- Komentari -
 1. Haha' indoktrinisani ste i jedan i drugi, odnosno ni jedan ni drugi niste u pravu. Prvo ; nafta ne nastaje raspadanjem organske materije, ili probaj da izracunas svetsku dnevnu potrosnju nafte pa sve to pomnozis sa danima u godini i godinama od kada covecanstvo koristi naftu, shvatices da je prevara u pitanju i drugo ; ni jedna ljudska letilica ni covek jos nisu napustili zemljinu atmosferu, niti ce to uciniti u buducnosti, sve sto dolazi od NASA-e i svih ostalih svetskih "svemirskih" agencija su izmisljene budalastine za naivne.
  (Aleksandar, 28. septembar 2020 23:02)

  Molim više ovakvih vesti. Prvo me fascinira sam tekst i koliko nauka napreduje, a posle me dobro nasmeju komentari Youtube naučnika.
  (CCCC, 8. oktobar 2020 13:27)

  # Link komentara

 2. Kina nece imat hlebca na stolu i rasparcace ih Tramp kad ih zgurdumi.
  (Beoman, 8. oktobar 2020 11:26)

  # Link komentara

 3. Od jedne od najplemenitih nacija u istoriji do raka ove planete. To su kinezi.
  (rekt, 8. oktobar 2020 10:21)

  # Link komentara

 4. Neverovatan poduhvat, ali će troškovi eksploatacije sigurno biti enormni.
  (Eldorado, 28. septembar 2020 23:46)

  # Link komentara

 5. Ne dajte Kinezima da to urade! Ko zna kakve viruse i cuda mogu da donesu iz svemira!?! Unistise svet ovim zemaljskim virusom, a kad dodje svemirski....
  (Saki, 28. septembar 2020 23:23)

  # Link komentara

 6. @Dobro informisan Ocigledno niste bas najbolje informisani posto nafta nastaje raspadanjem organske materije, znaci mi se vozimo pomocu ostataka dinosaurusa i ostalih bica koja su nekada zivela na planeti. Na asteroidima nikada nije imalo zivih bica koja bi se raspala pa nema ni nafte.
  (Xli, 28. septembar 2020 19:46)

  Haha' indoktrinisani ste i jedan i drugi, odnosno ni jedan ni drugi niste u pravu. Prvo ; nafta ne nastaje raspadanjem organske materije, ili probaj da izracunas svetsku dnevnu potrosnju nafte pa sve to pomnozis sa danima u godini i godinama od kada covecanstvo koristi naftu, shvatices da je prevara u pitanju i drugo ; ni jedna ljudska letilica ni covek jos nisu napustili zemljinu atmosferu, niti ce to uciniti u buducnosti, sve sto dolazi od NASA-e i svih ostalih svetskih "svemirskih" agencija su izmisljene budalastine za naivne.
  (Aleksandar, 28. septembar 2020 23:02)

  # Link komentara

 7. Rudarenje po asteroidima da bi rudu slali na zemlju je malo nelogično. Da bi kontrolisano spustili neku masu, mora da je spusti neka letelica, a hemijska goriva nam ne daju mogućnosti za baš velike terete. Ovo će imati smisla ako se napravi svemirski lift. Tada će rude moći i da se ispaljuju sa asteroida ili Meseca u Zemljinu orbitu, gde bi ih skupljali i spuštali na površinu. Rudarenje asteroida daje ogromne mogućnosti za formiranje infrastrukture u Svemiru. Do skoro je lansiranje 1 kg u orbitu koštalo 10.000$. SpaceX je oborio cenu upola i još će je oboriti, ali će to i dalje biti višestruko skuplje po jedinici mere od cene dovoza materijala sa tela značajno manje gravitacije, jednom kada se uspostavi industrija rudarenja i prerade. Sve su to izvodljive stvari, fizika i inženjering su jasni. Problem je veličina i cena poduhvata, mada verujem da je Kinezima Veliki zid bio možda i veći zalogaj, pa su ipak zasukali rukave.
  (Gradimir, 28. septembar 2020 22:11)

  # Link komentara

 8. @Dobro informisan Ocigledno niste bas najbolje informisani posto nafta nastaje raspadanjem organske materije, znaci mi se vozimo pomocu ostataka dinosaurusa i ostalih bica koja su nekada zivela na planeti. Na asteroidima nikada nije imalo zivih bica koja bi se raspala pa nema ni nafte.
  (Xli, 28. septembar 2020 19:46)

  # Link komentara

 9. kuda ide ovaj svet?zar je ljudska rasa toliko postala glupava pa da veruje u ovakve stvari?cudne stvari se desavaju kada pogledas i ovaj virus i kako se stvari odvijaju nesto tu debelo ne stima!!!eto i ova vest roboti ce juriti asreroide koji idu ogromnim brzinama sletece na njih bez problema malo ce kopati pa ce bez problema uzleteti sa tovarom i pravac nazad zemlja!!!ajde ovako bez da uvredim nekoga,ali realno koliko covek treba da bude mentalno retardiran pa da poveruje u ovo,ozb.pitam?sta se to desava sa ljudima?i kada nesto kazes odma te proglase teoreticarem zavere,nekim neobrazovanim idiotom tipa nisi isao u skolu,nisi citao knjige,idi kod psihijatra,glup si....itd
  (zz, 28. septembar 2020 19:35)

  # Link komentara

 10. Nadam se da će naći milijarde tona nafte i da će je svemirski tankeri dovoziti na Zemlju da se više ne izlivaju i prave ogromne mrlje i štetu po okeanima.
  (Dobro Informisan, 28. septembar 2020 19:03)

  # Link komentara

 11. Bolje rudariti u svemiru nego na Zemlji, ako je isplativo.
   (dzigi, 28. septembar 2020 18:22)

  # Link komentara