Utorak, 06.08.2019.

11:21

Konačno potvrđeno Hitlerovo poreklo? Mrzeo ih je, a i sam je bio "njihov"

Izvor: B92

Konaèno potvrðeno Hitlerovo poreklo? Mrzeo ih je, a i sam je bio "njihov" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

113 Komentari

Sortiraj po:

Aleksandra

pre 3 godine

Ljudima je lakše da poveruju u bilo kakvu glupost umesto u istinu. Postoji druga strana priče, postoji ,,Moja borba". Ja sam je otkrila jer sam želela da saznam da li je on bio stvarno ludak i zlikovac, kako se svuda piše. Neću da pišem, komentar mi ne bi bio objavljen, ali nije teško saznati.

ISTINA

pre 3 godine

Bože, koje su ovo laži. Ja nisam nacista, ali zapitajte se da li išta od ovoga može biti tačno. Hitler je hteo da ih ubije zato što je njegov narod patio i umirao od gladi i bede dok su se J. vozikali u skupim kolima i bili na čelu svake države. Lično nemam ništa protiv njih, ali oni i dalje upravljaju svetom.

Brgitte

pre 4 godine

Ko je koga zaceo gde i kada to niko ne moze da dokaze,pa babe su dve i dva dede i majka i otac i dok se svi unazad ispitaju,macku o reo o nasem poreklu.Ako nam je jedan deda i bio na primer madjar,sta je sa drugim dedom i njegovim poreklom.To znaci da mi svi u poreklu mozemo imati po nekoliko procenata od vise,razlicitih pripadnosti i narodnosti.

Uroš

pre 4 godine

Eto, izgleda, kao što su se po zvaničnoj istoriji Krajišnici samogenocidirali, izgleda da su i Jevreji pokušali nešto slično. Samo što su Jevreji pretekli, a Krajišnika više nema, pa Ješe mogu da im se smeju.

neutralni felsh

pre 4 godine

Isto tako, većina savremenih ultra ustaša je srpskog porekla.
(Zabraniti, 06. avgust 2019 15:57)


ko zna, savremeni ultracetnici su verovatno hrvati...

Petar Paravinja

pre 4 godine

Hiterova baka je bila sluskinja u kuci Rotschilda,i kada je zatrudnela bila je otpustena iz sluzbe. Sto samim tim znaci da Hitler ima Jevrejske korene

Bane

pre 4 godine

To oko porekla je vrlo zanimljiva stvar. Recimo moj otac je jos kao student zeleo da ispita nase poreklo i napravi porodicno stablo, medjutim u to vreme informacije nisu bile dostupne kao danas, nije imao ni telefon, a kamoli mailove, internet, te kao student ni sredstava za nekakvo ozbiljnije terensko istrazivanje. Sve se zasnivalo na secanjima i saznanjima najstarijeg zivog pretka.
Medjutim, danas kada ima sredstva, vreme i tehnologiju, povezao se sa arhivarima iz Splita i Zadra, jer je taj deo Dalmacije odakle smo mi valjda u razlicitim periodima pripadao razlicitim administrativnim oblastima. Na kraju je otisao licno da istrazi jos neke detalje i neki tamo sto radi arhivar "Djordje Cvarkov" kada mu rece prezime kao iz topa ispali, "a pa vase poreklo nije iz Dalmacije nego iz Bosne" i rece covek selo iz koga smo. I tacno tamo postoji zaseok koji nosi naziv naseg prezimena dok ga ovamo nema. I saznamo da je pre 400 godina dok je taj deo bio pod Turcima a ovaj pod Austrougarskom, da je neki Turcin bacio oko na neki moju kurajber babu i moj deda sa njom pobegne preko Dinare. I sada se cale primio oce tamo da ide da nastavi istrazivanje...reko nemoj dalje mozda smo Turci. I sada ja zezam ove "moje" Dalmose kako sam ja sada Bosanac i nemam veze sa njima. Mislim meni to smesno i niti se nesto drugacije osecam, niti se nesta stidim, i Tursko poreklo da sam saznao da imam isto bi mi bilo smesno i sve bi to za mene bila anegdota. I onda mi nisu jasni ovi Hrvati i muslimsni ili Bosnjaci, sto znaju i kako su se prezivali i koja im je slava bila a kriju to i jos vise mrze poreklo. Ok brate musliman si, katolik, normalno, al sta se brecas na poreklo. Ja da sam saznao da vodim Tursko poreklo (a mozda i vodim samo nismo dotle stigli) ne bih se poturcio ili menjao veru ili bilo sta...samo bih to prihvatio kao nekakav istorijski administrativni podatak. Eto koliko je cela ta prica relativna i glupa.

Bane

pre 4 godine

Ništa ovde nije potvrđeno,,,isto je kao i pre,,rekla-kazala,,Najbolje i najverodostojnije bi bilo da se ode u Moskvu gde je deo Hitlerove lobanje i lepo se uzme uzorak iz nje za DNK i tako bi tačno znali Hitlerovo poreklo,,
(Skakač Sa Beogradskih Mostova, 06. avgust 2019 14:10)

Pod pretpostavkom da taj deo koji se cuva u Moskvi zaista pripada Hitlerovoj lobanji.

da

pre 4 godine

Besmislica koja je odbačena od strane ozbiljnih istoričara. Prema zvaničnoj austro-ugarskoj dokumentaciji, prvi Jevreji su se doselili u ovaj kraj Austrije tek 25 godina posle Hitlerovog rođenja, tako da teza o vanbračnoj vezi sa nekim Jevrejinom ne može da stoji.

Koza

pre 4 godine

Covek promasio mozak. Pa vecina modernih jevreja vodi poreklo iz Poljske i Nemacke (ashkenazi) i podjednako su evropljani kao i njegovi arijci

Ilija Čvorović

pre 4 godine

Ko misli da je mrznja prema Jevrejima krenula od Hitlera i da je to njegova inicijativa u velikoj je zabludi. U XVIII veku su cak u Nemackoj naterani da menjaju svoja prezimena, i uzimaju uglavnom ona sa germanskom ortogenezom, da ne govorim o ostalim zabranama, i sta sve ne u poslednjih 300 godina. Hitler je samo bio udarna igla koja na kraju inicira barut za ispaljenje metka. Potrazite i procitajte knjigu " Čovek koji je stvorio Hitlera" i bice mnogo toga jasno.

istorijske cinjenice

pre 4 godine

Kakvo god da mu je bilo poreklo, Hitler je odrastao kao pripadnik nemackog naroda i tako je pokupio antisemitizam. Ne zna se ko je vise mrzeo Jevreje, protestantski reformator Martin Luter ili katolicka carica Marija Terezija, to je nesto sto je duboko usadjeno kod nemackog naroda. A to sto su imali prilike da vide uspesne i bogate Jevreje u svojoj okolini je samo jacalo njihovu mrznju. U 17. veku, dvesta godina pre Hitlera, u tridesetogodisnjem ratu su i protestanti i katolici besomucno ubijali Jevreje, zato su milioni Jevreja pobegli i Poljsku i Rusiju.
A nasa iskustva sa Hrvatima i muslimanima samo potvrdjuju da onaj ko misli da stotine godina mrznje mogu da nestanu preko noci, taj dozivi da mu se istorija ponavlja. 1914., 1941., 1991.

Imamo istu dijagnozu

pre 4 godine

Nije tačno to što piše u naslovu. Zapravo, Hitler je bio siromašan dok su svi Jevreji koje je on poznavao bili bogati. Hitler se osećao inferiorno zbog toga. Takođe, jedan od njih je uvredio Hitlera i budući da je on imao dijagnozu malignog narcisa morao je da mu se osveti da bi podigao svoje samopouzdanje tako što mu je pobio celu rasu. Da je Hitler posetio psihijatra na vreme ništa se od svega toga ne bi dogodili.

Stevan

pre 4 godine

Postoji ekranizovana priča da je i Hitlerova majka bila ljubavnica vlasnika kuce u kojoj su stanovali, naravno Jevreja. Hitlerov otac bio je lokalni žandarm, alkoholičar i znajuci za vezu svoje žene, mrzeo je Adolfa i zlostavljao ga. Sve te veze, priče i batine sigurno su usadile mržnju kod njega.
Slažem se takodje da su najveće ustaše bili ljudi sa srpskim poreklom, uglavnom po ocu. Isti, samo obrnuti slučaj je i sa Šešeljom.

некле

pre 4 godine

хитлер уопште није био црнокос како многи мисле, него смеђе боје косе, као и огромна већина нациста.
Него ви гледали само црно бели материјал.
Термин Јеврејин тј Хебрејин, је данас широк појам, и многи који се тако називају уопште немају право Јеврејско(Хебрејско) порекло, тј не воде порекло од правих Библијских Хебреја(Јевреја) тј Израелаца.
У ту групу спада огроман број западно-европских и америчких тзв Јевреја, попут ротшилда, рокфелера и сличних, људи их сматрају Јеврејима а и они се тако представљају, а они уопште нису Хебреји, везе немају са правим Израелцима, што се види и по њиховом изгледу.
У ту групу вероватно спада и хитлер.
Људи Јеврејин значи Хебрејин.
Хебреји (Јевреји) стари Семтиски народ, тј прави Израелци.
Данас се огроман број људи у западној ервропи и америци називају и лажно представљају Јеврејима, а везе немају са правим Хебрејима и Израелцима, нити су Семити по пореклу.
Људи су неупућени у историју, поготово у Србији и бркају праве Израелце са овима другима које сам описао.
Отуда без икаквог основа неко неповерење према Израелском народу, због ових лажних Јевреја (Хебреја).

tecni sapun

pre 4 godine

to se znalo oduvek bog dao internet i dostupnost podacima koje bi mnogi da sakriju ali nemoze iranci su jedini arijevci na p[laneti zemlji a nemacki bogalji kada pogledate sve koji su 1933 bili u vladi nemacke su slepci i potrosaci engleske nacisticke skupine pod vodjstvom osvalda mozlija sto bi se rekli carls darvin i osvald mozli su hipnotisali jevreja hitlera a amerikanci ga kljukali kesom i sirovinama da danas 06.08.2019 evropa bude kolonija amerike ej evropa koja je imala ceo svet dakle treci svetski rat ako amerika ne muslimanizuje evropu bice izmedju glupe evrope i amerike ili izmedju evrope za racun amerike i rusije

Слободан

pre 4 godine

Хитлер, Цимерман, Розенберг, Холбрук, Олбрајт, Хајдрих, Рубин, Козирјев, Кушнер, Кларк, ... - фашисти који су обележили 20. век. Вера, порекло и национална припадност им очито нису били никаква препрека.

neutralni felsh

pre 4 godine

Pa sad vodite sto nas Hrvati toliko mrze,a i Bosanci muslimani.
(Marko, 06. avgust 2019 14:53)


ma sta nam naprica? kao da ti njih toliko volis.

321

pre 4 godine

Hrvati se ugledali na njega, dve trećine ih poreklom Srbi, a Srbe mrze više od ičega. Kompleksi su čudo, nažalost životi se uništavaju zbog ludaka sa kompleksima.
(Legionar, 6. avgust 2019 14:40)

Pre ce biti mi sa Turcima.

Miki

pre 4 godine

Sve sve ali austrijski istoricar Fon Preradovic
(Maximus, 6. avgust 2019 15:08)

Potomak Petra Preradovića, austrijskog generala iz 19. veka, srpskog porekla, i poznatog srpsko-hrvatskog pesnika iz epohe romantizma.

bankar ffm

pre 4 godine

nemci nacisti, fasiti itd, platili su ozbiljnu cenu za to sto su uradili. nemacki nacionalizam je prethodnih 70 godina sistematski unistavan.

Ali niko ama bas niko, nikada nije nista ruzno rekao ili kritikovao za anglosaksonski imperijalizam. Hitler je mala maca za ono sta su oni 300 godina radili po Africi, i Aziji, cak su do 60tih smatrali crnce kao gradjane drugog reda. bitno da danas pricaju o ljudskim pravima i guraju razne rezolucije o genocidima. Nemci da su pametni nabijali bi im to na nos svakodnevo

Diplomirao po Bolonji

pre 4 godine

Nije bitno kog je porekla, vec kako se on oseca i izjasnjava. Sto se mene tice, on nema nikakve veze sa Jevrejima, vec je najveci ubica Jevreja u istoriji

Marko

pre 4 godine

Nista neobicno, ima toga na Balkanu koliko hocete, medju nacijama, a i unutar nacija (npr. Canak i Odzic veliki Vojvodjani, jedan Licanin, drugi Bosanac).

Gazda Dojkan

pre 4 godine

Zamislite da mu je otac zadrzao majcino prezime. Nacisticki pozdrav bi glasio "hajl Siklgruber!". Ni Caplin ne bi bolju parodiju smislio.

srbijasine

pre 4 godine

@ Čak 100.000 Jevreja se je borilo za Vaterland, 22 generala i 7 admirala su bili Jevreji, pa čak i Goeringova desna ruka i prvi do njega u Luftwaffe je bio Jevrej, kasnije osuđen u Nirnbergu!
(Zamenik pomoćnika sekretara, 6. avgust 2019 13:33)

100.000 Jevreja se borilo za Nemacku u prvom svetskom ratu, 12.000 poginulo. Jedini Jevreji koji su se borili za Hitlera su bili Finski Jevreji njih oko 300, i to zato sto su se borili protiv Rusa. U Nemackoj armiji u WW2 nije bilo Jevreja.

mile pile

pre 4 godine

Nijedna okupirana zemlja u drugome svjetskom
ratu nije imala toliko kvislinških vođa, ni toliko
vođa drugih suradnika okupatora koliko ih je bilo
u Jugoslaviji.

Dex

pre 4 godine

Hitler je sve sem arijevac.Crn,slabih fizičke snage,inferioran,bolešljikav(što se krilo)...Ironije.Bio je sve ono što je tražio da se uništi.Nikada mi neće biti jasno kako nacisti koji su bili njegovi sledbenici nisu to videli.Kao sekta bajo moj...
(dnevna doza prosecnog Srbende, 6. avgust 2019 13:34)

Slazem se u potpunosti, ali nije bio crn(okos). Imao je smedju kosu, kao i vecina Nemaca, sto se na ovakvim fotografijama bas i ne razaznaje.

Никола87

pre 4 godine

Све, све, али према људима који се стиде сопствених корена и који касније зарате против људи истог етницитета као они осећам само голи презир. А што неко овде помену, најбруталнији непријатељи нашег народа били су странци/окупатори српског порекла. Не би ме чудило да је међу америчким пилотима у бомбардовању '99. био тако неки нашег порекла који је само једва чекао да се додвори својим земљацима што више.

Peter Kruder

pre 4 godine

@(Ert, 6. avgust 2019 14:01)

Grešiš! U Nemačkoj se deca već u najmlađim uzrastima edukuju o istoriji nacističke Nemačke i zlodelima koja su činili njihovi preci kako se to ne bi ponovilo. Imaš potvrdu toga i u filmu Majkla Mura "Where to Invade Next"...

Paradox

pre 4 godine

(Legionar)

Na temi o ljubavniku Hitlerove majke tebi puna usta Hrvata (!!?) kojima nijeces identitet i postojanje i na kraju zakljucis da su puni kompleksa (!!!?) Xaxaxa

Svasta

pre 4 godine

Hahaha ironije li.To vam je isti slucaj i sa hrvatima. (jelena, 6. avgust 2019 13:35)

Nevjerovatno da vam je ovakvo opce razmisljanje u 2019oj i ovakav odnos pluseva i minusa. Nijekanje identiteta citavoj naciji i svojatanje iako kompletan svijet i sva svjetska sveucilista od Rusije do Amrike naucavaju drugacije. Pa zar to nije slicno razmisljanje ovih sekti iz 40ih?

Sale

pre 4 godine

Koga je više briga koje je nacionalnosti bio Hitler. Za vreme njegovog režima i svih režima koji su ga podržavali, a bilo ih je poprilično i u našem okruženju, pobijeni su milioni ljudi, pa bio on Jevrejin, Nemac ili marsovac.

Strawdog

pre 4 godine

Da bu neko bio primljen u Jevrejsku zajednicu, kao Jevrejin, računa se poreklo po majci. Ako je otac Jevrejin, a majka nije, dete ne može da pripada Jevrejskoj zajednici. Ako je otac nepoznat, a majka Jevrejka, dete je prihvaćeno u Jevrejsku zajednicu. Tako da ova teza pada u vodu, ako majka Hitlerova nije bila Jevrejka.

Dragan Popović

pre 4 godine

I Hitler i Hajndrih. Na ovim prostorima su najveći zagovornici fašizma i genocida nad Srbima i Jevrejima bili Srbi i Jevreji. Ante Starčević, Josip Frank, Sekula Drljević, ...

Posmatrac

pre 4 godine

Nacisti, nacistički vodja itd.

U poslednje vreme nemci se nigde ne pominju, kao da su ti 'nacisti' dosli sa marsa i naterali miroljubive nemce da seju smrt.

Lagano ali sigurno, za 50 godina će ispasti da nemci nosu činili zločine, već tamo neki nacisti
(Ert, 6. avgust 2019 14:01)

Apsolutno tacno. Istorija se pise, pa ko sta napise a ko procita. Uglavnom netacno..
Ispasve na kraju da su jevreji same sebe pobili iz nepoznatog razloga.

Ert

pre 4 godine

Nacisti, nacistički vodja itd.

U poslednje vreme nemci se nigde ne pominju, kao da su ti 'nacisti' dosli sa marsa i naterali miroljubive nemce da seju smrt.

Lagano ali sigurno, za 50 godina će ispasti da nemci nosu činili zločine, već tamo neki nacisti

РС

pre 4 godine

На жалост и већи део усташких вођа из времена II светског рата има српске корене чак и у првом и другом колену а већина осталих су покатоличени Срби из времена Марије Терезије . Мржња којом су задојени заједничка је црта Хитлера и усташа , код Хитлера и нациста антисемитизам и антисловенство а код усташа антисрпство.

Skakač Sa Beogradskih Mostova

pre 4 godine

Ništa ovde nije potvrđeno,,,isto je kao i pre,,rekla-kazala,,Najbolje i najverodostojnije bi bilo da se ode u Moskvu gde je deo Hitlerove lobanje i lepo se uzme uzorak iz nje za DNK i tako bi tačno znali Hitlerovo poreklo,,

Solskjaer

pre 4 godine

Глупост... по физиономији, чист швабо, „R1b" хаплогрупе. Типичан примерак врсте што би се рекло.

гокс

pre 4 godine

Дакле нико не зна са ким је баба затруднела, али знају да је јеврејин? Какве небулозе.

Nina

pre 4 godine

Opet je sve samo trac, posto se ne zna sa kim je tacno baba ostala trudna. S druge strane, jevrej nije onaj sto ga je jevrej napravio vec iskljucivo onaj sto ga je jevrejka RODILA. Zato konzervativni jevreji insistiraju da im se sinovi ozene jevrejkama. Obrnuto i nije toliko vazno. Suprotno od toga rade muslimani, kojima nije bitno da li je majka hriscanka ili muslimanka ali otac mora biti musliman. Tako da, sve i da mu je deda bio taj covek na kog sumnjaju, to ne znaci da je on jevrej, kao sto npr neki srbin nije madjar ako mu je baba neka bila madjarica.

Biba

pre 4 godine

To je skoro pa pravilo u primerima nezdrave mrznje prema nekoj grupi. Ljudi koji mrze homoseksualce i sami imaju neke takve potisnute sklonosti. Hrvati i Bosnjaci koji su najvise mrzeli Srbe su delom i sami bili Srbi. Takvih primera je mnogo.

Alexxx

pre 4 godine

Starčević(majka srpskinja) Pavelić(baba srpkinja) ustaski "zrakoplovni" general Milan Uzelac (čist Srbin) koljac u Jasenovcu Mile Vasić (čist Srbin) ustaski tabornik Mile Šarac( čist Srbin) u Pakracu a kasnije logornik u pakrackom logoru i čovek od posebnog poverenja Maksa Luburića....ima ih još dosta i najgori su konvertiti jer žele uništavajući sopstveni narod da unište svoje poreklo a i moraju da se dokažu u svojoj novoj naciji...od takvih gorih nema.

zverka

pre 4 godine

I koji je dokaz da je Hitler poreklom Jevrej?To sto mu baba nije prizala sa kim jr zatrudnela i dobila njegovog oca je dokaz?Pre ce biti da ste dokazali nesto sto se zna a to je da se ne zna.Smesne price.

Ogorčeni

pre 4 godine

Ništa čudno. Toga na Balkanu ima u milionima. Crnogorci su takođe zaboravili ko su. Dobar deo žitelja Dalmacije, Bosne, Baranje... Svi mrze Srbe a srpskog su porekla. To su istorijske činjenice, a do njih se ne dolazi kopanjem daleko nekoliko vekova unazad, već samo na početak 20-og veka.

novikorisnik

pre 4 godine

Ko će koga ako ne svoj svoga, uvek bilo...tako je i on iz besa sto nije čist arijevac počeo da mrzi svoj narod i da ga istrebljuje...sličnih primera imali smo u bliskoj prošlosti, ali na žalost i danas...

E ovako

pre 4 godine

Baba mu je radila u kuci barona Rotsilda u Becu. Baron je bio veliki zenskaros I zena sa decom je otisla u inostranstvo. Pa se dedica malo zaigrao sa poslugom...
Kako god, linija sa Rotsildima objasnjava mnogo toga. Mnogo vise od jevrejskog porekla. Ceo njegov uspon I vladavina imaju vise smisla...

Legionar

pre 4 godine

Hrvati se ugledali na njega, dve trećine ih poreklom Srbi, a Srbe mrze više od ičega. Kompleksi su čudo, nažalost životi se uništavaju zbog ludaka sa kompleksima.

Dekica

pre 4 godine

Odavno se zna da mu je majka bila jevrejka a kod jevreja se krvna linija prenosi po majci a ne po ocu... i dalje licmerne propagande i spinovanja a mi na žalost nikada nećemo znati šta se desilo pa čak ni šta se sada dešava

Tor

pre 4 godine

"Ali sada, skoro ceo jedan životni vek je prošao od Trećeg rajha i sad nije vreme da se pitamo šta više vređa, nego šta je istina i da pokušamo da razumemmo Hitlera i Holokaust"

kako odvratna recenica. znaci ima vreme kad moze da se laze i skriva a onda ima i vreme kad treba da se trazi istina. takodje, zele da razumeju holokaust!!!!????? ocaj

Неко123

pre 4 godine

Ништа чудно - само погледајте многе коментаре на б92 и видећете невероватну дозу аутошовинизма.

isijavanje

pre 4 godine

Pa to ima logike jedino ako su ga oni postavili tu gde je bio da bi im kasnije omogucio stvaranje sopstvene drzave. Sto i nije nemoguce

Nekk

pre 4 godine

Uvek je to tako. I naša istorija pokazuje. Najveći ustaški zločinci su bili oni koji su u prošlosti bili - mi. "Nema većeg turčina od poturice!"

Zamenik pomoćnika sekretara

pre 4 godine

Čak 100.000 Jevreja se je borilo za Vaterland, 22 generala i 7 admirala su bili Jevreji, pa čak i Goeringova desna ruka i prvi do njega u Luftwaffe je bio Jevrej, kasnije osuđen u Nirnbergu!

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Hitler je sve sem arijevac.Crn,slabih fizičke snage,inferioran,bolešljikav(što se krilo)...Ironije.Bio je sve ono što je tražio da se uništi.Nikada mi neće biti jasno kako nacisti koji su bili njegovi sledbenici nisu to videli.Kao sekta bajo moj...

dejan

pre 4 godine

Moze lako biti da je Marija Ana, kao siromasna sluskinja, bila prisiljena na polni akt, kako je to cesto bivalo u ovakvim situacijama. Posle, nije imala puno mogucnosti. Slicno je bilo i u nasim krajevima ranije sa Turcima. Zapravo tu je istinski problem sto se ostatak etnicke grupe nije organizovao u takvim slucajevima i izvrsio pravdu, ili po zakonu, ili mimo njega. Secanje na taj i slicne cinove jedino je moglo umnoziti mrznju, sto, ako ste cestit covek, nimalo ne iznenandjuje, niti je suprotno logici.

Ert

pre 4 godine

Nacisti, nacistički vodja itd.

U poslednje vreme nemci se nigde ne pominju, kao da su ti 'nacisti' dosli sa marsa i naterali miroljubive nemce da seju smrt.

Lagano ali sigurno, za 50 godina će ispasti da nemci nosu činili zločine, već tamo neki nacisti

гокс

pre 4 godine

Дакле нико не зна са ким је баба затруднела, али знају да је јеврејин? Какве небулозе.

Nekk

pre 4 godine

Uvek je to tako. I naša istorija pokazuje. Najveći ustaški zločinci su bili oni koji su u prošlosti bili - mi. "Nema većeg turčina od poturice!"

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Hitler je sve sem arijevac.Crn,slabih fizičke snage,inferioran,bolešljikav(što se krilo)...Ironije.Bio je sve ono što je tražio da se uništi.Nikada mi neće biti jasno kako nacisti koji su bili njegovi sledbenici nisu to videli.Kao sekta bajo moj...

Alexxx

pre 4 godine

Starčević(majka srpskinja) Pavelić(baba srpkinja) ustaski "zrakoplovni" general Milan Uzelac (čist Srbin) koljac u Jasenovcu Mile Vasić (čist Srbin) ustaski tabornik Mile Šarac( čist Srbin) u Pakracu a kasnije logornik u pakrackom logoru i čovek od posebnog poverenja Maksa Luburića....ima ih još dosta i najgori su konvertiti jer žele uništavajući sopstveni narod da unište svoje poreklo a i moraju da se dokažu u svojoj novoj naciji...od takvih gorih nema.

Bane

pre 4 godine

To oko porekla je vrlo zanimljiva stvar. Recimo moj otac je jos kao student zeleo da ispita nase poreklo i napravi porodicno stablo, medjutim u to vreme informacije nisu bile dostupne kao danas, nije imao ni telefon, a kamoli mailove, internet, te kao student ni sredstava za nekakvo ozbiljnije terensko istrazivanje. Sve se zasnivalo na secanjima i saznanjima najstarijeg zivog pretka.
Medjutim, danas kada ima sredstva, vreme i tehnologiju, povezao se sa arhivarima iz Splita i Zadra, jer je taj deo Dalmacije odakle smo mi valjda u razlicitim periodima pripadao razlicitim administrativnim oblastima. Na kraju je otisao licno da istrazi jos neke detalje i neki tamo sto radi arhivar "Djordje Cvarkov" kada mu rece prezime kao iz topa ispali, "a pa vase poreklo nije iz Dalmacije nego iz Bosne" i rece covek selo iz koga smo. I tacno tamo postoji zaseok koji nosi naziv naseg prezimena dok ga ovamo nema. I saznamo da je pre 400 godina dok je taj deo bio pod Turcima a ovaj pod Austrougarskom, da je neki Turcin bacio oko na neki moju kurajber babu i moj deda sa njom pobegne preko Dinare. I sada se cale primio oce tamo da ide da nastavi istrazivanje...reko nemoj dalje mozda smo Turci. I sada ja zezam ove "moje" Dalmose kako sam ja sada Bosanac i nemam veze sa njima. Mislim meni to smesno i niti se nesto drugacije osecam, niti se nesta stidim, i Tursko poreklo da sam saznao da imam isto bi mi bilo smesno i sve bi to za mene bila anegdota. I onda mi nisu jasni ovi Hrvati i muslimsni ili Bosnjaci, sto znaju i kako su se prezivali i koja im je slava bila a kriju to i jos vise mrze poreklo. Ok brate musliman si, katolik, normalno, al sta se brecas na poreklo. Ja da sam saznao da vodim Tursko poreklo (a mozda i vodim samo nismo dotle stigli) ne bih se poturcio ili menjao veru ili bilo sta...samo bih to prihvatio kao nekakav istorijski administrativni podatak. Eto koliko je cela ta prica relativna i glupa.

Zamenik pomoćnika sekretara

pre 4 godine

Čak 100.000 Jevreja se je borilo za Vaterland, 22 generala i 7 admirala su bili Jevreji, pa čak i Goeringova desna ruka i prvi do njega u Luftwaffe je bio Jevrej, kasnije osuđen u Nirnbergu!

Posmatrac

pre 4 godine

Nacisti, nacistički vodja itd.

U poslednje vreme nemci se nigde ne pominju, kao da su ti 'nacisti' dosli sa marsa i naterali miroljubive nemce da seju smrt.

Lagano ali sigurno, za 50 godina će ispasti da nemci nosu činili zločine, već tamo neki nacisti
(Ert, 6. avgust 2019 14:01)

Apsolutno tacno. Istorija se pise, pa ko sta napise a ko procita. Uglavnom netacno..
Ispasve na kraju da su jevreji same sebe pobili iz nepoznatog razloga.

Sale

pre 4 godine

Koga je više briga koje je nacionalnosti bio Hitler. Za vreme njegovog režima i svih režima koji su ga podržavali, a bilo ih je poprilično i u našem okruženju, pobijeni su milioni ljudi, pa bio on Jevrejin, Nemac ili marsovac.

Legionar

pre 4 godine

Hrvati se ugledali na njega, dve trećine ih poreklom Srbi, a Srbe mrze više od ičega. Kompleksi su čudo, nažalost životi se uništavaju zbog ludaka sa kompleksima.

Dragan Popović

pre 4 godine

I Hitler i Hajndrih. Na ovim prostorima su najveći zagovornici fašizma i genocida nad Srbima i Jevrejima bili Srbi i Jevreji. Ante Starčević, Josip Frank, Sekula Drljević, ...

novikorisnik

pre 4 godine

Ko će koga ako ne svoj svoga, uvek bilo...tako je i on iz besa sto nije čist arijevac počeo da mrzi svoj narod i da ga istrebljuje...sličnih primera imali smo u bliskoj prošlosti, ali na žalost i danas...

РС

pre 4 godine

На жалост и већи део усташких вођа из времена II светског рата има српске корене чак и у првом и другом колену а већина осталих су покатоличени Срби из времена Марије Терезије . Мржња којом су задојени заједничка је црта Хитлера и усташа , код Хитлера и нациста антисемитизам и антисловенство а код усташа антисрпство.

Ogorčeni

pre 4 godine

Ništa čudno. Toga na Balkanu ima u milionima. Crnogorci su takođe zaboravili ko su. Dobar deo žitelja Dalmacije, Bosne, Baranje... Svi mrze Srbe a srpskog su porekla. To su istorijske činjenice, a do njih se ne dolazi kopanjem daleko nekoliko vekova unazad, već samo na početak 20-og veka.

istorijske cinjenice

pre 4 godine

Kakvo god da mu je bilo poreklo, Hitler je odrastao kao pripadnik nemackog naroda i tako je pokupio antisemitizam. Ne zna se ko je vise mrzeo Jevreje, protestantski reformator Martin Luter ili katolicka carica Marija Terezija, to je nesto sto je duboko usadjeno kod nemackog naroda. A to sto su imali prilike da vide uspesne i bogate Jevreje u svojoj okolini je samo jacalo njihovu mrznju. U 17. veku, dvesta godina pre Hitlera, u tridesetogodisnjem ratu su i protestanti i katolici besomucno ubijali Jevreje, zato su milioni Jevreja pobegli i Poljsku i Rusiju.
A nasa iskustva sa Hrvatima i muslimanima samo potvrdjuju da onaj ko misli da stotine godina mrznje mogu da nestanu preko noci, taj dozivi da mu se istorija ponavlja. 1914., 1941., 1991.

Biba

pre 4 godine

To je skoro pa pravilo u primerima nezdrave mrznje prema nekoj grupi. Ljudi koji mrze homoseksualce i sami imaju neke takve potisnute sklonosti. Hrvati i Bosnjaci koji su najvise mrzeli Srbe su delom i sami bili Srbi. Takvih primera je mnogo.

Skakač Sa Beogradskih Mostova

pre 4 godine

Ništa ovde nije potvrđeno,,,isto je kao i pre,,rekla-kazala,,Najbolje i najverodostojnije bi bilo da se ode u Moskvu gde je deo Hitlerove lobanje i lepo se uzme uzorak iz nje za DNK i tako bi tačno znali Hitlerovo poreklo,,

Nina

pre 4 godine

Opet je sve samo trac, posto se ne zna sa kim je tacno baba ostala trudna. S druge strane, jevrej nije onaj sto ga je jevrej napravio vec iskljucivo onaj sto ga je jevrejka RODILA. Zato konzervativni jevreji insistiraju da im se sinovi ozene jevrejkama. Obrnuto i nije toliko vazno. Suprotno od toga rade muslimani, kojima nije bitno da li je majka hriscanka ili muslimanka ali otac mora biti musliman. Tako da, sve i da mu je deda bio taj covek na kog sumnjaju, to ne znaci da je on jevrej, kao sto npr neki srbin nije madjar ako mu je baba neka bila madjarica.

E ovako

pre 4 godine

Baba mu je radila u kuci barona Rotsilda u Becu. Baron je bio veliki zenskaros I zena sa decom je otisla u inostranstvo. Pa se dedica malo zaigrao sa poslugom...
Kako god, linija sa Rotsildima objasnjava mnogo toga. Mnogo vise od jevrejskog porekla. Ceo njegov uspon I vladavina imaju vise smisla...

zverka

pre 4 godine

I koji je dokaz da je Hitler poreklom Jevrej?To sto mu baba nije prizala sa kim jr zatrudnela i dobila njegovog oca je dokaz?Pre ce biti da ste dokazali nesto sto se zna a to je da se ne zna.Smesne price.

Tor

pre 4 godine

"Ali sada, skoro ceo jedan životni vek je prošao od Trećeg rajha i sad nije vreme da se pitamo šta više vređa, nego šta je istina i da pokušamo da razumemmo Hitlera i Holokaust"

kako odvratna recenica. znaci ima vreme kad moze da se laze i skriva a onda ima i vreme kad treba da se trazi istina. takodje, zele da razumeju holokaust!!!!????? ocaj

bankar ffm

pre 4 godine

nemci nacisti, fasiti itd, platili su ozbiljnu cenu za to sto su uradili. nemacki nacionalizam je prethodnih 70 godina sistematski unistavan.

Ali niko ama bas niko, nikada nije nista ruzno rekao ili kritikovao za anglosaksonski imperijalizam. Hitler je mala maca za ono sta su oni 300 godina radili po Africi, i Aziji, cak su do 60tih smatrali crnce kao gradjane drugog reda. bitno da danas pricaju o ljudskim pravima i guraju razne rezolucije o genocidima. Nemci da su pametni nabijali bi im to na nos svakodnevo

Ilija Čvorović

pre 4 godine

Ko misli da je mrznja prema Jevrejima krenula od Hitlera i da je to njegova inicijativa u velikoj je zabludi. U XVIII veku su cak u Nemackoj naterani da menjaju svoja prezimena, i uzimaju uglavnom ona sa germanskom ortogenezom, da ne govorim o ostalim zabranama, i sta sve ne u poslednjih 300 godina. Hitler je samo bio udarna igla koja na kraju inicira barut za ispaljenje metka. Potrazite i procitajte knjigu " Čovek koji je stvorio Hitlera" i bice mnogo toga jasno.

Gazda Dojkan

pre 4 godine

Zamislite da mu je otac zadrzao majcino prezime. Nacisticki pozdrav bi glasio "hajl Siklgruber!". Ni Caplin ne bi bolju parodiju smislio.

Неко123

pre 4 godine

Ништа чудно - само погледајте многе коментаре на б92 и видећете невероватну дозу аутошовинизма.

Miki

pre 4 godine

Sve sve ali austrijski istoricar Fon Preradovic
(Maximus, 6. avgust 2019 15:08)

Potomak Petra Preradovića, austrijskog generala iz 19. veka, srpskog porekla, i poznatog srpsko-hrvatskog pesnika iz epohe romantizma.

dejan

pre 4 godine

Moze lako biti da je Marija Ana, kao siromasna sluskinja, bila prisiljena na polni akt, kako je to cesto bivalo u ovakvim situacijama. Posle, nije imala puno mogucnosti. Slicno je bilo i u nasim krajevima ranije sa Turcima. Zapravo tu je istinski problem sto se ostatak etnicke grupe nije organizovao u takvim slucajevima i izvrsio pravdu, ili po zakonu, ili mimo njega. Secanje na taj i slicne cinove jedino je moglo umnoziti mrznju, sto, ako ste cestit covek, nimalo ne iznenandjuje, niti je suprotno logici.

isijavanje

pre 4 godine

Pa to ima logike jedino ako su ga oni postavili tu gde je bio da bi im kasnije omogucio stvaranje sopstvene drzave. Sto i nije nemoguce

Слободан

pre 4 godine

Хитлер, Цимерман, Розенберг, Холбрук, Олбрајт, Хајдрих, Рубин, Козирјев, Кушнер, Кларк, ... - фашисти који су обележили 20. век. Вера, порекло и национална припадност им очито нису били никаква препрека.

Stevan

pre 4 godine

Postoji ekranizovana priča da je i Hitlerova majka bila ljubavnica vlasnika kuce u kojoj su stanovali, naravno Jevreja. Hitlerov otac bio je lokalni žandarm, alkoholičar i znajuci za vezu svoje žene, mrzeo je Adolfa i zlostavljao ga. Sve te veze, priče i batine sigurno su usadile mržnju kod njega.
Slažem se takodje da su najveće ustaše bili ljudi sa srpskim poreklom, uglavnom po ocu. Isti, samo obrnuti slučaj je i sa Šešeljom.

Bane

pre 4 godine

Ništa ovde nije potvrđeno,,,isto je kao i pre,,rekla-kazala,,Najbolje i najverodostojnije bi bilo da se ode u Moskvu gde je deo Hitlerove lobanje i lepo se uzme uzorak iz nje za DNK i tako bi tačno znali Hitlerovo poreklo,,
(Skakač Sa Beogradskih Mostova, 06. avgust 2019 14:10)

Pod pretpostavkom da taj deo koji se cuva u Moskvi zaista pripada Hitlerovoj lobanji.

Strawdog

pre 4 godine

Da bu neko bio primljen u Jevrejsku zajednicu, kao Jevrejin, računa se poreklo po majci. Ako je otac Jevrejin, a majka nije, dete ne može da pripada Jevrejskoj zajednici. Ako je otac nepoznat, a majka Jevrejka, dete je prihvaćeno u Jevrejsku zajednicu. Tako da ova teza pada u vodu, ako majka Hitlerova nije bila Jevrejka.

Koza

pre 4 godine

Covek promasio mozak. Pa vecina modernih jevreja vodi poreklo iz Poljske i Nemacke (ashkenazi) i podjednako su evropljani kao i njegovi arijci

Marko

pre 4 godine

Nista neobicno, ima toga na Balkanu koliko hocete, medju nacijama, a i unutar nacija (npr. Canak i Odzic veliki Vojvodjani, jedan Licanin, drugi Bosanac).

Solskjaer

pre 4 godine

Глупост... по физиономији, чист швабо, „R1b" хаплогрупе. Типичан примерак врсте што би се рекло.

neutralni felsh

pre 4 godine

Isto tako, većina savremenih ultra ustaša je srpskog porekla.
(Zabraniti, 06. avgust 2019 15:57)


ko zna, savremeni ultracetnici su verovatno hrvati...

Paradox

pre 4 godine

(Legionar)

Na temi o ljubavniku Hitlerove majke tebi puna usta Hrvata (!!?) kojima nijeces identitet i postojanje i na kraju zakljucis da su puni kompleksa (!!!?) Xaxaxa

Imamo istu dijagnozu

pre 4 godine

Nije tačno to što piše u naslovu. Zapravo, Hitler je bio siromašan dok su svi Jevreji koje je on poznavao bili bogati. Hitler se osećao inferiorno zbog toga. Takođe, jedan od njih je uvredio Hitlera i budući da je on imao dijagnozu malignog narcisa morao je da mu se osveti da bi podigao svoje samopouzdanje tako što mu je pobio celu rasu. Da je Hitler posetio psihijatra na vreme ništa se od svega toga ne bi dogodili.

Dekica

pre 4 godine

Odavno se zna da mu je majka bila jevrejka a kod jevreja se krvna linija prenosi po majci a ne po ocu... i dalje licmerne propagande i spinovanja a mi na žalost nikada nećemo znati šta se desilo pa čak ni šta se sada dešava

Petar Paravinja

pre 4 godine

Hiterova baka je bila sluskinja u kuci Rotschilda,i kada je zatrudnela bila je otpustena iz sluzbe. Sto samim tim znaci da Hitler ima Jevrejske korene

srbijasine

pre 4 godine

@ Čak 100.000 Jevreja se je borilo za Vaterland, 22 generala i 7 admirala su bili Jevreji, pa čak i Goeringova desna ruka i prvi do njega u Luftwaffe je bio Jevrej, kasnije osuđen u Nirnbergu!
(Zamenik pomoćnika sekretara, 6. avgust 2019 13:33)

100.000 Jevreja se borilo za Nemacku u prvom svetskom ratu, 12.000 poginulo. Jedini Jevreji koji su se borili za Hitlera su bili Finski Jevreji njih oko 300, i to zato sto su se borili protiv Rusa. U Nemackoj armiji u WW2 nije bilo Jevreja.

Svasta

pre 4 godine

Hahaha ironije li.To vam je isti slucaj i sa hrvatima. (jelena, 6. avgust 2019 13:35)

Nevjerovatno da vam je ovakvo opce razmisljanje u 2019oj i ovakav odnos pluseva i minusa. Nijekanje identiteta citavoj naciji i svojatanje iako kompletan svijet i sva svjetska sveucilista od Rusije do Amrike naucavaju drugacije. Pa zar to nije slicno razmisljanje ovih sekti iz 40ih?

Diplomirao po Bolonji

pre 4 godine

Nije bitno kog je porekla, vec kako se on oseca i izjasnjava. Sto se mene tice, on nema nikakve veze sa Jevrejima, vec je najveci ubica Jevreja u istoriji

некле

pre 4 godine

хитлер уопште није био црнокос како многи мисле, него смеђе боје косе, као и огромна већина нациста.
Него ви гледали само црно бели материјал.
Термин Јеврејин тј Хебрејин, је данас широк појам, и многи који се тако називају уопште немају право Јеврејско(Хебрејско) порекло, тј не воде порекло од правих Библијских Хебреја(Јевреја) тј Израелаца.
У ту групу спада огроман број западно-европских и америчких тзв Јевреја, попут ротшилда, рокфелера и сличних, људи их сматрају Јеврејима а и они се тако представљају, а они уопште нису Хебреји, везе немају са правим Израелцима, што се види и по њиховом изгледу.
У ту групу вероватно спада и хитлер.
Људи Јеврејин значи Хебрејин.
Хебреји (Јевреји) стари Семтиски народ, тј прави Израелци.
Данас се огроман број људи у западној ервропи и америци називају и лажно представљају Јеврејима, а везе немају са правим Хебрејима и Израелцима, нити су Семити по пореклу.
Људи су неупућени у историју, поготово у Србији и бркају праве Израелце са овима другима које сам описао.
Отуда без икаквог основа неко неповерење према Израелском народу, због ових лажних Јевреја (Хебреја).

neutralni felsh

pre 4 godine

Pa sad vodite sto nas Hrvati toliko mrze,a i Bosanci muslimani.
(Marko, 06. avgust 2019 14:53)


ma sta nam naprica? kao da ti njih toliko volis.

Dex

pre 4 godine

Hitler je sve sem arijevac.Crn,slabih fizičke snage,inferioran,bolešljikav(što se krilo)...Ironije.Bio je sve ono što je tražio da se uništi.Nikada mi neće biti jasno kako nacisti koji su bili njegovi sledbenici nisu to videli.Kao sekta bajo moj...
(dnevna doza prosecnog Srbende, 6. avgust 2019 13:34)

Slazem se u potpunosti, ali nije bio crn(okos). Imao je smedju kosu, kao i vecina Nemaca, sto se na ovakvim fotografijama bas i ne razaznaje.

321

pre 4 godine

Hrvati se ugledali na njega, dve trećine ih poreklom Srbi, a Srbe mrze više od ičega. Kompleksi su čudo, nažalost životi se uništavaju zbog ludaka sa kompleksima.
(Legionar, 6. avgust 2019 14:40)

Pre ce biti mi sa Turcima.

Peter Kruder

pre 4 godine

@(Ert, 6. avgust 2019 14:01)

Grešiš! U Nemačkoj se deca već u najmlađim uzrastima edukuju o istoriji nacističke Nemačke i zlodelima koja su činili njihovi preci kako se to ne bi ponovilo. Imaš potvrdu toga i u filmu Majkla Mura "Where to Invade Next"...

mile pile

pre 4 godine

Nijedna okupirana zemlja u drugome svjetskom
ratu nije imala toliko kvislinških vođa, ni toliko
vođa drugih suradnika okupatora koliko ih je bilo
u Jugoslaviji.

da

pre 4 godine

Besmislica koja je odbačena od strane ozbiljnih istoričara. Prema zvaničnoj austro-ugarskoj dokumentaciji, prvi Jevreji su se doselili u ovaj kraj Austrije tek 25 godina posle Hitlerovog rođenja, tako da teza o vanbračnoj vezi sa nekim Jevrejinom ne može da stoji.

Никола87

pre 4 godine

Све, све, али према људима који се стиде сопствених корена и који касније зарате против људи истог етницитета као они осећам само голи презир. А што неко овде помену, најбруталнији непријатељи нашег народа били су странци/окупатори српског порекла. Не би ме чудило да је међу америчким пилотима у бомбардовању '99. био тако неки нашег порекла који је само једва чекао да се додвори својим земљацима што више.

Uroš

pre 4 godine

Eto, izgleda, kao što su se po zvaničnoj istoriji Krajišnici samogenocidirali, izgleda da su i Jevreji pokušali nešto slično. Samo što su Jevreji pretekli, a Krajišnika više nema, pa Ješe mogu da im se smeju.

ISTINA

pre 3 godine

Bože, koje su ovo laži. Ja nisam nacista, ali zapitajte se da li išta od ovoga može biti tačno. Hitler je hteo da ih ubije zato što je njegov narod patio i umirao od gladi i bede dok su se J. vozikali u skupim kolima i bili na čelu svake države. Lično nemam ništa protiv njih, ali oni i dalje upravljaju svetom.

Brgitte

pre 4 godine

Ko je koga zaceo gde i kada to niko ne moze da dokaze,pa babe su dve i dva dede i majka i otac i dok se svi unazad ispitaju,macku o reo o nasem poreklu.Ako nam je jedan deda i bio na primer madjar,sta je sa drugim dedom i njegovim poreklom.To znaci da mi svi u poreklu mozemo imati po nekoliko procenata od vise,razlicitih pripadnosti i narodnosti.

tecni sapun

pre 4 godine

to se znalo oduvek bog dao internet i dostupnost podacima koje bi mnogi da sakriju ali nemoze iranci su jedini arijevci na p[laneti zemlji a nemacki bogalji kada pogledate sve koji su 1933 bili u vladi nemacke su slepci i potrosaci engleske nacisticke skupine pod vodjstvom osvalda mozlija sto bi se rekli carls darvin i osvald mozli su hipnotisali jevreja hitlera a amerikanci ga kljukali kesom i sirovinama da danas 06.08.2019 evropa bude kolonija amerike ej evropa koja je imala ceo svet dakle treci svetski rat ako amerika ne muslimanizuje evropu bice izmedju glupe evrope i amerike ili izmedju evrope za racun amerike i rusije

Aleksandra

pre 3 godine

Ljudima je lakše da poveruju u bilo kakvu glupost umesto u istinu. Postoji druga strana priče, postoji ,,Moja borba". Ja sam je otkrila jer sam želela da saznam da li je on bio stvarno ludak i zlikovac, kako se svuda piše. Neću da pišem, komentar mi ne bi bio objavljen, ali nije teško saznati.

Svasta

pre 4 godine

Hahaha ironije li.To vam je isti slucaj i sa hrvatima. (jelena, 6. avgust 2019 13:35)

Nevjerovatno da vam je ovakvo opce razmisljanje u 2019oj i ovakav odnos pluseva i minusa. Nijekanje identiteta citavoj naciji i svojatanje iako kompletan svijet i sva svjetska sveucilista od Rusije do Amrike naucavaju drugacije. Pa zar to nije slicno razmisljanje ovih sekti iz 40ih?

isijavanje

pre 4 godine

Pa to ima logike jedino ako su ga oni postavili tu gde je bio da bi im kasnije omogucio stvaranje sopstvene drzave. Sto i nije nemoguce

Paradox

pre 4 godine

(Legionar)

Na temi o ljubavniku Hitlerove majke tebi puna usta Hrvata (!!?) kojima nijeces identitet i postojanje i na kraju zakljucis da su puni kompleksa (!!!?) Xaxaxa

Ert

pre 4 godine

Nacisti, nacistički vodja itd.

U poslednje vreme nemci se nigde ne pominju, kao da su ti 'nacisti' dosli sa marsa i naterali miroljubive nemce da seju smrt.

Lagano ali sigurno, za 50 godina će ispasti da nemci nosu činili zločine, već tamo neki nacisti

321

pre 4 godine

Hrvati se ugledali na njega, dve trećine ih poreklom Srbi, a Srbe mrze više od ičega. Kompleksi su čudo, nažalost životi se uništavaju zbog ludaka sa kompleksima.
(Legionar, 6. avgust 2019 14:40)

Pre ce biti mi sa Turcima.

некле

pre 4 godine

хитлер уопште није био црнокос како многи мисле, него смеђе боје косе, као и огромна већина нациста.
Него ви гледали само црно бели материјал.
Термин Јеврејин тј Хебрејин, је данас широк појам, и многи који се тако називају уопште немају право Јеврејско(Хебрејско) порекло, тј не воде порекло од правих Библијских Хебреја(Јевреја) тј Израелаца.
У ту групу спада огроман број западно-европских и америчких тзв Јевреја, попут ротшилда, рокфелера и сличних, људи их сматрају Јеврејима а и они се тако представљају, а они уопште нису Хебреји, везе немају са правим Израелцима, што се види и по њиховом изгледу.
У ту групу вероватно спада и хитлер.
Људи Јеврејин значи Хебрејин.
Хебреји (Јевреји) стари Семтиски народ, тј прави Израелци.
Данас се огроман број људи у западној ервропи и америци називају и лажно представљају Јеврејима, а везе немају са правим Хебрејима и Израелцима, нити су Семити по пореклу.
Људи су неупућени у историју, поготово у Србији и бркају праве Израелце са овима другима које сам описао.
Отуда без икаквог основа неко неповерење према Израелском народу, због ових лажних Јевреја (Хебреја).

Imamo istu dijagnozu

pre 4 godine

Nije tačno to što piše u naslovu. Zapravo, Hitler je bio siromašan dok su svi Jevreji koje je on poznavao bili bogati. Hitler se osećao inferiorno zbog toga. Takođe, jedan od njih je uvredio Hitlera i budući da je on imao dijagnozu malignog narcisa morao je da mu se osveti da bi podigao svoje samopouzdanje tako što mu je pobio celu rasu. Da je Hitler posetio psihijatra na vreme ništa se od svega toga ne bi dogodili.

dejan

pre 4 godine

Moze lako biti da je Marija Ana, kao siromasna sluskinja, bila prisiljena na polni akt, kako je to cesto bivalo u ovakvim situacijama. Posle, nije imala puno mogucnosti. Slicno je bilo i u nasim krajevima ranije sa Turcima. Zapravo tu je istinski problem sto se ostatak etnicke grupe nije organizovao u takvim slucajevima i izvrsio pravdu, ili po zakonu, ili mimo njega. Secanje na taj i slicne cinove jedino je moglo umnoziti mrznju, sto, ako ste cestit covek, nimalo ne iznenandjuje, niti je suprotno logici.

da

pre 4 godine

Besmislica koja je odbačena od strane ozbiljnih istoričara. Prema zvaničnoj austro-ugarskoj dokumentaciji, prvi Jevreji su se doselili u ovaj kraj Austrije tek 25 godina posle Hitlerovog rođenja, tako da teza o vanbračnoj vezi sa nekim Jevrejinom ne može da stoji.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Hitler je sve sem arijevac.Crn,slabih fizičke snage,inferioran,bolešljikav(što se krilo)...Ironije.Bio je sve ono što je tražio da se uništi.Nikada mi neće biti jasno kako nacisti koji su bili njegovi sledbenici nisu to videli.Kao sekta bajo moj...

neutralni felsh

pre 4 godine

Isto tako, većina savremenih ultra ustaša je srpskog porekla.
(Zabraniti, 06. avgust 2019 15:57)


ko zna, savremeni ultracetnici su verovatno hrvati...

Legionar

pre 4 godine

Hrvati se ugledali na njega, dve trećine ih poreklom Srbi, a Srbe mrze više od ičega. Kompleksi su čudo, nažalost životi se uništavaju zbog ludaka sa kompleksima.

Nekk

pre 4 godine

Uvek je to tako. I naša istorija pokazuje. Najveći ustaški zločinci su bili oni koji su u prošlosti bili - mi. "Nema većeg turčina od poturice!"

Solskjaer

pre 4 godine

Глупост... по физиономији, чист швабо, „R1b" хаплогрупе. Типичан примерак врсте што би се рекло.

Posmatrac

pre 4 godine

Nacisti, nacistički vodja itd.

U poslednje vreme nemci se nigde ne pominju, kao da su ti 'nacisti' dosli sa marsa i naterali miroljubive nemce da seju smrt.

Lagano ali sigurno, za 50 godina će ispasti da nemci nosu činili zločine, već tamo neki nacisti
(Ert, 6. avgust 2019 14:01)

Apsolutno tacno. Istorija se pise, pa ko sta napise a ko procita. Uglavnom netacno..
Ispasve na kraju da su jevreji same sebe pobili iz nepoznatog razloga.

novikorisnik

pre 4 godine

Ko će koga ako ne svoj svoga, uvek bilo...tako je i on iz besa sto nije čist arijevac počeo da mrzi svoj narod i da ga istrebljuje...sličnih primera imali smo u bliskoj prošlosti, ali na žalost i danas...

Ogorčeni

pre 4 godine

Ništa čudno. Toga na Balkanu ima u milionima. Crnogorci su takođe zaboravili ko su. Dobar deo žitelja Dalmacije, Bosne, Baranje... Svi mrze Srbe a srpskog su porekla. To su istorijske činjenice, a do njih se ne dolazi kopanjem daleko nekoliko vekova unazad, već samo na početak 20-og veka.

Skakač Sa Beogradskih Mostova

pre 4 godine

Ništa ovde nije potvrđeno,,,isto je kao i pre,,rekla-kazala,,Najbolje i najverodostojnije bi bilo da se ode u Moskvu gde je deo Hitlerove lobanje i lepo se uzme uzorak iz nje za DNK i tako bi tačno znali Hitlerovo poreklo,,

Dekica

pre 4 godine

Odavno se zna da mu je majka bila jevrejka a kod jevreja se krvna linija prenosi po majci a ne po ocu... i dalje licmerne propagande i spinovanja a mi na žalost nikada nećemo znati šta se desilo pa čak ni šta se sada dešava

Uroš

pre 4 godine

Eto, izgleda, kao što su se po zvaničnoj istoriji Krajišnici samogenocidirali, izgleda da su i Jevreji pokušali nešto slično. Samo što su Jevreji pretekli, a Krajišnika više nema, pa Ješe mogu da im se smeju.

Zamenik pomoćnika sekretara

pre 4 godine

Čak 100.000 Jevreja se je borilo za Vaterland, 22 generala i 7 admirala su bili Jevreji, pa čak i Goeringova desna ruka i prvi do njega u Luftwaffe je bio Jevrej, kasnije osuđen u Nirnbergu!

Biba

pre 4 godine

To je skoro pa pravilo u primerima nezdrave mrznje prema nekoj grupi. Ljudi koji mrze homoseksualce i sami imaju neke takve potisnute sklonosti. Hrvati i Bosnjaci koji su najvise mrzeli Srbe su delom i sami bili Srbi. Takvih primera je mnogo.

Dragan Popović

pre 4 godine

I Hitler i Hajndrih. Na ovim prostorima su najveći zagovornici fašizma i genocida nad Srbima i Jevrejima bili Srbi i Jevreji. Ante Starčević, Josip Frank, Sekula Drljević, ...

tecni sapun

pre 4 godine

to se znalo oduvek bog dao internet i dostupnost podacima koje bi mnogi da sakriju ali nemoze iranci su jedini arijevci na p[laneti zemlji a nemacki bogalji kada pogledate sve koji su 1933 bili u vladi nemacke su slepci i potrosaci engleske nacisticke skupine pod vodjstvom osvalda mozlija sto bi se rekli carls darvin i osvald mozli su hipnotisali jevreja hitlera a amerikanci ga kljukali kesom i sirovinama da danas 06.08.2019 evropa bude kolonija amerike ej evropa koja je imala ceo svet dakle treci svetski rat ako amerika ne muslimanizuje evropu bice izmedju glupe evrope i amerike ili izmedju evrope za racun amerike i rusije

istorijske cinjenice

pre 4 godine

Kakvo god da mu je bilo poreklo, Hitler je odrastao kao pripadnik nemackog naroda i tako je pokupio antisemitizam. Ne zna se ko je vise mrzeo Jevreje, protestantski reformator Martin Luter ili katolicka carica Marija Terezija, to je nesto sto je duboko usadjeno kod nemackog naroda. A to sto su imali prilike da vide uspesne i bogate Jevreje u svojoj okolini je samo jacalo njihovu mrznju. U 17. veku, dvesta godina pre Hitlera, u tridesetogodisnjem ratu su i protestanti i katolici besomucno ubijali Jevreje, zato su milioni Jevreja pobegli i Poljsku i Rusiju.
A nasa iskustva sa Hrvatima i muslimanima samo potvrdjuju da onaj ko misli da stotine godina mrznje mogu da nestanu preko noci, taj dozivi da mu se istorija ponavlja. 1914., 1941., 1991.

Strawdog

pre 4 godine

Da bu neko bio primljen u Jevrejsku zajednicu, kao Jevrejin, računa se poreklo po majci. Ako je otac Jevrejin, a majka nije, dete ne može da pripada Jevrejskoj zajednici. Ako je otac nepoznat, a majka Jevrejka, dete je prihvaćeno u Jevrejsku zajednicu. Tako da ova teza pada u vodu, ako majka Hitlerova nije bila Jevrejka.

гокс

pre 4 godine

Дакле нико не зна са ким је баба затруднела, али знају да је јеврејин? Какве небулозе.

E ovako

pre 4 godine

Baba mu je radila u kuci barona Rotsilda u Becu. Baron je bio veliki zenskaros I zena sa decom je otisla u inostranstvo. Pa se dedica malo zaigrao sa poslugom...
Kako god, linija sa Rotsildima objasnjava mnogo toga. Mnogo vise od jevrejskog porekla. Ceo njegov uspon I vladavina imaju vise smisla...

Неко123

pre 4 godine

Ништа чудно - само погледајте многе коментаре на б92 и видећете невероватну дозу аутошовинизма.

neutralni felsh

pre 4 godine

Pa sad vodite sto nas Hrvati toliko mrze,a i Bosanci muslimani.
(Marko, 06. avgust 2019 14:53)


ma sta nam naprica? kao da ti njih toliko volis.

РС

pre 4 godine

На жалост и већи део усташких вођа из времена II светског рата има српске корене чак и у првом и другом колену а већина осталих су покатоличени Срби из времена Марије Терезије . Мржња којом су задојени заједничка је црта Хитлера и усташа , код Хитлера и нациста антисемитизам и антисловенство а код усташа антисрпство.

Alexxx

pre 4 godine

Starčević(majka srpskinja) Pavelić(baba srpkinja) ustaski "zrakoplovni" general Milan Uzelac (čist Srbin) koljac u Jasenovcu Mile Vasić (čist Srbin) ustaski tabornik Mile Šarac( čist Srbin) u Pakracu a kasnije logornik u pakrackom logoru i čovek od posebnog poverenja Maksa Luburića....ima ih još dosta i najgori su konvertiti jer žele uništavajući sopstveni narod da unište svoje poreklo a i moraju da se dokažu u svojoj novoj naciji...od takvih gorih nema.

Nina

pre 4 godine

Opet je sve samo trac, posto se ne zna sa kim je tacno baba ostala trudna. S druge strane, jevrej nije onaj sto ga je jevrej napravio vec iskljucivo onaj sto ga je jevrejka RODILA. Zato konzervativni jevreji insistiraju da im se sinovi ozene jevrejkama. Obrnuto i nije toliko vazno. Suprotno od toga rade muslimani, kojima nije bitno da li je majka hriscanka ili muslimanka ali otac mora biti musliman. Tako da, sve i da mu je deda bio taj covek na kog sumnjaju, to ne znaci da je on jevrej, kao sto npr neki srbin nije madjar ako mu je baba neka bila madjarica.

Sale

pre 4 godine

Koga je više briga koje je nacionalnosti bio Hitler. Za vreme njegovog režima i svih režima koji su ga podržavali, a bilo ih je poprilično i u našem okruženju, pobijeni su milioni ljudi, pa bio on Jevrejin, Nemac ili marsovac.

Bane

pre 4 godine

To oko porekla je vrlo zanimljiva stvar. Recimo moj otac je jos kao student zeleo da ispita nase poreklo i napravi porodicno stablo, medjutim u to vreme informacije nisu bile dostupne kao danas, nije imao ni telefon, a kamoli mailove, internet, te kao student ni sredstava za nekakvo ozbiljnije terensko istrazivanje. Sve se zasnivalo na secanjima i saznanjima najstarijeg zivog pretka.
Medjutim, danas kada ima sredstva, vreme i tehnologiju, povezao se sa arhivarima iz Splita i Zadra, jer je taj deo Dalmacije odakle smo mi valjda u razlicitim periodima pripadao razlicitim administrativnim oblastima. Na kraju je otisao licno da istrazi jos neke detalje i neki tamo sto radi arhivar "Djordje Cvarkov" kada mu rece prezime kao iz topa ispali, "a pa vase poreklo nije iz Dalmacije nego iz Bosne" i rece covek selo iz koga smo. I tacno tamo postoji zaseok koji nosi naziv naseg prezimena dok ga ovamo nema. I saznamo da je pre 400 godina dok je taj deo bio pod Turcima a ovaj pod Austrougarskom, da je neki Turcin bacio oko na neki moju kurajber babu i moj deda sa njom pobegne preko Dinare. I sada se cale primio oce tamo da ide da nastavi istrazivanje...reko nemoj dalje mozda smo Turci. I sada ja zezam ove "moje" Dalmose kako sam ja sada Bosanac i nemam veze sa njima. Mislim meni to smesno i niti se nesto drugacije osecam, niti se nesta stidim, i Tursko poreklo da sam saznao da imam isto bi mi bilo smesno i sve bi to za mene bila anegdota. I onda mi nisu jasni ovi Hrvati i muslimsni ili Bosnjaci, sto znaju i kako su se prezivali i koja im je slava bila a kriju to i jos vise mrze poreklo. Ok brate musliman si, katolik, normalno, al sta se brecas na poreklo. Ja da sam saznao da vodim Tursko poreklo (a mozda i vodim samo nismo dotle stigli) ne bih se poturcio ili menjao veru ili bilo sta...samo bih to prihvatio kao nekakav istorijski administrativni podatak. Eto koliko je cela ta prica relativna i glupa.

Petar Paravinja

pre 4 godine

Hiterova baka je bila sluskinja u kuci Rotschilda,i kada je zatrudnela bila je otpustena iz sluzbe. Sto samim tim znaci da Hitler ima Jevrejske korene

Никола87

pre 4 godine

Све, све, али према људима који се стиде сопствених корена и који касније зарате против људи истог етницитета као они осећам само голи презир. А што неко овде помену, најбруталнији непријатељи нашег народа били су странци/окупатори српског порекла. Не би ме чудило да је међу америчким пилотима у бомбардовању '99. био тако неки нашег порекла који је само једва чекао да се додвори својим земљацима што више.

bankar ffm

pre 4 godine

nemci nacisti, fasiti itd, platili su ozbiljnu cenu za to sto su uradili. nemacki nacionalizam je prethodnih 70 godina sistematski unistavan.

Ali niko ama bas niko, nikada nije nista ruzno rekao ili kritikovao za anglosaksonski imperijalizam. Hitler je mala maca za ono sta su oni 300 godina radili po Africi, i Aziji, cak su do 60tih smatrali crnce kao gradjane drugog reda. bitno da danas pricaju o ljudskim pravima i guraju razne rezolucije o genocidima. Nemci da su pametni nabijali bi im to na nos svakodnevo

Слободан

pre 4 godine

Хитлер, Цимерман, Розенберг, Холбрук, Олбрајт, Хајдрих, Рубин, Козирјев, Кушнер, Кларк, ... - фашисти који су обележили 20. век. Вера, порекло и национална припадност им очито нису били никаква препрека.

Tor

pre 4 godine

"Ali sada, skoro ceo jedan životni vek je prošao od Trećeg rajha i sad nije vreme da se pitamo šta više vređa, nego šta je istina i da pokušamo da razumemmo Hitlera i Holokaust"

kako odvratna recenica. znaci ima vreme kad moze da se laze i skriva a onda ima i vreme kad treba da se trazi istina. takodje, zele da razumeju holokaust!!!!????? ocaj

zverka

pre 4 godine

I koji je dokaz da je Hitler poreklom Jevrej?To sto mu baba nije prizala sa kim jr zatrudnela i dobila njegovog oca je dokaz?Pre ce biti da ste dokazali nesto sto se zna a to je da se ne zna.Smesne price.

srbijasine

pre 4 godine

@ Čak 100.000 Jevreja se je borilo za Vaterland, 22 generala i 7 admirala su bili Jevreji, pa čak i Goeringova desna ruka i prvi do njega u Luftwaffe je bio Jevrej, kasnije osuđen u Nirnbergu!
(Zamenik pomoćnika sekretara, 6. avgust 2019 13:33)

100.000 Jevreja se borilo za Nemacku u prvom svetskom ratu, 12.000 poginulo. Jedini Jevreji koji su se borili za Hitlera su bili Finski Jevreji njih oko 300, i to zato sto su se borili protiv Rusa. U Nemackoj armiji u WW2 nije bilo Jevreja.

Bane

pre 4 godine

Ništa ovde nije potvrđeno,,,isto je kao i pre,,rekla-kazala,,Najbolje i najverodostojnije bi bilo da se ode u Moskvu gde je deo Hitlerove lobanje i lepo se uzme uzorak iz nje za DNK i tako bi tačno znali Hitlerovo poreklo,,
(Skakač Sa Beogradskih Mostova, 06. avgust 2019 14:10)

Pod pretpostavkom da taj deo koji se cuva u Moskvi zaista pripada Hitlerovoj lobanji.

Koza

pre 4 godine

Covek promasio mozak. Pa vecina modernih jevreja vodi poreklo iz Poljske i Nemacke (ashkenazi) i podjednako su evropljani kao i njegovi arijci

Miki

pre 4 godine

Sve sve ali austrijski istoricar Fon Preradovic
(Maximus, 6. avgust 2019 15:08)

Potomak Petra Preradovića, austrijskog generala iz 19. veka, srpskog porekla, i poznatog srpsko-hrvatskog pesnika iz epohe romantizma.

Stevan

pre 4 godine

Postoji ekranizovana priča da je i Hitlerova majka bila ljubavnica vlasnika kuce u kojoj su stanovali, naravno Jevreja. Hitlerov otac bio je lokalni žandarm, alkoholičar i znajuci za vezu svoje žene, mrzeo je Adolfa i zlostavljao ga. Sve te veze, priče i batine sigurno su usadile mržnju kod njega.
Slažem se takodje da su najveće ustaše bili ljudi sa srpskim poreklom, uglavnom po ocu. Isti, samo obrnuti slučaj je i sa Šešeljom.

ISTINA

pre 3 godine

Bože, koje su ovo laži. Ja nisam nacista, ali zapitajte se da li išta od ovoga može biti tačno. Hitler je hteo da ih ubije zato što je njegov narod patio i umirao od gladi i bede dok su se J. vozikali u skupim kolima i bili na čelu svake države. Lično nemam ništa protiv njih, ali oni i dalje upravljaju svetom.

mile pile

pre 4 godine

Nijedna okupirana zemlja u drugome svjetskom
ratu nije imala toliko kvislinških vođa, ni toliko
vođa drugih suradnika okupatora koliko ih je bilo
u Jugoslaviji.

Diplomirao po Bolonji

pre 4 godine

Nije bitno kog je porekla, vec kako se on oseca i izjasnjava. Sto se mene tice, on nema nikakve veze sa Jevrejima, vec je najveci ubica Jevreja u istoriji

Marko

pre 4 godine

Nista neobicno, ima toga na Balkanu koliko hocete, medju nacijama, a i unutar nacija (npr. Canak i Odzic veliki Vojvodjani, jedan Licanin, drugi Bosanac).

Peter Kruder

pre 4 godine

@(Ert, 6. avgust 2019 14:01)

Grešiš! U Nemačkoj se deca već u najmlađim uzrastima edukuju o istoriji nacističke Nemačke i zlodelima koja su činili njihovi preci kako se to ne bi ponovilo. Imaš potvrdu toga i u filmu Majkla Mura "Where to Invade Next"...

Ilija Čvorović

pre 4 godine

Ko misli da je mrznja prema Jevrejima krenula od Hitlera i da je to njegova inicijativa u velikoj je zabludi. U XVIII veku su cak u Nemackoj naterani da menjaju svoja prezimena, i uzimaju uglavnom ona sa germanskom ortogenezom, da ne govorim o ostalim zabranama, i sta sve ne u poslednjih 300 godina. Hitler je samo bio udarna igla koja na kraju inicira barut za ispaljenje metka. Potrazite i procitajte knjigu " Čovek koji je stvorio Hitlera" i bice mnogo toga jasno.

Gazda Dojkan

pre 4 godine

Zamislite da mu je otac zadrzao majcino prezime. Nacisticki pozdrav bi glasio "hajl Siklgruber!". Ni Caplin ne bi bolju parodiju smislio.

Dex

pre 4 godine

Hitler je sve sem arijevac.Crn,slabih fizičke snage,inferioran,bolešljikav(što se krilo)...Ironije.Bio je sve ono što je tražio da se uništi.Nikada mi neće biti jasno kako nacisti koji su bili njegovi sledbenici nisu to videli.Kao sekta bajo moj...
(dnevna doza prosecnog Srbende, 6. avgust 2019 13:34)

Slazem se u potpunosti, ali nije bio crn(okos). Imao je smedju kosu, kao i vecina Nemaca, sto se na ovakvim fotografijama bas i ne razaznaje.

Aleksandra

pre 3 godine

Ljudima je lakše da poveruju u bilo kakvu glupost umesto u istinu. Postoji druga strana priče, postoji ,,Moja borba". Ja sam je otkrila jer sam želela da saznam da li je on bio stvarno ludak i zlikovac, kako se svuda piše. Neću da pišem, komentar mi ne bi bio objavljen, ali nije teško saznati.

Brgitte

pre 4 godine

Ko je koga zaceo gde i kada to niko ne moze da dokaze,pa babe su dve i dva dede i majka i otac i dok se svi unazad ispitaju,macku o reo o nasem poreklu.Ako nam je jedan deda i bio na primer madjar,sta je sa drugim dedom i njegovim poreklom.To znaci da mi svi u poreklu mozemo imati po nekoliko procenata od vise,razlicitih pripadnosti i narodnosti.