Utorak, 21.09.2021.

19:09

Bezumlje s TikToka ulazi u škole jer su deca tako "kul": Stići ćemo do zaključavanja toaleta? VIDEO

Izvor: B92

Bezumlje s TikToka ulazi u škole jer su deca tako "kul": Stiæi æemo do zakljuèavanja toaleta? VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

ls

pre 2 godine

Par vaspitnih a ako to ne uradi posao oduzeti telefon pa da vidiš kako će da se smire.
(Nebojša, 21. septembar 2021 22:17)

Hahahaha, gde ti zivis? Druze, ne pomaze ni zatvor, ni gazenje kamionom a ne vaspitna i oduzimanje telefona.

Misa

pre 2 godine

@Dnax, 21. septembar 2021 23:41

kazi svom drugaru iz danske da ti isti psihijatri najpre pregledaju cuvare iz ZOO vrta u kopenhagenu koji su pred decom roknuli savrseno zdravu zirafu i njome nahranili lavove da bi eto demonstrirali ''kako to funkcionise'' u divljini.
Potom, ubili su i 4 zdrava lava, ne poklonili ili pustili u divljinu, nego bas ono ubili kako bi onima koji su ostali omogucili da se lakse pare.
Mnogo stosta je trulo u drzavi danskoj tako da ti je los primer.

Zdravko

pre 2 godine

2) Kada bi roditelji mogli da vaspitaju decu, mogli bismo odmah da ukinemo policiju. Samo naucimo roditelje kako da vaspitaju decu da budu dobra i voila - nema vise kriminala. Zivot tako ne funkcionise
(Milko, 21. septembar 2021 22:29)

A izvini ko treba da ti vaspita dete?

Ja evo imam dvoje dece i ja ih vaspitavam, govorim od malih nogu šta je dobro, šta je loše, da razdvajaju žito od kukolja.
Moja devojčica od 6 godina sama u kafiću kaže da neće slamku za sok, a ja sam joj samo rekao da treba da smanjimo upotrebu plastike. Da li bi to trebao policajac da joj kaže?

Molim te malo razmisli šta si napisao.

La la iz Banata

pre 2 godine

I onda na kraju me pitaju da zašto nisam postao nastavnik engleskog na kraju nego sam odlučio u IT-u da budem uspešan.

Baš zbog ovakvih slučajeva, kada ni roditelji ne mogu da kontrolišu svoje dete, a najveći problem je u tome da ni ne pokušavaju.

Druže, u moje vreme, pa kad je to bilo, pre nekih 15ak godina, kad je nastavnik ušao u prostoriju onda se ćutalo, ajde poslednja klupa je uvek bilo problematičan (i ja sam sedeo međi njima) ali brale moj nisu studenti ponašali kao životinje u cirkusu.
(Bron, 21. septembar 2021 23:07)

Brale, sreća je što nisi postao "nastavnik engkeskog," nego si "odlučio u IT-u da budeš uspešan". Teško da bi ikoga išta naučio, jer ni maternji jezik nisi u potpunosti savladao.

NikolaBg

pre 2 godine

moras biti prilicno inteligentan da bi prihvatio nesto sa ovih g....h mreza, ali eto svuda ima nekoliko pametnih spremnih da nastave
uhvacene na delu malo da odrzavaju toalet samo nedelju dana, ne verujem da bi to ikada ponovili.
(druge samo pozdravljam u ogledalu, 21. septembar 2021 23:17)

Da slažem se, ali ne može ni to. Pokušali smo u našoj školi da organizujemo čišćenje dvorišta nakon velikog odmora (jer deca bacaju đubre gde stignu), tako što se po jedno odeljenje svake nedelje organizuje da skupi đubre. Nabavili smo kese, rukavice, metle... Međutim roditelji su se pobunili ,, moje dete ne baca đubre i ne prlja školu pa tako neće ni da čisti, to je izrabljivanje dece, to je posao tetkica''. E tako ti je to kod nas. Bahato ponašanje ne može da se suzbije, ali učenje kulture i lepog ponašanja zato ne postoji. Jer svaki roditelj smatra da njegovo dete to nije uradilo. Dokle god budemo išli tom politikom, ovom društvu neće biti dobro.

NV

pre 2 godine

Treba decu vaspitavati I sto vise pricati sa njima.I ne Samo pricati nego I znati slusati ih!Treba skola vise da se angazuje,da organizujem razne aktivnosti,Ali ne Samo sportske I neka takmicenja.Treba recimo organizovati I'm razna okupljanja,ali da ih deca osmile.Poznavala Sam davno jednu uciteljicu koja je svakog meseca jednu subotu organizovala proslavu rodjendan njenim djacima koji su tog meseca rodjeni.To su bile igranke,druzenje sa nekim skromnim posluzenjem koje su mame pripremale.To su Bila lepa druzenje koja su razvijala kod dece bliskost I drugsrstvo,a usput se tu provuce I neki savet I vaspitavanje dece onako nenametljivo.E to su bili pravi pedagozi!!!

crni laufer

pre 2 godine

Psihološkinja je u pravu: nekritičko prihvatanje svega, nepostojanje sopstvenog promišljanja, priklanjanje masi...
Rambo je dao definiciju za to pre tri godine, kada je ponudio redifiniciju turbo folka: “turbo-folk je nekritička upotreba tehnologije“...
Dakle isti turbo folk nam je došao glave 90-ih u jednom smislu, 30 godina kasnije u drugom...

johnny b

pre 2 godine

Kada ce ovi strucnjaci, psiholozi, da shvate da danas lepa rec i razgovor ne pomazu? Pa evo slusam komainicu svaki dan kako lepo rqzgovara sa sinom a on joj jos lepse odgovara pa ga srecem sa cigarom kako se sa.ekipom ponasa kao klosar.. sedmi razred su deca. I oni nisu jedini primer. Poostrite kazne, kako za decu tako za roditelje. Da vidite kako ce da padne oduzimanje telefona, brisanje google naloga i dr. Koji bre razgovori?! Da pricas nekome ko stavlja Tide deterdzent u usta? Ajde ljudi, uozbiljite se malo.

Mare

pre 2 godine

A kada smo prosle godine u mom gradu pokrenuli inicijativu da se napravi Park za pse, pola njih me osudilo i pisalo kako treba prvo deci renovirati toalete u školama i popraviti parkove za decu ...
Pa to je rupa bez dna. Koliko god da ulažeš, uvek se nadje neka nova grupa tinejdžera zeljna "dokazivanja" tako sto ce razvaliti klupe po parkovima ili školske toalete.
Koleginica živi pored dečijeg parka i kaže kako se priča uvek ponavlja. Deca koja su se godinama igrala u tom parku, kad su postali tinejdžeri, počeli su taj isti Park da razvaljuju. u stilu "meni to više ne treba, hajde da ga razvalimo!"

pera

pre 2 godine

Neverujem da će to da se desi kod nas u nekim većim razmerama. Naši klinci jesu u haosu ali ne verujem da će ovako da se ponašaju jer to nije u duhu srpskog naroda.
(Aron, 21. septembar 2021 22:08)
taj duh je otisao od nas 90tih i tek cemo videti koliko smo otisli u tri lepe

Crna ovca

pre 2 godine

Ne moramo brinuti. U vecini skola u srbiji nema plocica a ni sapuna.
(pera, 21. septembar 2021 22:25) Većina skola u Srbiji nema toalete.

Vladimir

pre 2 godine

Uvek su postojali pojedinci koji su prednjačili u ovakvim aktivnostima i koje su druga deca pratila na razne načine. I pre 40-45 godina bilo je perioda kada je bilo popularno na primer razbijati prekidače za svetlo. Bolid se popne na klupu i šutne prekidač koji naravno ne preživi. Ispostavilo se da su ti pojedinci kasnije bili propaliteti, delovi Zemunskog klana i sl. I naravno niko nije kažnjen i ako se znalo ko je to radio.
Sto se tiče rešenja postoji nekoliko jednostavnih. Ali problem je sto je potrebno i nezavisno školstvo i sudstvo. Takodje nisu svi za normalnu osnovnu školu. Zašto ne napraviti jednu ili dve u okolini Beograda koja će prakticno biti pod vojnim rezimom gde bi ovakvi likovi išli bez mogucnosti da prave klanove ili tako nešto.

huligan devedesetih

pre 2 godine

Meni kad sam bio tinejdzer nije bio potreban tik tok da mi daje ideje da polomim nešto u školi. Jednostavno ta inspiracija mora da dodje spontano sama od sebe i u tome je sva čar lomljenja školskog inventara. Ovi mladi danas ne umeju ni da polome nešto a da im to neko nije “nacrtao” na netu. Molim vas da ih ne zovete hulaganima jer oni to nisu, to su obične babe amaterske.

3

pre 2 godine

Kaže mi drug iz danske,

Tamo bi pod broj jedan roditelji učenika platili kaznu

A pod dva ovi bi otišli ili u popravni dom, ili kod psihijatra/psihologa koji bi dalje procenio da li su možda i za ludnicu.

Rekao je još nešto pod tri, ali sam zaboravio
(Dnax, 21. septembar 2021 23:41)

Kao što si naveo, pod tri im i ne treba.

Zoran

pre 2 godine

Naprotiv, ovde nema posla i ima dosta slobodnog vremena. Oni koji su prezauzeti i rade dva posla treba da se smatraju srećnima jer mnogi nemaju nikakav posao. Malo je takvih ljudi.
(Aron, 21. septembar 2021 22:08)

Koliko je teško pročitati članak?

"Učenici su u Novom Sadu, inspirisani Tik Tokom, uništavali školske klupe."

Miki

pre 2 godine

Potrosni materijal svejedno roditelji finansiraju. Jos je ostalo da platimo i majstora za plocice... Pa uvedite jos jedan predmet kao digitalno vaspitanje i ovako ima gradiva i gluposti previse.

rebro

pre 2 godine

Imam 47 godina i kada sam ja išao u školu mi smo svašta lupali i uništavali. Na ekskurzijama je tek bio cirkus. Znale su da lete i WC šolje kroz porozor. Vrata su najviše stradala, a skidali su i semafore tako da ovo sa tikTokom mi je skoro pa bezazleno.

DuffNS

pre 2 godine

Treba zabraniti valjda TikTok jer je Kineski a postao je najpopularniji, izgleda da trebamo koristiti iskljucivo samo Americke drustvene mreze jer tamo nema izazova i ostalih gluposti i resena stvar. Tako bar kazu mediji sirom sveta samo je TikTok krivac za alarmantno stanje medju mladima i niko vise ili ja bar nisam cuo da je jos neka drustvena mreza opasna kao TikTok. Ovo je takvo pumpanje i svaljivanje krivice samo na odredjenu aplikaciju iz cisto finansijsko monopolskih razloga a apsolutno sve d. mreze i aplikacije nose sa sobom los uticaj na mlade. Rade nesto isto kao i famu koju su Zapadnjaci digli oko 5G mreza Kineske proizvodnje.

Mr Majestyk

pre 2 godine

Ne razumem te apele za roditelje da oni razgovaraju sa decom.
(Milko, 21. septembar 2021 22:29)

Sve si pogrešio... naravno da roditelji mogu da vaspitaju decu. Kriminal je uvek bio rezervisan za onaj mali procenat kod kojih je vaspitanje propušteno.

Problem je što se sada decom skoro pa niko više ne bavi. Prepuštena su deca telefonima i kojekakvim glupostima dok roditelji jure karijere, ili gledaju rieliti programe.

Par vaspitnih i telefon plod ključ, pa neće više... A ako baš hoće još, i za to ima leka.

Dnax

pre 2 godine

Kaže mi drug iz danske,

Tamo bi pod broj jedan roditelji učenika platili kaznu

A pod dva ovi bi otišli ili u popravni dom, ili kod psihijatra/psihologa koji bi dalje procenio da li su možda i za ludnicu.

Rekao je još nešto pod tri, ali sam zaboravio

Uskok

pre 2 godine

Mi smo u gimnaziji u Somboru 1995 polupali sve toalete i bez Tik-Toka....
Doduše, drugačije ih ne bi renovirali, a sve se raspadalo...
Kako mi matori razaramo planetu klincima, zašto bi oni bili bolji?
Mi bombardujemo, zagađujemo, a oni šta? Ukradu dozere sapuna ili polupaju koju pločicu? Bolje da se tad izduvaju nego da uzmu kalaš i pobiju pola škole.
Pravda za klince!!!

Bron

pre 2 godine

I onda na kraju me pitaju da zašto nisam postao nastavnik engleskog na kraju nego sam odlučio u IT-u da budem uspešan.

Baš zbog ovakvih slučajeva, kada ni roditelji ne mogu da kontrolišu svoje dete, a najveći problem je u tome da ni ne pokušavaju.

Druže, u moje vreme, pa kad je to bilo, pre nekih 15ak godina, kad je nastavnik ušao u prostoriju onda se ćutalo, ajde poslednja klupa je uvek bilo problematičan (i ja sam sedeo međi njima) ali brale moj nisu studenti ponašali kao životinje u cirkusu.

druge samo pozdravljam u ogledalu

pre 2 godine

moras biti prilicno inteligentan da bi prihvatio nesto sa ovih g....h mreza, ali eto svuda ima nekoliko pametnih spremnih da nastave
uhvacene na delu malo da odrzavaju toalet samo nedelju dana, ne verujem da bi to ikada ponovili.

društvance iz predgrađa

pre 2 godine

To su te nove generacije iz ovog savremenog doba, kada i klinci imaju svoja prava, a batina zakonom zabranjena... Pa što se čudite. Tek ćemo gledati njihova divljanja...

Deinstaliraj društvene mrže, instaliraj mozak!

pre 2 godine

Društvene mreže, iako u početku lepa zamisao, najveće su zlo modernog čovečanstva. Glupost se nikada brže i lakše nije širila, a glupi nikada nisu bili uticajniji.

Sarkazam

pre 2 godine

Uvesti u uptrebu obicne telefone koji samo mogu tekst i pozive da koriste, a pametne telefone izdavati samo pametnima koji dobiju dozvolu pre toga?

dude

pre 2 godine

Neverujem da će to da se desi kod nas u nekim većim razmerama. Naši klinci jesu u haosu ali ne verujem da će ovako da se ponašaju jer to nije u duhu srpskog naroda.
(Aron, 21. septembar 2021 22:08)

nije u duhu srpskog naroda?
u kojem tripu si ti druže?

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Bizarne scene širom Amerike, a sve zbog izazova na društvenoj mreži Tik Tok. Učenici razbijaju pločice u školskim toaletima ili kradu dozere sapuna. Da li je najnoviji trend stigao do škola u Srbiji i kako stati na put ovakvoj vrsti navodne "zabave mladih"?



Po našim školama nema pločica u kupatilima jer su one iz Brozovog vremena spale, jedino mogu da kradu sapune ako škola ima para iste da kupi. Nego šta je sledeći izazov na tik-toku? Da se mazu gov##a?!

Washington

pre 2 godine

Pa sta ces unistit u srpskim skolama? Tuga me kad vidim kakve su nam skole i ucionice, i jos to malo jada da unistavam. Kod nas bi trebao da bude trend popravi nesto u skoli pa okaci na tiktok za lajkove.

Aron

pre 2 godine

Neverujem da će to da se desi kod nas u nekim većim razmerama. Naši klinci jesu u haosu ali ne verujem da će ovako da se ponašaju jer to nije u duhu srpskog naroda. Naša omladina je suviše pasivna i depresivna, opsednuta materializmom i konzumerizmom. Netačna je konstatacija da su roditelji često prezauzeti pa nemaju vremena da se posvete deci. To objašnjenje ove pojave je salonsko i šablonsko a ne istinito. Naprotiv, ovde nema posla i ima dosta slobodnog vremena. Oni koji su prezauzeti i rade dva posla treba da se smatraju srećnima jer mnogi nemaju nikakav posao. Malo je takvih ljudi.

Milko

pre 2 godine

Ne razumem te apele za roditelje da oni razgovaraju sa decom.


1) Treba biti inteligentan ili veoma strucan u toj oblasti da bi znao sta i kako da kazes. Neki mozda misle da bi znali sta i kako da kazu, ali varate se, verujte. Samo se setite kakvi ste vi bili. Jedna osoba kod kuce, druga u skoli i "matorci smaraju". Normalno da postoje i neki individualni primeri koji ce neki sada navoditi kao argument. Stvari su upravo obrnute, roditelji su nedovoljno obrazovani da bi znali sta da rade.


2) Kada bi roditelji mogli da vaspitaju decu, mogli bismo odmah da ukinemo policiju. Samo naucimo roditelje kako da vaspitaju decu da budu dobra i voila - nema vise kriminala. Zivot tako ne funkcionise

Sarkazam

pre 2 godine

Uvesti u uptrebu obicne telefone koji samo mogu tekst i pozive da koriste, a pametne telefone izdavati samo pametnima koji dobiju dozvolu pre toga?

Deinstaliraj društvene mrže, instaliraj mozak!

pre 2 godine

Društvene mreže, iako u početku lepa zamisao, najveće su zlo modernog čovečanstva. Glupost se nikada brže i lakše nije širila, a glupi nikada nisu bili uticajniji.

dude

pre 2 godine

Neverujem da će to da se desi kod nas u nekim većim razmerama. Naši klinci jesu u haosu ali ne verujem da će ovako da se ponašaju jer to nije u duhu srpskog naroda.
(Aron, 21. septembar 2021 22:08)

nije u duhu srpskog naroda?
u kojem tripu si ti druže?

Dnax

pre 2 godine

Kaže mi drug iz danske,

Tamo bi pod broj jedan roditelji učenika platili kaznu

A pod dva ovi bi otišli ili u popravni dom, ili kod psihijatra/psihologa koji bi dalje procenio da li su možda i za ludnicu.

Rekao je još nešto pod tri, ali sam zaboravio

društvance iz predgrađa

pre 2 godine

To su te nove generacije iz ovog savremenog doba, kada i klinci imaju svoja prava, a batina zakonom zabranjena... Pa što se čudite. Tek ćemo gledati njihova divljanja...

Bron

pre 2 godine

I onda na kraju me pitaju da zašto nisam postao nastavnik engleskog na kraju nego sam odlučio u IT-u da budem uspešan.

Baš zbog ovakvih slučajeva, kada ni roditelji ne mogu da kontrolišu svoje dete, a najveći problem je u tome da ni ne pokušavaju.

Druže, u moje vreme, pa kad je to bilo, pre nekih 15ak godina, kad je nastavnik ušao u prostoriju onda se ćutalo, ajde poslednja klupa je uvek bilo problematičan (i ja sam sedeo međi njima) ali brale moj nisu studenti ponašali kao životinje u cirkusu.

Milko

pre 2 godine

Ne razumem te apele za roditelje da oni razgovaraju sa decom.


1) Treba biti inteligentan ili veoma strucan u toj oblasti da bi znao sta i kako da kazes. Neki mozda misle da bi znali sta i kako da kazu, ali varate se, verujte. Samo se setite kakvi ste vi bili. Jedna osoba kod kuce, druga u skoli i "matorci smaraju". Normalno da postoje i neki individualni primeri koji ce neki sada navoditi kao argument. Stvari su upravo obrnute, roditelji su nedovoljno obrazovani da bi znali sta da rade.


2) Kada bi roditelji mogli da vaspitaju decu, mogli bismo odmah da ukinemo policiju. Samo naucimo roditelje kako da vaspitaju decu da budu dobra i voila - nema vise kriminala. Zivot tako ne funkcionise

Washington

pre 2 godine

Pa sta ces unistit u srpskim skolama? Tuga me kad vidim kakve su nam skole i ucionice, i jos to malo jada da unistavam. Kod nas bi trebao da bude trend popravi nesto u skoli pa okaci na tiktok za lajkove.

druge samo pozdravljam u ogledalu

pre 2 godine

moras biti prilicno inteligentan da bi prihvatio nesto sa ovih g....h mreza, ali eto svuda ima nekoliko pametnih spremnih da nastave
uhvacene na delu malo da odrzavaju toalet samo nedelju dana, ne verujem da bi to ikada ponovili.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Bizarne scene širom Amerike, a sve zbog izazova na društvenoj mreži Tik Tok. Učenici razbijaju pločice u školskim toaletima ili kradu dozere sapuna. Da li je najnoviji trend stigao do škola u Srbiji i kako stati na put ovakvoj vrsti navodne "zabave mladih"?



Po našim školama nema pločica u kupatilima jer su one iz Brozovog vremena spale, jedino mogu da kradu sapune ako škola ima para iste da kupi. Nego šta je sledeći izazov na tik-toku? Da se mazu gov##a?!

Mr Majestyk

pre 2 godine

Ne razumem te apele za roditelje da oni razgovaraju sa decom.
(Milko, 21. septembar 2021 22:29)

Sve si pogrešio... naravno da roditelji mogu da vaspitaju decu. Kriminal je uvek bio rezervisan za onaj mali procenat kod kojih je vaspitanje propušteno.

Problem je što se sada decom skoro pa niko više ne bavi. Prepuštena su deca telefonima i kojekakvim glupostima dok roditelji jure karijere, ili gledaju rieliti programe.

Par vaspitnih i telefon plod ključ, pa neće više... A ako baš hoće još, i za to ima leka.

Uskok

pre 2 godine

Mi smo u gimnaziji u Somboru 1995 polupali sve toalete i bez Tik-Toka....
Doduše, drugačije ih ne bi renovirali, a sve se raspadalo...
Kako mi matori razaramo planetu klincima, zašto bi oni bili bolji?
Mi bombardujemo, zagađujemo, a oni šta? Ukradu dozere sapuna ili polupaju koju pločicu? Bolje da se tad izduvaju nego da uzmu kalaš i pobiju pola škole.
Pravda za klince!!!

Aron

pre 2 godine

Neverujem da će to da se desi kod nas u nekim većim razmerama. Naši klinci jesu u haosu ali ne verujem da će ovako da se ponašaju jer to nije u duhu srpskog naroda. Naša omladina je suviše pasivna i depresivna, opsednuta materializmom i konzumerizmom. Netačna je konstatacija da su roditelji često prezauzeti pa nemaju vremena da se posvete deci. To objašnjenje ove pojave je salonsko i šablonsko a ne istinito. Naprotiv, ovde nema posla i ima dosta slobodnog vremena. Oni koji su prezauzeti i rade dva posla treba da se smatraju srećnima jer mnogi nemaju nikakav posao. Malo je takvih ljudi.

johnny b

pre 2 godine

Kada ce ovi strucnjaci, psiholozi, da shvate da danas lepa rec i razgovor ne pomazu? Pa evo slusam komainicu svaki dan kako lepo rqzgovara sa sinom a on joj jos lepse odgovara pa ga srecem sa cigarom kako se sa.ekipom ponasa kao klosar.. sedmi razred su deca. I oni nisu jedini primer. Poostrite kazne, kako za decu tako za roditelje. Da vidite kako ce da padne oduzimanje telefona, brisanje google naloga i dr. Koji bre razgovori?! Da pricas nekome ko stavlja Tide deterdzent u usta? Ajde ljudi, uozbiljite se malo.

Mare

pre 2 godine

A kada smo prosle godine u mom gradu pokrenuli inicijativu da se napravi Park za pse, pola njih me osudilo i pisalo kako treba prvo deci renovirati toalete u školama i popraviti parkove za decu ...
Pa to je rupa bez dna. Koliko god da ulažeš, uvek se nadje neka nova grupa tinejdžera zeljna "dokazivanja" tako sto ce razvaliti klupe po parkovima ili školske toalete.
Koleginica živi pored dečijeg parka i kaže kako se priča uvek ponavlja. Deca koja su se godinama igrala u tom parku, kad su postali tinejdžeri, počeli su taj isti Park da razvaljuju. u stilu "meni to više ne treba, hajde da ga razvalimo!"

rebro

pre 2 godine

Imam 47 godina i kada sam ja išao u školu mi smo svašta lupali i uništavali. Na ekskurzijama je tek bio cirkus. Znale su da lete i WC šolje kroz porozor. Vrata su najviše stradala, a skidali su i semafore tako da ovo sa tikTokom mi je skoro pa bezazleno.

Crna ovca

pre 2 godine

Ne moramo brinuti. U vecini skola u srbiji nema plocica a ni sapuna.
(pera, 21. septembar 2021 22:25) Većina skola u Srbiji nema toalete.

NikolaBg

pre 2 godine

moras biti prilicno inteligentan da bi prihvatio nesto sa ovih g....h mreza, ali eto svuda ima nekoliko pametnih spremnih da nastave
uhvacene na delu malo da odrzavaju toalet samo nedelju dana, ne verujem da bi to ikada ponovili.
(druge samo pozdravljam u ogledalu, 21. septembar 2021 23:17)

Da slažem se, ali ne može ni to. Pokušali smo u našoj školi da organizujemo čišćenje dvorišta nakon velikog odmora (jer deca bacaju đubre gde stignu), tako što se po jedno odeljenje svake nedelje organizuje da skupi đubre. Nabavili smo kese, rukavice, metle... Međutim roditelji su se pobunili ,, moje dete ne baca đubre i ne prlja školu pa tako neće ni da čisti, to je izrabljivanje dece, to je posao tetkica''. E tako ti je to kod nas. Bahato ponašanje ne može da se suzbije, ali učenje kulture i lepog ponašanja zato ne postoji. Jer svaki roditelj smatra da njegovo dete to nije uradilo. Dokle god budemo išli tom politikom, ovom društvu neće biti dobro.

La la iz Banata

pre 2 godine

I onda na kraju me pitaju da zašto nisam postao nastavnik engleskog na kraju nego sam odlučio u IT-u da budem uspešan.

Baš zbog ovakvih slučajeva, kada ni roditelji ne mogu da kontrolišu svoje dete, a najveći problem je u tome da ni ne pokušavaju.

Druže, u moje vreme, pa kad je to bilo, pre nekih 15ak godina, kad je nastavnik ušao u prostoriju onda se ćutalo, ajde poslednja klupa je uvek bilo problematičan (i ja sam sedeo međi njima) ali brale moj nisu studenti ponašali kao životinje u cirkusu.
(Bron, 21. septembar 2021 23:07)

Brale, sreća je što nisi postao "nastavnik engkeskog," nego si "odlučio u IT-u da budeš uspešan". Teško da bi ikoga išta naučio, jer ni maternji jezik nisi u potpunosti savladao.

DuffNS

pre 2 godine

Treba zabraniti valjda TikTok jer je Kineski a postao je najpopularniji, izgleda da trebamo koristiti iskljucivo samo Americke drustvene mreze jer tamo nema izazova i ostalih gluposti i resena stvar. Tako bar kazu mediji sirom sveta samo je TikTok krivac za alarmantno stanje medju mladima i niko vise ili ja bar nisam cuo da je jos neka drustvena mreza opasna kao TikTok. Ovo je takvo pumpanje i svaljivanje krivice samo na odredjenu aplikaciju iz cisto finansijsko monopolskih razloga a apsolutno sve d. mreze i aplikacije nose sa sobom los uticaj na mlade. Rade nesto isto kao i famu koju su Zapadnjaci digli oko 5G mreza Kineske proizvodnje.

Miki

pre 2 godine

Potrosni materijal svejedno roditelji finansiraju. Jos je ostalo da platimo i majstora za plocice... Pa uvedite jos jedan predmet kao digitalno vaspitanje i ovako ima gradiva i gluposti previse.

Zoran

pre 2 godine

Naprotiv, ovde nema posla i ima dosta slobodnog vremena. Oni koji su prezauzeti i rade dva posla treba da se smatraju srećnima jer mnogi nemaju nikakav posao. Malo je takvih ljudi.
(Aron, 21. septembar 2021 22:08)

Koliko je teško pročitati članak?

"Učenici su u Novom Sadu, inspirisani Tik Tokom, uništavali školske klupe."

3

pre 2 godine

Kaže mi drug iz danske,

Tamo bi pod broj jedan roditelji učenika platili kaznu

A pod dva ovi bi otišli ili u popravni dom, ili kod psihijatra/psihologa koji bi dalje procenio da li su možda i za ludnicu.

Rekao je još nešto pod tri, ali sam zaboravio
(Dnax, 21. septembar 2021 23:41)

Kao što si naveo, pod tri im i ne treba.

huligan devedesetih

pre 2 godine

Meni kad sam bio tinejdzer nije bio potreban tik tok da mi daje ideje da polomim nešto u školi. Jednostavno ta inspiracija mora da dodje spontano sama od sebe i u tome je sva čar lomljenja školskog inventara. Ovi mladi danas ne umeju ni da polome nešto a da im to neko nije “nacrtao” na netu. Molim vas da ih ne zovete hulaganima jer oni to nisu, to su obične babe amaterske.

Vladimir

pre 2 godine

Uvek su postojali pojedinci koji su prednjačili u ovakvim aktivnostima i koje su druga deca pratila na razne načine. I pre 40-45 godina bilo je perioda kada je bilo popularno na primer razbijati prekidače za svetlo. Bolid se popne na klupu i šutne prekidač koji naravno ne preživi. Ispostavilo se da su ti pojedinci kasnije bili propaliteti, delovi Zemunskog klana i sl. I naravno niko nije kažnjen i ako se znalo ko je to radio.
Sto se tiče rešenja postoji nekoliko jednostavnih. Ali problem je sto je potrebno i nezavisno školstvo i sudstvo. Takodje nisu svi za normalnu osnovnu školu. Zašto ne napraviti jednu ili dve u okolini Beograda koja će prakticno biti pod vojnim rezimom gde bi ovakvi likovi išli bez mogucnosti da prave klanove ili tako nešto.

pera

pre 2 godine

Neverujem da će to da se desi kod nas u nekim većim razmerama. Naši klinci jesu u haosu ali ne verujem da će ovako da se ponašaju jer to nije u duhu srpskog naroda.
(Aron, 21. septembar 2021 22:08)
taj duh je otisao od nas 90tih i tek cemo videti koliko smo otisli u tri lepe

NV

pre 2 godine

Treba decu vaspitavati I sto vise pricati sa njima.I ne Samo pricati nego I znati slusati ih!Treba skola vise da se angazuje,da organizujem razne aktivnosti,Ali ne Samo sportske I neka takmicenja.Treba recimo organizovati I'm razna okupljanja,ali da ih deca osmile.Poznavala Sam davno jednu uciteljicu koja je svakog meseca jednu subotu organizovala proslavu rodjendan njenim djacima koji su tog meseca rodjeni.To su bile igranke,druzenje sa nekim skromnim posluzenjem koje su mame pripremale.To su Bila lepa druzenje koja su razvijala kod dece bliskost I drugsrstvo,a usput se tu provuce I neki savet I vaspitavanje dece onako nenametljivo.E to su bili pravi pedagozi!!!

crni laufer

pre 2 godine

Psihološkinja je u pravu: nekritičko prihvatanje svega, nepostojanje sopstvenog promišljanja, priklanjanje masi...
Rambo je dao definiciju za to pre tri godine, kada je ponudio redifiniciju turbo folka: “turbo-folk je nekritička upotreba tehnologije“...
Dakle isti turbo folk nam je došao glave 90-ih u jednom smislu, 30 godina kasnije u drugom...

Misa

pre 2 godine

@Dnax, 21. septembar 2021 23:41

kazi svom drugaru iz danske da ti isti psihijatri najpre pregledaju cuvare iz ZOO vrta u kopenhagenu koji su pred decom roknuli savrseno zdravu zirafu i njome nahranili lavove da bi eto demonstrirali ''kako to funkcionise'' u divljini.
Potom, ubili su i 4 zdrava lava, ne poklonili ili pustili u divljinu, nego bas ono ubili kako bi onima koji su ostali omogucili da se lakse pare.
Mnogo stosta je trulo u drzavi danskoj tako da ti je los primer.

Zdravko

pre 2 godine

2) Kada bi roditelji mogli da vaspitaju decu, mogli bismo odmah da ukinemo policiju. Samo naucimo roditelje kako da vaspitaju decu da budu dobra i voila - nema vise kriminala. Zivot tako ne funkcionise
(Milko, 21. septembar 2021 22:29)

A izvini ko treba da ti vaspita dete?

Ja evo imam dvoje dece i ja ih vaspitavam, govorim od malih nogu šta je dobro, šta je loše, da razdvajaju žito od kukolja.
Moja devojčica od 6 godina sama u kafiću kaže da neće slamku za sok, a ja sam joj samo rekao da treba da smanjimo upotrebu plastike. Da li bi to trebao policajac da joj kaže?

Molim te malo razmisli šta si napisao.

ls

pre 2 godine

Par vaspitnih a ako to ne uradi posao oduzeti telefon pa da vidiš kako će da se smire.
(Nebojša, 21. septembar 2021 22:17)

Hahahaha, gde ti zivis? Druze, ne pomaze ni zatvor, ni gazenje kamionom a ne vaspitna i oduzimanje telefona.

Uskok

pre 2 godine

Mi smo u gimnaziji u Somboru 1995 polupali sve toalete i bez Tik-Toka....
Doduše, drugačije ih ne bi renovirali, a sve se raspadalo...
Kako mi matori razaramo planetu klincima, zašto bi oni bili bolji?
Mi bombardujemo, zagađujemo, a oni šta? Ukradu dozere sapuna ili polupaju koju pločicu? Bolje da se tad izduvaju nego da uzmu kalaš i pobiju pola škole.
Pravda za klince!!!

Aron

pre 2 godine

Neverujem da će to da se desi kod nas u nekim većim razmerama. Naši klinci jesu u haosu ali ne verujem da će ovako da se ponašaju jer to nije u duhu srpskog naroda. Naša omladina je suviše pasivna i depresivna, opsednuta materializmom i konzumerizmom. Netačna je konstatacija da su roditelji često prezauzeti pa nemaju vremena da se posvete deci. To objašnjenje ove pojave je salonsko i šablonsko a ne istinito. Naprotiv, ovde nema posla i ima dosta slobodnog vremena. Oni koji su prezauzeti i rade dva posla treba da se smatraju srećnima jer mnogi nemaju nikakav posao. Malo je takvih ljudi.

Milko

pre 2 godine

Ne razumem te apele za roditelje da oni razgovaraju sa decom.


1) Treba biti inteligentan ili veoma strucan u toj oblasti da bi znao sta i kako da kazes. Neki mozda misle da bi znali sta i kako da kazu, ali varate se, verujte. Samo se setite kakvi ste vi bili. Jedna osoba kod kuce, druga u skoli i "matorci smaraju". Normalno da postoje i neki individualni primeri koji ce neki sada navoditi kao argument. Stvari su upravo obrnute, roditelji su nedovoljno obrazovani da bi znali sta da rade.


2) Kada bi roditelji mogli da vaspitaju decu, mogli bismo odmah da ukinemo policiju. Samo naucimo roditelje kako da vaspitaju decu da budu dobra i voila - nema vise kriminala. Zivot tako ne funkcionise

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Bizarne scene širom Amerike, a sve zbog izazova na društvenoj mreži Tik Tok. Učenici razbijaju pločice u školskim toaletima ili kradu dozere sapuna. Da li je najnoviji trend stigao do škola u Srbiji i kako stati na put ovakvoj vrsti navodne "zabave mladih"?



Po našim školama nema pločica u kupatilima jer su one iz Brozovog vremena spale, jedino mogu da kradu sapune ako škola ima para iste da kupi. Nego šta je sledeći izazov na tik-toku? Da se mazu gov##a?!

Sarkazam

pre 2 godine

Uvesti u uptrebu obicne telefone koji samo mogu tekst i pozive da koriste, a pametne telefone izdavati samo pametnima koji dobiju dozvolu pre toga?

Bron

pre 2 godine

I onda na kraju me pitaju da zašto nisam postao nastavnik engleskog na kraju nego sam odlučio u IT-u da budem uspešan.

Baš zbog ovakvih slučajeva, kada ni roditelji ne mogu da kontrolišu svoje dete, a najveći problem je u tome da ni ne pokušavaju.

Druže, u moje vreme, pa kad je to bilo, pre nekih 15ak godina, kad je nastavnik ušao u prostoriju onda se ćutalo, ajde poslednja klupa je uvek bilo problematičan (i ja sam sedeo međi njima) ali brale moj nisu studenti ponašali kao životinje u cirkusu.

Deinstaliraj društvene mrže, instaliraj mozak!

pre 2 godine

Društvene mreže, iako u početku lepa zamisao, najveće su zlo modernog čovečanstva. Glupost se nikada brže i lakše nije širila, a glupi nikada nisu bili uticajniji.

Washington

pre 2 godine

Pa sta ces unistit u srpskim skolama? Tuga me kad vidim kakve su nam skole i ucionice, i jos to malo jada da unistavam. Kod nas bi trebao da bude trend popravi nesto u skoli pa okaci na tiktok za lajkove.

dude

pre 2 godine

Neverujem da će to da se desi kod nas u nekim većim razmerama. Naši klinci jesu u haosu ali ne verujem da će ovako da se ponašaju jer to nije u duhu srpskog naroda.
(Aron, 21. septembar 2021 22:08)

nije u duhu srpskog naroda?
u kojem tripu si ti druže?

društvance iz predgrađa

pre 2 godine

To su te nove generacije iz ovog savremenog doba, kada i klinci imaju svoja prava, a batina zakonom zabranjena... Pa što se čudite. Tek ćemo gledati njihova divljanja...

Dnax

pre 2 godine

Kaže mi drug iz danske,

Tamo bi pod broj jedan roditelji učenika platili kaznu

A pod dva ovi bi otišli ili u popravni dom, ili kod psihijatra/psihologa koji bi dalje procenio da li su možda i za ludnicu.

Rekao je još nešto pod tri, ali sam zaboravio

Mr Majestyk

pre 2 godine

Ne razumem te apele za roditelje da oni razgovaraju sa decom.
(Milko, 21. septembar 2021 22:29)

Sve si pogrešio... naravno da roditelji mogu da vaspitaju decu. Kriminal je uvek bio rezervisan za onaj mali procenat kod kojih je vaspitanje propušteno.

Problem je što se sada decom skoro pa niko više ne bavi. Prepuštena su deca telefonima i kojekakvim glupostima dok roditelji jure karijere, ili gledaju rieliti programe.

Par vaspitnih i telefon plod ključ, pa neće više... A ako baš hoće još, i za to ima leka.

druge samo pozdravljam u ogledalu

pre 2 godine

moras biti prilicno inteligentan da bi prihvatio nesto sa ovih g....h mreza, ali eto svuda ima nekoliko pametnih spremnih da nastave
uhvacene na delu malo da odrzavaju toalet samo nedelju dana, ne verujem da bi to ikada ponovili.

La la iz Banata

pre 2 godine

I onda na kraju me pitaju da zašto nisam postao nastavnik engleskog na kraju nego sam odlučio u IT-u da budem uspešan.

Baš zbog ovakvih slučajeva, kada ni roditelji ne mogu da kontrolišu svoje dete, a najveći problem je u tome da ni ne pokušavaju.

Druže, u moje vreme, pa kad je to bilo, pre nekih 15ak godina, kad je nastavnik ušao u prostoriju onda se ćutalo, ajde poslednja klupa je uvek bilo problematičan (i ja sam sedeo međi njima) ali brale moj nisu studenti ponašali kao životinje u cirkusu.
(Bron, 21. septembar 2021 23:07)

Brale, sreća je što nisi postao "nastavnik engkeskog," nego si "odlučio u IT-u da budeš uspešan". Teško da bi ikoga išta naučio, jer ni maternji jezik nisi u potpunosti savladao.

Crna ovca

pre 2 godine

Ne moramo brinuti. U vecini skola u srbiji nema plocica a ni sapuna.
(pera, 21. septembar 2021 22:25) Većina skola u Srbiji nema toalete.

NV

pre 2 godine

Treba decu vaspitavati I sto vise pricati sa njima.I ne Samo pricati nego I znati slusati ih!Treba skola vise da se angazuje,da organizujem razne aktivnosti,Ali ne Samo sportske I neka takmicenja.Treba recimo organizovati I'm razna okupljanja,ali da ih deca osmile.Poznavala Sam davno jednu uciteljicu koja je svakog meseca jednu subotu organizovala proslavu rodjendan njenim djacima koji su tog meseca rodjeni.To su bile igranke,druzenje sa nekim skromnim posluzenjem koje su mame pripremale.To su Bila lepa druzenje koja su razvijala kod dece bliskost I drugsrstvo,a usput se tu provuce I neki savet I vaspitavanje dece onako nenametljivo.E to su bili pravi pedagozi!!!

ls

pre 2 godine

Par vaspitnih a ako to ne uradi posao oduzeti telefon pa da vidiš kako će da se smire.
(Nebojša, 21. septembar 2021 22:17)

Hahahaha, gde ti zivis? Druze, ne pomaze ni zatvor, ni gazenje kamionom a ne vaspitna i oduzimanje telefona.

DuffNS

pre 2 godine

Treba zabraniti valjda TikTok jer je Kineski a postao je najpopularniji, izgleda da trebamo koristiti iskljucivo samo Americke drustvene mreze jer tamo nema izazova i ostalih gluposti i resena stvar. Tako bar kazu mediji sirom sveta samo je TikTok krivac za alarmantno stanje medju mladima i niko vise ili ja bar nisam cuo da je jos neka drustvena mreza opasna kao TikTok. Ovo je takvo pumpanje i svaljivanje krivice samo na odredjenu aplikaciju iz cisto finansijsko monopolskih razloga a apsolutno sve d. mreze i aplikacije nose sa sobom los uticaj na mlade. Rade nesto isto kao i famu koju su Zapadnjaci digli oko 5G mreza Kineske proizvodnje.

rebro

pre 2 godine

Imam 47 godina i kada sam ja išao u školu mi smo svašta lupali i uništavali. Na ekskurzijama je tek bio cirkus. Znale su da lete i WC šolje kroz porozor. Vrata su najviše stradala, a skidali su i semafore tako da ovo sa tikTokom mi je skoro pa bezazleno.

Miki

pre 2 godine

Potrosni materijal svejedno roditelji finansiraju. Jos je ostalo da platimo i majstora za plocice... Pa uvedite jos jedan predmet kao digitalno vaspitanje i ovako ima gradiva i gluposti previse.

Zoran

pre 2 godine

Naprotiv, ovde nema posla i ima dosta slobodnog vremena. Oni koji su prezauzeti i rade dva posla treba da se smatraju srećnima jer mnogi nemaju nikakav posao. Malo je takvih ljudi.
(Aron, 21. septembar 2021 22:08)

Koliko je teško pročitati članak?

"Učenici su u Novom Sadu, inspirisani Tik Tokom, uništavali školske klupe."

3

pre 2 godine

Kaže mi drug iz danske,

Tamo bi pod broj jedan roditelji učenika platili kaznu

A pod dva ovi bi otišli ili u popravni dom, ili kod psihijatra/psihologa koji bi dalje procenio da li su možda i za ludnicu.

Rekao je još nešto pod tri, ali sam zaboravio
(Dnax, 21. septembar 2021 23:41)

Kao što si naveo, pod tri im i ne treba.

huligan devedesetih

pre 2 godine

Meni kad sam bio tinejdzer nije bio potreban tik tok da mi daje ideje da polomim nešto u školi. Jednostavno ta inspiracija mora da dodje spontano sama od sebe i u tome je sva čar lomljenja školskog inventara. Ovi mladi danas ne umeju ni da polome nešto a da im to neko nije “nacrtao” na netu. Molim vas da ih ne zovete hulaganima jer oni to nisu, to su obične babe amaterske.

Vladimir

pre 2 godine

Uvek su postojali pojedinci koji su prednjačili u ovakvim aktivnostima i koje su druga deca pratila na razne načine. I pre 40-45 godina bilo je perioda kada je bilo popularno na primer razbijati prekidače za svetlo. Bolid se popne na klupu i šutne prekidač koji naravno ne preživi. Ispostavilo se da su ti pojedinci kasnije bili propaliteti, delovi Zemunskog klana i sl. I naravno niko nije kažnjen i ako se znalo ko je to radio.
Sto se tiče rešenja postoji nekoliko jednostavnih. Ali problem je sto je potrebno i nezavisno školstvo i sudstvo. Takodje nisu svi za normalnu osnovnu školu. Zašto ne napraviti jednu ili dve u okolini Beograda koja će prakticno biti pod vojnim rezimom gde bi ovakvi likovi išli bez mogucnosti da prave klanove ili tako nešto.

pera

pre 2 godine

Neverujem da će to da se desi kod nas u nekim većim razmerama. Naši klinci jesu u haosu ali ne verujem da će ovako da se ponašaju jer to nije u duhu srpskog naroda.
(Aron, 21. septembar 2021 22:08)
taj duh je otisao od nas 90tih i tek cemo videti koliko smo otisli u tri lepe

johnny b

pre 2 godine

Kada ce ovi strucnjaci, psiholozi, da shvate da danas lepa rec i razgovor ne pomazu? Pa evo slusam komainicu svaki dan kako lepo rqzgovara sa sinom a on joj jos lepse odgovara pa ga srecem sa cigarom kako se sa.ekipom ponasa kao klosar.. sedmi razred su deca. I oni nisu jedini primer. Poostrite kazne, kako za decu tako za roditelje. Da vidite kako ce da padne oduzimanje telefona, brisanje google naloga i dr. Koji bre razgovori?! Da pricas nekome ko stavlja Tide deterdzent u usta? Ajde ljudi, uozbiljite se malo.

Mare

pre 2 godine

A kada smo prosle godine u mom gradu pokrenuli inicijativu da se napravi Park za pse, pola njih me osudilo i pisalo kako treba prvo deci renovirati toalete u školama i popraviti parkove za decu ...
Pa to je rupa bez dna. Koliko god da ulažeš, uvek se nadje neka nova grupa tinejdžera zeljna "dokazivanja" tako sto ce razvaliti klupe po parkovima ili školske toalete.
Koleginica živi pored dečijeg parka i kaže kako se priča uvek ponavlja. Deca koja su se godinama igrala u tom parku, kad su postali tinejdžeri, počeli su taj isti Park da razvaljuju. u stilu "meni to više ne treba, hajde da ga razvalimo!"

crni laufer

pre 2 godine

Psihološkinja je u pravu: nekritičko prihvatanje svega, nepostojanje sopstvenog promišljanja, priklanjanje masi...
Rambo je dao definiciju za to pre tri godine, kada je ponudio redifiniciju turbo folka: “turbo-folk je nekritička upotreba tehnologije“...
Dakle isti turbo folk nam je došao glave 90-ih u jednom smislu, 30 godina kasnije u drugom...

NikolaBg

pre 2 godine

moras biti prilicno inteligentan da bi prihvatio nesto sa ovih g....h mreza, ali eto svuda ima nekoliko pametnih spremnih da nastave
uhvacene na delu malo da odrzavaju toalet samo nedelju dana, ne verujem da bi to ikada ponovili.
(druge samo pozdravljam u ogledalu, 21. septembar 2021 23:17)

Da slažem se, ali ne može ni to. Pokušali smo u našoj školi da organizujemo čišćenje dvorišta nakon velikog odmora (jer deca bacaju đubre gde stignu), tako što se po jedno odeljenje svake nedelje organizuje da skupi đubre. Nabavili smo kese, rukavice, metle... Međutim roditelji su se pobunili ,, moje dete ne baca đubre i ne prlja školu pa tako neće ni da čisti, to je izrabljivanje dece, to je posao tetkica''. E tako ti je to kod nas. Bahato ponašanje ne može da se suzbije, ali učenje kulture i lepog ponašanja zato ne postoji. Jer svaki roditelj smatra da njegovo dete to nije uradilo. Dokle god budemo išli tom politikom, ovom društvu neće biti dobro.

Misa

pre 2 godine

@Dnax, 21. septembar 2021 23:41

kazi svom drugaru iz danske da ti isti psihijatri najpre pregledaju cuvare iz ZOO vrta u kopenhagenu koji su pred decom roknuli savrseno zdravu zirafu i njome nahranili lavove da bi eto demonstrirali ''kako to funkcionise'' u divljini.
Potom, ubili su i 4 zdrava lava, ne poklonili ili pustili u divljinu, nego bas ono ubili kako bi onima koji su ostali omogucili da se lakse pare.
Mnogo stosta je trulo u drzavi danskoj tako da ti je los primer.

Zdravko

pre 2 godine

2) Kada bi roditelji mogli da vaspitaju decu, mogli bismo odmah da ukinemo policiju. Samo naucimo roditelje kako da vaspitaju decu da budu dobra i voila - nema vise kriminala. Zivot tako ne funkcionise
(Milko, 21. septembar 2021 22:29)

A izvini ko treba da ti vaspita dete?

Ja evo imam dvoje dece i ja ih vaspitavam, govorim od malih nogu šta je dobro, šta je loše, da razdvajaju žito od kukolja.
Moja devojčica od 6 godina sama u kafiću kaže da neće slamku za sok, a ja sam joj samo rekao da treba da smanjimo upotrebu plastike. Da li bi to trebao policajac da joj kaže?

Molim te malo razmisli šta si napisao.