Ponedeljak, 12.04.2021.

10:30

Azdejković u autorskom tekstu: Nixa Zizu u epizodi "Kriva si što si silovana"

Izvor: B92

Azdejkoviæ u autorskom tekstu: Nixa Zizu u epizodi "Kriva si što si silovana" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Marijana

pre 3 godine

Ti kojekakvi kvazi likovi nisu kako treba. Njih neko plaća da truju i zaglupljuju te mlade ljude. A roditelji nek se zapitaju kakve jutjubere im deca prate. Evo ovakve, i ti će sutra kad gledaju te jutjubere da budu muževi, i žene, i uzori svojoj deci..a naučiće šta, da treba da siluju žene, a žene dauče da je to ok. Užas.

Jovan

pre 3 godine

@A da neko ima bar malo mozga pa da pokusa da shvati sta je lik tacno hteo da kaze
(Sasa, 12. april 2021 15:27)

A posebna kategorija su ovi komentatori koji sa visine gledaju na plebs, koji nije pokusao da shvati ostroumnu kolumnu autora. Dok je eto taj komentator sve shvatio, ali nece da podeli sa nama to sto je on shvatio, a mi nismo, nego nas tera da se mucimo za nesto sto je on iz prve ukapirao. Nedostaje samo zavrsetak komentara sa "pametnom dosta", pa da se obalim sa stolice.

muškarac, koji nije prećutao

pre 3 godine

Ne znam graditi društvo gde je običan muškarac uništen i očekivati bezbednost žena na nekom najvišem nivou je besmisleno.

To je otprilike priča kad jedna drugarica pričala, zasićena Srbijom ajmo po ovim zemljama trećeg sveta.
I šta ja kao mušksrac idem u Siriju i očekujem sve najbolje. Ili u Afriku da sadim papriku. Ne ide to tako u životu.

Običan mušksrac koji je većina u Srbiji, koji nije nikakav silovatelj, mrzitelj žena, i sve uvrede koje već idu mesecima, nema veze, posledice su vec tu. Običan muškarac će okretati ledja problemima žene u svremenom društvu, biće ga baš briga.
Tako stoje stvari u Srbiji.

A što se tiče autora, već kad se žali kad ima mnogo navijača za vreme utakmice u gradu. Može malo do Sirije da nam javi sa lica mesta kako je tamo. Najbolje iz grada Apela. I kad krene da nam javi da li je krenuo sa puškom, da znamo da li će bar sa malo šanše imati da se vrati.

Takav je i tekst autora, realnost je Srbiju napustila pre 40 godina i ko zna da li će se ikad vratiti.

Nemanja

pre 3 godine

(Dare, 12. april 2021 12:06)

Samo u jednoj stvari si se zeznuo, dečko. To što žena neće da spava s tobom ti ne daje nikakva dodatna prava pri razvodu, imovinu i decu delite svejedno.

Djole

pre 3 godine

Ja, ako mi dodje do seksa, i pipnem moju zenu seksualno, i ona kaze nemoj zagorece rucak. Momentalno prekidam, jer necu da joj pokvarim zaprsku. Al ako je meni do seksa a ona nece, onda kad ona bude tela ja ju kazem idi kod kod komsije na kafu, i placas za struju, vodu, komunalno i za porez pola godine.

sofronije

pre 3 godine

Zar nije bolje uvesti recimo za silovanje 10 godina zatvora bez mogućnosti skraćenja kazne plus kastracija (za pokušaj 5 godina) pa da se zene oblače kako žele i idu gde žele?

PS. Isto važi i za "opasne krajeve". Izbegavaćemo ih dok ceo grad ne postane "opasan kraj" i šta onda?
(Drug kontraš, 12. april 2021 12:01)

A sta ako se dokaze da sam nepravedno optuzen, da sam isto tako na pravdi Boga kastriran i da nemam mogucnosti da imam dece zbog laznih optuzbi? Da li ces i tada zahtevati tako rigorozne kazne za pocinioce? Sta, da joj izvadimo matericu da ne moze ni ona da radja ili sta je po tebi ekvivalent toj kazni? Aspolutno je nedopustivo da za tesko dokaziva dela koja se uglavnom svode na rekla kazala bude na necijoj slobodnoj volji da donosi toliko stroge presude... OK, ako ima materijalnih dokaza, onda kaznjavaj, kastriraj, radi sta hoces ali na necije izjave o desavanjima od pre desetak godina i to igrom slucaja uglavnom umetnica kojima treba reklama jer eto upravo pisu knjigu ili snimaju novi film, izvini ali smesno je... I da je srece da taj Lecic moze da tuzi ponaosob svakog ko ga je razvlacio po medijima (ali ne moze jer se krijete iza pseudonima), a pocev od Mire Karanovic kojoj nije smetalo kada je Goran Jevtic silovao decaka, to joj nije bio problem da vise ne glumi sa njim, ali na "rekla kazala" reaguje na prvu...

balkanoid

pre 3 godine

@Trt

Apsolutno je tako... pojedini muskarci i zene su spremni i da ubiju, da kradu, da lazu... Ali li to je karakteristika ljuskog drustva, cak i ako je takvih samo 5%, ima ih.

Samo sto ovo nije idealan svet u kome mozemo odmah da prepoznamo ubicu, lazova, silovatelja. Zbog toga postoje pravnici, psiholozi, policija.

Ra

pre 3 godine

zapenili kao da živimo u Pakistanu. ovde ima manje od 10 silovanja godišnje. i jedno je mnogo, ali ne znam zašto nekome odgovara da ubedi ljude u to da živimo u kulturi koja gaji silovatelje i favorizuje silovanje?

c.r.s.

pre 3 godine

Nisu zene te koje mogu da sprece nasilje nad zenama. Nedavno smo citali vest o tome da zene bivaju napadnute i u duksevima i farmerkama, nasilje nije pitanje garderobe.

Nasilje nad zenama je pitanje muskaraca,jer zene ne mogu nista vise da urade od onoga sto rade.

Zakopcavaju se do grla, ne prolaze same mracnim ulicama usred noci, nose kljuceve izmedju prstiju kad idu od auta do stana, prave se da pricaju s nekim telefonom kada same idu ulicom, jave se drugaricama gde su i kada su krenule.

I nasilje se i dalje desava. Zene su uradile sta su mogle. Sada je ipak red na muskarce.

Botonator

pre 3 godine

Srbija je toliko uspešna, da nemamo problema, jedino par silovanih polu glumica. Ali daj njima da se bavimo, pošto problema nemamo. Ma Švajcarci bi nam pozavideli.

aca

pre 3 godine

Nixa, ti vezbas, imas super telo, i volis da oblacis stvari u kojima ce tvoji misici biti jos izrazeniji. To je super i ja mogu samo da ti zavidim na trbusnjacima a sta cemo ako naletis na neke dileje koji tvoj izgled dozive kao provokaciju i izlome te od batina jer zaboga on ima misice koje pokazuje i sigurno hoce da se bije? Hocemo i tad sa ovim "ne podrzavam nasilje ali nemoj vezbati, pusti stomak i budi stoka pa neces imati takvih problema"

antihrist

pre 3 godine

"Tako lepo, kaze ne i to je to, muz neka se sam snadje. Niko nikome ne duguje seks, to prvo da se shvati pa onda mozemo o drugim stvarima."
(Jugram Haschwalth, 12. april 2021 11:16)

I tako, moze da se snadje. Ok. i tada, a i ubuduce. No problem. Onda to znaci, da vise ne moze da ga optuzi za prevaru u braku. Ako dobro shvatam... ili ipak moze?

Дејан

pre 3 godine

Добру је паралелу нашправио. Да се сад прошетам у мајици дугиних боја Кнезом, нико ме не би дирао, можда би ме неко чудно гледао, а кад бих се тако шетао Аутокомандом на дан дербија онда бих врло вероватно добио батине. Треба разликовати право на нешто од ризичног понашања. Свако има право да носи звездин шал али ако такав дође на јужну трибину, онда је то чак и нека врста провокације.
Кад су девојке у пиотању, наравно да треба да се облаче како им је воља, али ако шаљу ласцивне слике неком типу, па оду са њим у пола ноћи колима на вожњу, оне свакако могу да кажу не, али се то њихово понашање своди на ризично, и носе део одговорности ако им се нешто деси, као и онај што са звездиним шалом дође на југ.

Silvija

pre 3 godine

Na osnovu licnog iskustva sam primetila nesto u vezi sa zenomrscima. Velika vecina njih, iako mogu da imaju seks sa zenama, su latentni homoseksualci koji ne mogu da prihvate svoju seksualnost iz ko zna kojih razloga. I zato mrze zene jer su osudjeni na njih. Mnogo njih spava sa trans zenama koje nisu zavrsile tranziciju u postpunosti, imaju profile na raznim gej mrezama i ima seks sa muskarcima. Mislim da je i Nixa takav, naravno, pored toga, on ima jos i niz psihickih poremecaja. Uglavnom su takvi muskarci nasilni prema zenama, nijedan muskarac koji zaista voli i postuje zene ih nece tuci ili silovati. Naravno, ima jos raznih psihopata, ali u Srbiji, mislim da nasilje muskaraca prema zenama je povezano sa neprihvatanjem sopstevene seksualnosti. A i takvi su uglavnom prelosi u krevetu, pa to radja dodatnu frustraciju.

Mija

pre 3 godine

Kako ovaj piše ,žene nisu bića sa slobodnom voljom.Nesmeju da veruju na prijateljstvo i kolegijalnosti sa muškarcima.Čak bi bile krive i ako na ulicu pogledaju psihopatu,a njemu se učini da može.Očugledno poremećen um i po shvatanjima treba da je musliman koji bi da pokrije žene - možda da bi se on bolje video.Svašta se pročita i vidi na ovim društvenim mrežama,da se čoveku smuči.U pravo bila ova glumica što je ćutala toliko vremena i bojala se da će biti stavljena na stubu srama.S obzirom s kim imala posla izgleda da će nju da osude što je silovana.

Dare

pre 3 godine

Tako lepo, kaze ne i to je to, muz neka se sam snadje. Niko nikome ne duguje seks, to prvo da se shvati pa onda mozemo o drugim stvarima.
(Jugram Haschwalth, 12. april 2021 11:16)

Apsolutno žena ima pravo da kaže NE u hiljadu od hiljadu slučajeva. Niko ne treba i ne može da je natera ni na šta, nikad. To treba da važi, a i važi bez izuzetka.

Sa druge strane, postoji nešto što se zove bračna obaveza. Jedno od supružnika ima puno pravo da, bez ikakvih posledica po svoje imovinsko stanje, traži razvod braka zbog neispunjavanja tih bračnih dužnosti.

Seks je fizička potreba. Ne možeš da me pod pretnjom oduzimanja dece i pola imovine držiš na silu zatočenim u braku u kojem nema seksa. To je to!

Trt

pre 3 godine

I to se slažem, samo što je rekao Nixa, nije pitanje prava, pitanje je bezbednosti. To kao da se šetaš sa upaljenom šibicom po benzinskoj pumpi.
(Miloš, 12. april 2021 10:51)

Ako prihvatamo da je tako, prihvatamo da je normalno da neki muškarci imaju inteligenciju i samokontrolu benzina; što znači da je apsolutni prioritet da se takvi obezbede zatvaranjem u odgovarajuće rezervoare, umesto da slobodno teku ulicama.

kekw

pre 3 godine

da ne pričamo o onlyfans i sličnim sajtovima ,pa o tome da prodaju svoje slike i klipove. Policija da radi svoj posao ,ali i roditelji preventivno
(pazzo, 12. april 2021 11:18)

Kapiram da je gospodin sa svime upoznat iz ličnog ugla, nadam se kao roditelj nekog takvog, a ne kao druga strana.

balkanoid

pre 3 godine

Naravoucenije je bilo cuvaj se i Bog ce te cuvati.

I ja bih hteo nocu slobodno da setam ulicama Bogote ili Karakasa, nisam ja kriv sto moze neko da me opljacka, nego pljackasi.

budala ima i treba se cuvati, to je bila poenta.

Ron Vizli

pre 3 godine

@kekw

A na tebe to utice kako tacno? Samo ti gledaj svoja posla, nek svako istice sta god zeli dok ne siri mrznju. Ako hoces iste ljude, idi u Severnu Koreju, obuci kombinezon i eto lepote.

drvobradi

pre 3 godine

@Leka dukadjin
Tako lepo, kaze ti ne. Sta ces ti da radis sa tom informacijom je vec drugo pitanje. Ako ti odgovor nije zadovoljavajuci, resenje je razvod, masturbacija, varanje, sta god, samo nasilje ne. Ali ako ne funkcionisete u svim sferama, ne znam ni zbog cega ste zajedno.

Drug kontraš

pre 3 godine

Kakvo crno rizično ponašanje?
Recimo da devojke prestanu da se "šetaju polu-gole", onda će biti zašto je nosila suknju, možda joj je dekolte bio prevelik, tesne joj pantalone, vidi joj se kosa i članak na nozi joj je go...

I onda se žene zamotaju od glave do pete zbog šačice primitivaca i manijaka.
Jel to normalno?

Zar nije bolje uvesti recimo za silovanje 10 godina zatvora bez mogućnosti skraćenja kazne plus kastracija (za pokušaj 5 godina) pa da se zene oblače kako žele i idu gde žele?

PS. Isto važi i za "opasne krajeve". Izbegavaćemo ih dok ceo grad ne postane "opasan kraj" i šta onda?

Cica

pre 3 godine

Da li znate koliki je procenat silovanja od strane nepoznate osobe koja te saleti iz mraka, prebije i siluje? Zanemarljiv, mislim da je manje od 5%. Znate ko su silovatelji? Partneri, drugovi, kolege, komšije, profesori, rodjaci. Da, to su muškarci kojima okolina veruje, koji su divni, posvećeni, pravični, za okolinu. Za žrtvu sz monstrumi. I zato je žrtvi još teže. I ne radi se o rizičnom ponašanju, radi se o bolesnim glavama koji su pogrešno shvatili da na nešto imaju pravo, a nemaju. Prestanite da pričate o rizičnom ponašanju, rizične su samo bolesne glave.

Jugram Haschwalth

pre 3 godine

Kako bre zena u braku da odbija seks ako muz to zeli, pa nema smsila?
(Leka dukadjin, 12. april 2021 10:31)

Tako lepo, kaze ne i to je to, muz neka se sam snadje. Niko nikome ne duguje seks, to prvo da se shvati pa onda mozemo o drugim stvarima.

Stevaaan

pre 3 godine

Žalosno je, mnogo žalosno što pojedini muskarci imaju mogućnost da javno saopštavaju svoje stavove, misli.....
Još je zalosnije sto takvih ima i danas u 21. veku, zaostalih, zatucanih.
Čitam komentare kada neka zena prijavi muskarca za nasilje ili tek ako ga nekako povredi( ùglavnom posle godina i godina zlostavljanja) odmah se javljaju muškarčine sa porukama kako je sve iscenirano, kako sada zena moze muza da optuži za nasilje kad god poželi i bez osnova i na kraju kako su i muškarci jadni i izloženi nasilju. Vise nego zalosno, ima sigurno i takvih slučajeva, ali je procenat zanemarljiv.
Muškarac mora da bude pažljiv, odgovoran, dosledan, zreo, samo tako brak ide dobrim putem. Stari su rekli- " Dogovor kuću gradi"
Na žalost, budale i paprati neće izumreti nikada.
I da, da pomenem, u braku sam srećnom i skladnom 31 godinu......

Rilikiki

pre 3 godine

Ovo je totalno pogrešno postavljanje teza.
Pa nekom je više privlačna duga od kratke suknje, tako da je teško naći šablon kako devojka da ne privuče potencijalnog silovatelja.
Silovatelj je po svim kriterijumima poremećen um. A žene i muskarci(da i oni mogu biti napastvovani) treba da se podstaknu da sve odmah prijave.
Da bi se to desilo, svako ko osudi bilo koju stranu pre zvanične presude treba da bude procesuiran. Sud treba da bude brz i da strogo kažnjava.

Drug kontraš

pre 3 godine

Pa valjda je poenta da se promeni svest i pooštri zakon kako niko ne bi bio napadnut, a ne da se svi sklanjaju od siledžija a žene idu pokrivene od glave do pete.

Boj se ovna, boj se govna, a kada ću živeti?

politikolog amater

pre 3 godine

Treba razlikovati šta je ponašanje na koje neko ima pravo u odnosu na rizično ponašanje.

Svi imaju pravo da idu u rulju ili se šetaju noću po nebezbednom delu grada. I gej, i polu-gola žena i osoba sa ogromnim i skupim satom/mobilnim telefonom. To su njihova neosporna prava.

Isto tako, u ovom slučaju, to je rizično ponašanje, jer oni mogu biti povređeni/opljačkani u toj istoj rulji. I to je naravno nezakonito, ali isto tako, nažalost, vrlo verovatno. Zbog toga je to rizično ponašanje.

Čak i sud prepoznaje rizično ponašanje u nekim slučajevima. Ako je vlasnik ostavio otključan stan i on je opljačkan, verovatno neće imati pravo na osiguranje jer se smatra da snosi deo krivice za kradju.

Tex

pre 3 godine

Ovde se radi o pogrešnom tumačenju onoga što je ovaj tjuber zapravo želeo da poruči. Odeš li kod muškarca tako da on razume da želiš seks sa njim, on pođe na tebe, ti vičeš ne ali on ne stane, on je kriv. Ali kriv je pred sudom! To neće obrisati silovanje iz tvog života! Zato žene, naučite da ako zakon kaže da vaše ne će uvek značiti ne, grešite! Značiće na sudu, neće značiti silovatelju koji nasrće na tebe. Nekada su majke savetovale ćerke da pored muškarca šetaju na korzou i igraju u kolu, ali da ne idu sa njim u mrak. U mraku zakon ne važi za muškarca kome testosteron udari u glavu! Ko se čuva i Bog ga čuva!

Žika bravar

pre 3 godine

Leto, toplo vreme, temperatura oko 30°, momak i devojka izašli u zoo vrt.

Oboje se obukli ležernije, devojka provokativno. Prolaze pored kaveza sa gorilom.

Kaže momak devojci "Prođi pored kaveza, vrcni guzom. Ne brini, majmun je u kavezu".
Devojka ga posluša. Vrcnula guzom, majmun se uzbudio.
Opet će momak "Skini se gola. Meni stalno pričaš kako si egzibicionista".
Devojka će "Jel si normalan? Ljudi gledaju"!
Devojka se malo nećkala, pa se ipak skinula gola.
Majmun se jako uzbudio, zgrabi devojku, i poče da se sexa s njom.
Devojka poče da viče "Dragi, šta ću sad? Ovaj ne odustaje"!
Momak joj odgovori "Reci mu da te boli glava i da ne znači NE"!

dupli standardi

pre 3 godine

Lako je Azdejkoviću da se uzdrži od šetanja gole žene ispred nosa, da mu neko ponudi gimnastičare u helankama, skočio bi na njih ko oparen...

Ttt

pre 3 godine

A da njega neko siluje jer ima dugačak jezik i kratku pamet pa da mu pokaže ko tu ima moć i ko dominira? Da li bi i onda sve to bilo u redu, ćutao bi i sam bi bio kriv?

Јабучило

pre 3 godine

Muškarac mora da bude pažljiv, odgovoran, dosledan, zreo, samo tako brak ide dobrim putem. Stari su rekli- " Dogovor kuću gradi"
Na žalost, budale i paprati neće izumreti nikada.
I da, da pomenem, u braku sam srećnom i skladnom 31 godinu......
(Stevaaan, 12. april 2021 11:00)

А жена не мора?

stagod

pre 3 godine

Nikad cuo za lika nit video njegov video, al svaka cast, sve sto je rekao ima smisla. Ako se prodajes za kintu, ili limenku kole, ne ocekuj knjizevno vece

Bojan

pre 3 godine

A čemu isticanje toga da si drugačiji. Meni stvarno nije jasno odakle ovakva potreba kod bilo koga.
(kekw, 12. april 2021 11:11)

Ne moraš da razumeš i niko ti nije dužan objašnjenje. Tvoje "razumevanje" nečijeg ponašanja nema nikakvog uticaja na to da li je nasilje prema toj osobi prihvatljivo ili nije.

neki tamo

pre 3 godine

i ja imam pravo da obucem partizanov dres i prodjem ulicom pored grupe zvezdinih navijaca, nista protivzakonito ne radim a dal je pametno to je drugo pitanje.

pazzo

pre 3 godine

Aj da se nadjemo negdje na sredini. Bolesno jes da neko opravdava silovanje i svako treba da odgovara ,ali nazalost postoji ali jel majke i očevi vide na šta ima lice djevojčice od 15,16 godina da ne pričam o starijima ,da ne pričamo kakve slike imaju na mobitelu,kakve slike javno objave da ne pričamo o onlyfans i sličnim sajtovima ,pa o tome da prodaju svoje slike i klipove. Policija da radi svoj posao ,ali i roditelji preventivno

kekw

pre 3 godine

"Kao gej muškarac imam pravo da nosim zastavu duginih boja, ali time povećavam rizik da mi se desi nasilje"

A čemu isticanje toga da si drugačiji. Meni stvarno nije jasno odakle ovakva potreba kod bilo koga.

LGBT osoba

pre 3 godine

A čemu isticanje toga da si drugačiji. Meni stvarno nije jasno odakle ovakva potreba kod bilo koga.
(kekw, 12. april 2021 11:11)

Dakle i zene koje farbaju kosu se isticu? A zene koje recimo stave dublji dekolte i isticu da su drugacije od onih sa manjim grudima? Jel vam smetaju ljudi druge boje, posto se isticu da su drugaciji? Ili to ne smeta vec samo smeta LGBT zastava? Ili ste samo zesci homofob ili latentni homoseksualac? Samo pitam i naglas razmisljam...

Molim da mi objavite komentar i ne ucutkujete nas lgbt ljude koji isto placamo poreze ovoj drzavi isto kao i svi a tretiramo se kao gradjani treceg reda sto se tice prava.

Llilla

pre 3 godine

Evo ga jos jedan zenomrzac. Ajte navalite da vidimo koliko vas ima. Da vidimo da li ono sto ti mislis da govore feministkinje zaista stoji.

Miloš

pre 3 godine

Sve se skoro slažem sa gospodinom, osim onog da žena ima prava da se šeta polugola. I to se slažem, samo što je rekao Nixa, nije pitanje prava, pitanje je bezbednosti. To kao da se šetaš sa upaljenom šibicom po benzinskoj pumpi. Tako je danas. Normalno da treba da težimo tome da to ne bude pitanje bezbednosti.

E sada, na stranu da li je dobro, lepo, kultrurno, produktivno, kontraproduktivno takvo oblačenje. To je sasvim druga tema.

pazzo

pre 3 godine

Aj da se nadjemo negdje na sredini. Bolesno jes da neko opravdava silovanje i svako treba da odgovara ,ali nazalost postoji ali jel majke i očevi vide na šta ima lice djevojčice od 15,16 godina da ne pričam o starijima ,da ne pričamo kakve slike imaju na mobitelu,kakve slike javno objave da ne pričamo o onlyfans i sličnim sajtovima ,pa o tome da prodaju svoje slike i klipove. Policija da radi svoj posao ,ali i roditelji preventivno

kekw

pre 3 godine

"Kao gej muškarac imam pravo da nosim zastavu duginih boja, ali time povećavam rizik da mi se desi nasilje"

A čemu isticanje toga da si drugačiji. Meni stvarno nije jasno odakle ovakva potreba kod bilo koga.

Jugram Haschwalth

pre 3 godine

Kako bre zena u braku da odbija seks ako muz to zeli, pa nema smsila?
(Leka dukadjin, 12. april 2021 10:31)

Tako lepo, kaze ne i to je to, muz neka se sam snadje. Niko nikome ne duguje seks, to prvo da se shvati pa onda mozemo o drugim stvarima.

politikolog amater

pre 3 godine

Treba razlikovati šta je ponašanje na koje neko ima pravo u odnosu na rizično ponašanje.

Svi imaju pravo da idu u rulju ili se šetaju noću po nebezbednom delu grada. I gej, i polu-gola žena i osoba sa ogromnim i skupim satom/mobilnim telefonom. To su njihova neosporna prava.

Isto tako, u ovom slučaju, to je rizično ponašanje, jer oni mogu biti povređeni/opljačkani u toj istoj rulji. I to je naravno nezakonito, ali isto tako, nažalost, vrlo verovatno. Zbog toga je to rizično ponašanje.

Čak i sud prepoznaje rizično ponašanje u nekim slučajevima. Ako je vlasnik ostavio otključan stan i on je opljačkan, verovatno neće imati pravo na osiguranje jer se smatra da snosi deo krivice za kradju.

Trt

pre 3 godine

I to se slažem, samo što je rekao Nixa, nije pitanje prava, pitanje je bezbednosti. To kao da se šetaš sa upaljenom šibicom po benzinskoj pumpi.
(Miloš, 12. april 2021 10:51)

Ako prihvatamo da je tako, prihvatamo da je normalno da neki muškarci imaju inteligenciju i samokontrolu benzina; što znači da je apsolutni prioritet da se takvi obezbede zatvaranjem u odgovarajuće rezervoare, umesto da slobodno teku ulicama.

Cica

pre 3 godine

Da li znate koliki je procenat silovanja od strane nepoznate osobe koja te saleti iz mraka, prebije i siluje? Zanemarljiv, mislim da je manje od 5%. Znate ko su silovatelji? Partneri, drugovi, kolege, komšije, profesori, rodjaci. Da, to su muškarci kojima okolina veruje, koji su divni, posvećeni, pravični, za okolinu. Za žrtvu sz monstrumi. I zato je žrtvi još teže. I ne radi se o rizičnom ponašanju, radi se o bolesnim glavama koji su pogrešno shvatili da na nešto imaju pravo, a nemaju. Prestanite da pričate o rizičnom ponašanju, rizične su samo bolesne glave.

Miloš

pre 3 godine

Sve se skoro slažem sa gospodinom, osim onog da žena ima prava da se šeta polugola. I to se slažem, samo što je rekao Nixa, nije pitanje prava, pitanje je bezbednosti. To kao da se šetaš sa upaljenom šibicom po benzinskoj pumpi. Tako je danas. Normalno da treba da težimo tome da to ne bude pitanje bezbednosti.

E sada, na stranu da li je dobro, lepo, kultrurno, produktivno, kontraproduktivno takvo oblačenje. To je sasvim druga tema.

Stevaaan

pre 3 godine

Žalosno je, mnogo žalosno što pojedini muskarci imaju mogućnost da javno saopštavaju svoje stavove, misli.....
Još je zalosnije sto takvih ima i danas u 21. veku, zaostalih, zatucanih.
Čitam komentare kada neka zena prijavi muskarca za nasilje ili tek ako ga nekako povredi( ùglavnom posle godina i godina zlostavljanja) odmah se javljaju muškarčine sa porukama kako je sve iscenirano, kako sada zena moze muza da optuži za nasilje kad god poželi i bez osnova i na kraju kako su i muškarci jadni i izloženi nasilju. Vise nego zalosno, ima sigurno i takvih slučajeva, ali je procenat zanemarljiv.
Muškarac mora da bude pažljiv, odgovoran, dosledan, zreo, samo tako brak ide dobrim putem. Stari su rekli- " Dogovor kuću gradi"
Na žalost, budale i paprati neće izumreti nikada.
I da, da pomenem, u braku sam srećnom i skladnom 31 godinu......

Drug kontraš

pre 3 godine

Kakvo crno rizično ponašanje?
Recimo da devojke prestanu da se "šetaju polu-gole", onda će biti zašto je nosila suknju, možda joj je dekolte bio prevelik, tesne joj pantalone, vidi joj se kosa i članak na nozi joj je go...

I onda se žene zamotaju od glave do pete zbog šačice primitivaca i manijaka.
Jel to normalno?

Zar nije bolje uvesti recimo za silovanje 10 godina zatvora bez mogućnosti skraćenja kazne plus kastracija (za pokušaj 5 godina) pa da se zene oblače kako žele i idu gde žele?

PS. Isto važi i za "opasne krajeve". Izbegavaćemo ih dok ceo grad ne postane "opasan kraj" i šta onda?

balkanoid

pre 3 godine

Naravoucenije je bilo cuvaj se i Bog ce te cuvati.

I ja bih hteo nocu slobodno da setam ulicama Bogote ili Karakasa, nisam ja kriv sto moze neko da me opljacka, nego pljackasi.

budala ima i treba se cuvati, to je bila poenta.

Llilla

pre 3 godine

Evo ga jos jedan zenomrzac. Ajte navalite da vidimo koliko vas ima. Da vidimo da li ono sto ti mislis da govore feministkinje zaista stoji.

kekw

pre 3 godine

da ne pričamo o onlyfans i sličnim sajtovima ,pa o tome da prodaju svoje slike i klipove. Policija da radi svoj posao ,ali i roditelji preventivno
(pazzo, 12. april 2021 11:18)

Kapiram da je gospodin sa svime upoznat iz ličnog ugla, nadam se kao roditelj nekog takvog, a ne kao druga strana.

aca

pre 3 godine

Nixa, ti vezbas, imas super telo, i volis da oblacis stvari u kojima ce tvoji misici biti jos izrazeniji. To je super i ja mogu samo da ti zavidim na trbusnjacima a sta cemo ako naletis na neke dileje koji tvoj izgled dozive kao provokaciju i izlome te od batina jer zaboga on ima misice koje pokazuje i sigurno hoce da se bije? Hocemo i tad sa ovim "ne podrzavam nasilje ali nemoj vezbati, pusti stomak i budi stoka pa neces imati takvih problema"

c.r.s.

pre 3 godine

Nisu zene te koje mogu da sprece nasilje nad zenama. Nedavno smo citali vest o tome da zene bivaju napadnute i u duksevima i farmerkama, nasilje nije pitanje garderobe.

Nasilje nad zenama je pitanje muskaraca,jer zene ne mogu nista vise da urade od onoga sto rade.

Zakopcavaju se do grla, ne prolaze same mracnim ulicama usred noci, nose kljuceve izmedju prstiju kad idu od auta do stana, prave se da pricaju s nekim telefonom kada same idu ulicom, jave se drugaricama gde su i kada su krenule.

I nasilje se i dalje desava. Zene su uradile sta su mogle. Sada je ipak red na muskarce.

Jovan

pre 3 godine

@A da neko ima bar malo mozga pa da pokusa da shvati sta je lik tacno hteo da kaze
(Sasa, 12. april 2021 15:27)

A posebna kategorija su ovi komentatori koji sa visine gledaju na plebs, koji nije pokusao da shvati ostroumnu kolumnu autora. Dok je eto taj komentator sve shvatio, ali nece da podeli sa nama to sto je on shvatio, a mi nismo, nego nas tera da se mucimo za nesto sto je on iz prve ukapirao. Nedostaje samo zavrsetak komentara sa "pametnom dosta", pa da se obalim sa stolice.

Silvija

pre 3 godine

Na osnovu licnog iskustva sam primetila nesto u vezi sa zenomrscima. Velika vecina njih, iako mogu da imaju seks sa zenama, su latentni homoseksualci koji ne mogu da prihvate svoju seksualnost iz ko zna kojih razloga. I zato mrze zene jer su osudjeni na njih. Mnogo njih spava sa trans zenama koje nisu zavrsile tranziciju u postpunosti, imaju profile na raznim gej mrezama i ima seks sa muskarcima. Mislim da je i Nixa takav, naravno, pored toga, on ima jos i niz psihickih poremecaja. Uglavnom su takvi muskarci nasilni prema zenama, nijedan muskarac koji zaista voli i postuje zene ih nece tuci ili silovati. Naravno, ima jos raznih psihopata, ali u Srbiji, mislim da nasilje muskaraca prema zenama je povezano sa neprihvatanjem sopstevene seksualnosti. A i takvi su uglavnom prelosi u krevetu, pa to radja dodatnu frustraciju.

sofronije

pre 3 godine

Zar nije bolje uvesti recimo za silovanje 10 godina zatvora bez mogućnosti skraćenja kazne plus kastracija (za pokušaj 5 godina) pa da se zene oblače kako žele i idu gde žele?

PS. Isto važi i za "opasne krajeve". Izbegavaćemo ih dok ceo grad ne postane "opasan kraj" i šta onda?
(Drug kontraš, 12. april 2021 12:01)

A sta ako se dokaze da sam nepravedno optuzen, da sam isto tako na pravdi Boga kastriran i da nemam mogucnosti da imam dece zbog laznih optuzbi? Da li ces i tada zahtevati tako rigorozne kazne za pocinioce? Sta, da joj izvadimo matericu da ne moze ni ona da radja ili sta je po tebi ekvivalent toj kazni? Aspolutno je nedopustivo da za tesko dokaziva dela koja se uglavnom svode na rekla kazala bude na necijoj slobodnoj volji da donosi toliko stroge presude... OK, ako ima materijalnih dokaza, onda kaznjavaj, kastriraj, radi sta hoces ali na necije izjave o desavanjima od pre desetak godina i to igrom slucaja uglavnom umetnica kojima treba reklama jer eto upravo pisu knjigu ili snimaju novi film, izvini ali smesno je... I da je srece da taj Lecic moze da tuzi ponaosob svakog ko ga je razvlacio po medijima (ali ne moze jer se krijete iza pseudonima), a pocev od Mire Karanovic kojoj nije smetalo kada je Goran Jevtic silovao decaka, to joj nije bio problem da vise ne glumi sa njim, ali na "rekla kazala" reaguje na prvu...

Nemanja

pre 3 godine

(Dare, 12. april 2021 12:06)

Samo u jednoj stvari si se zeznuo, dečko. To što žena neće da spava s tobom ti ne daje nikakva dodatna prava pri razvodu, imovinu i decu delite svejedno.

muškarac, koji nije prećutao

pre 3 godine

Ne znam graditi društvo gde je običan muškarac uništen i očekivati bezbednost žena na nekom najvišem nivou je besmisleno.

To je otprilike priča kad jedna drugarica pričala, zasićena Srbijom ajmo po ovim zemljama trećeg sveta.
I šta ja kao mušksrac idem u Siriju i očekujem sve najbolje. Ili u Afriku da sadim papriku. Ne ide to tako u životu.

Običan mušksrac koji je većina u Srbiji, koji nije nikakav silovatelj, mrzitelj žena, i sve uvrede koje već idu mesecima, nema veze, posledice su vec tu. Običan muškarac će okretati ledja problemima žene u svremenom društvu, biće ga baš briga.
Tako stoje stvari u Srbiji.

A što se tiče autora, već kad se žali kad ima mnogo navijača za vreme utakmice u gradu. Može malo do Sirije da nam javi sa lica mesta kako je tamo. Najbolje iz grada Apela. I kad krene da nam javi da li je krenuo sa puškom, da znamo da li će bar sa malo šanše imati da se vrati.

Takav je i tekst autora, realnost je Srbiju napustila pre 40 godina i ko zna da li će se ikad vratiti.

Drug kontraš

pre 3 godine

Pa valjda je poenta da se promeni svest i pooštri zakon kako niko ne bi bio napadnut, a ne da se svi sklanjaju od siledžija a žene idu pokrivene od glave do pete.

Boj se ovna, boj se govna, a kada ću živeti?

drvobradi

pre 3 godine

@Leka dukadjin
Tako lepo, kaze ti ne. Sta ces ti da radis sa tom informacijom je vec drugo pitanje. Ako ti odgovor nije zadovoljavajuci, resenje je razvod, masturbacija, varanje, sta god, samo nasilje ne. Ali ako ne funkcionisete u svim sferama, ne znam ni zbog cega ste zajedno.

Dare

pre 3 godine

Tako lepo, kaze ne i to je to, muz neka se sam snadje. Niko nikome ne duguje seks, to prvo da se shvati pa onda mozemo o drugim stvarima.
(Jugram Haschwalth, 12. april 2021 11:16)

Apsolutno žena ima pravo da kaže NE u hiljadu od hiljadu slučajeva. Niko ne treba i ne može da je natera ni na šta, nikad. To treba da važi, a i važi bez izuzetka.

Sa druge strane, postoji nešto što se zove bračna obaveza. Jedno od supružnika ima puno pravo da, bez ikakvih posledica po svoje imovinsko stanje, traži razvod braka zbog neispunjavanja tih bračnih dužnosti.

Seks je fizička potreba. Ne možeš da me pod pretnjom oduzimanja dece i pola imovine držiš na silu zatočenim u braku u kojem nema seksa. To je to!

Tex

pre 3 godine

Ovde se radi o pogrešnom tumačenju onoga što je ovaj tjuber zapravo želeo da poruči. Odeš li kod muškarca tako da on razume da želiš seks sa njim, on pođe na tebe, ti vičeš ne ali on ne stane, on je kriv. Ali kriv je pred sudom! To neće obrisati silovanje iz tvog života! Zato žene, naučite da ako zakon kaže da vaše ne će uvek značiti ne, grešite! Značiće na sudu, neće značiti silovatelju koji nasrće na tebe. Nekada su majke savetovale ćerke da pored muškarca šetaju na korzou i igraju u kolu, ali da ne idu sa njim u mrak. U mraku zakon ne važi za muškarca kome testosteron udari u glavu! Ko se čuva i Bog ga čuva!

balkanoid

pre 3 godine

@Trt

Apsolutno je tako... pojedini muskarci i zene su spremni i da ubiju, da kradu, da lazu... Ali li to je karakteristika ljuskog drustva, cak i ako je takvih samo 5%, ima ih.

Samo sto ovo nije idealan svet u kome mozemo odmah da prepoznamo ubicu, lazova, silovatelja. Zbog toga postoje pravnici, psiholozi, policija.

Mija

pre 3 godine

Kako ovaj piše ,žene nisu bića sa slobodnom voljom.Nesmeju da veruju na prijateljstvo i kolegijalnosti sa muškarcima.Čak bi bile krive i ako na ulicu pogledaju psihopatu,a njemu se učini da može.Očugledno poremećen um i po shvatanjima treba da je musliman koji bi da pokrije žene - možda da bi se on bolje video.Svašta se pročita i vidi na ovim društvenim mrežama,da se čoveku smuči.U pravo bila ova glumica što je ćutala toliko vremena i bojala se da će biti stavljena na stubu srama.S obzirom s kim imala posla izgleda da će nju da osude što je silovana.

neki tamo

pre 3 godine

i ja imam pravo da obucem partizanov dres i prodjem ulicom pored grupe zvezdinih navijaca, nista protivzakonito ne radim a dal je pametno to je drugo pitanje.

Дејан

pre 3 godine

Добру је паралелу нашправио. Да се сад прошетам у мајици дугиних боја Кнезом, нико ме не би дирао, можда би ме неко чудно гледао, а кад бих се тако шетао Аутокомандом на дан дербија онда бих врло вероватно добио батине. Треба разликовати право на нешто од ризичног понашања. Свако има право да носи звездин шал али ако такав дође на јужну трибину, онда је то чак и нека врста провокације.
Кад су девојке у пиотању, наравно да треба да се облаче како им је воља, али ако шаљу ласцивне слике неком типу, па оду са њим у пола ноћи колима на вожњу, оне свакако могу да кажу не, али се то њихово понашање своди на ризично, и носе део одговорности ако им се нешто деси, као и онај што са звездиним шалом дође на југ.

Ra

pre 3 godine

zapenili kao da živimo u Pakistanu. ovde ima manje od 10 silovanja godišnje. i jedno je mnogo, ali ne znam zašto nekome odgovara da ubedi ljude u to da živimo u kulturi koja gaji silovatelje i favorizuje silovanje?

Botonator

pre 3 godine

Srbija je toliko uspešna, da nemamo problema, jedino par silovanih polu glumica. Ali daj njima da se bavimo, pošto problema nemamo. Ma Švajcarci bi nam pozavideli.

Јабучило

pre 3 godine

Muškarac mora da bude pažljiv, odgovoran, dosledan, zreo, samo tako brak ide dobrim putem. Stari su rekli- " Dogovor kuću gradi"
Na žalost, budale i paprati neće izumreti nikada.
I da, da pomenem, u braku sam srećnom i skladnom 31 godinu......
(Stevaaan, 12. april 2021 11:00)

А жена не мора?

Rilikiki

pre 3 godine

Ovo je totalno pogrešno postavljanje teza.
Pa nekom je više privlačna duga od kratke suknje, tako da je teško naći šablon kako devojka da ne privuče potencijalnog silovatelja.
Silovatelj je po svim kriterijumima poremećen um. A žene i muskarci(da i oni mogu biti napastvovani) treba da se podstaknu da sve odmah prijave.
Da bi se to desilo, svako ko osudi bilo koju stranu pre zvanične presude treba da bude procesuiran. Sud treba da bude brz i da strogo kažnjava.

dupli standardi

pre 3 godine

Lako je Azdejkoviću da se uzdrži od šetanja gole žene ispred nosa, da mu neko ponudi gimnastičare u helankama, skočio bi na njih ko oparen...

LGBT osoba

pre 3 godine

A čemu isticanje toga da si drugačiji. Meni stvarno nije jasno odakle ovakva potreba kod bilo koga.
(kekw, 12. april 2021 11:11)

Dakle i zene koje farbaju kosu se isticu? A zene koje recimo stave dublji dekolte i isticu da su drugacije od onih sa manjim grudima? Jel vam smetaju ljudi druge boje, posto se isticu da su drugaciji? Ili to ne smeta vec samo smeta LGBT zastava? Ili ste samo zesci homofob ili latentni homoseksualac? Samo pitam i naglas razmisljam...

Molim da mi objavite komentar i ne ucutkujete nas lgbt ljude koji isto placamo poreze ovoj drzavi isto kao i svi a tretiramo se kao gradjani treceg reda sto se tice prava.

Ttt

pre 3 godine

A da njega neko siluje jer ima dugačak jezik i kratku pamet pa da mu pokaže ko tu ima moć i ko dominira? Da li bi i onda sve to bilo u redu, ćutao bi i sam bi bio kriv?

Djole

pre 3 godine

Ja, ako mi dodje do seksa, i pipnem moju zenu seksualno, i ona kaze nemoj zagorece rucak. Momentalno prekidam, jer necu da joj pokvarim zaprsku. Al ako je meni do seksa a ona nece, onda kad ona bude tela ja ju kazem idi kod kod komsije na kafu, i placas za struju, vodu, komunalno i za porez pola godine.

Žika bravar

pre 3 godine

Leto, toplo vreme, temperatura oko 30°, momak i devojka izašli u zoo vrt.

Oboje se obukli ležernije, devojka provokativno. Prolaze pored kaveza sa gorilom.

Kaže momak devojci "Prođi pored kaveza, vrcni guzom. Ne brini, majmun je u kavezu".
Devojka ga posluša. Vrcnula guzom, majmun se uzbudio.
Opet će momak "Skini se gola. Meni stalno pričaš kako si egzibicionista".
Devojka će "Jel si normalan? Ljudi gledaju"!
Devojka se malo nećkala, pa se ipak skinula gola.
Majmun se jako uzbudio, zgrabi devojku, i poče da se sexa s njom.
Devojka poče da viče "Dragi, šta ću sad? Ovaj ne odustaje"!
Momak joj odgovori "Reci mu da te boli glava i da ne znači NE"!

stagod

pre 3 godine

Nikad cuo za lika nit video njegov video, al svaka cast, sve sto je rekao ima smisla. Ako se prodajes za kintu, ili limenku kole, ne ocekuj knjizevno vece

antihrist

pre 3 godine

"Tako lepo, kaze ne i to je to, muz neka se sam snadje. Niko nikome ne duguje seks, to prvo da se shvati pa onda mozemo o drugim stvarima."
(Jugram Haschwalth, 12. april 2021 11:16)

I tako, moze da se snadje. Ok. i tada, a i ubuduce. No problem. Onda to znaci, da vise ne moze da ga optuzi za prevaru u braku. Ako dobro shvatam... ili ipak moze?

Bojan

pre 3 godine

A čemu isticanje toga da si drugačiji. Meni stvarno nije jasno odakle ovakva potreba kod bilo koga.
(kekw, 12. april 2021 11:11)

Ne moraš da razumeš i niko ti nije dužan objašnjenje. Tvoje "razumevanje" nečijeg ponašanja nema nikakvog uticaja na to da li je nasilje prema toj osobi prihvatljivo ili nije.

Ron Vizli

pre 3 godine

@kekw

A na tebe to utice kako tacno? Samo ti gledaj svoja posla, nek svako istice sta god zeli dok ne siri mrznju. Ako hoces iste ljude, idi u Severnu Koreju, obuci kombinezon i eto lepote.

Marijana

pre 3 godine

Ti kojekakvi kvazi likovi nisu kako treba. Njih neko plaća da truju i zaglupljuju te mlade ljude. A roditelji nek se zapitaju kakve jutjubere im deca prate. Evo ovakve, i ti će sutra kad gledaju te jutjubere da budu muževi, i žene, i uzori svojoj deci..a naučiće šta, da treba da siluju žene, a žene dauče da je to ok. Užas.

kekw

pre 3 godine

"Kao gej muškarac imam pravo da nosim zastavu duginih boja, ali time povećavam rizik da mi se desi nasilje"

A čemu isticanje toga da si drugačiji. Meni stvarno nije jasno odakle ovakva potreba kod bilo koga.

Llilla

pre 3 godine

Evo ga jos jedan zenomrzac. Ajte navalite da vidimo koliko vas ima. Da vidimo da li ono sto ti mislis da govore feministkinje zaista stoji.

Stevaaan

pre 3 godine

Žalosno je, mnogo žalosno što pojedini muskarci imaju mogućnost da javno saopštavaju svoje stavove, misli.....
Još je zalosnije sto takvih ima i danas u 21. veku, zaostalih, zatucanih.
Čitam komentare kada neka zena prijavi muskarca za nasilje ili tek ako ga nekako povredi( ùglavnom posle godina i godina zlostavljanja) odmah se javljaju muškarčine sa porukama kako je sve iscenirano, kako sada zena moze muza da optuži za nasilje kad god poželi i bez osnova i na kraju kako su i muškarci jadni i izloženi nasilju. Vise nego zalosno, ima sigurno i takvih slučajeva, ali je procenat zanemarljiv.
Muškarac mora da bude pažljiv, odgovoran, dosledan, zreo, samo tako brak ide dobrim putem. Stari su rekli- " Dogovor kuću gradi"
Na žalost, budale i paprati neće izumreti nikada.
I da, da pomenem, u braku sam srećnom i skladnom 31 godinu......

Jugram Haschwalth

pre 3 godine

Kako bre zena u braku da odbija seks ako muz to zeli, pa nema smsila?
(Leka dukadjin, 12. april 2021 10:31)

Tako lepo, kaze ne i to je to, muz neka se sam snadje. Niko nikome ne duguje seks, to prvo da se shvati pa onda mozemo o drugim stvarima.

pazzo

pre 3 godine

Aj da se nadjemo negdje na sredini. Bolesno jes da neko opravdava silovanje i svako treba da odgovara ,ali nazalost postoji ali jel majke i očevi vide na šta ima lice djevojčice od 15,16 godina da ne pričam o starijima ,da ne pričamo kakve slike imaju na mobitelu,kakve slike javno objave da ne pričamo o onlyfans i sličnim sajtovima ,pa o tome da prodaju svoje slike i klipove. Policija da radi svoj posao ,ali i roditelji preventivno

politikolog amater

pre 3 godine

Treba razlikovati šta je ponašanje na koje neko ima pravo u odnosu na rizično ponašanje.

Svi imaju pravo da idu u rulju ili se šetaju noću po nebezbednom delu grada. I gej, i polu-gola žena i osoba sa ogromnim i skupim satom/mobilnim telefonom. To su njihova neosporna prava.

Isto tako, u ovom slučaju, to je rizično ponašanje, jer oni mogu biti povređeni/opljačkani u toj istoj rulji. I to je naravno nezakonito, ali isto tako, nažalost, vrlo verovatno. Zbog toga je to rizično ponašanje.

Čak i sud prepoznaje rizično ponašanje u nekim slučajevima. Ako je vlasnik ostavio otključan stan i on je opljačkan, verovatno neće imati pravo na osiguranje jer se smatra da snosi deo krivice za kradju.

Miloš

pre 3 godine

Sve se skoro slažem sa gospodinom, osim onog da žena ima prava da se šeta polugola. I to se slažem, samo što je rekao Nixa, nije pitanje prava, pitanje je bezbednosti. To kao da se šetaš sa upaljenom šibicom po benzinskoj pumpi. Tako je danas. Normalno da treba da težimo tome da to ne bude pitanje bezbednosti.

E sada, na stranu da li je dobro, lepo, kultrurno, produktivno, kontraproduktivno takvo oblačenje. To je sasvim druga tema.

balkanoid

pre 3 godine

Naravoucenije je bilo cuvaj se i Bog ce te cuvati.

I ja bih hteo nocu slobodno da setam ulicama Bogote ili Karakasa, nisam ja kriv sto moze neko da me opljacka, nego pljackasi.

budala ima i treba se cuvati, to je bila poenta.

Drug kontraš

pre 3 godine

Kakvo crno rizično ponašanje?
Recimo da devojke prestanu da se "šetaju polu-gole", onda će biti zašto je nosila suknju, možda joj je dekolte bio prevelik, tesne joj pantalone, vidi joj se kosa i članak na nozi joj je go...

I onda se žene zamotaju od glave do pete zbog šačice primitivaca i manijaka.
Jel to normalno?

Zar nije bolje uvesti recimo za silovanje 10 godina zatvora bez mogućnosti skraćenja kazne plus kastracija (za pokušaj 5 godina) pa da se zene oblače kako žele i idu gde žele?

PS. Isto važi i za "opasne krajeve". Izbegavaćemo ih dok ceo grad ne postane "opasan kraj" i šta onda?

Trt

pre 3 godine

I to se slažem, samo što je rekao Nixa, nije pitanje prava, pitanje je bezbednosti. To kao da se šetaš sa upaljenom šibicom po benzinskoj pumpi.
(Miloš, 12. april 2021 10:51)

Ako prihvatamo da je tako, prihvatamo da je normalno da neki muškarci imaju inteligenciju i samokontrolu benzina; što znači da je apsolutni prioritet da se takvi obezbede zatvaranjem u odgovarajuće rezervoare, umesto da slobodno teku ulicama.

muškarac, koji nije prećutao

pre 3 godine

Ne znam graditi društvo gde je običan muškarac uništen i očekivati bezbednost žena na nekom najvišem nivou je besmisleno.

To je otprilike priča kad jedna drugarica pričala, zasićena Srbijom ajmo po ovim zemljama trećeg sveta.
I šta ja kao mušksrac idem u Siriju i očekujem sve najbolje. Ili u Afriku da sadim papriku. Ne ide to tako u životu.

Običan mušksrac koji je većina u Srbiji, koji nije nikakav silovatelj, mrzitelj žena, i sve uvrede koje već idu mesecima, nema veze, posledice su vec tu. Običan muškarac će okretati ledja problemima žene u svremenom društvu, biće ga baš briga.
Tako stoje stvari u Srbiji.

A što se tiče autora, već kad se žali kad ima mnogo navijača za vreme utakmice u gradu. Može malo do Sirije da nam javi sa lica mesta kako je tamo. Najbolje iz grada Apela. I kad krene da nam javi da li je krenuo sa puškom, da znamo da li će bar sa malo šanše imati da se vrati.

Takav je i tekst autora, realnost je Srbiju napustila pre 40 godina i ko zna da li će se ikad vratiti.

kekw

pre 3 godine

da ne pričamo o onlyfans i sličnim sajtovima ,pa o tome da prodaju svoje slike i klipove. Policija da radi svoj posao ,ali i roditelji preventivno
(pazzo, 12. april 2021 11:18)

Kapiram da je gospodin sa svime upoznat iz ličnog ugla, nadam se kao roditelj nekog takvog, a ne kao druga strana.

Cica

pre 3 godine

Da li znate koliki je procenat silovanja od strane nepoznate osobe koja te saleti iz mraka, prebije i siluje? Zanemarljiv, mislim da je manje od 5%. Znate ko su silovatelji? Partneri, drugovi, kolege, komšije, profesori, rodjaci. Da, to su muškarci kojima okolina veruje, koji su divni, posvećeni, pravični, za okolinu. Za žrtvu sz monstrumi. I zato je žrtvi još teže. I ne radi se o rizičnom ponašanju, radi se o bolesnim glavama koji su pogrešno shvatili da na nešto imaju pravo, a nemaju. Prestanite da pričate o rizičnom ponašanju, rizične su samo bolesne glave.

Ra

pre 3 godine

zapenili kao da živimo u Pakistanu. ovde ima manje od 10 silovanja godišnje. i jedno je mnogo, ali ne znam zašto nekome odgovara da ubedi ljude u to da živimo u kulturi koja gaji silovatelje i favorizuje silovanje?

Djole

pre 3 godine

Ja, ako mi dodje do seksa, i pipnem moju zenu seksualno, i ona kaze nemoj zagorece rucak. Momentalno prekidam, jer necu da joj pokvarim zaprsku. Al ako je meni do seksa a ona nece, onda kad ona bude tela ja ju kazem idi kod kod komsije na kafu, i placas za struju, vodu, komunalno i za porez pola godine.

Дејан

pre 3 godine

Добру је паралелу нашправио. Да се сад прошетам у мајици дугиних боја Кнезом, нико ме не би дирао, можда би ме неко чудно гледао, а кад бих се тако шетао Аутокомандом на дан дербија онда бих врло вероватно добио батине. Треба разликовати право на нешто од ризичног понашања. Свако има право да носи звездин шал али ако такав дође на јужну трибину, онда је то чак и нека врста провокације.
Кад су девојке у пиотању, наравно да треба да се облаче како им је воља, али ако шаљу ласцивне слике неком типу, па оду са њим у пола ноћи колима на вожњу, оне свакако могу да кажу не, али се то њихово понашање своди на ризично, и носе део одговорности ако им се нешто деси, као и онај што са звездиним шалом дође на југ.

Žika bravar

pre 3 godine

Leto, toplo vreme, temperatura oko 30°, momak i devojka izašli u zoo vrt.

Oboje se obukli ležernije, devojka provokativno. Prolaze pored kaveza sa gorilom.

Kaže momak devojci "Prođi pored kaveza, vrcni guzom. Ne brini, majmun je u kavezu".
Devojka ga posluša. Vrcnula guzom, majmun se uzbudio.
Opet će momak "Skini se gola. Meni stalno pričaš kako si egzibicionista".
Devojka će "Jel si normalan? Ljudi gledaju"!
Devojka se malo nećkala, pa se ipak skinula gola.
Majmun se jako uzbudio, zgrabi devojku, i poče da se sexa s njom.
Devojka poče da viče "Dragi, šta ću sad? Ovaj ne odustaje"!
Momak joj odgovori "Reci mu da te boli glava i da ne znači NE"!

Botonator

pre 3 godine

Srbija je toliko uspešna, da nemamo problema, jedino par silovanih polu glumica. Ali daj njima da se bavimo, pošto problema nemamo. Ma Švajcarci bi nam pozavideli.

sofronije

pre 3 godine

Zar nije bolje uvesti recimo za silovanje 10 godina zatvora bez mogućnosti skraćenja kazne plus kastracija (za pokušaj 5 godina) pa da se zene oblače kako žele i idu gde žele?

PS. Isto važi i za "opasne krajeve". Izbegavaćemo ih dok ceo grad ne postane "opasan kraj" i šta onda?
(Drug kontraš, 12. april 2021 12:01)

A sta ako se dokaze da sam nepravedno optuzen, da sam isto tako na pravdi Boga kastriran i da nemam mogucnosti da imam dece zbog laznih optuzbi? Da li ces i tada zahtevati tako rigorozne kazne za pocinioce? Sta, da joj izvadimo matericu da ne moze ni ona da radja ili sta je po tebi ekvivalent toj kazni? Aspolutno je nedopustivo da za tesko dokaziva dela koja se uglavnom svode na rekla kazala bude na necijoj slobodnoj volji da donosi toliko stroge presude... OK, ako ima materijalnih dokaza, onda kaznjavaj, kastriraj, radi sta hoces ali na necije izjave o desavanjima od pre desetak godina i to igrom slucaja uglavnom umetnica kojima treba reklama jer eto upravo pisu knjigu ili snimaju novi film, izvini ali smesno je... I da je srece da taj Lecic moze da tuzi ponaosob svakog ko ga je razvlacio po medijima (ali ne moze jer se krijete iza pseudonima), a pocev od Mire Karanovic kojoj nije smetalo kada je Goran Jevtic silovao decaka, to joj nije bio problem da vise ne glumi sa njim, ali na "rekla kazala" reaguje na prvu...

Silvija

pre 3 godine

Na osnovu licnog iskustva sam primetila nesto u vezi sa zenomrscima. Velika vecina njih, iako mogu da imaju seks sa zenama, su latentni homoseksualci koji ne mogu da prihvate svoju seksualnost iz ko zna kojih razloga. I zato mrze zene jer su osudjeni na njih. Mnogo njih spava sa trans zenama koje nisu zavrsile tranziciju u postpunosti, imaju profile na raznim gej mrezama i ima seks sa muskarcima. Mislim da je i Nixa takav, naravno, pored toga, on ima jos i niz psihickih poremecaja. Uglavnom su takvi muskarci nasilni prema zenama, nijedan muskarac koji zaista voli i postuje zene ih nece tuci ili silovati. Naravno, ima jos raznih psihopata, ali u Srbiji, mislim da nasilje muskaraca prema zenama je povezano sa neprihvatanjem sopstevene seksualnosti. A i takvi su uglavnom prelosi u krevetu, pa to radja dodatnu frustraciju.

stagod

pre 3 godine

Nikad cuo za lika nit video njegov video, al svaka cast, sve sto je rekao ima smisla. Ako se prodajes za kintu, ili limenku kole, ne ocekuj knjizevno vece

Јабучило

pre 3 godine

Muškarac mora da bude pažljiv, odgovoran, dosledan, zreo, samo tako brak ide dobrim putem. Stari su rekli- " Dogovor kuću gradi"
Na žalost, budale i paprati neće izumreti nikada.
I da, da pomenem, u braku sam srećnom i skladnom 31 godinu......
(Stevaaan, 12. april 2021 11:00)

А жена не мора?

dupli standardi

pre 3 godine

Lako je Azdejkoviću da se uzdrži od šetanja gole žene ispred nosa, da mu neko ponudi gimnastičare u helankama, skočio bi na njih ko oparen...

Tex

pre 3 godine

Ovde se radi o pogrešnom tumačenju onoga što je ovaj tjuber zapravo želeo da poruči. Odeš li kod muškarca tako da on razume da želiš seks sa njim, on pođe na tebe, ti vičeš ne ali on ne stane, on je kriv. Ali kriv je pred sudom! To neće obrisati silovanje iz tvog života! Zato žene, naučite da ako zakon kaže da vaše ne će uvek značiti ne, grešite! Značiće na sudu, neće značiti silovatelju koji nasrće na tebe. Nekada su majke savetovale ćerke da pored muškarca šetaju na korzou i igraju u kolu, ali da ne idu sa njim u mrak. U mraku zakon ne važi za muškarca kome testosteron udari u glavu! Ko se čuva i Bog ga čuva!

aca

pre 3 godine

Nixa, ti vezbas, imas super telo, i volis da oblacis stvari u kojima ce tvoji misici biti jos izrazeniji. To je super i ja mogu samo da ti zavidim na trbusnjacima a sta cemo ako naletis na neke dileje koji tvoj izgled dozive kao provokaciju i izlome te od batina jer zaboga on ima misice koje pokazuje i sigurno hoce da se bije? Hocemo i tad sa ovim "ne podrzavam nasilje ali nemoj vezbati, pusti stomak i budi stoka pa neces imati takvih problema"

Jovan

pre 3 godine

@A da neko ima bar malo mozga pa da pokusa da shvati sta je lik tacno hteo da kaze
(Sasa, 12. april 2021 15:27)

A posebna kategorija su ovi komentatori koji sa visine gledaju na plebs, koji nije pokusao da shvati ostroumnu kolumnu autora. Dok je eto taj komentator sve shvatio, ali nece da podeli sa nama to sto je on shvatio, a mi nismo, nego nas tera da se mucimo za nesto sto je on iz prve ukapirao. Nedostaje samo zavrsetak komentara sa "pametnom dosta", pa da se obalim sa stolice.

LGBT osoba

pre 3 godine

A čemu isticanje toga da si drugačiji. Meni stvarno nije jasno odakle ovakva potreba kod bilo koga.
(kekw, 12. april 2021 11:11)

Dakle i zene koje farbaju kosu se isticu? A zene koje recimo stave dublji dekolte i isticu da su drugacije od onih sa manjim grudima? Jel vam smetaju ljudi druge boje, posto se isticu da su drugaciji? Ili to ne smeta vec samo smeta LGBT zastava? Ili ste samo zesci homofob ili latentni homoseksualac? Samo pitam i naglas razmisljam...

Molim da mi objavite komentar i ne ucutkujete nas lgbt ljude koji isto placamo poreze ovoj drzavi isto kao i svi a tretiramo se kao gradjani treceg reda sto se tice prava.

neki tamo

pre 3 godine

i ja imam pravo da obucem partizanov dres i prodjem ulicom pored grupe zvezdinih navijaca, nista protivzakonito ne radim a dal je pametno to je drugo pitanje.

Dare

pre 3 godine

Tako lepo, kaze ne i to je to, muz neka se sam snadje. Niko nikome ne duguje seks, to prvo da se shvati pa onda mozemo o drugim stvarima.
(Jugram Haschwalth, 12. april 2021 11:16)

Apsolutno žena ima pravo da kaže NE u hiljadu od hiljadu slučajeva. Niko ne treba i ne može da je natera ni na šta, nikad. To treba da važi, a i važi bez izuzetka.

Sa druge strane, postoji nešto što se zove bračna obaveza. Jedno od supružnika ima puno pravo da, bez ikakvih posledica po svoje imovinsko stanje, traži razvod braka zbog neispunjavanja tih bračnih dužnosti.

Seks je fizička potreba. Ne možeš da me pod pretnjom oduzimanja dece i pola imovine držiš na silu zatočenim u braku u kojem nema seksa. To je to!

Mija

pre 3 godine

Kako ovaj piše ,žene nisu bića sa slobodnom voljom.Nesmeju da veruju na prijateljstvo i kolegijalnosti sa muškarcima.Čak bi bile krive i ako na ulicu pogledaju psihopatu,a njemu se učini da može.Očugledno poremećen um i po shvatanjima treba da je musliman koji bi da pokrije žene - možda da bi se on bolje video.Svašta se pročita i vidi na ovim društvenim mrežama,da se čoveku smuči.U pravo bila ova glumica što je ćutala toliko vremena i bojala se da će biti stavljena na stubu srama.S obzirom s kim imala posla izgleda da će nju da osude što je silovana.

antihrist

pre 3 godine

"Tako lepo, kaze ne i to je to, muz neka se sam snadje. Niko nikome ne duguje seks, to prvo da se shvati pa onda mozemo o drugim stvarima."
(Jugram Haschwalth, 12. april 2021 11:16)

I tako, moze da se snadje. Ok. i tada, a i ubuduce. No problem. Onda to znaci, da vise ne moze da ga optuzi za prevaru u braku. Ako dobro shvatam... ili ipak moze?

Ttt

pre 3 godine

A da njega neko siluje jer ima dugačak jezik i kratku pamet pa da mu pokaže ko tu ima moć i ko dominira? Da li bi i onda sve to bilo u redu, ćutao bi i sam bi bio kriv?

c.r.s.

pre 3 godine

Nisu zene te koje mogu da sprece nasilje nad zenama. Nedavno smo citali vest o tome da zene bivaju napadnute i u duksevima i farmerkama, nasilje nije pitanje garderobe.

Nasilje nad zenama je pitanje muskaraca,jer zene ne mogu nista vise da urade od onoga sto rade.

Zakopcavaju se do grla, ne prolaze same mracnim ulicama usred noci, nose kljuceve izmedju prstiju kad idu od auta do stana, prave se da pricaju s nekim telefonom kada same idu ulicom, jave se drugaricama gde su i kada su krenule.

I nasilje se i dalje desava. Zene su uradile sta su mogle. Sada je ipak red na muskarce.

Nemanja

pre 3 godine

(Dare, 12. april 2021 12:06)

Samo u jednoj stvari si se zeznuo, dečko. To što žena neće da spava s tobom ti ne daje nikakva dodatna prava pri razvodu, imovinu i decu delite svejedno.

Rilikiki

pre 3 godine

Ovo je totalno pogrešno postavljanje teza.
Pa nekom je više privlačna duga od kratke suknje, tako da je teško naći šablon kako devojka da ne privuče potencijalnog silovatelja.
Silovatelj je po svim kriterijumima poremećen um. A žene i muskarci(da i oni mogu biti napastvovani) treba da se podstaknu da sve odmah prijave.
Da bi se to desilo, svako ko osudi bilo koju stranu pre zvanične presude treba da bude procesuiran. Sud treba da bude brz i da strogo kažnjava.

Ron Vizli

pre 3 godine

@kekw

A na tebe to utice kako tacno? Samo ti gledaj svoja posla, nek svako istice sta god zeli dok ne siri mrznju. Ako hoces iste ljude, idi u Severnu Koreju, obuci kombinezon i eto lepote.

Bojan

pre 3 godine

A čemu isticanje toga da si drugačiji. Meni stvarno nije jasno odakle ovakva potreba kod bilo koga.
(kekw, 12. april 2021 11:11)

Ne moraš da razumeš i niko ti nije dužan objašnjenje. Tvoje "razumevanje" nečijeg ponašanja nema nikakvog uticaja na to da li je nasilje prema toj osobi prihvatljivo ili nije.

drvobradi

pre 3 godine

@Leka dukadjin
Tako lepo, kaze ti ne. Sta ces ti da radis sa tom informacijom je vec drugo pitanje. Ako ti odgovor nije zadovoljavajuci, resenje je razvod, masturbacija, varanje, sta god, samo nasilje ne. Ali ako ne funkcionisete u svim sferama, ne znam ni zbog cega ste zajedno.

Drug kontraš

pre 3 godine

Pa valjda je poenta da se promeni svest i pooštri zakon kako niko ne bi bio napadnut, a ne da se svi sklanjaju od siledžija a žene idu pokrivene od glave do pete.

Boj se ovna, boj se govna, a kada ću živeti?

balkanoid

pre 3 godine

@Trt

Apsolutno je tako... pojedini muskarci i zene su spremni i da ubiju, da kradu, da lazu... Ali li to je karakteristika ljuskog drustva, cak i ako je takvih samo 5%, ima ih.

Samo sto ovo nije idealan svet u kome mozemo odmah da prepoznamo ubicu, lazova, silovatelja. Zbog toga postoje pravnici, psiholozi, policija.

Marijana

pre 3 godine

Ti kojekakvi kvazi likovi nisu kako treba. Njih neko plaća da truju i zaglupljuju te mlade ljude. A roditelji nek se zapitaju kakve jutjubere im deca prate. Evo ovakve, i ti će sutra kad gledaju te jutjubere da budu muževi, i žene, i uzori svojoj deci..a naučiće šta, da treba da siluju žene, a žene dauče da je to ok. Užas.