- Komentari -
 1. Zavisi kakvo je dete; ako ne neumoro i stalno nemirno olakšice ne vrede.
  (freja, 9. oktobar 2019 15:19)

  # Link komentara

 2. Ukoliko su Vaša starija deca u sistemu školovanja, Vaše treće dete ima pravo na besplatne udzbenike. Proverite informaciju u sekretarijatu škole.
  (učiteljica, 9. oktobar 2019 10:59)

  # Link komentara

 3. NEMAJU nikakve, a i ono što im pripada niko se ne hvali da dobija.
   (XXL, 9. oktobar 2019 10:50)

  # Link komentara

 4. Dete mi je krenulo u 2 razred. U Pančevu, dobili smo knjige 23.09. Morala sam sve knjige da kopiram prvih 2o-setak strana, kako bi dete moglo da prati nastavu. Kako se ono snalazilo sa tim papirima, to je tek za priču.
  Znalo se već u maju mesecu koliko ide besplatnih knjiga i za koju školu, mislim da je sramota da se dobijaju knjige ovako kasno.
  Ili daju knjige besplatno ili ne. Sramotno je da nas tako ponižavaju.
  (Ivana, 9. oktobar 2019 10:47)

  # Link komentara

 5. Šta besplatno, u "onoj" državi ništa nije bilo besplatno, sjećam se mama nam je na sto čekova kupovala opremu na početku školske godine, imali smo u razredu dva blizanca i svaki je morao imati za sve predmete svoje knjige.
  (Bruder Jakob, 9. oktobar 2019 10:32)

  # Link komentara

 6. Da. Čak je i odsustvo za negu trećeg deteta produženo. Upravo je juče veliki poslodavac i zvučno ime u privredi Srbije zvao suprugu da 6 meseci ranije dođe da radi ili će joj pronaći zamenu.
   (peki, 9. oktobar 2019 10:16)

  # Link komentara

 7. mogli bi mediji da postave pitanje u vezi decijeg dodatka, jer teraju roditelje da budu socijalna kategorija da bi ispunili prosek od oko 9000 po ukucanu. znaci da te teraju da zivis od minimalca da bi dete imalo pravo na deciji,to je sramota za ovu drzavu.
   (Sportissimo, 9. oktobar 2019 09:42)

  # Link komentara

 8. Moje treće dete koje pohadja O. Š. Filip Filipović na Voždovcu nije ni dobilo knjige uopšte. Tek 03.10. su joj bile ponudjena samo tri udžbenika koji su negde verovatno bili višak ali nismo želeli da prihvatimo njihovu "velikodušnu milostinju"
   (Zoran Bogdanović, 9. oktobar 2019 09:39)

  # Link komentara

 9. Moja supruga i ja smo malo imućniji, pa nam ne znače puno podsticaji za 3. dete, ali bih bio licemer kada bih rekao da takvi podsticaji nisu dobri. Sad, ne znam da li je tako u čitavoj zemlji, ili se situacija menja od lokalne hercegovacka 14a do lokalne samouprave, ali mi smo, za rođenje 3. deteta dobili novac i od lokalne samouprave i pakete od nekih lokalnih firmi. Prvih 6 meseci, praktično ništa nismo morali da kupujemo za dete - imali smo tolike zalihe pelena, vlažnih maramica i drugih sredstava za higijenu, kao i dohranu, da smo sve to morali da poklanjamo kako bi se iskoristilo. Takođe je jako značajan podsticaj države od 100 evra mesečno. Mnoge porodice žive od jednog minimalca i tih 100 evra je za njih jako puno.

  Ono što je najproblematičnije u celoj situaciji je nedostatak vremena. Mislim da bi nam više od svih podsticaja značilo da vrtić prima dete od 1. godine (kod nas primaju decu tek od 3. godine) i da je omogućen celodnevni boravak, kao i da imate ženu koja će doći par puta nedeljno, na po 4 sata, da pomogne majci oko kućnih poslova (umesto beskorisnih patronaznih sestri), dok dete ne napuni 1 godinu. Moja žena je htela da poludi sa 3 mala deteta, dok sam ja na poslu svakog dana...
   (ja, 9. oktobar 2019 09:22)

  # Link komentara

 10. Dodajte i knjige za izabrani predmet, koje takođe moraju da se kupe. Tumačenje ovog pravila u školi kod moje dece: treće dete ima pravo na besplatne udžbenike dok stariji idu u školu. Tako da, kad najstarije završi srednju školu sledeće godine, on to pravo gubi.
   (Aki, 9. oktobar 2019 08:56)

  # Link komentara

 11. Imam treće dete koje je ove školske godine krenulo u školu i dobili smo knjige za prvi razred , doduše oko 15.09.
  Čekajući, proverila sam da Ana Brnabić potpisuje odluku Vlade Srbije o besplatnim knjigama gde je navedeno tačno koje kategorije imaju pravo i iz kojih predmeta udžbenike daju.
  Jasno je da je Ministarstvo prosvete i Vlada oni kojima se treba postaviti pitanje, oni su odgovorni.
  Nina
  (Nina, 9. oktobar 2019 08:54)

  # Link komentara