- Komentari -
 1. pa sta? klin se klinom izbija.
   (neutralni felsh, 10. avgust 2019 08:57)

  # Link komentara

 2. (Low Key Lyesmith, 9. avgust 2019 15:06)

  Zavisi, na kojoj strani štapa si, znaš?:)
  Bombardiranje Londona, Beograda ako oćeš, V I, V II, kanclogori, Pearl Harbour, Kina, Koreja, Pacifiški otoci...! Okinawa je USA koštala 50.000 vojnika, a oni ne vole da gube ljude, jer su to i njihovi glasači! Da su zauzeli i ostae, večje otoke, platili bi enormnu cenu! Ovako, bilo je brže i jeftinije! Nema tu ideala, nego samo novac! Razumeš?
  (stranac 1952, 9. avgust 2019 21:22)

  # Link komentara

 3. Ne zavaravajmo se da postoje humane supersile, niti da su ikad postojale. Imperije su po prirodi stvari siledžije, recipročno svojoj moći i prostranstvu. Japan je izvršio genocid nad Kinezima jer mu se moglo, Ameri nad Japancima i bog te pito kojim još narodima jer im se moglo (i može). Pa i naš Aleksandar Ujedinitelj je posle bitke kod Dobrog polja zamalo bio sravnio Sofiju sa zemljom (usput smo već bili popalili par bugarskih sela i pobili masu sveta, čak i domaće životinje), sprečila ga je samo oružana pretnja Francuza i Britanaca. Šta su Sovjeti posle '45. napravili od Istočne Evrope, znamo svi.

  Rešenje za mir i drugarstvo sa imperijom-siledžijom? Nemoj da je čačkaš i da previše rešse o tome kako si neki veliki, nezavisni faktor.
  (Le Scorpion Serbe, 9. avgust 2019 16:31)

  # Link komentara

 4. facepalm,
  Zločine u Jasenovcu nisu počinili nacisti već Hrvatske ustaše.
   (pilgrim, 9. avgust 2019 16:27)

  # Link komentara

 5. Za vrle antifašiste, commies i ine - malo suočavanje sa realnošću:
  - bombardovanje Hamburga u WWII (firebombing)
  - bombardovanje Drezdena u WWII (-II-)
  - bombardovanje Tokija u WWII (-II-)
  - bombardovanje Hirošime i Nagasakija (nuclear bombing)...
  su ratni zločini.
  I to ne obični ratni zločini - imaju sve elemente i genocida i kulturcida. Nema nikakvih opravdanja za ove događaje. Nikakva zlodela počinjena od strane Nacista ili Imperijalnih trupa, nisu opravdanje za ove zločine. I žao mi je ako to nekoga vređa, ali smao imbecil može smatrati drugačije. FFS, kako bilo ko, ko sebe smatra normalnim, može osuđivati Axis zločine - which goes without saying - ali istodobno s odobravanjem gledati na zločine Saveznika i SSSR? Doduše, pitanje je više retoričko - tipični moderni levičari, antifa frikovi i commies starog kova se teško mogu smatrati normalnim. Case in point - British levičari i antifa škvadra koji ad nauseam glorifikuju effing Bomber Harrisa (žločinac najodgovorniji za razaranje Drezdena). BTW, ironija - koja je na njih izgubljena - je da je Harris bio zakleti anti-commie.
  I utuvite već jednom u te vaše tvrde glave - bombardovanje Hirošime i Nagasakija, su bili pojedinačno najgori zločini WWII, za koje ne postoji nikakvo opravdanje!!!

  *Nadam se da će komentar biti objavljen u celosti.
  (Low Key Lyesmith, 9. avgust 2019 15:06)

  # Link komentara

 6. Užasne stvari su radili japanci i morali su biti zaustavljeni......uzasnijom stvari? To je logika? Zar su svi jevreji bili čisti i nevini? Zašto uništavanje jevreja vidimo kao genocid a japanaca ne? Nevini ni na jednoj strani nisu ništa uradili a najviše ih je stradalo. Sramota USA, ne manja od one sa indijancima... Cista genocidna tvorevina koja bi da deli lekcije celom svetu o slobodi, može da se izabere danas da se puzi pred nekim ili da se nestane, eto to je slobodan izbor posle svega. Nisu nasi stari zbog toga ginuli al ajd...
   (Uran, 9. avgust 2019 14:52)

  # Link komentara

 7. Da su kojim slucajem Rusi bacili nuklearke na Hamburg I Berlin, da li bi onda Srbi zalili sirote naciste I mrzeli ruse.
  I da neko ne kaze kako to nije isto jer su nacisti pobili 20 miliona ljudi, neka zna da su japanci isto pobili 25-30 miliona azijata.
   (Korvin, 9. avgust 2019 14:29)

  # Link komentara

 8. Eto šta treba da bi te pitali šta je ?
   (Superhik, 9. avgust 2019 14:16)

  # Link komentara

 9. Koliki psihopata neko mora da bude da sravnjivanje gradova nuklearnim oruzjem naziva neophodnoscu? Masovno ubistvo stotina hiljada civila moze biti samo genocid ali posto su izvrsioci milosrdni Ameri sve je ok, nista strasno.
  (Nsn, 9. avgust 2019 13:46)

  # Link komentara

 10. @120
  Moram na ovo da reagujem, jer se iskrivljuje istina.
  "Komunizam" je propisno obelezio Jasenovac.

  Cifra od 700.000 ubijenih je rezultat istrazivanja komisije posle rata. "Komunisticke" komisije.
  Ceo prostor logora je pretvoren u monumentalan memorijalni centar, sa velikim (ako je velicina vazna, a cini mi se da nekima jeste) spomenikom.

  Muzejska postavka je bila uredjena, sa pratecim filmskim programom za posetioce.

  Ja sam u skoli u Hrvatskoj ucio o zlocinima u Jasenovcu.

  Molim ovo objaviti radi istine.
  (Posmatrac, 9. avgust 2019 13:39)

  # Link komentara

 11. Dovoljno je bilo baciti jednu bombu na neki nenaseljeni ili slabo naseljeni deo, posle toga zapretiti da ce biti bacena na sve japanske gradove.
  Japan bi kapitulirao za par nedelja.
  Ali ne ameri su hteli osvetu za sve silne zrtve koje su imali a ujedno da istestiraju oruzje u praksi.

  U neku ruku dobro je sto su to uradili, da nisu pokazali koliki je to uzas veoma lako bi doslo do nuklearnog sukoba u hladnom ratu. Ovako posle Hirosime i Nagasakija covek je znao posledice i niko nije bio spreman da to ponovi.

  Dok fanaticni Iran ne napravi bombu, onda je sve moguce.
   (sale, 9. avgust 2019 13:22)

  # Link komentara

 12. Они су у ствари више људи побили приликом бомбардовања Јапана запаљивим бомбама, него атомкама. Зашто баш запаљивим? Јер је нпр. Токио у то време био изграђен углавном од дрвета. Званичан је податак да су за само једну ноћ убили/спалили преко 100.000 цивила.

  И још један податак: количина радијације из Јапана није ни 1% радијације коју ће касније нуклеарним пробама изазвати велике силе, што на копну, што у мору.

  Највећу нуклеарну експлозију изазвали су Совјети. Експлозија је била толико велика да је пилот авиона који ју је бацио једва успео да утекне.
  (Корто, 9. avgust 2019 13:11)

  # Link komentara

 13. @120
  Kakve sad veze imaju komunisti sa Jasenovcem i drugim zlocinima nacista?
  (facepalm, 9. avgust 2019 13:09)

  # Link komentara

 14. Овде имате изузетан документарац на ову и сличне теме [link]/
  (Рејџ Агенст, 9. avgust 2019 13:06)

  # Link komentara

 15. Rat se na neki način morao završiti, ili netko misli da je trebalo Japan ostaviti na miru poslije svega što su radili po Aziji i Oceaniji za vrijeme (pa i puno prije službenog početka) 2. svjetskog rata, te im omogućiti da ponovno stanu na noge i da krene sve iz početka. Predviđanja su govorila da će invazija zahtijevati barem 200.000 poginulih vojnika na strani saveznika i što je u ovoj sad raspravi i važnije, preko 1.000.000 civilnih žrtava. Dakle ne japanskih vojnika, nego civilnih žrtava. Mislim da je računica sasvim jasna.
  (Robert, 9. avgust 2019 13:05)

  # Link komentara

 16. "Da nismo pobedili, odgovarali bismo za ratne zločine".

  - general Kurtis LeMej.
  (., 9. avgust 2019 13:01)

  # Link komentara

 17. Žao mi je nedužnih žrtava,naravno ali se stalno pitam kako je moguće i dalje normalno živeti u tako ozračenim gradovima? Da li neko zna da objasni? Ja zaista ne shvatam,hvala unapred
   (brainstorm, 9. avgust 2019 13:00)

  # Link komentara

 18. Drezden, Hirosima, Nagasaki, genocid nad Japancima...
  Jasno, Srbi danas zale nad sudbinom treceg rajha i imperijalnog japana. Smeta vam okoncanje rata u kojem su Srbi mnogo stradali, i sve biste pozivali SAD na odgovornost, jer bice da taj imperijalni japan ili nacisticka nemacka nicime nisu izazvale ovakav odgovor?
  Kolaboracionisticki, nedicevski mentalitet vlada danas. Strasno je to. Japanaca mi je zao, ali takav je rat. Poceo si ga, plati. Za najrazorniji vojni sukob u istoriji covecanstva, cena je placena upotrebom najrazornijeg oruzja ikada napravljenog. Danas se Nemci i Japanci stide svoje nacisticke odnosno imperijalne proslosti, ali eto Savesni Srbi im priskacu u pomoc podrzavajuci zemlje ciji su vojnici, generali i vodje pocinili najuzasnije zlocine protiv citavih nacija (ukljucujuci i nas), samo zbog pripadnosti tim nacijama.
  Ali vi biste to da abolirate i problem vam je Amerika? Ok...
  (geda, 9. avgust 2019 12:58)

  # Link komentara

 19. Nije bilo potrebe da se bacaju atomske bombe. Kapitualcija Japana je bilo samo pitanje dana pogotovo nakon ulaska SSSR u rat.
  Taj pakleni ratni zločin je počinjen samo da bi se Rusima pokazalo šta kauboji novo imaju kod kuće.
  Pošto ratni zločin ne zastareva nadajmo se da će jednog dana administracija predsednika Harija Trumana biti označena kao nalogodavac zločina.
  (black fish, 9. avgust 2019 12:51)

  # Link komentara

 20. Protiv fasista razumljivo treba koristiti sve sto je potrebno... Ali naucnici projekta menhetn su zahtevali od vlade sada da nece da rade ukoliko se finalni proizvod ne prezentuje japanskim generalima na neutralnoj pustoploljini kako bi se predali a ovi prekrsili dogovor i pobili masovno nevine ljude decu.. Jedan od najvecih uzasa... Jevrejski lobi je jak i samo se o tome prica a japanci su svesni da su ratovali sa fasistima u savezu... PITANJE JE KADA CE SVET DA SHVATI DA SU SAD NEJVECI LJUDSKI NEPRIJATELJ... KADA CE EVROPA DA RASKRSTI JEDNOM ZA SVAGDA SA AMERIKOM I OFORMI SOPSTVENU PRAVU UNIJU I VOJNU I EKONOMSKU.. C. DOKLE CE SVET DA TRPI
   (stefan, 9. avgust 2019 12:51)

  # Link komentara

 21. @deki 185 to je sve sa ju tjuba,ako jeste,zbogom pameti.Eee,Deki,Deki...tako isto i sa ravnom zemljom,cccc
   (Z@go®, 9. avgust 2019 12:43)

  # Link komentara

 22. Japan je kapitulirao po zauzimanju Mancurije od strane Crvene armije koji je poceo 9og avgusta, sledeci korak posle mancurije je Japan, jer se geografski pojmovi nalaze jedan pored drugog. Japan se nije predavao ni posle druge zlocinacke bombaske teroristicke akcije, nego je bio izbor predati se sovjetima ili amerikancima. Dakle japanci su se predali tek 7 dana posle americkog zlocina a 3 dana pre nego sto su sovjeti zavrsili sa Mancurijom. To je istorijska istina i cinjenica, a ne ono sto stoji u clanku, zato knjige u ruke. I naravno , ova dva teroristicka akta su bili genocid protiv covecanstva od amerike.
  (nenad, 9. avgust 2019 12:43)

  # Link komentara

 23. Neverovatno, neuki Srbi ne znaju ni osnovne stvari iz istorije!
   (Aleksa Mudri, 9. avgust 2019 12:38)

  # Link komentara

 24. Gospodo prije osude ovog napada, pročitajte kakve strahote su radili Japanci i koji su to bili fanatici. Ova bomba im je bila penicilin. Koliko god da volim tu naciju bili su zaista čisto zlo.
   (billy_the_cat, 9. avgust 2019 12:37)

  # Link komentara

 25. To je 300000 legitimnih vojnih zrtava jel da?
   (Stojko, 9. avgust 2019 12:35)

  # Link komentara

 26. Srbi, opet na pogrešnoj strani istorije!
   (Aleksa Mudri, 9. avgust 2019 12:35)

  # Link komentara

 27. Interesantno je kako svi ovi komentatori osuđuju Amerikance i gaje empatiju prema Japancima i Nemcima (kao "žrvama genocida"). To samo znači da se Srbi svrstavaju na stranu fašista i sada, kao i za vreme II.svetskog rata. Krv nije voda. Lično mislim da je bacanje bombe bila sjajna stvar, samo zato što je zbog toga svet shvatio šta je nuklerno oružje. Da bombe nisu bačene... ko zna šta bi se desilo za vreme "hladnog rata".... verovatno bi postao "topao".... nuklearni !
  (Miroslav, 9. avgust 2019 12:30)

  # Link komentara

 28. @ Genocid?! Ima li bolje primjera za genocid od ovog?!
  (skywalker, 09. avgust 2019 09:50)


  Za njih i naš NVO to nije genocid.. to je “Milosrđe”, kao nešto sto su cinili nama i drugim narodima, koji nisu savili kičmu...
  (Djuro, 9. avgust 2019 12:29)

  # Link komentara

 29. 300.000? Bojim se da je i to umanjen.
  (Debeljko, 9. avgust 2019 12:29)

  # Link komentara

 30. @ Americhki GENOCID nad japanskim narodom!...i jedan od najmasovnijih ZLOCHINA PREMA CIVILNOM STANOVNISHTVU -od kako je sveta i veka!!!...AKO ne i najmasovniji......300 HILJADA SMRTI UZROKOVANIH U DVA DANA!...:-( ....
  (dovla, 09. avgust 2019 10:26)

  Zaboravio si i istrebljenje miliona Indijanaca....
  (Djuro, 9. avgust 2019 12:25)

  # Link komentara

 31. Naravno, to nije genocid nego je bila “neophodnost”. Za Ameriku je karakteristicno da kukavicki napada samo potpuno nemocne zrtve na kojima demonstrira svoju silu. One koji mogu da im pruze bilo kakav ozbiljan otpor, ne smeju da napadnu.
  (Tara, 9. avgust 2019 09:59)
  Da bila je neophodnost, nažalost. Imali su izbor, da atomskom bombom nateraju Japan na kapitulaciju ili da krenu u kopnenu invaziju i imaju više desetina hiljada svojih žrtava, jer je procena nakon Okinave bila da bi se Japanci borili do poslednjeg. Usput, Japan je bio sve samo ne nemoćan. I Japan je prvi, kukavički bez objave rata, napao Ameriku. Da ne bude zabune, ne volim Amerikance.
  (stavro, 9. avgust 2019 12:21)

  # Link komentara

 32. Za vas što branite Japance istražite malo šta su ti isti Japanci radili u Drugom svetskom ratu, recimo njihovi logori, pa Nanking... Plus, koliko su zaluđeni, da nije bilo atomske bombe rat bi trajao još godinama.
  (Milan, 9. avgust 2019 12:18)

  # Link komentara

 33. Ostali su jedini koji su atomsku bombu upotrebili u ratu. Bili su ubešeni da će drugima trebati decenije da dođu sami do atomske bombe. Ko zna da li bi bacili još koju da Rusi 1949 već nisu imali svoju.
  (sim, 9. avgust 2019 12:17)

  # Link komentara

 34. Koliko god bio u ratu sa nekom državam, napad na civile je zločin i za to neko mora da odgovara. Anerikanci su znali da vojno ne bi mogli da savladaju Japan još godinama i bez ogromnih gubitaka i onda su se odlučili za ovakav po meni kukavički potez. Isto kao kad su u Nato bombardovanju rekli da su mete isključivo vojni objekti pa bombardovali fabrike, mostove, pošte, bolnice, ambasade, RTS...
   (St3fan KG, 9. avgust 2019 12:15)

  # Link komentara

 35. Dobili su što su tražili.Japanci su teški fanatici.Prvo se malo obrazujte pa komentarišite.Nanking je samo mali deo priče.Apsolutno podržavam ovo što su uradili Amerikanci.Nije bilo drugog načina da se obuzdaju bolesni fanatici.
   (samo oštro, 9. avgust 2019 12:10)

  # Link komentara

 36. Ovo je bila odmazda za Perl Harbor I potpuno je opravdana da niko više ne bi pomislio kukavički napad kao na Havaje ...ko tebe ciglom ti njega betonskim blokom! Više puta ako treba ! A za neupućene nema genocidnijeg naroda od Japanaca, provjerite šta su radili Kinezima u II sv. ratu...
  (Ako objavite...., 9. avgust 2019 12:10)

  # Link komentara

 37. Deki, smanji malo gledanje tih gluposti.
  (Xli, 9. avgust 2019 12:09)

  # Link komentara

 38. Da li znate koliko ljudi su ubili Japanci u WW2? Šta su radili po Kini i Koreji? Ako je neko bio gori od Ustaša - to su bili oni.
  (adriano_galliani, 9. avgust 2019 12:09)

  # Link komentara

 39. SAD su najveće zlo na ovoj planeti...
  (Saša, 9. avgust 2019 12:08)

  # Link komentara

 40. najvece zlo ovog sveta.. bili i ostali.. amerikanci.. seme im se zatrlo da Bog da..
   (mile kontra, 9. avgust 2019 11:58)

  # Link komentara

 41. ovo nesto kao hrvati...prpterali pobili i onda mirotvorci...
   (istina, 9. avgust 2019 11:57)

  # Link komentara

 42. Amerikanci nisu imali drugačiji način da okončaju rat sa Japanom pošto kod Japanaca nije postojala ideologija koja bi vodila kraju sukoba nego samo ratna ideologija do pobede ili smrti. Poznati su slučajevi da kada bi Amerikanci osvojili neko ostrvo uz ogromne gubitke da su svi Japanski civili izvršavali masovna samoubistva. Da bi okončali ludilo Japanaca Amerikanci su upotrebili jedini delotvoran lek Atomsku Bombu !
   (holivudski frizer, 9. avgust 2019 11:57)

  # Link komentara

 43. Ratni zločin.
   (ns, 9. avgust 2019 11:55)

  # Link komentara

 44. Rat bi se završio svakako veoma brzo ali Amerikanci su hteli da vide učinak bombe i pokažu generacijama koje dolaze šta može da ih snađe.
  Japan je ostrvo daleko i od Evrope i od Amerike tako da su sačuvali sebe i svoje saveznike od negativnog uticaja zračenja.
  Da li je ovo bio ratni zločin?
  Apsolutno!!
   (Bane, 9. avgust 2019 11:50)

  # Link komentara

 45. Ali zato ih japanci obozavaju....mislim amere.
   (Gogi, 9. avgust 2019 11:47)

  # Link komentara

 46. Trebao je neko da resetuje Japanske naciste!
   (Blaster, 9. avgust 2019 11:42)

  # Link komentara

 47. Moralnog budzenja!
   (Lalala, 9. avgust 2019 11:42)

  # Link komentara

 48. Агресори били и остали. "Морално буђење"!!???
  Ужас
   (КиМ је Србија, 9. avgust 2019 11:34)

  # Link komentara

 49. Meanwhile in USA....
  (Belianđeo, 9. avgust 2019 11:22)

  # Link komentara

 50. Potpuno ludilo covekove civilizacije...i naravno ko bi drugi nego kauboji. Ameri, najveca posast planete Zemlje.
   (Vlajko125mtbr, 9. avgust 2019 11:09)

  # Link komentara

 51. Ako se Hirosima uopste moze opravdati potrebom da se Japan natera na kapitulaciju, atomska bomba bacena na Nagasaki je cist zlocin za koji niko nije odgovarao!
   (dugoprsti, 9. avgust 2019 11:05)

  # Link komentara

 52. Sanjam atomsku iznad New Yorka.....Da se poravnaju racuni.
   (Ledeci Dux, 9. avgust 2019 11:02)

  # Link komentara

 53. Зашто се ово назива нападом, а неке друге ствари са много мање жртава геноцидом?
   (комша, 9. avgust 2019 11:01)

  # Link komentara

 54. "Nuklearni napadi SAD rezultirali su kapitulacijom Japana 15. avgusta." Ovo nije tačno. Japan je kapitilirao zbog početka sovjetske invazije na ostrvo. Tek tada je japanski car potpisao mir sa Amerikom jer je samo tako mogao ostati na vlasti.
   (Sky, 9. avgust 2019 11:01)

  # Link komentara

 55. U suštini, ovo je jako siv događaj u istoriji. Mi svi automatski pljujemo Amere što su ih gađali, i to dva puta, jer današnji Japan ima reputaciju fine zemlje, vrednih, malo čudnih ljudi. Japan pre 45e je bio izrazito militaristički, a njihova vojska brutalna. Ono što su oni radili u Kini je mnogo gore od nacističkih logora, negde u rangu sa NDH-a. Međutim, to su uspeli da relativizuju, da se operu, pa se danas na internetu jako teško mogu naći dokumentarci na tu temu, npr. "Rape of Nanjing", izguglajte, jedan od najvećih masakra u istoriji čovečanstva, zato ih Kinezi i dalje ne podnose. Što se mene tiče, Japanci su atomkama dobili šta su zaslužili, jer je i narod podržavao sve što su radili. Naravno, ni Ameri nisu cvećke, daleko od toga, ali ovime su definitivno skratili rat, koji bi trajao bar još par godina, znamo koliko su tad Japanci polagali na čast i hrabrost (ludost). Za kraj, preporuka na temu života u Japanu u tom ratu, čuveni Grave of the fireflies.
   (Ljudi gusteri, 9. avgust 2019 10:51)

  # Link komentara

 56. To su sitnice, sad su najbolji drugari, a zli baja je Rusija i Kurilska Ostrva, na kojima NIKO ne živi!
   (kunta bez kinte, 9. avgust 2019 10:38)

  # Link komentara

 57. Ubedljivo najveći zločin u istoriji ratovanja i sukoba. Posle tog bahatog i neljudskog čina SAD je sebe vaspostavila kao vojnog lidera u svetu. Od tada je krenuo novi svetski poredak, rezultate gledamo i osećamo svi.
   (Daredewil, 9. avgust 2019 10:33)

  # Link komentara

 58. Uzas!
  (De Sisti, 9. avgust 2019 10:29)

  # Link komentara

 59. I bacanja atomskih bombi na Hirošimu i Nagasaki i bombardovanje Jugoslavije i proterivanja Srba u Oluji su grozni zločinacki napadi izvedeni bez ikakvog povoda.
  (Dr Srboljub Tesla, 9. avgust 2019 10:29)

  # Link komentara

 60. Americhki GENOCID nad japanskim narodom!...i jedan od najmasovnijih ZLOCHINA PREMA CIVILNOM STANOVNISHTVU -od kako je sveta i veka!!!...AKO ne i najmasovniji......300 HILJADA SMRTI UZROKOVANIH U DVA DANA!...:-( ....
   (dovla, 9. avgust 2019 10:26)

  # Link komentara

 61. Za amerikance "debeljko" nije počinio genocid već je oslobodio čovečanstvo.
   (XXL, 9. avgust 2019 10:25)

  # Link komentara

 62. To nije genocid?
   (NS, 9. avgust 2019 10:24)

  # Link komentara

 63. Jedan od najvecih ratnih zlocina za koji niko nije odgovarao.
   (awk, 9. avgust 2019 10:16)

  # Link komentara

 64. Genocid nad Indijancima, stravicni zlocini nad crnim robljem, atomske bombe...
  I opet sve oci u njih uprte.
  Mirotvorci...Moralne vertikale.
  Strasno!
  (Amila_, 9. avgust 2019 10:12)

  # Link komentara

 65. "Moralno buđenje"?!
   (Buđava izjava, 9. avgust 2019 10:07)

  # Link komentara

 66. Kada amerikanci ubiju 300 000 civila to nije genocid naravno.
   (Vladimir, 9. avgust 2019 10:07)

  # Link komentara

 67. Što kaže Bob Dilan, a hard rain's a-gonna fall...
  (Rush, 9. avgust 2019 10:06)

  # Link komentara

 68. Naravno, to nije genocid nego je bila “neophodnost”. Za Ameriku je karakteristicno da kukavicki napada samo potpuno nemocne zrtve na kojima demonstrira svoju silu. One koji mogu da im pruze bilo kakav ozbiljan otpor, ne smeju da napadnu.
  (Tara, 9. avgust 2019 09:59)

  # Link komentara

 69. Genocid?! Ima li bolje primjera za genocid od ovog?!
   (skywalker, 9. avgust 2019 09:50)

  # Link komentara

 70. Da. Ali to niko nije (o)sudio. O tome, Nagasakiju i Drezdenu se uopšte i ne priča. To su bile (ne) opravdane osvete. Prvo osvete a onda sve drugo.
  Osveta nije zločin? Nepostoji zločin osvete. Postoji sama osveta.
  Naivno razmišljma. Sve gore izneto vredi samo za izabrane. Za njih nema suda.
  Oni su zastavonoše demokratije, slobode, ljudskih prava. Srednji vek. Dzungla.
  (SIN LOVCA NA MEDVEDE, 9. avgust 2019 09:48)

  # Link komentara

 71. И наравно да Американци не треба никада да им се извине. То би било страшно глупо.
  (нису Јапанци Штрумпфови, напротив..., 9. avgust 2019 09:44)

  # Link komentara

 72. Tek kad se svijet okrene protiv Amerike pocece da izlaze na vidjelo zla djela koja su Amerikanci uradili. Za sad se jos uvijek cuti. Nesto slicno kao za vrijeme komunizma kod nas. Ej u Jasenovcu je 700 000 ubijeno!
  (120, 9. avgust 2019 09:41)

  # Link komentara

 73. Znaju i Japanci da nikakva nuklearna bomba nije bacena.Napalm koji je koriscen u bombardovanju Tokija ,.koriscen je i ovde.Grad je spaljen do temelja jer je gradjen od zapaljivih materijala a na snimcima se vidi da su zgrade od cvrstog materijala ostale netaknute.Jos jedna propaganda u cilju ispiranja i zastrasivanja ljudi .
   (deki 185, 9. avgust 2019 09:39)

  # Link komentara

 74. Kako ne pogodi taj talas te avione koji su bacili bombu i ozraci pilote, turbulencija...
   (Strucnjak ekspertskog nivoa, 9. avgust 2019 09:29)

  # Link komentara

 75. Koliko li se ljudi tokom rata preselilo u Hirosimu i Nagasaki posto ti gradovi nisu bili bombardovani do tada....
   (Posmatrac, 9. avgust 2019 09:29)

  # Link komentara

 76. Najveći zločin u istoriji.
   (Blinki, 9. avgust 2019 09:27)

  # Link komentara

 77. AKO SAM DOBRO SHVATIO BACILI SU BOMBU NA CIVILE I ŽRTVE SU CIVILI I TO NIJE GENOCID I RATNI ZLOČIN? POSLE NI IZVINITE. KOJA NACIJA
  (Shole, 9. avgust 2019 09:24)

  # Link komentara

 78. Americka demokratija stigla, i ostala. Kolateralna steta neizbezna...Do danasnjeg dans.
   (Desa, 9. avgust 2019 09:21)

  # Link komentara

 79. ovo nije ratni zlocin?!
   (milam, 9. avgust 2019 09:13)

  # Link komentara