- Komentari -
 1. (siki, 14. avgust 2019 20:26)

  :) nemoj da im kvaris zabavu
  (čovek, 14. avgust 2019 22:25)

  # Link komentara

 2. @(Davor, 14. avgust 2019 18:02)

  Za to vreme kinezi, indijci, inke, maje, severno-američki indijanci, itd. teraju svoju priču. Nikad čuli ni za Bibliju ni za Mojsija, Izrael, mesiju... I šta im fali?
   (siki, 14. avgust 2019 20:26)

  # Link komentara

 3. (sta nije, 14. avgust 2019 17:57)

  Taj Mauro nije ekspert za Bibliju, vec sarlatan koji tvrdi da su nas stvorili vanzemaljci, izmedju svih ostalih gluposti.
  Imas istoricare i teologe ako te zanima o Bibliji.
  (Normalan covek, 14. avgust 2019 19:03)

  # Link komentara

 4. U pravu je Mauro Biglini kad kaze da Biblija nije sveta knjiga?
  (sta nije,

  Biblija jeste sveta knjiga i istovremeno istorija Izraela u starom zavetu,ali da bi smo je razumeli potrebno je pridržavati se tri nepisana pravila: 1. Razumeti simboliku reči,odn.metaforičko izražavanje 2. Razumeti proročanstva koja su izrečena od ljudi opčinjenih božijim duhom, 3. Razumeti događanja kroz istoriju koja su opisana i prorečena u svetom pusmu.
  (steva, 14. avgust 2019 18:33)

  # Link komentara

 5. S druge strane ,tko sumnja u prijelaz preko Crvenog mora,neka progugla,pa ode na slike,pronaći će hrpe arheoloških dokaza kola i kotača obraslih koraljima na dnu C.mora. Danas je područje Mrtvog mora prepuno sumpornih kuglica ,a sva je zemlja naokolo prezasićena sumporom,zato je i M.more takvo kakvo jest. I tu postoje slike arheologa na Google. Prorok Jeremija proriče da će zatočeništvo u Babilonu trajati 70g.,a Izaija također stotinama godina ranije govori o dolasku Perzijanca Kira koji će razoriti Babilon i pustiti narod natrag da obnovi Jeruzalem. Razorenje Babilona je također Izaija stotinama godina unaprijed detaljno opisao,kao skretanje rijeke Eufrat,te da će vojska ući u grad preko suhog korita,kroz mala sporedna vrata,i da će pasti u jednoj noći. Čak je prorok Daniel dao proročanstvo po kojem se od uništenja Jeruzalema moglo točno izračunati vrijeme dolaska Mesije. Židovi su to jako dobro znali...I sve je tako bilo. I još mnogo toga Biblija precizno i u detalje proriče,npr.dolazak,cijeli život i smrt mesije,te proročanstva sežu do današnjih dana,koja su prorečena kao "poslijednji dani ovog sustava ljudskih vladavina"te konačni pad i rasulo tih istih u skorašnjem Harmagedonu,te uspostavu Raja ili Mesijanske trajne vladavine na Zemlji. Ali ovo je doba ateizma,agnosticizma i sličnih oblika bezbožnosti,tako da ne očekujem da će se većina složiti sa mnom,ali to ostaje individualni problem. Ovaj svijet je simbolični Titanik koji tone.
  (Davor, 14. avgust 2019 18:02)

  # Link komentara

 6. Au koliko se Jevreji trude da dokazu vaznost Izraela. Profesor i sam ili Jevrejin ili ga Jevreji sponzorisu.
  (Grk, 14. avgust 2019 17:59)

  # Link komentara

 7. U pravu je Mauro Biglini kad kaze da Biblija nije sveta knjiga?
  (sta nije, 14. avgust 2019 17:57)

  # Link komentara