Četvrtak, 23.09.2021.

11:32

"Džejms Bond Šona Konerija u osnovi je bio silovatelj"

Izvor: B92

"Džejms Bond Šona Konerija u osnovi je bio silovatelj" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

99 Komentari

Sortiraj po:

Vladimir

pre 2 godine

Šta su bili likovi Džona Vejna (silovatelj i genocidni ubica, kolonizator)? Hemfri Bogarta? Gari Kuper?
Bolje bi tom režiseru bilo da prepiše sav imetak bivsim robovima i ostacima starosedelaca koji su pretekli sablje i metke plavih mundira.

Izblizaanaliza

pre 2 godine

moram da okrabrim normalne da se ne plaše ovog poturanja i silovanja ovim iseologijama transjumanizma:

Samo ih pustiti da se oni međusobno...
Naravno, treba do tad preživeti a to podrazumeva i pronaći ispravnog partnera.

Roditelji, mislite dobro kako vaspitavate svoje decu, ako ne zbog njih a onda zbog vas, tj. vaših unuka kojih neće biti ako decu krivo usmerite!

A svi zajedno moramo da pripazimo, jer mže ovo lako da izađe kao situacija koja se tek sad vidi, a počelo je pre 20 godina, sa svim ovim devojkama koje su odrasle na "seks i grad" i ostalim sličnim ispiranjima mozga: Evo ih okolo, što same što grupisane, sve žene oko 4 banke koje insistiraju da ih zoveš devojkama, a do njih ni kučeta ni mačeta, čak ni kakvog muškog da hoće da se očeše sa njima...I ništa im nije jasno :(
Jer sve što one hoće je da žive ko Keri Bredšo, i ne kapiraju zašto ostatak sveta to ne kapira? One znaju da je to moguće (videle su u seriji) i nikako im nije jasno zašto i ostali svet oko njih ne progleda već jednom?

Ne pisem ovo da bih ikoga kudio i nervirao...već da ukažem da ako je moguće izbegnemo prizor koji je vrlo težak i pokatkad i tužan za gledanje :(

To što se elita i holividski opsenari igraju našim idejama, jer nemaju pametnija posla, može pogubno da utiče na živote onih koji ne pripadaju tim krugovima!

Petar

pre 2 godine

Ovo je tipicno za ideologije.

Ko kontrolise proslost, kontrolise sadasnjost i buducnost.

Izbrisati i izmeniti proslost, da bi bila u skladu sa sadasnjoscu i onim sto se planira kao buducnost.

CATAPA

pre 2 godine

Dopustite da dodam samo još ovo: prava umetnost se uvek bavi tim "sivim". Ljudi po pravilu nisu Dr.Džekil i Mister Hajd, na prekidač. Uvek su i jedno i drugo. "Umetnost" u kojoj je striktno polarisano dobro i loše, "hero" and "villain", Bog i Sotona... se zove kič. U idiokratiji ne može da bude umetnosti. Umesto toga publika se zatrpava kičom i najvećim kičom od svih: religijom. E, to je već nešto u šta niko u Americi ne sme ni da zagrebe, jer je to temelj idiokratije. Nije smeo ni Majk Džadž, kum idiokratije.

Maja

pre 2 godine

Vidi ih sto predvidjaju apokalipsu zato sto jaci vise ne moze da tlaci.
"Bonda nijedna zena nije zelela odbiti"
Ahahaha,pokvarice vlazni san malih Perica.

dadsu3

pre 2 godine

Pa, naravno. Pola filmova te ere ima stereotipne scene u kojima žena govori ne i otima se, al je dasa tako poljubi da njoj odjednom postane lepo. To zvuči kao da nije ništa strašno, ali zamislite da u pola filmova dođe neki rmpalija da ljubi glavnog lika, glavni lik se otima i govori ne, pa se ipak predomisli... Nije baš normalno to hihihi-na silu, zar ne?

Фактор мира и стабилности

pre 2 godine

Дистопија узела маха! А све је почело безазлено са геј парадицама!

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Sećam se komentara jedne filmske kritičarke koja je nacrnila i naružila film :"Nepristojna ponuda" sa Demi Mur,Vudi Harelsonom i Robertom Redfordom.
Pitala je ko je glupan koji je napisao scenario gde Redford treba bilo kojoj ženi da plati 1M $ da bi spavala sa njim ?
To je jednostavno glupo !

Slično se može reći i za velikog Šona Konerija ! Čovek je za života bio tolika faca da sam prilično siguran da je on bio višestruka žrtva silovanja...a možda i nasilnog reverse gang-banga...

CATAPA

pre 2 godine

Mislim da niste shvatili Fukanagu. On podseća da je taj lik Bonda izvorno na ivici između đubreta i heroja. NAPROTIV, i tada je Bond ublažen do granica ondašnjeg polit-korektnog. Da, ovo je sada ubrzanje idiokratije, nema spora, ali taj sistem je izgrađivan odavno; kao početak instalacije u Holivudu može se uzeti period makartizma, ali čistunci bi rekli da je baza postavljena i pre toga, praktično od prvog filma.
I mi smo odgajani na tim temeljima, očigledno. Pa nema dileme da je Bond nasilnik (mentalni, fizički, seksualni). Kajtelov "Bad Lieutenant" (samo primer) je hiljadu puta gori, ali niko neće protestovati jer je on kao takav jasno deklarisan, naslovom podvučen. Idioti ne mogu da budu zbunjeni, dezorijentisani. U tome je najveća moć, a i cilj ovog neomakartizma: da polarizuje svest tako da onaj koji se javno deklariše kao bilo kakvo socijalno zlo ima na to puno pravo (i zaštitu države i medija) uz taj jedan neophodan uslov.
Dokle to ide? Pa do vrha, naravno. Svi naravno znaju da je Tramp notorni lažov. "Pa šta, on je takav". Svi znaju da je i Bajden dementni idiot. "Pa šta, to je baš simpatično". Svi znaju da u Americi slobodno deluju horde belih fašista. "Pa šta, oni ne kriju šta su". Cela euforija MeToo i "out of closet" ima samo taj smisao. To što nekoga možda uopšte i ne zanima nečija intima, problem je do njih, idiote jedino to i zanima. Ovo naknadno cenzurisanje (u USA cenzura oduvek postoji) je deo iste te idiokratske ofanzive: da nema "sivog", normalnog.

mimi

pre 2 godine

bolesni ameri. 
(strucnost ispred politike, 23. septembar 2021 17:18) 

Da, Fukunaga, rođeni Teksašanin...
(Mr Majestyk, 23. septembar 2021 18:23)

Dobro, nije Teksas, ali Kalifornija jeste.

joja

pre 2 godine

Ne razumem. Woke debilizma u USA, tj. woke-delu USA populacije ima na tone. Da se puni ceo sajt 24 sata na dan sa woke woke woke. Ali čemu? Da li se prenosi prepucavanje rejv i drugih stondirani "muzičara" koji se međusobno psuju non-stop? Da li se prenose niže lige kriketa u Indiji? Crna hronika meksičkih zabiti, sa po 30-50 mrtvih na dan svaki dan? U čemu je onda fora sa woke patologijom?
Sasvim je normalno da cela istorija ne valja - kao i cela realnost - kada dođe do masovnog ideološkog ludila mozga. A to dal je bolest ISIS, ili Severna Koreja, ili woke je manje bitno. Šablon je isti: sve ne valja, osim nas, ali tek kada izmenimo ceo svet da bude kao mi. Svaki crtani film i svaka komedija i akcioni i istorijski i sve ne valja. Tragikomično je što woke sada vlada edukacijom u USA ali zašto bi to bio naš interes uopšte, a kamoli problem? Zato što i mi imamo začetke te bolesti?
Drugi razlog može samo biti da uredništvo ima isto woke težnje i čežnje. E pa onda je OK. Shvatam. Tako oni čine svet boljim. Ali nije onda ovo dovoljno. Nego se ima zabraniti prikazivanje filma. Može samo editovan, da se film prekida kod politički nekorektnih scena i eskpertski tim antifašiskinja Žena u Crnom uleće sa 20minutnom analizom za svaku scenu gde je James Bond politički nekorektan.

War Inside My Head

pre 2 godine

Hoće li imati šta da se gleda od filmova snimljenih u 20 i samom početku 21 vijeka?Naravno da sam protiv silovanja i seksualnog uznemiravanja,nasilja uopšte,ali ovo počinje da liči na gubljenje kompasa,dok neke države u isto vrijeme smanjuju granicu,što se tiče godina,za dozvoljene seksualne kontakte,sa 18 na 14g.

Che

pre 2 godine

U Americi postoje gradovi u kojima se rodiš, živiš i umreš, a da ne vidiš ni jednu jedinu osobu koja nije bele boje kože. Kao npr. kod nas u Srbiji. S druge strane, ne možeš pogledati ni jednu jedinu američku seriju ili film da bar 1/3 glumaca nije "obojena". Nisam rasista, daleko od toga, ali tu nešto ne štima. A o gay populaciji u SAD i gay populaciju u filmova da ni ne govorim. I sad zamislite da da neko dekretom naredi da u svim srpskim filmovima mora biti crnaca, gayeva i ostalih manjina samo zato što i oni žive Srbiji.

dr No

pre 2 godine

Scena kada Ursula Anders u bikiniju izlazi iz mora, a Son Koneri je posmatra sa plaze, je proglasena za jednu od najboljih u istoriji kinematografije!!

mile

pre 2 godine

ha ha ha ajde se dogovorite pre par godina sam citao da je alkoholicar jer stalno ispija alkohol, a pre toga je trebalo vec odavno da umre jer stalno pusi...mozda ce sledece godine biti proglasen da ne zna da vozi i slicno.. joj budalaje verovatno su samo teletabisi odgovarajuci ovim dilejcinama.

љуба

pre 2 godine

Следећи Џ.Б. ће бити геј-лик, онда долази на ред нит' мушко, нит' женско, само ће берета остати иста. Водка-мартини сигурно нестаје.

Perica

pre 2 godine

@Tomo svi smo mi manje, vise papucari, ali ti nisi ni imao smisleni odnos sa partnerom/partnerkom kada mozes da napises ovakav komentar.

Srđan

pre 2 godine

Hoću afro-američku transrodnu osobu, borca za ljudska prava, člana LGBT zajednice, volontera u "Armiji spasa", potomka majke Tereze i člana neke NVO organizacije za zaštitu žena, za sledećeg Bonda.

W

pre 2 godine

Taj James Bond i raj Holivud su bili dovoljno moćni da sruše SSSR bez ispaljenog metka . Sad Holivud ne može da proda svoje smeće ni Amerima,svi ga vide kao strano telo. Što bi rekli braća Ameri ,get woke go broke. Samo napred u propast ,punom brzinom,što se pre polupate,pre će nešto novo i lepo da nikne na vašoj lešini.

kenozoik

pre 2 godine

A da li ce neko da se pobuni recimo oko uloga muza En Hatavej u filmu "Apprentice" sa De Nirom? I uopste, njenog odnosa prema sopstvenoj porodici? Ko je gledao film, znace na sta mislim.

prvenac

pre 2 godine

Nemam reči za ovo preterivanje… Ovo više nisu tekstovi i ideje koje propagiraju ravnopravnost polova (nazovite to kako hoćete), već unifikaciju polova.

Da ne bude politički korektno (ni u kom slučaju), evo još jedne nebuloze: idemo dalje…na osnovu ovoga, ispada da je Duško Popov, po čijem je liku Ian Fleming stvorio Džejms Bonda, silovatelj, a, pošto je on, po rođenju, bio Srbin, a zna se da su (smo) oni svi isti, to znači da su (smo) svi Srbi silovatelji, što na kraju dovodi do toga, da su (smo) svi Srbi Džejms Bondovi :D
Evo VAM ga na’ (kad bih mogao, ovde bih sad umetnuo emotikon za “šipak”).

Jovan

pre 2 godine

U to vreme, od svake pristojne devojke se očekivalo da se nećka, kao i što se od svakog pravog muškarca očekivalo da ne odustane.
Da su odustajali - Srbija bi danas bila prepuna baba-devojaka.

Sasa

pre 2 godine

Devojka me tera cesto na grub seks, nakon cega se osecam lose. Da li sam zlostavljan na psiholoskom i fizickom aspektu? Jesam. Kada bih to prijavio, bio bih ismejan. I da naglasim da zivim u SAD-u. Trenutno sam kod roditelja u Srbiji. Ovo ludilo je jednostrano. Drustvo koje leti na krilima feminizma nije spremno da prihvati muskarce kao zrtve vec uskljucive nasilnike.

Realno

pre 2 godine

To je u to vreme na Zapadu bilo normalno, ali vremena su se promenila i tamo je to sada postalo silovanje. U Srbiji to i dalje nije silovanje, već se jednostavno zna ko je muško i kako treba da postupa ako hoće ženu.

Robert

pre 2 godine

Ruku na srce, jeste. To i ja prokomentarišem kada pogledam stare Bondove, pa i neke druge stare filmove ili serije. Tada se činilo normalnim šljapkati jedva poznate žene po dupetu, na silu ih hvatati za ruku i vraćati ih nazad u zagrljaj kada se opiru, stalno štancati neke rečenice koje aludiraju na seks itd. Druga stvar što se to ovde ili možda u još nekim zemljama doživljava kao "šarmer, gospodin, pravi muškarac" i slično.
Nekako, s decenijama, došlo je do čudnovate transformacije. Tada su muškarci bile "više muškarci" ali je to podrazumevalo i manjak poštovanja prema ženama, dok je danas mnogo više fićfirića ali se ženska prava znatno više poštuju. Raritet je muškarac koji je pravi muškarac, što bi se reklo gospodin, i koji ume s poštovanjem da se ophodi sa ženama. Imalo bi se što reći i o transformaciji žena tokom decenija, ali to je druga tema.

Томо

pre 2 godine

Читајући коментаре схватио сам да је сексуална уцена сасвим нормална у Србији међу мушкарцима. Уцењивати девојку приморавајући је на сексуални однос је нешто што је сасвим нормално.

У школе, од малена, увести предмет о сексуалном образовању! Очигледно да смо постали поремећени и сексуални манијаци! Животиње које не могу да контролишу свој нагон и који ће за свако насиље над женама да нађу оправдање!

misko

pre 2 godine

Mozda zato smo sa Danijelom Krejgom dobili drvenog Bonda, koji ne sme nista posebno da kaze ili ucini jer bi to moglo biti pogresno protumaceno. Treba obratiti paznju na njegov pokusaj da sarmira radnicu na aerodromu u Zrnu utehe, na sta je to licilo.

flccc

pre 2 godine

Neću da komentarišem, nema svrhe. Nego me interesuje ko stoji iza ove agende i šta je cilj? Uništenje porodice? Depopulacija kao posledica toga? Mora da postoji cilj, ništa se ne radi onako bezveze

bystander

pre 2 godine

Ovaj retroaktivni "woke" fanatizam je već prešao u psihotičnu kampanju. Počeli su da se ponašaju kao oni ultra-talibani koji su dizali u vazduh budističke spomenike i sve istorijske artefakte i sadržaje koji ne ulaze u njihovu percepciju realnosti. Pa hajde onda da zabranimo i spalimo sve filmove i svu literaturu objavljenu pre "woke" pokreta jer, zar ne, uvek će se u njima naći nešto što ih duboko vređa i što smatraju blasfemičnim po svoje dogme. Kao ono Ministarstvo istine u Orvelovoj "1984" - ukloni i izbriši sve što ti ne odgovara u prošlosti, jer tako možeš da kontorlišeš sadašnjost, pa samim tim i budućnost. Eto šta se dešava kada neko ništa ne nauči iz istorije jer misli da istorija počinje od njega i da je samo njegov fanatizam "opravdan" i "moralan". Za njihovo dobro, još ima vremena da se podsete kako su u istoriji prošli svi takvi histerično "samopravednički" autoritarni koncepti.

Баки

pre 2 godine

Хаха броколи, сетио сам се Стар Трека, ко се сећа збуњеног поручника Барклија.. О ловцима на вештице да не трошим бајта

diplinž

pre 2 godine

Najbolji način borbe protiv bu*ala željnih pažnje jeste da ih učinite nevidljivim - tj, ne prenosite njihove baljezgarije. A komentar na ponašanje džejmsa bonda - on je neodoljivi zavodnik, i zna dobro da je njeno ne samo izgovorena riječ, a svaki pogled i svaki pokret tijela govori da. Smatrati to kao promociju nasilnog ponašanja, ili misliti da može da potakne nekog drugog da umisli da je bond je smiješno.

Joda

pre 2 godine

Kako je Džoni Dep izjavio pre neki dan - no one is safe from cancelling culture.
Sad su krenuli i u prošlost. Sramota da se post humno bilo šta sjajnom čoveku i glumcu prebacuje za njegovu vrhunsku interpretaciju Bonda odnosno našeg Duška Popova.

Nemke

pre 2 godine

Тако је, мислим да би било најбоље забранити те филмове а Шона Конерија прогласити силоватељем.

...

pre 2 godine

"Film bi se u bioskopima trebalo da se pojavi 30. septembra, a američki reditelj Keri istakao je da će ženski likovi biti ravnopravni u filmu sa poznatim agentom."

Ni jedan lik ne moze biti ravnopravan sa glavnim likom, pogotovo u ovakvoj fransizi gde su se svi likovi menjali osim Dzejms Bonda kao glavnog lika. Ovo nametanje ravnopravnosti postaje odvratno i kvari kvalitet filmova. Ovi noviji filmovi gde se to na silu tera su generalno djubre jer nemaju smisla u mnogo cemu jer se cesto potencira da je najveca snaga zenskog lika to sto je zena, a ne neke druge vrednosti koje zapravo cine nekog protagonistu zanimljivog za gledanje. Jednostavno hrabrost, cast, pamet, lukavstvo, snaga i sve ostalo sto se ranije promovisalo kao odlika glavnog lika pada u drugi plan jer je najbitnije pokazati da je kul bit zena. I umesto da se pise lik koji ima neko dublje značenje, to se odbacuje da bi se bilo u trendu i podržao feministicki pokret. Moderni filmovi postaju sve vece djubre.

LineaBg

pre 2 godine

Ma da kao i Džeri i Duško Dugouško, Hromi Badža i Oliva. Nove političke korektnosti će ubiti svet koji su nam sami oni nudili kao zabavu...

ray donovan

pre 2 godine

Ljudi, ove stare zlatne filmove o Džejms Bondu, kupite, skinite sa neta, ili kako već dolazite do filmova, jer po svemu sudeći biće i oni zabranjeni ili izmenjeni kao Prohujalo s’ vihorom. Važno da imamo pravo da gledamo parade uživo.

Ser Kokeza od FSS-a

pre 2 godine

Ja ne pamtim da je Konerijev Bond ikada nasrnuo na neku zenu, njemu je svaka rado dala. Ko zna sta je ovaj gledao, ali dobro, barem se malo izreklamirao pa mozda i dobije da rezira neki politicki korektan pamflet.

Pozdrav.

Hmm

pre 2 godine

Vremenska distanca čini čuda. Teško je ocenjivati stvari, ljude, događaje iz potpuno drugog vremena. Kao što nama danas to deluje kao nasilan ili grub pokušaj, tako bi onim ljudima današnji muškarci i žene bili pič..ce ili feminacistkinje respektivno. Prestanite sa revizijom prošlosti, koncentrisite se na bolju sadašnjost.

Pera ložač

pre 2 godine

Džems Bond čovek koji je imao dozvolu da ubije, nije imao dozvolu da ljubi?!
Ne mogu da verujem!
Zabranite ga ko Toma i Džerija, ko Pepea La tvora...
P.S.
Zaustavite planetu - silazim

dron

pre 2 godine

Ove gluposti dovešće do još većih gluposti - porast broja lažnih silovanja vremenom će uzrokovati da se ni na prava silovanja neće obraćati pažnja. Bravo za pileće mozgove koji ovakve stvari promovišu, budući silovatelji će mirno "raditi svoj posao" zahvaljujući vama.

muerto rico

pre 2 godine

To je istina, mislim, ne bas silovatelj. Skoro sam imala akciju, odgledala od prvog do poslednjeg. I naravno da se primecuje kako se lik menja kroz vreme i godine snimanja. I naravno da je sada neprihvatljivo takvo ponasanje ali tada je bilo i normalno. Cak je i moja cerka primetila “mama, a sto je on tako los prema tetama?”. No, nadam se da ga nece zabraniti kao stetan materijal, pu pu… To je samo slika tog toba i tako treba da ostane.

milan

pre 2 godine

Bond je u to vreme vazio za jako privlacnog muskarca kome zene nisu mogle da odole cak i kad su rekle ne a zelele su a on ih nije silom naterao nego recima, takvo je vreme tada bilo a Son Koneri ga je maestralno odigrao jer mislim da u pravom zivotu nije bio mnogo drugaciji, a gledati sada to iz naseg ugla je totalno bez veze

Marko

pre 2 godine

Opet "politicka korektnost", #metoo budalastine, navodna silovanja, nametanje novog morala i obrazaca ponasanja... Nebinarni crni gej vegan je sledeci Bond? Beli hetero muskarci postaju ugrozeni, a to mi se svidja, brze cemo se probuditi.

Срђан Јовановић

pre 2 godine

Није него. Уби нас тзв. "политичка коректност". Џемс Бонд је фаца, мушкарац у оригиналном смислу речи. Тада нису постојали метросексуалци као тај Фукунава.

Тада мушки нису бријали груди, ноге, леђа и мишке. Мада, прави то ни данас не раде.

Шон Конери не силује. Довољно је само да је погледа...

Генетика

pre 2 godine

Бојкот свих филмова и режисера који овако насилно промовишу политичку коректност и екстремни феминизам.

Oliver

pre 2 godine

Aj promenite Thinderball ako smete. Evo u inat vama,sad cu da odgledam Thunderball na mom disku. A ako uvedete "rodnu ravnopravnost" u novim filmovima o Bondu,necu gledati taj film kao i milioni mojih istomisljenika,pa cete da propadnete na blagajni. Ne mozete pobediti nikako,mi pobedjujemo!

Sloboda za žene!

pre 2 godine

Generacije su upropašćene ovim filmom! Hvala Bogu da je neko stao na put tome! Sloboda i pravda za žene koje su morale da pate i trpe zbog Bonda, Đejms Bonda, dablousevn, sve ove decenije!

medjed

pre 2 godine

Strasno strasno, pod hitno nam iz secanja izbrisite ovaj film i po mogucnosti snimite politicki korektan rimejk ovog Dzejmsa Bonda, ovaj put tamnoputog i sa polno neutralnim karakteristikama, ili nek bude polno fluidan.... ili sta god je u ovom momentu najpopularnije kriticarima i producentima.

Stase

pre 2 godine

Uživajmo dok još možemo, dok ne krene cenzura kod nas. Ima kandidata:

Varljivo leto 68' : "Mesi mesi neće ništa da ti škodi" (dodiruje je bez verbalnog pristanka i uznemiravao na radnom mestu, drugi toksični muškarac navija spolja i seksistički je poredi sa testom)

Ko to tamo peva: "Sram vas bilo" (bez pristanka ušli u intimnost, i seksistički komentarisali ženu bez njenog verbalnog pristanka)

Kad porastem biću kengur: Braca više puta bez verbalnog pristanka skidao semenku sa kolena devojke i seksistički je posmatrao na javnom mestu

Decko koji obecava: "Necu valjda da se prodam za jedan šamar" - Fizički i sekstistički nasrtao na devojku bez njenog verbalnog pristanka

Maratonci trče počasni krug: "Kupačice moja" - Sekstistički je oslovio sa "kupačice" iako ona još uvek verbalno nije rekla da li je "kupač" ili "kupačica", bez poštovanja na njena prava je potom i obljubio.

Nemke

pre 2 godine

Тако је, мислим да би било најбоље забранити те филмове а Шона Конерија прогласити силоватељем.

ray donovan

pre 2 godine

Ljudi, ove stare zlatne filmove o Džejms Bondu, kupite, skinite sa neta, ili kako već dolazite do filmova, jer po svemu sudeći biće i oni zabranjeni ili izmenjeni kao Prohujalo s’ vihorom. Važno da imamo pravo da gledamo parade uživo.

Jovan

pre 2 godine

U to vreme, od svake pristojne devojke se očekivalo da se nećka, kao i što se od svakog pravog muškarca očekivalo da ne odustane.
Da su odustajali - Srbija bi danas bila prepuna baba-devojaka.

Srđan

pre 2 godine

Hoću afro-američku transrodnu osobu, borca za ljudska prava, člana LGBT zajednice, volontera u "Armiji spasa", potomka majke Tereze i člana neke NVO organizacije za zaštitu žena, za sledećeg Bonda.

bystander

pre 2 godine

Ovaj retroaktivni "woke" fanatizam je već prešao u psihotičnu kampanju. Počeli su da se ponašaju kao oni ultra-talibani koji su dizali u vazduh budističke spomenike i sve istorijske artefakte i sadržaje koji ne ulaze u njihovu percepciju realnosti. Pa hajde onda da zabranimo i spalimo sve filmove i svu literaturu objavljenu pre "woke" pokreta jer, zar ne, uvek će se u njima naći nešto što ih duboko vređa i što smatraju blasfemičnim po svoje dogme. Kao ono Ministarstvo istine u Orvelovoj "1984" - ukloni i izbriši sve što ti ne odgovara u prošlosti, jer tako možeš da kontorlišeš sadašnjost, pa samim tim i budućnost. Eto šta se dešava kada neko ništa ne nauči iz istorije jer misli da istorija počinje od njega i da je samo njegov fanatizam "opravdan" i "moralan". Za njihovo dobro, još ima vremena da se podsete kako su u istoriji prošli svi takvi histerično "samopravednički" autoritarni koncepti.

Срђан Јовановић

pre 2 godine

Није него. Уби нас тзв. "политичка коректност". Џемс Бонд је фаца, мушкарац у оригиналном смислу речи. Тада нису постојали метросексуалци као тај Фукунава.

Тада мушки нису бријали груди, ноге, леђа и мишке. Мада, прави то ни данас не раде.

Шон Конери не силује. Довољно је само да је погледа...

Stase

pre 2 godine

Uživajmo dok još možemo, dok ne krene cenzura kod nas. Ima kandidata:

Varljivo leto 68' : "Mesi mesi neće ništa da ti škodi" (dodiruje je bez verbalnog pristanka i uznemiravao na radnom mestu, drugi toksični muškarac navija spolja i seksistički je poredi sa testom)

Ko to tamo peva: "Sram vas bilo" (bez pristanka ušli u intimnost, i seksistički komentarisali ženu bez njenog verbalnog pristanka)

Kad porastem biću kengur: Braca više puta bez verbalnog pristanka skidao semenku sa kolena devojke i seksistički je posmatrao na javnom mestu

Decko koji obecava: "Necu valjda da se prodam za jedan šamar" - Fizički i sekstistički nasrtao na devojku bez njenog verbalnog pristanka

Maratonci trče počasni krug: "Kupačice moja" - Sekstistički je oslovio sa "kupačice" iako ona još uvek verbalno nije rekla da li je "kupač" ili "kupačica", bez poštovanja na njena prava je potom i obljubio.

Ser Kokeza od FSS-a

pre 2 godine

Ja ne pamtim da je Konerijev Bond ikada nasrnuo na neku zenu, njemu je svaka rado dala. Ko zna sta je ovaj gledao, ali dobro, barem se malo izreklamirao pa mozda i dobije da rezira neki politicki korektan pamflet.

Pozdrav.

flccc

pre 2 godine

Neću da komentarišem, nema svrhe. Nego me interesuje ko stoji iza ove agende i šta je cilj? Uništenje porodice? Depopulacija kao posledica toga? Mora da postoji cilj, ništa se ne radi onako bezveze

Joda

pre 2 godine

Kako je Džoni Dep izjavio pre neki dan - no one is safe from cancelling culture.
Sad su krenuli i u prošlost. Sramota da se post humno bilo šta sjajnom čoveku i glumcu prebacuje za njegovu vrhunsku interpretaciju Bonda odnosno našeg Duška Popova.

Генетика

pre 2 godine

Бојкот свих филмова и режисера који овако насилно промовишу политичку коректност и екстремни феминизам.

medjed

pre 2 godine

Strasno strasno, pod hitno nam iz secanja izbrisite ovaj film i po mogucnosti snimite politicki korektan rimejk ovog Dzejmsa Bonda, ovaj put tamnoputog i sa polno neutralnim karakteristikama, ili nek bude polno fluidan.... ili sta god je u ovom momentu najpopularnije kriticarima i producentima.

Pera ložač

pre 2 godine

Džems Bond čovek koji je imao dozvolu da ubije, nije imao dozvolu da ljubi?!
Ne mogu da verujem!
Zabranite ga ko Toma i Džerija, ko Pepea La tvora...
P.S.
Zaustavite planetu - silazim

W

pre 2 godine

Taj James Bond i raj Holivud su bili dovoljno moćni da sruše SSSR bez ispaljenog metka . Sad Holivud ne može da proda svoje smeće ni Amerima,svi ga vide kao strano telo. Što bi rekli braća Ameri ,get woke go broke. Samo napred u propast ,punom brzinom,što se pre polupate,pre će nešto novo i lepo da nikne na vašoj lešini.

prvenac

pre 2 godine

Nemam reči za ovo preterivanje… Ovo više nisu tekstovi i ideje koje propagiraju ravnopravnost polova (nazovite to kako hoćete), već unifikaciju polova.

Da ne bude politički korektno (ni u kom slučaju), evo još jedne nebuloze: idemo dalje…na osnovu ovoga, ispada da je Duško Popov, po čijem je liku Ian Fleming stvorio Džejms Bonda, silovatelj, a, pošto je on, po rođenju, bio Srbin, a zna se da su (smo) oni svi isti, to znači da su (smo) svi Srbi silovatelji, što na kraju dovodi do toga, da su (smo) svi Srbi Džejms Bondovi :D
Evo VAM ga na’ (kad bih mogao, ovde bih sad umetnuo emotikon za “šipak”).

Marko

pre 2 godine

Opet "politicka korektnost", #metoo budalastine, navodna silovanja, nametanje novog morala i obrazaca ponasanja... Nebinarni crni gej vegan je sledeci Bond? Beli hetero muskarci postaju ugrozeni, a to mi se svidja, brze cemo se probuditi.

Hmm

pre 2 godine

Vremenska distanca čini čuda. Teško je ocenjivati stvari, ljude, događaje iz potpuno drugog vremena. Kao što nama danas to deluje kao nasilan ili grub pokušaj, tako bi onim ljudima današnji muškarci i žene bili pič..ce ili feminacistkinje respektivno. Prestanite sa revizijom prošlosti, koncentrisite se na bolju sadašnjost.

LineaBg

pre 2 godine

Ma da kao i Džeri i Duško Dugouško, Hromi Badža i Oliva. Nove političke korektnosti će ubiti svet koji su nam sami oni nudili kao zabavu...

Robert

pre 2 godine

Ruku na srce, jeste. To i ja prokomentarišem kada pogledam stare Bondove, pa i neke druge stare filmove ili serije. Tada se činilo normalnim šljapkati jedva poznate žene po dupetu, na silu ih hvatati za ruku i vraćati ih nazad u zagrljaj kada se opiru, stalno štancati neke rečenice koje aludiraju na seks itd. Druga stvar što se to ovde ili možda u još nekim zemljama doživljava kao "šarmer, gospodin, pravi muškarac" i slično.
Nekako, s decenijama, došlo je do čudnovate transformacije. Tada su muškarci bile "više muškarci" ali je to podrazumevalo i manjak poštovanja prema ženama, dok je danas mnogo više fićfirića ali se ženska prava znatno više poštuju. Raritet je muškarac koji je pravi muškarac, što bi se reklo gospodin, i koji ume s poštovanjem da se ophodi sa ženama. Imalo bi se što reći i o transformaciji žena tokom decenija, ali to je druga tema.

milan

pre 2 godine

Bond je u to vreme vazio za jako privlacnog muskarca kome zene nisu mogle da odole cak i kad su rekle ne a zelele su a on ih nije silom naterao nego recima, takvo je vreme tada bilo a Son Koneri ga je maestralno odigrao jer mislim da u pravom zivotu nije bio mnogo drugaciji, a gledati sada to iz naseg ugla je totalno bez veze

Sloboda za žene!

pre 2 godine

Generacije su upropašćene ovim filmom! Hvala Bogu da je neko stao na put tome! Sloboda i pravda za žene koje su morale da pate i trpe zbog Bonda, Đejms Bonda, dablousevn, sve ove decenije!

misko

pre 2 godine

Mozda zato smo sa Danijelom Krejgom dobili drvenog Bonda, koji ne sme nista posebno da kaze ili ucini jer bi to moglo biti pogresno protumaceno. Treba obratiti paznju na njegov pokusaj da sarmira radnicu na aerodromu u Zrnu utehe, na sta je to licilo.

...

pre 2 godine

"Film bi se u bioskopima trebalo da se pojavi 30. septembra, a američki reditelj Keri istakao je da će ženski likovi biti ravnopravni u filmu sa poznatim agentom."

Ni jedan lik ne moze biti ravnopravan sa glavnim likom, pogotovo u ovakvoj fransizi gde su se svi likovi menjali osim Dzejms Bonda kao glavnog lika. Ovo nametanje ravnopravnosti postaje odvratno i kvari kvalitet filmova. Ovi noviji filmovi gde se to na silu tera su generalno djubre jer nemaju smisla u mnogo cemu jer se cesto potencira da je najveca snaga zenskog lika to sto je zena, a ne neke druge vrednosti koje zapravo cine nekog protagonistu zanimljivog za gledanje. Jednostavno hrabrost, cast, pamet, lukavstvo, snaga i sve ostalo sto se ranije promovisalo kao odlika glavnog lika pada u drugi plan jer je najbitnije pokazati da je kul bit zena. I umesto da se pise lik koji ima neko dublje značenje, to se odbacuje da bi se bilo u trendu i podržao feministicki pokret. Moderni filmovi postaju sve vece djubre.

dron

pre 2 godine

Ove gluposti dovešće do još većih gluposti - porast broja lažnih silovanja vremenom će uzrokovati da se ni na prava silovanja neće obraćati pažnja. Bravo za pileće mozgove koji ovakve stvari promovišu, budući silovatelji će mirno "raditi svoj posao" zahvaljujući vama.

Oliver

pre 2 godine

Aj promenite Thinderball ako smete. Evo u inat vama,sad cu da odgledam Thunderball na mom disku. A ako uvedete "rodnu ravnopravnost" u novim filmovima o Bondu,necu gledati taj film kao i milioni mojih istomisljenika,pa cete da propadnete na blagajni. Ne mozete pobediti nikako,mi pobedjujemo!

diplinž

pre 2 godine

Najbolji način borbe protiv bu*ala željnih pažnje jeste da ih učinite nevidljivim - tj, ne prenosite njihove baljezgarije. A komentar na ponašanje džejmsa bonda - on je neodoljivi zavodnik, i zna dobro da je njeno ne samo izgovorena riječ, a svaki pogled i svaki pokret tijela govori da. Smatrati to kao promociju nasilnog ponašanja, ili misliti da može da potakne nekog drugog da umisli da je bond je smiješno.

Фактор мира и стабилности

pre 2 godine

Дистопија узела маха! А све је почело безазлено са геј парадицама!

Che

pre 2 godine

U Americi postoje gradovi u kojima se rodiš, živiš i umreš, a da ne vidiš ni jednu jedinu osobu koja nije bele boje kože. Kao npr. kod nas u Srbiji. S druge strane, ne možeš pogledati ni jednu jedinu američku seriju ili film da bar 1/3 glumaca nije "obojena". Nisam rasista, daleko od toga, ali tu nešto ne štima. A o gay populaciji u SAD i gay populaciju u filmova da ni ne govorim. I sad zamislite da da neko dekretom naredi da u svim srpskim filmovima mora biti crnaca, gayeva i ostalih manjina samo zato što i oni žive Srbiji.

Томо

pre 2 godine

Читајући коментаре схватио сам да је сексуална уцена сасвим нормална у Србији међу мушкарцима. Уцењивати девојку приморавајући је на сексуални однос је нешто што је сасвим нормално.

У школе, од малена, увести предмет о сексуалном образовању! Очигледно да смо постали поремећени и сексуални манијаци! Животиње које не могу да контролишу свој нагон и који ће за свако насиље над женама да нађу оправдање!

kenozoik

pre 2 godine

A da li ce neko da se pobuni recimo oko uloga muza En Hatavej u filmu "Apprentice" sa De Nirom? I uopste, njenog odnosa prema sopstvenoj porodici? Ko je gledao film, znace na sta mislim.

Баки

pre 2 godine

Хаха броколи, сетио сам се Стар Трека, ко се сећа збуњеног поручника Барклија.. О ловцима на вештице да не трошим бајта

CATAPA

pre 2 godine

Mislim da niste shvatili Fukanagu. On podseća da je taj lik Bonda izvorno na ivici između đubreta i heroja. NAPROTIV, i tada je Bond ublažen do granica ondašnjeg polit-korektnog. Da, ovo je sada ubrzanje idiokratije, nema spora, ali taj sistem je izgrađivan odavno; kao početak instalacije u Holivudu može se uzeti period makartizma, ali čistunci bi rekli da je baza postavljena i pre toga, praktično od prvog filma.
I mi smo odgajani na tim temeljima, očigledno. Pa nema dileme da je Bond nasilnik (mentalni, fizički, seksualni). Kajtelov "Bad Lieutenant" (samo primer) je hiljadu puta gori, ali niko neće protestovati jer je on kao takav jasno deklarisan, naslovom podvučen. Idioti ne mogu da budu zbunjeni, dezorijentisani. U tome je najveća moć, a i cilj ovog neomakartizma: da polarizuje svest tako da onaj koji se javno deklariše kao bilo kakvo socijalno zlo ima na to puno pravo (i zaštitu države i medija) uz taj jedan neophodan uslov.
Dokle to ide? Pa do vrha, naravno. Svi naravno znaju da je Tramp notorni lažov. "Pa šta, on je takav". Svi znaju da je i Bajden dementni idiot. "Pa šta, to je baš simpatično". Svi znaju da u Americi slobodno deluju horde belih fašista. "Pa šta, oni ne kriju šta su". Cela euforija MeToo i "out of closet" ima samo taj smisao. To što nekoga možda uopšte i ne zanima nečija intima, problem je do njih, idiote jedino to i zanima. Ovo naknadno cenzurisanje (u USA cenzura oduvek postoji) je deo iste te idiokratske ofanzive: da nema "sivog", normalnog.

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Sećam se komentara jedne filmske kritičarke koja je nacrnila i naružila film :"Nepristojna ponuda" sa Demi Mur,Vudi Harelsonom i Robertom Redfordom.
Pitala je ko je glupan koji je napisao scenario gde Redford treba bilo kojoj ženi da plati 1M $ da bi spavala sa njim ?
To je jednostavno glupo !

Slično se može reći i za velikog Šona Konerija ! Čovek je za života bio tolika faca da sam prilično siguran da je on bio višestruka žrtva silovanja...a možda i nasilnog reverse gang-banga...

muerto rico

pre 2 godine

To je istina, mislim, ne bas silovatelj. Skoro sam imala akciju, odgledala od prvog do poslednjeg. I naravno da se primecuje kako se lik menja kroz vreme i godine snimanja. I naravno da je sada neprihvatljivo takvo ponasanje ali tada je bilo i normalno. Cak je i moja cerka primetila “mama, a sto je on tako los prema tetama?”. No, nadam se da ga nece zabraniti kao stetan materijal, pu pu… To je samo slika tog toba i tako treba da ostane.

Sasa

pre 2 godine

Devojka me tera cesto na grub seks, nakon cega se osecam lose. Da li sam zlostavljan na psiholoskom i fizickom aspektu? Jesam. Kada bih to prijavio, bio bih ismejan. I da naglasim da zivim u SAD-u. Trenutno sam kod roditelja u Srbiji. Ovo ludilo je jednostrano. Drustvo koje leti na krilima feminizma nije spremno da prihvati muskarce kao zrtve vec uskljucive nasilnike.

mimi

pre 2 godine

bolesni ameri. 
(strucnost ispred politike, 23. septembar 2021 17:18) 

Da, Fukunaga, rođeni Teksašanin...
(Mr Majestyk, 23. septembar 2021 18:23)

Dobro, nije Teksas, ali Kalifornija jeste.

CATAPA

pre 2 godine

Dopustite da dodam samo još ovo: prava umetnost se uvek bavi tim "sivim". Ljudi po pravilu nisu Dr.Džekil i Mister Hajd, na prekidač. Uvek su i jedno i drugo. "Umetnost" u kojoj je striktno polarisano dobro i loše, "hero" and "villain", Bog i Sotona... se zove kič. U idiokratiji ne može da bude umetnosti. Umesto toga publika se zatrpava kičom i najvećim kičom od svih: religijom. E, to je već nešto u šta niko u Americi ne sme ni da zagrebe, jer je to temelj idiokratije. Nije smeo ni Majk Džadž, kum idiokratije.

љуба

pre 2 godine

Следећи Џ.Б. ће бити геј-лик, онда долази на ред нит' мушко, нит' женско, само ће берета остати иста. Водка-мартини сигурно нестаје.

dr No

pre 2 godine

Scena kada Ursula Anders u bikiniju izlazi iz mora, a Son Koneri je posmatra sa plaze, je proglasena za jednu od najboljih u istoriji kinematografije!!

joja

pre 2 godine

Ne razumem. Woke debilizma u USA, tj. woke-delu USA populacije ima na tone. Da se puni ceo sajt 24 sata na dan sa woke woke woke. Ali čemu? Da li se prenosi prepucavanje rejv i drugih stondirani "muzičara" koji se međusobno psuju non-stop? Da li se prenose niže lige kriketa u Indiji? Crna hronika meksičkih zabiti, sa po 30-50 mrtvih na dan svaki dan? U čemu je onda fora sa woke patologijom?
Sasvim je normalno da cela istorija ne valja - kao i cela realnost - kada dođe do masovnog ideološkog ludila mozga. A to dal je bolest ISIS, ili Severna Koreja, ili woke je manje bitno. Šablon je isti: sve ne valja, osim nas, ali tek kada izmenimo ceo svet da bude kao mi. Svaki crtani film i svaka komedija i akcioni i istorijski i sve ne valja. Tragikomično je što woke sada vlada edukacijom u USA ali zašto bi to bio naš interes uopšte, a kamoli problem? Zato što i mi imamo začetke te bolesti?
Drugi razlog može samo biti da uredništvo ima isto woke težnje i čežnje. E pa onda je OK. Shvatam. Tako oni čine svet boljim. Ali nije onda ovo dovoljno. Nego se ima zabraniti prikazivanje filma. Može samo editovan, da se film prekida kod politički nekorektnih scena i eskpertski tim antifašiskinja Žena u Crnom uleće sa 20minutnom analizom za svaku scenu gde je James Bond politički nekorektan.

War Inside My Head

pre 2 godine

Hoće li imati šta da se gleda od filmova snimljenih u 20 i samom početku 21 vijeka?Naravno da sam protiv silovanja i seksualnog uznemiravanja,nasilja uopšte,ali ovo počinje da liči na gubljenje kompasa,dok neke države u isto vrijeme smanjuju granicu,što se tiče godina,za dozvoljene seksualne kontakte,sa 18 na 14g.

dadsu3

pre 2 godine

Pa, naravno. Pola filmova te ere ima stereotipne scene u kojima žena govori ne i otima se, al je dasa tako poljubi da njoj odjednom postane lepo. To zvuči kao da nije ništa strašno, ali zamislite da u pola filmova dođe neki rmpalija da ljubi glavnog lika, glavni lik se otima i govori ne, pa se ipak predomisli... Nije baš normalno to hihihi-na silu, zar ne?

mile

pre 2 godine

ha ha ha ajde se dogovorite pre par godina sam citao da je alkoholicar jer stalno ispija alkohol, a pre toga je trebalo vec odavno da umre jer stalno pusi...mozda ce sledece godine biti proglasen da ne zna da vozi i slicno.. joj budalaje verovatno su samo teletabisi odgovarajuci ovim dilejcinama.

Maja

pre 2 godine

Vidi ih sto predvidjaju apokalipsu zato sto jaci vise ne moze da tlaci.
"Bonda nijedna zena nije zelela odbiti"
Ahahaha,pokvarice vlazni san malih Perica.

Realno

pre 2 godine

To je u to vreme na Zapadu bilo normalno, ali vremena su se promenila i tamo je to sada postalo silovanje. U Srbiji to i dalje nije silovanje, već se jednostavno zna ko je muško i kako treba da postupa ako hoće ženu.

Petar

pre 2 godine

Ovo je tipicno za ideologije.

Ko kontrolise proslost, kontrolise sadasnjost i buducnost.

Izbrisati i izmeniti proslost, da bi bila u skladu sa sadasnjoscu i onim sto se planira kao buducnost.

Izblizaanaliza

pre 2 godine

moram da okrabrim normalne da se ne plaše ovog poturanja i silovanja ovim iseologijama transjumanizma:

Samo ih pustiti da se oni međusobno...
Naravno, treba do tad preživeti a to podrazumeva i pronaći ispravnog partnera.

Roditelji, mislite dobro kako vaspitavate svoje decu, ako ne zbog njih a onda zbog vas, tj. vaših unuka kojih neće biti ako decu krivo usmerite!

A svi zajedno moramo da pripazimo, jer mže ovo lako da izađe kao situacija koja se tek sad vidi, a počelo je pre 20 godina, sa svim ovim devojkama koje su odrasle na "seks i grad" i ostalim sličnim ispiranjima mozga: Evo ih okolo, što same što grupisane, sve žene oko 4 banke koje insistiraju da ih zoveš devojkama, a do njih ni kučeta ni mačeta, čak ni kakvog muškog da hoće da se očeše sa njima...I ništa im nije jasno :(
Jer sve što one hoće je da žive ko Keri Bredšo, i ne kapiraju zašto ostatak sveta to ne kapira? One znaju da je to moguće (videle su u seriji) i nikako im nije jasno zašto i ostali svet oko njih ne progleda već jednom?

Ne pisem ovo da bih ikoga kudio i nervirao...već da ukažem da ako je moguće izbegnemo prizor koji je vrlo težak i pokatkad i tužan za gledanje :(

To što se elita i holividski opsenari igraju našim idejama, jer nemaju pametnija posla, može pogubno da utiče na živote onih koji ne pripadaju tim krugovima!

Vladimir

pre 2 godine

Šta su bili likovi Džona Vejna (silovatelj i genocidni ubica, kolonizator)? Hemfri Bogarta? Gari Kuper?
Bolje bi tom režiseru bilo da prepiše sav imetak bivsim robovima i ostacima starosedelaca koji su pretekli sablje i metke plavih mundira.

Perica

pre 2 godine

@Tomo svi smo mi manje, vise papucari, ali ti nisi ni imao smisleni odnos sa partnerom/partnerkom kada mozes da napises ovakav komentar.

Томо

pre 2 godine

Читајући коментаре схватио сам да је сексуална уцена сасвим нормална у Србији међу мушкарцима. Уцењивати девојку приморавајући је на сексуални однос је нешто што је сасвим нормално.

У школе, од малена, увести предмет о сексуалном образовању! Очигледно да смо постали поремећени и сексуални манијаци! Животиње које не могу да контролишу свој нагон и који ће за свако насиље над женама да нађу оправдање!

Robert

pre 2 godine

Ruku na srce, jeste. To i ja prokomentarišem kada pogledam stare Bondove, pa i neke druge stare filmove ili serije. Tada se činilo normalnim šljapkati jedva poznate žene po dupetu, na silu ih hvatati za ruku i vraćati ih nazad u zagrljaj kada se opiru, stalno štancati neke rečenice koje aludiraju na seks itd. Druga stvar što se to ovde ili možda u još nekim zemljama doživljava kao "šarmer, gospodin, pravi muškarac" i slično.
Nekako, s decenijama, došlo je do čudnovate transformacije. Tada su muškarci bile "više muškarci" ali je to podrazumevalo i manjak poštovanja prema ženama, dok je danas mnogo više fićfirića ali se ženska prava znatno više poštuju. Raritet je muškarac koji je pravi muškarac, što bi se reklo gospodin, i koji ume s poštovanjem da se ophodi sa ženama. Imalo bi se što reći i o transformaciji žena tokom decenija, ali to je druga tema.

muerto rico

pre 2 godine

To je istina, mislim, ne bas silovatelj. Skoro sam imala akciju, odgledala od prvog do poslednjeg. I naravno da se primecuje kako se lik menja kroz vreme i godine snimanja. I naravno da je sada neprihvatljivo takvo ponasanje ali tada je bilo i normalno. Cak je i moja cerka primetila “mama, a sto je on tako los prema tetama?”. No, nadam se da ga nece zabraniti kao stetan materijal, pu pu… To je samo slika tog toba i tako treba da ostane.

Maja

pre 2 godine

Vidi ih sto predvidjaju apokalipsu zato sto jaci vise ne moze da tlaci.
"Bonda nijedna zena nije zelela odbiti"
Ahahaha,pokvarice vlazni san malih Perica.

Срђан Јовановић

pre 2 godine

Није него. Уби нас тзв. "политичка коректност". Џемс Бонд је фаца, мушкарац у оригиналном смислу речи. Тада нису постојали метросексуалци као тај Фукунава.

Тада мушки нису бријали груди, ноге, леђа и мишке. Мада, прави то ни данас не раде.

Шон Конери не силује. Довољно је само да је погледа...

Jovan

pre 2 godine

U to vreme, od svake pristojne devojke se očekivalo da se nećka, kao i što se od svakog pravog muškarca očekivalo da ne odustane.
Da su odustajali - Srbija bi danas bila prepuna baba-devojaka.

dadsu3

pre 2 godine

Pa, naravno. Pola filmova te ere ima stereotipne scene u kojima žena govori ne i otima se, al je dasa tako poljubi da njoj odjednom postane lepo. To zvuči kao da nije ništa strašno, ali zamislite da u pola filmova dođe neki rmpalija da ljubi glavnog lika, glavni lik se otima i govori ne, pa se ipak predomisli... Nije baš normalno to hihihi-na silu, zar ne?

Sloboda za žene!

pre 2 godine

Generacije su upropašćene ovim filmom! Hvala Bogu da je neko stao na put tome! Sloboda i pravda za žene koje su morale da pate i trpe zbog Bonda, Đejms Bonda, dablousevn, sve ove decenije!

ray donovan

pre 2 godine

Ljudi, ove stare zlatne filmove o Džejms Bondu, kupite, skinite sa neta, ili kako već dolazite do filmova, jer po svemu sudeći biće i oni zabranjeni ili izmenjeni kao Prohujalo s’ vihorom. Važno da imamo pravo da gledamo parade uživo.

Realno

pre 2 godine

To je u to vreme na Zapadu bilo normalno, ali vremena su se promenila i tamo je to sada postalo silovanje. U Srbiji to i dalje nije silovanje, već se jednostavno zna ko je muško i kako treba da postupa ako hoće ženu.

flccc

pre 2 godine

Neću da komentarišem, nema svrhe. Nego me interesuje ko stoji iza ove agende i šta je cilj? Uništenje porodice? Depopulacija kao posledica toga? Mora da postoji cilj, ništa se ne radi onako bezveze

Stase

pre 2 godine

Uživajmo dok još možemo, dok ne krene cenzura kod nas. Ima kandidata:

Varljivo leto 68' : "Mesi mesi neće ništa da ti škodi" (dodiruje je bez verbalnog pristanka i uznemiravao na radnom mestu, drugi toksični muškarac navija spolja i seksistički je poredi sa testom)

Ko to tamo peva: "Sram vas bilo" (bez pristanka ušli u intimnost, i seksistički komentarisali ženu bez njenog verbalnog pristanka)

Kad porastem biću kengur: Braca više puta bez verbalnog pristanka skidao semenku sa kolena devojke i seksistički je posmatrao na javnom mestu

Decko koji obecava: "Necu valjda da se prodam za jedan šamar" - Fizički i sekstistički nasrtao na devojku bez njenog verbalnog pristanka

Maratonci trče počasni krug: "Kupačice moja" - Sekstistički je oslovio sa "kupačice" iako ona još uvek verbalno nije rekla da li je "kupač" ili "kupačica", bez poštovanja na njena prava je potom i obljubio.

Ser Kokeza od FSS-a

pre 2 godine

Ja ne pamtim da je Konerijev Bond ikada nasrnuo na neku zenu, njemu je svaka rado dala. Ko zna sta je ovaj gledao, ali dobro, barem se malo izreklamirao pa mozda i dobije da rezira neki politicki korektan pamflet.

Pozdrav.

prvenac

pre 2 godine

Nemam reči za ovo preterivanje… Ovo više nisu tekstovi i ideje koje propagiraju ravnopravnost polova (nazovite to kako hoćete), već unifikaciju polova.

Da ne bude politički korektno (ni u kom slučaju), evo još jedne nebuloze: idemo dalje…na osnovu ovoga, ispada da je Duško Popov, po čijem je liku Ian Fleming stvorio Džejms Bonda, silovatelj, a, pošto je on, po rođenju, bio Srbin, a zna se da su (smo) oni svi isti, to znači da su (smo) svi Srbi silovatelji, što na kraju dovodi do toga, da su (smo) svi Srbi Džejms Bondovi :D
Evo VAM ga na’ (kad bih mogao, ovde bih sad umetnuo emotikon za “šipak”).

Генетика

pre 2 godine

Бојкот свих филмова и режисера који овако насилно промовишу политичку коректност и екстремни феминизам.

Nemke

pre 2 godine

Тако је, мислим да би било најбоље забранити те филмове а Шона Конерија прогласити силоватељем.

Srđan

pre 2 godine

Hoću afro-američku transrodnu osobu, borca za ljudska prava, člana LGBT zajednice, volontera u "Armiji spasa", potomka majke Tereze i člana neke NVO organizacije za zaštitu žena, za sledećeg Bonda.

Marko

pre 2 godine

Opet "politicka korektnost", #metoo budalastine, navodna silovanja, nametanje novog morala i obrazaca ponasanja... Nebinarni crni gej vegan je sledeci Bond? Beli hetero muskarci postaju ugrozeni, a to mi se svidja, brze cemo se probuditi.

medjed

pre 2 godine

Strasno strasno, pod hitno nam iz secanja izbrisite ovaj film i po mogucnosti snimite politicki korektan rimejk ovog Dzejmsa Bonda, ovaj put tamnoputog i sa polno neutralnim karakteristikama, ili nek bude polno fluidan.... ili sta god je u ovom momentu najpopularnije kriticarima i producentima.

Joda

pre 2 godine

Kako je Džoni Dep izjavio pre neki dan - no one is safe from cancelling culture.
Sad su krenuli i u prošlost. Sramota da se post humno bilo šta sjajnom čoveku i glumcu prebacuje za njegovu vrhunsku interpretaciju Bonda odnosno našeg Duška Popova.

Pera ložač

pre 2 godine

Džems Bond čovek koji je imao dozvolu da ubije, nije imao dozvolu da ljubi?!
Ne mogu da verujem!
Zabranite ga ko Toma i Džerija, ko Pepea La tvora...
P.S.
Zaustavite planetu - silazim

bystander

pre 2 godine

Ovaj retroaktivni "woke" fanatizam je već prešao u psihotičnu kampanju. Počeli su da se ponašaju kao oni ultra-talibani koji su dizali u vazduh budističke spomenike i sve istorijske artefakte i sadržaje koji ne ulaze u njihovu percepciju realnosti. Pa hajde onda da zabranimo i spalimo sve filmove i svu literaturu objavljenu pre "woke" pokreta jer, zar ne, uvek će se u njima naći nešto što ih duboko vređa i što smatraju blasfemičnim po svoje dogme. Kao ono Ministarstvo istine u Orvelovoj "1984" - ukloni i izbriši sve što ti ne odgovara u prošlosti, jer tako možeš da kontorlišeš sadašnjost, pa samim tim i budućnost. Eto šta se dešava kada neko ništa ne nauči iz istorije jer misli da istorija počinje od njega i da je samo njegov fanatizam "opravdan" i "moralan". Za njihovo dobro, još ima vremena da se podsete kako su u istoriji prošli svi takvi histerično "samopravednički" autoritarni koncepti.

W

pre 2 godine

Taj James Bond i raj Holivud su bili dovoljno moćni da sruše SSSR bez ispaljenog metka . Sad Holivud ne može da proda svoje smeće ni Amerima,svi ga vide kao strano telo. Što bi rekli braća Ameri ,get woke go broke. Samo napred u propast ,punom brzinom,što se pre polupate,pre će nešto novo i lepo da nikne na vašoj lešini.

diplinž

pre 2 godine

Najbolji način borbe protiv bu*ala željnih pažnje jeste da ih učinite nevidljivim - tj, ne prenosite njihove baljezgarije. A komentar na ponašanje džejmsa bonda - on je neodoljivi zavodnik, i zna dobro da je njeno ne samo izgovorena riječ, a svaki pogled i svaki pokret tijela govori da. Smatrati to kao promociju nasilnog ponašanja, ili misliti da može da potakne nekog drugog da umisli da je bond je smiješno.

milan

pre 2 godine

Bond je u to vreme vazio za jako privlacnog muskarca kome zene nisu mogle da odole cak i kad su rekle ne a zelele su a on ih nije silom naterao nego recima, takvo je vreme tada bilo a Son Koneri ga je maestralno odigrao jer mislim da u pravom zivotu nije bio mnogo drugaciji, a gledati sada to iz naseg ugla je totalno bez veze

misko

pre 2 godine

Mozda zato smo sa Danijelom Krejgom dobili drvenog Bonda, koji ne sme nista posebno da kaze ili ucini jer bi to moglo biti pogresno protumaceno. Treba obratiti paznju na njegov pokusaj da sarmira radnicu na aerodromu u Zrnu utehe, na sta je to licilo.

CATAPA

pre 2 godine

Dopustite da dodam samo još ovo: prava umetnost se uvek bavi tim "sivim". Ljudi po pravilu nisu Dr.Džekil i Mister Hajd, na prekidač. Uvek su i jedno i drugo. "Umetnost" u kojoj je striktno polarisano dobro i loše, "hero" and "villain", Bog i Sotona... se zove kič. U idiokratiji ne može da bude umetnosti. Umesto toga publika se zatrpava kičom i najvećim kičom od svih: religijom. E, to je već nešto u šta niko u Americi ne sme ni da zagrebe, jer je to temelj idiokratije. Nije smeo ni Majk Džadž, kum idiokratije.

dron

pre 2 godine

Ove gluposti dovešće do još većih gluposti - porast broja lažnih silovanja vremenom će uzrokovati da se ni na prava silovanja neće obraćati pažnja. Bravo za pileće mozgove koji ovakve stvari promovišu, budući silovatelji će mirno "raditi svoj posao" zahvaljujući vama.

Oliver

pre 2 godine

Aj promenite Thinderball ako smete. Evo u inat vama,sad cu da odgledam Thunderball na mom disku. A ako uvedete "rodnu ravnopravnost" u novim filmovima o Bondu,necu gledati taj film kao i milioni mojih istomisljenika,pa cete da propadnete na blagajni. Ne mozete pobediti nikako,mi pobedjujemo!

LineaBg

pre 2 godine

Ma da kao i Džeri i Duško Dugouško, Hromi Badža i Oliva. Nove političke korektnosti će ubiti svet koji su nam sami oni nudili kao zabavu...

joja

pre 2 godine

Ne razumem. Woke debilizma u USA, tj. woke-delu USA populacije ima na tone. Da se puni ceo sajt 24 sata na dan sa woke woke woke. Ali čemu? Da li se prenosi prepucavanje rejv i drugih stondirani "muzičara" koji se međusobno psuju non-stop? Da li se prenose niže lige kriketa u Indiji? Crna hronika meksičkih zabiti, sa po 30-50 mrtvih na dan svaki dan? U čemu je onda fora sa woke patologijom?
Sasvim je normalno da cela istorija ne valja - kao i cela realnost - kada dođe do masovnog ideološkog ludila mozga. A to dal je bolest ISIS, ili Severna Koreja, ili woke je manje bitno. Šablon je isti: sve ne valja, osim nas, ali tek kada izmenimo ceo svet da bude kao mi. Svaki crtani film i svaka komedija i akcioni i istorijski i sve ne valja. Tragikomično je što woke sada vlada edukacijom u USA ali zašto bi to bio naš interes uopšte, a kamoli problem? Zato što i mi imamo začetke te bolesti?
Drugi razlog može samo biti da uredništvo ima isto woke težnje i čežnje. E pa onda je OK. Shvatam. Tako oni čine svet boljim. Ali nije onda ovo dovoljno. Nego se ima zabraniti prikazivanje filma. Može samo editovan, da se film prekida kod politički nekorektnih scena i eskpertski tim antifašiskinja Žena u Crnom uleće sa 20minutnom analizom za svaku scenu gde je James Bond politički nekorektan.

Фактор мира и стабилности

pre 2 godine

Дистопија узела маха! А све је почело безазлено са геј парадицама!

Che

pre 2 godine

U Americi postoje gradovi u kojima se rodiš, živiš i umreš, a da ne vidiš ni jednu jedinu osobu koja nije bele boje kože. Kao npr. kod nas u Srbiji. S druge strane, ne možeš pogledati ni jednu jedinu američku seriju ili film da bar 1/3 glumaca nije "obojena". Nisam rasista, daleko od toga, ali tu nešto ne štima. A o gay populaciji u SAD i gay populaciju u filmova da ni ne govorim. I sad zamislite da da neko dekretom naredi da u svim srpskim filmovima mora biti crnaca, gayeva i ostalih manjina samo zato što i oni žive Srbiji.

Hmm

pre 2 godine

Vremenska distanca čini čuda. Teško je ocenjivati stvari, ljude, događaje iz potpuno drugog vremena. Kao što nama danas to deluje kao nasilan ili grub pokušaj, tako bi onim ljudima današnji muškarci i žene bili pič..ce ili feminacistkinje respektivno. Prestanite sa revizijom prošlosti, koncentrisite se na bolju sadašnjost.

CATAPA

pre 2 godine

Mislim da niste shvatili Fukanagu. On podseća da je taj lik Bonda izvorno na ivici između đubreta i heroja. NAPROTIV, i tada je Bond ublažen do granica ondašnjeg polit-korektnog. Da, ovo je sada ubrzanje idiokratije, nema spora, ali taj sistem je izgrađivan odavno; kao početak instalacije u Holivudu može se uzeti period makartizma, ali čistunci bi rekli da je baza postavljena i pre toga, praktično od prvog filma.
I mi smo odgajani na tim temeljima, očigledno. Pa nema dileme da je Bond nasilnik (mentalni, fizički, seksualni). Kajtelov "Bad Lieutenant" (samo primer) je hiljadu puta gori, ali niko neće protestovati jer je on kao takav jasno deklarisan, naslovom podvučen. Idioti ne mogu da budu zbunjeni, dezorijentisani. U tome je najveća moć, a i cilj ovog neomakartizma: da polarizuje svest tako da onaj koji se javno deklariše kao bilo kakvo socijalno zlo ima na to puno pravo (i zaštitu države i medija) uz taj jedan neophodan uslov.
Dokle to ide? Pa do vrha, naravno. Svi naravno znaju da je Tramp notorni lažov. "Pa šta, on je takav". Svi znaju da je i Bajden dementni idiot. "Pa šta, to je baš simpatično". Svi znaju da u Americi slobodno deluju horde belih fašista. "Pa šta, oni ne kriju šta su". Cela euforija MeToo i "out of closet" ima samo taj smisao. To što nekoga možda uopšte i ne zanima nečija intima, problem je do njih, idiote jedino to i zanima. Ovo naknadno cenzurisanje (u USA cenzura oduvek postoji) je deo iste te idiokratske ofanzive: da nema "sivog", normalnog.

kenozoik

pre 2 godine

A da li ce neko da se pobuni recimo oko uloga muza En Hatavej u filmu "Apprentice" sa De Nirom? I uopste, njenog odnosa prema sopstvenoj porodici? Ko je gledao film, znace na sta mislim.

Sasa

pre 2 godine

Devojka me tera cesto na grub seks, nakon cega se osecam lose. Da li sam zlostavljan na psiholoskom i fizickom aspektu? Jesam. Kada bih to prijavio, bio bih ismejan. I da naglasim da zivim u SAD-u. Trenutno sam kod roditelja u Srbiji. Ovo ludilo je jednostrano. Drustvo koje leti na krilima feminizma nije spremno da prihvati muskarce kao zrtve vec uskljucive nasilnike.

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Sećam se komentara jedne filmske kritičarke koja je nacrnila i naružila film :"Nepristojna ponuda" sa Demi Mur,Vudi Harelsonom i Robertom Redfordom.
Pitala je ko je glupan koji je napisao scenario gde Redford treba bilo kojoj ženi da plati 1M $ da bi spavala sa njim ?
To je jednostavno glupo !

Slično se može reći i za velikog Šona Konerija ! Čovek je za života bio tolika faca da sam prilično siguran da je on bio višestruka žrtva silovanja...a možda i nasilnog reverse gang-banga...

Баки

pre 2 godine

Хаха броколи, сетио сам се Стар Трека, ко се сећа збуњеног поручника Барклија.. О ловцима на вештице да не трошим бајта

...

pre 2 godine

"Film bi se u bioskopima trebalo da se pojavi 30. septembra, a američki reditelj Keri istakao je da će ženski likovi biti ravnopravni u filmu sa poznatim agentom."

Ni jedan lik ne moze biti ravnopravan sa glavnim likom, pogotovo u ovakvoj fransizi gde su se svi likovi menjali osim Dzejms Bonda kao glavnog lika. Ovo nametanje ravnopravnosti postaje odvratno i kvari kvalitet filmova. Ovi noviji filmovi gde se to na silu tera su generalno djubre jer nemaju smisla u mnogo cemu jer se cesto potencira da je najveca snaga zenskog lika to sto je zena, a ne neke druge vrednosti koje zapravo cine nekog protagonistu zanimljivog za gledanje. Jednostavno hrabrost, cast, pamet, lukavstvo, snaga i sve ostalo sto se ranije promovisalo kao odlika glavnog lika pada u drugi plan jer je najbitnije pokazati da je kul bit zena. I umesto da se pise lik koji ima neko dublje značenje, to se odbacuje da bi se bilo u trendu i podržao feministicki pokret. Moderni filmovi postaju sve vece djubre.

љуба

pre 2 godine

Следећи Џ.Б. ће бити геј-лик, онда долази на ред нит' мушко, нит' женско, само ће берета остати иста. Водка-мартини сигурно нестаје.

Perica

pre 2 godine

@Tomo svi smo mi manje, vise papucari, ali ti nisi ni imao smisleni odnos sa partnerom/partnerkom kada mozes da napises ovakav komentar.

dr No

pre 2 godine

Scena kada Ursula Anders u bikiniju izlazi iz mora, a Son Koneri je posmatra sa plaze, je proglasena za jednu od najboljih u istoriji kinematografije!!

War Inside My Head

pre 2 godine

Hoće li imati šta da se gleda od filmova snimljenih u 20 i samom početku 21 vijeka?Naravno da sam protiv silovanja i seksualnog uznemiravanja,nasilja uopšte,ali ovo počinje da liči na gubljenje kompasa,dok neke države u isto vrijeme smanjuju granicu,što se tiče godina,za dozvoljene seksualne kontakte,sa 18 na 14g.

mile

pre 2 godine

ha ha ha ajde se dogovorite pre par godina sam citao da je alkoholicar jer stalno ispija alkohol, a pre toga je trebalo vec odavno da umre jer stalno pusi...mozda ce sledece godine biti proglasen da ne zna da vozi i slicno.. joj budalaje verovatno su samo teletabisi odgovarajuci ovim dilejcinama.

mimi

pre 2 godine

bolesni ameri. 
(strucnost ispred politike, 23. septembar 2021 17:18) 

Da, Fukunaga, rođeni Teksašanin...
(Mr Majestyk, 23. septembar 2021 18:23)

Dobro, nije Teksas, ali Kalifornija jeste.

Izblizaanaliza

pre 2 godine

moram da okrabrim normalne da se ne plaše ovog poturanja i silovanja ovim iseologijama transjumanizma:

Samo ih pustiti da se oni međusobno...
Naravno, treba do tad preživeti a to podrazumeva i pronaći ispravnog partnera.

Roditelji, mislite dobro kako vaspitavate svoje decu, ako ne zbog njih a onda zbog vas, tj. vaših unuka kojih neće biti ako decu krivo usmerite!

A svi zajedno moramo da pripazimo, jer mže ovo lako da izađe kao situacija koja se tek sad vidi, a počelo je pre 20 godina, sa svim ovim devojkama koje su odrasle na "seks i grad" i ostalim sličnim ispiranjima mozga: Evo ih okolo, što same što grupisane, sve žene oko 4 banke koje insistiraju da ih zoveš devojkama, a do njih ni kučeta ni mačeta, čak ni kakvog muškog da hoće da se očeše sa njima...I ništa im nije jasno :(
Jer sve što one hoće je da žive ko Keri Bredšo, i ne kapiraju zašto ostatak sveta to ne kapira? One znaju da je to moguće (videle su u seriji) i nikako im nije jasno zašto i ostali svet oko njih ne progleda već jednom?

Ne pisem ovo da bih ikoga kudio i nervirao...već da ukažem da ako je moguće izbegnemo prizor koji je vrlo težak i pokatkad i tužan za gledanje :(

To što se elita i holividski opsenari igraju našim idejama, jer nemaju pametnija posla, može pogubno da utiče na živote onih koji ne pripadaju tim krugovima!

Petar

pre 2 godine

Ovo je tipicno za ideologije.

Ko kontrolise proslost, kontrolise sadasnjost i buducnost.

Izbrisati i izmeniti proslost, da bi bila u skladu sa sadasnjoscu i onim sto se planira kao buducnost.

Vladimir

pre 2 godine

Šta su bili likovi Džona Vejna (silovatelj i genocidni ubica, kolonizator)? Hemfri Bogarta? Gari Kuper?
Bolje bi tom režiseru bilo da prepiše sav imetak bivsim robovima i ostacima starosedelaca koji su pretekli sablje i metke plavih mundira.