga da se zardjali sporet baci u reku Lim ili na Taru planinu. Ili da se sut kada renoviras stan rokne negde pored puta a tek fekalnim vodama iz septickih jama da se zalije necija njiva.

TG

pre 1 godinu

To bi trebalo da bude svakom pojedincu najnormalnije da se pobrine za svoje smece !!! Japanska kultura je daleko ispred nase i trebalo bi da malo naucimo od njih i usadimo u nasu decu tu ekolosku odgovornost... Srbija na zalost je na dnu kad dodje do smeca i brige za zivotnu sredinu, zrak zagadjen, voda i reke katastrofa, smece svugde , da ne pricam o tome, da je hiljade opusaka od cigareta svugde, od decjih parkica do ispred skola , prodavnica, doma zdravlja itd ... najnormalnije je da se opusak baca kroz prozor iz auta ... e moji Japanci bravo , skidam kapu !

Tata brada

pre 1 godinu

@U Srbiji je stvar nacionalnog ponosa ostaviti smeće svuda oko sebe.
(Bgd, 22. novembar 2022 08:44)
Tačno tako! Naša (ne)kultura nalaže da je čišćenje zadatak za nekog drugog (obično tamnoputih ljudi u narandžastim uniformama). Sramota!
(Rale, 22. novembar 2022 09:53)

Pre desetak godina me je koleginica porazila! Vozila me je i nonšalantno je kroz prozor auta izbacila opušak. Kad sam joj diskretno prigovorio, samo je rekla da ima ko je plaćen da to čisti! Nije mi jasno u kakvom uslovima se takva svest razvija!

dejan

pre 1 godinu

Putovao sam u Japan pre par godina i jedno od najvecih iznenadjenja je bilo sto ne postoje javne kante za djubre. Svi odnose svoje djubre i bacaju ga kod kuce.
Druga stvar je da je baksis uvreda, itd…

Boki

pre 1 godinu

Japanci su sjajni, bio sam u Tokiju i svi su jako gostoprimljivi, kulturni i preljubazni. Lep gest sto su pocistili stadion i treba da sluze za primer.drugima.

Rade

pre 1 godinu

Zameram im samo podrzavanje amerike,oni im bacili dve atomske a oni to zaboravili.
(robby, 22. novembar 2022 18:56)

Odlika velikih naroda jeste da prastaju. A istini za volju ni oni u tom ratu nisu bili bas nevini. Rat se zavrsio, za nastavak zivota sasvim je normalno da biras najjace saveznike, a to ces jos dugo biti Amerika.

Rados

pre 1 godinu

Preklinjemo Japance da dodju u Srbiju...verovatno takvu prljavštinu nisu videli
(prost Srbin, 22. novembar 2022 08:48)

Mozemo mi njih da preklinjemo, ali cemo umesto njih dobiti Kineze koji su po cistoci i odgovornosti deset puta gori i od nas.

Doktor plagijator

pre 1 godinu

Može li da se uvede kazna 200E za opušak,žvaku i drugo smeće itd..Opcija druga zatvor i 3 meseca da radi u čistoći. Divljake i nekulturu treba po džepu udariti..

NikolaKs

pre 1 godinu

Zasto se ne koristi drustveno korisni rad, u smislu ciscenja, za neke manje kazne, ima da cistis bato, dok se sve ne sija... Znam da ima po zakonu to kod nas, ali se ne koristi. Mogli bi zemlju cas da ocistimo

Mile

pre 1 godinu

Moj drug iz skole,i moj bivsi radnik su radnici " Gradske Cistoce." Moj drug iz skole se iznenadio sto sam ga prepoznao. Mene nije sramota da ga znam,jer on za razliku od drugih individua posteno radi svoj posao,yvek mi je cast da ga vidim i pozdravim. A,sto se tice Japanaca i njihove kulture,za to treba dug tekst,ali ne bih trosio vokabular,jer mnogi ne bi shvatili sustinu.

fascinantno

pre 1 godinu

Oni su stvarno organizovani kao pcelinja zajednica, to je nama nepojmljivo, ali verujem da kada bi ih isterali posle utakmice i da im ne dozvole da to pokupe, a da vide da nema osoblja koje je za to zaduzeno, da bukvalno ne bi mogli da spavaju. Njih bi ta slika pobacanog smeca proganjala i osecaj da posao nije zavrsen.

sofronije lll

pre 1 godinu

Ljudi su neupuceni. Ovo je onaj siromasniji sloj Japanaca koji trazi u otpadu ostatke hrane, to je inace vrlo stedljiv narod koji se ne rasipa...
(mare, 22. novembar 2022 09:17)
Jeste platili par somića € aranžman od prvog dana SP-a, pa sad nemaju za klopu. Jesi li normalan?

Pera

pre 1 godinu

Nasima je vazno da se kupe stancine i penthausi, opreme najskuplje, a ispred vrata tog istog stana moze i stovariste otpada da stoji, ne bi ni trepnuli. Vode se "fensi kucni ljubimci" u garazu zgrade da nuzdu vrse, mokre po hodnicima unutar zgrade da ne pokisnu napolju jer je kisa pada...
Ovde samo totalni reset da se desi.

Djokic

pre 1 godinu

@Jasen
Sve je tačno što si napisao. Da smo lepi, pametni, dobri sportisti, dobri domaćini itd, ali to ne znači da nemamo i mane.
Da li su nam reke čiste?
Da li imamo divlje deponije pored svakog seoskog puta?
Da li ima gomile smeća na omiljenim izletištima?

O tome kako smo se ponašali prema onima koje spominješ i koje sada kao tolerišemo da ne pričamo.

I na kraju, bolje biti "autošovinista" i pokušavati da nešto promeniš na bolje, nego srbovati i zabadati glavu u pesak.

@Mile

pre 1 godinu

Pricajte sta hocete, ali ja ne pamtim kada sam poslednji put u Beogradu svojim ocima video da neko baci otpadak na ulicu. Uporedite to sa situacijom od pre 20-30 godina...
(Mile 2000, 22. novembar 2022 11:23)
Mozda ti nisi video, ali djubre govori vise od hiljadu reci. Da, svedok sam vremena od pre 20-30 godina i nije ga bilo toliko.

Cinik

pre 1 godinu

Nije mi jasno otkud toliko oduševljenje Japancima i njihovom kulturom, kad smo i mi Srbi ovako pedantni?
Mi očistimo naše đubre iz naših kuća i dvorišta i sve to završi u nekom potoku, jaruzi ili šumi!
Bitno da nije u našim dvorištima!

Ranko R.

pre 1 godinu

Pita me jedan kazahstanski profesor pre: "nije mi jasno, otukud ovoliko išvrljanih zgrada i kuća kod vas, ko to radi i zašto?" Šta da mu kažem, ne znam ni sam. Ima vandala manje-više svuda, ali nekako smo u vrhu po tome koliko švrljamo po zgradama, imamo neku frustraciju koju (neuspešno) lečimo uništavanjem javnih dobara i prirode. Neka neobjašnjiva autodesktrukcija, datira ko zna otkad, Rajs je o tome pisao.

bro

pre 1 godinu

Пошто ни ова вест није могла да прође без аутошовинистичких коментара, подсетићу вас да су Јапанци остали затечени након помоћи државе Србије после катастрофе са цунамијем и проблема са нуклеарком. Они су на сваку помоћ гледали узимајући у обзир могућности грађана према БДП и просечној заради. Испало је да је просечан Србин помогао 10 пута више него становник земље која је највише донирала новца Јапану према истој рачуници, сви остали су били далеко испод хуманости нашег народа.
(Милош, 22. novembar 2022 14:11)

Hvala najzad za jedan pozitivan komentar.
Morao sam da proverim ovu informaciju, za razliku od onih koji su samo lupili minus pre provere...

Istina je da je Američki Crveni Krst donirao najviše novca, ali je to manje opterećenje po glavi stanovnika nego što je naš Crveni Krst donirao, ako se uzme u obzir broj stanovnika i BDP.

Ono što je dodatno zanimljivo je da je naš Crveni Krst (ako zanemarimo broj stanovnika i BDP) ukupno uplatio više novca nego Crveni Krst Finske ili Rusije ili bilo koje države iz regiona.

Izvor:
https://www.jrc.or.jp/vcms_lf/Ops_Update_24monthReport_Final.pdf

Rajkiša

pre 1 godinu

Bio sam u okolini Pirota u manastiru Poganovo. Napravljeno je lepo izletište, da ljudi (ako su ljudi) imaju gde da sednu. Tu je bilo toliko đubreta, da sam MORAO da uzmem kesu i počeo da skupljam đubre. i nekako sve sam mogao da razumem, flaše, kese, kutije od cigara, pelene za jednokratnu upotrebu, ambalažu od hrane, sve se to nekulturnim lenjivcima nađe pri ruci, pa ga samo frknu, ali.....SIJALICA, odakle je taj neko doneo sijalicu da tamo baci...bez reči sam !?! E moji Japanci, vas, mene i slične, smatraju budalama, a ne vide da će se u sopstvenim ..vnima udaviti !

Mirko

pre 1 godinu

(Mile, 22. novembar 2022 11:27)

Da, kod nas se ljudi stide da imaju bilo kakve veze sa djubretom. Pre par godina sam bio kod jednog prijatelja i tu je bio brat od jednog naseg drugara kog sam do tad povrsno znao, ali sam ga upoznao i video da je decko skroz ok i inteligentan, medjutim nisam znao da radi u gradskom zelenilu. I prolazim jednom svojom ulicom i vidim nekoliko radnika zelenila u onim odelima i vidim njega kako skuplja lisce i djubre onim sto se bode. I prolazim pored njega i taman hocu da mu se javim, kad covek mi u tom momentu okrene ledja i napravi se da me ne poznaje, a do pre par dana smo sedeli i pricali najnormalnije.

Чак

pre 1 godinu

"japanci su s druge planete posebno za nas primitivce sa Balkana i Afrike. Mi se davimo u svom smeću koju bacamo u nasoj prelepoj prirodi i to bez trunke blama i osećaja za sledeca pokoljenja koja nece imati cist potok da vide sem na slikama."
(Firevac)

Овде на југу Србије кад им најлепше кажеш да то није у реду, можеш и батине да добијеш... "Ти ће ми кажеш". Где је држава, како допрети до тих људи да схвате колику штету праве?

slabovidi puh

pre 1 godinu

srbi u magnovenju…
sto se ne ugledate na njih i kada je ponos u pitanju…?
amerikanci na njih bacili dve atomske bombe, podigli ih iz pepela i danas su nerazdvojni partneri na svakom polju….
od ponosa nema gore bolesti.