- Komentari -
 1. Seks u braku, visok moral i poštenje pre braka, i eto rešenja.
  (Milos Radunkovic, 3. decembar 2020 06:22)

  Ne znam da li znaš da u Srbiju ubedljivo najveći procenat abortusa rade UDATE žene, 35+, koje već imaju decu?
  (Iva, 3. decembar 2020 22:43)

  # Link komentara

 2. Postoji princip autonomije tela koji kaže da niko ne može da odlučuje o tudjem telu. U Americi je bio slučaj gde je bolestan čovek mogao da preživi jedino da mu je presadjena koštana srž od rodjaka koji je bio identifikovan kao jedini pogodan davalac. Rodjak je posle malo razmišljanja to odbio, i čovek je umro. Rodbina je tužila rodjaka, predstavljajući slučaj kao ubistvo, ali je sud odlučio da niko ne može da primora nekoga da daje delove svog tela na raspolaganje nekom drugom, pa makar taj drugi i umro. Inače bi zdravstvena policija jurila ljude po ulicama i vadila im krv, bubrege i šta već treba nekom drugom da bi preževeo. Isti slučaj je i sa trudnoćom. Ako žena odluči da neće da iznajmi telo nekom na devet meseci, makar taj drugi umro, to je izbor na koji ima pravo.
  (Pit, 3. decembar 2020 18:00)

  # Link komentara

 3. Mi smo ljudska bića ne inkubatori. Ako ga ne želim a desilo se uprkos kontacepciji (dešava se i to) abortiraću i zdravo dovidjenja. Niko ništa nema da se pita, samo se ja pitam. Moje telo, mojih 9 meseci, moj fetus, a da li će ili neće biti moje dete - odlučujem ja. I snosim svu odgovornost za tu odluku ma na koju stranu da pretegne.
  (Tanja, 3. decembar 2020 17:23)

  # Link komentara

 4. Malo vam je nategnuta ta analogija. Potencijal znaci da te celije mogu postati ljudsko bice, a mozda i prepelica, nedefinisana masa ili kamen. Te, po vama, celije su uvek ljudsko bice, sem ako ga ne ubijete.
  (Ljubomir, 3. decembar 2020 13:39)

  Netačno, svakakve komplikacije se mogu desiti tokom trudnoće - i žena ima puno pravo da odluči da se ne izlaže tome tako što će te ćelije da odstrani.
  (Vlada, 3. decembar 2020 16:36)

  # Link komentara

 5. Nikako da se setim cija mudrost je recenica "Svi zagovornici abortusa zaboravljaju da su se i oni jednom rodili."
  (Homoseksualac, 3. decembar 2020 06:42)

  Ima ona još bolja: "Najveći protivnici abortusa su obično oni kojima je bio najpotrebniji."
  (Trt, 3. decembar 2020 14:58)

  # Link komentara

 6. Tehnicki beba nije zenino telo, to je naucna cinjenica, vec se nalazi u zeninom telu, da jeste zenino telo muskarci se ne bi mogli roditi (XY hromozom u celijama)

  Zene bukvalno imaju "bioloski inkubator" u sebi.  Da zene treba da imaju pravo na abortus, apsolutno ali NIKAKO mesati abortus sa kontracepcijom, jednostvano to nisu dve iste stvari.
  (Marko, 3. decembar 2020 14:10)

  # Link komentara

 7. @ Mislite, legalizovano odstranjivanje ćelija koje imaju potencijal da postanu ljudsko biće?
  (Cana, 3. decembar 2020 00:52)

  Malo vam je nategnuta ta analogija. Potencijal znaci da te celije mogu postati ljudsko bice, a mozda i prepelica, nedefinisana masa ili kamen. Te, po vama, celije su uvek ljudsko bice, sem ako ga ne ubijete.
  (Ljubomir, 3. decembar 2020 13:39)

  # Link komentara

 8. @Koliko užasno zatucanih i glupih komentara.
  (Ambis, 3. decembar 2020 00:28)

  Ako biste elaborirali koji su to zatucani i glupi komentari? Neke argumente i dokaze zasto su zatucani i zasto su glupi? Naravno i pojasnjenje da li su to komentari onih koji podrzavaju abortus ili onih koji su protiv abortusa. Ovako lakonski vas komentar o zatucanim i glupim, bas zvuci onako "glupo".
  (Jovan, 3. decembar 2020 12:56)

  # Link komentara

 9. Nerođeno dete nije ženino telo već novi život sa sopstvenom DNK i sopstvenom krvnom grupom. Tačka.
  (mihy, 2. decembar 2020 23:44)

  Fetus nije nerođeno dete. Tačka.
  (Nemanja, 3. decembar 2020 11:09)

  # Link komentara

 10. Mene činjenica da su listom muškarci protivnici abortusa nenormalno ljuti! Gospodo, VI UČESTVUJETE U PRAVLJENJU DECE, a posle ne biste da snosite nikakvu odgovornost ali bi da ženama određujete da li će ili neće sledećih 9 meseci da nose trudnoću - a pročitajte malo šta to znači - jer je to zaboga miloga ubistvo. Molim?! Pa vi ste podjednako odgovorni za to ubistvo, ako je tako, jer nećete da preuzmete odgovornost za svoje postupke podjednako kao ni žena, koja makar ima dovoljno hrabrosti, a verujte da je potrebna, da abortira umesto da rodi neželjeno dete koje je od rođenja osuđeno na nesrećan život jer ga mama i tata nisu želeli. Nije žena mačka pa da se omaci po instinktu, žena je ljudsko biće, njeno je telo i ima pravo da iz svog tela odstrani fetus koji ne želi. Tačka na svaku dalju diskusiju. Najviše bi volela kada bi medicina uznapredovala dovoljno da može muškarcu da omogući da bude trudan. Pa da vidimo koju biste onda pesmicu pevali.
  (Gospodarica Glavna, 3. decembar 2020 08:36)

  # Link komentara

 11. Rumunija najbolje zna kako je to i kolike traume vuku zbog Čaušeskuove zabrane abortusa od 1966.do 1989. Pa su im po domovima za siročad deca umirala od gladi! Da ne spominjem onu gospođu iz Hrvatske koja je glavna u odbrani "kršćanskih vrijednosti" što se tiče abortusa i homoseksualaca, a vlasnica je firme za proizvodnju kontracepcije, a sin joj je homoseksualac. Nešto poput antigay Orbanovog pajde uhvaćenog na gomili sa 25 muškaraca.
   (Berliner, 3. decembar 2020 08:27)

  # Link komentara

 12. Zene su danas u fazonu " mogu da radim sa svojim telom sta god hocu " ali da drugi to plate .

  Pa ako ste toliko moderne i emancipovane placajte same posledice svojih odluka .
  (Aleksandar Miles, 3. decembar 2020 08:03)

  # Link komentara

 13. Neka uvedu trogodišnji dodatak ženama u visini minimalne plate za rođeno dete pa će i broj abortusa biti puno manji. Ovako samo rasplamsavaju abortuse na crno. Da uvedite i besplatne udžbenike u OS i tako neke mijere pa će se ljudi i odlučiti na veći broj dijece, a ne na abortuse .
   (T67, 3. decembar 2020 08:00)

  # Link komentara

 14. @v

  Ovo je totalno nastrana paralela. Kao kada bih ja rekao da se zeni ugradi spirala i pr tom da joj se odstrani klitoris. Kakve to veze ima sa abortusom?

  Drugo, ovde poredis radjanje deteta sa kaznom, jer je za muskarca je kazna da mu se odece ... a za zenu da rodi. Jako je tuzno videti da neko rodjenje deteta poredi sa ovako brutalnom kaznom.

  Sto se tice legalnosti, treba da ostane legalno, jer postoje odredjeni slucajevi kada treba da se odradi. Ali je nemoralno i grozno svakako.
   (balkanoid, 3. decembar 2020 07:58)

  # Link komentara

 15. Šta je to sa abortusom?, osnovno pravo čoveka (žena) je da se pita, pa nije, papkar čoveče.
   (voša, 3. decembar 2020 07:33)

  # Link komentara

 16. Uvek se setim Džordža Karlina i njegove rutine o abortusu, životu i živim bićima, i moronima koji bi da nameću ženama svoju volju, religiju i u suštini ih kontrolišu. Sumrak čovečanstva.
  (Dragan, 3. decembar 2020 07:15)

  # Link komentara

 17. Nikako da se setim cija mudrost je recenica "Svi zagovornici abortusa zaboravljaju da su se i oni jednom rodili."
   (Homoseksualac, 3. decembar 2020 06:42)

  # Link komentara

 18. Seks u braku, visok moral i poštenje pre braka, i eto rešenja.
   (Milos Radunkovic, 3. decembar 2020 06:22)

  # Link komentara

 19. A sta kaze Evropa, pa i Srbija za kastriranje silovatelja? Kad cemo vec jednom o bitnim temama koje se ticu muskih polnih organa, a predstavljaju pravu opasnost po gradjane?!
  (Tafak, 3. decembar 2020 06:06)

  # Link komentara

 20. A vi bi svako malo da zavirujete u tuđu sobu, postelju, matericu. Mnogo vam je stalo. Pa znamo da vi izuzetno volite decu, i da biste rado prihvatili sve nepozeljne bebe pod svoju zastitu. Pedofilija je ozbiljan problem u vasim redovima gospodo, a ne vidim da se neko ozbiljno bavi tim kriminalom.
  (., 3. decembar 2020 05:47)

  # Link komentara

 21. Ja ne mogu da verujem da je narod sve gluplji. U 21. veku se zabranjuje abortus!? Strasno!
  (Darko, 3. decembar 2020 05:32)

  # Link komentara

 22. Ako se ženi zabrani da abortira muškarcu koji je neželjeno napravio dete da se odseče ona stvar - podeljena odgovornost, podeljene posledice! (v, 2. decembar 2020 23:39)

  Ti tako nesto ocekujes od ekipe koja se Bogom kune da je neka tamo devica Marija sama od sebe zatrudnela?
  (????, 3. decembar 2020 05:30)

  # Link komentara

 23. @Bankar

  A ti znaš?

  Za ostale mamlaze - navucite kondom umesto što kukate da vam smeta.
  (Ivona, 3. decembar 2020 04:47)

  # Link komentara

 24. Najjaci komentari ovde dolaze od onih muskaraca koji nemaju 2 cuke u glavi.
   (silversurfer, 3. decembar 2020 03:59)

  # Link komentara

 25. Crkva je ishodište licemjerja i retrogradnih procesa u zemljama koje su dozvolile da njihov utjecaj metastazira. U Hrvatskoj, prema vatikanskom ugovoru, svi moramo iz budžeta financirati crkvu preko 100 M€/god. iako je Hrvatska predzadnja u EU po BDP-u i situacija je katastrofalna. Svi političari su u velikom strahu od crkve da im popularnost ne bi pala. U Hrvatskoj je crkva na vlasti, oni odlučuju o svemu.
  (Rade, ZG, 02. decembar 2020 22:39)

  Pa klerofasizam je podigao vasu,, naciju".Omogucio vam,, nezavisnost".

  Svi smo svesni da zlo dolazi od katolicke crkve i profasista. Nasi preci su to osetili u Jasenovcu.

  Od vrtica veronauka znam kako je, a seksualno obrazovanje =0... I da, sta trazis ovde na portalu SRPSKOM
   (Dogodine do Prizrena, dogodine do Knina, 3. decembar 2020 03:57)

  # Link komentara

 26. @Педро Tehnicki, nerodjenog.
   (nikson, 3. decembar 2020 01:56)

  # Link komentara

 27. Ja bih uvela da i muškarci rađaju decu, posto ste najglasniji na ovim temama, pa onda da vas cujem.
  Podjednako učestvujete u zacecu kao i zene ali ne nosite vi dete u sebi 9 meseci, mozete samo da se okrenete i odete.
  Zelela bih da dodam da nisam zagovornik abortusa kao nacina kontracepcije, ali vi muškarci dajete sebi bas mnogo za pravo da zabranjujete.
  Treba edukovati mlade, sramotno je koliko se ne paze ne samo od trudnoće vec i od polno prenosivih bolesti, a menjaju partnere. To je ono sto pokusavam da objasnim mnogim drugaricama, matematika je prosta, ako imas sa nekim odnose bez zaštite to je kao da si imao odnse i sa svima ostalima koji su sa tom osobom imali nezasticen odnos, pa se to onda dalje grana i grana...
   (osoba, 3. decembar 2020 01:45)

  # Link komentara

 28. "Nema, to je legalizovano ubistvo ljudskog bica bez posledica."

  Mislite, legalizovano odstranjivanje ćelija koje imaju potencijal da postanu ljudsko biće?
  (Cana, 3. decembar 2020 00:52)

  # Link komentara

 29. "Ako se ženi zabrani da abortira muškarcu koji je neželjeno napravio dete da se odseče ona stvar - podeljena odgovornost, podeljene posledice! Pa da vidiš kako bi odjednom svi podržali abortus!"

  NAJBOLJI KOMENTAR,BRAVO!!!!!!!!!
  (Tetka, 3. decembar 2020 00:46)

  # Link komentara

 30. Ako se ženi zabrani da abortira muškarcu koji je neželjeno napravio dete da se odseče ona stvar - podeljena odgovornost, podeljene posledice! Pa da vidiš kako bi odjednom svi podržali abortus!
  (v, 2. decembar 2020 23:39)

  Kao muškarac, podržavam, treba kažnjavati silovatelje, ne bebe!
  (Dule, 3. decembar 2020 00:44)

  # Link komentara

 31. ma kako god,treba ili ne treba,u svakom slučaju će privatni ginekolozi da pokupe kajmak,jer ce cena abortusa na "crno"da skoci za 10 puta minimum
   (pe......., 3. decembar 2020 00:35)

  # Link komentara

 32. Koliko užasno zatucanih i glupih komentara.
   (Ambis, 3. decembar 2020 00:28)

  # Link komentara

 33. uzas kakva smo mi rasa da se najezis i odes sto dalje od zemlje.
   (KingSRB, 3. decembar 2020 00:09)

  # Link komentara

 34. To je moje licno pravo i zasto se uopste govori o ovoj temi?! Moje je pravo, zdravo dovidjenja!
  (IntruderBrokoli, 3. decembar 2020 00:06)

  # Link komentara

 35. Manojla;
  logika, koja ti nedostaje, je da nitko ne može raditi sa svojim tijelom baš bilo što želi. A sa druge strane pobačaj ne izvodi žena sama sebi već uz pomoć drugih osoba.
  (Neeee, 3. decembar 2020 00:05)

  # Link komentara

 36. Ja bih uveo da može da se uradi ali da se ide na sedmodnevno kurs gde ti tačno objasne sve kako se radi i da prisustvuješ nekoj i još tu obuku platiš 1000eura, ako to radiš iz hira. U ostalim slučajevima bih odobrio besplatno.
  (BANKAR, 2. decembar 2020 23:51)

  # Link komentara

 37. Dete nije zenin organ nego izdvojeninorganizam u njoj. Pa ne moze zena da odluci ni da odstrani SVOJ organ (bubreg recimo) a kamoli da odstrani odvojeni organizam koji je u njoj.
  Ako i moze da radi sa svojim telom sta hoce (a ne moze) nikako ne moze sa tudjim telom da radi sta hoce.
   (Zoki, 2. decembar 2020 23:47)

  # Link komentara

 38. @Zena ima pravo da radi sa svojim telom sta zeli.. tacka
  (manojla, 2. decembar 2020 23:26)

  Nema, to je legalizovano ubistvo ljudskog bica bez posledica.
  (Otac cetvoro, 2. decembar 2020 23:44)

  # Link komentara

 39. Pa šta? Abortiraju o svom trošku a ne o trošku Poljaka poreskih obveznika..zašto neko da plaća za tvoje hirove?
  (DR MR, 02. decembar 2020 23:06)

  Ne razumem šta ti je poenta, pa inače nije o trošku države, plaća korisnik. Izuzev u slučajevima ugroženog zdravlja trudnice.
   (Laki, 2. decembar 2020 23:44)

  # Link komentara

 40. Zena ima pravo da radi sa svojim telom sta zeli.. tacka
  Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (manojla)
  ---

  Nerođeno dete nije ženino telo već novi život sa sopstvenom DNK i sopstvenom krvnom grupom. Tačka.
  (mihy, 2. decembar 2020 23:44)

  # Link komentara

 41. Deca su nekada baš problem. A nisu se još ni rodili.
   (Ogrežden, 2. decembar 2020 23:41)

  # Link komentara

 42. Ako se ženi zabrani da abortira muškarcu koji je neželjeno napravio dete da se odseče ona stvar - podeljena odgovornost, podeljene posledice! Pa da vidiš kako bi odjednom svi podržali abortus!
  (v, 2. decembar 2020 23:39)

  # Link komentara

 43. zar ce dede u haljinama da im zaviruju u matericu i odlucuju sta ce da rade sa svojim telom..
   (kliconosha, 2. decembar 2020 23:30)

  # Link komentara

 44. Zena ima pravo da radi sa svojim telom sta zeli.. tacka
   (manojla, 2. decembar 2020 23:26)

  # Link komentara

 45. Svaka zena treba da ima pravo da ubije svoju bebu,i to ubistvo nazove abortus....
  (sasha, 2. decembar 2020 23:24)

  # Link komentara

 46. sto stupaju u odnose ako nisu spremne da radjaju???
  (aleksandar, 02. decembar 2020 22:39)

  Važno je da ti vidiš samo krivicu jedne strane.
  Ne može žena samu sebe da oplodi.
   (Jelena, 2. decembar 2020 23:22)

  # Link komentara

 47. Jednako odvratna je ova zabrana abortusa dece sa teskim defektima i ovo bukvalno velicanje abortusa kao nekog dostignuca civilizacije, nekog moralno uzvisenog prava. Neki se pozivaju na to da je 21. vek, neki na veru, kao da niko svojom glavom ne zna da razmislja nego mu trebaju neke dogme i pravila da se serviraju. Nista civilizovano ni lepo u abortusu nema. Znate li kako se vrsi on? Znate li da dete oseti bol od 8. nedelje? Znate li kako izgleda ta procedura? A vi koji podrzavate Poljake, znate li da su oni imali sasvim dobar zakon koji je ogranicavao abortus i da je bolje bilo edukovati ljude da se on primenjuje u sve vecoj meri, nego sada braniti abortus tesko defektnih beba koje u prirodi ne bi prezivele. Time se i majke ugrozavaju. Obrazujte se ljudi, procitajte nesto, odgledajte makar sjajan film "Unplanned" koji temu obradjuje iz svih uglova...
   (my way, 2. decembar 2020 23:21)

  # Link komentara

 48. Ovi koji smatraju da je abortus napredak čovečanstva, posvađani su sa razumom. Jer pravo na ubistvo nerođenog deteta jednostavno je zločin. Još su ga stari Grci smatrali barbarstvom, a Hipokratova zakletva izrekom zabranjuje abortus, pa današnji doktori koji ga izvode - krše ono na šta su se zakleli.

  Prve su deklaracije o pravu čoveka govorile o pravu na život od začeća, a prvi koji su legalizovali abortus bili su boljševici, drugi su nacisti. Doduše oni su legalizovali samo za nearijevke, valjda su smatrali da njihovo potomstvo i nije vredno života.
  (www, 2. decembar 2020 23:13)

  # Link komentara

 49. Jedini slučaj kada ne opravdavam abortus je kada ljudi imaju 20+ godina i svesno ne koriste zaštitu.
   (Maldini, 2. decembar 2020 23:08)

  # Link komentara

 50. svake godine abortira oko 200.000 Poljakinja - ilegalno ili u inostranstvu.

  Toliko o tome, pozdrav za tradicionaliste.
  (Avg, 2. decembar 2020 22:34)

  Pa šta? Abortiraju o svom trošku a ne o trošku Poljaka poreskih obveznika..zašto neko da plaća za tvoje hirove?
  (DR MR, 2. decembar 2020 23:06)

  # Link komentara

 51. sve razumem, samo mi nisu jasni ljudi koji slave abortus. to je zivot ugasen. razumem da nije bio pozeljan u tom trenutku al ono ne treba ga slaviti kao eliminaciju svakog drugog probelma.
   (rex, 2. decembar 2020 22:59)

  # Link komentara

 52. Pišem se kao vjernik ali sam daleko od svakog fanatizma. Pobačaj je zlo ukoliko nije medicinski opravdan iz razloga zaštite majke ili u slučaju bolesti ploda, silovanja ili premlade majke. Ne bih ga zabranio niti ukoliko je iz socijalnih razloga(samo bih ga otežao) ali se u tom slučaju ne bi provodio o trošku HZZO-a niti bih liječnike tjerao da zahvat izvode.
  (Neeee, 2. decembar 2020 22:45)

  # Link komentara

 53. Право на убиство свог рођеног детета..
   (Педро, 2. decembar 2020 22:45)

  # Link komentara

 54. Crkva je ishodište licemjerja i retrogradnih procesa u zemljama koje su dozvolile da njihov utjecaj metastazira. U Hrvatskoj, prema vatikanskom ugovoru, svi moramo iz budžeta financirati crkvu preko 100 M€/god. iako je Hrvatska predzadnja u EU po BDP-u i situacija je katastrofalna. Svi političari su u velikom strahu od crkve da im popularnost ne bi pala. U Hrvatskoj je crkva na vlasti, oni odlučuju o svemu.
   (Rade, ZG, 2. decembar 2020 22:39)

  # Link komentara

 55. sto stupaju u odnose ako nisu spremne da radjaju???
   (aleksandar, 2. decembar 2020 22:39)

  # Link komentara

 56. svake godine abortira oko 200.000 Poljakinja - ilegalno ili u inostranstvu.

  Toliko o tome, pozdrav za tradicionaliste.
  (Avg, 2. decembar 2020 22:34)

  # Link komentara

 57. Srednji vek. Srbija ce sigurno pratiti trendove zemalja ponosnih na inkviziciju. Strasbo. 21. Vek. Oladite vise sa crkvom, nase majke, terke su bolne zivele i bile srecnije i sve vas normalno odgojile bez uplitanja crkve.
  (Ema, 2. decembar 2020 22:22)

  # Link komentara

 58. Neka razum pobedi !
   (Ogrežden, 2. decembar 2020 22:21)

  # Link komentara

 59. Komunizam je rak i mentalna bolest...
  (Jr, 2. decembar 2020 22:19)

  # Link komentara

 60. Mene majka bolje da je abortirala.
  (Freddy, 2. decembar 2020 22:12)

  # Link komentara