Sreda, 01.06.2022.

09:17

Sankcionisana "ustaška" profesorka: "Podsticala i gledala ih sa smeškom"

Izvor: Tanjug

Sankcionisana "ustaška" profesorka: "Podsticala i gledala ih sa smeškom" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

128 Komentari

Sortiraj po:

Igor Dimitrijevic

pre 1 godinu

Moje mišljenje je da treba da se podvuče linija i da se pomirimo kao narod za sva vremena. Samo zajedno smo najbolji. Ovako svako ima da vuče na svoju stranu do kraja.

Dušan Dušan

pre 1 godinu

Pa šta je to čudno kod ustaša, pa oni truju decu od malena, uče ih mržnjom kako progledaju, nedeljom se ide na trovanje, to nije nikakva tajna ni novost!

Bre!

pre 1 godinu

Jel' tko dobio sankcije što su na proslavi Dana pobjede nad fašizmom uz Tita stavili četnika Mihailovića??
(Gringo, 01. jun 2022 10:09)

Тај кога спомињеш је био краљев војник, четници су били краљева војска. До 1943 једини прави отпор нацистима су пружали Дража и четници. Чак су у Америци стрипове правили, храбри Дража против нациста. Тек касније се појављује овај Броз, за кога ни дан данас не знамо ко је и преузима причу. Имаш записе да су Немци били затечени међусобним борбама четника и партизана, да нису уопште примећивали нацисте. Е сад, што смо сви ми учили комунистичку историју, то је друга ствар.
(Мукицa, 1. jun 2022 10:27)

Da dodam jos na ovo o komunistima i cetnicima: sa obe strane su se borili Srbi. Hrvati su se samo uslepali kod komunista 1944 godine kada je bilo jasno da nacisti gube.

ultrasrbin

pre 1 godinu

(Matan, 1. jun 2022 13:11)

Ala lupas kao maksimpo diviziji. Uvek bilo u nezgodnom trenutku posto su na drugoj strani bila "braca" zlocinci sa udruzenim fasistima i nacistima ili USA policajcem.

Na celu vojske, a posebno avijacije bili Hrvati.
To oruzje JNA je ostalo po hrvatskim kasarnama, a ono sto je stiglo u Srbiju nije se koristilo tamo. Srpska vojska nije ucestvovala, a da jeste ne bi ostao kamen na kamenu.
Mislis pod "zgodnim" momentima na oslobadjanje i u I i u II svetskom, a onda prijem u zajednicku drzavu.
Mi nismo propustili ni jednu priliku da ratujemo protiv okupatora, a vi isto tako niste propustili ni jedan momenat za logore , klanja i pokrstavanje Srba.
U pravu si da nismo naucili. Trebalo je 1918 uzeti sta je srpsko, a ostatak ostaviti Italiji i Madjarskoj. A vi bi ste nastavili da budete becki konjusari.
Ili smo mozda naucili posto 91 nismo hteli na dobrovoljno klanje kao 14 i 41.
Jedina nacija na svetu koja je imala logor za decu.NEMA DALJE.
Nije nikad bilo "vase" dok vam Srbi nisu stvorili drzavu.
Ali kako to objasniti sinu tisucljetne kulture.
Kako objasniti da stanovnici Srbi koji su tamo od VII veka nikako nisu bili okupatori.
A pogledaj malo ponasanje i izjave Spegelja pa ce ti biti jasno ko je naoruzavao ustase i ko je potpirivao novi rat.

ultrasrbin

pre 1 godinu

Ta profesorka je UKRAJINKA koja ceo život živi u Hrvatskoj.
Hrvati opet pokazuju da su civilizovana EU i sankcionišu ovakve.
Srbija je daleko od civilizovanog sveta!
(Inače, 1. jun 2022 13:23)

Vasa najveca civilizacijska dostignuca su:
-Rusenje crkve kosturnice u Prebilovcima 1992. Crkve kosturnice napravljene 1990 za pobijene zene i decu tokom krvavog ustaskog pira 1941.
-Jedini deciji logor u istoriji covecanstva
-Jadovno nad kojim su se zgrozili i vasi partneri Italijani
-Jasenovac gde se u punoj meri pokazala bolest "nacije".
-Bombardovanje dece na traktorima koja beze od ustaskog noza.

ALI TO STE VI HRVATI. NAJHRABRIJI, ALI SAMO ZATO STO SE NICEG NE STIDE.

ultrasrbin

pre 1 godinu

(Мукицa, 1. jun 2022 10:27)

Bio vojnik kralja koji je pobegao. A Mihajlovicu vise stalo do polozaja i pozicije nego do brobi protiv okupatora. Pravili su stripove zato sto je seosko stanovnistvo koje je bilo vise okrenuto Drazi spasavalo njihove pilote. Preterao si do 1943 i nazalost cetnci se nisu proslavili do tada pa cak imaju i saradnju sa ustasama. Deda mi je bio u cetnicima dok nisu jedne noci unistili cisto srpsko selo, samo zato sto je nekolicna iz sela bila u partizanima. Posto je to bilo selo odakle mu je kumovska veza deda je sutra pobegao u partizane i pri bekstvu ranjen. Do kraja zivot je trazio odgovor zasto i ko je te noci ubio njegove kumove.
A na stranu Drazina uloga u sklanjanju u stranu Koste Pecanca koji je trebao da bude vodja cetnickog pokreta.

Trovach

pre 1 godinu

@Srurnman...Nije mi najjasnije sta ste hteli reci. Ponavljam, vecnia Hrvata nena problema ako je neko Srbin. Pricao sam sa braniteljima i kod njih dvojice nema mrznje. Nemojte cro narod stavljati u kalup, jer je to velika greska. Vreme je da se pomirimo.

Lokomotiva

pre 1 godinu

To što neće dobiti starešinstvo je nagrada a ne kazna.
(Hts, 1. jun 2022 15:08)

Pa jeste nagrada za tebe koji si lenčuga i bežiš od posla i odgovornosti.

Podsetio si me na jedan slučaj koji se desio u mojoj školi. Direktor škole odlučio je da sve učenike koji su učestvovali u priredbi povodom školske slave "nagradi" tako što su dan posle bili oslobođeni dolaska na nastavu... Moj profesor se grehotom smejao na to rekavši nam: "Pa da li mi vas, koji pohađate nastavu danas, kažnjavamo?!"

NikolaBg

pre 1 godinu

Sramota koja blaga kazna. U Srbiji direktori prete otkazima nastavniku ako dete opsuje nastavniku majku, pravi nered na času jer nije kući lepo vaspitano. Ova nastavnica je zaslužila otkaz, a ne opomenu i neke glupe blage mere. Nastavnik isključivo mora da se bavi svojim predmetom, takođe može da podstiče đake na lepe stvari kao što su humanitarne akcije.

nexus

pre 1 godinu

Jel' tko dobio sankcije što su na proslavi Dana pobjede nad fašizmom uz Tita stavili četnika Mihailovića??
(Gringo, 01. jun 2022 10:09)

Pa koga da stave, Stepinca???

Jasna

pre 1 godinu

A roditelji, mediji, pa onda i deca nisu krivi.
Ako stalno pričate o nasilju, naoružava ju, šovinizma koji sve više jača, o ratu koji je pred vratima...
Šta je sa tim?

Vodnik

pre 1 godinu

Kao sto su rusi ukrajinu, trebamo mi sa hrvatskom
Da iskorenimo zlo
(iDoubt, 1. jun 2022 09:42)
A ko ste to vi? Kakva ste vi to sila. kako znmam samo jaki protiv zena i djece i poznati po streljanju muskaraca u Srebrenici i jedinom genocidu na tlu evrope posle 2.sv. rata. i vi ce ´te da nekome citate bukvicu.Sljam!

Cile Mile

pre 1 godinu

Kad počnu da im se rokaju klinci po školama kao u Americi pitaće se gde su pogrešili. Tanka je granica između fašizma i totalnog ludila, i jedni i i drugi bi da pobiju one koji nisu na njihovoj "talasnoj dužini" i tako naprave svet po svojoj meri.

Mirkec

pre 1 godinu

U četnicima je bilo i Hrvata i Muslimana i Jevreja teško da se to može porediti sa ustaškim pokretom.
(observer, 1. jun 2022 11:10)

U ustašama je također bilo srba i židova. To ništa ne dokazuje. Četnici se ne mogu uspoređivati s ustašama po količini zla čisto iz razloga jer iza sebe nisu imali državnu "infrastrukturu" kao ustaše. Ali želje, truda pa i "značajnih rezultata" im svakako nije nedostajalo...

EU

pre 1 godinu

Gde će susjedima biti kraj kad uzmu evro, a sada imaju duplo veće plate i za čak 7 mlrd. E veći BDP, a ne da ga stigo AV? Evro na kojem je Nikola Tesla preko šahovnice i pored kojeg piše, velikim slovima da ti oči izbije, HRVATSKA! Srpska banka uzalud kukala Evropi, zato jer tamo nema svojatanja tuđeg, ni vina, ni zelja, ni izumitelja. Tesla je hrvatski izumitelj iz Smiljana, koje god vere i nacije i boje kože bio, Hrvatska ga svetu dala i zato je na hrvatskom evru i hrvatski je brend i. Kakve veze ima Tesla sa Srbijom? Posetio je JEDANPUT u životu?

Ljubisa Livac

pre 1 godinu

Starasna sankcija, dobila upozorenje koje ce zavrsiti instant u smecu. Ali to su oni, da. Satro osude, reaguju blago da se ne bi talasalo, a ustvari nikom nista jer vecina naroda upravo to i podrzava.

Matan

pre 1 godinu

Pokusacemo ponovo u zgodnom momentu. Samo polako i strpljivo,istorija nije zavrsena,ona neprekidno tece. Bice revansa,kad tad!
(Oliver, 1. jun 2022 10:28) # Link komentara

Jok, u nezgodnom momentu će te pokušati, a ne u zgodnima, ko do sad.
Kud češ zgodnijeg momenta, kao kad imaš svo oružje bivše Jugoslavije, a protivnik ništa, plus mu uveden embargo na naoružavanje.
E moj Olivere, da ne nabrajam "zgodne" momente, niste vi propustili ni jedan jedini, znamo mi to, al ne brini.
Povijest teče, i nastavit će da teče, samo vi nikad da naučite nešto od nje.
Od sljedećeg "zgodnog momenta", neće i dalje biti ništa, osim novog gorkog okusa u ustima, želje za osvetom, i izgubljenog dijela stanovništva ili teritorija.
Niste sposobni svoje sačuvati, a još uvijek se ložite na - tuđe.

sturmmann

pre 1 godinu

Citiram: "Nije istina da 80% Hrvata podrzava ustastvo. Bio sam vise puta u Hrvatskoj od Dubrovnika, do Zagreba i Zagorja i takvi su zanemarljiva manjina. Svi su znali da sam Hrvat iz Srbije, pa su komotno mogli da "otvore dusu", ali nisu jer ne razmisljaju tako. Jedna drugarica moje supruge je cak udata za Srbina. Znam da njenim roditeljima nije bas milo, ali njih bas briga."

Slažem se sa Vašom tvrdnjom jer i sam verujem da nije 80% Hrvata ustaški nastrojeno.

Mislim da je u pitanju sasvim drugi procenat a sami Hrvati će to potvrditi kad god im se pruži prilika za to.

trigger

pre 1 godinu

Denacifikacija i demilirizacija će jednog dana stići i do Zagreba, a ono
što nije obavljeno 1945. kad-tad će biti završeno na ovaj ili onaj način!
(Crna Ruka, 1. jun 2022 11:17)
Crni, kad ti škola završava?

Stevica

pre 1 godinu

Pokusacemo ponovo u zgodnom momentu. Samo polako i strpljivo,istorija nije zavrsena,ona neprekidno tece. Bice revansa,kad tad!
(Oliver)

Dragi Oliver, željno vas očekujemo, i mi i čitav NATO pakt sa svojih cca milijardu drzavljana i GDPom 34x većim, i vojnim budžetom 16x većim od Rusije. Ali za početak ako možeš poslati u Hrvatsku jedno desetak hiljada radnika jer nam kronično nedostaje ljudi koji žele raditi u ugostiteljstvu ovog ljeta na Jadranu. A veselimo se i velikom broju srpskih turista koji su uvijek dobrodošli u Hrvatskoj.

Radoznao

pre 1 godinu

@"И доста тог ордења је поделио поглавник људима који су били директно везани за концентрационе логоре у којима се дешавало не масовно убијање, већ садистичко масакрирање."

Hvala na odgovoru. Nisam baš siguran. Genocid je veoma, veoma složena operacija koja se uglavnom planski sprovodi. Da bi se uštedelo na vremenu nikakav sadizam ne dolazi u obzir, jer se time i ugrožava i satnica logistike, kao i drugih jedinica.

Dara iz Karlobaga

pre 1 godinu

Kako je moguće da duplo manja Hrvatska, posle porušene i obnovljene 2/3 zemlje ima takvu pobedu na kraju, već 30g ima veći BDP od Srbije i plate i penzije, a da za to svi srpski političari i mediji ćute. Ima li bolje pobede od te... MATEMATIKA JE NEUMOLJIVA Aleksandar Vučić tvrdi da će Srbija prestići Hrvatsku po BDP-u. Možda i hoće krajem ovog stoljeća, ako mi ne budemo radili ništa.
Nego, ko nas to zavadi? Pa, gde je to vekovno srpsko more, na koje Četnici i vizantijsko krivoslavlje ne izbiše ni 40ih, ni 90ih? A za koje ćute čke četničke kukavičke, kojima je Oluja tako maestralno zatvorila usta, da ga niti ne pominju od 95g a letuju u Grčku ili Albaniju.

Inače

pre 1 godinu

Ta profesorka je UKRAJINKA koja ceo život živi u Hrvatskoj.
Hrvati opet pokazuju da su civilizovana EU i sankcionišu ovakve.
Srbija je daleko od civilizovanog sveta!

drug sa fakulteta

pre 1 godinu

Moravac
to što ti je deda ili pradeda bio četnik neznači da su oni borci za slobodu...
e sad vidi znam 20 ljudi i više čije su pretke pobili četnici... a srbi su...
hvala lepo... sad je kao popularno u Srbiji da su ti pretco bili četnici...
koliko vas ima bre... da su bili većina i na pravoj strani istorije pobedili bi...
sramota me je takvih srba... ustvari gadite mi se...
ma koje vere bio ako je neko dobar čovek dobar je...
a vi najviše mrzite svoje komšije i sunarodnike, ako nemisle kao vi...
dosta... ćao zdravo

Trovach

pre 1 godinu

Nije istina da 80% Hrvata podrzava ustastvo. Bio sam vise puta u Hrvatskoj od Dubrovnika, do Zagreba i Zagorja i takvi su zanemarljiva manjina. Svi su znali da sam Hrvat iz Srbije, pa su komotno mogli da "otvore dusu", ali nisu jer ne razmisljaju tako. Jedna drugarica moje supruge je cak udata za Srbina. Znam da njenim roditeljima nije bas milo, ali njih bas briga.

Moje

pre 1 godinu

A onaj naš profesor što se slikao sa 3 prsta koji nije nikakav nacistički, šovinistički pozdrav popio suspenziju, dok ovi daju navodne opomene

Objavite mi komentar

pre 1 godinu

Kad ce ljudi da prestanu da stavljaju u isti kos cetnike i naciste/fasiste, nije isto i nikad nece biti. Prestanite da time menjate istoriju!

Ne nije u redu nosenje ovih majci i podizanje ruku jer svi znamk sta to znaci.

Koliko izroda i debila kod nas pa to je neverovatno odmah bi da uporede cetnike sa ovim, cetnici su se borili za slobodu dok su ovi pravili nezapamcen genocid nad nama!
Ko je jos u istoriki civilizacije imao osim hrvata logor za decu, ko???!!!!

Jbg ajde sto nisu kaznjeni posle rata za sve sto su radili nego su takoreci nagradjeni tako da me sve ovo danas nista i ne cudi jer to kod njih ne da nije iskorenjeno nego se takoreci vraca...

odavno je sve dokumentovano

pre 1 godinu

@Radoznao


Zasto ne pomoci. Ukoliko je zelja istinska, ova tema je vrlo potkrepljena u licnom arhivi gosp. Slavka Odica, inace se cuva u arhivu Vojvodine u Novom Sadu.

Moravac

pre 1 godinu

srbin sam... al, sramota me bre ovih što veličaju četnike... velika sramota...
ista bagra...
(drug sa fakulteta, 01. jun 2022 11:15)

Ako su ista bagra, reci mi jedan konc logor u Srbiji koji su četnici osnovali. To izjednačavanje ustaškog i četničkog pokreta je samo delo komunista da se hrvati izjednače sa srbima koji su u drugom svetskom ratu podneli mnogo veću žrtvu od hrvata.

Shkot

pre 1 godinu

Sramota, u Nemačkoj se za ovo ide u zatvor.
(haralampije, 01. jun 2022 09:38)

Ali u većini drugih zemalja u Evropi to nije zabranjeno.

Ali ipak mislim da profesorica bi bila kažnjena i u drugim zemljama, zbog toga što indoktrinacija je strogo zabranjena u školama.

cinik ovdašnji

pre 1 godinu

Pa pokusali ste pa ste dobili po labrnji.Hocete li jos mozda.
(vodnik, 1. jun 2022 10:30) Ne ložite se. Nikada niste ratovali sa Srbijom. Imali ste preko puta ostatke JNA, paravojne jedinice lokalnih Srba i kriminalaca pod vođstvom državne bezbednosti. Sa vojskom Srbije niste imali čast. Možda i nećete, ali da raščistimo šta jeste a šta nije.

bezobrazluk

pre 1 godinu

Srbe sve asocira na ustaštvo, gdje vi to ovdje vidite ? Naporni ste više s tim, imate svoj "ponos" četnike, jad i i bijedu, pa se ponosite s njima. Pravite junake od četničkih fašista, to isto radite i s Mladićem, Karadžićem, Šešeljom, bolesnim svojim presjednikom i sl.. Izmišljajte, falsificirajte, krivotvorite, svejedno sretno Vam bilo.
(Osvetnik, 1. jun 2022 10:29)‚ Pa vidi, delimično si u pravu, ovo nisu ustaške uniforme, već više modni asortiman Tompsonovih obožavalaca. Naci pozdrav - pa bar kod vas to nije ništa neobično, vaši nogometaši tako pozdravljaju, na ulici desnica itd. Dalje, četnike neko gleda ovako neko onako, ali "četnički fašizam" je oksimoron, to jednostavno ne postoji. Četnici su nacionalisti, nekad jugoslovenski danas srpski, ali sa naci ideologijom nikada nisu imali nikakve veze. Tako da nema poređenja. Da li su oni jadni ili smo mi jadni, pitanje je, samo mi odgovori kakav je to naci pokret u kome su bile hiljade muslimana, Slovenaca, Hrvata. Predsednik NK Hajduk bio u Dražinom pokretu. Mnogo jugoslovenski orijentisanih ljudi je tu bilo, a komunistički režim je decenijama silom nametao sliku čitavog tog pokreta na osnovu malog broja onih koji su činili zločine.

Huan Pablo Don Fernando

pre 1 godinu

"pisano upozorenje" u normalnim zemljama bi je poslali na posmatranje pa u zatvor...ali to je hrvatska, jedina zemlja nastala na genocidu i zahvaljujuci upravo fasizmu...ja sam ubedjen da 90% hrvata i danas podrzava nacizam, fasizam, ustase...!!! i sto je najgore, oni ne samo da nisu kaznjeni zbog toga, nego su ih jos i nagradili za sve njihove zlocine!!!

Dusanovo carstvo!

pre 1 godinu

srbin sam... al, sramota me bre ovih što veličaju četnike... velika sramota...
ista bagra...
(drug sa fakulteta, 01. jun 2022 11:15)

Ako su ista bagra, reci mi jedan konc logor u Srbiji koji su četnici osnovali. To izjednačavanje ustaškog i četničkog pokreta je samo delo komunista da se hrvati izjednače sa srbima koji su u drugom svetskom ratu podneli mnogo veću žrtvu od hrvata.
(Moravac, 01. jun 2022 12:22)

Ma srbin je (sa malim s), ali je i komunista. Tako da srbin komunista i ustaša klero-nacista mu dodje na isto.

Džaba ti objašnjavaš bilo šta srbinu komunisti ili ustaši klero-nacisti.

....

pre 1 godinu

A kad cemo mi da sankcionisemo sve one profesore koji podrzavaju cetnistvo?
(anon, 1. jun 2022 09:40)

Susjed, kad ih bude, ako ih i bude...nismo isti.

Dikens

pre 1 godinu

Reče jedan komšija ovde da mi sve krivotvorimo... Nasmeja me čovek do suza, ako je neko nešto krivotvorio to ste vi uradili, počevši od izđišljene NDH pa na ovamo. O umanjenju žrtava Jasenovca neću ni da pričam, a pominjete Srebrenicu koja nije ni 1% žrtava ubijenih u tom logoru strave. Večito vam smeta nešto. Lako je sakriti se iza lovca i bocnuti medveda u oko. Ustaše zna se ko su bili i koliko su dece pobili.

mr

pre 1 godinu

@"Ante Pavelić - odlikovanja delio za genocid nad Srbima... "

Jako si me zaintrigirao, jer pišem knjigu o Paveliću na englesko tako da ceo svet sazna o njemu. Molim te navedi neke primere, jer ja nemam podataka o tome da je dodeljivao odlikovanja upravo za genocid. Ako si preterao molim te priloži komentar koji demantuje ovo da ne bih gubio vreme.
(Radoznao, 1. jun 2022 10:55)

Каква твоја књига, ти не умеш ни коментар да напишеш.
Ево пишем да виде други. НДХ је установила своје ордење. И доста тог ордења је поделио поглавник људима који су били директно везани за концентрационе логоре у којима се дешавало не масовно убијање, већ садистичко масакрирање. Не псотоји нормалан човек на Балкану коме треба доказивати ко су биле и шта су радиле усташе. А радиле су тако да су се њихови највернији савезници Италијани и Немци морали оградити од њих. Италијани су Србима делили и оружје пошто су видели да не могу да их одбране. Немци нису хтели никакву јурисдикцију да не би сутра одговарали. Италијани још по ранијем договору са Павелићем имали своју област и ту регулисали све.

Jole

pre 1 godinu

Koje crno sankcionisanje? Tu ima elemenata krivicnog dela... A da zaboravio sam propargiranje fasizma i mrznje prema drugima nacijama u hrvatskoj nije krivicno delo. Ma mogu da dube na trepavicama oni ce za mene uvek biti ustaska drzava i takvi ce i ostati dok ne nestanu. Jednom ustas uvek ustasa.

Crna Ruka

pre 1 godinu

Denacifikacija i demilirizacija će jednog dana stići i do Zagreba, a ono
što nije obavljeno 1945. kad-tad će biti završeno na ovaj ili onaj način!

nowave7

pre 1 godinu

@(Мукицa, 01. jun 2022 10:27)

E muko moja mukice. Jeste, bili, ali ne samo iz ove perspektive u pluskvamperfektu, već i iz tadašnje. Na početku možda i jesu pružali neki prividan otpor, ali šta im to vredi kad su se na kraju pridružili samim nacistima. To eto uvek nekako zaboravljamo, jel?

glineni golubovi

pre 1 godinu

I na ovu vest o malim ustašama iz kolindinovaca odmah se javlja uigrana ekipa HDZ botova - mario, ivanzg, igorsulic, čekaju se još vera, slaven, onaj što pominje Teslu "pravoslavnog Hrvata" svaki put. Sad će oni, izgleda da su druga botovska smena, a sendviči neće tek tako da se zarade sami od sebe, mora da se vredno radi, pardon, komentariše. Komentari su im uvek isti, nemaju veze sa temom, već radi copy paste - četnici, hrvatsko more, traktori, pravoslavni Hrvati, Tesla i evro...

Милош Радунковић

pre 1 godinu

Лепо уче децу, па се онда сви чудимо што се авети прошлости враћају?

evrovizija

pre 1 godinu

Državna religija. Jednog dana će ovi što su umereni, negiraju problem i zabijaju glavu u zemlju kao nojevi da se probude u državi SS uličnih jurišnika i otvorenog neonacizma.

SC

pre 1 godinu

Denacifikacija i demilirizacija će jednog dana stići i do Zagreba, a ono
što nije obavljeno 1945. kad-tad će biti završeno na ovaj ili onaj način!
(Crna Ruka, 1. jun 2022 11:17)

Hahahaha od 765 ratova u kojima su sudjelovali, Srbi su izgubili 946

observer

pre 1 godinu

"Jel' tko dobio sankcije što su na proslavi Dana pobjede nad fašizmom uz Tita stavili četnika Mihailovića??
(Gringo, 01. jun 2022 10:09)"

Nešto nisam čuo da su četnici držali koncentracione logore i zaklinjali se u negodovali ideologiju. U četnicima je bilo i Hrvata i Muslimana i Jevreja teško da se to može porediti sa ustaškim pokretom.

Боске

pre 1 godinu

..odlučio da Romanjekovoj izrekne pisano upozorenje na obveze iz radnog odnosa s mogućnošću otkaza ugovora o radu". Ali posle toga postane ministarka obrazovanja... Fašizam se tamo isplati.
(objavite mi komentar!, 1. jun 2022 09:29)

Fašizam postoji samo u vašim ispranim mozgovima. A tu nema lijeka.
Objavite mi komentar jer nije ništa uvredljiviji od ovog gornjeg.
(Ivan ZG, 01. jun 2022 10:02)

Имате право, комшија. Не ради се о фашизму, него о нацизму. Који је за разлику од фашизма, геноцидан.

zeljko

pre 1 godinu

Hrvati stalno potenciraju cetnike kao kotrateg ustasama . Sto veze sa mozgom nema . Istina je da je prvi od nemaca oslobodjen grad bila Loznica . A oslobodio je cetnicki odred Veselina Misite …. I tako dalje i tome slicno . Citati malo nije zgoreg . Bilo je i cetnika svakakvih ali u osnovi su bili ok. Za razliku od komunistickog pokreta koji je u osnovi bio i do kraja ostao antisrpski .

Макарије

pre 1 godinu

A kad cemo mi da sankcionisemo sve one profesore koji podrzavaju cetnistvo?
(anon, 1. jun 2022 09:40)

Никад. Зато што по законима ове земље ту нема ништа кажњиво. Упорно се "заборавља" да су партизански и равногорски покрет изједначени у правима, одлуком Скупштине Републике Србије.
Ај нек Сабор изједначи њихове фаворите са било којим антифашистима. Биће да не смију, из неког непознатог разлога...
Сви знамо о чему се овдје ради, дајте да се престанемо правити невјешти.
А професорка није "усташка", већ усташка.

SC

pre 1 godinu

Kao sto su rusi ukrajinu, trebamo mi sa hrvatskom
Da iskorenimo zlo
(iDoubt, 1. jun 2022 09:42)

Ne daj Bože, pa tko bi izdržao vašu kuknjavu, dreku i plač kada bi vas opet nakantali

Vlada

pre 1 godinu

Pa šta znam, ne bih dizao neku veliku tenziju oko ovoga, deluje mi kao da je to sad više neka moda nego da za deca znaju šta je to zaista, profesorka je htela samo da bude drugačija od drugih.
To je isto kao kod nas što su jedno vreme nosili kokarde na šajkačama, a realno ja nemam pojma koliko je to loše ili ne, a i sa svojih 40god briga me da budem iskren.
Tako da po meni je kazna sasvim ok, morali su nešto da ne ispadne da nisu reagovali a s druge strane i nema potrebe podizati tenziju, nek rade šta hoće, njihova država njihova stvar.
Lupajte minuse slobodno, ne potresam se i menjam mišljenje zbog toga što neko voli da veliča gluposti.

Боске

pre 1 godinu

Idoubt
Istorija je pokazala:tko se tenka laća,traktorom se vraća..
(Gringo, 01. jun 2022 10:05)

Тачно, комшија, имате апсолутно исправну визију (или ноћну мору) о неминовном враћању Срба на своја вјековна огњишта у данашњој Хрватској.

a

pre 1 godinu

Санкционисана.Иза ове речи су сакрили једно велико ништа.Помазили је.Наставиће
она и даље по старом.Код њих се овакви цене.Зна она добро шта ради.Алојзије Сте-
пинац ,за "прекрижје 250 хиљада Срба,ће бити светац.

Skeuc

pre 1 godinu

2417
A kad cemo mi da sankcionisemo sve one profesore koji podrzavaju cetnistvo?
(anon, 01. jun 2022 09:40)

Aj da budemo posteni , 98% danasnjih klinaca kod nas nema pojma ko su Cetnici. Malo se osim na casovima istorije govori o tome. A ovi njihovi klinci su vec za dom spremni.

T

pre 1 godinu

"Draža Mihailović - Hari Truman posthumno ga je odlikovao ordenom Legije zasluga"

Kad daju medalje četnicima su mudri, kad bombardiraju Beograd i daju nezavisnost Kosovu onda pojma nemaju.

Radoznao

pre 1 godinu

@"Ante Pavelić - odlikovanja delio za genocid nad Srbima... "

Jako si me zaintrigirao, jer pišem knjigu o Paveliću na englesko tako da ceo svet sazna o njemu. Molim te navedi neke primere, jer ja nemam podataka o tome da je dodeljivao odlikovanja upravo za genocid. Ako si preterao molim te priloži komentar koji demantuje ovo da ne bih gubio vreme.

Objektivan

pre 1 godinu

Тај кога спомињеш је био краљев војник, четници су били краљева војска. До 1943 једини прави отпор нацистима су пружали Дража и четници. Чак су у Америци стрипове правили, храбри Дража против нациста. Тек касније се појављује овај Броз, за кога ни дан данас не знамо ко је и преузима причу. Имаш записе да су Немци били затечени међусобним борбама четника и партизана, да нису уопште примећивали нацисте. Е сад, што смо сви ми учили комунистичку историју, то је друга ствар.
(Мукицa, 1. jun 2022 10:27) # Link komentara

Toliko su bili hrabri da su jos u vreme Uzicke republike pucali na partizane iako je postojao dogovor izmedju Draze i Tita.

bwin

pre 1 godinu

Treba odvojiti zito od kukolja, tj. pobednike od porazenih. Znaci partizani na jednu stranu tj. antifasisticku, a ovi ostali zna se na porazenu. Nema ljutnje tako je bilo 1945.godine.Sad kakva drzava takva se i istorija uci, u prevodu nikakva. Zato i imamo ovakvu omladinu od koje se ocekuje da vodi ovu napacenu drzavu. Iskreno strah me je kuda ovo ide.

Ivan ZG

pre 1 godinu

..odlučio da Romanjekovoj izrekne pisano upozorenje na obveze iz radnog odnosa s mogućnošću otkaza ugovora o radu". Ali posle toga postane ministarka obrazovanja... Fašizam se tamo isplati.
(objavite mi komentar!, 1. jun 2022 09:29)

Fašizam postoji samo u vašim ispranim mozgovima. A tu nema lijeka.
Objavite mi komentar jer nije ništa uvredljiviji od ovog gornjeg.

Osvetnik

pre 1 godinu

Srbe sve asocira na ustaštvo, gdje vi to ovdje vidite ? Naporni ste više s tim, imate svoj "ponos" četnike, jad i i bijedu, pa se ponosite s njima. Pravite junake od četničkih fašista, to isto radite i s Mladićem, Karadžićem, Šešeljom, bolesnim svojim presjednikom i sl.. Izmišljajte, falsificirajte, krivotvorite, svejedno sretno Vam bilo.

Che

pre 1 godinu

Caki@ Mozes se ti tjesit koliko oces i pricat izlizane floskule kako cetnici nisu bili fasisti ali mi i cili svit zna tko su bili i sta su radili. Cetnici nisu fasisti ali su blisko suradivali s istima, s ustasama ispijali pica. Tako kad normalan covik gleda ustase i vas koji mrzite ustase dok u isto vrime opravdavate cetnike vidi da razlike izmedu vas i ustasa nema. Uostalom ustase i cetnici su isti samo sta su jedni Hrvati a drugi Srbi. Jedni i drugi imaju skoro iste stavove, krive za sve komuniste, Tito im je najveci zlocinac itd. Sve u svemu zatucani ljudi kako god se zvali. A te "povijesne cinjenice" izmisljotine o cetnicima ostavi za nekog tko nije knjigu u zivotu procita oj ti veliki povijesnicaru

caki

pre 1 godinu

A kad cemo mi da sankcionisemo sve one profesore koji podrzavaju cetnistvo?
(anon, 01. jun 2022 09:40)


Pa četnistvo nije bilo fašističko a ustaštvo jeste.To sto kazes samo Hrvati misle i niko drugi,tako da nije teško zaključiti ko si.Samo u njihovom obrazovnom sistemu tako pise i u njihovim knjigama jer su osnovali zemlju na antisrpstvu.

Мукицa

pre 1 godinu

Jel' tko dobio sankcije što su na proslavi Dana pobjede nad fašizmom uz Tita stavili četnika Mihailovića??
(Gringo, 01. jun 2022 10:09)

Тај кога спомињеш је био краљев војник, четници су били краљева војска. До 1943 једини прави отпор нацистима су пружали Дража и четници. Чак су у Америци стрипове правили, храбри Дража против нациста. Тек касније се појављује овај Броз, за кога ни дан данас не знамо ко је и преузима причу. Имаш записе да су Немци били затечени међусобним борбама четника и партизана, да нису уопште примећивали нацисте. Е сад, што смо сви ми учили комунистичку историју, то је друга ствар.

Antiwar

pre 1 godinu

Samo forma. Mi da se ne zavaravamo, sustina ostaje. Tako odgajaju decu. Kod nas takve nazivaju "cobanima" i yglavnom dolaze iz nefunkcionalnih socijalno ugrozenih porodica.
To je razlika izmedju nas i njih, sustinska.

zigi

pre 1 godinu

hahaha ala je sankcionisana. nece moci da bude razredni XD
pa 99% nastavnika NE ZELI da budu razredni, nego prihvataju jer moraju.
u nemackoj ili bilo gde drugde se sa ovako nesto ide u zatvor i sigurno nikada vise u zivotu ne bi mogao da radis u prosveti ni kao cistacica.
nema sta, opasne sankcije :D

Мукицa

pre 1 godinu

Kao sto su rusi ukrajinu, trebamo mi sa hrvatskom
Da iskorenimo zlo
(iDoubt, 1. jun 2022 09:42)

Pokusali ste pa smo na kraju zlo iskorijenili mi!
(Mario, 01. jun 2022 10:07)

Што је најгоре, нисмо ни покушали, јер да јесмо, пуном силом, не би ви данас срамно славили Олују. Ви нисте искоренили зло, већ етнички очистили Хрватску, од свог народа, браће, комшија...чега се паметан стиди тиме се будала хвали. Једно је тачно, Хрвати су најхрабрији народ, не зато што се нечега не плаше, већ што се ничега не стиде.

vodnik

pre 1 godinu

Profesorka sa skandalozne ustaške fotografije: "Ne vidim ništa loše, to su dobra deca

Tako misli 80% populacije. Nazalost.
(srda, 01. jun 2022 09:29)
A sta je tebe briga za tome.Ne zabijaj nos u tudje dvoriste.Njihova drzava, njihovo dvoriste.Ne mogu se nacuditi mnogim Srbima sto se petljaju u sve i svasta

petar

pre 1 godinu

Uh bas su je kaznili, pogledajte Austriu, Nemačku, za ovako nešto otkaz odmah.
(Ratko, 01. jun 2022 10:18)

kod nas bi bio "pojeo vuk magarca"! Puni smo primera, da ne nabrajam..

gradjanin

pre 1 godinu

Godina 1978.Ekskurzija osjeckih srednjoškolaca u Moskvu.Na ekskurziji deca pevaju: "Daj mi majko iglicu i svilenog konca da šasijem košulju za ustaskog borca." Još ima osjecana koji se toga sećaju a i dece iz te generacije.Komentar je suvišan,pametnom je jasno.

gost

pre 1 godinu

A kad cemo mi da sankcionisemo sve one profesore koji podrzavaju cetnistvo?
(anon, 01. jun 2022 09:40)


Pa četnistvo nije bilo fašističko a ustaštvo jeste.To sto kazes samo Hrvati misle i niko drugi,tako da nije teško zaključiti ko si.Samo u njihovom obrazovnom sistemu tako pise i u njihovim knjigama jer su osnovali zemlju na antisrpstvu.
(caki, 1. jun 2022 10:14)

Kakva grozna, za inteligenciju uvredljiva, laž.

Mario

pre 1 godinu

Kao sto su rusi ukrajinu, trebamo mi sa hrvatskom
Da iskorenimo zlo
(iDoubt, 1. jun 2022 09:42)

Pokusali ste pa smo na kraju zlo iskorijenili mi!

Dusan

pre 1 godinu

Ovakve vesti treba ignorisati. Na žalost, ovaj sajt preferira, čak i latentno lobira za hrvatsku. A poruka za Hrvate- čega se pametan stidi, budala se ponosi.

Neko iz mase

pre 1 godinu

vodnik, 01. jun 2022 10:27

To je isto kao kad bi rekao Jevrejima da ne petljaju nos u povampirenje nacizma u Nemačkoj i Evropi. Ustaštvo je nešto što je odvelo ogroman broj pripadnika naseg naroda durektno u smrt. Naravno da je naša obaveza da zvonimo na uzbunu kada se to veliča. Ne možeš sve da gledaš kroz političku korektnost.

vodnik

pre 1 godinu

A kad cemo mi da sankcionisemo sve one profesore koji podrzavaju cetnistvo?
(anon, 01. jun 2022 09:40)
Nazalost necete nikad a i Hrvati vam ne zabijaju nos u vase dvoriste kao sto vi radite njima.

box

pre 1 godinu

@anon

Tom podmetacinom da su ustase i cetnici isto, komunisti su uspeli da iskupe Hrvate uprkos monstruoznoj genocidnoj politici za vreme rata. Naravno da dca pokreta nisu za poredjenje, pri tome mnogo vise ljudi u Hrvatskoj podrzava ustastvo nego ravnogorski pokret u Srbiji

mr

pre 1 godinu

A kad cemo mi da sankcionisemo sve one profesore koji podrzavaju cetnistvo?
(anon, 01. jun 2022 09:40)

Па шта предлажеш, да Дражина фамилија врати Бајдену оно Рузвелтово одликовање? Или да следећи пут вратимо са границе оно мало преживелих Америчких пилота и њихове фамилије, када дођу да посете место где су их Дражини пилоти спашене од Немаца враћали назад у УСА?

vodnik

pre 1 godinu

Kao sto su rusi ukrajinu, trebamo mi sa hrvatskom
Da iskorenimo zlo
(iDoubt, 01. jun 2022 09:42)
Pa pokusali ste pa ste dobili po labrnji.Hocete li jos mozda.

odavno je sve dokumentovano

pre 1 godinu

Draža Mihailović - Hari Truman posthumno ga je odlikovao ordenom Legije zasluga 

Ante Pavelić - odlikovanja delio za genocid nad Srbima...

eto zato ne mozemo da sankcionisemo profesore koji podrzavaju cetnistvo... morate vec jednom da prestanete da mastate da ce vase ustase i ovdasnji cetnici biti isto....

A kad cemo mi da sankcionisemo sve one profesore koji podrzavaju cetnistvo?
(anon, 01. jun 2022 09:40)

objavite mi komentar!

pre 1 godinu

...odlučio da Romanjekovoj izrekne pisano upozorenje na obveze iz radnog odnosa s mogućnošću otkaza ugovora o radu". Ali posle toga postane ministarka obrazovanja... Fašizam se tamo isplati.

Westman

pre 1 godinu

Ništa žena nije kriva, niti je pozdrav bio fašistički. Iako osobno obožavam taj pozdrav, a gospođa je juče dobila ponudu privatne škole sa boljom platom i mjestom rada.Sretno!

Nikola

pre 1 godinu

Zena je samo pokazala i uradila sta vecina stanovnistva podrzava i radi...sta je tu lose? A mi treba da se postavimo prema tom nacizmu kako treba

Zagor, zvezdarski

pre 1 godinu

Upozorenje? U normalnoj državi dobila bi direktni otkaz. Ali izgleda da je strah od desničara, "branitelja" i "kultur-propagande" domoljuba Thompsona veća od direktorske dužnosti. Sada kada skoro da nema više Srba, pokazaće se otvoreno sukob između normalnih Hrvata i neo-fašista. Jer će ti tipovi upravo biti veliki problem za same Hrvate. Ali ako se ne preduzmu radikalne mere, oni će se još više osiliti, pa onda neka vam je Bog u pomoći. I nemojte sad da skrećete priču na Srbiju i njene budale. Nije to tema.

boban

pre 1 godinu

kakvi ste vi Hrvati licemeri.Vi ste bre fasisti i ne znam sto vam se podilazi.Ne moze u EU bez vase saglasnosti,pa i ne mora .Vi ste vrh Eu.Vi i jos samo crnogorci i Eu ce biti u punom sastavu.

Westman

pre 1 godinu

Ništa žena nije kriva, niti je pozdrav bio fašistički. Iako osobno obožavam taj pozdrav, a gospođa je juče dobila ponudu privatne škole sa boljom platom i mjestom rada.Sretno!

objavite mi komentar!

pre 1 godinu

...odlučio da Romanjekovoj izrekne pisano upozorenje na obveze iz radnog odnosa s mogućnošću otkaza ugovora o radu". Ali posle toga postane ministarka obrazovanja... Fašizam se tamo isplati.

Мукицa

pre 1 godinu

Jel' tko dobio sankcije što su na proslavi Dana pobjede nad fašizmom uz Tita stavili četnika Mihailovića??
(Gringo, 01. jun 2022 10:09)

Тај кога спомињеш је био краљев војник, четници су били краљева војска. До 1943 једини прави отпор нацистима су пружали Дража и четници. Чак су у Америци стрипове правили, храбри Дража против нациста. Тек касније се појављује овај Броз, за кога ни дан данас не знамо ко је и преузима причу. Имаш записе да су Немци били затечени међусобним борбама четника и партизана, да нису уопште примећивали нацисте. Е сад, што смо сви ми учили комунистичку историју, то је друга ствар.

caki

pre 1 godinu

A kad cemo mi da sankcionisemo sve one profesore koji podrzavaju cetnistvo?
(anon, 01. jun 2022 09:40)


Pa četnistvo nije bilo fašističko a ustaštvo jeste.To sto kazes samo Hrvati misle i niko drugi,tako da nije teško zaključiti ko si.Samo u njihovom obrazovnom sistemu tako pise i u njihovim knjigama jer su osnovali zemlju na antisrpstvu.

mr

pre 1 godinu

A kad cemo mi da sankcionisemo sve one profesore koji podrzavaju cetnistvo?
(anon, 01. jun 2022 09:40)

Па шта предлажеш, да Дражина фамилија врати Бајдену оно Рузвелтово одликовање? Или да следећи пут вратимо са границе оно мало преживелих Америчких пилота и њихове фамилије, када дођу да посете место где су их Дражини пилоти спашене од Немаца враћали назад у УСА?

bezobrazluk

pre 1 godinu

Srbe sve asocira na ustaštvo, gdje vi to ovdje vidite ? Naporni ste više s tim, imate svoj "ponos" četnike, jad i i bijedu, pa se ponosite s njima. Pravite junake od četničkih fašista, to isto radite i s Mladićem, Karadžićem, Šešeljom, bolesnim svojim presjednikom i sl.. Izmišljajte, falsificirajte, krivotvorite, svejedno sretno Vam bilo.
(Osvetnik, 1. jun 2022 10:29)‚ Pa vidi, delimično si u pravu, ovo nisu ustaške uniforme, već više modni asortiman Tompsonovih obožavalaca. Naci pozdrav - pa bar kod vas to nije ništa neobično, vaši nogometaši tako pozdravljaju, na ulici desnica itd. Dalje, četnike neko gleda ovako neko onako, ali "četnički fašizam" je oksimoron, to jednostavno ne postoji. Četnici su nacionalisti, nekad jugoslovenski danas srpski, ali sa naci ideologijom nikada nisu imali nikakve veze. Tako da nema poređenja. Da li su oni jadni ili smo mi jadni, pitanje je, samo mi odgovori kakav je to naci pokret u kome su bile hiljade muslimana, Slovenaca, Hrvata. Predsednik NK Hajduk bio u Dražinom pokretu. Mnogo jugoslovenski orijentisanih ljudi je tu bilo, a komunistički režim je decenijama silom nametao sliku čitavog tog pokreta na osnovu malog broja onih koji su činili zločine.

Zagor, zvezdarski

pre 1 godinu

Upozorenje? U normalnoj državi dobila bi direktni otkaz. Ali izgleda da je strah od desničara, "branitelja" i "kultur-propagande" domoljuba Thompsona veća od direktorske dužnosti. Sada kada skoro da nema više Srba, pokazaće se otvoreno sukob između normalnih Hrvata i neo-fašista. Jer će ti tipovi upravo biti veliki problem za same Hrvate. Ali ako se ne preduzmu radikalne mere, oni će se još više osiliti, pa onda neka vam je Bog u pomoći. I nemojte sad da skrećete priču na Srbiju i njene budale. Nije to tema.

Vodnik

pre 1 godinu

Kao sto su rusi ukrajinu, trebamo mi sa hrvatskom
Da iskorenimo zlo
(iDoubt, 1. jun 2022 09:42)
A ko ste to vi? Kakva ste vi to sila. kako znmam samo jaki protiv zena i djece i poznati po streljanju muskaraca u Srebrenici i jedinom genocidu na tlu evrope posle 2.sv. rata. i vi ce ´te da nekome citate bukvicu.Sljam!

Mario

pre 1 godinu

Kao sto su rusi ukrajinu, trebamo mi sa hrvatskom
Da iskorenimo zlo
(iDoubt, 1. jun 2022 09:42)

Pokusali ste pa smo na kraju zlo iskorijenili mi!

box

pre 1 godinu

@anon

Tom podmetacinom da su ustase i cetnici isto, komunisti su uspeli da iskupe Hrvate uprkos monstruoznoj genocidnoj politici za vreme rata. Naravno da dca pokreta nisu za poredjenje, pri tome mnogo vise ljudi u Hrvatskoj podrzava ustastvo nego ravnogorski pokret u Srbiji

Skeuc

pre 1 godinu

2417
A kad cemo mi da sankcionisemo sve one profesore koji podrzavaju cetnistvo?
(anon, 01. jun 2022 09:40)

Aj da budemo posteni , 98% danasnjih klinaca kod nas nema pojma ko su Cetnici. Malo se osim na casovima istorije govori o tome. A ovi njihovi klinci su vec za dom spremni.

Боске

pre 1 godinu

..odlučio da Romanjekovoj izrekne pisano upozorenje na obveze iz radnog odnosa s mogućnošću otkaza ugovora o radu". Ali posle toga postane ministarka obrazovanja... Fašizam se tamo isplati.
(objavite mi komentar!, 1. jun 2022 09:29)

Fašizam postoji samo u vašim ispranim mozgovima. A tu nema lijeka.
Objavite mi komentar jer nije ništa uvredljiviji od ovog gornjeg.
(Ivan ZG, 01. jun 2022 10:02)

Имате право, комшија. Не ради се о фашизму, него о нацизму. Који је за разлику од фашизма, геноцидан.

cinik ovdašnji

pre 1 godinu

Pa pokusali ste pa ste dobili po labrnji.Hocete li jos mozda.
(vodnik, 1. jun 2022 10:30) Ne ložite se. Nikada niste ratovali sa Srbijom. Imali ste preko puta ostatke JNA, paravojne jedinice lokalnih Srba i kriminalaca pod vođstvom državne bezbednosti. Sa vojskom Srbije niste imali čast. Možda i nećete, ali da raščistimo šta jeste a šta nije.

Cile Mile

pre 1 godinu

Kad počnu da im se rokaju klinci po školama kao u Americi pitaće se gde su pogrešili. Tanka je granica između fašizma i totalnog ludila, i jedni i i drugi bi da pobiju one koji nisu na njihovoj "talasnoj dužini" i tako naprave svet po svojoj meri.

Dusanovo carstvo!

pre 1 godinu

srbin sam... al, sramota me bre ovih što veličaju četnike... velika sramota...
ista bagra...
(drug sa fakulteta, 01. jun 2022 11:15)

Ako su ista bagra, reci mi jedan konc logor u Srbiji koji su četnici osnovali. To izjednačavanje ustaškog i četničkog pokreta je samo delo komunista da se hrvati izjednače sa srbima koji su u drugom svetskom ratu podneli mnogo veću žrtvu od hrvata.
(Moravac, 01. jun 2022 12:22)

Ma srbin je (sa malim s), ali je i komunista. Tako da srbin komunista i ustaša klero-nacista mu dodje na isto.

Džaba ti objašnjavaš bilo šta srbinu komunisti ili ustaši klero-nacisti.

boban

pre 1 godinu

kakvi ste vi Hrvati licemeri.Vi ste bre fasisti i ne znam sto vam se podilazi.Ne moze u EU bez vase saglasnosti,pa i ne mora .Vi ste vrh Eu.Vi i jos samo crnogorci i Eu ce biti u punom sastavu.

gost

pre 1 godinu

A kad cemo mi da sankcionisemo sve one profesore koji podrzavaju cetnistvo?
(anon, 01. jun 2022 09:40)


Pa četnistvo nije bilo fašističko a ustaštvo jeste.To sto kazes samo Hrvati misle i niko drugi,tako da nije teško zaključiti ko si.Samo u njihovom obrazovnom sistemu tako pise i u njihovim knjigama jer su osnovali zemlju na antisrpstvu.
(caki, 1. jun 2022 10:14)

Kakva grozna, za inteligenciju uvredljiva, laž.

Mirkec

pre 1 godinu

U četnicima je bilo i Hrvata i Muslimana i Jevreja teško da se to može porediti sa ustaškim pokretom.
(observer, 1. jun 2022 11:10)

U ustašama je također bilo srba i židova. To ništa ne dokazuje. Četnici se ne mogu uspoređivati s ustašama po količini zla čisto iz razloga jer iza sebe nisu imali državnu "infrastrukturu" kao ustaše. Ali želje, truda pa i "značajnih rezultata" im svakako nije nedostajalo...

Matan

pre 1 godinu

Pokusacemo ponovo u zgodnom momentu. Samo polako i strpljivo,istorija nije zavrsena,ona neprekidno tece. Bice revansa,kad tad!
(Oliver, 1. jun 2022 10:28) # Link komentara

Jok, u nezgodnom momentu će te pokušati, a ne u zgodnima, ko do sad.
Kud češ zgodnijeg momenta, kao kad imaš svo oružje bivše Jugoslavije, a protivnik ništa, plus mu uveden embargo na naoružavanje.
E moj Olivere, da ne nabrajam "zgodne" momente, niste vi propustili ni jedan jedini, znamo mi to, al ne brini.
Povijest teče, i nastavit će da teče, samo vi nikad da naučite nešto od nje.
Od sljedećeg "zgodnog momenta", neće i dalje biti ništa, osim novog gorkog okusa u ustima, želje za osvetom, i izgubljenog dijela stanovništva ili teritorija.
Niste sposobni svoje sačuvati, a još uvijek se ložite na - tuđe.

odavno je sve dokumentovano

pre 1 godinu

Draža Mihailović - Hari Truman posthumno ga je odlikovao ordenom Legije zasluga 

Ante Pavelić - odlikovanja delio za genocid nad Srbima...

eto zato ne mozemo da sankcionisemo profesore koji podrzavaju cetnistvo... morate vec jednom da prestanete da mastate da ce vase ustase i ovdasnji cetnici biti isto....

A kad cemo mi da sankcionisemo sve one profesore koji podrzavaju cetnistvo?
(anon, 01. jun 2022 09:40)

Moravac

pre 1 godinu

srbin sam... al, sramota me bre ovih što veličaju četnike... velika sramota...
ista bagra...
(drug sa fakulteta, 01. jun 2022 11:15)

Ako su ista bagra, reci mi jedan konc logor u Srbiji koji su četnici osnovali. To izjednačavanje ustaškog i četničkog pokreta je samo delo komunista da se hrvati izjednače sa srbima koji su u drugom svetskom ratu podneli mnogo veću žrtvu od hrvata.

Dusan

pre 1 godinu

Ovakve vesti treba ignorisati. Na žalost, ovaj sajt preferira, čak i latentno lobira za hrvatsku. A poruka za Hrvate- čega se pametan stidi, budala se ponosi.

Stevica

pre 1 godinu

Pokusacemo ponovo u zgodnom momentu. Samo polako i strpljivo,istorija nije zavrsena,ona neprekidno tece. Bice revansa,kad tad!
(Oliver)

Dragi Oliver, željno vas očekujemo, i mi i čitav NATO pakt sa svojih cca milijardu drzavljana i GDPom 34x većim, i vojnim budžetom 16x većim od Rusije. Ali za početak ako možeš poslati u Hrvatsku jedno desetak hiljada radnika jer nam kronično nedostaje ljudi koji žele raditi u ugostiteljstvu ovog ljeta na Jadranu. A veselimo se i velikom broju srpskih turista koji su uvijek dobrodošli u Hrvatskoj.

Dara iz Karlobaga

pre 1 godinu

Kako je moguće da duplo manja Hrvatska, posle porušene i obnovljene 2/3 zemlje ima takvu pobedu na kraju, već 30g ima veći BDP od Srbije i plate i penzije, a da za to svi srpski političari i mediji ćute. Ima li bolje pobede od te... MATEMATIKA JE NEUMOLJIVA Aleksandar Vučić tvrdi da će Srbija prestići Hrvatsku po BDP-u. Možda i hoće krajem ovog stoljeća, ako mi ne budemo radili ništa.
Nego, ko nas to zavadi? Pa, gde je to vekovno srpsko more, na koje Četnici i vizantijsko krivoslavlje ne izbiše ni 40ih, ni 90ih? A za koje ćute čke četničke kukavičke, kojima je Oluja tako maestralno zatvorila usta, da ga niti ne pominju od 95g a letuju u Grčku ili Albaniju.

Макарије

pre 1 godinu

A kad cemo mi da sankcionisemo sve one profesore koji podrzavaju cetnistvo?
(anon, 1. jun 2022 09:40)

Никад. Зато што по законима ове земље ту нема ништа кажњиво. Упорно се "заборавља" да су партизански и равногорски покрет изједначени у правима, одлуком Скупштине Републике Србије.
Ај нек Сабор изједначи њихове фаворите са било којим антифашистима. Биће да не смију, из неког непознатог разлога...
Сви знамо о чему се овдје ради, дајте да се престанемо правити невјешти.
А професорка није "усташка", већ усташка.

Dikens

pre 1 godinu

Reče jedan komšija ovde da mi sve krivotvorimo... Nasmeja me čovek do suza, ako je neko nešto krivotvorio to ste vi uradili, počevši od izđišljene NDH pa na ovamo. O umanjenju žrtava Jasenovca neću ni da pričam, a pominjete Srebrenicu koja nije ni 1% žrtava ubijenih u tom logoru strave. Večito vam smeta nešto. Lako je sakriti se iza lovca i bocnuti medveda u oko. Ustaše zna se ko su bili i koliko su dece pobili.

Боске

pre 1 godinu

Idoubt
Istorija je pokazala:tko se tenka laća,traktorom se vraća..
(Gringo, 01. jun 2022 10:05)

Тачно, комшија, имате апсолутно исправну визију (или ноћну мору) о неминовном враћању Срба на своја вјековна огњишта у данашњој Хрватској.

Huan Pablo Don Fernando

pre 1 godinu

"pisano upozorenje" u normalnim zemljama bi je poslali na posmatranje pa u zatvor...ali to je hrvatska, jedina zemlja nastala na genocidu i zahvaljujuci upravo fasizmu...ja sam ubedjen da 90% hrvata i danas podrzava nacizam, fasizam, ustase...!!! i sto je najgore, oni ne samo da nisu kaznjeni zbog toga, nego su ih jos i nagradili za sve njihove zlocine!!!

trigger

pre 1 godinu

Denacifikacija i demilirizacija će jednog dana stići i do Zagreba, a ono
što nije obavljeno 1945. kad-tad će biti završeno na ovaj ili onaj način!
(Crna Ruka, 1. jun 2022 11:17)
Crni, kad ti škola završava?

Inače

pre 1 godinu

Ta profesorka je UKRAJINKA koja ceo život živi u Hrvatskoj.
Hrvati opet pokazuju da su civilizovana EU i sankcionišu ovakve.
Srbija je daleko od civilizovanog sveta!

SC

pre 1 godinu

Kao sto su rusi ukrajinu, trebamo mi sa hrvatskom
Da iskorenimo zlo
(iDoubt, 1. jun 2022 09:42)

Ne daj Bože, pa tko bi izdržao vašu kuknjavu, dreku i plač kada bi vas opet nakantali

mr

pre 1 godinu

@"Ante Pavelić - odlikovanja delio za genocid nad Srbima... "

Jako si me zaintrigirao, jer pišem knjigu o Paveliću na englesko tako da ceo svet sazna o njemu. Molim te navedi neke primere, jer ja nemam podataka o tome da je dodeljivao odlikovanja upravo za genocid. Ako si preterao molim te priloži komentar koji demantuje ovo da ne bih gubio vreme.
(Radoznao, 1. jun 2022 10:55)

Каква твоја књига, ти не умеш ни коментар да напишеш.
Ево пишем да виде други. НДХ је установила своје ордење. И доста тог ордења је поделио поглавник људима који су били директно везани за концентрационе логоре у којима се дешавало не масовно убијање, већ садистичко масакрирање. Не псотоји нормалан човек на Балкану коме треба доказивати ко су биле и шта су радиле усташе. А радиле су тако да су се њихови највернији савезници Италијани и Немци морали оградити од њих. Италијани су Србима делили и оружје пошто су видели да не могу да их одбране. Немци нису хтели никакву јурисдикцију да не би сутра одговарали. Италијани још по ранијем договору са Павелићем имали своју област и ту регулисали све.

Crna Ruka

pre 1 godinu

Denacifikacija i demilirizacija će jednog dana stići i do Zagreba, a ono
što nije obavljeno 1945. kad-tad će biti završeno na ovaj ili onaj način!

vodnik

pre 1 godinu

Profesorka sa skandalozne ustaške fotografije: "Ne vidim ništa loše, to su dobra deca

Tako misli 80% populacije. Nazalost.
(srda, 01. jun 2022 09:29)
A sta je tebe briga za tome.Ne zabijaj nos u tudje dvoriste.Njihova drzava, njihovo dvoriste.Ne mogu se nacuditi mnogim Srbima sto se petljaju u sve i svasta

EU

pre 1 godinu

Gde će susjedima biti kraj kad uzmu evro, a sada imaju duplo veće plate i za čak 7 mlrd. E veći BDP, a ne da ga stigo AV? Evro na kojem je Nikola Tesla preko šahovnice i pored kojeg piše, velikim slovima da ti oči izbije, HRVATSKA! Srpska banka uzalud kukala Evropi, zato jer tamo nema svojatanja tuđeg, ni vina, ni zelja, ni izumitelja. Tesla je hrvatski izumitelj iz Smiljana, koje god vere i nacije i boje kože bio, Hrvatska ga svetu dala i zato je na hrvatskom evru i hrvatski je brend i. Kakve veze ima Tesla sa Srbijom? Posetio je JEDANPUT u životu?

Мукицa

pre 1 godinu

Kao sto su rusi ukrajinu, trebamo mi sa hrvatskom
Da iskorenimo zlo
(iDoubt, 1. jun 2022 09:42)

Pokusali ste pa smo na kraju zlo iskorijenili mi!
(Mario, 01. jun 2022 10:07)

Што је најгоре, нисмо ни покушали, јер да јесмо, пуном силом, не би ви данас срамно славили Олују. Ви нисте искоренили зло, већ етнички очистили Хрватску, од свог народа, браће, комшија...чега се паметан стиди тиме се будала хвали. Једно је тачно, Хрвати су најхрабрији народ, не зато што се нечега не плаше, већ што се ничега не стиде.

observer

pre 1 godinu

"Jel' tko dobio sankcije što su na proslavi Dana pobjede nad fašizmom uz Tita stavili četnika Mihailovića??
(Gringo, 01. jun 2022 10:09)"

Nešto nisam čuo da su četnici držali koncentracione logore i zaklinjali se u negodovali ideologiju. U četnicima je bilo i Hrvata i Muslimana i Jevreja teško da se to može porediti sa ustaškim pokretom.

Jole

pre 1 godinu

Koje crno sankcionisanje? Tu ima elemenata krivicnog dela... A da zaboravio sam propargiranje fasizma i mrznje prema drugima nacijama u hrvatskoj nije krivicno delo. Ma mogu da dube na trepavicama oni ce za mene uvek biti ustaska drzava i takvi ce i ostati dok ne nestanu. Jednom ustas uvek ustasa.

Moje

pre 1 godinu

A onaj naš profesor što se slikao sa 3 prsta koji nije nikakav nacistički, šovinistički pozdrav popio suspenziju, dok ovi daju navodne opomene

Nikola

pre 1 godinu

Zena je samo pokazala i uradila sta vecina stanovnistva podrzava i radi...sta je tu lose? A mi treba da se postavimo prema tom nacizmu kako treba

vodnik

pre 1 godinu

Kao sto su rusi ukrajinu, trebamo mi sa hrvatskom
Da iskorenimo zlo
(iDoubt, 01. jun 2022 09:42)
Pa pokusali ste pa ste dobili po labrnji.Hocete li jos mozda.

Neko iz mase

pre 1 godinu

vodnik, 01. jun 2022 10:27

To je isto kao kad bi rekao Jevrejima da ne petljaju nos u povampirenje nacizma u Nemačkoj i Evropi. Ustaštvo je nešto što je odvelo ogroman broj pripadnika naseg naroda durektno u smrt. Naravno da je naša obaveza da zvonimo na uzbunu kada se to veliča. Ne možeš sve da gledaš kroz političku korektnost.

Objavite mi komentar

pre 1 godinu

Kad ce ljudi da prestanu da stavljaju u isti kos cetnike i naciste/fasiste, nije isto i nikad nece biti. Prestanite da time menjate istoriju!

Ne nije u redu nosenje ovih majci i podizanje ruku jer svi znamk sta to znaci.

Koliko izroda i debila kod nas pa to je neverovatno odmah bi da uporede cetnike sa ovim, cetnici su se borili za slobodu dok su ovi pravili nezapamcen genocid nad nama!
Ko je jos u istoriki civilizacije imao osim hrvata logor za decu, ko???!!!!

Jbg ajde sto nisu kaznjeni posle rata za sve sto su radili nego su takoreci nagradjeni tako da me sve ovo danas nista i ne cudi jer to kod njih ne da nije iskorenjeno nego se takoreci vraca...

zeljko

pre 1 godinu

Hrvati stalno potenciraju cetnike kao kotrateg ustasama . Sto veze sa mozgom nema . Istina je da je prvi od nemaca oslobodjen grad bila Loznica . A oslobodio je cetnicki odred Veselina Misite …. I tako dalje i tome slicno . Citati malo nije zgoreg . Bilo je i cetnika svakakvih ali u osnovi su bili ok. Za razliku od komunistickog pokreta koji je u osnovi bio i do kraja ostao antisrpski .

SC

pre 1 godinu

Denacifikacija i demilirizacija će jednog dana stići i do Zagreba, a ono
što nije obavljeno 1945. kad-tad će biti završeno na ovaj ili onaj način!
(Crna Ruka, 1. jun 2022 11:17)

Hahahaha od 765 ratova u kojima su sudjelovali, Srbi su izgubili 946

drug sa fakulteta

pre 1 godinu

Moravac
to što ti je deda ili pradeda bio četnik neznači da su oni borci za slobodu...
e sad vidi znam 20 ljudi i više čije su pretke pobili četnici... a srbi su...
hvala lepo... sad je kao popularno u Srbiji da su ti pretco bili četnici...
koliko vas ima bre... da su bili većina i na pravoj strani istorije pobedili bi...
sramota me je takvih srba... ustvari gadite mi se...
ma koje vere bio ako je neko dobar čovek dobar je...
a vi najviše mrzite svoje komšije i sunarodnike, ako nemisle kao vi...
dosta... ćao zdravo

T

pre 1 godinu

"Draža Mihailović - Hari Truman posthumno ga je odlikovao ordenom Legije zasluga"

Kad daju medalje četnicima su mudri, kad bombardiraju Beograd i daju nezavisnost Kosovu onda pojma nemaju.

sturmmann

pre 1 godinu

Citiram: "Nije istina da 80% Hrvata podrzava ustastvo. Bio sam vise puta u Hrvatskoj od Dubrovnika, do Zagreba i Zagorja i takvi su zanemarljiva manjina. Svi su znali da sam Hrvat iz Srbije, pa su komotno mogli da "otvore dusu", ali nisu jer ne razmisljaju tako. Jedna drugarica moje supruge je cak udata za Srbina. Znam da njenim roditeljima nije bas milo, ali njih bas briga."

Slažem se sa Vašom tvrdnjom jer i sam verujem da nije 80% Hrvata ustaški nastrojeno.

Mislim da je u pitanju sasvim drugi procenat a sami Hrvati će to potvrditi kad god im se pruži prilika za to.

Ivan ZG

pre 1 godinu

..odlučio da Romanjekovoj izrekne pisano upozorenje na obveze iz radnog odnosa s mogućnošću otkaza ugovora o radu". Ali posle toga postane ministarka obrazovanja... Fašizam se tamo isplati.
(objavite mi komentar!, 1. jun 2022 09:29)

Fašizam postoji samo u vašim ispranim mozgovima. A tu nema lijeka.
Objavite mi komentar jer nije ništa uvredljiviji od ovog gornjeg.

gradjanin

pre 1 godinu

Godina 1978.Ekskurzija osjeckih srednjoškolaca u Moskvu.Na ekskurziji deca pevaju: "Daj mi majko iglicu i svilenog konca da šasijem košulju za ustaskog borca." Još ima osjecana koji se toga sećaju a i dece iz te generacije.Komentar je suvišan,pametnom je jasno.

Vlada

pre 1 godinu

Pa šta znam, ne bih dizao neku veliku tenziju oko ovoga, deluje mi kao da je to sad više neka moda nego da za deca znaju šta je to zaista, profesorka je htela samo da bude drugačija od drugih.
To je isto kao kod nas što su jedno vreme nosili kokarde na šajkačama, a realno ja nemam pojma koliko je to loše ili ne, a i sa svojih 40god briga me da budem iskren.
Tako da po meni je kazna sasvim ok, morali su nešto da ne ispadne da nisu reagovali a s druge strane i nema potrebe podizati tenziju, nek rade šta hoće, njihova država njihova stvar.
Lupajte minuse slobodno, ne potresam se i menjam mišljenje zbog toga što neko voli da veliča gluposti.

Osvetnik

pre 1 godinu

Srbe sve asocira na ustaštvo, gdje vi to ovdje vidite ? Naporni ste više s tim, imate svoj "ponos" četnike, jad i i bijedu, pa se ponosite s njima. Pravite junake od četničkih fašista, to isto radite i s Mladićem, Karadžićem, Šešeljom, bolesnim svojim presjednikom i sl.. Izmišljajte, falsificirajte, krivotvorite, svejedno sretno Vam bilo.

Милош Радунковић

pre 1 godinu

Лепо уче децу, па се онда сви чудимо што се авети прошлости враћају?

Objektivan

pre 1 godinu

Тај кога спомињеш је био краљев војник, четници су били краљева војска. До 1943 једини прави отпор нацистима су пружали Дража и четници. Чак су у Америци стрипове правили, храбри Дража против нациста. Тек касније се појављује овај Броз, за кога ни дан данас не знамо ко је и преузима причу. Имаш записе да су Немци били затечени међусобним борбама четника и партизана, да нису уопште примећивали нацисте. Е сад, што смо сви ми учили комунистичку историју, то је друга ствар.
(Мукицa, 1. jun 2022 10:27) # Link komentara

Toliko su bili hrabri da su jos u vreme Uzicke republike pucali na partizane iako je postojao dogovor izmedju Draze i Tita.

Che

pre 1 godinu

Caki@ Mozes se ti tjesit koliko oces i pricat izlizane floskule kako cetnici nisu bili fasisti ali mi i cili svit zna tko su bili i sta su radili. Cetnici nisu fasisti ali su blisko suradivali s istima, s ustasama ispijali pica. Tako kad normalan covik gleda ustase i vas koji mrzite ustase dok u isto vrime opravdavate cetnike vidi da razlike izmedu vas i ustasa nema. Uostalom ustase i cetnici su isti samo sta su jedni Hrvati a drugi Srbi. Jedni i drugi imaju skoro iste stavove, krive za sve komuniste, Tito im je najveci zlocinac itd. Sve u svemu zatucani ljudi kako god se zvali. A te "povijesne cinjenice" izmisljotine o cetnicima ostavi za nekog tko nije knjigu u zivotu procita oj ti veliki povijesnicaru

glineni golubovi

pre 1 godinu

I na ovu vest o malim ustašama iz kolindinovaca odmah se javlja uigrana ekipa HDZ botova - mario, ivanzg, igorsulic, čekaju se još vera, slaven, onaj što pominje Teslu "pravoslavnog Hrvata" svaki put. Sad će oni, izgleda da su druga botovska smena, a sendviči neće tek tako da se zarade sami od sebe, mora da se vredno radi, pardon, komentariše. Komentari su im uvek isti, nemaju veze sa temom, već radi copy paste - četnici, hrvatsko more, traktori, pravoslavni Hrvati, Tesla i evro...

nexus

pre 1 godinu

Jel' tko dobio sankcije što su na proslavi Dana pobjede nad fašizmom uz Tita stavili četnika Mihailovića??
(Gringo, 01. jun 2022 10:09)

Pa koga da stave, Stepinca???

Trovach

pre 1 godinu

Nije istina da 80% Hrvata podrzava ustastvo. Bio sam vise puta u Hrvatskoj od Dubrovnika, do Zagreba i Zagorja i takvi su zanemarljiva manjina. Svi su znali da sam Hrvat iz Srbije, pa su komotno mogli da "otvore dusu", ali nisu jer ne razmisljaju tako. Jedna drugarica moje supruge je cak udata za Srbina. Znam da njenim roditeljima nije bas milo, ali njih bas briga.

Trovach

pre 1 godinu

@Srurnman...Nije mi najjasnije sta ste hteli reci. Ponavljam, vecnia Hrvata nena problema ako je neko Srbin. Pricao sam sa braniteljima i kod njih dvojice nema mrznje. Nemojte cro narod stavljati u kalup, jer je to velika greska. Vreme je da se pomirimo.

zigi

pre 1 godinu

hahaha ala je sankcionisana. nece moci da bude razredni XD
pa 99% nastavnika NE ZELI da budu razredni, nego prihvataju jer moraju.
u nemackoj ili bilo gde drugde se sa ovako nesto ide u zatvor i sigurno nikada vise u zivotu ne bi mogao da radis u prosveti ni kao cistacica.
nema sta, opasne sankcije :D

a

pre 1 godinu

Санкционисана.Иза ове речи су сакрили једно велико ништа.Помазили је.Наставиће
она и даље по старом.Код њих се овакви цене.Зна она добро шта ради.Алојзије Сте-
пинац ,за "прекрижје 250 хиљада Срба,ће бити светац.

Shkot

pre 1 godinu

Sramota, u Nemačkoj se za ovo ide u zatvor.
(haralampije, 01. jun 2022 09:38)

Ali u većini drugih zemalja u Evropi to nije zabranjeno.

Ali ipak mislim da profesorica bi bila kažnjena i u drugim zemljama, zbog toga što indoktrinacija je strogo zabranjena u školama.

Ljubisa Livac

pre 1 godinu

Starasna sankcija, dobila upozorenje koje ce zavrsiti instant u smecu. Ali to su oni, da. Satro osude, reaguju blago da se ne bi talasalo, a ustvari nikom nista jer vecina naroda upravo to i podrzava.

vodnik

pre 1 godinu

A kad cemo mi da sankcionisemo sve one profesore koji podrzavaju cetnistvo?
(anon, 01. jun 2022 09:40)
Nazalost necete nikad a i Hrvati vam ne zabijaju nos u vase dvoriste kao sto vi radite njima.

petar

pre 1 godinu

Uh bas su je kaznili, pogledajte Austriu, Nemačku, za ovako nešto otkaz odmah.
(Ratko, 01. jun 2022 10:18)

kod nas bi bio "pojeo vuk magarca"! Puni smo primera, da ne nabrajam..

Antiwar

pre 1 godinu

Samo forma. Mi da se ne zavaravamo, sustina ostaje. Tako odgajaju decu. Kod nas takve nazivaju "cobanima" i yglavnom dolaze iz nefunkcionalnih socijalno ugrozenih porodica.
To je razlika izmedju nas i njih, sustinska.

....

pre 1 godinu

A kad cemo mi da sankcionisemo sve one profesore koji podrzavaju cetnistvo?
(anon, 1. jun 2022 09:40)

Susjed, kad ih bude, ako ih i bude...nismo isti.

evrovizija

pre 1 godinu

Državna religija. Jednog dana će ovi što su umereni, negiraju problem i zabijaju glavu u zemlju kao nojevi da se probude u državi SS uličnih jurišnika i otvorenog neonacizma.

nowave7

pre 1 godinu

@(Мукицa, 01. jun 2022 10:27)

E muko moja mukice. Jeste, bili, ali ne samo iz ove perspektive u pluskvamperfektu, već i iz tadašnje. Na početku možda i jesu pružali neki prividan otpor, ali šta im to vredi kad su se na kraju pridružili samim nacistima. To eto uvek nekako zaboravljamo, jel?

bwin

pre 1 godinu

Treba odvojiti zito od kukolja, tj. pobednike od porazenih. Znaci partizani na jednu stranu tj. antifasisticku, a ovi ostali zna se na porazenu. Nema ljutnje tako je bilo 1945.godine.Sad kakva drzava takva se i istorija uci, u prevodu nikakva. Zato i imamo ovakvu omladinu od koje se ocekuje da vodi ovu napacenu drzavu. Iskreno strah me je kuda ovo ide.

Radoznao

pre 1 godinu

@"Ante Pavelić - odlikovanja delio za genocid nad Srbima... "

Jako si me zaintrigirao, jer pišem knjigu o Paveliću na englesko tako da ceo svet sazna o njemu. Molim te navedi neke primere, jer ja nemam podataka o tome da je dodeljivao odlikovanja upravo za genocid. Ako si preterao molim te priloži komentar koji demantuje ovo da ne bih gubio vreme.

Westman

pre 1 godinu

Ništa žena nije kriva, niti je pozdrav bio fašistički. Iako osobno obožavam taj pozdrav, a gospođa je juče dobila ponudu privatne škole sa boljom platom i mjestom rada.Sretno!

NikolaBg

pre 1 godinu

Sramota koja blaga kazna. U Srbiji direktori prete otkazima nastavniku ako dete opsuje nastavniku majku, pravi nered na času jer nije kući lepo vaspitano. Ova nastavnica je zaslužila otkaz, a ne opomenu i neke glupe blage mere. Nastavnik isključivo mora da se bavi svojim predmetom, takođe može da podstiče đake na lepe stvari kao što su humanitarne akcije.

Lokomotiva

pre 1 godinu

To što neće dobiti starešinstvo je nagrada a ne kazna.
(Hts, 1. jun 2022 15:08)

Pa jeste nagrada za tebe koji si lenčuga i bežiš od posla i odgovornosti.

Podsetio si me na jedan slučaj koji se desio u mojoj školi. Direktor škole odlučio je da sve učenike koji su učestvovali u priredbi povodom školske slave "nagradi" tako što su dan posle bili oslobođeni dolaska na nastavu... Moj profesor se grehotom smejao na to rekavši nam: "Pa da li mi vas, koji pohađate nastavu danas, kažnjavamo?!"

Westman

pre 1 godinu

Ništa žena nije kriva, niti je pozdrav bio fašistički. Iako osobno obožavam taj pozdrav, a gospođa je juče dobila ponudu privatne škole sa boljom platom i mjestom rada.Sretno!

Radoznao

pre 1 godinu

@"И доста тог ордења је поделио поглавник људима који су били директно везани за концентрационе логоре у којима се дешавало не масовно убијање, већ садистичко масакрирање."

Hvala na odgovoru. Nisam baš siguran. Genocid je veoma, veoma složena operacija koja se uglavnom planski sprovodi. Da bi se uštedelo na vremenu nikakav sadizam ne dolazi u obzir, jer se time i ugrožava i satnica logistike, kao i drugih jedinica.

odavno je sve dokumentovano

pre 1 godinu

@Radoznao


Zasto ne pomoci. Ukoliko je zelja istinska, ova tema je vrlo potkrepljena u licnom arhivi gosp. Slavka Odica, inace se cuva u arhivu Vojvodine u Novom Sadu.

Jasna

pre 1 godinu

A roditelji, mediji, pa onda i deca nisu krivi.
Ako stalno pričate o nasilju, naoružava ju, šovinizma koji sve više jača, o ratu koji je pred vratima...
Šta je sa tim?

Bre!

pre 1 godinu

Jel' tko dobio sankcije što su na proslavi Dana pobjede nad fašizmom uz Tita stavili četnika Mihailovića??
(Gringo, 01. jun 2022 10:09)

Тај кога спомињеш је био краљев војник, четници су били краљева војска. До 1943 једини прави отпор нацистима су пружали Дража и четници. Чак су у Америци стрипове правили, храбри Дража против нациста. Тек касније се појављује овај Броз, за кога ни дан данас не знамо ко је и преузима причу. Имаш записе да су Немци били затечени међусобним борбама четника и партизана, да нису уопште примећивали нацисте. Е сад, што смо сви ми учили комунистичку историју, то је друга ствар.
(Мукицa, 1. jun 2022 10:27)

Da dodam jos na ovo o komunistima i cetnicima: sa obe strane su se borili Srbi. Hrvati su se samo uslepali kod komunista 1944 godine kada je bilo jasno da nacisti gube.

ultrasrbin

pre 1 godinu

Ta profesorka je UKRAJINKA koja ceo život živi u Hrvatskoj.
Hrvati opet pokazuju da su civilizovana EU i sankcionišu ovakve.
Srbija je daleko od civilizovanog sveta!
(Inače, 1. jun 2022 13:23)

Vasa najveca civilizacijska dostignuca su:
-Rusenje crkve kosturnice u Prebilovcima 1992. Crkve kosturnice napravljene 1990 za pobijene zene i decu tokom krvavog ustaskog pira 1941.
-Jedini deciji logor u istoriji covecanstva
-Jadovno nad kojim su se zgrozili i vasi partneri Italijani
-Jasenovac gde se u punoj meri pokazala bolest "nacije".
-Bombardovanje dece na traktorima koja beze od ustaskog noza.

ALI TO STE VI HRVATI. NAJHRABRIJI, ALI SAMO ZATO STO SE NICEG NE STIDE.

Dušan Dušan

pre 1 godinu

Pa šta je to čudno kod ustaša, pa oni truju decu od malena, uče ih mržnjom kako progledaju, nedeljom se ide na trovanje, to nije nikakva tajna ni novost!

ultrasrbin

pre 1 godinu

(Matan, 1. jun 2022 13:11)

Ala lupas kao maksimpo diviziji. Uvek bilo u nezgodnom trenutku posto su na drugoj strani bila "braca" zlocinci sa udruzenim fasistima i nacistima ili USA policajcem.

Na celu vojske, a posebno avijacije bili Hrvati.
To oruzje JNA je ostalo po hrvatskim kasarnama, a ono sto je stiglo u Srbiju nije se koristilo tamo. Srpska vojska nije ucestvovala, a da jeste ne bi ostao kamen na kamenu.
Mislis pod "zgodnim" momentima na oslobadjanje i u I i u II svetskom, a onda prijem u zajednicku drzavu.
Mi nismo propustili ni jednu priliku da ratujemo protiv okupatora, a vi isto tako niste propustili ni jedan momenat za logore , klanja i pokrstavanje Srba.
U pravu si da nismo naucili. Trebalo je 1918 uzeti sta je srpsko, a ostatak ostaviti Italiji i Madjarskoj. A vi bi ste nastavili da budete becki konjusari.
Ili smo mozda naucili posto 91 nismo hteli na dobrovoljno klanje kao 14 i 41.
Jedina nacija na svetu koja je imala logor za decu.NEMA DALJE.
Nije nikad bilo "vase" dok vam Srbi nisu stvorili drzavu.
Ali kako to objasniti sinu tisucljetne kulture.
Kako objasniti da stanovnici Srbi koji su tamo od VII veka nikako nisu bili okupatori.
A pogledaj malo ponasanje i izjave Spegelja pa ce ti biti jasno ko je naoruzavao ustase i ko je potpirivao novi rat.

ultrasrbin

pre 1 godinu

(Мукицa, 1. jun 2022 10:27)

Bio vojnik kralja koji je pobegao. A Mihajlovicu vise stalo do polozaja i pozicije nego do brobi protiv okupatora. Pravili su stripove zato sto je seosko stanovnistvo koje je bilo vise okrenuto Drazi spasavalo njihove pilote. Preterao si do 1943 i nazalost cetnci se nisu proslavili do tada pa cak imaju i saradnju sa ustasama. Deda mi je bio u cetnicima dok nisu jedne noci unistili cisto srpsko selo, samo zato sto je nekolicna iz sela bila u partizanima. Posto je to bilo selo odakle mu je kumovska veza deda je sutra pobegao u partizane i pri bekstvu ranjen. Do kraja zivot je trazio odgovor zasto i ko je te noci ubio njegove kumove.
A na stranu Drazina uloga u sklanjanju u stranu Koste Pecanca koji je trebao da bude vodja cetnickog pokreta.

Igor Dimitrijevic

pre 1 godinu

Moje mišljenje je da treba da se podvuče linija i da se pomirimo kao narod za sva vremena. Samo zajedno smo najbolji. Ovako svako ima da vuče na svoju stranu do kraja.

Vodnik

pre 1 godinu

Kao sto su rusi ukrajinu, trebamo mi sa hrvatskom
Da iskorenimo zlo
(iDoubt, 1. jun 2022 09:42)
A ko ste to vi? Kakva ste vi to sila. kako znmam samo jaki protiv zena i djece i poznati po streljanju muskaraca u Srebrenici i jedinom genocidu na tlu evrope posle 2.sv. rata. i vi ce ´te da nekome citate bukvicu.Sljam!

Dara iz Karlobaga

pre 1 godinu

Kako je moguće da duplo manja Hrvatska, posle porušene i obnovljene 2/3 zemlje ima takvu pobedu na kraju, već 30g ima veći BDP od Srbije i plate i penzije, a da za to svi srpski političari i mediji ćute. Ima li bolje pobede od te... MATEMATIKA JE NEUMOLJIVA Aleksandar Vučić tvrdi da će Srbija prestići Hrvatsku po BDP-u. Možda i hoće krajem ovog stoljeća, ako mi ne budemo radili ništa.
Nego, ko nas to zavadi? Pa, gde je to vekovno srpsko more, na koje Četnici i vizantijsko krivoslavlje ne izbiše ni 40ih, ni 90ih? A za koje ćute čke četničke kukavičke, kojima je Oluja tako maestralno zatvorila usta, da ga niti ne pominju od 95g a letuju u Grčku ili Albaniju.

Westman

pre 1 godinu

Ništa žena nije kriva, niti je pozdrav bio fašistički. Iako osobno obožavam taj pozdrav, a gospođa je juče dobila ponudu privatne škole sa boljom platom i mjestom rada.Sretno!

Westman

pre 1 godinu

Ništa žena nije kriva, niti je pozdrav bio fašistički. Iako osobno obožavam taj pozdrav, a gospođa je juče dobila ponudu privatne škole sa boljom platom i mjestom rada.Sretno!

vodnik

pre 1 godinu

Profesorka sa skandalozne ustaške fotografije: "Ne vidim ništa loše, to su dobra deca

Tako misli 80% populacije. Nazalost.
(srda, 01. jun 2022 09:29)
A sta je tebe briga za tome.Ne zabijaj nos u tudje dvoriste.Njihova drzava, njihovo dvoriste.Ne mogu se nacuditi mnogim Srbima sto se petljaju u sve i svasta

EU

pre 1 godinu

Gde će susjedima biti kraj kad uzmu evro, a sada imaju duplo veće plate i za čak 7 mlrd. E veći BDP, a ne da ga stigo AV? Evro na kojem je Nikola Tesla preko šahovnice i pored kojeg piše, velikim slovima da ti oči izbije, HRVATSKA! Srpska banka uzalud kukala Evropi, zato jer tamo nema svojatanja tuđeg, ni vina, ni zelja, ni izumitelja. Tesla je hrvatski izumitelj iz Smiljana, koje god vere i nacije i boje kože bio, Hrvatska ga svetu dala i zato je na hrvatskom evru i hrvatski je brend i. Kakve veze ima Tesla sa Srbijom? Posetio je JEDANPUT u životu?

Mario

pre 1 godinu

Kao sto su rusi ukrajinu, trebamo mi sa hrvatskom
Da iskorenimo zlo
(iDoubt, 1. jun 2022 09:42)

Pokusali ste pa smo na kraju zlo iskorijenili mi!

gost

pre 1 godinu

A kad cemo mi da sankcionisemo sve one profesore koji podrzavaju cetnistvo?
(anon, 01. jun 2022 09:40)


Pa četnistvo nije bilo fašističko a ustaštvo jeste.To sto kazes samo Hrvati misle i niko drugi,tako da nije teško zaključiti ko si.Samo u njihovom obrazovnom sistemu tako pise i u njihovim knjigama jer su osnovali zemlju na antisrpstvu.
(caki, 1. jun 2022 10:14)

Kakva grozna, za inteligenciju uvredljiva, laž.

Ivan ZG

pre 1 godinu

..odlučio da Romanjekovoj izrekne pisano upozorenje na obveze iz radnog odnosa s mogućnošću otkaza ugovora o radu". Ali posle toga postane ministarka obrazovanja... Fašizam se tamo isplati.
(objavite mi komentar!, 1. jun 2022 09:29)

Fašizam postoji samo u vašim ispranim mozgovima. A tu nema lijeka.
Objavite mi komentar jer nije ništa uvredljiviji od ovog gornjeg.

Мукицa

pre 1 godinu

Jel' tko dobio sankcije što su na proslavi Dana pobjede nad fašizmom uz Tita stavili četnika Mihailovića??
(Gringo, 01. jun 2022 10:09)

Тај кога спомињеш је био краљев војник, четници су били краљева војска. До 1943 једини прави отпор нацистима су пружали Дража и четници. Чак су у Америци стрипове правили, храбри Дража против нациста. Тек касније се појављује овај Броз, за кога ни дан данас не знамо ко је и преузима причу. Имаш записе да су Немци били затечени међусобним борбама четника и партизана, да нису уопште примећивали нацисте. Е сад, што смо сви ми учили комунистичку историју, то је друга ствар.

Inače

pre 1 godinu

Ta profesorka je UKRAJINKA koja ceo život živi u Hrvatskoj.
Hrvati opet pokazuju da su civilizovana EU i sankcionišu ovakve.
Srbija je daleko od civilizovanog sveta!

caki

pre 1 godinu

A kad cemo mi da sankcionisemo sve one profesore koji podrzavaju cetnistvo?
(anon, 01. jun 2022 09:40)


Pa četnistvo nije bilo fašističko a ustaštvo jeste.To sto kazes samo Hrvati misle i niko drugi,tako da nije teško zaključiti ko si.Samo u njihovom obrazovnom sistemu tako pise i u njihovim knjigama jer su osnovali zemlju na antisrpstvu.

Stevica

pre 1 godinu

Pokusacemo ponovo u zgodnom momentu. Samo polako i strpljivo,istorija nije zavrsena,ona neprekidno tece. Bice revansa,kad tad!
(Oliver)

Dragi Oliver, željno vas očekujemo, i mi i čitav NATO pakt sa svojih cca milijardu drzavljana i GDPom 34x većim, i vojnim budžetom 16x većim od Rusije. Ali za početak ako možeš poslati u Hrvatsku jedno desetak hiljada radnika jer nam kronično nedostaje ljudi koji žele raditi u ugostiteljstvu ovog ljeta na Jadranu. A veselimo se i velikom broju srpskih turista koji su uvijek dobrodošli u Hrvatskoj.

Vlada

pre 1 godinu

Pa šta znam, ne bih dizao neku veliku tenziju oko ovoga, deluje mi kao da je to sad više neka moda nego da za deca znaju šta je to zaista, profesorka je htela samo da bude drugačija od drugih.
To je isto kao kod nas što su jedno vreme nosili kokarde na šajkačama, a realno ja nemam pojma koliko je to loše ili ne, a i sa svojih 40god briga me da budem iskren.
Tako da po meni je kazna sasvim ok, morali su nešto da ne ispadne da nisu reagovali a s druge strane i nema potrebe podizati tenziju, nek rade šta hoće, njihova država njihova stvar.
Lupajte minuse slobodno, ne potresam se i menjam mišljenje zbog toga što neko voli da veliča gluposti.

box

pre 1 godinu

@anon

Tom podmetacinom da su ustase i cetnici isto, komunisti su uspeli da iskupe Hrvate uprkos monstruoznoj genocidnoj politici za vreme rata. Naravno da dca pokreta nisu za poredjenje, pri tome mnogo vise ljudi u Hrvatskoj podrzava ustastvo nego ravnogorski pokret u Srbiji

bezobrazluk

pre 1 godinu

Srbe sve asocira na ustaštvo, gdje vi to ovdje vidite ? Naporni ste više s tim, imate svoj "ponos" četnike, jad i i bijedu, pa se ponosite s njima. Pravite junake od četničkih fašista, to isto radite i s Mladićem, Karadžićem, Šešeljom, bolesnim svojim presjednikom i sl.. Izmišljajte, falsificirajte, krivotvorite, svejedno sretno Vam bilo.
(Osvetnik, 1. jun 2022 10:29)‚ Pa vidi, delimično si u pravu, ovo nisu ustaške uniforme, već više modni asortiman Tompsonovih obožavalaca. Naci pozdrav - pa bar kod vas to nije ništa neobično, vaši nogometaši tako pozdravljaju, na ulici desnica itd. Dalje, četnike neko gleda ovako neko onako, ali "četnički fašizam" je oksimoron, to jednostavno ne postoji. Četnici su nacionalisti, nekad jugoslovenski danas srpski, ali sa naci ideologijom nikada nisu imali nikakve veze. Tako da nema poređenja. Da li su oni jadni ili smo mi jadni, pitanje je, samo mi odgovori kakav je to naci pokret u kome su bile hiljade muslimana, Slovenaca, Hrvata. Predsednik NK Hajduk bio u Dražinom pokretu. Mnogo jugoslovenski orijentisanih ljudi je tu bilo, a komunistički režim je decenijama silom nametao sliku čitavog tog pokreta na osnovu malog broja onih koji su činili zločine.

Dusan

pre 1 godinu

Ovakve vesti treba ignorisati. Na žalost, ovaj sajt preferira, čak i latentno lobira za hrvatsku. A poruka za Hrvate- čega se pametan stidi, budala se ponosi.

Matan

pre 1 godinu

Pokusacemo ponovo u zgodnom momentu. Samo polako i strpljivo,istorija nije zavrsena,ona neprekidno tece. Bice revansa,kad tad!
(Oliver, 1. jun 2022 10:28) # Link komentara

Jok, u nezgodnom momentu će te pokušati, a ne u zgodnima, ko do sad.
Kud češ zgodnijeg momenta, kao kad imaš svo oružje bivše Jugoslavije, a protivnik ništa, plus mu uveden embargo na naoružavanje.
E moj Olivere, da ne nabrajam "zgodne" momente, niste vi propustili ni jedan jedini, znamo mi to, al ne brini.
Povijest teče, i nastavit će da teče, samo vi nikad da naučite nešto od nje.
Od sljedećeg "zgodnog momenta", neće i dalje biti ništa, osim novog gorkog okusa u ustima, želje za osvetom, i izgubljenog dijela stanovništva ili teritorija.
Niste sposobni svoje sačuvati, a još uvijek se ložite na - tuđe.

objavite mi komentar!

pre 1 godinu

...odlučio da Romanjekovoj izrekne pisano upozorenje na obveze iz radnog odnosa s mogućnošću otkaza ugovora o radu". Ali posle toga postane ministarka obrazovanja... Fašizam se tamo isplati.

boban

pre 1 godinu

kakvi ste vi Hrvati licemeri.Vi ste bre fasisti i ne znam sto vam se podilazi.Ne moze u EU bez vase saglasnosti,pa i ne mora .Vi ste vrh Eu.Vi i jos samo crnogorci i Eu ce biti u punom sastavu.

SC

pre 1 godinu

Denacifikacija i demilirizacija će jednog dana stići i do Zagreba, a ono
što nije obavljeno 1945. kad-tad će biti završeno na ovaj ili onaj način!
(Crna Ruka, 1. jun 2022 11:17)

Hahahaha od 765 ratova u kojima su sudjelovali, Srbi su izgubili 946

Moravac

pre 1 godinu

srbin sam... al, sramota me bre ovih što veličaju četnike... velika sramota...
ista bagra...
(drug sa fakulteta, 01. jun 2022 11:15)

Ako su ista bagra, reci mi jedan konc logor u Srbiji koji su četnici osnovali. To izjednačavanje ustaškog i četničkog pokreta je samo delo komunista da se hrvati izjednače sa srbima koji su u drugom svetskom ratu podneli mnogo veću žrtvu od hrvata.

mr

pre 1 godinu

A kad cemo mi da sankcionisemo sve one profesore koji podrzavaju cetnistvo?
(anon, 01. jun 2022 09:40)

Па шта предлажеш, да Дражина фамилија врати Бајдену оно Рузвелтово одликовање? Или да следећи пут вратимо са границе оно мало преживелих Америчких пилота и њихове фамилије, када дођу да посете место где су их Дражини пилоти спашене од Немаца враћали назад у УСА?

cinik ovdašnji

pre 1 godinu

Pa pokusali ste pa ste dobili po labrnji.Hocete li jos mozda.
(vodnik, 1. jun 2022 10:30) Ne ložite se. Nikada niste ratovali sa Srbijom. Imali ste preko puta ostatke JNA, paravojne jedinice lokalnih Srba i kriminalaca pod vođstvom državne bezbednosti. Sa vojskom Srbije niste imali čast. Možda i nećete, ali da raščistimo šta jeste a šta nije.

zeljko

pre 1 godinu

Hrvati stalno potenciraju cetnike kao kotrateg ustasama . Sto veze sa mozgom nema . Istina je da je prvi od nemaca oslobodjen grad bila Loznica . A oslobodio je cetnicki odred Veselina Misite …. I tako dalje i tome slicno . Citati malo nije zgoreg . Bilo je i cetnika svakakvih ali u osnovi su bili ok. Za razliku od komunistickog pokreta koji je u osnovi bio i do kraja ostao antisrpski .

Nikola

pre 1 godinu

Zena je samo pokazala i uradila sta vecina stanovnistva podrzava i radi...sta je tu lose? A mi treba da se postavimo prema tom nacizmu kako treba

drug sa fakulteta

pre 1 godinu

Moravac
to što ti je deda ili pradeda bio četnik neznači da su oni borci za slobodu...
e sad vidi znam 20 ljudi i više čije su pretke pobili četnici... a srbi su...
hvala lepo... sad je kao popularno u Srbiji da su ti pretco bili četnici...
koliko vas ima bre... da su bili većina i na pravoj strani istorije pobedili bi...
sramota me je takvih srba... ustvari gadite mi se...
ma koje vere bio ako je neko dobar čovek dobar je...
a vi najviše mrzite svoje komšije i sunarodnike, ako nemisle kao vi...
dosta... ćao zdravo

Radoznao

pre 1 godinu

@"И доста тог ордења је поделио поглавник људима који су били директно везани за концентрационе логоре у којима се дешавало не масовно убијање, већ садистичко масакрирање."

Hvala na odgovoru. Nisam baš siguran. Genocid je veoma, veoma složena operacija koja se uglavnom planski sprovodi. Da bi se uštedelo na vremenu nikakav sadizam ne dolazi u obzir, jer se time i ugrožava i satnica logistike, kao i drugih jedinica.

Osvetnik

pre 1 godinu

Srbe sve asocira na ustaštvo, gdje vi to ovdje vidite ? Naporni ste više s tim, imate svoj "ponos" četnike, jad i i bijedu, pa se ponosite s njima. Pravite junake od četničkih fašista, to isto radite i s Mladićem, Karadžićem, Šešeljom, bolesnim svojim presjednikom i sl.. Izmišljajte, falsificirajte, krivotvorite, svejedno sretno Vam bilo.

Мукицa

pre 1 godinu

Kao sto su rusi ukrajinu, trebamo mi sa hrvatskom
Da iskorenimo zlo
(iDoubt, 1. jun 2022 09:42)

Pokusali ste pa smo na kraju zlo iskorijenili mi!
(Mario, 01. jun 2022 10:07)

Што је најгоре, нисмо ни покушали, јер да јесмо, пуном силом, не би ви данас срамно славили Олују. Ви нисте искоренили зло, већ етнички очистили Хрватску, од свог народа, браће, комшија...чега се паметан стиди тиме се будала хвали. Једно је тачно, Хрвати су најхрабрији народ, не зато што се нечега не плаше, већ што се ничега не стиде.

Crna Ruka

pre 1 godinu

Denacifikacija i demilirizacija će jednog dana stići i do Zagreba, a ono
što nije obavljeno 1945. kad-tad će biti završeno na ovaj ili onaj način!

Trovach

pre 1 godinu

Nije istina da 80% Hrvata podrzava ustastvo. Bio sam vise puta u Hrvatskoj od Dubrovnika, do Zagreba i Zagorja i takvi su zanemarljiva manjina. Svi su znali da sam Hrvat iz Srbije, pa su komotno mogli da "otvore dusu", ali nisu jer ne razmisljaju tako. Jedna drugarica moje supruge je cak udata za Srbina. Znam da njenim roditeljima nije bas milo, ali njih bas briga.

observer

pre 1 godinu

"Jel' tko dobio sankcije što su na proslavi Dana pobjede nad fašizmom uz Tita stavili četnika Mihailovića??
(Gringo, 01. jun 2022 10:09)"

Nešto nisam čuo da su četnici držali koncentracione logore i zaklinjali se u negodovali ideologiju. U četnicima je bilo i Hrvata i Muslimana i Jevreja teško da se to može porediti sa ustaškim pokretom.

Skeuc

pre 1 godinu

2417
A kad cemo mi da sankcionisemo sve one profesore koji podrzavaju cetnistvo?
(anon, 01. jun 2022 09:40)

Aj da budemo posteni , 98% danasnjih klinaca kod nas nema pojma ko su Cetnici. Malo se osim na casovima istorije govori o tome. A ovi njihovi klinci su vec za dom spremni.

Che

pre 1 godinu

Caki@ Mozes se ti tjesit koliko oces i pricat izlizane floskule kako cetnici nisu bili fasisti ali mi i cili svit zna tko su bili i sta su radili. Cetnici nisu fasisti ali su blisko suradivali s istima, s ustasama ispijali pica. Tako kad normalan covik gleda ustase i vas koji mrzite ustase dok u isto vrime opravdavate cetnike vidi da razlike izmedu vas i ustasa nema. Uostalom ustase i cetnici su isti samo sta su jedni Hrvati a drugi Srbi. Jedni i drugi imaju skoro iste stavove, krive za sve komuniste, Tito im je najveci zlocinac itd. Sve u svemu zatucani ljudi kako god se zvali. A te "povijesne cinjenice" izmisljotine o cetnicima ostavi za nekog tko nije knjigu u zivotu procita oj ti veliki povijesnicaru

vodnik

pre 1 godinu

A kad cemo mi da sankcionisemo sve one profesore koji podrzavaju cetnistvo?
(anon, 01. jun 2022 09:40)
Nazalost necete nikad a i Hrvati vam ne zabijaju nos u vase dvoriste kao sto vi radite njima.

Mirkec

pre 1 godinu

U četnicima je bilo i Hrvata i Muslimana i Jevreja teško da se to može porediti sa ustaškim pokretom.
(observer, 1. jun 2022 11:10)

U ustašama je također bilo srba i židova. To ništa ne dokazuje. Četnici se ne mogu uspoređivati s ustašama po količini zla čisto iz razloga jer iza sebe nisu imali državnu "infrastrukturu" kao ustaše. Ali želje, truda pa i "značajnih rezultata" im svakako nije nedostajalo...

Radoznao

pre 1 godinu

@"Ante Pavelić - odlikovanja delio za genocid nad Srbima... "

Jako si me zaintrigirao, jer pišem knjigu o Paveliću na englesko tako da ceo svet sazna o njemu. Molim te navedi neke primere, jer ja nemam podataka o tome da je dodeljivao odlikovanja upravo za genocid. Ako si preterao molim te priloži komentar koji demantuje ovo da ne bih gubio vreme.

Trovach

pre 1 godinu

@Srurnman...Nije mi najjasnije sta ste hteli reci. Ponavljam, vecnia Hrvata nena problema ako je neko Srbin. Pricao sam sa braniteljima i kod njih dvojice nema mrznje. Nemojte cro narod stavljati u kalup, jer je to velika greska. Vreme je da se pomirimo.

Objavite mi komentar

pre 1 godinu

Kad ce ljudi da prestanu da stavljaju u isti kos cetnike i naciste/fasiste, nije isto i nikad nece biti. Prestanite da time menjate istoriju!

Ne nije u redu nosenje ovih majci i podizanje ruku jer svi znamk sta to znaci.

Koliko izroda i debila kod nas pa to je neverovatno odmah bi da uporede cetnike sa ovim, cetnici su se borili za slobodu dok su ovi pravili nezapamcen genocid nad nama!
Ko je jos u istoriki civilizacije imao osim hrvata logor za decu, ko???!!!!

Jbg ajde sto nisu kaznjeni posle rata za sve sto su radili nego su takoreci nagradjeni tako da me sve ovo danas nista i ne cudi jer to kod njih ne da nije iskorenjeno nego se takoreci vraca...

Huan Pablo Don Fernando

pre 1 godinu

"pisano upozorenje" u normalnim zemljama bi je poslali na posmatranje pa u zatvor...ali to je hrvatska, jedina zemlja nastala na genocidu i zahvaljujuci upravo fasizmu...ja sam ubedjen da 90% hrvata i danas podrzava nacizam, fasizam, ustase...!!! i sto je najgore, oni ne samo da nisu kaznjeni zbog toga, nego su ih jos i nagradili za sve njihove zlocine!!!

vodnik

pre 1 godinu

Kao sto su rusi ukrajinu, trebamo mi sa hrvatskom
Da iskorenimo zlo
(iDoubt, 01. jun 2022 09:42)
Pa pokusali ste pa ste dobili po labrnji.Hocete li jos mozda.

trigger

pre 1 godinu

Denacifikacija i demilirizacija će jednog dana stići i do Zagreba, a ono
što nije obavljeno 1945. kad-tad će biti završeno na ovaj ili onaj način!
(Crna Ruka, 1. jun 2022 11:17)
Crni, kad ti škola završava?

Dikens

pre 1 godinu

Reče jedan komšija ovde da mi sve krivotvorimo... Nasmeja me čovek do suza, ako je neko nešto krivotvorio to ste vi uradili, počevši od izđišljene NDH pa na ovamo. O umanjenju žrtava Jasenovca neću ni da pričam, a pominjete Srebrenicu koja nije ni 1% žrtava ubijenih u tom logoru strave. Večito vam smeta nešto. Lako je sakriti se iza lovca i bocnuti medveda u oko. Ustaše zna se ko su bili i koliko su dece pobili.

odavno je sve dokumentovano

pre 1 godinu

Draža Mihailović - Hari Truman posthumno ga je odlikovao ordenom Legije zasluga 

Ante Pavelić - odlikovanja delio za genocid nad Srbima...

eto zato ne mozemo da sankcionisemo profesore koji podrzavaju cetnistvo... morate vec jednom da prestanete da mastate da ce vase ustase i ovdasnji cetnici biti isto....

A kad cemo mi da sankcionisemo sve one profesore koji podrzavaju cetnistvo?
(anon, 01. jun 2022 09:40)

gradjanin

pre 1 godinu

Godina 1978.Ekskurzija osjeckih srednjoškolaca u Moskvu.Na ekskurziji deca pevaju: "Daj mi majko iglicu i svilenog konca da šasijem košulju za ustaskog borca." Još ima osjecana koji se toga sećaju a i dece iz te generacije.Komentar je suvišan,pametnom je jasno.

Dusanovo carstvo!

pre 1 godinu

srbin sam... al, sramota me bre ovih što veličaju četnike... velika sramota...
ista bagra...
(drug sa fakulteta, 01. jun 2022 11:15)

Ako su ista bagra, reci mi jedan konc logor u Srbiji koji su četnici osnovali. To izjednačavanje ustaškog i četničkog pokreta je samo delo komunista da se hrvati izjednače sa srbima koji su u drugom svetskom ratu podneli mnogo veću žrtvu od hrvata.
(Moravac, 01. jun 2022 12:22)

Ma srbin je (sa malim s), ali je i komunista. Tako da srbin komunista i ustaša klero-nacista mu dodje na isto.

Džaba ti objašnjavaš bilo šta srbinu komunisti ili ustaši klero-nacisti.

SC

pre 1 godinu

Kao sto su rusi ukrajinu, trebamo mi sa hrvatskom
Da iskorenimo zlo
(iDoubt, 1. jun 2022 09:42)

Ne daj Bože, pa tko bi izdržao vašu kuknjavu, dreku i plač kada bi vas opet nakantali

Zagor, zvezdarski

pre 1 godinu

Upozorenje? U normalnoj državi dobila bi direktni otkaz. Ali izgleda da je strah od desničara, "branitelja" i "kultur-propagande" domoljuba Thompsona veća od direktorske dužnosti. Sada kada skoro da nema više Srba, pokazaće se otvoreno sukob između normalnih Hrvata i neo-fašista. Jer će ti tipovi upravo biti veliki problem za same Hrvate. Ali ako se ne preduzmu radikalne mere, oni će se još više osiliti, pa onda neka vam je Bog u pomoći. I nemojte sad da skrećete priču na Srbiju i njene budale. Nije to tema.

Макарије

pre 1 godinu

A kad cemo mi da sankcionisemo sve one profesore koji podrzavaju cetnistvo?
(anon, 1. jun 2022 09:40)

Никад. Зато што по законима ове земље ту нема ништа кажњиво. Упорно се "заборавља" да су партизански и равногорски покрет изједначени у правима, одлуком Скупштине Републике Србије.
Ај нек Сабор изједначи њихове фаворите са било којим антифашистима. Биће да не смију, из неког непознатог разлога...
Сви знамо о чему се овдје ради, дајте да се престанемо правити невјешти.
А професорка није "усташка", већ усташка.

....

pre 1 godinu

A kad cemo mi da sankcionisemo sve one profesore koji podrzavaju cetnistvo?
(anon, 1. jun 2022 09:40)

Susjed, kad ih bude, ako ih i bude...nismo isti.

T

pre 1 godinu

"Draža Mihailović - Hari Truman posthumno ga je odlikovao ordenom Legije zasluga"

Kad daju medalje četnicima su mudri, kad bombardiraju Beograd i daju nezavisnost Kosovu onda pojma nemaju.

Боске

pre 1 godinu

Idoubt
Istorija je pokazala:tko se tenka laća,traktorom se vraća..
(Gringo, 01. jun 2022 10:05)

Тачно, комшија, имате апсолутно исправну визију (или ноћну мору) о неминовном враћању Срба на своја вјековна огњишта у данашњој Хрватској.

Боске

pre 1 godinu

..odlučio da Romanjekovoj izrekne pisano upozorenje na obveze iz radnog odnosa s mogućnošću otkaza ugovora o radu". Ali posle toga postane ministarka obrazovanja... Fašizam se tamo isplati.
(objavite mi komentar!, 1. jun 2022 09:29)

Fašizam postoji samo u vašim ispranim mozgovima. A tu nema lijeka.
Objavite mi komentar jer nije ništa uvredljiviji od ovog gornjeg.
(Ivan ZG, 01. jun 2022 10:02)

Имате право, комшија. Не ради се о фашизму, него о нацизму. Који је за разлику од фашизма, геноцидан.

Cile Mile

pre 1 godinu

Kad počnu da im se rokaju klinci po školama kao u Americi pitaće se gde su pogrešili. Tanka je granica između fašizma i totalnog ludila, i jedni i i drugi bi da pobiju one koji nisu na njihovoj "talasnoj dužini" i tako naprave svet po svojoj meri.

Moje

pre 1 godinu

A onaj naš profesor što se slikao sa 3 prsta koji nije nikakav nacistički, šovinistički pozdrav popio suspenziju, dok ovi daju navodne opomene

Neko iz mase

pre 1 godinu

vodnik, 01. jun 2022 10:27

To je isto kao kad bi rekao Jevrejima da ne petljaju nos u povampirenje nacizma u Nemačkoj i Evropi. Ustaštvo je nešto što je odvelo ogroman broj pripadnika naseg naroda durektno u smrt. Naravno da je naša obaveza da zvonimo na uzbunu kada se to veliča. Ne možeš sve da gledaš kroz političku korektnost.

Antiwar

pre 1 godinu

Samo forma. Mi da se ne zavaravamo, sustina ostaje. Tako odgajaju decu. Kod nas takve nazivaju "cobanima" i yglavnom dolaze iz nefunkcionalnih socijalno ugrozenih porodica.
To je razlika izmedju nas i njih, sustinska.

Jole

pre 1 godinu

Koje crno sankcionisanje? Tu ima elemenata krivicnog dela... A da zaboravio sam propargiranje fasizma i mrznje prema drugima nacijama u hrvatskoj nije krivicno delo. Ma mogu da dube na trepavicama oni ce za mene uvek biti ustaska drzava i takvi ce i ostati dok ne nestanu. Jednom ustas uvek ustasa.

sturmmann

pre 1 godinu

Citiram: "Nije istina da 80% Hrvata podrzava ustastvo. Bio sam vise puta u Hrvatskoj od Dubrovnika, do Zagreba i Zagorja i takvi su zanemarljiva manjina. Svi su znali da sam Hrvat iz Srbije, pa su komotno mogli da "otvore dusu", ali nisu jer ne razmisljaju tako. Jedna drugarica moje supruge je cak udata za Srbina. Znam da njenim roditeljima nije bas milo, ali njih bas briga."

Slažem se sa Vašom tvrdnjom jer i sam verujem da nije 80% Hrvata ustaški nastrojeno.

Mislim da je u pitanju sasvim drugi procenat a sami Hrvati će to potvrditi kad god im se pruži prilika za to.

Objektivan

pre 1 godinu

Тај кога спомињеш је био краљев војник, четници су били краљева војска. До 1943 једини прави отпор нацистима су пружали Дража и четници. Чак су у Америци стрипове правили, храбри Дража против нациста. Тек касније се појављује овај Броз, за кога ни дан данас не знамо ко је и преузима причу. Имаш записе да су Немци били затечени међусобним борбама четника и партизана, да нису уопште примећивали нацисте. Е сад, што смо сви ми учили комунистичку историју, то је друга ствар.
(Мукицa, 1. jun 2022 10:27) # Link komentara

Toliko su bili hrabri da su jos u vreme Uzicke republike pucali na partizane iako je postojao dogovor izmedju Draze i Tita.

glineni golubovi

pre 1 godinu

I na ovu vest o malim ustašama iz kolindinovaca odmah se javlja uigrana ekipa HDZ botova - mario, ivanzg, igorsulic, čekaju se još vera, slaven, onaj što pominje Teslu "pravoslavnog Hrvata" svaki put. Sad će oni, izgleda da su druga botovska smena, a sendviči neće tek tako da se zarade sami od sebe, mora da se vredno radi, pardon, komentariše. Komentari su im uvek isti, nemaju veze sa temom, već radi copy paste - četnici, hrvatsko more, traktori, pravoslavni Hrvati, Tesla i evro...

nexus

pre 1 godinu

Jel' tko dobio sankcije što su na proslavi Dana pobjede nad fašizmom uz Tita stavili četnika Mihailovića??
(Gringo, 01. jun 2022 10:09)

Pa koga da stave, Stepinca???

nowave7

pre 1 godinu

@(Мукицa, 01. jun 2022 10:27)

E muko moja mukice. Jeste, bili, ali ne samo iz ove perspektive u pluskvamperfektu, već i iz tadašnje. Na početku možda i jesu pružali neki prividan otpor, ali šta im to vredi kad su se na kraju pridružili samim nacistima. To eto uvek nekako zaboravljamo, jel?

mr

pre 1 godinu

@"Ante Pavelić - odlikovanja delio za genocid nad Srbima... "

Jako si me zaintrigirao, jer pišem knjigu o Paveliću na englesko tako da ceo svet sazna o njemu. Molim te navedi neke primere, jer ja nemam podataka o tome da je dodeljivao odlikovanja upravo za genocid. Ako si preterao molim te priloži komentar koji demantuje ovo da ne bih gubio vreme.
(Radoznao, 1. jun 2022 10:55)

Каква твоја књига, ти не умеш ни коментар да напишеш.
Ево пишем да виде други. НДХ је установила своје ордење. И доста тог ордења је поделио поглавник људима који су били директно везани за концентрационе логоре у којима се дешавало не масовно убијање, већ садистичко масакрирање. Не псотоји нормалан човек на Балкану коме треба доказивати ко су биле и шта су радиле усташе. А радиле су тако да су се њихови највернији савезници Италијани и Немци морали оградити од њих. Италијани су Србима делили и оружје пошто су видели да не могу да их одбране. Немци нису хтели никакву јурисдикцију да не би сутра одговарали. Италијани још по ранијем договору са Павелићем имали своју област и ту регулисали све.

bwin

pre 1 godinu

Treba odvojiti zito od kukolja, tj. pobednike od porazenih. Znaci partizani na jednu stranu tj. antifasisticku, a ovi ostali zna se na porazenu. Nema ljutnje tako je bilo 1945.godine.Sad kakva drzava takva se i istorija uci, u prevodu nikakva. Zato i imamo ovakvu omladinu od koje se ocekuje da vodi ovu napacenu drzavu. Iskreno strah me je kuda ovo ide.

petar

pre 1 godinu

Uh bas su je kaznili, pogledajte Austriu, Nemačku, za ovako nešto otkaz odmah.
(Ratko, 01. jun 2022 10:18)

kod nas bi bio "pojeo vuk magarca"! Puni smo primera, da ne nabrajam..

evrovizija

pre 1 godinu

Državna religija. Jednog dana će ovi što su umereni, negiraju problem i zabijaju glavu u zemlju kao nojevi da se probude u državi SS uličnih jurišnika i otvorenog neonacizma.

NikolaBg

pre 1 godinu

Sramota koja blaga kazna. U Srbiji direktori prete otkazima nastavniku ako dete opsuje nastavniku majku, pravi nered na času jer nije kući lepo vaspitano. Ova nastavnica je zaslužila otkaz, a ne opomenu i neke glupe blage mere. Nastavnik isključivo mora da se bavi svojim predmetom, takođe može da podstiče đake na lepe stvari kao što su humanitarne akcije.

zigi

pre 1 godinu

hahaha ala je sankcionisana. nece moci da bude razredni XD
pa 99% nastavnika NE ZELI da budu razredni, nego prihvataju jer moraju.
u nemackoj ili bilo gde drugde se sa ovako nesto ide u zatvor i sigurno nikada vise u zivotu ne bi mogao da radis u prosveti ni kao cistacica.
nema sta, opasne sankcije :D

a

pre 1 godinu

Санкционисана.Иза ове речи су сакрили једно велико ништа.Помазили је.Наставиће
она и даље по старом.Код њих се овакви цене.Зна она добро шта ради.Алојзије Сте-
пинац ,за "прекрижје 250 хиљада Срба,ће бити светац.

Милош Радунковић

pre 1 godinu

Лепо уче децу, па се онда сви чудимо што се авети прошлости враћају?

Shkot

pre 1 godinu

Sramota, u Nemačkoj se za ovo ide u zatvor.
(haralampije, 01. jun 2022 09:38)

Ali u većini drugih zemalja u Evropi to nije zabranjeno.

Ali ipak mislim da profesorica bi bila kažnjena i u drugim zemljama, zbog toga što indoktrinacija je strogo zabranjena u školama.

Ljubisa Livac

pre 1 godinu

Starasna sankcija, dobila upozorenje koje ce zavrsiti instant u smecu. Ali to su oni, da. Satro osude, reaguju blago da se ne bi talasalo, a ustvari nikom nista jer vecina naroda upravo to i podrzava.

odavno je sve dokumentovano

pre 1 godinu

@Radoznao


Zasto ne pomoci. Ukoliko je zelja istinska, ova tema je vrlo potkrepljena u licnom arhivi gosp. Slavka Odica, inace se cuva u arhivu Vojvodine u Novom Sadu.

Lokomotiva

pre 1 godinu

To što neće dobiti starešinstvo je nagrada a ne kazna.
(Hts, 1. jun 2022 15:08)

Pa jeste nagrada za tebe koji si lenčuga i bežiš od posla i odgovornosti.

Podsetio si me na jedan slučaj koji se desio u mojoj školi. Direktor škole odlučio je da sve učenike koji su učestvovali u priredbi povodom školske slave "nagradi" tako što su dan posle bili oslobođeni dolaska na nastavu... Moj profesor se grehotom smejao na to rekavši nam: "Pa da li mi vas, koji pohađate nastavu danas, kažnjavamo?!"

Jasna

pre 1 godinu

A roditelji, mediji, pa onda i deca nisu krivi.
Ako stalno pričate o nasilju, naoružava ju, šovinizma koji sve više jača, o ratu koji je pred vratima...
Šta je sa tim?

Bre!

pre 1 godinu

Jel' tko dobio sankcije što su na proslavi Dana pobjede nad fašizmom uz Tita stavili četnika Mihailovića??
(Gringo, 01. jun 2022 10:09)

Тај кога спомињеш је био краљев војник, четници су били краљева војска. До 1943 једини прави отпор нацистима су пружали Дража и четници. Чак су у Америци стрипове правили, храбри Дража против нациста. Тек касније се појављује овај Броз, за кога ни дан данас не знамо ко је и преузима причу. Имаш записе да су Немци били затечени међусобним борбама четника и партизана, да нису уопште примећивали нацисте. Е сад, што смо сви ми учили комунистичку историју, то је друга ствар.
(Мукицa, 1. jun 2022 10:27)

Da dodam jos na ovo o komunistima i cetnicima: sa obe strane su se borili Srbi. Hrvati su se samo uslepali kod komunista 1944 godine kada je bilo jasno da nacisti gube.

Igor Dimitrijevic

pre 1 godinu

Moje mišljenje je da treba da se podvuče linija i da se pomirimo kao narod za sva vremena. Samo zajedno smo najbolji. Ovako svako ima da vuče na svoju stranu do kraja.

ultrasrbin

pre 1 godinu

(Matan, 1. jun 2022 13:11)

Ala lupas kao maksimpo diviziji. Uvek bilo u nezgodnom trenutku posto su na drugoj strani bila "braca" zlocinci sa udruzenim fasistima i nacistima ili USA policajcem.

Na celu vojske, a posebno avijacije bili Hrvati.
To oruzje JNA je ostalo po hrvatskim kasarnama, a ono sto je stiglo u Srbiju nije se koristilo tamo. Srpska vojska nije ucestvovala, a da jeste ne bi ostao kamen na kamenu.
Mislis pod "zgodnim" momentima na oslobadjanje i u I i u II svetskom, a onda prijem u zajednicku drzavu.
Mi nismo propustili ni jednu priliku da ratujemo protiv okupatora, a vi isto tako niste propustili ni jedan momenat za logore , klanja i pokrstavanje Srba.
U pravu si da nismo naucili. Trebalo je 1918 uzeti sta je srpsko, a ostatak ostaviti Italiji i Madjarskoj. A vi bi ste nastavili da budete becki konjusari.
Ili smo mozda naucili posto 91 nismo hteli na dobrovoljno klanje kao 14 i 41.
Jedina nacija na svetu koja je imala logor za decu.NEMA DALJE.
Nije nikad bilo "vase" dok vam Srbi nisu stvorili drzavu.
Ali kako to objasniti sinu tisucljetne kulture.
Kako objasniti da stanovnici Srbi koji su tamo od VII veka nikako nisu bili okupatori.
A pogledaj malo ponasanje i izjave Spegelja pa ce ti biti jasno ko je naoruzavao ustase i ko je potpirivao novi rat.

ultrasrbin

pre 1 godinu

Ta profesorka je UKRAJINKA koja ceo život živi u Hrvatskoj.
Hrvati opet pokazuju da su civilizovana EU i sankcionišu ovakve.
Srbija je daleko od civilizovanog sveta!
(Inače, 1. jun 2022 13:23)

Vasa najveca civilizacijska dostignuca su:
-Rusenje crkve kosturnice u Prebilovcima 1992. Crkve kosturnice napravljene 1990 za pobijene zene i decu tokom krvavog ustaskog pira 1941.
-Jedini deciji logor u istoriji covecanstva
-Jadovno nad kojim su se zgrozili i vasi partneri Italijani
-Jasenovac gde se u punoj meri pokazala bolest "nacije".
-Bombardovanje dece na traktorima koja beze od ustaskog noza.

ALI TO STE VI HRVATI. NAJHRABRIJI, ALI SAMO ZATO STO SE NICEG NE STIDE.

Dušan Dušan

pre 1 godinu

Pa šta je to čudno kod ustaša, pa oni truju decu od malena, uče ih mržnjom kako progledaju, nedeljom se ide na trovanje, to nije nikakva tajna ni novost!

ultrasrbin

pre 1 godinu

(Мукицa, 1. jun 2022 10:27)

Bio vojnik kralja koji je pobegao. A Mihajlovicu vise stalo do polozaja i pozicije nego do brobi protiv okupatora. Pravili su stripove zato sto je seosko stanovnistvo koje je bilo vise okrenuto Drazi spasavalo njihove pilote. Preterao si do 1943 i nazalost cetnci se nisu proslavili do tada pa cak imaju i saradnju sa ustasama. Deda mi je bio u cetnicima dok nisu jedne noci unistili cisto srpsko selo, samo zato sto je nekolicna iz sela bila u partizanima. Posto je to bilo selo odakle mu je kumovska veza deda je sutra pobegao u partizane i pri bekstvu ranjen. Do kraja zivot je trazio odgovor zasto i ko je te noci ubio njegove kumove.
A na stranu Drazina uloga u sklanjanju u stranu Koste Pecanca koji je trebao da bude vodja cetnickog pokreta.