- Komentari -
 1. Matematika nije nauka. Matematika je univerzalni jezik najstrožije sintakse kojim se (kompjuterskim žargonom) "lossless" opisuju, tumače i nedvosmisleno dokazuju pre svega fizički događaji, ali i štošta još drugo što ima potrebe za takvim lossless kodekom. Na primer eto i u programiranju, mada se opet za samo programiranje koriste drugačiji jezici.

  I ovo što sam gore napisao umesto srpskim, moglo bi se napisati matematičkim jezikom, matematičkom sintaksom i matematičkim slovima. Matematika je "nauka" utoliko koliko je to i lingvistika, ali matematika nije otkrivanje prirodnih fenomena kako je u Nobelovo vreme shvatana nauka.

  Matematika je u fizici ono što je latinski u medicini. Svi znaju po neku matematičku ili latinsku reč, ali samo profesionalci znaju dovoljno da se njima sporazumevaju.

  Rekoh, možda bih još kraće i jasnije to objasnio matematičkim nego srpskim, ali bi me još manje ljudi i teže razumelo.
  (CATAPA, 12. oktobar 2019 11:27)

  # Link komentara

 2. A dodelili nagradu A.Ajnštajnu za teoriju, jedini put. Nikad dokazana, osporavana. Ali, ko ste vi, a ko A.A.? Nagrada za mir je kao i Oskar, deli se na osnovu trenutne potrebe, dobije ko plati. Mislim da se Nobel vrti u grobu i kaje zbog poklonjenih para i laži koje se nagrađuju.
  Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (weiss67, 7. oktobar 2019 13:58)


  Ajnštajn nije dobio Nobelovu nagradu za Teoriju relativiteta, već za pronalazak pojave koja je poznata kao Ajnštajnov efekat: fotoni tačno određenih energija (talasnih dužina) imaju osobinu da iz metala izbijaju određene elektrone (koji su dobili naziv Ajnštajnovi) i na taj način stvaraju elektič napon koji se može iskoristiti za stvaranje struje.

  Taj efekat je u osnovi svih današnjih foto-električnih ćelija i ima neverovatnu praktičnu primenu i na zemlji i u kosmosu i nije nikakva nepotvrđena abrakadabra!
  (Ced, 8. oktobar 2019 13:33)

  # Link komentara

 3. U korenu svega je matematika.
   (Smuleco, 8. oktobar 2019 10:01)

  # Link komentara

 4. Nagrada za doprinos miru u svetu koja je dodeljena bivšem i jedinom crnom USA predsedniku Obami je najveća planetarna gluposti tako da je značaj ove istitucije potpuno otrcan i obesmišljen!
  (zoran, 7. oktobar 2019 22:33)

  # Link komentara

 5. A dodelili nagradu A.Ajnštajnu za teoriju, jedini put. Nikad dokazana, osporavana. Ali, ko ste vi, a ko A.A.? Nagrada za mir je kao i Oskar, deli se na osnovu trenutne potrebe, dobije ko plati. Mislim da se Nobel vrti u grobu i kaje zbog poklonjenih para i laži koje se nagrađuju.
  [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (weiss67, 7. oktobar 2019 13:58)

  Pa hajde se malo informiši, pročitaj kada je AA objavio svoju teoriju i kao je došlo do toga da dobije Nobelovu nagradu petnaestak godina kasnije
  (Sale, 7. oktobar 2019 16:29)

  # Link komentara

 6. Dakle, dva "realnija" razloga su toliko glupava i nevesta, da je u stvari izgleda tacan onaj trac.
  (Nix, 7. oktobar 2019 14:54)

  # Link komentara

 7. kao i mnoge stvari i ovo je izgubilo smisao
   (H, 7. oktobar 2019 14:24)

  # Link komentara

 8. A dodelili nagradu A.Ajnštajnu za teoriju, jedini put. Nikad dokazana, osporavana. Ali, ko ste vi, a ko A.A.? Nagrada za mir je kao i Oskar, deli se na osnovu trenutne potrebe, dobije ko plati. Mislim da se Nobel vrti u grobu i kaje zbog poklonjenih para i laži koje se nagrađuju.
   (weiss67, 7. oktobar 2019 13:58)

  # Link komentara