Utorak, 13.09.2022.

13:18

Srpski učitelj jahanja optužen za silovanje: "Ljubio me je na silu, sa ili bez veštačke vilice"

Izvor: B92

Srpski uèitelj jahanja optužen za silovanje: "Ljubio me je na silu, sa ili bez veštaèke vilice" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

Age of consent u Srbiji je 14 godina

pre 1 godinu

Ako bi sutra odnos izmedju izmedju 30+ godina starog muskarca i 20-godisnje devojke zaista postao krivicno delo "pedofilija", kako to zamisljaju i zele postomodernisticko-feministicki ideolozi, i ako bi MUP nekako uspevao da pohapsi sve ili vecinu 30+ godina starih muskaraca koji su nekada makar pokusali da zbare neku 20-godisnjakinju, verujte mi, Republika Srbija ne bi imala ni blizu dovoljno velike kapacitete za njihovo zatvaranje. ;)

Ok

pre 1 godinu

90% muskaraca najvise privlace devojke starosti od od 15-16 godina pa do 25-26 godina, sve iznad 26 godina je druga liga i to je oduvek tako bilo i oducek ce tako i ostati, nikakav socijalni inzenjering nece to promeniti.
(Age of consent u Srbiji je 14 godina, 14. septembar 2022 19:48)

I vas 90+% muskaraca da prihvatite da ste druga liga, bez konstantnog kukumavcenja zasto i kako

Arhivator

pre 1 godinu

(mare, 13. septembar 2022 20:21)

Ne samo strah...
Deca su obično od malena učena i naučena da se "stariji" ima poštovati, slušati, i da je stariji uvek u pravu. Zapravo, bilo ko u poziciji autoriteta nad njima.
Osim toga, predatori odlično umeju da namirišu decu koja su "pogodna" za zlostavljanje; koja su tiha, mirna, povučena, ranjiva - decu koju mogu bez problema da napadnu.
Takođe su i odlični manipulatori.
Vidim da je neko napisao da rešenja najverovatnije nema. Ima ga. Ali do njega ćemo doći samo kada žrtvama počne da se veruje i kada ljudi postanu svesni da predator može biti bilo ko - njihov prvi komšija, njihov šef ili kolega s posla, njihov prijatelj, čak i neko iz njihove familije; kada prestanu pitanja koja počinju sa "Zašto..." upućena žrtvi (jer onaj ko mora da postavi takvo pitanje, odgovor će dobiti i razumeti tek kada se to isto desi njemu/njoj)

Age of consent u Srbiji je 14 godina

pre 1 godinu

Ne kazem da je moralno, definitivno je nemoralno da starac bude sa 14-godisnjakinjom, ali nije nelegalno. Medjutim posto zivimo u liberalnom dobu, onda ispada da nije ni nemoralno jer, toboze, svako od nas ima "telesku autonomiju" i sa svojim telom moze da radi "sta hoce" tj. to je novi moral. I upravo ti koji bi kriminalizovali svaki odnos izmedju odraslih muskaraca i srednjoskolki 15-18 godina starosti najvatrenije zagovaraju tu tezu o neupitnosti teleske autonomije i LGBT nakaradnosti.
Catfishing eksperimenti na netu dokazuju da ogromna vecina muskaraca najvise padaju na devojke od 15 do 26 godina, dakle srednjoskolke i studentkinje, samo mnogi to nece priznati otvoreno pred drugima jer se plase okoline. Uzmi slike nekih privlacnih glumica iz vremena kada su imale 15-16 godina, pokazi ih svojim NAJBLIZIM PRIJATELJIMA (samo nemoj reci koliko im je godina) i pitaj ih prosto pitanje "DA LI BI TI OVU *****?", tako ces oktriti da su skoro svi tvoji prijatelji navodno "zli pedofili" - naravno, samo po toj novoj, postmodernistickoj definiciji. :)
Secam se vrlo dobro neke debele feministkinje koja je tvdila da je pedofil svaki 30-godina star muskarac koji samo pomisli da bude sa 20-godisnjom devojkom: ja kada sam imao 33 godine sam bio sa jednom 19-snjakinjom - mogu samo reci da je to bilo nesto nezaboravno - ta feministkinja je govorila da nju uopste ne zanimaju krivicni zakoni, ona "ne priznaje" ni srpske ni evropske krivicne zakone i ona bi mene zbog toga strpala u zatvor. :)

John

pre 1 godinu

(Age of consent u Srbiji je 14 godina, 14. septembar 2022 19:48)

To što je nešto legalno, odnosno nije kažnjivo, ne znači automatski da je normalno i moralno.
Evo ovako, na primer: (izvinjavam se na morbidnosti, ali mora se..)
- Da li je normalan i moralan seksualni odnos između brata i sestre? (ili dva brata, ili dve sestre, kad si već sam pomenuo LGBT?) U mnogim državama to je kažnjivo, ma koliko godina imali. U Srbiji je kažnjivo samo ako je jedno mlađe od 18. Ako su oboje 18+ nikokm ništa.
- Isto pitanje za oca i ćerku, majku i sina, babu i unuka, dedu i unuku?

"koji napastvuju predpubertetsku decu"

Da li si uopšte svestan u kom uzrastu počinje pubertet?

"90% muskaraca najvise privlace devojke starosti od od 15-16 godina pa do 25-26 godina"

Je l' može neki kredibilan dokaz za ovu tvrdnju?

Dakle, ako tvrdiš da nema ničeg lošeg u tome što jedan starkelja balavi na devojčice od 13-14 godina kojima deda može da bude - imaš ozbiljan problem u glavi i ozbiljna pomoć ti je potrebna. Nažalost, nisam kvalifikovan da je pružim...

malina

pre 1 godinu

Ako se to, ne daj Bože, desi mom detetu, samo neka mi kaže i nema problema. Prijaviću ja njega policiji, ali NAKON što ja “porazgovaram” s njim…
(ja, 13. septembar 2022 22:18)

Da i onda ces ti da zavrsis u zatvoru i svi ce govoriti kako je tvoje dete problematicno i lazljivo. Nemoj biti naivan, nije toliko jednostavno na zalost.

Age of consent u Srbiji je 14 godina

pre 1 godinu

Sto tek sada prijavljuju? :|
Ako su tada dale pristanak i ako su imale 14 ili vise godina, u tom slucaju to NIJE pedofilija i niko mu nista ne moze: ni mediji, ni tuzilastva, ni sudovi, ni nevladine organizacije...
Naime, age of consent u Srbiji je 14 godina, tako da je seksualni odnos izmedju starijeg mudkarca i 14, 15, 16 ili 17 godina stare devojke potpuno legalan. I u svim zemljama Evrope age of consent je od 13 do 16 godija. Drugo je sto je stvoren narativ da je to nesto kao nenormalno i nelegalno, a iza tog narativa stoje oni koji podrzavaju LGBT nakaradnosti.
Odnos izmedju starijeg muskarca i devojke koja ima 14 ili vise godina nije pedofilija, u potpunosti je u skladu sa zakonom, medijima i nevladinim organizacijama bi bolje da se bave borbom protiv istinse pedofilije, protiv bolesnika koji napastvuju predpubertetsku decu.
90% muskaraca najvise privlace devojke starosti od od 15-16 godina pa do 25-26 godina, sve iznad 26 godina je druga liga i to je oduvek tako bilo i oducek ce tako i ostati, nikakav socijalni inzenjering nece to promeniti.

a

pre 1 godinu

Ako se to, ne daj Bože, desi mom detetu, samo neka mi kaže i nema problema. Prijaviću ja njega policiji, ali NAKON što ja “porazgovaram” s njim…
(ja, 13. septembar 2022 22:18) # Link komentara

Da, znam šta hoćeš da kažeš. Ali sam se plašila da bi moj muž i/ili trener, koji je takođe rekao da će ga udaviti, na kraju završili sa krivičnom prijavom, za razliku od starog perverznjaka. Na kraju ne bi mogli da se odbrane. Jedina uteha je što ga je firma sklonila, ali gde i kako, to ne znamo...

Psiho Log

pre 1 godinu

Javna je tajna da je najviše lezbo devojaka u ženskom fudbalu. Dovoljno je grub sport da bi se osećale kao muškarci. Drugo što se zna je da pedofili i pedofilke na svaki način pokušavaju da se zaposle u obdaništima i predškolskim ustanovama. Verujem da su tamo manjina ali treba redovno ispitati decu kako se ponaša neki vaspitač ili vaspitačica.

Nisu deca kriva roditelji su

pre 1 godinu

Krajem 2010. godine imala je večernji trening, a kako ju je sledećeg jutra čekao još jedan, odlučila je da prenoći u klubu, što je bila uobičajena stvar za jahače u ovom klubu, i za žene, devojke i za muškarce.

Jel bila uobičajena stvar i za roditelje maloletne devojke?

Tara

pre 1 godinu

Pročitala sam sve komentare. I ja sam se nekada čudila kako to ne prijave odmah a onda čujete da je neko bio u policiji i vratio se kao ponovo zlostavljan jer ga ista tako tretira, bez poverenja i sa podsmehom. Kada su u pitanju mlade devojke i dečaci, zakon i osuda okoline prema napadaču, mora biti za pamćenje. Jedino tako će svi prihvatiti da NIJE normalno da ti trener kaže da se napalio. Setim se svog prvog dana u osnovnoj školi, manijak pored Doma zdravlja, prilazi mi i pita koliko je sati, dok sam pogledala na sat on je izvadio i počeo da masturbira. Tresla sam se kao prut, dugo sam imala traumu a i danas se plašim manijaka. Nisam odmah rekla roditeljima jer me bilo sramota (?!), imala sam samo 7 godina. Sada sa 49 polomila bih mu lobanju, kakva policija.

Nikola

pre 1 godinu

@Јабучило - nema veze kad je prijavila. Kad je skupila hrabrost, kad je popricala i sa drugima, kad je naucila i shvatila da to nije normalno i da je pogresno i protivzakonito. Nije vazan trenutak, vaznije je sto je rekla. Sta je trebalo, da zauvek cuti ako nije odmah? Zamisli devojka ode u policiju i kaže manijak mi je dahtao za vratom i hvatao me u autobusu? Sta mislis da bi policija uradila? Nista. A takvih je na desetine svakodnevno. Ili ona kad je poceo da se "sali" s njima i prica im gadosti? Mislis da bi ucinili nesto?
Ili mislis da je ovo pogresno ili ne. Ako njega opravdavas time sto ona nije odmah reagovala, meni je onda sve jasno

malina

pre 1 godinu

Za vas koji se pitate zasto nije ranije nesto rekla. Mene je decak uznemiravao u skoli. Rekla sam majci koja je bila super i otisla u skolu na razgovor sa uciteljicom. Uciteljica je mene krivila...kad se incident desio, ja sam nosila suknju...ona je to morala da mi spomene. Eventualno su kaznili tog decka ali su svi drugovi bili ljuti na MENE, danima su me ignorisali zato sto je on bio kaznjen. Kad sam bila na fakultetu, isto me tako uznemiravao neki tip ispred drustva, svima je bilo smesno a mene je bilo sramota, kao da sam ja nesto lose uradila a ne on. To su samo dva incidenta ali ih je bilo vise. Svi mi mislimo da bi odmah reagovali, rekli roditeljima, zvali policiju itd ali nije toliko jednostavno. Mislim da devojke i zene u tim situacijama imaju veliki osecaj stida i krive sebe.

lala

pre 1 godinu

E vidis: ovoj devojci verujem.
Onim glumicama...

Kao i uvek, sacekajmo presudu suda.
(a, 13. septembar 2022 13:55)

Da, zato sto u Srbiji ne postoji korupcija. Ono sto se desi na sudu je uvek 100% pravilno.

roditeljska sramoto i bruko

pre 1 godinu

Meni je ovo žalosno.Imaju li te devojčice majke ili sestre da se požale, da ne kažem očeve, momke, braću.Ili su uspjeh i slava toliko bitni da vas đedovi siluju godinama a vi šutite.
(Sinisa, 13. septembar 2022 14:40)

Đukić je samo izvršilac radova, a prljavi posao (tj. silovanje) su uradile porodice ovih devojčica, koje su ih redovno isporučivale i ne pitajući za njih. I roditelje u zatvor, jer su saučesnici u zločinu.

ja

pre 1 godinu

@ (A, 13. septembar 2022 15:53)

Ako se to, ne daj Bože, desi mom detetu, samo neka mi kaže i nema problema. Prijaviću ja njega policiji, ali NAKON što ja “porazgovaram” s njim…

Dobrivoje

pre 1 godinu

Ne lupaj. Oni se zalažu da dve odrasle osobe istog pola mogu bez posledice pokazati svoju ljubav, a ne da matora drtina spopada devojčice. Da je zbog LBGT, ovaj bi spopadao dečake kao Pahomije ili Kačavenda.
Pri tome je ovaj silovatelj učesnik litija i "borac za tradicinalne moralne vrednosti" ;)

Cuo sam za to. Pricali su Pahomije i Kacavenda

Jessie

pre 1 godinu

Sram te bilo, od vas perverznjaka je sve i krenulo. Ovo je posledica agende koju vi zagovarate. Ovakvi slucajevi treba da se rjesavaju u skupstini gdje treba da se vodi evidencija o clanovima koji su godinama na budzetskoj plati a nikad se za rijec nisu javili i treba im se zahvaliti na njihovom zalaganju.
(Dobrivoje, 13. septembar 2022 15:34)

Ha ha ha. "Mi" perverznjaci želimo da šetamo, dok "litijaši" siluju devojčice, i to je nekako "naša" krivica i agenda? Pa vi više ne znate ni gde udarate, koliko mentalne gimnastike vi morate da radite da biste opravdali vaše teorije "zavijere"? Vratite se odakle ste došli i tamo širite mržnju, a ne u mojoj evropskoj Srbiji.

dude

pre 1 godinu

E vidis: ovoj devojci verujem.
Onim glumicama...

Kao i uvek, sacekajmo presudu suda.
(a, 13. septembar 2022 13:55)

da. ako su poznate, same su krive.
pogotovo ako nisu srpkinje.
jel to šema?

Miki

pre 1 godinu

Hm. Mala nije reagovala na njegove napade? Cutala je godinu dana dok ovaj nije opet nesto pokusao...(nisam citao sve samo pocetak) Ali na pocetkh mi vec jasno sve. Nju bih ja osudio za saucesnika. Alo bre ti to odobravas cutanjem? Wtf? Normalno je da ako te neko napadne da to negde prijavis, kazes toditeljima, policiji, advokatu, komsiji??? Ona cuti i trpi dalje?

John

pre 1 godinu

(Komša, 13. septembar 2022 19:22)

Nema nikakve vajde od toga što će ostati zapisano. Do sada je zastarilo. Na sudu neće mići da se koristi ni kao otežavajuća okolnost.

Kakva je blokada da se roditeljima saopšti? Najveća moguća... Stid, sramota, pojma nema kako bi roditelji to primili, prihvatili. A sasvim moguće da se boji rekacije nekog od muških članova porodice. Ne prema njoj (mada ima i takvih, nažalost) već prema njemu. Da će otac, brat ili muž (ako ga ima) da napasnika polome, toliko da (i) oni zaglave zatvora.

Generalno, razlozi su i subjektivni i objektivni. Ovi drugi su: nepoverenje u sistem, da je bilo ko iz sistema može zaštititi, da joj može pomoći bilo da dobije pravdu, bilo da sama izađe na kraj s tim.
A subjektivni... Pa, subjektivni razlozi se mogu naći u mnogim komentarima na ovu i slične vesti...

Šta je rešenje? Bojim se da ga nema. Bar ne na kratak ili srednji rok. Eventualno na dugi rok, ali i to je pod ogromnim znakom pitanja.

Licemeri

pre 1 godinu

Davide, ne da si promašio gol, nego si promašio celu loptu.
Ja ne optužujem ni celu SPC ni sve vernike, niti su, sa druge strane, ovi navedeni jedini takvi u toj organizaciji (ko zna šta bi sve isplivalo kada bi neko imao hrabrosti da razmota to klupko).

Moj komentar je odgovor na tvrdnju da je propagiranje LGBT agende krivo za to što se dešavaju ovakvi slučajevi. Zato sam i naveo da je ovaj silovatelj očigledno bio protiv LGBT, tj. nije bio pod uticajem njihove propagande.
A što se broja ovih ili onih tiče, ne bih licitirao o tome, ali seti se da su veliki kriminalci bili veliki "vernici" ;)

Prle

pre 1 godinu

Srpska pravoslavna crkva ima 10 miliona vernika i nebrojeno sveštenstva... biti mnogo veći.
(David - nije srpski ćutat

Rodjen si za politicara. Cuj 10mil vjernika. Ima nas podosta koji smo Srbi a ne idemo u crkvu. Obzirom da nam Milosevic nije dao drzavljanstvo vjerovatno nismo ni Srbi, pogotovo za one sto im je ijekavica trn u oku/uhu.
Ali nema veze neka su Kinezi dobili srpsko drzavljanstvo.

Iva

pre 1 godinu

Prvo, devojke bravo na hrabrosti, istrajte u isterivanju pravde i ignorisite ove maloumnike koji nalaze opravdanja za odvratnu pedofilcinu. I to ne makar kakvu pedofilcinu, vec onu koja koristi poziciju autoriteta, onu kojoj su roditelji poverili decu na sportsko-pedagoski rad...nema gore.
Drugo, kao dete sam i sama jahala u jednom klubu u Beogradu. I nas trener je rekao "ako hoces da se takmicis, daj p..." , kao i "sto ne das p..., k'o da ti je zlatna" , kao i "dodji sedi kod brke u krilo". U drugom klubu je bio drugi brka, taj je govorio "jasi dok ti se p... ne osapunja". U trecem je bio jedan sto je pipkao, u cetvrtom neki sto je stipkao...svuda ih je bilo. No, nije to najgore. Najgore je sto je i tada i DANAS javna tajna. To znaju SVI koji su se iole zadrzali u sportu. I? Nista. Ti pedofilii su mirno radili, neki rade i dalje...
Tada smo imale 12-15 godina. Najveca ljubav na svetu su nam bili nasi konjici, a najveca zelja da se sa njima takmicimo. Nema tu ni para, ni slave...to je samo decija bezuslovna ljubav. I poverenje u trenera. I u roditelja koji nas je kod tog trenera poslao. I okruzenje koje se samo smeska na sve te gadosti koje su nam izgovarane svakodnevno, godinama... I onda, kada je doslo do fizickog kontakta neke su pobegle, a neke nisu uspele. Mi koje smo pobegle ostavile smo svoje konjice i svoje snove o medaljama...mnoge zauvek. Jos gore, mnogo gore, su prosle one koje nisu otisle.

mare

pre 1 godinu

ne znam kako bi normalan covek postupio da mu neko siluje dete? mene bi to u dubini unistilo, jer osnovnu duznost koju imam kao otac, da prehranim i zastitim porodicu nisam ispunio. Osveta kao cin ne bi bila dovoljna, sudstvo i institucije u ovoj drzavi su same po sebi poruga za svakog ko je doziveo nepravdu. Ovi sto su im krivi LBGT i ostali, pa to je cista glupost u osnovi drzava je zakazala u prevenciji obelezavanju, jasnom seksualnih delikvenata i edukaciji mladih kako da se zastite. Ovaj ce sada da odrobija daj bize par godina i da promeni ime i preseli se u neko manje mesto i opet sve nanovo.

mare

pre 1 godinu

ovde se svi ponasaju ko da deca nisu nikad bili. pa mozete li vi da zamislite reakciju svog deteta kada mu neko zapreti da ce mu ubiti mamu tatu, brata sestru ako nesto kaze i taj iskonski duboki strah koji deca osecaju u tim momentima. meni kao skeptiku je trebalo cetiri decenije da skapiram kakvih sve manipulatora i lazova ima, a verujem da nisam ni zagrebao dubinu. Kao otac decaka i devojcice, koliko god bio racionalan i posten ne bi me zaustavila sva milicija i sudstvo da ovom dripcu i ovakvima ne napravim pakao jedno 14 kolena u krug, i prababinu sestru i njene potomke bi mu nasao.

Perikle

pre 1 godinu

"Došao je, počeo da me masira, pa da me primorava na užasne stvari. Pokušala sam da se izmigoljim, međutim on me je držao, u tom trenutku shvatila sam da sam ostala potpuno sama s njim u Lipovičkoj sumi usred noći.."

Ja sam odrastao muškarac ali da u sred noći ostanem u Lupovačkoj šumi gotovo sam bio bih itekako svestan svoje ranjivosti u sred nedođije. Neverovatno da mlada devojka postane toga svesna tek kada silivatelj počne da je masira?
Lično verujem da matori jeste napasnik ali reči devojčice nisu logične.

David - nije srpski ćutati

pre 1 godinu

Licemeri, to što je on učesnik litija to znači da je imao više maski, tebi smetaju litije, Pahomije i Kačavenda.
Srpska pravoslavna crkva ima 10 miliona vernika i nebrojeno sveštenstva i ti si nabrojao tri imena iz tog broja ako počnemo da prebrojavamo manijake među protivnicima SPC mislim da će procenat biti mnogo veći.

Edgar

pre 1 godinu

Bora rakijaš, očevi i braća čekaju sudstvo u ovoj državi jer je Srbija država i nakon deljenja pravde prošli bi gore nego dotični manijak.
Najzdravlje.

Bdbdb

pre 1 godinu

“Sram te bilo, od vas perverznjaka je sve i krenulo. Ovo je posledica agende koju vi zagovarate. “

Važi se. Pre 40 godina nije bilo reči o gejevima, a i ja i svaka tada devojčica se susrela sa tonom bolesnika, čika koje nude da im se sedne u krilo u prvozu, čika koji izjutra kraj škole klapara majmunče, nastavnika od kojih se ježiš, matoraca koji dobacuju na ulici itd, još su nas tad ubedjivali da su te čike “normalne” i učili nas da se pravimo manje od makovog zrna da “ne izazivamo”. A i sad se vidi po komentarima da ste zapravo većina vas te čike: te što su izazivale, te kako su se obukle, te možda lažu, te nije joj ništa ružno reko, te oće čiča piletine itd… Vi ste zapravo bolesna ekipa.

Svakako, pusti gejeve na miru, pored njih smo bar bezbedne.

Kiza

pre 1 godinu

(a, 13. septembar 2022 13:55) Sta, glumice imaju rec koja manje tezi? Znaju bolje da glume? Psihopate su psihopate a zrtve su zrtve, bez obzira na balkanoidno razmisljanje i mozak. Ne preskaci terapije.
(Aragorn, 13. septembar 2022 14:36)

Ne druze, nego je u medijima nekim cudom uvek dvesta puta vise glumica i pevacica koje su silovane nego svih ostalih, pa se javlja ustisak da mozda sve to - glume. A s obirom da one ipak dobro zive od publiciteta, covek se ponekad s opravdanjem zapita na sta su sve spremne da bi se dokopale naslovnih strana.

Јабучило

pre 1 godinu

mi muškarci prvi treba da podržimo žrtve, a sud nek sudi. ne valja da prva reakcije bude, ma sama je tražila...
(centarfor, 13. septembar 2022 14:22)

Да пријаве одмах, мало ко би то рекао. Али када се накнадно сете, а још се испостави да су се враћале...

Увек пријавите одмах. Одмах и код доктора ако је дошло до насилног односа. Да ђубре робија, да му се не да нова прилика.

Komša

pre 1 godinu

John, 13. septembar 2022 18:35)
Treba da prijave odmah.
Baš zbog ovakvih slučajeva.
Ovog lika su prvo prijavile dve devojke. Nisu dobile satisfakciju,uspeo je da se izvuče - ali ostalo je zapisano.
Uvek je bolje prijaviti odmah.

Slučaj Lečić ne možemo porediti sa ovim.
Izmedju ostalig što je "oštecena prikavila odmah" ali nekog "šefa njene mame" koji ju je "sačekao go u svom stanu" a onda je u taj datum pokusala da "uglavi" Lečica (bas u vreme kada je igrao predstavu !?).
Ovo je drugo.

Meni je drugo nesto nejasno - shvatam strah zrtve da prijavi odmah,da se poveri drugarici,drugu ali mi nije kasno kava je to blokada kada ni roditeljima ne saopšti.
Da li smo se toliko otudjili (roditelji i deca) da deca ne mogu da se povere kada im se desava nesto tako strasno.

Znao bi sigurno neki tata ovo da resi kako treba i da izgura do kraja.
Iskreno - jahao bih ga do tuzioca .

John

pre 1 godinu

(Огњен, 13. septembar 2022 16:40)

Nekad neko mora da bude i đavolji advokat, pa zato evo:

OK, prijave ga odmah. I šta onda? Njena/njihova reč protiv njegove. Policija bi rekla "A gde su vam dokazi za to" ili "Nije to ništa".
Šta je ova bila tada sa 17 godina? Niko i ništa. Da je rekla bilo šta, koliko njih bi reklo "Balavica se zalubila u učitelja, pa bi sad da mu napakosti i izmišlja zbog neuzvraćene ljubavi" ili tako neku sličnu gadost ili nebulozu.
Kad je bio "Slučaj Lečić" slušali smo "A gde su materijalni dokazi?". OK, a gde su sada?
Ovde je vrlo teško dokazati i seksualno zlostavljanje dece koja imaju jedocifren broj godina, koja o seksu ne znaju ama baš ništa, koja jednostavno to ne mogu da izmisle, a kamo li kad je žrtva starija.

Zatvaranje kluba? Oduzimanje imovine?
Umesto što se busaš u grudi za šta se sve zalažeš, odvoj malo vremena i edukuj se o elementarnim stvarima. Počev od toga kada, ko, kako i pod kojim uslovima može u zatvor i na koliko vremena
Nije teško, ne trebaju 4 godine pravnog fakulteta, samo malo čitanja ili da pitaš nekoga da ti objasni.

izgubili ste

pre 1 godinu

(Огњен, 13. septembar 2022 16:40)

Zato što tvoji drugovi i saborci tradicionalisti pišu da su ćutale jer su htele uspeh, pošto je konjički sport kod nas savršen za slavu i bogaćenje...svi ste vi iste glave ali džabe vam, nećete napraviti od Srbije pravoslavni Iran.

Licemeri

pre 1 godinu

Sram te bilo, od vas perverznjaka je sve i krenulo. Ovo je posledica agende koju vi zagovarate. Ovakvi slucajevi treba da se rjesavaju u skupstini gdje treba da se vodi evidencija o clanovima koji su godinama na budzetskoj plati a nikad se za rijec nisu javili i treba im se zahvaliti na njihovom zalaganju.
(Dobrivoje, 13. septembar 2022 15:34)

Ne lupaj. Oni se zalažu da dve odrasle osobe istog pola mogu bez posledice pokazati svoju ljubav, a ne da matora drtina spopada devojčice. Da je zbog LBGT, ovaj bi spopadao dečake kao Pahomije ili Kačavenda.
Pri tome je ovaj silovatelj učesnik litija i "borac za tradicinalne moralne vrednosti" ;)

3MAJ

pre 1 godinu

Devojčice se teško osmele da kažu bilo šta. Iz straha, iz zbunjenosti, od srama i od osećaja krivice sto su ušle u tu situaciju. A sto je najgore i kada se osmele i kažu, često se ništa i ne desi. Moju ćerku od 9 godina je više puta dirao (srećom nije stiglo do više od toga) momak njene majke, i kada je izašla i rekla i kada smo prijavili policiji, nije bilo dokaza osim njene reci i nikom ništa.

Nena

pre 1 godinu

Nemojte nikoga da osudjijete, zasto ranije nije prijavio. Ja sam mislila da to mene ne moze da se desi, i ako se desi da cu da prijavim. Kada se desilo, istinu za volju nije silovanje, nego uznemiravanje. Prvo mi je proslo kroz glavu da ako ga prijavim moram svom ocu i bratu da kazem da mi je stavljavo ruku između nogu, i bilo me je sramota, jednostavno nisam mogla. To me je promenilo za ceo zivot.

Avanturista

pre 1 godinu

Ovde ne treba da bude baš nikakve relativizacije, očigledno je u pitanju matori perverznjak, i sumnjam da je tu početak. Što neko pomenu, i da su prijavile tad bilo bi verovatno ništa.

Ono što se meni iz ove priče pali kao lampica, to su dve stvari. Zašto ni jedna devojčica nije prijavljivala, iako su bile svesne da im priča u najmanju ruku ružne stvari? Ohrabrivao ih je i obećavao im je uspeh! Ne mogu da kažem da je nama kao narodu to osobeno, ali jeste izraženo kao karakterna crta, za put do vrha bismo svašta progutali. Nego, i iza svake priče u Holivudu stoji isti motiv, za put do slave se na svašta pristajalo, onda kad je slava izostala jer je konkurencija oštra, krenula je griža savesti i kajanje.

Druga stvar koja mi je indikativna, nisu mogle da donesu odluku da odu, iako uopšte nije obavezno, nije da je škola pa da si u obavezi. Na koju onda foru mogu u tom uzrastu da budu sigurni u mnogo krupnije životne odluke, e sad bih da menjam pol, ili neću više da budem seka, hoću da budem bata?

cobo

pre 1 godinu

Eh,da je zensko muško,drugacije bi postupilo,ne moze nikad jedan muškarac da se stavi u kozu zene i da deli savete,,nikad,mi jesmo slicna ziva bica ali razlika je ogromna,zena je ipak zena,ovo je muški svet !

Огњен

pre 1 godinu

Невероватно клико се много коментатора труди да овог болесника поистовети са целим друштвом или размишљањима просечног Србина. Наравно да су га девојке одмах при првом покушају насилног понашања требале пријавити, а полиција и инспекција да реагују и одузму му дозволу за рад, казне и њега и клуб и ставе га под посебан надзор и на јавну листу сексуалних предатора. Међутим скоро је постало симптоматично како се неки труде да све што је лоше генерализују и поистовете са заосталим и да нас прикажу као Србе дивљаке. Ми који се залажемо за традиционалне вредности, брак мушкарца и жене, стуб овог друштва - породицу, почело је од оног Зорана Остојића да називају погрдним именом литијаши. Што су ваше увреде веће то ћемо ми бити упорнији у очувању наших вредности и зато овакве сподобе као што је овај власник коњичког клуба треба дебело казнити, послати у затвор, затворити му клуб и одузети сву имовину.

dogodine do Prizrena dogodine do Knina

pre 1 godinu

Tradicionalne srpske porodične vrednosti. Takvi monstrumi su prvi što bace kamen na one "perverznjake" što šetaju.
(Jessie, 13. septembar 2022 14:51)

Preterujes. .ovo je nenormalno ponasanje i raritet da se ne lazemo. . .ali ima i toga. . .gej setnja kad bi bila samo gej setnja niko ne bi imao nista protiv.
radim se o sistemskom ubacivanju bolesnih vrednosti u drustvo.
u crtane filmove vrtice itd. . .
to je kao da pedofiliju ili ovakvo bolesno ponasanje zelis samo zbog svoje volje i licnog interesa nametnes vecini na silu.

Lgbt lica trebahmju biti zasticena u smislu prava o radu,porodici itd. .ali ovo zapadno bolesno infiltriranje u sistem je grozota

bivši

pre 1 godinu

Ономад једна будала из комшилука насрнула на моју кћерку док је пазила његову децу. Срећом она је успела да побегне и јави браћи шта јој се десило. Тројица најстаријих су убили духа у том човеку. Провео је следећих месец дана у болници. Један син сломио шаку од силних удараца. Сва деца су се бавила спортом (и дан данас). Полиција је по закону узела извештај…и то је био крај. И дан данас ме тај комшија избегава и прелази на другу страну улице када види мене или моју децу. Додуше и њега избегава цело насеље. Тај исти имао 3 цурице које су данас младе девојке и живе далеко од њега.

A

pre 1 godinu

Pa ne znam šta da vam kažem na ovo "odmah prijavite". Moju ćerku je napao jedan matorac, radnik obezbeđenja. Odmah smo otišle u policiju. Dete dalo izjavu. I posle toga, desilo se... ništa

Bojan

pre 1 godinu

E vidis: ovoj devojci verujem.
Onim glumicama...

Kao i uvek, sacekajmo presudu suda.
(a, 13. septembar 2022 13:55)

Ništa čudno proradio ti instinkt preživljavanja... Rado bi ti i ovde napisao "sama je tražila", ali i vi gadovi znate da je bezbednije da se držitepljuvanja javnih ličnosti.

John

pre 1 godinu

Čeka se Eva Ras da kaže "Nemoguće da je ikog silovao, pa mene nije silovao"

Crni humor na stranu, svakako će da slede relativizacije ovoga. Možda ne odmah, ali za nekoliko dana, do nedelju dana svakako. To smo prošli i sa Aleksićem, i sa Lečićem, skoro sa svima...
Jedino se ne sećam da je bilo ikakve relativizacije kod onog "berberina"...
Valjda zato što se on uklapa u stereotipnu predstavu prosečnog Srbina o seksualnom predatoru, napasniku i silovatelju, i likom i delom. Ako neko makar i delimično odstupa od takve predstave - "Nije to bilo baš tako", "Ko zna šta je tu bilo" i slične gluposti.
Taman posla da se utuvi u glavu da silovatelj može biti svako. Od lokalnog narkomana/alkosa/klošara, pa sve do vrhunskog sportiste/glumca/pevača... bilo koje javne ličnosti ili osobe poznate u bilo kojoj oblasti. Od polupismenog sa jedna osnovnom školom, do doktora nauka. Računajući tu i sve one između.

Dobrivoje

pre 1 godinu

Tradicionalne srpske porodične vrednosti. Takvi monstrumi su prvi što bace kamen na one "perverznjake" što šetaju.
(Jessie,

Sram te bilo, od vas perverznjaka je sve i krenulo. Ovo je posledica agende koju vi zagovarate. Ovakvi slucajevi treba da se rjesavaju u skupstini gdje treba da se vodi evidencija o clanovima koji su godinama na budzetskoj plati a nikad se za rijec nisu javili i treba im se zahvaliti na njihovom zalaganju.

Fabrika čipova

pre 1 godinu

I dalje dobar broj komentatora se pita o krivici žrtve i to je izvanredan pokazatelj zašto su ove, tada devojčice, sada žene ćutale i zašto se ovakvi monstrumi i dalje izvlače nekažnjeno.
Strašno je kako smo zaostalo društvo.

Levy

pre 1 godinu

Ima li krivice onih koji dozvole da slucaj na sudu zastari ili sto nekom od optuzenih kasnije dodijele neku nagradu isti oni koji urgiraju da se proces razvuce do zastarjelosti?

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

Zver zasluzuje samo kavez. Posto zakon ne dozvoljava "konopac". Jedino tako nece povredjivati druge ljude. Posebno decu. Kada shvatimo da se radi o nepopravljivim patoloskim tipovima, koje drustvo treba da izoluje i javno stavi na stub srama, deca ce nam biti i bezbednija i srecnija.

mile76

pre 1 godinu

Ne želim da ulazim u to da li je istina ili ne, ko zna da sam žensko možda bi isto postupio mada sumnjam ali ajde.. Ali ako te je prvi put napao, oborio i pokušao da siluje ti se vraćaš opet u taj klub kao da se ništa nije desilo kao u fazonu ma neće vise???? Onda još ostaješ da spavaš tu nakon nekog vremena!!????
Mislim koji mozak treba da imaš da bi to uradila?

Sinisa

pre 1 godinu

Meni je ovo žalosno.Imaju li te devojčice majke ili sestre da se požale, da ne kažem očeve, momke, braću.Ili su uspjeh i slava toliko bitni da vas đedovi siluju godinama a vi šutite.

Roda

pre 1 godinu

A najbolje što su svi kao gledali, slušali i ništa nisu rekli... Otprilike kao i Mika Aleksić...
Ništa novo. Devojke, devojčice...žene...nemojte ćutati, kad vas boli, kad vam je muka...kad osećate da nije kako treba! Recite uvek roditeljima, ili prijatelju nekom ili učiteljici, profesoru..kome verujete. Nemojte samo ćutati. A roditelji, umesto da gledate ambicije, gledajte decu i pričajte sa njima, osluškujte...to su osetljive godine i za dečake i za devojčice.

Napo Leon

pre 1 godinu

Moram da priznam da mi je malo čudno što je devojka koja je bila već napadnuta ostala da noći sa monstrumom u sred šume
Međutim to nikako ne umanjuje njegovu krivicu
Devojci verujem,ali više se mora raditi na edukaciji devojčica i dece uopšte,da postanu sposobni da primete i prijave svaki vid zlostavljanja u samom začetku,kako bi zaštitili sami sebe,ali i druge

milan

pre 1 godinu

E vidis: ovoj devojci verujem.
Onim glumicama...

Kao i uvek, sacekajmo presudu suda.
(a, 13. septembar 2022 13:55)

Šta, samo što je neko javna ličnost, to odmah znači da laže i da time traži publicitet? Ne kažem da nema toga, samo ne bi trebalo ni u startu odbacivati takve izjave samo zato što je neko poznat.

Aragorn

pre 1 godinu

E vidis: ovoj devojci verujem.
Onim glumicama...

Kao i uvek, sacekajmo presudu suda.
(a, 13. septembar 2022 13:55) Sta, glumice imaju rec koja manje tezi? Znaju bolje da glume? Psihopate su psihopate a zrtve su zrtve, bez obzira na balkanoidno razmisljanje i mozak. Ne preskaci terapije.

Vagica

pre 1 godinu

Skoro svaka ženska osoba se bar jednom našla u situaciji da ih neko seksualno napadne. Nekome se i ovo desi, ode do krajnjih granica... Ponašanje tih napasnika je uvek na isti fazon, i žrtve su tako vaspitavane da ćute (sramota, želja za uspehom u tome što rade i slični razlozi).
Treba drugačije vaspitavati decu oba pola.

Sinisa

pre 1 godinu

Meni je ovo žalosno.Imaju li te devojčice majke ili sestre da se požale, da ne kažem očeve, momke, braću.Ili su uspjeh i slava toliko bitni da vas đedovi siluju godinama a vi šutite.

centarfor

pre 1 godinu

statistike kažu da silovatelji bivaju prijavljeni policiji tek nakon XY silovanja, nazalost to je porazna statistika u gotovo svim zemljama, jer su žrtve u strahu od silovatelja i osude društva, okoline.

što je društvo konzervativnije, to se žrtve više plaše da prijave te psihopate.

mi muškarci prvi treba da podržimo žrtve, a sud nek sudi. ne valja da prva reakcije bude, ma sama je tražila...

a

pre 1 godinu

Šta, samo što je neko javna ličnost, to odmah znači da laže i da time traži publicitet? Ne kažem da nema toga, samo ne bi trebalo ni u startu odbacivati takve izjave samo zato što je neko poznat.
(milan, 13. septembar 2022 14:12)

One glumice su javne licnosti u pm.

Genijalan komentar je jedna devojka ostavila jos onda. Napisala je: "Odbila sam nepristojnu ponudu, drugarica nije. Ona je sada docent na fakultetu, ja nisam. Je li treba i nju da podrzim kad se seti sta se desilo?"

Egon Kowalski

pre 1 godinu

Ne znam za vas ostale ali meni ovo zvuči kao copy/paste slučaj Mike Aleksica. Rad sa mladim devojkama, tepanje, zbližavanje, iskoriscavanje koje traje a mlade devojke iz nekakvog straha i dalje ostaju u grupi dok jednog dana konačno ne prelome i izadju iz tog pakla. Instruktor predator.

Vlado

pre 1 godinu

Iskren da budem,
Jedino pravo i realno resenje za ovakvog pedofila je kastracija,dozivotni zatvor ,ali to kosta drzavu jako mnogo a on bi imao sva prava u zatvoru pa bi idealno bilo streljanje ili elektricna stolica.
Nemam uopste razumevanje za ovako nesto i ne zelim ni da ga imam. Streljanje je opravdano.

Dragan - Sava

pre 1 godinu

Strašno!! Samo mozemo da apelujemo na roditelje da pričaju deci da nisu u jedinom klubu u zemlji i da ne trpe nikakva maltretiranja i ponizavanja nego da se obrate za pomoć i što pre napuste klub u kome vlada ovakva atmosfera. Posle prve nelagodne situacije treba prijaviti i napustiti klub i za ovakve stvari mora da postoji NULTA tolerancija čak i za verbalna dobacivanja. Ne moze trener koliko god godina da ima maloletnicama da upućuje seksističke komentare. To mora da bude zakonski zabranjeno i kaznjivo.

A

pre 1 godinu

Pa ne znam šta da vam kažem na ovo "odmah prijavite". Moju ćerku je napao jedan matorac, radnik obezbeđenja. Odmah smo otišle u policiju. Dete dalo izjavu. I posle toga, desilo se... ništa

centarfor

pre 1 godinu

statistike kažu da silovatelji bivaju prijavljeni policiji tek nakon XY silovanja, nazalost to je porazna statistika u gotovo svim zemljama, jer su žrtve u strahu od silovatelja i osude društva, okoline.

što je društvo konzervativnije, to se žrtve više plaše da prijave te psihopate.

mi muškarci prvi treba da podržimo žrtve, a sud nek sudi. ne valja da prva reakcije bude, ma sama je tražila...

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

Zver zasluzuje samo kavez. Posto zakon ne dozvoljava "konopac". Jedino tako nece povredjivati druge ljude. Posebno decu. Kada shvatimo da se radi o nepopravljivim patoloskim tipovima, koje drustvo treba da izoluje i javno stavi na stub srama, deca ce nam biti i bezbednija i srecnija.

a

pre 1 godinu

Šta, samo što je neko javna ličnost, to odmah znači da laže i da time traži publicitet? Ne kažem da nema toga, samo ne bi trebalo ni u startu odbacivati takve izjave samo zato što je neko poznat.
(milan, 13. septembar 2022 14:12)

One glumice su javne licnosti u pm.

Genijalan komentar je jedna devojka ostavila jos onda. Napisala je: "Odbila sam nepristojnu ponudu, drugarica nije. Ona je sada docent na fakultetu, ja nisam. Je li treba i nju da podrzim kad se seti sta se desilo?"

bivši

pre 1 godinu

Ономад једна будала из комшилука насрнула на моју кћерку док је пазила његову децу. Срећом она је успела да побегне и јави браћи шта јој се десило. Тројица најстаријих су убили духа у том човеку. Провео је следећих месец дана у болници. Један син сломио шаку од силних удараца. Сва деца су се бавила спортом (и дан данас). Полиција је по закону узела извештај…и то је био крај. И дан данас ме тај комшија избегава и прелази на другу страну улице када види мене или моју децу. Додуше и њега избегава цело насеље. Тај исти имао 3 цурице које су данас младе девојке и живе далеко од њега.

milan

pre 1 godinu

E vidis: ovoj devojci verujem.
Onim glumicama...

Kao i uvek, sacekajmo presudu suda.
(a, 13. septembar 2022 13:55)

Šta, samo što je neko javna ličnost, to odmah znači da laže i da time traži publicitet? Ne kažem da nema toga, samo ne bi trebalo ni u startu odbacivati takve izjave samo zato što je neko poznat.

Roda

pre 1 godinu

A najbolje što su svi kao gledali, slušali i ništa nisu rekli... Otprilike kao i Mika Aleksić...
Ništa novo. Devojke, devojčice...žene...nemojte ćutati, kad vas boli, kad vam je muka...kad osećate da nije kako treba! Recite uvek roditeljima, ili prijatelju nekom ili učiteljici, profesoru..kome verujete. Nemojte samo ćutati. A roditelji, umesto da gledate ambicije, gledajte decu i pričajte sa njima, osluškujte...to su osetljive godine i za dečake i za devojčice.

Napo Leon

pre 1 godinu

Moram da priznam da mi je malo čudno što je devojka koja je bila već napadnuta ostala da noći sa monstrumom u sred šume
Međutim to nikako ne umanjuje njegovu krivicu
Devojci verujem,ali više se mora raditi na edukaciji devojčica i dece uopšte,da postanu sposobni da primete i prijave svaki vid zlostavljanja u samom začetku,kako bi zaštitili sami sebe,ali i druge

Egon Kowalski

pre 1 godinu

Ne znam za vas ostale ali meni ovo zvuči kao copy/paste slučaj Mike Aleksica. Rad sa mladim devojkama, tepanje, zbližavanje, iskoriscavanje koje traje a mlade devojke iz nekakvog straha i dalje ostaju u grupi dok jednog dana konačno ne prelome i izadju iz tog pakla. Instruktor predator.

Fabrika čipova

pre 1 godinu

I dalje dobar broj komentatora se pita o krivici žrtve i to je izvanredan pokazatelj zašto su ove, tada devojčice, sada žene ćutale i zašto se ovakvi monstrumi i dalje izvlače nekažnjeno.
Strašno je kako smo zaostalo društvo.

Dragan - Sava

pre 1 godinu

Strašno!! Samo mozemo da apelujemo na roditelje da pričaju deci da nisu u jedinom klubu u zemlji i da ne trpe nikakva maltretiranja i ponizavanja nego da se obrate za pomoć i što pre napuste klub u kome vlada ovakva atmosfera. Posle prve nelagodne situacije treba prijaviti i napustiti klub i za ovakve stvari mora da postoji NULTA tolerancija čak i za verbalna dobacivanja. Ne moze trener koliko god godina da ima maloletnicama da upućuje seksističke komentare. To mora da bude zakonski zabranjeno i kaznjivo.

Vagica

pre 1 godinu

Skoro svaka ženska osoba se bar jednom našla u situaciji da ih neko seksualno napadne. Nekome se i ovo desi, ode do krajnjih granica... Ponašanje tih napasnika je uvek na isti fazon, i žrtve su tako vaspitavane da ćute (sramota, želja za uspehom u tome što rade i slični razlozi).
Treba drugačije vaspitavati decu oba pola.

John

pre 1 godinu

Čeka se Eva Ras da kaže "Nemoguće da je ikog silovao, pa mene nije silovao"

Crni humor na stranu, svakako će da slede relativizacije ovoga. Možda ne odmah, ali za nekoliko dana, do nedelju dana svakako. To smo prošli i sa Aleksićem, i sa Lečićem, skoro sa svima...
Jedino se ne sećam da je bilo ikakve relativizacije kod onog "berberina"...
Valjda zato što se on uklapa u stereotipnu predstavu prosečnog Srbina o seksualnom predatoru, napasniku i silovatelju, i likom i delom. Ako neko makar i delimično odstupa od takve predstave - "Nije to bilo baš tako", "Ko zna šta je tu bilo" i slične gluposti.
Taman posla da se utuvi u glavu da silovatelj može biti svako. Od lokalnog narkomana/alkosa/klošara, pa sve do vrhunskog sportiste/glumca/pevača... bilo koje javne ličnosti ili osobe poznate u bilo kojoj oblasti. Od polupismenog sa jedna osnovnom školom, do doktora nauka. Računajući tu i sve one između.

Vlado

pre 1 godinu

Iskren da budem,
Jedino pravo i realno resenje za ovakvog pedofila je kastracija,dozivotni zatvor ,ali to kosta drzavu jako mnogo a on bi imao sva prava u zatvoru pa bi idealno bilo streljanje ili elektricna stolica.
Nemam uopste razumevanje za ovako nesto i ne zelim ni da ga imam. Streljanje je opravdano.

mile76

pre 1 godinu

Ne želim da ulazim u to da li je istina ili ne, ko zna da sam žensko možda bi isto postupio mada sumnjam ali ajde.. Ali ako te je prvi put napao, oborio i pokušao da siluje ti se vraćaš opet u taj klub kao da se ništa nije desilo kao u fazonu ma neće vise???? Onda još ostaješ da spavaš tu nakon nekog vremena!!????
Mislim koji mozak treba da imaš da bi to uradila?

dogodine do Prizrena dogodine do Knina

pre 1 godinu

Tradicionalne srpske porodične vrednosti. Takvi monstrumi su prvi što bace kamen na one "perverznjake" što šetaju.
(Jessie, 13. septembar 2022 14:51)

Preterujes. .ovo je nenormalno ponasanje i raritet da se ne lazemo. . .ali ima i toga. . .gej setnja kad bi bila samo gej setnja niko ne bi imao nista protiv.
radim se o sistemskom ubacivanju bolesnih vrednosti u drustvo.
u crtane filmove vrtice itd. . .
to je kao da pedofiliju ili ovakvo bolesno ponasanje zelis samo zbog svoje volje i licnog interesa nametnes vecini na silu.

Lgbt lica trebahmju biti zasticena u smislu prava o radu,porodici itd. .ali ovo zapadno bolesno infiltriranje u sistem je grozota

Bdbdb

pre 1 godinu

“Sram te bilo, od vas perverznjaka je sve i krenulo. Ovo je posledica agende koju vi zagovarate. “

Važi se. Pre 40 godina nije bilo reči o gejevima, a i ja i svaka tada devojčica se susrela sa tonom bolesnika, čika koje nude da im se sedne u krilo u prvozu, čika koji izjutra kraj škole klapara majmunče, nastavnika od kojih se ježiš, matoraca koji dobacuju na ulici itd, još su nas tad ubedjivali da su te čike “normalne” i učili nas da se pravimo manje od makovog zrna da “ne izazivamo”. A i sad se vidi po komentarima da ste zapravo većina vas te čike: te što su izazivale, te kako su se obukle, te možda lažu, te nije joj ništa ružno reko, te oće čiča piletine itd… Vi ste zapravo bolesna ekipa.

Svakako, pusti gejeve na miru, pored njih smo bar bezbedne.

Aragorn

pre 1 godinu

E vidis: ovoj devojci verujem.
Onim glumicama...

Kao i uvek, sacekajmo presudu suda.
(a, 13. septembar 2022 13:55) Sta, glumice imaju rec koja manje tezi? Znaju bolje da glume? Psihopate su psihopate a zrtve su zrtve, bez obzira na balkanoidno razmisljanje i mozak. Ne preskaci terapije.

Nena

pre 1 godinu

Nemojte nikoga da osudjijete, zasto ranije nije prijavio. Ja sam mislila da to mene ne moze da se desi, i ako se desi da cu da prijavim. Kada se desilo, istinu za volju nije silovanje, nego uznemiravanje. Prvo mi je proslo kroz glavu da ako ga prijavim moram svom ocu i bratu da kazem da mi je stavljavo ruku između nogu, i bilo me je sramota, jednostavno nisam mogla. To me je promenilo za ceo zivot.

Sinisa

pre 1 godinu

Meni je ovo žalosno.Imaju li te devojčice majke ili sestre da se požale, da ne kažem očeve, momke, braću.Ili su uspjeh i slava toliko bitni da vas đedovi siluju godinama a vi šutite.

Bojan

pre 1 godinu

E vidis: ovoj devojci verujem.
Onim glumicama...

Kao i uvek, sacekajmo presudu suda.
(a, 13. septembar 2022 13:55)

Ništa čudno proradio ti instinkt preživljavanja... Rado bi ti i ovde napisao "sama je tražila", ali i vi gadovi znate da je bezbednije da se držitepljuvanja javnih ličnosti.

3MAJ

pre 1 godinu

Devojčice se teško osmele da kažu bilo šta. Iz straha, iz zbunjenosti, od srama i od osećaja krivice sto su ušle u tu situaciju. A sto je najgore i kada se osmele i kažu, često se ništa i ne desi. Moju ćerku od 9 godina je više puta dirao (srećom nije stiglo do više od toga) momak njene majke, i kada je izašla i rekla i kada smo prijavili policiji, nije bilo dokaza osim njene reci i nikom ništa.

Iva

pre 1 godinu

Prvo, devojke bravo na hrabrosti, istrajte u isterivanju pravde i ignorisite ove maloumnike koji nalaze opravdanja za odvratnu pedofilcinu. I to ne makar kakvu pedofilcinu, vec onu koja koristi poziciju autoriteta, onu kojoj su roditelji poverili decu na sportsko-pedagoski rad...nema gore.
Drugo, kao dete sam i sama jahala u jednom klubu u Beogradu. I nas trener je rekao "ako hoces da se takmicis, daj p..." , kao i "sto ne das p..., k'o da ti je zlatna" , kao i "dodji sedi kod brke u krilo". U drugom klubu je bio drugi brka, taj je govorio "jasi dok ti se p... ne osapunja". U trecem je bio jedan sto je pipkao, u cetvrtom neki sto je stipkao...svuda ih je bilo. No, nije to najgore. Najgore je sto je i tada i DANAS javna tajna. To znaju SVI koji su se iole zadrzali u sportu. I? Nista. Ti pedofilii su mirno radili, neki rade i dalje...
Tada smo imale 12-15 godina. Najveca ljubav na svetu su nam bili nasi konjici, a najveca zelja da se sa njima takmicimo. Nema tu ni para, ni slave...to je samo decija bezuslovna ljubav. I poverenje u trenera. I u roditelja koji nas je kod tog trenera poslao. I okruzenje koje se samo smeska na sve te gadosti koje su nam izgovarane svakodnevno, godinama... I onda, kada je doslo do fizickog kontakta neke su pobegle, a neke nisu uspele. Mi koje smo pobegle ostavile smo svoje konjice i svoje snove o medaljama...mnoge zauvek. Jos gore, mnogo gore, su prosle one koje nisu otisle.

Licemeri

pre 1 godinu

Sram te bilo, od vas perverznjaka je sve i krenulo. Ovo je posledica agende koju vi zagovarate. Ovakvi slucajevi treba da se rjesavaju u skupstini gdje treba da se vodi evidencija o clanovima koji su godinama na budzetskoj plati a nikad se za rijec nisu javili i treba im se zahvaliti na njihovom zalaganju.
(Dobrivoje, 13. septembar 2022 15:34)

Ne lupaj. Oni se zalažu da dve odrasle osobe istog pola mogu bez posledice pokazati svoju ljubav, a ne da matora drtina spopada devojčice. Da je zbog LBGT, ovaj bi spopadao dečake kao Pahomije ili Kačavenda.
Pri tome je ovaj silovatelj učesnik litija i "borac za tradicinalne moralne vrednosti" ;)

cobo

pre 1 godinu

Eh,da je zensko muško,drugacije bi postupilo,ne moze nikad jedan muškarac da se stavi u kozu zene i da deli savete,,nikad,mi jesmo slicna ziva bica ali razlika je ogromna,zena je ipak zena,ovo je muški svet !

Sinisa

pre 1 godinu

Meni je ovo žalosno.Imaju li te devojčice majke ili sestre da se požale, da ne kažem očeve, momke, braću.Ili su uspjeh i slava toliko bitni da vas đedovi siluju godinama a vi šutite.

Avanturista

pre 1 godinu

Ovde ne treba da bude baš nikakve relativizacije, očigledno je u pitanju matori perverznjak, i sumnjam da je tu početak. Što neko pomenu, i da su prijavile tad bilo bi verovatno ništa.

Ono što se meni iz ove priče pali kao lampica, to su dve stvari. Zašto ni jedna devojčica nije prijavljivala, iako su bile svesne da im priča u najmanju ruku ružne stvari? Ohrabrivao ih je i obećavao im je uspeh! Ne mogu da kažem da je nama kao narodu to osobeno, ali jeste izraženo kao karakterna crta, za put do vrha bismo svašta progutali. Nego, i iza svake priče u Holivudu stoji isti motiv, za put do slave se na svašta pristajalo, onda kad je slava izostala jer je konkurencija oštra, krenula je griža savesti i kajanje.

Druga stvar koja mi je indikativna, nisu mogle da donesu odluku da odu, iako uopšte nije obavezno, nije da je škola pa da si u obavezi. Na koju onda foru mogu u tom uzrastu da budu sigurni u mnogo krupnije životne odluke, e sad bih da menjam pol, ili neću više da budem seka, hoću da budem bata?

Огњен

pre 1 godinu

Невероватно клико се много коментатора труди да овог болесника поистовети са целим друштвом или размишљањима просечног Србина. Наравно да су га девојке одмах при првом покушају насилног понашања требале пријавити, а полиција и инспекција да реагују и одузму му дозволу за рад, казне и њега и клуб и ставе га под посебан надзор и на јавну листу сексуалних предатора. Међутим скоро је постало симптоматично како се неки труде да све што је лоше генерализују и поистовете са заосталим и да нас прикажу као Србе дивљаке. Ми који се залажемо за традиционалне вредности, брак мушкарца и жене, стуб овог друштва - породицу, почело је од оног Зорана Остојића да називају погрдним именом литијаши. Што су ваше увреде веће то ћемо ми бити упорнији у очувању наших вредности и зато овакве сподобе као што је овај власник коњичког клуба треба дебело казнити, послати у затвор, затворити му клуб и одузети сву имовину.

Levy

pre 1 godinu

Ima li krivice onih koji dozvole da slucaj na sudu zastari ili sto nekom od optuzenih kasnije dodijele neku nagradu isti oni koji urgiraju da se proces razvuce do zastarjelosti?

izgubili ste

pre 1 godinu

(Огњен, 13. septembar 2022 16:40)

Zato što tvoji drugovi i saborci tradicionalisti pišu da su ćutale jer su htele uspeh, pošto je konjički sport kod nas savršen za slavu i bogaćenje...svi ste vi iste glave ali džabe vam, nećete napraviti od Srbije pravoslavni Iran.

Dobrivoje

pre 1 godinu

Tradicionalne srpske porodične vrednosti. Takvi monstrumi su prvi što bace kamen na one "perverznjake" što šetaju.
(Jessie,

Sram te bilo, od vas perverznjaka je sve i krenulo. Ovo je posledica agende koju vi zagovarate. Ovakvi slucajevi treba da se rjesavaju u skupstini gdje treba da se vodi evidencija o clanovima koji su godinama na budzetskoj plati a nikad se za rijec nisu javili i treba im se zahvaliti na njihovom zalaganju.

John

pre 1 godinu

(Komša, 13. septembar 2022 19:22)

Nema nikakve vajde od toga što će ostati zapisano. Do sada je zastarilo. Na sudu neće mići da se koristi ni kao otežavajuća okolnost.

Kakva je blokada da se roditeljima saopšti? Najveća moguća... Stid, sramota, pojma nema kako bi roditelji to primili, prihvatili. A sasvim moguće da se boji rekacije nekog od muških članova porodice. Ne prema njoj (mada ima i takvih, nažalost) već prema njemu. Da će otac, brat ili muž (ako ga ima) da napasnika polome, toliko da (i) oni zaglave zatvora.

Generalno, razlozi su i subjektivni i objektivni. Ovi drugi su: nepoverenje u sistem, da je bilo ko iz sistema može zaštititi, da joj može pomoći bilo da dobije pravdu, bilo da sama izađe na kraj s tim.
A subjektivni... Pa, subjektivni razlozi se mogu naći u mnogim komentarima na ovu i slične vesti...

Šta je rešenje? Bojim se da ga nema. Bar ne na kratak ili srednji rok. Eventualno na dugi rok, ali i to je pod ogromnim znakom pitanja.

Jessie

pre 1 godinu

Sram te bilo, od vas perverznjaka je sve i krenulo. Ovo je posledica agende koju vi zagovarate. Ovakvi slucajevi treba da se rjesavaju u skupstini gdje treba da se vodi evidencija o clanovima koji su godinama na budzetskoj plati a nikad se za rijec nisu javili i treba im se zahvaliti na njihovom zalaganju.
(Dobrivoje, 13. septembar 2022 15:34)

Ha ha ha. "Mi" perverznjaci želimo da šetamo, dok "litijaši" siluju devojčice, i to je nekako "naša" krivica i agenda? Pa vi više ne znate ni gde udarate, koliko mentalne gimnastike vi morate da radite da biste opravdali vaše teorije "zavijere"? Vratite se odakle ste došli i tamo širite mržnju, a ne u mojoj evropskoj Srbiji.

mare

pre 1 godinu

ovde se svi ponasaju ko da deca nisu nikad bili. pa mozete li vi da zamislite reakciju svog deteta kada mu neko zapreti da ce mu ubiti mamu tatu, brata sestru ako nesto kaze i taj iskonski duboki strah koji deca osecaju u tim momentima. meni kao skeptiku je trebalo cetiri decenije da skapiram kakvih sve manipulatora i lazova ima, a verujem da nisam ni zagrebao dubinu. Kao otac decaka i devojcice, koliko god bio racionalan i posten ne bi me zaustavila sva milicija i sudstvo da ovom dripcu i ovakvima ne napravim pakao jedno 14 kolena u krug, i prababinu sestru i njene potomke bi mu nasao.

mare

pre 1 godinu

ne znam kako bi normalan covek postupio da mu neko siluje dete? mene bi to u dubini unistilo, jer osnovnu duznost koju imam kao otac, da prehranim i zastitim porodicu nisam ispunio. Osveta kao cin ne bi bila dovoljna, sudstvo i institucije u ovoj drzavi su same po sebi poruga za svakog ko je doziveo nepravdu. Ovi sto su im krivi LBGT i ostali, pa to je cista glupost u osnovi drzava je zakazala u prevenciji obelezavanju, jasnom seksualnih delikvenata i edukaciji mladih kako da se zastite. Ovaj ce sada da odrobija daj bize par godina i da promeni ime i preseli se u neko manje mesto i opet sve nanovo.

dude

pre 1 godinu

E vidis: ovoj devojci verujem.
Onim glumicama...

Kao i uvek, sacekajmo presudu suda.
(a, 13. septembar 2022 13:55)

da. ako su poznate, same su krive.
pogotovo ako nisu srpkinje.
jel to šema?

Dobrivoje

pre 1 godinu

Ne lupaj. Oni se zalažu da dve odrasle osobe istog pola mogu bez posledice pokazati svoju ljubav, a ne da matora drtina spopada devojčice. Da je zbog LBGT, ovaj bi spopadao dečake kao Pahomije ili Kačavenda.
Pri tome je ovaj silovatelj učesnik litija i "borac za tradicinalne moralne vrednosti" ;)

Cuo sam za to. Pricali su Pahomije i Kacavenda

John

pre 1 godinu

(Огњен, 13. septembar 2022 16:40)

Nekad neko mora da bude i đavolji advokat, pa zato evo:

OK, prijave ga odmah. I šta onda? Njena/njihova reč protiv njegove. Policija bi rekla "A gde su vam dokazi za to" ili "Nije to ništa".
Šta je ova bila tada sa 17 godina? Niko i ništa. Da je rekla bilo šta, koliko njih bi reklo "Balavica se zalubila u učitelja, pa bi sad da mu napakosti i izmišlja zbog neuzvraćene ljubavi" ili tako neku sličnu gadost ili nebulozu.
Kad je bio "Slučaj Lečić" slušali smo "A gde su materijalni dokazi?". OK, a gde su sada?
Ovde je vrlo teško dokazati i seksualno zlostavljanje dece koja imaju jedocifren broj godina, koja o seksu ne znaju ama baš ništa, koja jednostavno to ne mogu da izmisle, a kamo li kad je žrtva starija.

Zatvaranje kluba? Oduzimanje imovine?
Umesto što se busaš u grudi za šta se sve zalažeš, odvoj malo vremena i edukuj se o elementarnim stvarima. Počev od toga kada, ko, kako i pod kojim uslovima može u zatvor i na koliko vremena
Nije teško, ne trebaju 4 godine pravnog fakulteta, samo malo čitanja ili da pitaš nekoga da ti objasni.

Prle

pre 1 godinu

Srpska pravoslavna crkva ima 10 miliona vernika i nebrojeno sveštenstva... biti mnogo veći.
(David - nije srpski ćutat

Rodjen si za politicara. Cuj 10mil vjernika. Ima nas podosta koji smo Srbi a ne idemo u crkvu. Obzirom da nam Milosevic nije dao drzavljanstvo vjerovatno nismo ni Srbi, pogotovo za one sto im je ijekavica trn u oku/uhu.
Ali nema veze neka su Kinezi dobili srpsko drzavljanstvo.

Edgar

pre 1 godinu

Bora rakijaš, očevi i braća čekaju sudstvo u ovoj državi jer je Srbija država i nakon deljenja pravde prošli bi gore nego dotični manijak.
Najzdravlje.

David - nije srpski ćutati

pre 1 godinu

Licemeri, to što je on učesnik litija to znači da je imao više maski, tebi smetaju litije, Pahomije i Kačavenda.
Srpska pravoslavna crkva ima 10 miliona vernika i nebrojeno sveštenstva i ti si nabrojao tri imena iz tog broja ako počnemo da prebrojavamo manijake među protivnicima SPC mislim da će procenat biti mnogo veći.

Komša

pre 1 godinu

John, 13. septembar 2022 18:35)
Treba da prijave odmah.
Baš zbog ovakvih slučajeva.
Ovog lika su prvo prijavile dve devojke. Nisu dobile satisfakciju,uspeo je da se izvuče - ali ostalo je zapisano.
Uvek je bolje prijaviti odmah.

Slučaj Lečić ne možemo porediti sa ovim.
Izmedju ostalig što je "oštecena prikavila odmah" ali nekog "šefa njene mame" koji ju je "sačekao go u svom stanu" a onda je u taj datum pokusala da "uglavi" Lečica (bas u vreme kada je igrao predstavu !?).
Ovo je drugo.

Meni je drugo nesto nejasno - shvatam strah zrtve da prijavi odmah,da se poveri drugarici,drugu ali mi nije kasno kava je to blokada kada ni roditeljima ne saopšti.
Da li smo se toliko otudjili (roditelji i deca) da deca ne mogu da se povere kada im se desava nesto tako strasno.

Znao bi sigurno neki tata ovo da resi kako treba i da izgura do kraja.
Iskreno - jahao bih ga do tuzioca .

Licemeri

pre 1 godinu

Davide, ne da si promašio gol, nego si promašio celu loptu.
Ja ne optužujem ni celu SPC ni sve vernike, niti su, sa druge strane, ovi navedeni jedini takvi u toj organizaciji (ko zna šta bi sve isplivalo kada bi neko imao hrabrosti da razmota to klupko).

Moj komentar je odgovor na tvrdnju da je propagiranje LGBT agende krivo za to što se dešavaju ovakvi slučajevi. Zato sam i naveo da je ovaj silovatelj očigledno bio protiv LGBT, tj. nije bio pod uticajem njihove propagande.
A što se broja ovih ili onih tiče, ne bih licitirao o tome, ali seti se da su veliki kriminalci bili veliki "vernici" ;)

ja

pre 1 godinu

@ (A, 13. septembar 2022 15:53)

Ako se to, ne daj Bože, desi mom detetu, samo neka mi kaže i nema problema. Prijaviću ja njega policiji, ali NAKON što ja “porazgovaram” s njim…

Perikle

pre 1 godinu

"Došao je, počeo da me masira, pa da me primorava na užasne stvari. Pokušala sam da se izmigoljim, međutim on me je držao, u tom trenutku shvatila sam da sam ostala potpuno sama s njim u Lipovičkoj sumi usred noći.."

Ja sam odrastao muškarac ali da u sred noći ostanem u Lupovačkoj šumi gotovo sam bio bih itekako svestan svoje ranjivosti u sred nedođije. Neverovatno da mlada devojka postane toga svesna tek kada silivatelj počne da je masira?
Lično verujem da matori jeste napasnik ali reči devojčice nisu logične.

Miki

pre 1 godinu

Hm. Mala nije reagovala na njegove napade? Cutala je godinu dana dok ovaj nije opet nesto pokusao...(nisam citao sve samo pocetak) Ali na pocetkh mi vec jasno sve. Nju bih ja osudio za saucesnika. Alo bre ti to odobravas cutanjem? Wtf? Normalno je da ako te neko napadne da to negde prijavis, kazes toditeljima, policiji, advokatu, komsiji??? Ona cuti i trpi dalje?

Јабучило

pre 1 godinu

mi muškarci prvi treba da podržimo žrtve, a sud nek sudi. ne valja da prva reakcije bude, ma sama je tražila...
(centarfor, 13. septembar 2022 14:22)

Да пријаве одмах, мало ко би то рекао. Али када се накнадно сете, а још се испостави да су се враћале...

Увек пријавите одмах. Одмах и код доктора ако је дошло до насилног односа. Да ђубре робија, да му се не да нова прилика.

John

pre 1 godinu

(Age of consent u Srbiji je 14 godina, 14. septembar 2022 19:48)

To što je nešto legalno, odnosno nije kažnjivo, ne znači automatski da je normalno i moralno.
Evo ovako, na primer: (izvinjavam se na morbidnosti, ali mora se..)
- Da li je normalan i moralan seksualni odnos između brata i sestre? (ili dva brata, ili dve sestre, kad si već sam pomenuo LGBT?) U mnogim državama to je kažnjivo, ma koliko godina imali. U Srbiji je kažnjivo samo ako je jedno mlađe od 18. Ako su oboje 18+ nikokm ništa.
- Isto pitanje za oca i ćerku, majku i sina, babu i unuka, dedu i unuku?

"koji napastvuju predpubertetsku decu"

Da li si uopšte svestan u kom uzrastu počinje pubertet?

"90% muskaraca najvise privlace devojke starosti od od 15-16 godina pa do 25-26 godina"

Je l' može neki kredibilan dokaz za ovu tvrdnju?

Dakle, ako tvrdiš da nema ničeg lošeg u tome što jedan starkelja balavi na devojčice od 13-14 godina kojima deda može da bude - imaš ozbiljan problem u glavi i ozbiljna pomoć ti je potrebna. Nažalost, nisam kvalifikovan da je pružim...

Kiza

pre 1 godinu

(a, 13. septembar 2022 13:55) Sta, glumice imaju rec koja manje tezi? Znaju bolje da glume? Psihopate su psihopate a zrtve su zrtve, bez obzira na balkanoidno razmisljanje i mozak. Ne preskaci terapije.
(Aragorn, 13. septembar 2022 14:36)

Ne druze, nego je u medijima nekim cudom uvek dvesta puta vise glumica i pevacica koje su silovane nego svih ostalih, pa se javlja ustisak da mozda sve to - glume. A s obirom da one ipak dobro zive od publiciteta, covek se ponekad s opravdanjem zapita na sta su sve spremne da bi se dokopale naslovnih strana.

malina

pre 1 godinu

Za vas koji se pitate zasto nije ranije nesto rekla. Mene je decak uznemiravao u skoli. Rekla sam majci koja je bila super i otisla u skolu na razgovor sa uciteljicom. Uciteljica je mene krivila...kad se incident desio, ja sam nosila suknju...ona je to morala da mi spomene. Eventualno su kaznili tog decka ali su svi drugovi bili ljuti na MENE, danima su me ignorisali zato sto je on bio kaznjen. Kad sam bila na fakultetu, isto me tako uznemiravao neki tip ispred drustva, svima je bilo smesno a mene je bilo sramota, kao da sam ja nesto lose uradila a ne on. To su samo dva incidenta ali ih je bilo vise. Svi mi mislimo da bi odmah reagovali, rekli roditeljima, zvali policiju itd ali nije toliko jednostavno. Mislim da devojke i zene u tim situacijama imaju veliki osecaj stida i krive sebe.

lala

pre 1 godinu

E vidis: ovoj devojci verujem.
Onim glumicama...

Kao i uvek, sacekajmo presudu suda.
(a, 13. septembar 2022 13:55)

Da, zato sto u Srbiji ne postoji korupcija. Ono sto se desi na sudu je uvek 100% pravilno.

Nikola

pre 1 godinu

@Јабучило - nema veze kad je prijavila. Kad je skupila hrabrost, kad je popricala i sa drugima, kad je naucila i shvatila da to nije normalno i da je pogresno i protivzakonito. Nije vazan trenutak, vaznije je sto je rekla. Sta je trebalo, da zauvek cuti ako nije odmah? Zamisli devojka ode u policiju i kaže manijak mi je dahtao za vratom i hvatao me u autobusu? Sta mislis da bi policija uradila? Nista. A takvih je na desetine svakodnevno. Ili ona kad je poceo da se "sali" s njima i prica im gadosti? Mislis da bi ucinili nesto?
Ili mislis da je ovo pogresno ili ne. Ako njega opravdavas time sto ona nije odmah reagovala, meni je onda sve jasno

Tara

pre 1 godinu

Pročitala sam sve komentare. I ja sam se nekada čudila kako to ne prijave odmah a onda čujete da je neko bio u policiji i vratio se kao ponovo zlostavljan jer ga ista tako tretira, bez poverenja i sa podsmehom. Kada su u pitanju mlade devojke i dečaci, zakon i osuda okoline prema napadaču, mora biti za pamćenje. Jedino tako će svi prihvatiti da NIJE normalno da ti trener kaže da se napalio. Setim se svog prvog dana u osnovnoj školi, manijak pored Doma zdravlja, prilazi mi i pita koliko je sati, dok sam pogledala na sat on je izvadio i počeo da masturbira. Tresla sam se kao prut, dugo sam imala traumu a i danas se plašim manijaka. Nisam odmah rekla roditeljima jer me bilo sramota (?!), imala sam samo 7 godina. Sada sa 49 polomila bih mu lobanju, kakva policija.

a

pre 1 godinu

Ako se to, ne daj Bože, desi mom detetu, samo neka mi kaže i nema problema. Prijaviću ja njega policiji, ali NAKON što ja “porazgovaram” s njim…
(ja, 13. septembar 2022 22:18) # Link komentara

Da, znam šta hoćeš da kažeš. Ali sam se plašila da bi moj muž i/ili trener, koji je takođe rekao da će ga udaviti, na kraju završili sa krivičnom prijavom, za razliku od starog perverznjaka. Na kraju ne bi mogli da se odbrane. Jedina uteha je što ga je firma sklonila, ali gde i kako, to ne znamo...

malina

pre 1 godinu

Ako se to, ne daj Bože, desi mom detetu, samo neka mi kaže i nema problema. Prijaviću ja njega policiji, ali NAKON što ja “porazgovaram” s njim…
(ja, 13. septembar 2022 22:18)

Da i onda ces ti da zavrsis u zatvoru i svi ce govoriti kako je tvoje dete problematicno i lazljivo. Nemoj biti naivan, nije toliko jednostavno na zalost.

Ok

pre 1 godinu

90% muskaraca najvise privlace devojke starosti od od 15-16 godina pa do 25-26 godina, sve iznad 26 godina je druga liga i to je oduvek tako bilo i oducek ce tako i ostati, nikakav socijalni inzenjering nece to promeniti.
(Age of consent u Srbiji je 14 godina, 14. septembar 2022 19:48)

I vas 90+% muskaraca da prihvatite da ste druga liga, bez konstantnog kukumavcenja zasto i kako

Nisu deca kriva roditelji su

pre 1 godinu

Krajem 2010. godine imala je večernji trening, a kako ju je sledećeg jutra čekao još jedan, odlučila je da prenoći u klubu, što je bila uobičajena stvar za jahače u ovom klubu, i za žene, devojke i za muškarce.

Jel bila uobičajena stvar i za roditelje maloletne devojke?

Age of consent u Srbiji je 14 godina

pre 1 godinu

Ne kazem da je moralno, definitivno je nemoralno da starac bude sa 14-godisnjakinjom, ali nije nelegalno. Medjutim posto zivimo u liberalnom dobu, onda ispada da nije ni nemoralno jer, toboze, svako od nas ima "telesku autonomiju" i sa svojim telom moze da radi "sta hoce" tj. to je novi moral. I upravo ti koji bi kriminalizovali svaki odnos izmedju odraslih muskaraca i srednjoskolki 15-18 godina starosti najvatrenije zagovaraju tu tezu o neupitnosti teleske autonomije i LGBT nakaradnosti.
Catfishing eksperimenti na netu dokazuju da ogromna vecina muskaraca najvise padaju na devojke od 15 do 26 godina, dakle srednjoskolke i studentkinje, samo mnogi to nece priznati otvoreno pred drugima jer se plase okoline. Uzmi slike nekih privlacnih glumica iz vremena kada su imale 15-16 godina, pokazi ih svojim NAJBLIZIM PRIJATELJIMA (samo nemoj reci koliko im je godina) i pitaj ih prosto pitanje "DA LI BI TI OVU *****?", tako ces oktriti da su skoro svi tvoji prijatelji navodno "zli pedofili" - naravno, samo po toj novoj, postmodernistickoj definiciji. :)
Secam se vrlo dobro neke debele feministkinje koja je tvdila da je pedofil svaki 30-godina star muskarac koji samo pomisli da bude sa 20-godisnjom devojkom: ja kada sam imao 33 godine sam bio sa jednom 19-snjakinjom - mogu samo reci da je to bilo nesto nezaboravno - ta feministkinja je govorila da nju uopste ne zanimaju krivicni zakoni, ona "ne priznaje" ni srpske ni evropske krivicne zakone i ona bi mene zbog toga strpala u zatvor. :)

Arhivator

pre 1 godinu

(mare, 13. septembar 2022 20:21)

Ne samo strah...
Deca su obično od malena učena i naučena da se "stariji" ima poštovati, slušati, i da je stariji uvek u pravu. Zapravo, bilo ko u poziciji autoriteta nad njima.
Osim toga, predatori odlično umeju da namirišu decu koja su "pogodna" za zlostavljanje; koja su tiha, mirna, povučena, ranjiva - decu koju mogu bez problema da napadnu.
Takođe su i odlični manipulatori.
Vidim da je neko napisao da rešenja najverovatnije nema. Ima ga. Ali do njega ćemo doći samo kada žrtvama počne da se veruje i kada ljudi postanu svesni da predator može biti bilo ko - njihov prvi komšija, njihov šef ili kolega s posla, njihov prijatelj, čak i neko iz njihove familije; kada prestanu pitanja koja počinju sa "Zašto..." upućena žrtvi (jer onaj ko mora da postavi takvo pitanje, odgovor će dobiti i razumeti tek kada se to isto desi njemu/njoj)

Age of consent u Srbiji je 14 godina

pre 1 godinu

Ako bi sutra odnos izmedju izmedju 30+ godina starog muskarca i 20-godisnje devojke zaista postao krivicno delo "pedofilija", kako to zamisljaju i zele postomodernisticko-feministicki ideolozi, i ako bi MUP nekako uspevao da pohapsi sve ili vecinu 30+ godina starih muskaraca koji su nekada makar pokusali da zbare neku 20-godisnjakinju, verujte mi, Republika Srbija ne bi imala ni blizu dovoljno velike kapacitete za njihovo zatvaranje. ;)

roditeljska sramoto i bruko

pre 1 godinu

Meni je ovo žalosno.Imaju li te devojčice majke ili sestre da se požale, da ne kažem očeve, momke, braću.Ili su uspjeh i slava toliko bitni da vas đedovi siluju godinama a vi šutite.
(Sinisa, 13. septembar 2022 14:40)

Đukić je samo izvršilac radova, a prljavi posao (tj. silovanje) su uradile porodice ovih devojčica, koje su ih redovno isporučivale i ne pitajući za njih. I roditelje u zatvor, jer su saučesnici u zločinu.

Age of consent u Srbiji je 14 godina

pre 1 godinu

Sto tek sada prijavljuju? :|
Ako su tada dale pristanak i ako su imale 14 ili vise godina, u tom slucaju to NIJE pedofilija i niko mu nista ne moze: ni mediji, ni tuzilastva, ni sudovi, ni nevladine organizacije...
Naime, age of consent u Srbiji je 14 godina, tako da je seksualni odnos izmedju starijeg mudkarca i 14, 15, 16 ili 17 godina stare devojke potpuno legalan. I u svim zemljama Evrope age of consent je od 13 do 16 godija. Drugo je sto je stvoren narativ da je to nesto kao nenormalno i nelegalno, a iza tog narativa stoje oni koji podrzavaju LGBT nakaradnosti.
Odnos izmedju starijeg muskarca i devojke koja ima 14 ili vise godina nije pedofilija, u potpunosti je u skladu sa zakonom, medijima i nevladinim organizacijama bi bolje da se bave borbom protiv istinse pedofilije, protiv bolesnika koji napastvuju predpubertetsku decu.
90% muskaraca najvise privlace devojke starosti od od 15-16 godina pa do 25-26 godina, sve iznad 26 godina je druga liga i to je oduvek tako bilo i oducek ce tako i ostati, nikakav socijalni inzenjering nece to promeniti.

Psiho Log

pre 1 godinu

Javna je tajna da je najviše lezbo devojaka u ženskom fudbalu. Dovoljno je grub sport da bi se osećale kao muškarci. Drugo što se zna je da pedofili i pedofilke na svaki način pokušavaju da se zaposle u obdaništima i predškolskim ustanovama. Verujem da su tamo manjina ali treba redovno ispitati decu kako se ponaša neki vaspitač ili vaspitačica.

Dobrivoje

pre 1 godinu

Tradicionalne srpske porodične vrednosti. Takvi monstrumi su prvi što bace kamen na one "perverznjake" što šetaju.
(Jessie,

Sram te bilo, od vas perverznjaka je sve i krenulo. Ovo je posledica agende koju vi zagovarate. Ovakvi slucajevi treba da se rjesavaju u skupstini gdje treba da se vodi evidencija o clanovima koji su godinama na budzetskoj plati a nikad se za rijec nisu javili i treba im se zahvaliti na njihovom zalaganju.

Miki

pre 1 godinu

Hm. Mala nije reagovala na njegove napade? Cutala je godinu dana dok ovaj nije opet nesto pokusao...(nisam citao sve samo pocetak) Ali na pocetkh mi vec jasno sve. Nju bih ja osudio za saucesnika. Alo bre ti to odobravas cutanjem? Wtf? Normalno je da ako te neko napadne da to negde prijavis, kazes toditeljima, policiji, advokatu, komsiji??? Ona cuti i trpi dalje?

Avanturista

pre 1 godinu

Ovde ne treba da bude baš nikakve relativizacije, očigledno je u pitanju matori perverznjak, i sumnjam da je tu početak. Što neko pomenu, i da su prijavile tad bilo bi verovatno ništa.

Ono što se meni iz ove priče pali kao lampica, to su dve stvari. Zašto ni jedna devojčica nije prijavljivala, iako su bile svesne da im priča u najmanju ruku ružne stvari? Ohrabrivao ih je i obećavao im je uspeh! Ne mogu da kažem da je nama kao narodu to osobeno, ali jeste izraženo kao karakterna crta, za put do vrha bismo svašta progutali. Nego, i iza svake priče u Holivudu stoji isti motiv, za put do slave se na svašta pristajalo, onda kad je slava izostala jer je konkurencija oštra, krenula je griža savesti i kajanje.

Druga stvar koja mi je indikativna, nisu mogle da donesu odluku da odu, iako uopšte nije obavezno, nije da je škola pa da si u obavezi. Na koju onda foru mogu u tom uzrastu da budu sigurni u mnogo krupnije životne odluke, e sad bih da menjam pol, ili neću više da budem seka, hoću da budem bata?

mile76

pre 1 godinu

Ne želim da ulazim u to da li je istina ili ne, ko zna da sam žensko možda bi isto postupio mada sumnjam ali ajde.. Ali ako te je prvi put napao, oborio i pokušao da siluje ti se vraćaš opet u taj klub kao da se ništa nije desilo kao u fazonu ma neće vise???? Onda još ostaješ da spavaš tu nakon nekog vremena!!????
Mislim koji mozak treba da imaš da bi to uradila?

David - nije srpski ćutati

pre 1 godinu

Licemeri, to što je on učesnik litija to znači da je imao više maski, tebi smetaju litije, Pahomije i Kačavenda.
Srpska pravoslavna crkva ima 10 miliona vernika i nebrojeno sveštenstva i ti si nabrojao tri imena iz tog broja ako počnemo da prebrojavamo manijake među protivnicima SPC mislim da će procenat biti mnogo veći.

Sinisa

pre 1 godinu

Meni je ovo žalosno.Imaju li te devojčice majke ili sestre da se požale, da ne kažem očeve, momke, braću.Ili su uspjeh i slava toliko bitni da vas đedovi siluju godinama a vi šutite.

a

pre 1 godinu

Šta, samo što je neko javna ličnost, to odmah znači da laže i da time traži publicitet? Ne kažem da nema toga, samo ne bi trebalo ni u startu odbacivati takve izjave samo zato što je neko poznat.
(milan, 13. septembar 2022 14:12)

One glumice su javne licnosti u pm.

Genijalan komentar je jedna devojka ostavila jos onda. Napisala je: "Odbila sam nepristojnu ponudu, drugarica nije. Ona je sada docent na fakultetu, ja nisam. Je li treba i nju da podrzim kad se seti sta se desilo?"

Sinisa

pre 1 godinu

Meni je ovo žalosno.Imaju li te devojčice majke ili sestre da se požale, da ne kažem očeve, momke, braću.Ili su uspjeh i slava toliko bitni da vas đedovi siluju godinama a vi šutite.

dogodine do Prizrena dogodine do Knina

pre 1 godinu

Tradicionalne srpske porodične vrednosti. Takvi monstrumi su prvi što bace kamen na one "perverznjake" što šetaju.
(Jessie, 13. septembar 2022 14:51)

Preterujes. .ovo je nenormalno ponasanje i raritet da se ne lazemo. . .ali ima i toga. . .gej setnja kad bi bila samo gej setnja niko ne bi imao nista protiv.
radim se o sistemskom ubacivanju bolesnih vrednosti u drustvo.
u crtane filmove vrtice itd. . .
to je kao da pedofiliju ili ovakvo bolesno ponasanje zelis samo zbog svoje volje i licnog interesa nametnes vecini na silu.

Lgbt lica trebahmju biti zasticena u smislu prava o radu,porodici itd. .ali ovo zapadno bolesno infiltriranje u sistem je grozota

Perikle

pre 1 godinu

"Došao je, počeo da me masira, pa da me primorava na užasne stvari. Pokušala sam da se izmigoljim, međutim on me je držao, u tom trenutku shvatila sam da sam ostala potpuno sama s njim u Lipovičkoj sumi usred noći.."

Ja sam odrastao muškarac ali da u sred noći ostanem u Lupovačkoj šumi gotovo sam bio bih itekako svestan svoje ranjivosti u sred nedođije. Neverovatno da mlada devojka postane toga svesna tek kada silivatelj počne da je masira?
Lično verujem da matori jeste napasnik ali reči devojčice nisu logične.

Огњен

pre 1 godinu

Невероватно клико се много коментатора труди да овог болесника поистовети са целим друштвом или размишљањима просечног Србина. Наравно да су га девојке одмах при првом покушају насилног понашања требале пријавити, а полиција и инспекција да реагују и одузму му дозволу за рад, казне и њега и клуб и ставе га под посебан надзор и на јавну листу сексуалних предатора. Међутим скоро је постало симптоматично како се неки труде да све што је лоше генерализују и поистовете са заосталим и да нас прикажу као Србе дивљаке. Ми који се залажемо за традиционалне вредности, брак мушкарца и жене, стуб овог друштва - породицу, почело је од оног Зорана Остојића да називају погрдним именом литијаши. Што су ваше увреде веће то ћемо ми бити упорнији у очувању наших вредности и зато овакве сподобе као што је овај власник коњичког клуба треба дебело казнити, послати у затвор, затворити му клуб и одузети сву имовину.

Bojan

pre 1 godinu

E vidis: ovoj devojci verujem.
Onim glumicama...

Kao i uvek, sacekajmo presudu suda.
(a, 13. septembar 2022 13:55)

Ništa čudno proradio ti instinkt preživljavanja... Rado bi ti i ovde napisao "sama je tražila", ali i vi gadovi znate da je bezbednije da se držitepljuvanja javnih ličnosti.

milan

pre 1 godinu

E vidis: ovoj devojci verujem.
Onim glumicama...

Kao i uvek, sacekajmo presudu suda.
(a, 13. septembar 2022 13:55)

Šta, samo što je neko javna ličnost, to odmah znači da laže i da time traži publicitet? Ne kažem da nema toga, samo ne bi trebalo ni u startu odbacivati takve izjave samo zato što je neko poznat.

Aragorn

pre 1 godinu

E vidis: ovoj devojci verujem.
Onim glumicama...

Kao i uvek, sacekajmo presudu suda.
(a, 13. septembar 2022 13:55) Sta, glumice imaju rec koja manje tezi? Znaju bolje da glume? Psihopate su psihopate a zrtve su zrtve, bez obzira na balkanoidno razmisljanje i mozak. Ne preskaci terapije.

bivši

pre 1 godinu

Ономад једна будала из комшилука насрнула на моју кћерку док је пазила његову децу. Срећом она је успела да побегне и јави браћи шта јој се десило. Тројица најстаријих су убили духа у том човеку. Провео је следећих месец дана у болници. Један син сломио шаку од силних удараца. Сва деца су се бавила спортом (и дан данас). Полиција је по закону узела извештај…и то је био крај. И дан данас ме тај комшија избегава и прелази на другу страну улице када види мене или моју децу. Додуше и њега избегава цело насеље. Тај исти имао 3 цурице које су данас младе девојке и живе далеко од њега.

Kiza

pre 1 godinu

(a, 13. septembar 2022 13:55) Sta, glumice imaju rec koja manje tezi? Znaju bolje da glume? Psihopate su psihopate a zrtve su zrtve, bez obzira na balkanoidno razmisljanje i mozak. Ne preskaci terapije.
(Aragorn, 13. septembar 2022 14:36)

Ne druze, nego je u medijima nekim cudom uvek dvesta puta vise glumica i pevacica koje su silovane nego svih ostalih, pa se javlja ustisak da mozda sve to - glume. A s obirom da one ipak dobro zive od publiciteta, covek se ponekad s opravdanjem zapita na sta su sve spremne da bi se dokopale naslovnih strana.

Napo Leon

pre 1 godinu

Moram da priznam da mi je malo čudno što je devojka koja je bila već napadnuta ostala da noći sa monstrumom u sred šume
Međutim to nikako ne umanjuje njegovu krivicu
Devojci verujem,ali više se mora raditi na edukaciji devojčica i dece uopšte,da postanu sposobni da primete i prijave svaki vid zlostavljanja u samom začetku,kako bi zaštitili sami sebe,ali i druge

Јабучило

pre 1 godinu

mi muškarci prvi treba da podržimo žrtve, a sud nek sudi. ne valja da prva reakcije bude, ma sama je tražila...
(centarfor, 13. septembar 2022 14:22)

Да пријаве одмах, мало ко би то рекао. Али када се накнадно сете, а још се испостави да су се враћале...

Увек пријавите одмах. Одмах и код доктора ако је дошло до насилног односа. Да ђубре робија, да му се не да нова прилика.

Jessie

pre 1 godinu

Sram te bilo, od vas perverznjaka je sve i krenulo. Ovo je posledica agende koju vi zagovarate. Ovakvi slucajevi treba da se rjesavaju u skupstini gdje treba da se vodi evidencija o clanovima koji su godinama na budzetskoj plati a nikad se za rijec nisu javili i treba im se zahvaliti na njihovom zalaganju.
(Dobrivoje, 13. septembar 2022 15:34)

Ha ha ha. "Mi" perverznjaci želimo da šetamo, dok "litijaši" siluju devojčice, i to je nekako "naša" krivica i agenda? Pa vi više ne znate ni gde udarate, koliko mentalne gimnastike vi morate da radite da biste opravdali vaše teorije "zavijere"? Vratite se odakle ste došli i tamo širite mržnju, a ne u mojoj evropskoj Srbiji.

Vlado

pre 1 godinu

Iskren da budem,
Jedino pravo i realno resenje za ovakvog pedofila je kastracija,dozivotni zatvor ,ali to kosta drzavu jako mnogo a on bi imao sva prava u zatvoru pa bi idealno bilo streljanje ili elektricna stolica.
Nemam uopste razumevanje za ovako nesto i ne zelim ni da ga imam. Streljanje je opravdano.

Fabrika čipova

pre 1 godinu

I dalje dobar broj komentatora se pita o krivici žrtve i to je izvanredan pokazatelj zašto su ove, tada devojčice, sada žene ćutale i zašto se ovakvi monstrumi i dalje izvlače nekažnjeno.
Strašno je kako smo zaostalo društvo.

Licemeri

pre 1 godinu

Sram te bilo, od vas perverznjaka je sve i krenulo. Ovo je posledica agende koju vi zagovarate. Ovakvi slucajevi treba da se rjesavaju u skupstini gdje treba da se vodi evidencija o clanovima koji su godinama na budzetskoj plati a nikad se za rijec nisu javili i treba im se zahvaliti na njihovom zalaganju.
(Dobrivoje, 13. septembar 2022 15:34)

Ne lupaj. Oni se zalažu da dve odrasle osobe istog pola mogu bez posledice pokazati svoju ljubav, a ne da matora drtina spopada devojčice. Da je zbog LBGT, ovaj bi spopadao dečake kao Pahomije ili Kačavenda.
Pri tome je ovaj silovatelj učesnik litija i "borac za tradicinalne moralne vrednosti" ;)

Komša

pre 1 godinu

John, 13. septembar 2022 18:35)
Treba da prijave odmah.
Baš zbog ovakvih slučajeva.
Ovog lika su prvo prijavile dve devojke. Nisu dobile satisfakciju,uspeo je da se izvuče - ali ostalo je zapisano.
Uvek je bolje prijaviti odmah.

Slučaj Lečić ne možemo porediti sa ovim.
Izmedju ostalig što je "oštecena prikavila odmah" ali nekog "šefa njene mame" koji ju je "sačekao go u svom stanu" a onda je u taj datum pokusala da "uglavi" Lečica (bas u vreme kada je igrao predstavu !?).
Ovo je drugo.

Meni je drugo nesto nejasno - shvatam strah zrtve da prijavi odmah,da se poveri drugarici,drugu ali mi nije kasno kava je to blokada kada ni roditeljima ne saopšti.
Da li smo se toliko otudjili (roditelji i deca) da deca ne mogu da se povere kada im se desava nesto tako strasno.

Znao bi sigurno neki tata ovo da resi kako treba i da izgura do kraja.
Iskreno - jahao bih ga do tuzioca .

Age of consent u Srbiji je 14 godina

pre 1 godinu

Sto tek sada prijavljuju? :|
Ako su tada dale pristanak i ako su imale 14 ili vise godina, u tom slucaju to NIJE pedofilija i niko mu nista ne moze: ni mediji, ni tuzilastva, ni sudovi, ni nevladine organizacije...
Naime, age of consent u Srbiji je 14 godina, tako da je seksualni odnos izmedju starijeg mudkarca i 14, 15, 16 ili 17 godina stare devojke potpuno legalan. I u svim zemljama Evrope age of consent je od 13 do 16 godija. Drugo je sto je stvoren narativ da je to nesto kao nenormalno i nelegalno, a iza tog narativa stoje oni koji podrzavaju LGBT nakaradnosti.
Odnos izmedju starijeg muskarca i devojke koja ima 14 ili vise godina nije pedofilija, u potpunosti je u skladu sa zakonom, medijima i nevladinim organizacijama bi bolje da se bave borbom protiv istinse pedofilije, protiv bolesnika koji napastvuju predpubertetsku decu.
90% muskaraca najvise privlace devojke starosti od od 15-16 godina pa do 25-26 godina, sve iznad 26 godina je druga liga i to je oduvek tako bilo i oducek ce tako i ostati, nikakav socijalni inzenjering nece to promeniti.

Egon Kowalski

pre 1 godinu

Ne znam za vas ostale ali meni ovo zvuči kao copy/paste slučaj Mike Aleksica. Rad sa mladim devojkama, tepanje, zbližavanje, iskoriscavanje koje traje a mlade devojke iz nekakvog straha i dalje ostaju u grupi dok jednog dana konačno ne prelome i izadju iz tog pakla. Instruktor predator.

Vagica

pre 1 godinu

Skoro svaka ženska osoba se bar jednom našla u situaciji da ih neko seksualno napadne. Nekome se i ovo desi, ode do krajnjih granica... Ponašanje tih napasnika je uvek na isti fazon, i žrtve su tako vaspitavane da ćute (sramota, želja za uspehom u tome što rade i slični razlozi).
Treba drugačije vaspitavati decu oba pola.

Bdbdb

pre 1 godinu

“Sram te bilo, od vas perverznjaka je sve i krenulo. Ovo je posledica agende koju vi zagovarate. “

Važi se. Pre 40 godina nije bilo reči o gejevima, a i ja i svaka tada devojčica se susrela sa tonom bolesnika, čika koje nude da im se sedne u krilo u prvozu, čika koji izjutra kraj škole klapara majmunče, nastavnika od kojih se ježiš, matoraca koji dobacuju na ulici itd, još su nas tad ubedjivali da su te čike “normalne” i učili nas da se pravimo manje od makovog zrna da “ne izazivamo”. A i sad se vidi po komentarima da ste zapravo većina vas te čike: te što su izazivale, te kako su se obukle, te možda lažu, te nije joj ništa ružno reko, te oće čiča piletine itd… Vi ste zapravo bolesna ekipa.

Svakako, pusti gejeve na miru, pored njih smo bar bezbedne.

Dobrivoje

pre 1 godinu

Ne lupaj. Oni se zalažu da dve odrasle osobe istog pola mogu bez posledice pokazati svoju ljubav, a ne da matora drtina spopada devojčice. Da je zbog LBGT, ovaj bi spopadao dečake kao Pahomije ili Kačavenda.
Pri tome je ovaj silovatelj učesnik litija i "borac za tradicinalne moralne vrednosti" ;)

Cuo sam za to. Pricali su Pahomije i Kacavenda

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

Zver zasluzuje samo kavez. Posto zakon ne dozvoljava "konopac". Jedino tako nece povredjivati druge ljude. Posebno decu. Kada shvatimo da se radi o nepopravljivim patoloskim tipovima, koje drustvo treba da izoluje i javno stavi na stub srama, deca ce nam biti i bezbednija i srecnija.

John

pre 1 godinu

Čeka se Eva Ras da kaže "Nemoguće da je ikog silovao, pa mene nije silovao"

Crni humor na stranu, svakako će da slede relativizacije ovoga. Možda ne odmah, ali za nekoliko dana, do nedelju dana svakako. To smo prošli i sa Aleksićem, i sa Lečićem, skoro sa svima...
Jedino se ne sećam da je bilo ikakve relativizacije kod onog "berberina"...
Valjda zato što se on uklapa u stereotipnu predstavu prosečnog Srbina o seksualnom predatoru, napasniku i silovatelju, i likom i delom. Ako neko makar i delimično odstupa od takve predstave - "Nije to bilo baš tako", "Ko zna šta je tu bilo" i slične gluposti.
Taman posla da se utuvi u glavu da silovatelj može biti svako. Od lokalnog narkomana/alkosa/klošara, pa sve do vrhunskog sportiste/glumca/pevača... bilo koje javne ličnosti ili osobe poznate u bilo kojoj oblasti. Od polupismenog sa jedna osnovnom školom, do doktora nauka. Računajući tu i sve one između.

A

pre 1 godinu

Pa ne znam šta da vam kažem na ovo "odmah prijavite". Moju ćerku je napao jedan matorac, radnik obezbeđenja. Odmah smo otišle u policiju. Dete dalo izjavu. I posle toga, desilo se... ništa

izgubili ste

pre 1 godinu

(Огњен, 13. septembar 2022 16:40)

Zato što tvoji drugovi i saborci tradicionalisti pišu da su ćutale jer su htele uspeh, pošto je konjički sport kod nas savršen za slavu i bogaćenje...svi ste vi iste glave ali džabe vam, nećete napraviti od Srbije pravoslavni Iran.

dude

pre 1 godinu

E vidis: ovoj devojci verujem.
Onim glumicama...

Kao i uvek, sacekajmo presudu suda.
(a, 13. septembar 2022 13:55)

da. ako su poznate, same su krive.
pogotovo ako nisu srpkinje.
jel to šema?

cobo

pre 1 godinu

Eh,da je zensko muško,drugacije bi postupilo,ne moze nikad jedan muškarac da se stavi u kozu zene i da deli savete,,nikad,mi jesmo slicna ziva bica ali razlika je ogromna,zena je ipak zena,ovo je muški svet !

Prle

pre 1 godinu

Srpska pravoslavna crkva ima 10 miliona vernika i nebrojeno sveštenstva... biti mnogo veći.
(David - nije srpski ćutat

Rodjen si za politicara. Cuj 10mil vjernika. Ima nas podosta koji smo Srbi a ne idemo u crkvu. Obzirom da nam Milosevic nije dao drzavljanstvo vjerovatno nismo ni Srbi, pogotovo za one sto im je ijekavica trn u oku/uhu.
Ali nema veze neka su Kinezi dobili srpsko drzavljanstvo.

Licemeri

pre 1 godinu

Davide, ne da si promašio gol, nego si promašio celu loptu.
Ja ne optužujem ni celu SPC ni sve vernike, niti su, sa druge strane, ovi navedeni jedini takvi u toj organizaciji (ko zna šta bi sve isplivalo kada bi neko imao hrabrosti da razmota to klupko).

Moj komentar je odgovor na tvrdnju da je propagiranje LGBT agende krivo za to što se dešavaju ovakvi slučajevi. Zato sam i naveo da je ovaj silovatelj očigledno bio protiv LGBT, tj. nije bio pod uticajem njihove propagande.
A što se broja ovih ili onih tiče, ne bih licitirao o tome, ali seti se da su veliki kriminalci bili veliki "vernici" ;)

Dragan - Sava

pre 1 godinu

Strašno!! Samo mozemo da apelujemo na roditelje da pričaju deci da nisu u jedinom klubu u zemlji i da ne trpe nikakva maltretiranja i ponizavanja nego da se obrate za pomoć i što pre napuste klub u kome vlada ovakva atmosfera. Posle prve nelagodne situacije treba prijaviti i napustiti klub i za ovakve stvari mora da postoji NULTA tolerancija čak i za verbalna dobacivanja. Ne moze trener koliko god godina da ima maloletnicama da upućuje seksističke komentare. To mora da bude zakonski zabranjeno i kaznjivo.

centarfor

pre 1 godinu

statistike kažu da silovatelji bivaju prijavljeni policiji tek nakon XY silovanja, nazalost to je porazna statistika u gotovo svim zemljama, jer su žrtve u strahu od silovatelja i osude društva, okoline.

što je društvo konzervativnije, to se žrtve više plaše da prijave te psihopate.

mi muškarci prvi treba da podržimo žrtve, a sud nek sudi. ne valja da prva reakcije bude, ma sama je tražila...

John

pre 1 godinu

(Огњен, 13. septembar 2022 16:40)

Nekad neko mora da bude i đavolji advokat, pa zato evo:

OK, prijave ga odmah. I šta onda? Njena/njihova reč protiv njegove. Policija bi rekla "A gde su vam dokazi za to" ili "Nije to ništa".
Šta je ova bila tada sa 17 godina? Niko i ništa. Da je rekla bilo šta, koliko njih bi reklo "Balavica se zalubila u učitelja, pa bi sad da mu napakosti i izmišlja zbog neuzvraćene ljubavi" ili tako neku sličnu gadost ili nebulozu.
Kad je bio "Slučaj Lečić" slušali smo "A gde su materijalni dokazi?". OK, a gde su sada?
Ovde je vrlo teško dokazati i seksualno zlostavljanje dece koja imaju jedocifren broj godina, koja o seksu ne znaju ama baš ništa, koja jednostavno to ne mogu da izmisle, a kamo li kad je žrtva starija.

Zatvaranje kluba? Oduzimanje imovine?
Umesto što se busaš u grudi za šta se sve zalažeš, odvoj malo vremena i edukuj se o elementarnim stvarima. Počev od toga kada, ko, kako i pod kojim uslovima može u zatvor i na koliko vremena
Nije teško, ne trebaju 4 godine pravnog fakulteta, samo malo čitanja ili da pitaš nekoga da ti objasni.

ja

pre 1 godinu

@ (A, 13. septembar 2022 15:53)

Ako se to, ne daj Bože, desi mom detetu, samo neka mi kaže i nema problema. Prijaviću ja njega policiji, ali NAKON što ja “porazgovaram” s njim…

Roda

pre 1 godinu

A najbolje što su svi kao gledali, slušali i ništa nisu rekli... Otprilike kao i Mika Aleksić...
Ništa novo. Devojke, devojčice...žene...nemojte ćutati, kad vas boli, kad vam je muka...kad osećate da nije kako treba! Recite uvek roditeljima, ili prijatelju nekom ili učiteljici, profesoru..kome verujete. Nemojte samo ćutati. A roditelji, umesto da gledate ambicije, gledajte decu i pričajte sa njima, osluškujte...to su osetljive godine i za dečake i za devojčice.

Age of consent u Srbiji je 14 godina

pre 1 godinu

Ako bi sutra odnos izmedju izmedju 30+ godina starog muskarca i 20-godisnje devojke zaista postao krivicno delo "pedofilija", kako to zamisljaju i zele postomodernisticko-feministicki ideolozi, i ako bi MUP nekako uspevao da pohapsi sve ili vecinu 30+ godina starih muskaraca koji su nekada makar pokusali da zbare neku 20-godisnjakinju, verujte mi, Republika Srbija ne bi imala ni blizu dovoljno velike kapacitete za njihovo zatvaranje. ;)

3MAJ

pre 1 godinu

Devojčice se teško osmele da kažu bilo šta. Iz straha, iz zbunjenosti, od srama i od osećaja krivice sto su ušle u tu situaciju. A sto je najgore i kada se osmele i kažu, često se ništa i ne desi. Moju ćerku od 9 godina je više puta dirao (srećom nije stiglo do više od toga) momak njene majke, i kada je izašla i rekla i kada smo prijavili policiji, nije bilo dokaza osim njene reci i nikom ništa.

roditeljska sramoto i bruko

pre 1 godinu

Meni je ovo žalosno.Imaju li te devojčice majke ili sestre da se požale, da ne kažem očeve, momke, braću.Ili su uspjeh i slava toliko bitni da vas đedovi siluju godinama a vi šutite.
(Sinisa, 13. septembar 2022 14:40)

Đukić je samo izvršilac radova, a prljavi posao (tj. silovanje) su uradile porodice ovih devojčica, koje su ih redovno isporučivale i ne pitajući za njih. I roditelje u zatvor, jer su saučesnici u zločinu.

Age of consent u Srbiji je 14 godina

pre 1 godinu

Ne kazem da je moralno, definitivno je nemoralno da starac bude sa 14-godisnjakinjom, ali nije nelegalno. Medjutim posto zivimo u liberalnom dobu, onda ispada da nije ni nemoralno jer, toboze, svako od nas ima "telesku autonomiju" i sa svojim telom moze da radi "sta hoce" tj. to je novi moral. I upravo ti koji bi kriminalizovali svaki odnos izmedju odraslih muskaraca i srednjoskolki 15-18 godina starosti najvatrenije zagovaraju tu tezu o neupitnosti teleske autonomije i LGBT nakaradnosti.
Catfishing eksperimenti na netu dokazuju da ogromna vecina muskaraca najvise padaju na devojke od 15 do 26 godina, dakle srednjoskolke i studentkinje, samo mnogi to nece priznati otvoreno pred drugima jer se plase okoline. Uzmi slike nekih privlacnih glumica iz vremena kada su imale 15-16 godina, pokazi ih svojim NAJBLIZIM PRIJATELJIMA (samo nemoj reci koliko im je godina) i pitaj ih prosto pitanje "DA LI BI TI OVU *****?", tako ces oktriti da su skoro svi tvoji prijatelji navodno "zli pedofili" - naravno, samo po toj novoj, postmodernistickoj definiciji. :)
Secam se vrlo dobro neke debele feministkinje koja je tvdila da je pedofil svaki 30-godina star muskarac koji samo pomisli da bude sa 20-godisnjom devojkom: ja kada sam imao 33 godine sam bio sa jednom 19-snjakinjom - mogu samo reci da je to bilo nesto nezaboravno - ta feministkinja je govorila da nju uopste ne zanimaju krivicni zakoni, ona "ne priznaje" ni srpske ni evropske krivicne zakone i ona bi mene zbog toga strpala u zatvor. :)

Ok

pre 1 godinu

90% muskaraca najvise privlace devojke starosti od od 15-16 godina pa do 25-26 godina, sve iznad 26 godina je druga liga i to je oduvek tako bilo i oducek ce tako i ostati, nikakav socijalni inzenjering nece to promeniti.
(Age of consent u Srbiji je 14 godina, 14. septembar 2022 19:48)

I vas 90+% muskaraca da prihvatite da ste druga liga, bez konstantnog kukumavcenja zasto i kako

Levy

pre 1 godinu

Ima li krivice onih koji dozvole da slucaj na sudu zastari ili sto nekom od optuzenih kasnije dodijele neku nagradu isti oni koji urgiraju da se proces razvuce do zastarjelosti?

Nena

pre 1 godinu

Nemojte nikoga da osudjijete, zasto ranije nije prijavio. Ja sam mislila da to mene ne moze da se desi, i ako se desi da cu da prijavim. Kada se desilo, istinu za volju nije silovanje, nego uznemiravanje. Prvo mi je proslo kroz glavu da ako ga prijavim moram svom ocu i bratu da kazem da mi je stavljavo ruku između nogu, i bilo me je sramota, jednostavno nisam mogla. To me je promenilo za ceo zivot.

mare

pre 1 godinu

ovde se svi ponasaju ko da deca nisu nikad bili. pa mozete li vi da zamislite reakciju svog deteta kada mu neko zapreti da ce mu ubiti mamu tatu, brata sestru ako nesto kaze i taj iskonski duboki strah koji deca osecaju u tim momentima. meni kao skeptiku je trebalo cetiri decenije da skapiram kakvih sve manipulatora i lazova ima, a verujem da nisam ni zagrebao dubinu. Kao otac decaka i devojcice, koliko god bio racionalan i posten ne bi me zaustavila sva milicija i sudstvo da ovom dripcu i ovakvima ne napravim pakao jedno 14 kolena u krug, i prababinu sestru i njene potomke bi mu nasao.

John

pre 1 godinu

(Age of consent u Srbiji je 14 godina, 14. septembar 2022 19:48)

To što je nešto legalno, odnosno nije kažnjivo, ne znači automatski da je normalno i moralno.
Evo ovako, na primer: (izvinjavam se na morbidnosti, ali mora se..)
- Da li je normalan i moralan seksualni odnos između brata i sestre? (ili dva brata, ili dve sestre, kad si već sam pomenuo LGBT?) U mnogim državama to je kažnjivo, ma koliko godina imali. U Srbiji je kažnjivo samo ako je jedno mlađe od 18. Ako su oboje 18+ nikokm ništa.
- Isto pitanje za oca i ćerku, majku i sina, babu i unuka, dedu i unuku?

"koji napastvuju predpubertetsku decu"

Da li si uopšte svestan u kom uzrastu počinje pubertet?

"90% muskaraca najvise privlace devojke starosti od od 15-16 godina pa do 25-26 godina"

Je l' može neki kredibilan dokaz za ovu tvrdnju?

Dakle, ako tvrdiš da nema ničeg lošeg u tome što jedan starkelja balavi na devojčice od 13-14 godina kojima deda može da bude - imaš ozbiljan problem u glavi i ozbiljna pomoć ti je potrebna. Nažalost, nisam kvalifikovan da je pružim...

Arhivator

pre 1 godinu

(mare, 13. septembar 2022 20:21)

Ne samo strah...
Deca su obično od malena učena i naučena da se "stariji" ima poštovati, slušati, i da je stariji uvek u pravu. Zapravo, bilo ko u poziciji autoriteta nad njima.
Osim toga, predatori odlično umeju da namirišu decu koja su "pogodna" za zlostavljanje; koja su tiha, mirna, povučena, ranjiva - decu koju mogu bez problema da napadnu.
Takođe su i odlični manipulatori.
Vidim da je neko napisao da rešenja najverovatnije nema. Ima ga. Ali do njega ćemo doći samo kada žrtvama počne da se veruje i kada ljudi postanu svesni da predator može biti bilo ko - njihov prvi komšija, njihov šef ili kolega s posla, njihov prijatelj, čak i neko iz njihove familije; kada prestanu pitanja koja počinju sa "Zašto..." upućena žrtvi (jer onaj ko mora da postavi takvo pitanje, odgovor će dobiti i razumeti tek kada se to isto desi njemu/njoj)

Iva

pre 1 godinu

Prvo, devojke bravo na hrabrosti, istrajte u isterivanju pravde i ignorisite ove maloumnike koji nalaze opravdanja za odvratnu pedofilcinu. I to ne makar kakvu pedofilcinu, vec onu koja koristi poziciju autoriteta, onu kojoj su roditelji poverili decu na sportsko-pedagoski rad...nema gore.
Drugo, kao dete sam i sama jahala u jednom klubu u Beogradu. I nas trener je rekao "ako hoces da se takmicis, daj p..." , kao i "sto ne das p..., k'o da ti je zlatna" , kao i "dodji sedi kod brke u krilo". U drugom klubu je bio drugi brka, taj je govorio "jasi dok ti se p... ne osapunja". U trecem je bio jedan sto je pipkao, u cetvrtom neki sto je stipkao...svuda ih je bilo. No, nije to najgore. Najgore je sto je i tada i DANAS javna tajna. To znaju SVI koji su se iole zadrzali u sportu. I? Nista. Ti pedofilii su mirno radili, neki rade i dalje...
Tada smo imale 12-15 godina. Najveca ljubav na svetu su nam bili nasi konjici, a najveca zelja da se sa njima takmicimo. Nema tu ni para, ni slave...to je samo decija bezuslovna ljubav. I poverenje u trenera. I u roditelja koji nas je kod tog trenera poslao. I okruzenje koje se samo smeska na sve te gadosti koje su nam izgovarane svakodnevno, godinama... I onda, kada je doslo do fizickog kontakta neke su pobegle, a neke nisu uspele. Mi koje smo pobegle ostavile smo svoje konjice i svoje snove o medaljama...mnoge zauvek. Jos gore, mnogo gore, su prosle one koje nisu otisle.

mare

pre 1 godinu

ne znam kako bi normalan covek postupio da mu neko siluje dete? mene bi to u dubini unistilo, jer osnovnu duznost koju imam kao otac, da prehranim i zastitim porodicu nisam ispunio. Osveta kao cin ne bi bila dovoljna, sudstvo i institucije u ovoj drzavi su same po sebi poruga za svakog ko je doziveo nepravdu. Ovi sto su im krivi LBGT i ostali, pa to je cista glupost u osnovi drzava je zakazala u prevenciji obelezavanju, jasnom seksualnih delikvenata i edukaciji mladih kako da se zastite. Ovaj ce sada da odrobija daj bize par godina i da promeni ime i preseli se u neko manje mesto i opet sve nanovo.

John

pre 1 godinu

(Komša, 13. septembar 2022 19:22)

Nema nikakve vajde od toga što će ostati zapisano. Do sada je zastarilo. Na sudu neće mići da se koristi ni kao otežavajuća okolnost.

Kakva je blokada da se roditeljima saopšti? Najveća moguća... Stid, sramota, pojma nema kako bi roditelji to primili, prihvatili. A sasvim moguće da se boji rekacije nekog od muških članova porodice. Ne prema njoj (mada ima i takvih, nažalost) već prema njemu. Da će otac, brat ili muž (ako ga ima) da napasnika polome, toliko da (i) oni zaglave zatvora.

Generalno, razlozi su i subjektivni i objektivni. Ovi drugi su: nepoverenje u sistem, da je bilo ko iz sistema može zaštititi, da joj može pomoći bilo da dobije pravdu, bilo da sama izađe na kraj s tim.
A subjektivni... Pa, subjektivni razlozi se mogu naći u mnogim komentarima na ovu i slične vesti...

Šta je rešenje? Bojim se da ga nema. Bar ne na kratak ili srednji rok. Eventualno na dugi rok, ali i to je pod ogromnim znakom pitanja.

Psiho Log

pre 1 godinu

Javna je tajna da je najviše lezbo devojaka u ženskom fudbalu. Dovoljno je grub sport da bi se osećale kao muškarci. Drugo što se zna je da pedofili i pedofilke na svaki način pokušavaju da se zaposle u obdaništima i predškolskim ustanovama. Verujem da su tamo manjina ali treba redovno ispitati decu kako se ponaša neki vaspitač ili vaspitačica.

a

pre 1 godinu

Ako se to, ne daj Bože, desi mom detetu, samo neka mi kaže i nema problema. Prijaviću ja njega policiji, ali NAKON što ja “porazgovaram” s njim…
(ja, 13. septembar 2022 22:18) # Link komentara

Da, znam šta hoćeš da kažeš. Ali sam se plašila da bi moj muž i/ili trener, koji je takođe rekao da će ga udaviti, na kraju završili sa krivičnom prijavom, za razliku od starog perverznjaka. Na kraju ne bi mogli da se odbrane. Jedina uteha je što ga je firma sklonila, ali gde i kako, to ne znamo...

Edgar

pre 1 godinu

Bora rakijaš, očevi i braća čekaju sudstvo u ovoj državi jer je Srbija država i nakon deljenja pravde prošli bi gore nego dotični manijak.
Najzdravlje.

malina

pre 1 godinu

Za vas koji se pitate zasto nije ranije nesto rekla. Mene je decak uznemiravao u skoli. Rekla sam majci koja je bila super i otisla u skolu na razgovor sa uciteljicom. Uciteljica je mene krivila...kad se incident desio, ja sam nosila suknju...ona je to morala da mi spomene. Eventualno su kaznili tog decka ali su svi drugovi bili ljuti na MENE, danima su me ignorisali zato sto je on bio kaznjen. Kad sam bila na fakultetu, isto me tako uznemiravao neki tip ispred drustva, svima je bilo smesno a mene je bilo sramota, kao da sam ja nesto lose uradila a ne on. To su samo dva incidenta ali ih je bilo vise. Svi mi mislimo da bi odmah reagovali, rekli roditeljima, zvali policiju itd ali nije toliko jednostavno. Mislim da devojke i zene u tim situacijama imaju veliki osecaj stida i krive sebe.

lala

pre 1 godinu

E vidis: ovoj devojci verujem.
Onim glumicama...

Kao i uvek, sacekajmo presudu suda.
(a, 13. septembar 2022 13:55)

Da, zato sto u Srbiji ne postoji korupcija. Ono sto se desi na sudu je uvek 100% pravilno.

Nikola

pre 1 godinu

@Јабучило - nema veze kad je prijavila. Kad je skupila hrabrost, kad je popricala i sa drugima, kad je naucila i shvatila da to nije normalno i da je pogresno i protivzakonito. Nije vazan trenutak, vaznije je sto je rekla. Sta je trebalo, da zauvek cuti ako nije odmah? Zamisli devojka ode u policiju i kaže manijak mi je dahtao za vratom i hvatao me u autobusu? Sta mislis da bi policija uradila? Nista. A takvih je na desetine svakodnevno. Ili ona kad je poceo da se "sali" s njima i prica im gadosti? Mislis da bi ucinili nesto?
Ili mislis da je ovo pogresno ili ne. Ako njega opravdavas time sto ona nije odmah reagovala, meni je onda sve jasno

Tara

pre 1 godinu

Pročitala sam sve komentare. I ja sam se nekada čudila kako to ne prijave odmah a onda čujete da je neko bio u policiji i vratio se kao ponovo zlostavljan jer ga ista tako tretira, bez poverenja i sa podsmehom. Kada su u pitanju mlade devojke i dečaci, zakon i osuda okoline prema napadaču, mora biti za pamćenje. Jedino tako će svi prihvatiti da NIJE normalno da ti trener kaže da se napalio. Setim se svog prvog dana u osnovnoj školi, manijak pored Doma zdravlja, prilazi mi i pita koliko je sati, dok sam pogledala na sat on je izvadio i počeo da masturbira. Tresla sam se kao prut, dugo sam imala traumu a i danas se plašim manijaka. Nisam odmah rekla roditeljima jer me bilo sramota (?!), imala sam samo 7 godina. Sada sa 49 polomila bih mu lobanju, kakva policija.

Nisu deca kriva roditelji su

pre 1 godinu

Krajem 2010. godine imala je večernji trening, a kako ju je sledećeg jutra čekao još jedan, odlučila je da prenoći u klubu, što je bila uobičajena stvar za jahače u ovom klubu, i za žene, devojke i za muškarce.

Jel bila uobičajena stvar i za roditelje maloletne devojke?

malina

pre 1 godinu

Ako se to, ne daj Bože, desi mom detetu, samo neka mi kaže i nema problema. Prijaviću ja njega policiji, ali NAKON što ja “porazgovaram” s njim…
(ja, 13. septembar 2022 22:18)

Da i onda ces ti da zavrsis u zatvoru i svi ce govoriti kako je tvoje dete problematicno i lazljivo. Nemoj biti naivan, nije toliko jednostavno na zalost.