Ponedeljak, 22.11.2021.

16:41

Lečić za TV B92 iz Brčkog: "Nisam Dejvid Koperfild"; "Ćutao sam da bih izbegao 'medijski rijaliti'"

Izvor: B92

Leèiæ za TV B92 iz Brèkog: "Nisam Dejvid Koperfild"; "Æutao sam da bih izbegao 'medijski rijaliti'" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Mitropolit Jovan

pre 2 godine

@ Sumrak logike, Vladan:
To nelaganje sa vremenom i datumima, posle deset ili dvadeset godina, ne može biti nikakav argument. Mislim da nije bilo teško "izmajmunisati" neko vremensko neslaganje, koje će sudija, kao i silovatelj, iznositi kao nešto u šta se ne sme sumnjati. Ja bih sebi postavioi jedno drugo pitanje, u ovakvim slučajevima: Šta je nateralo gospodju Štajnfeld, predstavljenu kao ženu "sumnjivog morala", da javno optuži "čika Leku" za silovanje? Znam, da su to najtraumatičniji momenti za svaku silovanu ženu, koji one, u najvećem broju slučajeva, koji se kreću u procentu do 90%, pokušavaju da prikriju po svaku cenu, da ne "obrukaju" muža, decu i porodicu? Zašto gospodja Štajnfeld, izlazi u javnost sa ovakvom optužbom? Da sebi podigne ugled?! Da li je i Merima Isaković željna slave pa je i ona otkrila tajnu koju je sve do ovog slučaja držala u tajnosti?

Cica

pre 2 godine

Ja sutra izlazim iz POŠTE! Neću da radim s Gicom, Micom i Dragicom! Stalno mi pričaju kako su silovale muževe kod kuće a tek decu ...tuku! Ako Gica, Mica i Dragica ne napuste PTT, ja se vratiti neću

Evgenije

pre 2 godine

Kokan: neću da igram sa Lekom jer je moralno uprljan.
Devojka optuži Leku za silovanje, tužilaštvo dokaže da je u to vreme bio na drugom mestu i ne vredi, on je moralno uprljan. Isti Kokan igra sa Jeftićem koji je na sudu priznao da je silovao dečaka od 15 godina. I Jeftić nije moralno uprljan a Leka jeste.
Srbija.

Vladan R

pre 2 godine

@ mitropolit jovan

Bez dileme cesto se desava, da krivac bude oslobodjen, zbog nedostatka dokaza, proceduralne grske itd. Haski tribunal, koji ste spomenuli, je politicki sud, i njegove pojedine, pre svega oslobadjajuce presude, su ruganje ne samo pravdi, nego i pravu. Uticaj politike, i VIP osoba, itekako postoji u sudstvu, i svakako moze se sumnjati u pojedine odluke. U ovom slucaju, sa druge strane, dokazano je, da je dana toga i toga, koji je zrtva navela kao datum silovanja, Lecic glumio u pozorisnoj prestavi. Samim tim, posto ne moze biti na dva mesta istovremeno, tuzba nije verodostojna. Vestacenjem je dokazano, i da je snimak, koji je trebalo da bude krucijalni dokaz, nekompletan, seckan, montiran. Meni je to vise nego dovoljno, da vise nemam poverenje u izjavu, navodne zrtve. Bar po nekom mom shvatanju, nemoguce je prepraviti pozorisna dokumenta, repertoar itd, odnosno dogadjaje za koji postoji i zapis o istom, i za koji postoji veliki broj svedoka, u ovom slucaju, pre svega glumci u predstavi. Neki se i pitaju, zasto bi neko izmislio silovanje. Recimo iz osvete, a u ovo novo vreme, i zbog zarade i polularnosti, jer je postalo poprilicno kul, setiti se da si bio zrtva, nekog maltretiranja ili zlocina, koje se desilo pre XY godina.

Sumrak logike

pre 2 godine

@(Mitropolit Jovan, 22. novembar 2021 23:50)

Jovane, ne ulazim u motive, ali je optuznica odbacena zato sto je doticni tog dana kada je navodno silovao Danijelu, po njenom iskazu, igrao predstavu s kolegama u JDP-u.

Silovanje je strasna trauma ne moze osoba da zaboravi tacan dan i datum, to ostaje za citav zivot.

Napasnik ne moze covek da bude na dva mesta u isto vreme. Zar je to toliko tesko shvatiti?

Zar je mogao da dobije lazna svedocenja da podrze njegov alibi od svih kolega s kojima je igrao predstavu tog dana?

Mitropolit Jovan

pre 2 godine

@ Dragiša:
Jeste, Vi ste u pravu. Barem sa formalne tačke gledišta. Nema dokaza, čovek je samim tim nevin. Ali, nema osude ni za Gotovinu, ni za Haradinaja i Tačija, da ne nabrajam druge?! Da li to znači da su nevini ili, da li to znači da oni Srbi, koji su pobijeni nisu mrtvi već da su živi?! Oni koji se ne rukovode unapred zauzetim stavovima, razmišljaju, kako da silovana žena dokaže to nedelo? Verovatno smatrate da je najabolje da ćuti? Taj zločin se obično dešava daleko od očiju javnosti odnosno, onih koji bi mogli da svedoče. Kao drugo, KOJI JE MOTIV ove žene da tvrdi kako je silovana, ako nije? Da li su joj namere da naruši ugled "Leke" ili, da podigne svoj ugled? Mislim smešni ste. Sudska odluka je jedno, istina i stvarnost mogu da budu na drugoj strani.

dragiša

pre 2 godine

Dakle, po nekim komentatorima, dovoljno je da neko upre prst u nekoga i kaže - ovaj je silovatelj, ovaj je ovo, ono...Mora da ide u zatvor.I to je tačno.Nema suda;ko mari za činjenice; neistine postaju zakon -jer to ONI kažu!!! Gospodo,Lečića ne poznajem,divim se nekim njegovim ulogama koje je ostvario a koje vi ne bi ste mogli nikada; možda on nije dobar čovek ...Možda ga vi mrzite ioravdano,ili ne. Iz ovog ili onog razloga. ,ALI postoji sud. Vi ga negirate. Vi tvrdite da ste u pravu.Štaviše, ne dozvoljavate mu da se brani, da iznese činjenice,napadali ste ga kada ga je ta Danijela napadala,a on ćutao, iznosite neverovatne optužbe što je to rekao na nekim televizijama.Ro vas boli i nervira.Šta je sa vama, gospodo? Vi bi ste hteli da budete i tužilac i sudija.E neće moći. Jasno je kao dan da je osnova za vaše napade druge prirode. Ali, neću o tome. I da kažem: Lečić me je svojevremeno tužio jer sam pisao dok je bio ministar informisanja o nekim marifetlucima. Ne podržavam ni njegove političke stavove...Onaj histerični smeh u nekim demonstracijama koji se koristio maltene kao "džingl" na nekim TV je iritirajući.Ali, Sud u svemu ima glavnu reč. Samo on može da donosi odluke. A ne rulja. I nemojte molim vas neka imena spominjete iz redova reditelja koji kao brinu se za Danijelu i brane je,govoreći op svojoj visokoj moralnosti, ,jer su oni tkz."reditelji",a od ljudskog morala nemaju ni M: Pozdrav, Dragiša Petrović, Kragujevac

markan

pre 2 godine

Da li ovaj stvarno misli da narod veruje u neku presudu Apelacionog suda ?? Setite se samo nedavne odluke Vrhovnog kasacionog suda vezane za obradu kredita .... i sad neko treba da poveruje da je ovaj čovek nevin

Laku noć svirači

pre 2 godine

Gospodin i kada ga svi napadaju.
(Standardi, 22.

Očigledno da nisi sa njim ni kafu popio ... Gospodin ... e, moj sinko...
(Ostoja, 22. novembar 2021 19:10)

Par puta sam ga sreo i ono sto mogu da zakljucim da je u pitanju snob i nista vise od toga. To ama bas nema nikakve veze sa optuzbama Danijele Stajnfeld. On moze da bude umisljen,narcisoidan,dosadan,egocentrican koliko hoce jer je to njegovo pravo ali kakve veze ima to sa tvrdnjama Stajfeldove koje su veoma kontradiktorne?

qq

pre 2 godine

sam nastup,pojava ovog coveka iritira.On je toliko zaljubljen u sebe da veruje da je Bogom dan.Dok su ga zene jurile bilo je sve lako,ali kada je on poceo da jur njih,i to sve mladje i mladje,bilo je sve teze i teze.Nije to lako da se pogledas u ogledalo i vidis dedu.I promasen zivot,pun lazi,prevare i bezanja od samog sebe.Ne zalim ga.Naprotiv.Samo on zna koliko je zla napravio.Svako mora da nosi svoj krst.

Guns N Roses

pre 2 godine

Kakav olos je ovaj Lecic, svakome ko ima iq preko 80 je sve jasno nakon onog sramnog gostovanja na pinku (ako nekome vec i pre ovog nije bilo jasno). Ali, ne smeta to narodu bez kicme
(neki veliki dr, 22. novembar 2021 19:46)

Koliko su ljudi u ovoj zemlji opsednuti politikom, neverovatno koliko svakoga gledaju kroz politicku orijentaciju ma kakva da je.

Ana

pre 2 godine

Lečić je uvek imao političku podršku. Njegovim kolegama je verovatno muka od bahatog ponašanja koje niko nije mogao da sankcioniše. I sad došlo na naplatu. Ko zna čega su se sve nagledali.

Vot iss yo nem

pre 2 godine

Ne bi ni da ga branim ni da ga osuđujem jer, osim medijskog izveštavanja, nemam relevantne informacije o konkretnom slučaju pa treba sačekati šta će reći merodavne institucije. Ali ono što mogu reći je da je "uloga" u kojoj se trenutno nalazi izuzetno teška i bojim se da joj on nije dorastao.

beba

pre 2 godine

Dosta su ga i trpeli,poznat po nadmenosti i navalentnosti prema zenama koje mogu i unuke da mu budu.Da neko tu ozbiljni ceprka svasta bi nasao.A prvi je osudio Miku Aleksica.

cvele

pre 2 godine

svaki cup ide na vodu dok se ne razbije.Sada ce sve naivne devojke da budu oprezne sa njim,deda je opasan,ali ovo mu je valjda,konacno,ovako ili onako ,kraj karijere.A to je i bio osnovni cilj Danijele,da zastiti potencijalne zrtve od raznoraznih predatora.Valjda ce i roditelji biti oprezniji.

joja

pre 2 godine

Ima puno komentara "on nije oslobođen već samo nije bilo dokaza". Evo da pomognem, vodeći računa o nivo inteligencije tih.
Prvo pravo ne poznaje išta drugo. Nevin je nevin, ne postoji nesumnjiv-nevin i sumnjiv-nevin.
Drugo netačno je stanovište da "nije ustanovljeno". Ako Radojka uleti u policiju vičući "Nema mi Žike, sigurno ga je ubio Mika" ne mora ali može da se počne istražni postupak. Ako Žike zaista nema, ali ni nikakvog dokaza da je Mika išta uradio - Mika je nevin. Iako, istina, nije dokazano da nije ubio, već "samo" nema dokaza.
Međutim ako 3. dana istrage policija nađe Žiku u susednom selu, u kući kod Jovanke, situacija je drugačija. Opet je Mika nevin, ovog puta i uz dokaz da nije ubio živog Žiku. Formulacija ostaje ista, Mika je oslobođen optužbe, ovog puta međutim sticajem okolnosti dokazanom netačnošću Mikine navodne krivice.
Jao - jel sam preterao? Jel možete ovo da pratite?
Elem u ovom slučaju Štajnfeld i čudni joj advokat nisu podneli nikakvu prijavu. Tek na upit tužioca podneli su "podatke i dokaze". Kojih nema, osim ličnih navoda. E pa to da je on tog dana negde nasamo nju silovao - to je bilo kada je, igrom slučaja, bio sa 20 kolega i 200 publike u teatru. Nije "samo" oslobođen jer "samo" nema dokaza nego je dokazano da nije ono što tužiteljka tvrdi.
Jao - jel sam preterao? Jel možete ovo da pratite?
A lako je mogao biti drugi dan. I on sam u kući, čita knjigu. I ko bi tek tada (od vas takvih ) poveravao (ono što je istina)?
Jao - jel sam preterao?

peca

pre 2 godine

Bio na pinku da se pere. Pametnom dovoljno. Kriv je!
(kopiranosatvitera, 22. novembar 2021 18:40)

A sta treba, da ceka da ga N1 pozove? Ide tamo gde ga zovu, a zvali su ga svi kojima je stalo da cuju i njegovu stranu, B92, Prva, Pink i dr. Coveku je stalo da isprica svoju pricu, da ga cuje sto vise ljudi, da spere ljagu sa svog imena i ja ga potpuno razumem. Niti ga poznajem, niti mi je stalo do njega ili one glumice, ali, ako je tuzilastvo zakljucilo da nema osnova za pokretanja postupka, onda on nije kriv i tacka.

nn

pre 2 godine

Covek koji je najvise poradio na tome da se vrednosti gradjanskog drustva kod nas ogade narodu.Dobice on jos i nekoliko ordena,zivi bili pa videli.

sakalamatan

pre 2 godine

nase drustvo je uruseno,pravni sistem postoji samo za jake,ljude u sistemu,podobne i bogate.Sirotinja raja ce uvek proci kao Stajnfeldova,uvek nece biti dovoljno dokaza i uvek ces biti kriv sto si dobio batine.Ovde je sve Jasno,Lecic ima jaka ledja,zadatak i sve mu je oprosteno,koliko vec dugo vremena.Pa covek je iznutra rasturio Ds.Nije Danijela dzabe oklevala da ga tuzi,to je tuzilastvo samo pokrenulo i po nalogu odozgo odustalo.Kao nesto su radili.Sramota za nas,celo drustvo i svakog pojedinca ponaosob.

neki veliki dr

pre 2 godine

Kakav olos je ovaj Lecic, svakome ko ima iq preko 80 je sve jasno nakon onog sramnog gostovanja na pinku (ako nekome vec i pre ovog nije bilo jasno). Ali, ne smeta to narodu bez kicme

seljak

pre 2 godine

tako mora da bude,bez obzira na licne simpatije ili nesimpatije javnog mnenja ,kolege ga daleko najbolje poznaju,cak bolje nego i porodica.U porodici,ako si vest glumac,mozes malo i da se prikrijes,dok od kolega sa kojima radis,tesko.A Lecic ima propale brakove za sobom,sto isto puno govori o njemu.A da je jurio sve zivo,pogotovo piletinu,to svi znaju.Ko zna koliko tu jos ima prljavstine, gde neke koleginice nece da se brukaju i da dozive javni linc kao Danijela...

Zoran Knezevic

pre 2 godine

Nikada nisam video ženu koja u javnosti tvrdi da je silovana, A NIJE?! U Srbiji je upravo obrnuto. Veliki broj silovanih žena, "kao zmija noge", kriju da su silovane. Da ne obrukaju sebe i svoju porodicu, nose taj teret u duši u stalnom strahu da neko to ne dozna. U tome leži moć svih silovatelja i patoloških tipova, koji vešto koriste taj momenat. Kada šetate ulicama, pogledajte oko sebe, videćete mnogo "poštenih" muškaraca, koji su "nevini" jer su oslobodjeni "zbog nedostatka dokaza", kao i mnogo žena, koje, samo one znaju šta im se desilo. Ovde nije kriv ni "Leka" a ni ovi članovi koji su odustali od članstva u žiriju. Kriv je organizator, koji je dozvolio da pozove gospodina Lečića, zaboravljajući na optužbu gospodje Štajnfeld. Zaboravlja se da kod ljudi sa integritetom postoji i moralna odgovornost.

Slavisa V.

pre 2 godine

"Desilo se nesto drugo sto ja kao dzentlemen, naravno, necu reci...malo je bljucnula."

Ja da sam ovo izjavio sam sebi bih toliko smrdeo da bih od tog nepodnosljivog smrada vec umro. Ali, on verovatno ceo svoj zivot tako bazdi da taj bazd ne moze da oseti, zato moze da zivi. Do duse, nije on jedini...

matori

pre 2 godine

Opet igra ulogu koju mu dodele, kao pre 30 godina kod Terazija ili pre 20 u DOS Vladi. Pošto je malo omanuo u preuzimanju DS sad je dobio zadatak da zamlaćuje ljude boreći se za pravdu i poštenje.
" nisam hteo da učestvujem u rijalitiju" . Pa ti si preteča rijalitija na ovim prostorima

Miki

pre 2 godine

Kakvih ovde likova ima strasno.Sta reci 90 % ljudi ovde zna sa sigurnoscu da je on to uradio ma drzali mu svecu.Postoji drzavni mehanizam koji ce utvrditi da li je to tacno ili ne a ne Pera,Misa i Zdravko da sude.Ma dajte ljudi uozbiljite se malo.Ovog Lecica ne gotivi niko jer sav antipatican ali to ne znaci da je zigosan i unapred kriv.

uzas

pre 2 godine

ovo je uzas sta uradi coveku zena sumnjivog morala. Pa gde joj je taj celi snimak sto je obecala celoj Srbiji, da li ga jos montira? Tko je kriv, sto se ona setila posle 15 godina da je "silovana", a nema dokaze...i sad lecic mora da dokazuje da nije imao nista sa njom...

Sasa

pre 2 godine

Ako neko tog dana igra predstavu, ne znaci da dan ima onoliko sari koliko su trajqle pripreme i sama predstava, osim ako nije rec o identicnom vremenskom periodu koji je navela Stajnfeld odnosno u kom je Lecic imao predstavu. Nisam upicen u ovaj detalj, pa ne bij da izvlacim dalje zakljucke. Cinjenica je takodje da je vrsen pritisak na tuzilastvo koje je sve, samo ne nezavisno. Sto vodi u zakljucak da Lecic ima dobru zaledjinu. Nadam se samo da se sve nece zavrsiti na ovome.

Oliver

pre 2 godine

Lecic treba da tuzi ne samo Stajnfeldovu,nego i sve ove kolege koje mu ne dozvoljavaju da radi. Pravo je iznad morala te oni nemaju pravo da Lecicu onemogućavaju da radi. To je skandal. Pa ljudi koji izadju iz zatvora i koji su oduzili dug drustvu,imaju pravo da rade,a kamoli Lecic. Zamislite da recimo lekari odbiju da rade ako sa njima radi kolega koji je optuzen za lekarsku gresku ili silovanje? Zamislite samo kakav bi haos nastao kad bismo odbijali da radimo s kolegama ciji nam se moral ne svidja?? Ako su vec tako "moralno gadljivi",sto ne bojkotuju i onog osudjenog silovatelja Jevtića?? Ali ne,on je politicki na njihovoj strani. Ovo je sve politika. Lecic treba sve da ih tuzi!

ju ju

pre 2 godine

Od trenutka kada je Danijela izgovorila njegovo ime on se momentalno okrenuo i počeo da hvali vlast, tužilaštvo, pravnu državu, državne organe, u sve njih ima ogromno poverenje, uvlačio se i ljubio du..ta, nudeću se da ga stave na poligraf. Tako očigledno i tako ljigavo. E sad, kome je sve to možda promaklo, ovo gostovanje na tv pink je otklonilo svaku moguću nedoumicu. Znači, mi ćemo tebi oslobadjajuću, a ti udari malo na ove neprijatelje..taaako providno.

Docent dr

pre 2 godine

Nisi cutao, nego ti sujeta nije izdrzala, iako si uspeo da se izvuces, nastavio si ti da pravis rijaliti od svega, krenuo sa prepucavanjem i prozivanjem kroz medije, uvukao cak i politiku u sve to i poceo da dajes autogolove...

Pogan

pre 2 godine

Druže, trebao si da vodiš računa o tome ko može da ti napakosti i zašto i samim tim si odgovoran za to, jer sigurno postoji neki razlog, čak i ako neko hoće da uradi nešto protiv tebe.
(Marko, 22. novembar 2021 17:39)

Nisam procitao gluplje rezonovanje u zivotu. Svaka cast, legendo.

drvobradi

pre 2 godine

@Djoka
Ti si baš navikao na reality TV. Jos samo da sudiš SMSom. Lečić nije ni optužen za silovanje, pošto je vrlo teško dokazati takvo delo 10g kasnije. Znači nije oslobođen.
Potpuno druga stvar je kako ga njegove kolege gledaju. Nema tu hajke, neki ljudi neće sa njim više da rade. Njihovo pravo.

znalac

pre 2 godine

mi definitivno živimo u jednom posrnulom društvu gde je sve dozvoljeno, gde se odavno ne poštuje imperativ nevinosti i dokazivanja krivice, gde mediji, vlogeri i influenseri kreiraju mišljenje javnosti, a javnost pod uticajem istih donosi i optužnicu i presudu...
Ostavimo Leku za trenutak po strani...
Jedan krimos je pre neku godinu postao realiti zvezda i umesto iza rešetaka na odsluženju presuđene kazne, šepurio se pred kamerama nacionalne televizije koja mu je dala medijski prostor za samopromociju... odjednom on postaje "simpatičan mladić", kao što drolje postaju umetnice...
moć medija se na sve strane zloupotrebljava i to je veliko zlo današnjice...
Rezultat gledamo

Marko

pre 2 godine

kažu novine:

"Rekao je da je odbio da gledaoce i čitaoce deli na one koji su na njegovoj strani i koji su na strani Danijele Štajnfeld, jer su optužbe ozbiljne i, kako navodi, "ne treba odvajati ljude u navijačke grupe"."

Druže, trebao si da vodiš računa o tome ko može da ti napakosti i zašto i samim tim si odgovoran za to, jer sigurno postoji neki razlog, čak i ako neko hoće da uradi nešto protiv tebe.
Mozda ti ne odvajaš čitaoce na one koji su na tvojoj i one koji su na Danijelinoj strani.... ali se oni sami odvajaju i ti to moraš da prihvatiš... a ne da se protiviš tome, jer oni tebe vise ne žele.

aaaauuuu breeee

pre 2 godine

Leko, Leko ostaje ti samo Pink za koji si rekao ni mrtav, ali moraš treba učiniti kontrauslugu za nepokretanje tužbe, Leko, Leko na šta si spao

Zagi

pre 2 godine

Lečić je prihvatio trenutno stanje u društvu zdravo za gotovo i s pravom se isčuđava zašto nove moralne i društvene norme ne važe i za njega, i zašto "struka" ne uvažava njegove argumente iznete u medijima, kad je usvojio opšteprihvaćenu retoriku političke elite...

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Brate mili koji realiti šou od ovo dvoje?! U zemlji gde je litra goriva skuplja nego u Luksemburgu gde minimalac preko 2100€ a potrošačka korpa skuplja nego u Nemačkoj najbitnija tema u medijima Lečić i da li jeste ili nije?! Živeće ovaj narod…

dejan

pre 2 godine

Sram te bilo
(naca, 22. novembar 2021 17:07)
Sram tebe i slicne bilo! Pljunes coveka i onda "Aaa vidi upljuvan". Lecic treba da tuzi sav sljam koji moralise BEZ IJEDNOG DOKAZA!

IgorBG

pre 2 godine

@naca

Za sta da ga bude sram u ovom slucaju? Sud je ustanovio da je lazna optuzba, zar ne? Ne volim ja silovatelje ali ne volim ni osobe koje lazno krive ljude za silovanje. Ako je ustanovljeno da nije bilo silovanja zasto da se crni covek. On jeste ovako ljiga ali ako stvarno nije bilo silovanja zasto razapinjati nekoga. Podjednako su lose osobe koje siluju i koje lazno optuze.

Moje mišljenje ne smrdi samo meni

pre 2 godine

Gospodine Branislave, ako javnost želi vaš linč, jer su mediji presudili... Sud će to uobličiti pravno...
To i jeste uloga suda, da izvaga društvene koristi protivu štete, dare protivz mere...
A pojedinac je potrošna stavka.

Djoka

pre 2 godine

Lecic je u pravu ovo sto kaze. Ko sto Jova Maric i advokat njegovog sina sednu jedan pored drugog i suoce se, zasto Danijela ne sedne sa Lecicem i suoce se njih dvoje i svako isprica svoju pricu. On ne moze biti kriv samo zato sto neko kaze da to jeste.

vesna

pre 2 godine

kada pravda izadje iz sudnica seli se među ljude.

ne kara majka sina što se kockao nego što se vadio. čini se da ga je skupo koštao onaj džiberaj nakon poligrafa.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Brate mili koji realiti šou od ovo dvoje?! U zemlji gde je litra goriva skuplja nego u Luksemburgu gde minimalac preko 2100€ a potrošačka korpa skuplja nego u Nemačkoj najbitnija tema u medijima Lečić i da li jeste ili nije?! Živeće ovaj narod…

aaaauuuu breeee

pre 2 godine

Leko, Leko ostaje ti samo Pink za koji si rekao ni mrtav, ali moraš treba učiniti kontrauslugu za nepokretanje tužbe, Leko, Leko na šta si spao

Sasa

pre 2 godine

Ako neko tog dana igra predstavu, ne znaci da dan ima onoliko sari koliko su trajqle pripreme i sama predstava, osim ako nije rec o identicnom vremenskom periodu koji je navela Stajnfeld odnosno u kom je Lecic imao predstavu. Nisam upicen u ovaj detalj, pa ne bij da izvlacim dalje zakljucke. Cinjenica je takodje da je vrsen pritisak na tuzilastvo koje je sve, samo ne nezavisno. Sto vodi u zakljucak da Lecic ima dobru zaledjinu. Nadam se samo da se sve nece zavrsiti na ovome.

vesna

pre 2 godine

kada pravda izadje iz sudnica seli se među ljude.

ne kara majka sina što se kockao nego što se vadio. čini se da ga je skupo koštao onaj džiberaj nakon poligrafa.

Zagi

pre 2 godine

Lečić je prihvatio trenutno stanje u društvu zdravo za gotovo i s pravom se isčuđava zašto nove moralne i društvene norme ne važe i za njega, i zašto "struka" ne uvažava njegove argumente iznete u medijima, kad je usvojio opšteprihvaćenu retoriku političke elite...

Docent dr

pre 2 godine

Nisi cutao, nego ti sujeta nije izdrzala, iako si uspeo da se izvuces, nastavio si ti da pravis rijaliti od svega, krenuo sa prepucavanjem i prozivanjem kroz medije, uvukao cak i politiku u sve to i poceo da dajes autogolove...

matori

pre 2 godine

Opet igra ulogu koju mu dodele, kao pre 30 godina kod Terazija ili pre 20 u DOS Vladi. Pošto je malo omanuo u preuzimanju DS sad je dobio zadatak da zamlaćuje ljude boreći se za pravdu i poštenje.
" nisam hteo da učestvujem u rijalitiju" . Pa ti si preteča rijalitija na ovim prostorima

Slavisa V.

pre 2 godine

"Desilo se nesto drugo sto ja kao dzentlemen, naravno, necu reci...malo je bljucnula."

Ja da sam ovo izjavio sam sebi bih toliko smrdeo da bih od tog nepodnosljivog smrada vec umro. Ali, on verovatno ceo svoj zivot tako bazdi da taj bazd ne moze da oseti, zato moze da zivi. Do duse, nije on jedini...

dejan

pre 2 godine

Sram te bilo
(naca, 22. novembar 2021 17:07)
Sram tebe i slicne bilo! Pljunes coveka i onda "Aaa vidi upljuvan". Lecic treba da tuzi sav sljam koji moralise BEZ IJEDNOG DOKAZA!

drvobradi

pre 2 godine

@Djoka
Ti si baš navikao na reality TV. Jos samo da sudiš SMSom. Lečić nije ni optužen za silovanje, pošto je vrlo teško dokazati takvo delo 10g kasnije. Znači nije oslobođen.
Potpuno druga stvar je kako ga njegove kolege gledaju. Nema tu hajke, neki ljudi neće sa njim više da rade. Njihovo pravo.

neki veliki dr

pre 2 godine

Kakav olos je ovaj Lecic, svakome ko ima iq preko 80 je sve jasno nakon onog sramnog gostovanja na pinku (ako nekome vec i pre ovog nije bilo jasno). Ali, ne smeta to narodu bez kicme

Pogan

pre 2 godine

Druže, trebao si da vodiš računa o tome ko može da ti napakosti i zašto i samim tim si odgovoran za to, jer sigurno postoji neki razlog, čak i ako neko hoće da uradi nešto protiv tebe.
(Marko, 22. novembar 2021 17:39)

Nisam procitao gluplje rezonovanje u zivotu. Svaka cast, legendo.

Oliver

pre 2 godine

Lecic treba da tuzi ne samo Stajnfeldovu,nego i sve ove kolege koje mu ne dozvoljavaju da radi. Pravo je iznad morala te oni nemaju pravo da Lecicu onemogućavaju da radi. To je skandal. Pa ljudi koji izadju iz zatvora i koji su oduzili dug drustvu,imaju pravo da rade,a kamoli Lecic. Zamislite da recimo lekari odbiju da rade ako sa njima radi kolega koji je optuzen za lekarsku gresku ili silovanje? Zamislite samo kakav bi haos nastao kad bismo odbijali da radimo s kolegama ciji nam se moral ne svidja?? Ako su vec tako "moralno gadljivi",sto ne bojkotuju i onog osudjenog silovatelja Jevtića?? Ali ne,on je politicki na njihovoj strani. Ovo je sve politika. Lecic treba sve da ih tuzi!

Marko

pre 2 godine

kažu novine:

"Rekao je da je odbio da gledaoce i čitaoce deli na one koji su na njegovoj strani i koji su na strani Danijele Štajnfeld, jer su optužbe ozbiljne i, kako navodi, "ne treba odvajati ljude u navijačke grupe"."

Druže, trebao si da vodiš računa o tome ko može da ti napakosti i zašto i samim tim si odgovoran za to, jer sigurno postoji neki razlog, čak i ako neko hoće da uradi nešto protiv tebe.
Mozda ti ne odvajaš čitaoce na one koji su na tvojoj i one koji su na Danijelinoj strani.... ali se oni sami odvajaju i ti to moraš da prihvatiš... a ne da se protiviš tome, jer oni tebe vise ne žele.

qq

pre 2 godine

sam nastup,pojava ovog coveka iritira.On je toliko zaljubljen u sebe da veruje da je Bogom dan.Dok su ga zene jurile bilo je sve lako,ali kada je on poceo da jur njih,i to sve mladje i mladje,bilo je sve teze i teze.Nije to lako da se pogledas u ogledalo i vidis dedu.I promasen zivot,pun lazi,prevare i bezanja od samog sebe.Ne zalim ga.Naprotiv.Samo on zna koliko je zla napravio.Svako mora da nosi svoj krst.

nn

pre 2 godine

Covek koji je najvise poradio na tome da se vrednosti gradjanskog drustva kod nas ogade narodu.Dobice on jos i nekoliko ordena,zivi bili pa videli.

Ana

pre 2 godine

Lečić je uvek imao političku podršku. Njegovim kolegama je verovatno muka od bahatog ponašanja koje niko nije mogao da sankcioniše. I sad došlo na naplatu. Ko zna čega su se sve nagledali.

cvele

pre 2 godine

svaki cup ide na vodu dok se ne razbije.Sada ce sve naivne devojke da budu oprezne sa njim,deda je opasan,ali ovo mu je valjda,konacno,ovako ili onako ,kraj karijere.A to je i bio osnovni cilj Danijele,da zastiti potencijalne zrtve od raznoraznih predatora.Valjda ce i roditelji biti oprezniji.

uzas

pre 2 godine

ovo je uzas sta uradi coveku zena sumnjivog morala. Pa gde joj je taj celi snimak sto je obecala celoj Srbiji, da li ga jos montira? Tko je kriv, sto se ona setila posle 15 godina da je "silovana", a nema dokaze...i sad lecic mora da dokazuje da nije imao nista sa njom...

Moje mišljenje ne smrdi samo meni

pre 2 godine

Gospodine Branislave, ako javnost želi vaš linč, jer su mediji presudili... Sud će to uobličiti pravno...
To i jeste uloga suda, da izvaga društvene koristi protivu štete, dare protivz mere...
A pojedinac je potrošna stavka.

beba

pre 2 godine

Dosta su ga i trpeli,poznat po nadmenosti i navalentnosti prema zenama koje mogu i unuke da mu budu.Da neko tu ozbiljni ceprka svasta bi nasao.A prvi je osudio Miku Aleksica.

Djoka

pre 2 godine

Lecic je u pravu ovo sto kaze. Ko sto Jova Maric i advokat njegovog sina sednu jedan pored drugog i suoce se, zasto Danijela ne sedne sa Lecicem i suoce se njih dvoje i svako isprica svoju pricu. On ne moze biti kriv samo zato sto neko kaze da to jeste.

Zoran Knezevic

pre 2 godine

Nikada nisam video ženu koja u javnosti tvrdi da je silovana, A NIJE?! U Srbiji je upravo obrnuto. Veliki broj silovanih žena, "kao zmija noge", kriju da su silovane. Da ne obrukaju sebe i svoju porodicu, nose taj teret u duši u stalnom strahu da neko to ne dozna. U tome leži moć svih silovatelja i patoloških tipova, koji vešto koriste taj momenat. Kada šetate ulicama, pogledajte oko sebe, videćete mnogo "poštenih" muškaraca, koji su "nevini" jer su oslobodjeni "zbog nedostatka dokaza", kao i mnogo žena, koje, samo one znaju šta im se desilo. Ovde nije kriv ni "Leka" a ni ovi članovi koji su odustali od članstva u žiriju. Kriv je organizator, koji je dozvolio da pozove gospodina Lečića, zaboravljajući na optužbu gospodje Štajnfeld. Zaboravlja se da kod ljudi sa integritetom postoji i moralna odgovornost.

IgorBG

pre 2 godine

@naca

Za sta da ga bude sram u ovom slucaju? Sud je ustanovio da je lazna optuzba, zar ne? Ne volim ja silovatelje ali ne volim ni osobe koje lazno krive ljude za silovanje. Ako je ustanovljeno da nije bilo silovanja zasto da se crni covek. On jeste ovako ljiga ali ako stvarno nije bilo silovanja zasto razapinjati nekoga. Podjednako su lose osobe koje siluju i koje lazno optuze.

Laku noć svirači

pre 2 godine

Gospodin i kada ga svi napadaju.
(Standardi, 22.

Očigledno da nisi sa njim ni kafu popio ... Gospodin ... e, moj sinko...
(Ostoja, 22. novembar 2021 19:10)

Par puta sam ga sreo i ono sto mogu da zakljucim da je u pitanju snob i nista vise od toga. To ama bas nema nikakve veze sa optuzbama Danijele Stajnfeld. On moze da bude umisljen,narcisoidan,dosadan,egocentrican koliko hoce jer je to njegovo pravo ali kakve veze ima to sa tvrdnjama Stajfeldove koje su veoma kontradiktorne?

znalac

pre 2 godine

mi definitivno živimo u jednom posrnulom društvu gde je sve dozvoljeno, gde se odavno ne poštuje imperativ nevinosti i dokazivanja krivice, gde mediji, vlogeri i influenseri kreiraju mišljenje javnosti, a javnost pod uticajem istih donosi i optužnicu i presudu...
Ostavimo Leku za trenutak po strani...
Jedan krimos je pre neku godinu postao realiti zvezda i umesto iza rešetaka na odsluženju presuđene kazne, šepurio se pred kamerama nacionalne televizije koja mu je dala medijski prostor za samopromociju... odjednom on postaje "simpatičan mladić", kao što drolje postaju umetnice...
moć medija se na sve strane zloupotrebljava i to je veliko zlo današnjice...
Rezultat gledamo

Guns N Roses

pre 2 godine

Kakav olos je ovaj Lecic, svakome ko ima iq preko 80 je sve jasno nakon onog sramnog gostovanja na pinku (ako nekome vec i pre ovog nije bilo jasno). Ali, ne smeta to narodu bez kicme
(neki veliki dr, 22. novembar 2021 19:46)

Koliko su ljudi u ovoj zemlji opsednuti politikom, neverovatno koliko svakoga gledaju kroz politicku orijentaciju ma kakva da je.

Mitropolit Jovan

pre 2 godine

@ Dragiša:
Jeste, Vi ste u pravu. Barem sa formalne tačke gledišta. Nema dokaza, čovek je samim tim nevin. Ali, nema osude ni za Gotovinu, ni za Haradinaja i Tačija, da ne nabrajam druge?! Da li to znači da su nevini ili, da li to znači da oni Srbi, koji su pobijeni nisu mrtvi već da su živi?! Oni koji se ne rukovode unapred zauzetim stavovima, razmišljaju, kako da silovana žena dokaže to nedelo? Verovatno smatrate da je najabolje da ćuti? Taj zločin se obično dešava daleko od očiju javnosti odnosno, onih koji bi mogli da svedoče. Kao drugo, KOJI JE MOTIV ove žene da tvrdi kako je silovana, ako nije? Da li su joj namere da naruši ugled "Leke" ili, da podigne svoj ugled? Mislim smešni ste. Sudska odluka je jedno, istina i stvarnost mogu da budu na drugoj strani.

ju ju

pre 2 godine

Od trenutka kada je Danijela izgovorila njegovo ime on se momentalno okrenuo i počeo da hvali vlast, tužilaštvo, pravnu državu, državne organe, u sve njih ima ogromno poverenje, uvlačio se i ljubio du..ta, nudeću se da ga stave na poligraf. Tako očigledno i tako ljigavo. E sad, kome je sve to možda promaklo, ovo gostovanje na tv pink je otklonilo svaku moguću nedoumicu. Znači, mi ćemo tebi oslobadjajuću, a ti udari malo na ove neprijatelje..taaako providno.

Vot iss yo nem

pre 2 godine

Ne bi ni da ga branim ni da ga osuđujem jer, osim medijskog izveštavanja, nemam relevantne informacije o konkretnom slučaju pa treba sačekati šta će reći merodavne institucije. Ali ono što mogu reći je da je "uloga" u kojoj se trenutno nalazi izuzetno teška i bojim se da joj on nije dorastao.

joja

pre 2 godine

Ima puno komentara "on nije oslobođen već samo nije bilo dokaza". Evo da pomognem, vodeći računa o nivo inteligencije tih.
Prvo pravo ne poznaje išta drugo. Nevin je nevin, ne postoji nesumnjiv-nevin i sumnjiv-nevin.
Drugo netačno je stanovište da "nije ustanovljeno". Ako Radojka uleti u policiju vičući "Nema mi Žike, sigurno ga je ubio Mika" ne mora ali može da se počne istražni postupak. Ako Žike zaista nema, ali ni nikakvog dokaza da je Mika išta uradio - Mika je nevin. Iako, istina, nije dokazano da nije ubio, već "samo" nema dokaza.
Međutim ako 3. dana istrage policija nađe Žiku u susednom selu, u kući kod Jovanke, situacija je drugačija. Opet je Mika nevin, ovog puta i uz dokaz da nije ubio živog Žiku. Formulacija ostaje ista, Mika je oslobođen optužbe, ovog puta međutim sticajem okolnosti dokazanom netačnošću Mikine navodne krivice.
Jao - jel sam preterao? Jel možete ovo da pratite?
Elem u ovom slučaju Štajnfeld i čudni joj advokat nisu podneli nikakvu prijavu. Tek na upit tužioca podneli su "podatke i dokaze". Kojih nema, osim ličnih navoda. E pa to da je on tog dana negde nasamo nju silovao - to je bilo kada je, igrom slučaja, bio sa 20 kolega i 200 publike u teatru. Nije "samo" oslobođen jer "samo" nema dokaza nego je dokazano da nije ono što tužiteljka tvrdi.
Jao - jel sam preterao? Jel možete ovo da pratite?
A lako je mogao biti drugi dan. I on sam u kući, čita knjigu. I ko bi tek tada (od vas takvih ) poveravao (ono što je istina)?
Jao - jel sam preterao?

sakalamatan

pre 2 godine

nase drustvo je uruseno,pravni sistem postoji samo za jake,ljude u sistemu,podobne i bogate.Sirotinja raja ce uvek proci kao Stajnfeldova,uvek nece biti dovoljno dokaza i uvek ces biti kriv sto si dobio batine.Ovde je sve Jasno,Lecic ima jaka ledja,zadatak i sve mu je oprosteno,koliko vec dugo vremena.Pa covek je iznutra rasturio Ds.Nije Danijela dzabe oklevala da ga tuzi,to je tuzilastvo samo pokrenulo i po nalogu odozgo odustalo.Kao nesto su radili.Sramota za nas,celo drustvo i svakog pojedinca ponaosob.

dragiša

pre 2 godine

Dakle, po nekim komentatorima, dovoljno je da neko upre prst u nekoga i kaže - ovaj je silovatelj, ovaj je ovo, ono...Mora da ide u zatvor.I to je tačno.Nema suda;ko mari za činjenice; neistine postaju zakon -jer to ONI kažu!!! Gospodo,Lečića ne poznajem,divim se nekim njegovim ulogama koje je ostvario a koje vi ne bi ste mogli nikada; možda on nije dobar čovek ...Možda ga vi mrzite ioravdano,ili ne. Iz ovog ili onog razloga. ,ALI postoji sud. Vi ga negirate. Vi tvrdite da ste u pravu.Štaviše, ne dozvoljavate mu da se brani, da iznese činjenice,napadali ste ga kada ga je ta Danijela napadala,a on ćutao, iznosite neverovatne optužbe što je to rekao na nekim televizijama.Ro vas boli i nervira.Šta je sa vama, gospodo? Vi bi ste hteli da budete i tužilac i sudija.E neće moći. Jasno je kao dan da je osnova za vaše napade druge prirode. Ali, neću o tome. I da kažem: Lečić me je svojevremeno tužio jer sam pisao dok je bio ministar informisanja o nekim marifetlucima. Ne podržavam ni njegove političke stavove...Onaj histerični smeh u nekim demonstracijama koji se koristio maltene kao "džingl" na nekim TV je iritirajući.Ali, Sud u svemu ima glavnu reč. Samo on može da donosi odluke. A ne rulja. I nemojte molim vas neka imena spominjete iz redova reditelja koji kao brinu se za Danijelu i brane je,govoreći op svojoj visokoj moralnosti, ,jer su oni tkz."reditelji",a od ljudskog morala nemaju ni M: Pozdrav, Dragiša Petrović, Kragujevac

markan

pre 2 godine

Da li ovaj stvarno misli da narod veruje u neku presudu Apelacionog suda ?? Setite se samo nedavne odluke Vrhovnog kasacionog suda vezane za obradu kredita .... i sad neko treba da poveruje da je ovaj čovek nevin

peca

pre 2 godine

Bio na pinku da se pere. Pametnom dovoljno. Kriv je!
(kopiranosatvitera, 22. novembar 2021 18:40)

A sta treba, da ceka da ga N1 pozove? Ide tamo gde ga zovu, a zvali su ga svi kojima je stalo da cuju i njegovu stranu, B92, Prva, Pink i dr. Coveku je stalo da isprica svoju pricu, da ga cuje sto vise ljudi, da spere ljagu sa svog imena i ja ga potpuno razumem. Niti ga poznajem, niti mi je stalo do njega ili one glumice, ali, ako je tuzilastvo zakljucilo da nema osnova za pokretanja postupka, onda on nije kriv i tacka.

seljak

pre 2 godine

tako mora da bude,bez obzira na licne simpatije ili nesimpatije javnog mnenja ,kolege ga daleko najbolje poznaju,cak bolje nego i porodica.U porodici,ako si vest glumac,mozes malo i da se prikrijes,dok od kolega sa kojima radis,tesko.A Lecic ima propale brakove za sobom,sto isto puno govori o njemu.A da je jurio sve zivo,pogotovo piletinu,to svi znaju.Ko zna koliko tu jos ima prljavstine, gde neke koleginice nece da se brukaju i da dozive javni linc kao Danijela...

Miki

pre 2 godine

Kakvih ovde likova ima strasno.Sta reci 90 % ljudi ovde zna sa sigurnoscu da je on to uradio ma drzali mu svecu.Postoji drzavni mehanizam koji ce utvrditi da li je to tacno ili ne a ne Pera,Misa i Zdravko da sude.Ma dajte ljudi uozbiljite se malo.Ovog Lecica ne gotivi niko jer sav antipatican ali to ne znaci da je zigosan i unapred kriv.

Evgenije

pre 2 godine

Kokan: neću da igram sa Lekom jer je moralno uprljan.
Devojka optuži Leku za silovanje, tužilaštvo dokaže da je u to vreme bio na drugom mestu i ne vredi, on je moralno uprljan. Isti Kokan igra sa Jeftićem koji je na sudu priznao da je silovao dečaka od 15 godina. I Jeftić nije moralno uprljan a Leka jeste.
Srbija.

Cica

pre 2 godine

Ja sutra izlazim iz POŠTE! Neću da radim s Gicom, Micom i Dragicom! Stalno mi pričaju kako su silovale muževe kod kuće a tek decu ...tuku! Ako Gica, Mica i Dragica ne napuste PTT, ja se vratiti neću

Vladan R

pre 2 godine

@ mitropolit jovan

Bez dileme cesto se desava, da krivac bude oslobodjen, zbog nedostatka dokaza, proceduralne grske itd. Haski tribunal, koji ste spomenuli, je politicki sud, i njegove pojedine, pre svega oslobadjajuce presude, su ruganje ne samo pravdi, nego i pravu. Uticaj politike, i VIP osoba, itekako postoji u sudstvu, i svakako moze se sumnjati u pojedine odluke. U ovom slucaju, sa druge strane, dokazano je, da je dana toga i toga, koji je zrtva navela kao datum silovanja, Lecic glumio u pozorisnoj prestavi. Samim tim, posto ne moze biti na dva mesta istovremeno, tuzba nije verodostojna. Vestacenjem je dokazano, i da je snimak, koji je trebalo da bude krucijalni dokaz, nekompletan, seckan, montiran. Meni je to vise nego dovoljno, da vise nemam poverenje u izjavu, navodne zrtve. Bar po nekom mom shvatanju, nemoguce je prepraviti pozorisna dokumenta, repertoar itd, odnosno dogadjaje za koji postoji i zapis o istom, i za koji postoji veliki broj svedoka, u ovom slucaju, pre svega glumci u predstavi. Neki se i pitaju, zasto bi neko izmislio silovanje. Recimo iz osvete, a u ovo novo vreme, i zbog zarade i polularnosti, jer je postalo poprilicno kul, setiti se da si bio zrtva, nekog maltretiranja ili zlocina, koje se desilo pre XY godina.

Sumrak logike

pre 2 godine

@(Mitropolit Jovan, 22. novembar 2021 23:50)

Jovane, ne ulazim u motive, ali je optuznica odbacena zato sto je doticni tog dana kada je navodno silovao Danijelu, po njenom iskazu, igrao predstavu s kolegama u JDP-u.

Silovanje je strasna trauma ne moze osoba da zaboravi tacan dan i datum, to ostaje za citav zivot.

Napasnik ne moze covek da bude na dva mesta u isto vreme. Zar je to toliko tesko shvatiti?

Zar je mogao da dobije lazna svedocenja da podrze njegov alibi od svih kolega s kojima je igrao predstavu tog dana?

Mitropolit Jovan

pre 2 godine

@ Sumrak logike, Vladan:
To nelaganje sa vremenom i datumima, posle deset ili dvadeset godina, ne može biti nikakav argument. Mislim da nije bilo teško "izmajmunisati" neko vremensko neslaganje, koje će sudija, kao i silovatelj, iznositi kao nešto u šta se ne sme sumnjati. Ja bih sebi postavioi jedno drugo pitanje, u ovakvim slučajevima: Šta je nateralo gospodju Štajnfeld, predstavljenu kao ženu "sumnjivog morala", da javno optuži "čika Leku" za silovanje? Znam, da su to najtraumatičniji momenti za svaku silovanu ženu, koji one, u najvećem broju slučajeva, koji se kreću u procentu do 90%, pokušavaju da prikriju po svaku cenu, da ne "obrukaju" muža, decu i porodicu? Zašto gospodja Štajnfeld, izlazi u javnost sa ovakvom optužbom? Da sebi podigne ugled?! Da li je i Merima Isaković željna slave pa je i ona otkrila tajnu koju je sve do ovog slučaja držala u tajnosti?

dejan

pre 2 godine

Sram te bilo
(naca, 22. novembar 2021 17:07)
Sram tebe i slicne bilo! Pljunes coveka i onda "Aaa vidi upljuvan". Lecic treba da tuzi sav sljam koji moralise BEZ IJEDNOG DOKAZA!

uzas

pre 2 godine

ovo je uzas sta uradi coveku zena sumnjivog morala. Pa gde joj je taj celi snimak sto je obecala celoj Srbiji, da li ga jos montira? Tko je kriv, sto se ona setila posle 15 godina da je "silovana", a nema dokaze...i sad lecic mora da dokazuje da nije imao nista sa njom...

Oliver

pre 2 godine

Lecic treba da tuzi ne samo Stajnfeldovu,nego i sve ove kolege koje mu ne dozvoljavaju da radi. Pravo je iznad morala te oni nemaju pravo da Lecicu onemogućavaju da radi. To je skandal. Pa ljudi koji izadju iz zatvora i koji su oduzili dug drustvu,imaju pravo da rade,a kamoli Lecic. Zamislite da recimo lekari odbiju da rade ako sa njima radi kolega koji je optuzen za lekarsku gresku ili silovanje? Zamislite samo kakav bi haos nastao kad bismo odbijali da radimo s kolegama ciji nam se moral ne svidja?? Ako su vec tako "moralno gadljivi",sto ne bojkotuju i onog osudjenog silovatelja Jevtića?? Ali ne,on je politicki na njihovoj strani. Ovo je sve politika. Lecic treba sve da ih tuzi!

Djoka

pre 2 godine

Lecic je u pravu ovo sto kaze. Ko sto Jova Maric i advokat njegovog sina sednu jedan pored drugog i suoce se, zasto Danijela ne sedne sa Lecicem i suoce se njih dvoje i svako isprica svoju pricu. On ne moze biti kriv samo zato sto neko kaze da to jeste.

Moje mišljenje ne smrdi samo meni

pre 2 godine

Gospodine Branislave, ako javnost želi vaš linč, jer su mediji presudili... Sud će to uobličiti pravno...
To i jeste uloga suda, da izvaga društvene koristi protivu štete, dare protivz mere...
A pojedinac je potrošna stavka.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Brate mili koji realiti šou od ovo dvoje?! U zemlji gde je litra goriva skuplja nego u Luksemburgu gde minimalac preko 2100€ a potrošačka korpa skuplja nego u Nemačkoj najbitnija tema u medijima Lečić i da li jeste ili nije?! Živeće ovaj narod…

IgorBG

pre 2 godine

@naca

Za sta da ga bude sram u ovom slucaju? Sud je ustanovio da je lazna optuzba, zar ne? Ne volim ja silovatelje ali ne volim ni osobe koje lazno krive ljude za silovanje. Ako je ustanovljeno da nije bilo silovanja zasto da se crni covek. On jeste ovako ljiga ali ako stvarno nije bilo silovanja zasto razapinjati nekoga. Podjednako su lose osobe koje siluju i koje lazno optuze.

peca

pre 2 godine

Bio na pinku da se pere. Pametnom dovoljno. Kriv je!
(kopiranosatvitera, 22. novembar 2021 18:40)

A sta treba, da ceka da ga N1 pozove? Ide tamo gde ga zovu, a zvali su ga svi kojima je stalo da cuju i njegovu stranu, B92, Prva, Pink i dr. Coveku je stalo da isprica svoju pricu, da ga cuje sto vise ljudi, da spere ljagu sa svog imena i ja ga potpuno razumem. Niti ga poznajem, niti mi je stalo do njega ili one glumice, ali, ako je tuzilastvo zakljucilo da nema osnova za pokretanja postupka, onda on nije kriv i tacka.

Sasa

pre 2 godine

Ako neko tog dana igra predstavu, ne znaci da dan ima onoliko sari koliko su trajqle pripreme i sama predstava, osim ako nije rec o identicnom vremenskom periodu koji je navela Stajnfeld odnosno u kom je Lecic imao predstavu. Nisam upicen u ovaj detalj, pa ne bij da izvlacim dalje zakljucke. Cinjenica je takodje da je vrsen pritisak na tuzilastvo koje je sve, samo ne nezavisno. Sto vodi u zakljucak da Lecic ima dobru zaledjinu. Nadam se samo da se sve nece zavrsiti na ovome.

aaaauuuu breeee

pre 2 godine

Leko, Leko ostaje ti samo Pink za koji si rekao ni mrtav, ali moraš treba učiniti kontrauslugu za nepokretanje tužbe, Leko, Leko na šta si spao

Marko

pre 2 godine

kažu novine:

"Rekao je da je odbio da gledaoce i čitaoce deli na one koji su na njegovoj strani i koji su na strani Danijele Štajnfeld, jer su optužbe ozbiljne i, kako navodi, "ne treba odvajati ljude u navijačke grupe"."

Druže, trebao si da vodiš računa o tome ko može da ti napakosti i zašto i samim tim si odgovoran za to, jer sigurno postoji neki razlog, čak i ako neko hoće da uradi nešto protiv tebe.
Mozda ti ne odvajaš čitaoce na one koji su na tvojoj i one koji su na Danijelinoj strani.... ali se oni sami odvajaju i ti to moraš da prihvatiš... a ne da se protiviš tome, jer oni tebe vise ne žele.

neki veliki dr

pre 2 godine

Kakav olos je ovaj Lecic, svakome ko ima iq preko 80 je sve jasno nakon onog sramnog gostovanja na pinku (ako nekome vec i pre ovog nije bilo jasno). Ali, ne smeta to narodu bez kicme

matori

pre 2 godine

Opet igra ulogu koju mu dodele, kao pre 30 godina kod Terazija ili pre 20 u DOS Vladi. Pošto je malo omanuo u preuzimanju DS sad je dobio zadatak da zamlaćuje ljude boreći se za pravdu i poštenje.
" nisam hteo da učestvujem u rijalitiju" . Pa ti si preteča rijalitija na ovim prostorima

Miki

pre 2 godine

Kakvih ovde likova ima strasno.Sta reci 90 % ljudi ovde zna sa sigurnoscu da je on to uradio ma drzali mu svecu.Postoji drzavni mehanizam koji ce utvrditi da li je to tacno ili ne a ne Pera,Misa i Zdravko da sude.Ma dajte ljudi uozbiljite se malo.Ovog Lecica ne gotivi niko jer sav antipatican ali to ne znaci da je zigosan i unapred kriv.

Docent dr

pre 2 godine

Nisi cutao, nego ti sujeta nije izdrzala, iako si uspeo da se izvuces, nastavio si ti da pravis rijaliti od svega, krenuo sa prepucavanjem i prozivanjem kroz medije, uvukao cak i politiku u sve to i poceo da dajes autogolove...

Zoran Knezevic

pre 2 godine

Nikada nisam video ženu koja u javnosti tvrdi da je silovana, A NIJE?! U Srbiji je upravo obrnuto. Veliki broj silovanih žena, "kao zmija noge", kriju da su silovane. Da ne obrukaju sebe i svoju porodicu, nose taj teret u duši u stalnom strahu da neko to ne dozna. U tome leži moć svih silovatelja i patoloških tipova, koji vešto koriste taj momenat. Kada šetate ulicama, pogledajte oko sebe, videćete mnogo "poštenih" muškaraca, koji su "nevini" jer su oslobodjeni "zbog nedostatka dokaza", kao i mnogo žena, koje, samo one znaju šta im se desilo. Ovde nije kriv ni "Leka" a ni ovi članovi koji su odustali od članstva u žiriju. Kriv je organizator, koji je dozvolio da pozove gospodina Lečića, zaboravljajući na optužbu gospodje Štajnfeld. Zaboravlja se da kod ljudi sa integritetom postoji i moralna odgovornost.

dragiša

pre 2 godine

Dakle, po nekim komentatorima, dovoljno je da neko upre prst u nekoga i kaže - ovaj je silovatelj, ovaj je ovo, ono...Mora da ide u zatvor.I to je tačno.Nema suda;ko mari za činjenice; neistine postaju zakon -jer to ONI kažu!!! Gospodo,Lečića ne poznajem,divim se nekim njegovim ulogama koje je ostvario a koje vi ne bi ste mogli nikada; možda on nije dobar čovek ...Možda ga vi mrzite ioravdano,ili ne. Iz ovog ili onog razloga. ,ALI postoji sud. Vi ga negirate. Vi tvrdite da ste u pravu.Štaviše, ne dozvoljavate mu da se brani, da iznese činjenice,napadali ste ga kada ga je ta Danijela napadala,a on ćutao, iznosite neverovatne optužbe što je to rekao na nekim televizijama.Ro vas boli i nervira.Šta je sa vama, gospodo? Vi bi ste hteli da budete i tužilac i sudija.E neće moći. Jasno je kao dan da je osnova za vaše napade druge prirode. Ali, neću o tome. I da kažem: Lečić me je svojevremeno tužio jer sam pisao dok je bio ministar informisanja o nekim marifetlucima. Ne podržavam ni njegove političke stavove...Onaj histerični smeh u nekim demonstracijama koji se koristio maltene kao "džingl" na nekim TV je iritirajući.Ali, Sud u svemu ima glavnu reč. Samo on može da donosi odluke. A ne rulja. I nemojte molim vas neka imena spominjete iz redova reditelja koji kao brinu se za Danijelu i brane je,govoreći op svojoj visokoj moralnosti, ,jer su oni tkz."reditelji",a od ljudskog morala nemaju ni M: Pozdrav, Dragiša Petrović, Kragujevac

drvobradi

pre 2 godine

@Djoka
Ti si baš navikao na reality TV. Jos samo da sudiš SMSom. Lečić nije ni optužen za silovanje, pošto je vrlo teško dokazati takvo delo 10g kasnije. Znači nije oslobođen.
Potpuno druga stvar je kako ga njegove kolege gledaju. Nema tu hajke, neki ljudi neće sa njim više da rade. Njihovo pravo.

vesna

pre 2 godine

kada pravda izadje iz sudnica seli se među ljude.

ne kara majka sina što se kockao nego što se vadio. čini se da ga je skupo koštao onaj džiberaj nakon poligrafa.

joja

pre 2 godine

Ima puno komentara "on nije oslobođen već samo nije bilo dokaza". Evo da pomognem, vodeći računa o nivo inteligencije tih.
Prvo pravo ne poznaje išta drugo. Nevin je nevin, ne postoji nesumnjiv-nevin i sumnjiv-nevin.
Drugo netačno je stanovište da "nije ustanovljeno". Ako Radojka uleti u policiju vičući "Nema mi Žike, sigurno ga je ubio Mika" ne mora ali može da se počne istražni postupak. Ako Žike zaista nema, ali ni nikakvog dokaza da je Mika išta uradio - Mika je nevin. Iako, istina, nije dokazano da nije ubio, već "samo" nema dokaza.
Međutim ako 3. dana istrage policija nađe Žiku u susednom selu, u kući kod Jovanke, situacija je drugačija. Opet je Mika nevin, ovog puta i uz dokaz da nije ubio živog Žiku. Formulacija ostaje ista, Mika je oslobođen optužbe, ovog puta međutim sticajem okolnosti dokazanom netačnošću Mikine navodne krivice.
Jao - jel sam preterao? Jel možete ovo da pratite?
Elem u ovom slučaju Štajnfeld i čudni joj advokat nisu podneli nikakvu prijavu. Tek na upit tužioca podneli su "podatke i dokaze". Kojih nema, osim ličnih navoda. E pa to da je on tog dana negde nasamo nju silovao - to je bilo kada je, igrom slučaja, bio sa 20 kolega i 200 publike u teatru. Nije "samo" oslobođen jer "samo" nema dokaza nego je dokazano da nije ono što tužiteljka tvrdi.
Jao - jel sam preterao? Jel možete ovo da pratite?
A lako je mogao biti drugi dan. I on sam u kući, čita knjigu. I ko bi tek tada (od vas takvih ) poveravao (ono što je istina)?
Jao - jel sam preterao?

Guns N Roses

pre 2 godine

Kakav olos je ovaj Lecic, svakome ko ima iq preko 80 je sve jasno nakon onog sramnog gostovanja na pinku (ako nekome vec i pre ovog nije bilo jasno). Ali, ne smeta to narodu bez kicme
(neki veliki dr, 22. novembar 2021 19:46)

Koliko su ljudi u ovoj zemlji opsednuti politikom, neverovatno koliko svakoga gledaju kroz politicku orijentaciju ma kakva da je.

Ana

pre 2 godine

Lečić je uvek imao političku podršku. Njegovim kolegama je verovatno muka od bahatog ponašanja koje niko nije mogao da sankcioniše. I sad došlo na naplatu. Ko zna čega su se sve nagledali.

markan

pre 2 godine

Da li ovaj stvarno misli da narod veruje u neku presudu Apelacionog suda ?? Setite se samo nedavne odluke Vrhovnog kasacionog suda vezane za obradu kredita .... i sad neko treba da poveruje da je ovaj čovek nevin

cvele

pre 2 godine

svaki cup ide na vodu dok se ne razbije.Sada ce sve naivne devojke da budu oprezne sa njim,deda je opasan,ali ovo mu je valjda,konacno,ovako ili onako ,kraj karijere.A to je i bio osnovni cilj Danijele,da zastiti potencijalne zrtve od raznoraznih predatora.Valjda ce i roditelji biti oprezniji.

qq

pre 2 godine

sam nastup,pojava ovog coveka iritira.On je toliko zaljubljen u sebe da veruje da je Bogom dan.Dok su ga zene jurile bilo je sve lako,ali kada je on poceo da jur njih,i to sve mladje i mladje,bilo je sve teze i teze.Nije to lako da se pogledas u ogledalo i vidis dedu.I promasen zivot,pun lazi,prevare i bezanja od samog sebe.Ne zalim ga.Naprotiv.Samo on zna koliko je zla napravio.Svako mora da nosi svoj krst.

beba

pre 2 godine

Dosta su ga i trpeli,poznat po nadmenosti i navalentnosti prema zenama koje mogu i unuke da mu budu.Da neko tu ozbiljni ceprka svasta bi nasao.A prvi je osudio Miku Aleksica.

sakalamatan

pre 2 godine

nase drustvo je uruseno,pravni sistem postoji samo za jake,ljude u sistemu,podobne i bogate.Sirotinja raja ce uvek proci kao Stajnfeldova,uvek nece biti dovoljno dokaza i uvek ces biti kriv sto si dobio batine.Ovde je sve Jasno,Lecic ima jaka ledja,zadatak i sve mu je oprosteno,koliko vec dugo vremena.Pa covek je iznutra rasturio Ds.Nije Danijela dzabe oklevala da ga tuzi,to je tuzilastvo samo pokrenulo i po nalogu odozgo odustalo.Kao nesto su radili.Sramota za nas,celo drustvo i svakog pojedinca ponaosob.

nn

pre 2 godine

Covek koji je najvise poradio na tome da se vrednosti gradjanskog drustva kod nas ogade narodu.Dobice on jos i nekoliko ordena,zivi bili pa videli.

Slavisa V.

pre 2 godine

"Desilo se nesto drugo sto ja kao dzentlemen, naravno, necu reci...malo je bljucnula."

Ja da sam ovo izjavio sam sebi bih toliko smrdeo da bih od tog nepodnosljivog smrada vec umro. Ali, on verovatno ceo svoj zivot tako bazdi da taj bazd ne moze da oseti, zato moze da zivi. Do duse, nije on jedini...

ju ju

pre 2 godine

Od trenutka kada je Danijela izgovorila njegovo ime on se momentalno okrenuo i počeo da hvali vlast, tužilaštvo, pravnu državu, državne organe, u sve njih ima ogromno poverenje, uvlačio se i ljubio du..ta, nudeću se da ga stave na poligraf. Tako očigledno i tako ljigavo. E sad, kome je sve to možda promaklo, ovo gostovanje na tv pink je otklonilo svaku moguću nedoumicu. Znači, mi ćemo tebi oslobadjajuću, a ti udari malo na ove neprijatelje..taaako providno.

Zagi

pre 2 godine

Lečić je prihvatio trenutno stanje u društvu zdravo za gotovo i s pravom se isčuđava zašto nove moralne i društvene norme ne važe i za njega, i zašto "struka" ne uvažava njegove argumente iznete u medijima, kad je usvojio opšteprihvaćenu retoriku političke elite...

Pogan

pre 2 godine

Druže, trebao si da vodiš računa o tome ko može da ti napakosti i zašto i samim tim si odgovoran za to, jer sigurno postoji neki razlog, čak i ako neko hoće da uradi nešto protiv tebe.
(Marko, 22. novembar 2021 17:39)

Nisam procitao gluplje rezonovanje u zivotu. Svaka cast, legendo.

Laku noć svirači

pre 2 godine

Gospodin i kada ga svi napadaju.
(Standardi, 22.

Očigledno da nisi sa njim ni kafu popio ... Gospodin ... e, moj sinko...
(Ostoja, 22. novembar 2021 19:10)

Par puta sam ga sreo i ono sto mogu da zakljucim da je u pitanju snob i nista vise od toga. To ama bas nema nikakve veze sa optuzbama Danijele Stajnfeld. On moze da bude umisljen,narcisoidan,dosadan,egocentrican koliko hoce jer je to njegovo pravo ali kakve veze ima to sa tvrdnjama Stajfeldove koje su veoma kontradiktorne?

Mitropolit Jovan

pre 2 godine

@ Dragiša:
Jeste, Vi ste u pravu. Barem sa formalne tačke gledišta. Nema dokaza, čovek je samim tim nevin. Ali, nema osude ni za Gotovinu, ni za Haradinaja i Tačija, da ne nabrajam druge?! Da li to znači da su nevini ili, da li to znači da oni Srbi, koji su pobijeni nisu mrtvi već da su živi?! Oni koji se ne rukovode unapred zauzetim stavovima, razmišljaju, kako da silovana žena dokaže to nedelo? Verovatno smatrate da je najabolje da ćuti? Taj zločin se obično dešava daleko od očiju javnosti odnosno, onih koji bi mogli da svedoče. Kao drugo, KOJI JE MOTIV ove žene da tvrdi kako je silovana, ako nije? Da li su joj namere da naruši ugled "Leke" ili, da podigne svoj ugled? Mislim smešni ste. Sudska odluka je jedno, istina i stvarnost mogu da budu na drugoj strani.

seljak

pre 2 godine

tako mora da bude,bez obzira na licne simpatije ili nesimpatije javnog mnenja ,kolege ga daleko najbolje poznaju,cak bolje nego i porodica.U porodici,ako si vest glumac,mozes malo i da se prikrijes,dok od kolega sa kojima radis,tesko.A Lecic ima propale brakove za sobom,sto isto puno govori o njemu.A da je jurio sve zivo,pogotovo piletinu,to svi znaju.Ko zna koliko tu jos ima prljavstine, gde neke koleginice nece da se brukaju i da dozive javni linc kao Danijela...

Vot iss yo nem

pre 2 godine

Ne bi ni da ga branim ni da ga osuđujem jer, osim medijskog izveštavanja, nemam relevantne informacije o konkretnom slučaju pa treba sačekati šta će reći merodavne institucije. Ali ono što mogu reći je da je "uloga" u kojoj se trenutno nalazi izuzetno teška i bojim se da joj on nije dorastao.

znalac

pre 2 godine

mi definitivno živimo u jednom posrnulom društvu gde je sve dozvoljeno, gde se odavno ne poštuje imperativ nevinosti i dokazivanja krivice, gde mediji, vlogeri i influenseri kreiraju mišljenje javnosti, a javnost pod uticajem istih donosi i optužnicu i presudu...
Ostavimo Leku za trenutak po strani...
Jedan krimos je pre neku godinu postao realiti zvezda i umesto iza rešetaka na odsluženju presuđene kazne, šepurio se pred kamerama nacionalne televizije koja mu je dala medijski prostor za samopromociju... odjednom on postaje "simpatičan mladić", kao što drolje postaju umetnice...
moć medija se na sve strane zloupotrebljava i to je veliko zlo današnjice...
Rezultat gledamo

Vladan R

pre 2 godine

@ mitropolit jovan

Bez dileme cesto se desava, da krivac bude oslobodjen, zbog nedostatka dokaza, proceduralne grske itd. Haski tribunal, koji ste spomenuli, je politicki sud, i njegove pojedine, pre svega oslobadjajuce presude, su ruganje ne samo pravdi, nego i pravu. Uticaj politike, i VIP osoba, itekako postoji u sudstvu, i svakako moze se sumnjati u pojedine odluke. U ovom slucaju, sa druge strane, dokazano je, da je dana toga i toga, koji je zrtva navela kao datum silovanja, Lecic glumio u pozorisnoj prestavi. Samim tim, posto ne moze biti na dva mesta istovremeno, tuzba nije verodostojna. Vestacenjem je dokazano, i da je snimak, koji je trebalo da bude krucijalni dokaz, nekompletan, seckan, montiran. Meni je to vise nego dovoljno, da vise nemam poverenje u izjavu, navodne zrtve. Bar po nekom mom shvatanju, nemoguce je prepraviti pozorisna dokumenta, repertoar itd, odnosno dogadjaje za koji postoji i zapis o istom, i za koji postoji veliki broj svedoka, u ovom slucaju, pre svega glumci u predstavi. Neki se i pitaju, zasto bi neko izmislio silovanje. Recimo iz osvete, a u ovo novo vreme, i zbog zarade i polularnosti, jer je postalo poprilicno kul, setiti se da si bio zrtva, nekog maltretiranja ili zlocina, koje se desilo pre XY godina.

Evgenije

pre 2 godine

Kokan: neću da igram sa Lekom jer je moralno uprljan.
Devojka optuži Leku za silovanje, tužilaštvo dokaže da je u to vreme bio na drugom mestu i ne vredi, on je moralno uprljan. Isti Kokan igra sa Jeftićem koji je na sudu priznao da je silovao dečaka od 15 godina. I Jeftić nije moralno uprljan a Leka jeste.
Srbija.

Cica

pre 2 godine

Ja sutra izlazim iz POŠTE! Neću da radim s Gicom, Micom i Dragicom! Stalno mi pričaju kako su silovale muževe kod kuće a tek decu ...tuku! Ako Gica, Mica i Dragica ne napuste PTT, ja se vratiti neću

Sumrak logike

pre 2 godine

@(Mitropolit Jovan, 22. novembar 2021 23:50)

Jovane, ne ulazim u motive, ali je optuznica odbacena zato sto je doticni tog dana kada je navodno silovao Danijelu, po njenom iskazu, igrao predstavu s kolegama u JDP-u.

Silovanje je strasna trauma ne moze osoba da zaboravi tacan dan i datum, to ostaje za citav zivot.

Napasnik ne moze covek da bude na dva mesta u isto vreme. Zar je to toliko tesko shvatiti?

Zar je mogao da dobije lazna svedocenja da podrze njegov alibi od svih kolega s kojima je igrao predstavu tog dana?

Mitropolit Jovan

pre 2 godine

@ Sumrak logike, Vladan:
To nelaganje sa vremenom i datumima, posle deset ili dvadeset godina, ne može biti nikakav argument. Mislim da nije bilo teško "izmajmunisati" neko vremensko neslaganje, koje će sudija, kao i silovatelj, iznositi kao nešto u šta se ne sme sumnjati. Ja bih sebi postavioi jedno drugo pitanje, u ovakvim slučajevima: Šta je nateralo gospodju Štajnfeld, predstavljenu kao ženu "sumnjivog morala", da javno optuži "čika Leku" za silovanje? Znam, da su to najtraumatičniji momenti za svaku silovanu ženu, koji one, u najvećem broju slučajeva, koji se kreću u procentu do 90%, pokušavaju da prikriju po svaku cenu, da ne "obrukaju" muža, decu i porodicu? Zašto gospodja Štajnfeld, izlazi u javnost sa ovakvom optužbom? Da sebi podigne ugled?! Da li je i Merima Isaković željna slave pa je i ona otkrila tajnu koju je sve do ovog slučaja držala u tajnosti?