Sreda, 17.02.2021.

11:37

Dua Lipa čestitala nezavisnost Kosova: "Ponosna na sve ono što ćemo tek postići"

Izvor: B92

Dua Lipa èestitala nezavisnost Kosova: "Ponosna na sve ono što æemo tek postiæi" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

133 Komentari

Sortiraj po:

Krajko

pre 3 godine

Pomenuta propaganda oko manjinskih prava jeste preterivanje, ali takve mere su zapravo decenijama primenjivane nad Srbima u Albaniji. Sada su uglavnom promenjenih imena i prezimena ,a mali broj njih uopste poznaje svoje poreklo, jezik, korene...

Kad tad stigne te kazna za ne djela

pre 3 godine

Srbi i te kako imaju svetske zvezde na muziku ali ne i mafiju koja soji iza njih jer ovde ti ne treba talenat i umijece pjevanja vec neko ko ulaze puno prljavog novca

Mila

pre 3 godine

@besnik
Bio je moj suprug na "Kosovo i Metohija", sve je tačno što sam napisala. Imate najgori standard na planeti i dolazite da se lečite u Beograd jer nemate nikakve lekare i bolnice. 70 dolara mesečno vam je prosečan mesečni dohodak po glavi stanovnika, sve što se ukrali od Srbije je upropašćeno i unakaženo jer su vam političari pokrali. A ti samo glasaj za njih i šamaraj po tuđim forumima, narod ti iz bede neće izaći

glupača

pre 3 godine

Ha ha ha! Ponosna s drugog kraja sveta, poput svih gastarbajtera. Lako je biti ponosan iz Britanije. Isto ko što je našim junačinama lako da budu ponosne patriote iz Beograda. Idi pa živi na Kosovu, pa da vidim na šta bi bila ponosna.

sempervivum

pre 3 godine

Jedina tri poznata brenda Albanaca:
- Albanska mafija
- Albanski konjak
- Dua Lipa (zapravo, za nju sam čuo tek nedavno - na ovom sajtu)

Ne znam dalje... mislim i Enver Hodža je poznat, ali po bunkerima.

PropaganDua Lipa

pre 3 godine

Na wikipedia stranici o njoj na engleskom gomila priča o srpskoj hegemoniji na Kosovu, o tome kako je njena jadna porodica bežala od proganjanja, kako njen deda nije mogao da pohađa nastavu na maternjem jeziku u Prištini jer je SFRJ zabranila albanski jezik, itd.

Ne znam šta je od svega toga istina ali želim da saznam. Da li je tačno da su naši proganjali njihove? Ima li ko stariji da se seća kako je sve bilo i da nam objasni? Ali objektivno da nam objasni. Neću da slušam ni njihovu ni našu propagandu. Hoću da ZNAM.

Hvala što ćete objaviti moj komentar.

MoNteNeGrIn

pre 3 godine

Stid me i osjecam transfer blama zbog izjave doticne, te njenog nepoznavanja istorije, bahatosti i krivljenja istine. Bas kao kad samo osjecao uzasan stid setajuci ulicama Beograda dok sam bio na studijama medicine (o svom trosku makar, a ne drzave Srbije) a Crna Gora je tih dana priznala Kosovo. Tj. Milo je priznao. Kasnije je vrsena neka anketa po kojoj cini mi se 92% gradjana se protivilo tome. Dzaba nam sve, motaju nas politicari kao marionete.

Kosovo je Srbija.

Pozdravi ispod Lovcena i hladnog Cetinja.

Ime-R

pre 3 godine

Određen broj Albanaca je tokom 1990-ih izbegao u London i dobio pomoć (kroz sistem socijalne pomoći) da započnu novi život. Mnogi od njih su bili prištinski intelektualci iz vremena komunizma.
Neki od njih su dobili socijalne stanove, nekada i u centralnim gradskim opštinama. Dešavalo se da njihova deca uspeju da upišu najbolje lokalne državne škole i odlično se snađu u životu. Posle svih nedaća kroz koje su prošli, jako su se trudili i iskoristili izuzetne prilike koje su dobili. Možda za razliku od lokalaca koji nisu to znali da cene. Verovatno bi i naši bili toliko uspešni da su se našli u Londonu u tim godinama, ali nema puno naših izbeglica tamo.
(Westminster, 17. februar 2021 17:31)
Prvo ne postoje prištinski intelektualci iz vremena komunizma već srpski i jugoslovenski jer su ih Jugoslavija i Srbija školovale.
Drugo ne govorimo o profesorki sa Kembridža već o pevačici koju gura albanska narko mafija koja je veliki problem i o kojoj se već godinama snimaju filmovi.
Znači nema potrebe da se ulepšava stvarnost, nastavili su da žive i rade kao na Kosovu, prvo socijalna pomoć, zatim kriminal, po neko je uspeo u sportu, trenuto otvaraju i barove po Britaniji i to je to ni I od intelektualne elite.
Čak su ih pre nekoliko godina rasterali

Solomon

pre 3 godine

@brza fotografija- bravo, od 1990 do 1999 svaki srbin koji je dao glavu, dao ju je uzalud, a sve zahvaljujuci politicarima, kakav god da je taj haradinaj, taci...oni su uzeli pusku u ruku i otisli u rat, otisli da se bore za nekakav svoj cilj, a svi dobro znamo gde su za vreme bombardovanja bili nasi politicari i njihovi sinovi, a na stranu to sto oni disu kao jedan, kada se radi o kosovu, albaniji, o njihovoj nekakvoj velikoj albaniji...dok kod nas vlada nesloga od 1940, sto kod njih tesko da ima politicar koji bi ugrozio "nezavisnost" kosova zarad svojih ciljeva, a kod nas ne postoji politicar koji ne bi ugrozio srbiju i njene interese zarad nekih svojih ciljeva!!!
(Huan Pablo Don Fernando, 17. februar 2021 17:46)
Da mi je tvoj mozak 24 sata da se odmorim.
Tači i Hardainaj nisu političari već teroristi koji žele da budu političari.
Drugo navedi mi i jednog političara u Srbiji koji ima više od 5% glasača da priznaje Kosovo.
Čeda Jovanović, Čanak i ostali su primer da u Srbiji postoji demokratija, što je na Kosovu nemoguća misija i na kraju pošto tvrdiš da su Albanci pobedili, reci mi ko je sada pobednik 76 godina od kraja WW-2, Jugoslavija ili Nemačka?
Misli o tome a trebalo bi da misle i Albanci prošle su tek 22 godine a njima više nije do proslave nezavisnosti, šta će biti za sledeće 22 godine?

istina

pre 3 godine

(strašno, 17. februar 2021 17:16)

Срби су малодушни.
Не знају да одбране своје идеале.
Српски идеали су Слобода, Правда, Поштење и Истина.
Срби мисле да њихови идеали могу сами да победе Зло.
И ништа не раде за своје идеале.
То је трагична српска грешка.
Због које страдамо.

У борби Добра и Зла, Срби мисле да ће Добро сигурно да победи.
Зато што је Добро у српском Духу.
Срби искрено верују у победу човекољубља.
Али, нажалост, историја Срба то оповргава.
Срби страдају јер наивно верују.
И не бране своје идеале.
Чекају да се идеали сами остваре.

Ни Истина не може да победи, ако јој не помогнемо.
Ако не станемо уз њу снагом нашег Добра.
Победа долази упорним и доследним одбраном Истине.
И ту настаје наш велики проблем.
Срби немају упорности и доследности у одбрани Истине.
Срби су малодушни и лењи у одбрани Истине.
И зато нам се трагедије понављају.

JivaNS

pre 3 godine

Bilo bi super da se na Kosovu napravi vladavina prava, kao što Lipa, naivno, želi. Onda bi i Srbija na tom polju morala nešto da uradi, a da ne govorimo koliko bi to značilo Srbima, ostalim, zarobljenim dole.

kosovo

pre 3 godine

Црна рупа европе....... Окупиран део србије, зарад тренутног проктеторатА
(ИБАРСКА ЛАСИЦА, 17. februar 2021 14:12)
jesi ti nekada bio na kosovo

Luka- u perspektivi Lucas

pre 3 godine

Luka zašto spominješ Daru iz Jasenovca u kontekstu Dua Lipe?
Znam da je bolno pripadati narodu koji je jedini na svetu imao logore za decu, ali to nije razlog da mrziš, uvek možeš kao Lipa da kreneš stopama svojih sunarodnika i da postaneš Englez, Irac, Nemac.

savatije

pre 3 godine

Siptara je vec sve manje na Kosovu. Sto se na primer doticna ne doseli? Sami ne umeju da se organizuju a zapadni kolonisti svakako nisu zainteresovani da im obezbede neki sjajan zivot. Ono sto nam treba je strpljenje a ne da se juri za nekakvim instant resenjima. Kosovo je bilo nase i bice to opet pa makar cekali 50 godina. A NVO likovi i cedisti, znate vec sta mozete da mi uradite.

Washington

pre 3 godine

Ja ne znam ko ovo moze da slusa, em sto je muzika cisti pop tresh, em sto peva ova koja non stop ke**a po nama. Pa da je najbolja muzika svih vremena ne bi je slusao iz principa.

biba

pre 3 godine

To sto smo samo mi vaspitavano tako da je patriotozam los da ako volite svoju zemlju to znaci da ste zatucani itd za to nam niko nije kriv. Svi u prvi plan stavljaju zemlju iz koje su i narod kojem pripdaju, Amerikanci su ponosni Amerikanci, Britanci su ponosni Britanci, Hrvati, Albanci, Rusi... Samo smo mi nauceni da je sramota biti Srbin da ne treba to nigde da isticemo, ako Novak zapeva nasu himnu i pokaze zastavu odmah ga gledaju kao nekog primitivca itd. Problem je u nama samima.

Građenje budućnosti na temelju od ajvara...

pre 3 godine

Kad nemaš ni šahistu, a kamo li naučnika, pesnika, prosvetitelja, duhovnika... onda ti je glasnogovornik animir dama, koja je osim maskote albanaca i dobra maskota za pranje para od droge albanskoj mafiji... malo "ubrizgaš" love u animir damu, album, pesmica, ovo-ono, i glavna si faca.

Tako i mi da uzmemo ove iz rijaliti emisija, opet bi imali intelgentnije glasnogovornike od ove ajvar-dive.

Huan Pablo Don Fernando

pre 3 godine

narod koji svetu nije podario ni jednog naucnika, slikara, knjizevnika...mora da se ponosi dua lipom, ritom orom, sacirijem...

Dusko

pre 3 godine

Ovako... Ona se bori za "njihovu stvar" i tu ne mozemo nista promeniti, ali ona ima 60, 7 miliona pratilaca, a od toga je naših bar 700000. Nase devojke i momci joj i daju na znacaju.

Huan Pablo Don Fernando

pre 3 godine

@brza fotografija- bravo, od 1990 do 1999 svaki srbin koji je dao glavu, dao ju je uzalud, a sve zahvaljujuci politicarima, kakav god da je taj haradinaj, taci...oni su uzeli pusku u ruku i otisli u rat, otisli da se bore za nekakav svoj cilj, a svi dobro znamo gde su za vreme bombardovanja bili nasi politicari i njihovi sinovi, a na stranu to sto oni disu kao jedan, kada se radi o kosovu, albaniji, o njihovoj nekakvoj velikoj albaniji...dok kod nas vlada nesloga od 1940, sto kod njih tesko da ima politicar koji bi ugrozio "nezavisnost" kosova zarad svojih ciljeva, a kod nas ne postoji politicar koji ne bi ugrozio srbiju i njene interese zarad nekih svojih ciljeva!!!

Elgard

pre 3 godine

Srbiji su državnost čestitali, Kusturica, Goran Bregović, Bajaga, Bora Čorba, Stefan Milenković, i mnoge druge ličnosti koje traju decenijama na svetskom nivou.
Ovih par instant pevačica koje će trajati nekoliko sezona ne zaslužuju medijski prostor u Srbiji.

bruka

pre 3 godine

Za neverovati je da jedna teritorija koja je tako reći "polunezavisna" i koja slavi 13 godina iste ima više volje, želje i elana za samopromocijom nego zemlja koja je prekjuče slavila 217 godina od ustanka za oslobođenje i 196 godina od prvog ustava.
To je posledica obamrlosti duha, ali i lenjosti i kukavičluka gde svi očekuju da Putin, Vučić i već nzm ni ja ko dođe i reši sve probleme umesto nas.
A što se tiče Đokovića i sportista, nemojte se ništa čuditi. Jer šta očekivati od dece čiji roditelji više vole 29. novembar, nego 15. februar, a za svoju himnu i dan danas smatraju Hej Sloveni, a ne tamo neku himnu što pominje boga.

Kontras

pre 3 godine

@ Markinjo

Evo odakle. Albanci vec dugo "lobiraju"/placaju podrsku SAD, Velike Britanije i Nemacke. Svaka njihova porodica odvaja deo za albanske nacionalne interese. Otvaraju barove po zapadu, u Americi su Boston i Bronks njihovi.

Zene se strankinjama i guraju jos propagande. Takodje, preko medija. Propagandu forsiraju i preko pop pevacica cije su karijere takodje debelo placene kao karijera doticne Dua Lipe.

Srbi su se "osvestili" tek tokom zadnjih desetak godina. Krece polako i nase lobiranje, sto u Rusiji, sto na zapadu, sto u trecim zemljama, sto kroz nase ljude koji na internetu prezentuju srpsko vidjenje situacije.

Trebalo nam je i bombardovanje da shvatimo kako svet danas funkcionise. Da, kroz pare i interes, pre svega.

Jos je to slabasno i nije ni 20 posto albanske propagande. Ali, napreduje. S obzirom da nismo ranije skoro nista radili za srpske nacionalne interese i ovo je dobro. Korak po korak.

Svako od nas mora dati svoj doprinos za Srbiju. Inace, ima da nas nema kao nacije.

Objavite. Hvala.

Westminster

pre 3 godine

Objasnite mi "boom" albanskih pevačica koje dolaze iz Britanije? Ja bih rekao "meka moć" i propaganda...
(MARKINJO, 17. februar 2021 14:23)

Određen broj Albanaca je tokom 1990-ih izbegao u London i dobio pomoć (kroz sistem socijalne pomoći) da započnu novi život. Mnogi od njih su bili prištinski intelektualci iz vremena komunizma.
Neki od njih su dobili socijalne stanove, nekada i u centralnim gradskim opštinama. Dešavalo se da njihova deca uspeju da upišu najbolje lokalne državne škole i odlično se snađu u životu. Posle svih nedaća kroz koje su prošli, jako su se trudili i iskoristili izuzetne prilike koje su dobili. Možda za razliku od lokalaca koji nisu to znali da cene. Verovatno bi i naši bili toliko uspešni da su se našli u Londonu u tim godinama, ali nema puno naših izbeglica tamo.

Ala

pre 3 godine

Nismo ni svesni koliko nam dobro čine ove albanske pevačice. One su idoli mladim albanskim devojkama, a to znači da nema više da rađaju po desetoro dece nego će se ugledati na njih. Znači provod, droga, materijalizam...
Vec sad je natalitet na kosovu drastično pao a tek će!

besnik

pre 3 godine

Mila
To sto pricas da na Kosovo dohodak je 70 dolara, obicna je izmisljotina. Plate na Kosovo su otprilike 15-20% vece nego u Srbiju. Zivotni standard je kudikamo mnogo bolji nego u Srbiju. Ja sam iz Kosova, imao sam priliku u zadnjih 2-3 godine nekoliko puta da idem za Beograd. Grad Beograd moze da se pohvali dobrom infrastrukturom, zaposlenoscu , dobre kuce. Cim kreces juzno od Beograda , 100 kilometara juznije, to je vec jadno i mizerija prava. Prava beda, video sam samo neke nove kuce. Otprilike 90% su stare kuce.Izgleda da je vreme stalo od pre 30 godina i da se nije nista radilo. Pusta sela , stare kuce, vise lici na nekakav nadrealan film. Na zalost. Za razliku od toga, na Kosovo preko 95% su novo sagradjene kuce posle 1999.Standard obicnih ljudi na Kosovo, je neuporedivi bolji nego u Srbiju ( izuzetak su Beograd i Vojvodina).. Izvoli, dodji na Kosovo i uveri se sama.

ivan

pre 3 godine

E moji Srbi... Njen marketing dobija na značaju više nego svi naši... Alo bre... Dokle više... Šta činimo da se čuje istina... Apsolutno ništa ili veoma malo i posle nam krivi drugi... Žašto joj neko od naših poznatih ne odgovori... Svi čuvaju svoje guzice i misle samo na pare... I izigravaju patriote... Bruka... Dokle bre više, dokle?

Luka

pre 3 godine

Zanima me samo da li će je redatelj "Dare" Antonijević tužiti jer je možda ovime negirala i nekakav holokaust nad nedužnim Srbima i dovela u pitanje njegovo remek dijelo? Pitam za prijatelja.

kD

pre 3 godine

@edgar
A kada je neki od nasih sportista svetakog kalibra promobisao sprsko Kosovo (osim Čavića)? Novak to nikada nije uradio, na primer. A ova nakaza sa cenovnikom svojih usluga to redovno cini kako bi propagirala kosovo kao deo velike albanije.

Edgar

pre 3 godine

Стефан, није у питању борба и победа већ начин.
Да ли би ти славио дан Нацистичке Немачке да је Хитлер успео да победи?

miki

pre 3 godine

Srbija je sve jaca, a za njih nema nade dok se vrate u okvire uredjene i jake zemlje... Mi bez njih idemo napred, a oni stoje i cekaju da ih mi priznamo... Za nas su samo okupirana teritorija koja je ce biti vracena kad tad! Mi bar imamo najbolju istorijsku pouku da nas ni 500 godina turaka nije izbrisalo, a danasnja granica im je tamo gde je srpski top zakucao! Dok god svaki Srbin zna da je srpski sin ubio Murata i da je za slobodu srpski knez polozio glavu na Kosovu i Metohiji za slobodu i svetu srpsku zemlju NEMA BRIGE DA CE OPET BITI NASE!

Eh, kad "uzme" srpsko ime - Lipa

pre 3 godine

Priča se i da se "bori" za ženska prava svojih sunarodnica, ma svih muslimanki, općenito.
Kaže - čim prije treba da postanu pevaljke, makar u Švajcarskoj za početak...

marina

pre 3 godine

jel ima tamo u Americi neki ugledni Srbi koji bi stali u odbranu istine i krenuli na potpuno isti nacin da sire propagandu?
hteli mi to priznati ili ne ovakvi tipovi kao sto je gore predmetna dama ima moc da siri propagandu jer je ona idol. da li ce se neko zapitati da li je to istina ili nije naravno nece jer je to rekla neka dua lipa. koja se usput slusa usred Bg-a sasvim opusteno. Zato je moje pitanje zasto se ne nadje neko u toj istoj americi a verujem da postoji i ne krenu da rade ono sto Siptari rade vec 100 godina unazad. Koga briga da li je ona pismena ili nije ona je Dua Lipa i njoj se veruje.

Sale

pre 3 godine

Jake su medijske kuce zapadne evrope i amerike, najjace na svetu. Iz njihove perspektive mi smo agresori i to se jako promovise. Istocnjacki mediji govore suprotno, ali nisu toliko jaki niti imaju toliki uticaj u svetu kao ovi. Pa i kod nas su najpopularniji mediji zapada, mi podrzavamo njihove programe i punimo im budzet iako oni rade na nasu stetu. Pitanje je samo koje medije ko prati. Nememo mi samo problem sa kampanjom protiv nas, imaju i Rusija, Kina probleme sa kampanjom protiv njih,zapad je dosadan kao komarac,uvek je otimao na finjaka pa i jos dobrovoljno da das, tako da nista cudno. Najjadnije su ove porobljene zemlje od strane zapada koje jedva sastavljaju kraj sa krajem a kao super im je.

Dejvid

pre 3 godine

Markinjo nema tu nikakve meke moći ali ima propagande.
Elem albanska mafija između ostalog otvara barove širom Evrope, gde dotične albanske pevačica nastupaju, zatim dolaze plaćene reklame, intervjui, i naravno kupljeni milioni pregleda na Jutjubu.
Za uzvrat dotične"zvezde" treba da se sete Kosova i Albanije s vremena na vreme.

Goran Sabac

pre 3 godine

Kad nemaju sportiste svetskog kalibra, naučnike, umetnike onda bar pevaljke da im čestitaju nezavisnost.
(Edgar, 17. februar 2021 15:33)

E bas su sportisti neko mu*o u poredjenju sa MTV pevaljkama. Gonjaci lopte vs. otvaracice usta - isti djavo. Mrtva trka...

Mikii

pre 3 godine

Ko je ova klempava?
(MilosRU, 17. februar 2021 14:20)

Devojka je preslatka. Fasisoidne izjave zatucanih Srba koje ovakve gluposti pogadjaju to nece promeniti :)

kooky

pre 3 godine

Hajde sad realno...Zašto dižete hype oko ove pevačice ? ...Jel zaista neko očekuje da će ona, kao pripadnica Albanskog naroda rođena na Kosovu i Metohiji, napisati nešto poput ovoga:

Živela Srbija, ova samoproklamovano zemlja Kosovo je sramota za ceo svet i ja se stidim što sam odatle. I to što smo voljom velikih sila postali to što jesmo, umesto da se vratimo u sastav Srbije i širimo bratstvo i jedinstvo.

To se neće desiti, neće ni ćutati. Ima pravo, sad njeni rođaci imaju neku zemlju u kojoj ona nije živela. Isto bi se ponašali i mi.

Ne kapiram stvarno...

СТЕФАН

pre 3 godine

Разумљиво, и природно. Борили су се за своју државност деценијама, успели су у тој борби, него шта него ће да славе.
И ми славимо Дан Републике Српске, свако слави своју победу, побеђени нека размишљају где су грешили и које и какве шансе су пропуштали - што је Србија радила, нарочито од 1981. до 1999. године.

Branko

pre 3 godine

Kao pirocanac kada rece, sune kazi dragicka! Dragicka tata! Za malo ti kupim patuke!
Ponosna na buduce uspehe. Ipak kapa dole za patriotizam.

ИБАРСКА ЛАСИЦА

pre 3 godine

Црна рупа европе....... Окупиран део србије, зарад тренутног проктеторатА

Benny Hill

pre 3 godine

ona je rodjena u Pristini.casto boravila u Pristini posle rata...odrasla kod rodjaka i tetke...i prica Albanski ..normalno da se prisetila..isto kao i svi nasi gastarbajteri..koji su pobegli 90ih i oni isto!

Il

pre 3 godine

Osoba koja je jedva zavrsila osnovnu skolu i to u Pristini prica o istoriji i geopolitici...sve sto zna je ono sto joj je njen tata(propali roker Dukadjin) ispricao.Sad glumi zrtvu kako su njenog dedu zli Srbi terali da pise istoriju Kosova na "srpski nacin".

Mila

pre 3 godine

Oni su se izborili za šta su ginuli! Za šta su naši ginuli???
(Brza Fotografija, 17. februar 2021 14:04

Kosovo ima ubedljivo najgoru standard u Evropi i jedan od najgorih na svetu. Mesečni dohodak po stanovniku oko 70 dolara. Ako su se za to borili, onda ok. Oni su jednostavno prevareni.

stranger

pre 3 godine

Na Kosovu vlada korupcija, kriminal, nezaposlenost, ratni zlocinci ali niko od Albanaca ne pljuje Kosovo. Svaku priliku iskoriste da naglase ko su i odakle su. S druge strane, nasi, Jokica neku noc novinar pita kako se oseca nakon sjajne partije koju je pruzio u udarnom terminu za Srbiju, aludiravsi na to da ga je gledalo dosta zemljaka, odgovor Jokica je bio da je zadovoljan svojom igrom i da kao tim treba tako da nastave.
Djokovic je mogao posle nekog trijumfasad na AO da pomene da njegova zemlja slavi dan drzavnosti ovih dana. Ma kakvi. Ali njih dvojica su jos i dobri kad vidimo sta i kako govore lokalne zvezde tipa Balasevic, Sergej T., Djuricko...

Ćiribu-ćilibar

pre 3 godine

Dua Lipa? Ja znam za Duo Pegla, onu dvojicu što su pevali parodije na meksikanske pesme, kao "Mi imamos mnogos problemos" i tako to...a ovaj duet mi nije poznat.

Mikloš Salamander

pre 3 godine

Vidim sta ste postigli,za 22 godine kada ste se toboz oslobodili Srbije i Milosevica,najnerazvijenija ste zemlja u Evropi ubedljivo po svim parametrima,standard nula,nenormalno velika nezaposljenost,mito i korupcija izjeda te neke institucije koje postoje tamo,ljudska prava na nivou neke africke zemlje,ljudi beze odatle glavom bez obzira bilo sa su Srbi ili Albanci,e to ste postigli..

Slovenac

pre 3 godine

Doticna otvara fabriku ajvara na Kosovu, ili sta joj je u planu "za jos postici"? BTW, Srbi bi mogli od nje malo da naucite, kako se voli svoja zemlja. Znaci vece ljubavi "iz usta" nisam cuo, a realnost zaprljano i neuredjeno skoro sve, a jos i u smogu.

Rulet

pre 3 godine

Cestitam i ja Lipi Sretenje, Dan drzavnosti njene domovine Srbije. Preporucujem gledanje Dare iz Jasenovca o stradanju Srba na ovim prostorima kao i film o Kosarama.

Laki

pre 3 godine

Koja glupost...njen deda nije hteo da predaje da je Kosovo deo Srbije ..aljbanci..majstori propagande..da otmu tudje ,prisvoje manastire..po tome su najpoznatiji..naravno kriminal je broj jedan ..

ИБАРСКА ЛАСИЦА

pre 3 godine

Црна рупа европе....... Окупиран део србије, зарад тренутног проктеторатА

stranger

pre 3 godine

Na Kosovu vlada korupcija, kriminal, nezaposlenost, ratni zlocinci ali niko od Albanaca ne pljuje Kosovo. Svaku priliku iskoriste da naglase ko su i odakle su. S druge strane, nasi, Jokica neku noc novinar pita kako se oseca nakon sjajne partije koju je pruzio u udarnom terminu za Srbiju, aludiravsi na to da ga je gledalo dosta zemljaka, odgovor Jokica je bio da je zadovoljan svojom igrom i da kao tim treba tako da nastave.
Djokovic je mogao posle nekog trijumfasad na AO da pomene da njegova zemlja slavi dan drzavnosti ovih dana. Ma kakvi. Ali njih dvojica su jos i dobri kad vidimo sta i kako govore lokalne zvezde tipa Balasevic, Sergej T., Djuricko...

Mikii

pre 3 godine

Ko je ova klempava?
(MilosRU, 17. februar 2021 14:20)

Devojka je preslatka. Fasisoidne izjave zatucanih Srba koje ovakve gluposti pogadjaju to nece promeniti :)

Goran Sabac

pre 3 godine

Kad nemaju sportiste svetskog kalibra, naučnike, umetnike onda bar pevaljke da im čestitaju nezavisnost.
(Edgar, 17. februar 2021 15:33)

E bas su sportisti neko mu*o u poredjenju sa MTV pevaljkama. Gonjaci lopte vs. otvaracice usta - isti djavo. Mrtva trka...

Benny Hill

pre 3 godine

ona je rodjena u Pristini.casto boravila u Pristini posle rata...odrasla kod rodjaka i tetke...i prica Albanski ..normalno da se prisetila..isto kao i svi nasi gastarbajteri..koji su pobegli 90ih i oni isto!

Ala

pre 3 godine

Nismo ni svesni koliko nam dobro čine ove albanske pevačice. One su idoli mladim albanskim devojkama, a to znači da nema više da rađaju po desetoro dece nego će se ugledati na njih. Znači provod, droga, materijalizam...
Vec sad je natalitet na kosovu drastično pao a tek će!

СТЕФАН

pre 3 godine

Разумљиво, и природно. Борили су се за своју државност деценијама, успели су у тој борби, него шта него ће да славе.
И ми славимо Дан Републике Српске, свако слави своју победу, побеђени нека размишљају где су грешили и које и какве шансе су пропуштали - што је Србија радила, нарочито од 1981. до 1999. године.

kooky

pre 3 godine

Hajde sad realno...Zašto dižete hype oko ove pevačice ? ...Jel zaista neko očekuje da će ona, kao pripadnica Albanskog naroda rođena na Kosovu i Metohiji, napisati nešto poput ovoga:

Živela Srbija, ova samoproklamovano zemlja Kosovo je sramota za ceo svet i ja se stidim što sam odatle. I to što smo voljom velikih sila postali to što jesmo, umesto da se vratimo u sastav Srbije i širimo bratstvo i jedinstvo.

To se neće desiti, neće ni ćutati. Ima pravo, sad njeni rođaci imaju neku zemlju u kojoj ona nije živela. Isto bi se ponašali i mi.

Ne kapiram stvarno...

Sale

pre 3 godine

Jake su medijske kuce zapadne evrope i amerike, najjace na svetu. Iz njihove perspektive mi smo agresori i to se jako promovise. Istocnjacki mediji govore suprotno, ali nisu toliko jaki niti imaju toliki uticaj u svetu kao ovi. Pa i kod nas su najpopularniji mediji zapada, mi podrzavamo njihove programe i punimo im budzet iako oni rade na nasu stetu. Pitanje je samo koje medije ko prati. Nememo mi samo problem sa kampanjom protiv nas, imaju i Rusija, Kina probleme sa kampanjom protiv njih,zapad je dosadan kao komarac,uvek je otimao na finjaka pa i jos dobrovoljno da das, tako da nista cudno. Najjadnije su ove porobljene zemlje od strane zapada koje jedva sastavljaju kraj sa krajem a kao super im je.

Dejvid

pre 3 godine

Markinjo nema tu nikakve meke moći ali ima propagande.
Elem albanska mafija između ostalog otvara barove širom Evrope, gde dotične albanske pevačica nastupaju, zatim dolaze plaćene reklame, intervjui, i naravno kupljeni milioni pregleda na Jutjubu.
Za uzvrat dotične"zvezde" treba da se sete Kosova i Albanije s vremena na vreme.

besnik

pre 3 godine

Mila
To sto pricas da na Kosovo dohodak je 70 dolara, obicna je izmisljotina. Plate na Kosovo su otprilike 15-20% vece nego u Srbiju. Zivotni standard je kudikamo mnogo bolji nego u Srbiju. Ja sam iz Kosova, imao sam priliku u zadnjih 2-3 godine nekoliko puta da idem za Beograd. Grad Beograd moze da se pohvali dobrom infrastrukturom, zaposlenoscu , dobre kuce. Cim kreces juzno od Beograda , 100 kilometara juznije, to je vec jadno i mizerija prava. Prava beda, video sam samo neke nove kuce. Otprilike 90% su stare kuce.Izgleda da je vreme stalo od pre 30 godina i da se nije nista radilo. Pusta sela , stare kuce, vise lici na nekakav nadrealan film. Na zalost. Za razliku od toga, na Kosovo preko 95% su novo sagradjene kuce posle 1999.Standard obicnih ljudi na Kosovo, je neuporedivi bolji nego u Srbiju ( izuzetak su Beograd i Vojvodina).. Izvoli, dodji na Kosovo i uveri se sama.

Il

pre 3 godine

Osoba koja je jedva zavrsila osnovnu skolu i to u Pristini prica o istoriji i geopolitici...sve sto zna je ono sto joj je njen tata(propali roker Dukadjin) ispricao.Sad glumi zrtvu kako su njenog dedu zli Srbi terali da pise istoriju Kosova na "srpski nacin".

kosovo

pre 3 godine

Црна рупа европе....... Окупиран део србије, зарад тренутног проктеторатА
(ИБАРСКА ЛАСИЦА, 17. februar 2021 14:12)
jesi ti nekada bio na kosovo

MoNteNeGrIn

pre 3 godine

Stid me i osjecam transfer blama zbog izjave doticne, te njenog nepoznavanja istorije, bahatosti i krivljenja istine. Bas kao kad samo osjecao uzasan stid setajuci ulicama Beograda dok sam bio na studijama medicine (o svom trosku makar, a ne drzave Srbije) a Crna Gora je tih dana priznala Kosovo. Tj. Milo je priznao. Kasnije je vrsena neka anketa po kojoj cini mi se 92% gradjana se protivilo tome. Dzaba nam sve, motaju nas politicari kao marionete.

Kosovo je Srbija.

Pozdravi ispod Lovcena i hladnog Cetinja.

Rulet

pre 3 godine

Cestitam i ja Lipi Sretenje, Dan drzavnosti njene domovine Srbije. Preporucujem gledanje Dare iz Jasenovca o stradanju Srba na ovim prostorima kao i film o Kosarama.

Laki

pre 3 godine

Koja glupost...njen deda nije hteo da predaje da je Kosovo deo Srbije ..aljbanci..majstori propagande..da otmu tudje ,prisvoje manastire..po tome su najpoznatiji..naravno kriminal je broj jedan ..

marina

pre 3 godine

jel ima tamo u Americi neki ugledni Srbi koji bi stali u odbranu istine i krenuli na potpuno isti nacin da sire propagandu?
hteli mi to priznati ili ne ovakvi tipovi kao sto je gore predmetna dama ima moc da siri propagandu jer je ona idol. da li ce se neko zapitati da li je to istina ili nije naravno nece jer je to rekla neka dua lipa. koja se usput slusa usred Bg-a sasvim opusteno. Zato je moje pitanje zasto se ne nadje neko u toj istoj americi a verujem da postoji i ne krenu da rade ono sto Siptari rade vec 100 godina unazad. Koga briga da li je ona pismena ili nije ona je Dua Lipa i njoj se veruje.

Ime-R

pre 3 godine

Određen broj Albanaca je tokom 1990-ih izbegao u London i dobio pomoć (kroz sistem socijalne pomoći) da započnu novi život. Mnogi od njih su bili prištinski intelektualci iz vremena komunizma.
Neki od njih su dobili socijalne stanove, nekada i u centralnim gradskim opštinama. Dešavalo se da njihova deca uspeju da upišu najbolje lokalne državne škole i odlično se snađu u životu. Posle svih nedaća kroz koje su prošli, jako su se trudili i iskoristili izuzetne prilike koje su dobili. Možda za razliku od lokalaca koji nisu to znali da cene. Verovatno bi i naši bili toliko uspešni da su se našli u Londonu u tim godinama, ali nema puno naših izbeglica tamo.
(Westminster, 17. februar 2021 17:31)
Prvo ne postoje prištinski intelektualci iz vremena komunizma već srpski i jugoslovenski jer su ih Jugoslavija i Srbija školovale.
Drugo ne govorimo o profesorki sa Kembridža već o pevačici koju gura albanska narko mafija koja je veliki problem i o kojoj se već godinama snimaju filmovi.
Znači nema potrebe da se ulepšava stvarnost, nastavili su da žive i rade kao na Kosovu, prvo socijalna pomoć, zatim kriminal, po neko je uspeo u sportu, trenuto otvaraju i barove po Britaniji i to je to ni I od intelektualne elite.
Čak su ih pre nekoliko godina rasterali

Mila

pre 3 godine

Oni su se izborili za šta su ginuli! Za šta su naši ginuli???
(Brza Fotografija, 17. februar 2021 14:04

Kosovo ima ubedljivo najgoru standard u Evropi i jedan od najgorih na svetu. Mesečni dohodak po stanovniku oko 70 dolara. Ako su se za to borili, onda ok. Oni su jednostavno prevareni.

Huan Pablo Don Fernando

pre 3 godine

narod koji svetu nije podario ni jednog naucnika, slikara, knjizevnika...mora da se ponosi dua lipom, ritom orom, sacirijem...

savatije

pre 3 godine

Siptara je vec sve manje na Kosovu. Sto se na primer doticna ne doseli? Sami ne umeju da se organizuju a zapadni kolonisti svakako nisu zainteresovani da im obezbede neki sjajan zivot. Ono sto nam treba je strpljenje a ne da se juri za nekakvim instant resenjima. Kosovo je bilo nase i bice to opet pa makar cekali 50 godina. A NVO likovi i cedisti, znate vec sta mozete da mi uradite.

Luka- u perspektivi Lucas

pre 3 godine

Luka zašto spominješ Daru iz Jasenovca u kontekstu Dua Lipe?
Znam da je bolno pripadati narodu koji je jedini na svetu imao logore za decu, ali to nije razlog da mrziš, uvek možeš kao Lipa da kreneš stopama svojih sunarodnika i da postaneš Englez, Irac, Nemac.

Mikloš Salamander

pre 3 godine

Vidim sta ste postigli,za 22 godine kada ste se toboz oslobodili Srbije i Milosevica,najnerazvijenija ste zemlja u Evropi ubedljivo po svim parametrima,standard nula,nenormalno velika nezaposljenost,mito i korupcija izjeda te neke institucije koje postoje tamo,ljudska prava na nivou neke africke zemlje,ljudi beze odatle glavom bez obzira bilo sa su Srbi ili Albanci,e to ste postigli..

ivan

pre 3 godine

E moji Srbi... Njen marketing dobija na značaju više nego svi naši... Alo bre... Dokle više... Šta činimo da se čuje istina... Apsolutno ništa ili veoma malo i posle nam krivi drugi... Žašto joj neko od naših poznatih ne odgovori... Svi čuvaju svoje guzice i misle samo na pare... I izigravaju patriote... Bruka... Dokle bre više, dokle?

Westminster

pre 3 godine

Objasnite mi "boom" albanskih pevačica koje dolaze iz Britanije? Ja bih rekao "meka moć" i propaganda...
(MARKINJO, 17. februar 2021 14:23)

Određen broj Albanaca je tokom 1990-ih izbegao u London i dobio pomoć (kroz sistem socijalne pomoći) da započnu novi život. Mnogi od njih su bili prištinski intelektualci iz vremena komunizma.
Neki od njih su dobili socijalne stanove, nekada i u centralnim gradskim opštinama. Dešavalo se da njihova deca uspeju da upišu najbolje lokalne državne škole i odlično se snađu u životu. Posle svih nedaća kroz koje su prošli, jako su se trudili i iskoristili izuzetne prilike koje su dobili. Možda za razliku od lokalaca koji nisu to znali da cene. Verovatno bi i naši bili toliko uspešni da su se našli u Londonu u tim godinama, ali nema puno naših izbeglica tamo.

Huan Pablo Don Fernando

pre 3 godine

@brza fotografija- bravo, od 1990 do 1999 svaki srbin koji je dao glavu, dao ju je uzalud, a sve zahvaljujuci politicarima, kakav god da je taj haradinaj, taci...oni su uzeli pusku u ruku i otisli u rat, otisli da se bore za nekakav svoj cilj, a svi dobro znamo gde su za vreme bombardovanja bili nasi politicari i njihovi sinovi, a na stranu to sto oni disu kao jedan, kada se radi o kosovu, albaniji, o njihovoj nekakvoj velikoj albaniji...dok kod nas vlada nesloga od 1940, sto kod njih tesko da ima politicar koji bi ugrozio "nezavisnost" kosova zarad svojih ciljeva, a kod nas ne postoji politicar koji ne bi ugrozio srbiju i njene interese zarad nekih svojih ciljeva!!!

istina

pre 3 godine

(strašno, 17. februar 2021 17:16)

Срби су малодушни.
Не знају да одбране своје идеале.
Српски идеали су Слобода, Правда, Поштење и Истина.
Срби мисле да њихови идеали могу сами да победе Зло.
И ништа не раде за своје идеале.
То је трагична српска грешка.
Због које страдамо.

У борби Добра и Зла, Срби мисле да ће Добро сигурно да победи.
Зато што је Добро у српском Духу.
Срби искрено верују у победу човекољубља.
Али, нажалост, историја Срба то оповргава.
Срби страдају јер наивно верују.
И не бране своје идеале.
Чекају да се идеали сами остваре.

Ни Истина не може да победи, ако јој не помогнемо.
Ако не станемо уз њу снагом нашег Добра.
Победа долази упорним и доследним одбраном Истине.
И ту настаје наш велики проблем.
Срби немају упорности и доследности у одбрани Истине.
Срби су малодушни и лењи у одбрани Истине.
И зато нам се трагедије понављају.

Dusko

pre 3 godine

Ovako... Ona se bori za "njihovu stvar" i tu ne mozemo nista promeniti, ali ona ima 60, 7 miliona pratilaca, a od toga je naših bar 700000. Nase devojke i momci joj i daju na znacaju.

Slovenac

pre 3 godine

Doticna otvara fabriku ajvara na Kosovu, ili sta joj je u planu "za jos postici"? BTW, Srbi bi mogli od nje malo da naucite, kako se voli svoja zemlja. Znaci vece ljubavi "iz usta" nisam cuo, a realnost zaprljano i neuredjeno skoro sve, a jos i u smogu.

Washington

pre 3 godine

Ja ne znam ko ovo moze da slusa, em sto je muzika cisti pop tresh, em sto peva ova koja non stop ke**a po nama. Pa da je najbolja muzika svih vremena ne bi je slusao iz principa.

Branko

pre 3 godine

Kao pirocanac kada rece, sune kazi dragicka! Dragicka tata! Za malo ti kupim patuke!
Ponosna na buduce uspehe. Ipak kapa dole za patriotizam.

Kontras

pre 3 godine

@ Markinjo

Evo odakle. Albanci vec dugo "lobiraju"/placaju podrsku SAD, Velike Britanije i Nemacke. Svaka njihova porodica odvaja deo za albanske nacionalne interese. Otvaraju barove po zapadu, u Americi su Boston i Bronks njihovi.

Zene se strankinjama i guraju jos propagande. Takodje, preko medija. Propagandu forsiraju i preko pop pevacica cije su karijere takodje debelo placene kao karijera doticne Dua Lipe.

Srbi su se "osvestili" tek tokom zadnjih desetak godina. Krece polako i nase lobiranje, sto u Rusiji, sto na zapadu, sto u trecim zemljama, sto kroz nase ljude koji na internetu prezentuju srpsko vidjenje situacije.

Trebalo nam je i bombardovanje da shvatimo kako svet danas funkcionise. Da, kroz pare i interes, pre svega.

Jos je to slabasno i nije ni 20 posto albanske propagande. Ali, napreduje. S obzirom da nismo ranije skoro nista radili za srpske nacionalne interese i ovo je dobro. Korak po korak.

Svako od nas mora dati svoj doprinos za Srbiju. Inace, ima da nas nema kao nacije.

Objavite. Hvala.

Eh, kad "uzme" srpsko ime - Lipa

pre 3 godine

Priča se i da se "bori" za ženska prava svojih sunarodnica, ma svih muslimanki, općenito.
Kaže - čim prije treba da postanu pevaljke, makar u Švajcarskoj za početak...

biba

pre 3 godine

To sto smo samo mi vaspitavano tako da je patriotozam los da ako volite svoju zemlju to znaci da ste zatucani itd za to nam niko nije kriv. Svi u prvi plan stavljaju zemlju iz koje su i narod kojem pripdaju, Amerikanci su ponosni Amerikanci, Britanci su ponosni Britanci, Hrvati, Albanci, Rusi... Samo smo mi nauceni da je sramota biti Srbin da ne treba to nigde da isticemo, ako Novak zapeva nasu himnu i pokaze zastavu odmah ga gledaju kao nekog primitivca itd. Problem je u nama samima.

kD

pre 3 godine

@edgar
A kada je neki od nasih sportista svetakog kalibra promobisao sprsko Kosovo (osim Čavića)? Novak to nikada nije uradio, na primer. A ova nakaza sa cenovnikom svojih usluga to redovno cini kako bi propagirala kosovo kao deo velike albanije.

Ćiribu-ćilibar

pre 3 godine

Dua Lipa? Ja znam za Duo Pegla, onu dvojicu što su pevali parodije na meksikanske pesme, kao "Mi imamos mnogos problemos" i tako to...a ovaj duet mi nije poznat.

Elgard

pre 3 godine

Srbiji su državnost čestitali, Kusturica, Goran Bregović, Bajaga, Bora Čorba, Stefan Milenković, i mnoge druge ličnosti koje traju decenijama na svetskom nivou.
Ovih par instant pevačica koje će trajati nekoliko sezona ne zaslužuju medijski prostor u Srbiji.

Luka

pre 3 godine

Zanima me samo da li će je redatelj "Dare" Antonijević tužiti jer je možda ovime negirala i nekakav holokaust nad nedužnim Srbima i dovela u pitanje njegovo remek dijelo? Pitam za prijatelja.

Edgar

pre 3 godine

Стефан, није у питању борба и победа већ начин.
Да ли би ти славио дан Нацистичке Немачке да је Хитлер успео да победи?

JivaNS

pre 3 godine

Bilo bi super da se na Kosovu napravi vladavina prava, kao što Lipa, naivno, želi. Onda bi i Srbija na tom polju morala nešto da uradi, a da ne govorimo koliko bi to značilo Srbima, ostalim, zarobljenim dole.

Solomon

pre 3 godine

@brza fotografija- bravo, od 1990 do 1999 svaki srbin koji je dao glavu, dao ju je uzalud, a sve zahvaljujuci politicarima, kakav god da je taj haradinaj, taci...oni su uzeli pusku u ruku i otisli u rat, otisli da se bore za nekakav svoj cilj, a svi dobro znamo gde su za vreme bombardovanja bili nasi politicari i njihovi sinovi, a na stranu to sto oni disu kao jedan, kada se radi o kosovu, albaniji, o njihovoj nekakvoj velikoj albaniji...dok kod nas vlada nesloga od 1940, sto kod njih tesko da ima politicar koji bi ugrozio "nezavisnost" kosova zarad svojih ciljeva, a kod nas ne postoji politicar koji ne bi ugrozio srbiju i njene interese zarad nekih svojih ciljeva!!!
(Huan Pablo Don Fernando, 17. februar 2021 17:46)
Da mi je tvoj mozak 24 sata da se odmorim.
Tači i Hardainaj nisu političari već teroristi koji žele da budu političari.
Drugo navedi mi i jednog političara u Srbiji koji ima više od 5% glasača da priznaje Kosovo.
Čeda Jovanović, Čanak i ostali su primer da u Srbiji postoji demokratija, što je na Kosovu nemoguća misija i na kraju pošto tvrdiš da su Albanci pobedili, reci mi ko je sada pobednik 76 godina od kraja WW-2, Jugoslavija ili Nemačka?
Misli o tome a trebalo bi da misle i Albanci prošle su tek 22 godine a njima više nije do proslave nezavisnosti, šta će biti za sledeće 22 godine?

miki

pre 3 godine

Srbija je sve jaca, a za njih nema nade dok se vrate u okvire uredjene i jake zemlje... Mi bez njih idemo napred, a oni stoje i cekaju da ih mi priznamo... Za nas su samo okupirana teritorija koja je ce biti vracena kad tad! Mi bar imamo najbolju istorijsku pouku da nas ni 500 godina turaka nije izbrisalo, a danasnja granica im je tamo gde je srpski top zakucao! Dok god svaki Srbin zna da je srpski sin ubio Murata i da je za slobodu srpski knez polozio glavu na Kosovu i Metohiji za slobodu i svetu srpsku zemlju NEMA BRIGE DA CE OPET BITI NASE!

Građenje budućnosti na temelju od ajvara...

pre 3 godine

Kad nemaš ni šahistu, a kamo li naučnika, pesnika, prosvetitelja, duhovnika... onda ti je glasnogovornik animir dama, koja je osim maskote albanaca i dobra maskota za pranje para od droge albanskoj mafiji... malo "ubrizgaš" love u animir damu, album, pesmica, ovo-ono, i glavna si faca.

Tako i mi da uzmemo ove iz rijaliti emisija, opet bi imali intelgentnije glasnogovornike od ove ajvar-dive.

bruka

pre 3 godine

Za neverovati je da jedna teritorija koja je tako reći "polunezavisna" i koja slavi 13 godina iste ima više volje, želje i elana za samopromocijom nego zemlja koja je prekjuče slavila 217 godina od ustanka za oslobođenje i 196 godina od prvog ustava.
To je posledica obamrlosti duha, ali i lenjosti i kukavičluka gde svi očekuju da Putin, Vučić i već nzm ni ja ko dođe i reši sve probleme umesto nas.
A što se tiče Đokovića i sportista, nemojte se ništa čuditi. Jer šta očekivati od dece čiji roditelji više vole 29. novembar, nego 15. februar, a za svoju himnu i dan danas smatraju Hej Sloveni, a ne tamo neku himnu što pominje boga.

Mila

pre 3 godine

@besnik
Bio je moj suprug na "Kosovo i Metohija", sve je tačno što sam napisala. Imate najgori standard na planeti i dolazite da se lečite u Beograd jer nemate nikakve lekare i bolnice. 70 dolara mesečno vam je prosečan mesečni dohodak po glavi stanovnika, sve što se ukrali od Srbije je upropašćeno i unakaženo jer su vam političari pokrali. A ti samo glasaj za njih i šamaraj po tuđim forumima, narod ti iz bede neće izaći

PropaganDua Lipa

pre 3 godine

Na wikipedia stranici o njoj na engleskom gomila priča o srpskoj hegemoniji na Kosovu, o tome kako je njena jadna porodica bežala od proganjanja, kako njen deda nije mogao da pohađa nastavu na maternjem jeziku u Prištini jer je SFRJ zabranila albanski jezik, itd.

Ne znam šta je od svega toga istina ali želim da saznam. Da li je tačno da su naši proganjali njihove? Ima li ko stariji da se seća kako je sve bilo i da nam objasni? Ali objektivno da nam objasni. Neću da slušam ni njihovu ni našu propagandu. Hoću da ZNAM.

Hvala što ćete objaviti moj komentar.

glupača

pre 3 godine

Ha ha ha! Ponosna s drugog kraja sveta, poput svih gastarbajtera. Lako je biti ponosan iz Britanije. Isto ko što je našim junačinama lako da budu ponosne patriote iz Beograda. Idi pa živi na Kosovu, pa da vidim na šta bi bila ponosna.

sempervivum

pre 3 godine

Jedina tri poznata brenda Albanaca:
- Albanska mafija
- Albanski konjak
- Dua Lipa (zapravo, za nju sam čuo tek nedavno - na ovom sajtu)

Ne znam dalje... mislim i Enver Hodža je poznat, ali po bunkerima.

Kad tad stigne te kazna za ne djela

pre 3 godine

Srbi i te kako imaju svetske zvezde na muziku ali ne i mafiju koja soji iza njih jer ovde ti ne treba talenat i umijece pjevanja vec neko ko ulaze puno prljavog novca

Krajko

pre 3 godine

Pomenuta propaganda oko manjinskih prava jeste preterivanje, ali takve mere su zapravo decenijama primenjivane nad Srbima u Albaniji. Sada su uglavnom promenjenih imena i prezimena ,a mali broj njih uopste poznaje svoje poreklo, jezik, korene...

Mikii

pre 3 godine

Ko je ova klempava?
(MilosRU, 17. februar 2021 14:20)

Devojka je preslatka. Fasisoidne izjave zatucanih Srba koje ovakve gluposti pogadjaju to nece promeniti :)

stranger

pre 3 godine

Na Kosovu vlada korupcija, kriminal, nezaposlenost, ratni zlocinci ali niko od Albanaca ne pljuje Kosovo. Svaku priliku iskoriste da naglase ko su i odakle su. S druge strane, nasi, Jokica neku noc novinar pita kako se oseca nakon sjajne partije koju je pruzio u udarnom terminu za Srbiju, aludiravsi na to da ga je gledalo dosta zemljaka, odgovor Jokica je bio da je zadovoljan svojom igrom i da kao tim treba tako da nastave.
Djokovic je mogao posle nekog trijumfasad na AO da pomene da njegova zemlja slavi dan drzavnosti ovih dana. Ma kakvi. Ali njih dvojica su jos i dobri kad vidimo sta i kako govore lokalne zvezde tipa Balasevic, Sergej T., Djuricko...

ИБАРСКА ЛАСИЦА

pre 3 godine

Црна рупа европе....... Окупиран део србије, зарад тренутног проктеторатА

Rulet

pre 3 godine

Cestitam i ja Lipi Sretenje, Dan drzavnosti njene domovine Srbije. Preporucujem gledanje Dare iz Jasenovca o stradanju Srba na ovim prostorima kao i film o Kosarama.

Mila

pre 3 godine

Oni su se izborili za šta su ginuli! Za šta su naši ginuli???
(Brza Fotografija, 17. februar 2021 14:04

Kosovo ima ubedljivo najgoru standard u Evropi i jedan od najgorih na svetu. Mesečni dohodak po stanovniku oko 70 dolara. Ako su se za to borili, onda ok. Oni su jednostavno prevareni.

Dejvid

pre 3 godine

Markinjo nema tu nikakve meke moći ali ima propagande.
Elem albanska mafija između ostalog otvara barove širom Evrope, gde dotične albanske pevačica nastupaju, zatim dolaze plaćene reklame, intervjui, i naravno kupljeni milioni pregleda na Jutjubu.
Za uzvrat dotične"zvezde" treba da se sete Kosova i Albanije s vremena na vreme.

Il

pre 3 godine

Osoba koja je jedva zavrsila osnovnu skolu i to u Pristini prica o istoriji i geopolitici...sve sto zna je ono sto joj je njen tata(propali roker Dukadjin) ispricao.Sad glumi zrtvu kako su njenog dedu zli Srbi terali da pise istoriju Kosova na "srpski nacin".

Goran Sabac

pre 3 godine

Kad nemaju sportiste svetskog kalibra, naučnike, umetnike onda bar pevaljke da im čestitaju nezavisnost.
(Edgar, 17. februar 2021 15:33)

E bas su sportisti neko mu*o u poredjenju sa MTV pevaljkama. Gonjaci lopte vs. otvaracice usta - isti djavo. Mrtva trka...

savatije

pre 3 godine

Siptara je vec sve manje na Kosovu. Sto se na primer doticna ne doseli? Sami ne umeju da se organizuju a zapadni kolonisti svakako nisu zainteresovani da im obezbede neki sjajan zivot. Ono sto nam treba je strpljenje a ne da se juri za nekakvim instant resenjima. Kosovo je bilo nase i bice to opet pa makar cekali 50 godina. A NVO likovi i cedisti, znate vec sta mozete da mi uradite.

Ala

pre 3 godine

Nismo ni svesni koliko nam dobro čine ove albanske pevačice. One su idoli mladim albanskim devojkama, a to znači da nema više da rađaju po desetoro dece nego će se ugledati na njih. Znači provod, droga, materijalizam...
Vec sad je natalitet na kosovu drastično pao a tek će!

Ćiribu-ćilibar

pre 3 godine

Dua Lipa? Ja znam za Duo Pegla, onu dvojicu što su pevali parodije na meksikanske pesme, kao "Mi imamos mnogos problemos" i tako to...a ovaj duet mi nije poznat.

Laki

pre 3 godine

Koja glupost...njen deda nije hteo da predaje da je Kosovo deo Srbije ..aljbanci..majstori propagande..da otmu tudje ,prisvoje manastire..po tome su najpoznatiji..naravno kriminal je broj jedan ..

Luka

pre 3 godine

Zanima me samo da li će je redatelj "Dare" Antonijević tužiti jer je možda ovime negirala i nekakav holokaust nad nedužnim Srbima i dovela u pitanje njegovo remek dijelo? Pitam za prijatelja.

MoNteNeGrIn

pre 3 godine

Stid me i osjecam transfer blama zbog izjave doticne, te njenog nepoznavanja istorije, bahatosti i krivljenja istine. Bas kao kad samo osjecao uzasan stid setajuci ulicama Beograda dok sam bio na studijama medicine (o svom trosku makar, a ne drzave Srbije) a Crna Gora je tih dana priznala Kosovo. Tj. Milo je priznao. Kasnije je vrsena neka anketa po kojoj cini mi se 92% gradjana se protivilo tome. Dzaba nam sve, motaju nas politicari kao marionete.

Kosovo je Srbija.

Pozdravi ispod Lovcena i hladnog Cetinja.

Washington

pre 3 godine

Ja ne znam ko ovo moze da slusa, em sto je muzika cisti pop tresh, em sto peva ova koja non stop ke**a po nama. Pa da je najbolja muzika svih vremena ne bi je slusao iz principa.

Ime-R

pre 3 godine

Određen broj Albanaca je tokom 1990-ih izbegao u London i dobio pomoć (kroz sistem socijalne pomoći) da započnu novi život. Mnogi od njih su bili prištinski intelektualci iz vremena komunizma.
Neki od njih su dobili socijalne stanove, nekada i u centralnim gradskim opštinama. Dešavalo se da njihova deca uspeju da upišu najbolje lokalne državne škole i odlično se snađu u životu. Posle svih nedaća kroz koje su prošli, jako su se trudili i iskoristili izuzetne prilike koje su dobili. Možda za razliku od lokalaca koji nisu to znali da cene. Verovatno bi i naši bili toliko uspešni da su se našli u Londonu u tim godinama, ali nema puno naših izbeglica tamo.
(Westminster, 17. februar 2021 17:31)
Prvo ne postoje prištinski intelektualci iz vremena komunizma već srpski i jugoslovenski jer su ih Jugoslavija i Srbija školovale.
Drugo ne govorimo o profesorki sa Kembridža već o pevačici koju gura albanska narko mafija koja je veliki problem i o kojoj se već godinama snimaju filmovi.
Znači nema potrebe da se ulepšava stvarnost, nastavili su da žive i rade kao na Kosovu, prvo socijalna pomoć, zatim kriminal, po neko je uspeo u sportu, trenuto otvaraju i barove po Britaniji i to je to ni I od intelektualne elite.
Čak su ih pre nekoliko godina rasterali

Mikloš Salamander

pre 3 godine

Vidim sta ste postigli,za 22 godine kada ste se toboz oslobodili Srbije i Milosevica,najnerazvijenija ste zemlja u Evropi ubedljivo po svim parametrima,standard nula,nenormalno velika nezaposljenost,mito i korupcija izjeda te neke institucije koje postoje tamo,ljudska prava na nivou neke africke zemlje,ljudi beze odatle glavom bez obzira bilo sa su Srbi ili Albanci,e to ste postigli..

Benny Hill

pre 3 godine

ona je rodjena u Pristini.casto boravila u Pristini posle rata...odrasla kod rodjaka i tetke...i prica Albanski ..normalno da se prisetila..isto kao i svi nasi gastarbajteri..koji su pobegli 90ih i oni isto!

СТЕФАН

pre 3 godine

Разумљиво, и природно. Борили су се за своју државност деценијама, успели су у тој борби, него шта него ће да славе.
И ми славимо Дан Републике Српске, свако слави своју победу, побеђени нека размишљају где су грешили и које и какве шансе су пропуштали - што је Србија радила, нарочито од 1981. до 1999. године.

Elgard

pre 3 godine

Srbiji su državnost čestitali, Kusturica, Goran Bregović, Bajaga, Bora Čorba, Stefan Milenković, i mnoge druge ličnosti koje traju decenijama na svetskom nivou.
Ovih par instant pevačica koje će trajati nekoliko sezona ne zaslužuju medijski prostor u Srbiji.

Huan Pablo Don Fernando

pre 3 godine

narod koji svetu nije podario ni jednog naucnika, slikara, knjizevnika...mora da se ponosi dua lipom, ritom orom, sacirijem...

Luka- u perspektivi Lucas

pre 3 godine

Luka zašto spominješ Daru iz Jasenovca u kontekstu Dua Lipe?
Znam da je bolno pripadati narodu koji je jedini na svetu imao logore za decu, ali to nije razlog da mrziš, uvek možeš kao Lipa da kreneš stopama svojih sunarodnika i da postaneš Englez, Irac, Nemac.

istina

pre 3 godine

(strašno, 17. februar 2021 17:16)

Срби су малодушни.
Не знају да одбране своје идеале.
Српски идеали су Слобода, Правда, Поштење и Истина.
Срби мисле да њихови идеали могу сами да победе Зло.
И ништа не раде за своје идеале.
То је трагична српска грешка.
Због које страдамо.

У борби Добра и Зла, Срби мисле да ће Добро сигурно да победи.
Зато што је Добро у српском Духу.
Срби искрено верују у победу човекољубља.
Али, нажалост, историја Срба то оповргава.
Срби страдају јер наивно верују.
И не бране своје идеале.
Чекају да се идеали сами остваре.

Ни Истина не може да победи, ако јој не помогнемо.
Ако не станемо уз њу снагом нашег Добра.
Победа долази упорним и доследним одбраном Истине.
И ту настаје наш велики проблем.
Срби немају упорности и доследности у одбрани Истине.
Срби су малодушни и лењи у одбрани Истине.
И зато нам се трагедије понављају.

Solomon

pre 3 godine

@brza fotografija- bravo, od 1990 do 1999 svaki srbin koji je dao glavu, dao ju je uzalud, a sve zahvaljujuci politicarima, kakav god da je taj haradinaj, taci...oni su uzeli pusku u ruku i otisli u rat, otisli da se bore za nekakav svoj cilj, a svi dobro znamo gde su za vreme bombardovanja bili nasi politicari i njihovi sinovi, a na stranu to sto oni disu kao jedan, kada se radi o kosovu, albaniji, o njihovoj nekakvoj velikoj albaniji...dok kod nas vlada nesloga od 1940, sto kod njih tesko da ima politicar koji bi ugrozio "nezavisnost" kosova zarad svojih ciljeva, a kod nas ne postoji politicar koji ne bi ugrozio srbiju i njene interese zarad nekih svojih ciljeva!!!
(Huan Pablo Don Fernando, 17. februar 2021 17:46)
Da mi je tvoj mozak 24 sata da se odmorim.
Tači i Hardainaj nisu političari već teroristi koji žele da budu političari.
Drugo navedi mi i jednog političara u Srbiji koji ima više od 5% glasača da priznaje Kosovo.
Čeda Jovanović, Čanak i ostali su primer da u Srbiji postoji demokratija, što je na Kosovu nemoguća misija i na kraju pošto tvrdiš da su Albanci pobedili, reci mi ko je sada pobednik 76 godina od kraja WW-2, Jugoslavija ili Nemačka?
Misli o tome a trebalo bi da misle i Albanci prošle su tek 22 godine a njima više nije do proslave nezavisnosti, šta će biti za sledeće 22 godine?

Sale

pre 3 godine

Jake su medijske kuce zapadne evrope i amerike, najjace na svetu. Iz njihove perspektive mi smo agresori i to se jako promovise. Istocnjacki mediji govore suprotno, ali nisu toliko jaki niti imaju toliki uticaj u svetu kao ovi. Pa i kod nas su najpopularniji mediji zapada, mi podrzavamo njihove programe i punimo im budzet iako oni rade na nasu stetu. Pitanje je samo koje medije ko prati. Nememo mi samo problem sa kampanjom protiv nas, imaju i Rusija, Kina probleme sa kampanjom protiv njih,zapad je dosadan kao komarac,uvek je otimao na finjaka pa i jos dobrovoljno da das, tako da nista cudno. Najjadnije su ove porobljene zemlje od strane zapada koje jedva sastavljaju kraj sa krajem a kao super im je.

Eh, kad "uzme" srpsko ime - Lipa

pre 3 godine

Priča se i da se "bori" za ženska prava svojih sunarodnica, ma svih muslimanki, općenito.
Kaže - čim prije treba da postanu pevaljke, makar u Švajcarskoj za početak...

Građenje budućnosti na temelju od ajvara...

pre 3 godine

Kad nemaš ni šahistu, a kamo li naučnika, pesnika, prosvetitelja, duhovnika... onda ti je glasnogovornik animir dama, koja je osim maskote albanaca i dobra maskota za pranje para od droge albanskoj mafiji... malo "ubrizgaš" love u animir damu, album, pesmica, ovo-ono, i glavna si faca.

Tako i mi da uzmemo ove iz rijaliti emisija, opet bi imali intelgentnije glasnogovornike od ove ajvar-dive.

kosovo

pre 3 godine

Црна рупа европе....... Окупиран део србије, зарад тренутног проктеторатА
(ИБАРСКА ЛАСИЦА, 17. februar 2021 14:12)
jesi ti nekada bio na kosovo

Slovenac

pre 3 godine

Doticna otvara fabriku ajvara na Kosovu, ili sta joj je u planu "za jos postici"? BTW, Srbi bi mogli od nje malo da naucite, kako se voli svoja zemlja. Znaci vece ljubavi "iz usta" nisam cuo, a realnost zaprljano i neuredjeno skoro sve, a jos i u smogu.

kooky

pre 3 godine

Hajde sad realno...Zašto dižete hype oko ove pevačice ? ...Jel zaista neko očekuje da će ona, kao pripadnica Albanskog naroda rođena na Kosovu i Metohiji, napisati nešto poput ovoga:

Živela Srbija, ova samoproklamovano zemlja Kosovo je sramota za ceo svet i ja se stidim što sam odatle. I to što smo voljom velikih sila postali to što jesmo, umesto da se vratimo u sastav Srbije i širimo bratstvo i jedinstvo.

To se neće desiti, neće ni ćutati. Ima pravo, sad njeni rođaci imaju neku zemlju u kojoj ona nije živela. Isto bi se ponašali i mi.

Ne kapiram stvarno...

marina

pre 3 godine

jel ima tamo u Americi neki ugledni Srbi koji bi stali u odbranu istine i krenuli na potpuno isti nacin da sire propagandu?
hteli mi to priznati ili ne ovakvi tipovi kao sto je gore predmetna dama ima moc da siri propagandu jer je ona idol. da li ce se neko zapitati da li je to istina ili nije naravno nece jer je to rekla neka dua lipa. koja se usput slusa usred Bg-a sasvim opusteno. Zato je moje pitanje zasto se ne nadje neko u toj istoj americi a verujem da postoji i ne krenu da rade ono sto Siptari rade vec 100 godina unazad. Koga briga da li je ona pismena ili nije ona je Dua Lipa i njoj se veruje.

ivan

pre 3 godine

E moji Srbi... Njen marketing dobija na značaju više nego svi naši... Alo bre... Dokle više... Šta činimo da se čuje istina... Apsolutno ništa ili veoma malo i posle nam krivi drugi... Žašto joj neko od naših poznatih ne odgovori... Svi čuvaju svoje guzice i misle samo na pare... I izigravaju patriote... Bruka... Dokle bre više, dokle?

Kontras

pre 3 godine

@ Markinjo

Evo odakle. Albanci vec dugo "lobiraju"/placaju podrsku SAD, Velike Britanije i Nemacke. Svaka njihova porodica odvaja deo za albanske nacionalne interese. Otvaraju barove po zapadu, u Americi su Boston i Bronks njihovi.

Zene se strankinjama i guraju jos propagande. Takodje, preko medija. Propagandu forsiraju i preko pop pevacica cije su karijere takodje debelo placene kao karijera doticne Dua Lipe.

Srbi su se "osvestili" tek tokom zadnjih desetak godina. Krece polako i nase lobiranje, sto u Rusiji, sto na zapadu, sto u trecim zemljama, sto kroz nase ljude koji na internetu prezentuju srpsko vidjenje situacije.

Trebalo nam je i bombardovanje da shvatimo kako svet danas funkcionise. Da, kroz pare i interes, pre svega.

Jos je to slabasno i nije ni 20 posto albanske propagande. Ali, napreduje. S obzirom da nismo ranije skoro nista radili za srpske nacionalne interese i ovo je dobro. Korak po korak.

Svako od nas mora dati svoj doprinos za Srbiju. Inace, ima da nas nema kao nacije.

Objavite. Hvala.

besnik

pre 3 godine

Mila
To sto pricas da na Kosovo dohodak je 70 dolara, obicna je izmisljotina. Plate na Kosovo su otprilike 15-20% vece nego u Srbiju. Zivotni standard je kudikamo mnogo bolji nego u Srbiju. Ja sam iz Kosova, imao sam priliku u zadnjih 2-3 godine nekoliko puta da idem za Beograd. Grad Beograd moze da se pohvali dobrom infrastrukturom, zaposlenoscu , dobre kuce. Cim kreces juzno od Beograda , 100 kilometara juznije, to je vec jadno i mizerija prava. Prava beda, video sam samo neke nove kuce. Otprilike 90% su stare kuce.Izgleda da je vreme stalo od pre 30 godina i da se nije nista radilo. Pusta sela , stare kuce, vise lici na nekakav nadrealan film. Na zalost. Za razliku od toga, na Kosovo preko 95% su novo sagradjene kuce posle 1999.Standard obicnih ljudi na Kosovo, je neuporedivi bolji nego u Srbiju ( izuzetak su Beograd i Vojvodina).. Izvoli, dodji na Kosovo i uveri se sama.

kD

pre 3 godine

@edgar
A kada je neki od nasih sportista svetakog kalibra promobisao sprsko Kosovo (osim Čavića)? Novak to nikada nije uradio, na primer. A ova nakaza sa cenovnikom svojih usluga to redovno cini kako bi propagirala kosovo kao deo velike albanije.

Edgar

pre 3 godine

Стефан, није у питању борба и победа већ начин.
Да ли би ти славио дан Нацистичке Немачке да је Хитлер успео да победи?

biba

pre 3 godine

To sto smo samo mi vaspitavano tako da je patriotozam los da ako volite svoju zemlju to znaci da ste zatucani itd za to nam niko nije kriv. Svi u prvi plan stavljaju zemlju iz koje su i narod kojem pripdaju, Amerikanci su ponosni Amerikanci, Britanci su ponosni Britanci, Hrvati, Albanci, Rusi... Samo smo mi nauceni da je sramota biti Srbin da ne treba to nigde da isticemo, ako Novak zapeva nasu himnu i pokaze zastavu odmah ga gledaju kao nekog primitivca itd. Problem je u nama samima.

JivaNS

pre 3 godine

Bilo bi super da se na Kosovu napravi vladavina prava, kao što Lipa, naivno, želi. Onda bi i Srbija na tom polju morala nešto da uradi, a da ne govorimo koliko bi to značilo Srbima, ostalim, zarobljenim dole.

Mila

pre 3 godine

@besnik
Bio je moj suprug na "Kosovo i Metohija", sve je tačno što sam napisala. Imate najgori standard na planeti i dolazite da se lečite u Beograd jer nemate nikakve lekare i bolnice. 70 dolara mesečno vam je prosečan mesečni dohodak po glavi stanovnika, sve što se ukrali od Srbije je upropašćeno i unakaženo jer su vam političari pokrali. A ti samo glasaj za njih i šamaraj po tuđim forumima, narod ti iz bede neće izaći

Branko

pre 3 godine

Kao pirocanac kada rece, sune kazi dragicka! Dragicka tata! Za malo ti kupim patuke!
Ponosna na buduce uspehe. Ipak kapa dole za patriotizam.

Westminster

pre 3 godine

Objasnite mi "boom" albanskih pevačica koje dolaze iz Britanije? Ja bih rekao "meka moć" i propaganda...
(MARKINJO, 17. februar 2021 14:23)

Određen broj Albanaca je tokom 1990-ih izbegao u London i dobio pomoć (kroz sistem socijalne pomoći) da započnu novi život. Mnogi od njih su bili prištinski intelektualci iz vremena komunizma.
Neki od njih su dobili socijalne stanove, nekada i u centralnim gradskim opštinama. Dešavalo se da njihova deca uspeju da upišu najbolje lokalne državne škole i odlično se snađu u životu. Posle svih nedaća kroz koje su prošli, jako su se trudili i iskoristili izuzetne prilike koje su dobili. Možda za razliku od lokalaca koji nisu to znali da cene. Verovatno bi i naši bili toliko uspešni da su se našli u Londonu u tim godinama, ali nema puno naših izbeglica tamo.

Kad tad stigne te kazna za ne djela

pre 3 godine

Srbi i te kako imaju svetske zvezde na muziku ali ne i mafiju koja soji iza njih jer ovde ti ne treba talenat i umijece pjevanja vec neko ko ulaze puno prljavog novca

miki

pre 3 godine

Srbija je sve jaca, a za njih nema nade dok se vrate u okvire uredjene i jake zemlje... Mi bez njih idemo napred, a oni stoje i cekaju da ih mi priznamo... Za nas su samo okupirana teritorija koja je ce biti vracena kad tad! Mi bar imamo najbolju istorijsku pouku da nas ni 500 godina turaka nije izbrisalo, a danasnja granica im je tamo gde je srpski top zakucao! Dok god svaki Srbin zna da je srpski sin ubio Murata i da je za slobodu srpski knez polozio glavu na Kosovu i Metohiji za slobodu i svetu srpsku zemlju NEMA BRIGE DA CE OPET BITI NASE!

Dusko

pre 3 godine

Ovako... Ona se bori za "njihovu stvar" i tu ne mozemo nista promeniti, ali ona ima 60, 7 miliona pratilaca, a od toga je naših bar 700000. Nase devojke i momci joj i daju na znacaju.

sempervivum

pre 3 godine

Jedina tri poznata brenda Albanaca:
- Albanska mafija
- Albanski konjak
- Dua Lipa (zapravo, za nju sam čuo tek nedavno - na ovom sajtu)

Ne znam dalje... mislim i Enver Hodža je poznat, ali po bunkerima.

bruka

pre 3 godine

Za neverovati je da jedna teritorija koja je tako reći "polunezavisna" i koja slavi 13 godina iste ima više volje, želje i elana za samopromocijom nego zemlja koja je prekjuče slavila 217 godina od ustanka za oslobođenje i 196 godina od prvog ustava.
To je posledica obamrlosti duha, ali i lenjosti i kukavičluka gde svi očekuju da Putin, Vučić i već nzm ni ja ko dođe i reši sve probleme umesto nas.
A što se tiče Đokovića i sportista, nemojte se ništa čuditi. Jer šta očekivati od dece čiji roditelji više vole 29. novembar, nego 15. februar, a za svoju himnu i dan danas smatraju Hej Sloveni, a ne tamo neku himnu što pominje boga.

glupača

pre 3 godine

Ha ha ha! Ponosna s drugog kraja sveta, poput svih gastarbajtera. Lako je biti ponosan iz Britanije. Isto ko što je našim junačinama lako da budu ponosne patriote iz Beograda. Idi pa živi na Kosovu, pa da vidim na šta bi bila ponosna.

Huan Pablo Don Fernando

pre 3 godine

@brza fotografija- bravo, od 1990 do 1999 svaki srbin koji je dao glavu, dao ju je uzalud, a sve zahvaljujuci politicarima, kakav god da je taj haradinaj, taci...oni su uzeli pusku u ruku i otisli u rat, otisli da se bore za nekakav svoj cilj, a svi dobro znamo gde su za vreme bombardovanja bili nasi politicari i njihovi sinovi, a na stranu to sto oni disu kao jedan, kada se radi o kosovu, albaniji, o njihovoj nekakvoj velikoj albaniji...dok kod nas vlada nesloga od 1940, sto kod njih tesko da ima politicar koji bi ugrozio "nezavisnost" kosova zarad svojih ciljeva, a kod nas ne postoji politicar koji ne bi ugrozio srbiju i njene interese zarad nekih svojih ciljeva!!!

PropaganDua Lipa

pre 3 godine

Na wikipedia stranici o njoj na engleskom gomila priča o srpskoj hegemoniji na Kosovu, o tome kako je njena jadna porodica bežala od proganjanja, kako njen deda nije mogao da pohađa nastavu na maternjem jeziku u Prištini jer je SFRJ zabranila albanski jezik, itd.

Ne znam šta je od svega toga istina ali želim da saznam. Da li je tačno da su naši proganjali njihove? Ima li ko stariji da se seća kako je sve bilo i da nam objasni? Ali objektivno da nam objasni. Neću da slušam ni njihovu ni našu propagandu. Hoću da ZNAM.

Hvala što ćete objaviti moj komentar.

Krajko

pre 3 godine

Pomenuta propaganda oko manjinskih prava jeste preterivanje, ali takve mere su zapravo decenijama primenjivane nad Srbima u Albaniji. Sada su uglavnom promenjenih imena i prezimena ,a mali broj njih uopste poznaje svoje poreklo, jezik, korene...