- Komentari -

U nacističkoj Nemačkoj žene nisu smele da budu mršave, a ovo je razlog

Kao i u svemu drugome u životu, nacisti su vrlo dobro znali šta žele od svojih žena i nisu se nimalo libili da to direktno i traže. Najbitnija uloga žena je svakako bila ona majčinska, koja bi za posledicu povećavala arijevsku rasu, donela više radne snage i omogućila Nemcima da zavladaju svetom kao superiorni.

Izvor: B92, express.hr
Pošaljite komentar
 1. @ milan
  eto,napises neupitnu istinu braca te okite minusima,onda se kao cudimo sto smo tu gde jesmo?
  (nema nam spasa, 10. septembar 2018 10:50)

  # Link komentara

 2. Mogli bismo razgovarati o tome kako su tradicionalne-porodične vrednosti uzrok svih neuroza i ljudske pošasti u istoriji.
  (Banana, 10. septembar 2018 10:41)

  # Link komentara

 3. (EU Citizen, 8. septembar 2018 09:26)


  Količina neznanja i zatupljenosti koju pokazuješ, jednostavno je zastrašujuća.
  (Negativni, 10. septembar 2018 10:31)

  # Link komentara

 4. @Sendvic
  "A mi ni sada ne dajemo 1000 evra za dete. Znaci vise od 80 godina smo iza Nemacke."

  Mi ? Koji mi ? Vama niko ne brani da svom detetu date i sto hiljada Evra ako imate, nemojte samo od mene da trazite nista jer, nisam ja otac veseg deteta, vi ste to ! Ja svom, vi svom i tacka, a sve ostalo, i ovo sto radi nasa drzava je cist lopovluk !
  (Logo, 9. septembar 2018 18:57)

  # Link komentara

 5. Fascinantno u šta se sve ove muškarčine ne razumeju.
  A da nam objasne zašto muslimani vole debele žene, iz istog razloga - da im rađaju sinove...
  Da li iz toga proizilazi da Srbi nemaju decu jer obožavaju mršave, gladne i zapostavljene žene (koje rade 24 sata).
  (Ako smem da primetim, 9. septembar 2018 17:57)

  # Link komentara

 6. @Miloje

  Samo da te ispravim - mnoge žene i muškarci u manjim mestima voze bicikl ili idu peške pa obavljaju poslove po gradu. U Beogradu je to nemoguće jer ako probaš zgaziće te neko, nigde nema traka za bicikliste i saobraćaj je nenormalan.
  (MolimLepo, 8. septembar 2018 21:28)

  # Link komentara

 7. U vezi Kine i politike jednog deteta. Sta bi bilo da nisu doneli taj zlosrecni, surovi i tiranski zakon? Ne bi znali koliko ih ima, kao Indija danas. Apsolutno ne odobravam, ali mogu da ih razumem.
   (Posmatrac, 8. septembar 2018 21:01)

  # Link komentara

 8. Najveći zločinac je Staljin.
   (milan, 8. septembar 2018 20:27)

  # Link komentara

 9. (maki, 8. septembar 2018 15:22)

  E znaci muka mi je vise od ovih komentara. Samo da nam je ekonomija bolja odmah bi se mi bacili na pravljenje dece bla bla bla. Pa ako je to uslov zasto onda Nemci nemaju po desetoro dece?! Po toj logici i proporcionalno nasem i njihovom ekonomskom statusu, njih bi trebalo da bude oko milijardu do sad!

  Sve ima veze sa odsustvom tradicionalnih vrednosti na koje se gleda sa porugom i kompletno moralno i eticko bankrotstvo sto muskaraca sto zena. Dakle ako hocete decu ne kukajte nego se j***te!
  (Mandrak, 8. septembar 2018 18:28)

  # Link komentara

 10. (maki, 8. septembar 2018 15:22)

  E znaci muka mi je vise od ovih komentara. Samo da nam je ekonomija bolja odmah bi se mi bacili na pravljenje dece bla bla bla. Pa ako je to uslov zasto onda Nemci nemaju po desetoro dece?! Po toj logici i proporcionalno nasem i njihovom ekonomskom statusu, njih bi trebalo da bude oko milijardu do sad!

  Sve ima veze sa odsustvom tradicionalnih vrednosti na koje se gleda sa porugom i kompletno moralno i eticko bankrotstvo sto muskaraca sto zena. Dakle ako hocete decu ne kukajte nego se j***te!
  (Mandrak, 8. septembar 2018 18:28)

  # Link komentara

 11. A kod Kineza bogami jedno dete i kraj...ne daj boze zatrudni zena mora htela ne htela na pobacaj....meni je to bolesnije od ovih nacistickih budalastina.
  Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bane, 8. septembar 2018 15:24)

  Od svega što na ovom svetu mrzim, najviše mrzim poluinformacije. U Kini do skora ako si imao više od jednog deteta si plaćao veči porez, jer im se 70 godina populacija brzo rasla, pa su se odlučili na taj korak. Jer su bili sirotinja, koja nije imala za šaku pirinča.
  Sada su to ukinuli iz jendnog jednig razlog, jer se rodilo mnogo više muškaraca nego žena, jer su mnoge žene abortirale, kada saznaju da nose žensko deter, pa je sada problem u Kini da mnogi sposbni muškarci ne mogu da stupe u brak, jer nemaju partnera.
  (Mozak, 8. septembar 2018 17:31)

  # Link komentara

 12. Koje licemerje-evo ti da radjas,nemoj da radis,al kad su sve zivo poubijali ili poslali na front,onda zene dobre da rade,al za dzabe?Nema cega se taj Hitler nije dohvatio a da je bilo iole normalno.
  (D, 8. septembar 2018 16:26)

  # Link komentara

 13. @kvaka
  U pravu ste, ne treba ih izjednačavati, jer je komunizam oo objektivnim rezultatima, odnosno, broju nevinih žrtava i pričinjenoj materijalnoj šteti, otprilike tri puta grđe i perfidnije zlo i od nacizma, kome je vrlo srodan ideološki. A što se tiče mešanja u porodične odnose, toga je bilo i u SFRJ, na razne načine (dečji dodaci, ogromna trudnička odsustava od tuđih para, zakoni o nasleđivanju, i ko zna šta sve ne još, čije posledice još osećaju), ali sam ja pomenuo komunizam zbog drugih, dalrko drastičnijih primera, pročitajte malo o demografskoj i porodičnoj politici komunističkih država, rasturanju porodica, određivanju broja dece, i slično, pa onda komentarišite, ovako samo pokazujete svoje neznanje i ograničenost.
  @Til Ojlenšpigel
  Na prvom mestu, postoji i te kakvo opravdanje za pominjanje komunizma, bratske ideologije nacizma, po posledicama daleko gore od njega, jer sr na još mnogo gore načine od ovoga opidanog u clanku mešao u reprodukciju. Na drugom mestu, sve dok se više komunjara poput vas kojima smeta kritika ovog totalitarnog zla jablja na svaki pomen, treba ga pominjati ubek, jer je ova zemlja, zahbaljujući decenijama ispiranja mozga, još uvek ogrezla u bolesnim komunističkim idejama.
   (EU Citizen, 8. septembar 2018 16:15)

  # Link komentara

 14. Eu citizen@ dosadan si vise sa komunistima... toliku paranoju, mrznju i strah nisam video ni kod amerikanaca. Ja mislim da komuniste nalazis i kada otvaras frizider, naprosto ti iskacu svuda..
   (Nije sve u parama nesto je i u novcu, 8. septembar 2018 15:40)

  # Link komentara

 15. @EU Citizen 
  Dosta više sa izjednačavanjem komunizma i nacizma, gde si ti imao/la u SFRJ da ti se mešaju u to koliko ćeš dece imati.
  (kvaka, 08. septembar 2018 10:37)

  U SFRJ je bio sustinski socijalizam, kao sto je danas u Kini kapitalitam iako je, u Kini i danas a u SFRJ tada, na vlasti bila Komunisticka partija.

  Inace cini mi se da su Kinezi do skoro imali pravo samo na jedno dete, i to je najizrazitiji primer direktnog mesanja drzave u porodicne odnose naroda.

  Cak i ovo iz teksta je vise podsticaj nego jasna naredba i obaveza. Znaci nacisti su kroz neke programe, ispiranje mozga, nagrade vrsili podsticaj da zene vise radjaju a nisu doneli zakon da moraju da rode minimum 4-oro.

  Vidite da u tekstu stoji da cak i tada neki predlog o oslobadjanju muza braka nekon 4-og deteta da bi oplodjavao druge zene ako je ciste rase nije prosao, jer su se plasili da bi to vodilo anarhiji. Znaci ni kod njih se bas nije sililo po svaku cenu.

  A kod Kineza bogami jedno dete i kraj...ne daj boze zatrudni zena mora htela ne htela na pobacaj....meni je to bolesnije od ovih nacistickih budalastina.
   (Bane, 8. septembar 2018 15:24)

  # Link komentara

 16. @Lud narod, a opet vladaju Evropom.
  (Stranac, 08. septembar 2018 09:23)
  Zbog čega lud?? Da smo mi bar malo "ludi" kao Nemci (tj. kulturni i disciplinovani) mi bi vladali Evropom a ne oni. Primera radi, pogledajte naš lepi Beograd pun smeća i prljavštine na svakom koraku, grad poružnjen silnim grafitima, itd. A onda skoknite do bilo kojeg nemačkog sela, da ne spominjem gradove, recimo Minhen... i sve će vam biti jasno gde su oni a gde mi.
  (Rade M, 8. septembar 2018 15:24)

  # Link komentara

 17. U normalnoj ekonomiji ne bi se ni postavljalo pitanje na koji nacin da motivisete ljude da imaju vise dece. Na zalost nama preti izumiranje i to vrlo brzo. Suocavamo se sa sve rasirenijom boljkom sterilitetom sa jedne i nestinom sa druge strane.
   (maki, 8. septembar 2018 15:22)

  # Link komentara

 18. Hitler je bio najveci zlocinac, al ovo za porodicu i natalitet je 100% u pravu. Porodicom se stvara jaka drzava to je stub drustva
  (srba, 8. septembar 2018 12:11)

  Pa bile su mu potrebne trupe za izvrsavanje tih zlocina i sopstvenih megalomanskih fiks-ideja, bolelo je njega uvo za dobrobit naroda, ljudi cujete li vi sebe, delimicno se slazete sa Hitlerovom ideologijom.

  Ne cude me vise onoliki komentari podrske holivudskim silovateljima, kad i Hitler ima simpatije na forumu.
  (mbođ, 8. septembar 2018 15:13)

  # Link komentara

 19. Uf, što bih se fino tamo uklopila...
  (Mia, 08. septembar 2018 10:18)

  Prvo bi izradjala nekoliko. A onda bi služila kao model za praktičnu nastavu dečacima u srednjoj školi. Rekla mi je komšinica da si sanjala takav san.

  Prolazak kroz šumicu sa prućem kojoj nema kraja...
  (DE, 8. septembar 2018 12:15)


  Devojka se nasalila na svoj racun, tj. na kilazu, vezano za naslov teksta.

  Da li je moguce da ovoliko muskaraca to ne kapira, vec joj lupaju minuse i repliciraju mizoginim komentarima??
  (mbođ, 8. septembar 2018 15:09)

  # Link komentara

 20. Svaka mu čast na ovim zakonima. Mada, te stvari ne bi trebalo da budu propisane nikakvim zakonima, trebale bi da budu stvar kulture jednog naroda. Ali u situaciji u kojoj je narod zaglupljen do te mere da ne raspoznaje te stvari sam, i zakoni su dobro došli. Molim objavite komentar, nikoga ne vredjam, nema govora mržnje.
  (Bojan, 8. septembar 2018 15:04)

  # Link komentara

 21. Kao sto danas kapitalizam insistira na ženi koja će roditi i vratiti se na posao za dve nedelje! U Evropi nema kapitalizma onako kako je isti zamišljen iako se to često potencira jer da ima ne bi države imale socijalna rešenja uopšte i ne bi žene imale porodiljsko i slično. Komunizam, kapitalizam i nacizam su ista strana medalje, a to je iskorišćavanje ljudi zarad elite. Socijalizam je sa druge strane jedini pravi sistem koji sem u Skandinaviji i Kanadi nigde nije zaživeo ozbiljnije iako se Francuzi trude svojski.
  (Idemo, 8. septembar 2018 14:55)

  # Link komentara

 22. @Eidos; ne preterujte molim vas
  (OMG, 8. septembar 2018 14:51)

  # Link komentara

 23. Ne zaboravite da su nacisti nacional-SOCIJALISTI dakle levičari, dakle metode rada identične komunističkim partijama u ostatku sveta. Evo npr. kineski komunisti se takođe mešaju u planiranje porodice.
  (totalitarizmitis, 8. septembar 2018 14:37)

  # Link komentara

 24. Komunisti nisu poklanjali stanove! Svakom zaposlenom je svakog meseca odbijana jedna dnevnica za gradnju stanova. Sve stanove koje su komunisti "poklonili", radnici su platili. Malo se raspitajte,pre nego sto napisete komentar.
   (Neko, 8. septembar 2018 14:29)

  # Link komentara

 25. Friday iz grupe abba, se navodi u emisiji deca hitrlera, zvanicno kao determine nemackog vojnika u norveskoj Ali ko zna ...
  (Teks, 8. septembar 2018 14:28)

  # Link komentara

 26. Nista lepse od zene koja je majka i to dobra majka! A danas sve zele da budu nesto osim toga,kao da je nesto najgore. Sve zele biti vlogerke,blogerke,influenserke,klaberke,starlete,prazne iznutra..
  (Eidos, 8. septembar 2018 12:41)

  Naravno da ne zele sve zene to da budu. Gluposti. Nego muskarci zele bas te glamurozne zenke pa ako moze da je strpaju takvu glamuroznu u kuhinju i oko dece pa da imaju 2in1, a nece neku obicnu neglamuroznu majku i radnicu.
  Ne biste ih primecivali da vas ne zanimaju. Bas te. Pa da ih privedete svrsi. Ako moze. A ne moze.
  (Malo sutra, 8. septembar 2018 14:20)

  # Link komentara

 27. @kvaka
  “Dosta više sa izjednačavanjem komunizma i nacizma, gde si ti imao/la u SFRJ da ti se mešaju u to koliko ćeš dece imati.”
  @Zadrigo
  “Gde su se to i kada komunisti mešali u porodični život i određivali koliko bi ko trebao da ima dece?”

  Naravo da su komunizam i nacizam veoma slicni (ne i potpuno isti), evo i zbog cega:
  Oba rezima su totalitarna i apsolutisticka sa ekstremnom ideologijom i kultom vodje (Hitler, Staljin, Tito, Kim Il Sung, Kastro, Mao, Pol Pot).Teror nad etnicki razlicitim stanovnistvom (Nemacka nad Jevrejima i Slovenima, Staljinov antisemitizam i genocid nad Ukrajinom, pogledajte Golodomor).Koncentracioni logori (Nemacka, Sovjetski gulazi, Goli Otok).Ubijanje sopstvenog ideoloski nepodobnog stanovnistva (za Nemacku se zna, Staljinove cistke, Sremski front, Kambodza Crveni Kmeri,Maov rezim u Kini).Ekspanzija na druge teritorije (Nemacka osvajanja, Sovjetski savez pribalticke zemlje, Gvozdena zavesa, marionetske vlade istocnoevropskih zemalja).Otimanje i pljacka imovine i bogacenje nacisticke i komunisticke elite (Nemacka, Rusija kolhozi i otimanje zemlje seljacima, Titova Jugoslavija nacionalizacija imovine i zemljisni maksimum, Kuba takodje, Kina,Severna Koreja..).Politicka ubistva i progoni (sve navedene zemlje).
  A gde su se komunisti mesali u porodicni zivot? Pa u Kini, politika jednog deteta, uz teske sankcije u slucaju krsenja tog pravila.
  (tra, 8. septembar 2018 14:03)

  # Link komentara

 28. A Gebels kada je postao predsednik SAD nije bio tako zahtevan. Dokumentarac na YT o Niksonu se završava: Čovek koji je u politici imao samo neprijatelje i čovek za koga se ne zna odakle je došao. Nacizam je nametnuo svoja pravila.
   (Radoje Domanović je bio Tito, 8. septembar 2018 13:56)

  # Link komentara

 29. Pročitajte jednu staru knjigu koju je napisao Istrijanin Eduard Čalić, a koja se zove “Himmlerovo carstvo”. Opisuje ne samo RSHA sa Himmlerom na čelu (RSHA - Glavna kancelarija bezbjednosti Reicha, pod kojoj su bili i SS, Gestapo, SD) već kompletan monstrumski sistem zarađivanja na mrtvim, te pljačkanja okupiranih zemalja. Čalić je inače bio jugoslavenski novinar u Berlinu uoči II svj.rata kojeg Ivo Andrić, tadašnji ambasador Kraljevine Jugoslavije u III Reichu nije uspio izvući iz Berlina u aprilu 1941. te je interniran u konc.logor Sachsenhausen. I to odličje njemačkim ženama se spominje, a naziv među njemačkim narodom u III Reichu je bio “zečji križ”.
  (Ahilej, 8. septembar 2018 13:51)

  # Link komentara

 30. Tipično i za naciste i za komuniste da se mešaju u privatni i porodični život. Koliko će dece imati ljudi i da li će ih uopšte imati sami je njihova stvar, a svakako ne nešto što treba "podsticati", naročito ne tuđim otetim parama.
  [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (EU Citizen, 8. septembar 2018 09:26)

  Bože gospode, pa da je slučajno ovde bio tekst o amebama ili o glistama on bi i tu našao komunizam.Nije više ni smešno,sad već postaje više nego zamorno.
  (Til Ojlenšpigel, 8. septembar 2018 13:40)

  # Link komentara

 31. Ето демагог нек научи нешто,сваком младом брачном пару нек да стан на кредит за двоје деце 25% попуста за троје 50% за четворо и више цели кредит...а он као даје 100 евра да повећа наталитет...
  (слобода, 8. septembar 2018 09:50)

  Cuj Srbina? On bi da pravi decu ali samo pod uslovom da mu se pokloni stan. Pa gde to ima bre? Obrisi bre vec jednom taj komunizam iz glave. Samo su komunisti poklanjali stanove, besplatna skolovanja, besplatno zdravstvo... Zato je tako morbidan i morao da propadne.
  (Milivoje, 8. septembar 2018 13:38)

  # Link komentara

 32. da li je moguce da moja srbija potseca baš po svemu na nemacku iz tog perioda jadan covek jedna nacija jedna država
  (nekako isto, 8. septembar 2018 13:24)

  # Link komentara

 33. Bogami bilo je i nekih dobrih stvari u nacističkoj Nemačkoj!
  (Drago, 8. septembar 2018 13:19)

  # Link komentara

 34. I onda su dosli Rusi i podigli natalitet bez ordenja
  (toni, 08. septembar 2018 11:34)
  Совјети. Руса је било око 60% у црвеној армији. И да масовно силовање недужних жена и девојчица је управо дело тих црвених хорди.
   (комша, 8. septembar 2018 13:13)

  # Link komentara

 35. (Pera85, 08. septembar 2018 10:13)

  Lako je sada, 70 godina posle kraja rata, biti pametan u vezi sa nacistima. Nego, da se prisetimo njihovih drugara koji pred sam rat nisu videli ništa loše u nacizmu i Hitleru, medju kojima su bili britanski premijer Nevil Čembrlen, Staljin, knez Pavle Karadjordjević i slično. Francuski maršal Peten, jedan od junaka vojevanja protiv Nemačke u Prvom svetskom ratu, je sve vreme rata bio njihov čovek, kvisling. Slično kao Milan Nedić.
  (Lorimer, 8. septembar 2018 12:59)

  # Link komentara

 36. "Ženka u ptičijem svetu se ulepšava za svog mužjaka i za njega nosi jaja rekao je miistar propagande Jozef Gebels 1929. godine." E moj Gebelsu kad bi znao da se i danasnji muzjaci ptica upravo sami ulepsavaju da bi privukli zenke...pogledaj samo pauna muzjaka,fazan je neuopredivo lepsi od zenke i jos mnogo mnogo vrsta upravo najlepsa perija nose muzjaci...kakvo neznanje ovaj kao da je doktorat dao gde i ovi nasi vlastoljupci.
  (Googlaj Gebelsu, 8. septembar 2018 12:58)

  # Link komentara

 37. Нису смеле да буду дебеле.
   (Сликар, 8. septembar 2018 12:57)

  # Link komentara

 38. Radjaju, radjaju i te kako. Nemice su dobre majke i verne supruge. Ne prezaju da zavrnu rukave i da odrade ako treba i neki tzv. muski posao. Nije im strano da krece, farbaju, lakiraju, obave neke sitne popravke po kuci, da rade na polju, voze gradske autobuse, upravljaju podzemnom zeleznicom...Vidjao sam ih i kao upravljace bagera, buldozera...Ne libe se one nicega. Cim se vreme prolepsa sve su na biciklama. Sve po gradu obavljaju biciklom. Koliko si srpkinja videla da voze biciklu, ili da rade neki od ovih poslova koje sam naveo?
  (Miloje, 8. septembar 2018 10:28)

  Da, samo za to vreme njihovi muzevi Nemci sasvim normalno kuvaju, peru sudje, ciste, ribaju WC, menjaju pelene deci dok zene izladju sa drugaricama i ne pada im na pamet da dignu glas na zenu.
  Foliranti, vidite samo sta vam odgovara.
  (Hehe, 8. septembar 2018 12:51)

  # Link komentara

 39. @Miki
  Deca Magde i Jozefa Gebelsa su imala imena koja počinju na slovo A, kao što je na to slovo počinjalo ime njihovog Vodje. Decu su otrovali cijanidom u bunkeru, pošto su saznali da se Vodja ubio. Nisu mogli, kao roditelji, da se pomire sa činjenicom da će njihova deca da odrastaju i žive u nekoj drugoj Nemačkoj bez nacizma i Firera. Fascinantan je taj fanatizam u totalitarnim društvima (fašizmu i komunizmu) koji nosi u sebi pojedinac, kako bi se dodvorio svom Vodji i sistemu u kome je aparatčik. Za komunizam je "Bibliju" totalitarnog sistema napisao i opisao veliki Danilo Kiš u knjizi "Grobnica za Borisa Davidoviča".
   (Čubura je Raj, 8. septembar 2018 12:46)

  # Link komentara

 40. 200 god. ispred svog vremena.
  (doberman, 8. septembar 2018 12:43)

  # Link komentara

 41. PEriod kada su zene zaista ispunjavale jednu od svojih najvaznijih uloga,koja im je po prirodi data!Nista lepse od zene koja je majka i to dobra majka! A danas sve zele da budu nesto osim toga,kao da je nesto najgore. Sve zele biti vlogerke,blogerke,influenserke,klaberke,starlete,prazne iznutra.. Ma koliko nacizam bio zastrasujuc,imao je dobrih strana,samo se o tome ne prica jer taj period mora biti satanizovan i omrazen zbog svih stradanja (koja su neosporna). Ali svako dobro ima malo zla,i svako zlo ima malo dobra u sebi,pa tako i ovo!
  (Eidos, 8. septembar 2018 12:41)

  # Link komentara

 42. @toni.Vidim da si nesto mnogo srecan zbog toga.
   (King Roger, 8. septembar 2018 12:39)

  # Link komentara

 43. citam ove komentare ovde i cudim se cudu koliko podrske ovom textu ...koliko smo mi i dalje ograniceni balkanci pa to je zalosno!!!
  (boss, 08. septembar 2018 11:17)
  Boss ,po tvom razmišljanju sipade da si ti ograničen!
   (???, 8. septembar 2018 12:36)

  # Link komentara

 44. gde si ti imao/la u SFRJ da ti se mešaju u to koliko ćeš dece imati.
  (kvaka, 08. septembar 2018 10:37)

  Tito je kumovao svakom DEVETOM detetu rođenom u jednoj porodici.
  A ako baš pitaš GDE, pa na Kosovu je najviše bilo toliko dece.
   (elementarno, 8. septembar 2018 12:20)

  # Link komentara

 45. Uf, što bih se fino tamo uklopila...
  (Mia, 08. septembar 2018 10:18)

  Prvo bi izradjala nekoliko. A onda bi služila kao model za praktičnu nastavu dečacima u srednjoj školi. Rekla mi je komšinica da si sanjala takav san.

  Prolazak kroz šumicu sa prućem kojoj nema kraja...
   (DE, 8. septembar 2018 12:15)

  # Link komentara

 46. (kvaka, 8. septembar 2018 10:37)

  U pravu si. Jednostavno nema poredjenja. komunizam je ubio daleko vise ljudi sirom sveta, a i dalje sa na njega gleda sa nekom setom. Ali hajde da te stotine miliona mrtvih gurnemo pod tepih i nosimo Cegevarine majice u krugu dvojke.
  (Čveger, 8. septembar 2018 12:14)

  # Link komentara

 47. A mi ni sada ne dajemo 1000 evra za dete. Znaci vise od 80 godina smo iza Nemacke.
  (Sendvic, 8. septembar 2018 10:11)

  Zasto bi davali 1000 evra, kada mogu da kupe glas za malo brasna i ulja?
  (mbođ, 8. septembar 2018 12:12)

  # Link komentara

 48. Hitler je bio najveci zlocinac, al ovo za porodicu i natalitet je 100% u pravu. Porodicom se stvara jaka drzava to je stub drustva
   (srba, 8. septembar 2018 12:11)

  # Link komentara

 49. Овде има доста контрадикторних коментара; шта рећи онда о швеђанкама, немицама и норвежанкама које имају 10 пута већу плату од српкиња па опет рађају колико и наше жене? Можете ви поклонити свакој српкињи по 50 хиљада евра али вам оне неће родити више од двоје деце то вам гарантујем зато што су наше жене европљанке а не азијаткиње; савремене, а не наше баке и прабаке.
  Време наших баки је одавно прошло.
  (Скипион, 8. septembar 2018 12:11)

  # Link komentara

 50.  onda su dosli Rusi i podigli natalitet bez ordenja
  (toni, 08. septembar 2018 11:34)

  Dizali su oni i kod nas natalitet, ne brini i to vrlo velikodusno prilikom ulaska Srbiju. Vrlo civilizovan narod.
   (bane, 8. septembar 2018 12:10)

  # Link komentara

 51. Gebelsova žena Magda, koja je bila u vrlo bliskim emotivnim(ne seksualnim) odnosima sa Hitlerom, rodila je osmoro, sedam ćerki i jednog sina... i dobila lično od Hiće specijalno dizajnirani Zlatni Majčinski krst.... neposredno pre samoubistva novopečenog bračnog para, Adolfa i Eve, Magda je uz pomoć glavnog Hitlerovog farmaceuta i hemičara, obezbedila smrtonosni otrov na bazi cijankalijuma, i "efikasno" njime potrovala svu svoju decu, pre nego je Gebels ubio nju pa sebe pred sam pad Berlina, jer je smatrala da bez upravo skrhanog nacionalsocijalizma nema budućnosti za njenu decu!?! .....lepo je sve prikazano u odlićnom filmu nemačkog reditelja "Der Untergang" (Pad, Propast, Slom...) sa maestralnim Brunom Gancom u ulozi Firera... i Aleksandre Marije Klare(mislim da se tako zove, ima praktično tri imena bez prezimena) u ulozi 'frojlajn Traudl', njegove lične sekretarice u Citadeli...
  Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vladimir, 8. septembar 2018 10:07)

  Kada biste se informisali iz relevantne istorijske literature, a ne iz filmova, saznali bi da je Magda imala potpuno suprotan stav.
  (da, 8. septembar 2018 12:05)

  # Link komentara

 52. Nacisti su isto tako prvi zabranili pusenje, tako da mislim da je sada red da u znak protesta svi zapalimo po deset cigara odjednom, da celom svetu pokazemo kako mi nismo nacisti! Jer zasigurno, ako je ideja dosla od strane nacista podrazumeva se da ne moze biti dobra! Stoga predlazem da svi pomremo od bele kuge kako bi pokazali nacistima koliko su vodili pogresnu politiku nataliteta.

  P.S. mislim da je otpis duga po detetu genijalno resenje!
  (Satira satire Satira, 8. septembar 2018 12:02)

  # Link komentara

 53. Magda Gebels je bila prototip takve žene. Rodila je šestoro dece. I petoro svoje dece, svu koja su joj bila "pri ruci", je potrovala u proleće 1945., jer to za nju nisu bila ljudska bića,


  Niste informisani. Ona nije želela da joj deca stradaju, na tome je insistirao njen muž.
  (da, 8. septembar 2018 12:01)

  # Link komentara

 54. Čitava doktrina je bila usmerena ka uvećavanju nacije što je, prirodno, bilo viđeno kao osnovni uslov da Nemačka bude svetska sila. Prvo, porodice su trebale masovno da se izmeštaju na seoska imanja jer su gradovi viđeni kao nezdravo mesto za život. Što i nije daleko od istine. Ali kad kažem selo, imajte u vidu nemačko selo, a ne neku našu zabit. Projektovan rast je bio 300 miliona Nemaca do kraja veka.

  I sasvim je normalno da je veliki deo ideologije bio podređen tome. Njima je bila bitna država kao celina a ne individualna dobrobit, prava, privilegije itd.
  (Leks, 8. septembar 2018 12:00)

  # Link komentara

 55. jbt, kako ova mala desno(njegovo levo) od Gebelsa GLEDA Hiću - ko Doktor Nasli Vučića!!! ?
   (vladimir, 8. septembar 2018 12:00)

  # Link komentara

 56. @ Monsieur Alphonse
  ako nista,dobar ti nemacki;)
  (oder so, 8. septembar 2018 12:00)

  # Link komentara

 57. Slicno je i patrijath Pavle govorio 90-tih a kasnije se culo od drugih u SPC.
  (Dr. Nusic, 8. septembar 2018 11:56)

  # Link komentara

 58. Kako brzo ove "arijevke" postadose od majki i domacica zestoke feministkinje! Sad su one glavne u kuci a muskarci manji od makovog zrna u celoj Skandinaviji, a ni Nemacke sigurno nije mnogo bolja.
  (Oslo Norveska, 8. septembar 2018 11:56)

  # Link komentara

 59. Kakvo divljenje srpskog naroda Hiletovom Nemackom!
   (Av,av,av, 8. septembar 2018 11:53)

  # Link komentara

 60. Neodoljivo podseća na ove nase.
   (petar, 8. septembar 2018 11:41)

  # Link komentara

 61. I onda su dosli Rusi i podigli natalitet bez ordenja
  (toni, 8. septembar 2018 11:34)

  # Link komentara

 62. Западе ми за око оно "економско чудо" као код ових што су се код нас докопали власти ?!!
   (да да, 8. septembar 2018 11:28)

  # Link komentara

 63. Hitler im je doneo nadu, i oni su živeli u toj nadi.
   (pilgrim, 8. septembar 2018 11:18)

  # Link komentara

 64. citam ove komentare ovde i cudim se cudu koliko podrske ovom textu ...koliko smo mi i dalje ograniceni balkanci pa to je zalosno!!!
   (boss, 8. septembar 2018 11:17)

  # Link komentara

 65. Zensko i treba da bude meko i nezno. Ako zenako ima veci biceps od mene fuj bre.
  (Lahko, 8. septembar 2018 11:17)

  # Link komentara

 66. Nebi ja tu ništa menjao.
  Mi možemo da pričamo priče, u toj disciplini nema nam ravnih ali za izloženi koncept - samo duboki naklon.
  (Dane Uzelac, 8. septembar 2018 11:11)

  # Link komentara

 67. Tada su svi imali barem po 4-5 dece. Ljudi danas pamte izgleda samo ono sto se desilo u zadnja 24 sata.
   (mm, 8. septembar 2018 11:03)

  # Link komentara

 68. Udarili su protiv belih ljudi poput Poljaka Evreja Srba i Rusa. Poubijali 50 miliona belaca. I tako doprineli da sada najbolji nemacki sportisti budu Sreder(kosarka) Boateng i Ridiger.
   (Zoran, 8. septembar 2018 10:58)

  # Link komentara

 69. Magda Gebels je bila prototip takve žene. Rodila je šestoro dece. I petoro svoje dece, svu koja su joj bila "pri ruci", je potrovala u proleće 1945., jer to za nju nisu bila ljudska bića, nego brjka u populaciji Trećeg Rajha, koji se u tom trenutku urušavao. Oni koji pominju "belu kugu", zapravo imaju svoju bolest, vrlo gadnu.
  (Miki, 8. septembar 2018 10:51)

  # Link komentara

 70. Za ovo je bio u pravu. Pa on bi ove starlete poslao u Ausvic verovatno.
  (Sebastijan, 8. septembar 2018 09:44)

  Ne bi. U Hitlerovoj Nemačkoj je itekako bilo starleta. Šta je bila Eva Braun? Umetnički fotograf? Ma, da, how yes no, (na nemačkom: wie nein ja). Po današnjim kriterijumima, to je školski primer starlete koju izdržava moćni tatica.

  Visoko rangirani nacisti su imali na raspolaganju masu raznih glumičica, "sekretarica" i sličnog "osoblja", kojima niko nije tražio ni da se goje, ni da rađaju decu kao na tekućoj traci.

  Ta priča o debelim ženama koje svake godine redovno oprase bar po jedno dete je bila za glupi i zaluđeni tzv."narod", a naci glavonje su birale među vitkim i vrhunskim slobodnim ženkama.
  (Monsieur Alphonse, 8. septembar 2018 10:50)

  # Link komentara

 71. Hitler je u prevodu zagovarao 'sistem vrednosti' isti onakav kakav danas zagovaraju Talibani, ISIL-ovci i njima slican olos. I u njihovim idejama su zene i muskarci predodredjeni za iste 'poslove' kao i kod Hitlera.
  (Realista, 8. septembar 2018 10:45)

  # Link komentara

 72. Tipično i za naciste i za komuniste da se mešaju u privatni i porodični život. Koliko će dece imati ljudi i da li će ih uopšte imati sami je njihova stvar, a svakako ne nešto što treba "podsticati", naročito ne tuđim otetim parama.
  Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (EU Citizen, 8. septembar 2018 09:26) # Link komentara
  Preporučujem (+56)Ne preporučujem (-17)


  Gde su se to i kada komunisti mešali u porodični život i određivali koliko bi ko trebao da ima dece? U komunizmu se zapravo smatralo nepristojnim i nedozvoljenim da se neko sa strane meša u porodični život. To samo u glavama novopatriota komunizam određuje koliko dece treba imati, što zapravo radi kapitalizam, bili direktno u svojoj nacističkoj fazi, bilo indirektno u svojoj normalnoj fazi gde te ograničava radnim mestom, prihodima, vremenom. Kao danas, kada ste sretni jer komunista nema, pa nas je sve manje.
  (Zadrigo, 8. septembar 2018 10:40)

  # Link komentara

 73. Lud narod, a opet vladaju Evropom.
  (Stranac, 8. septembar 2018 09:23)

  Da, oni ludi, ali vladaju Evropom.

  A mi ovako prepametni i savršeno uravnoteženi i uračunljivi, živimo u parodiji i pokušaju od države. Nema pravde, pa to ti je...
  (Maslačak, 8. septembar 2018 10:39)

  # Link komentara

 74. @EU Citizen
  Dosta više sa izjednačavanjem komunizma i nacizma, gde si ti imao/la u SFRJ da ti se mešaju u to koliko ćeš dece imati.
   (kvaka, 8. septembar 2018 10:37)

  # Link komentara

 75. Čemu to forsiranje kad svi kvalitetni odoše iz ove nesrećne zemlje! Prvo zadržite školovane, a ne da sirotinja raja štancuje decu kao na pokretnoj traci.
  (Doris, 8. septembar 2018 10:37)

  # Link komentara

 76. Aooo, brate svaka čast!
   (Pronicljivi, 8. septembar 2018 10:34)

  # Link komentara

 77. Kako? Pa Eva Braun nije bila punačka, naprotiv, vrlo vitka ?
  (Ccccc..., 8. septembar 2018 10:32)

  # Link komentara

 78. Najveća in je greška što nas nisu pridobili za saveznika, ovako izgubiše rat
   (Milos, 8. septembar 2018 10:29)

  # Link komentara

 79. Kada pomislim da je to bilo moguce u generaciji moga oca, uhvati me jeza. Kako je to bilo moguce, da jedna velika nacija dozvoli sebi takav idiotizam?
  Da li je moguce da se ponovi? Bolje bi bilo da svet izgori u nuklearnom paklu.
   (izhlapjeli starac, 8. septembar 2018 10:29)

  # Link komentara

 80. zato sada ne radjaju uopste decu, zene rade muske poslove , a muskarci ...
  (lili, 8. septembar 2018 09:40)

  Radjaju, radjaju i te kako. Nemice su dobre majke i verne supruge. Ne prezaju da zavrnu rukave i da odrade ako treba i neki tzv. muski posao. Nije im strano da krece, farbaju, lakiraju, obave neke sitne popravke po kuci, da rade na polju, voze gradske autobuse, upravljaju podzemnom zeleznicom...Vidjao sam ih i kao upravljace bagera, buldozera...Ne libe se one nicega. Cim se vreme prolepsa sve su na biciklama. Sve po gradu obavljaju biciklom. Koliko si srpkinja videla da voze biciklu, ili da rade neki od ovih poslova koje sam naveo?
  (Miloje, 8. septembar 2018 10:28)

  # Link komentara

 81. Državna ne treba da se meša u porodicu. Ona je izbor svakog para i svake žene.
   (nevina, 8. septembar 2018 10:25)

  # Link komentara

 82. Uf, što bih se fino tamo uklopila...
   (Mia, 8. septembar 2018 10:18)

  # Link komentara

 83. Ето демагог нек научи нешто,сваком младом брачном пару нек да стан на кредит за двоје деце 25% попуста за троје 50% за четворо и више цели кредит...а он као даје 100 евра да повећа наталитет...
  (слобода, 08. septembar 2018 09:50)

  Burazeru, u tom slučaju više ne bi bilo ni Bačkog Ilovika i Male pruge u Zemunu, Marinkove bare, Orlovskog naselja u Mirijevu, Ledina i dobrog dela Kaluđerice.... jer bi kompletna Romska populacija podobijala 90% tih gajbi po Novom Beogradu....naselje Mileve Marić-Ajnštajn bi postalo pola Novog Bg!...
   (vladimir, 8. septembar 2018 10:17)

  # Link komentara

 84. Uči Vučko uči!
  Mani se mekog diktatorstva, ovo bar ima rezultate.
   (intimna prepiska sa moderatorom, 8. septembar 2018 10:16)

  # Link komentara

 85. zato sada ne radjaju uopste decu, zene rade muske poslove , a muskarci ...
  (lili, 8. septembar 2018 09:40)

  Ko ti kaze da ne radjaju uopste? Ne radjaju po cetvoro, petoro ili sestoro dece ali jedno, dva deteta svakako. Zivim u Nemackoj...znam.
  (Dragivoje, 8. septembar 2018 10:15)

  # Link komentara

 86. zato sada ne radjaju uopste decu, zene rade muske poslove , a muskarci ...
  (lili, 8. septembar 2018 09:40)
  Pa kad si "muskarac" sto si dozvolio da ti zena uzme posao ako je to "muski" posao.
  Ovo je jos jedan pokazatelj koliko je sve to oko nacizma bilo nenormalno. Ne postoji dobra stvar koju su uradili, shvatite. Napravili autoban da bi vojska bila pokretljivija, ne zato da ljudi putuju bolje (kad su izgubili kontrolu, saveznici stizu brze i lagodnije do Berina nego sto je iko mogao da zamisli). Podsticu porodicu da bi imali topovsko meso, ne zato sto ih je bilo briga za naciju. Kako se brzo zaboravljaju stradanja kojih smo mi bili deo. Otimacine od jevreja, francuza, holandjana (iako su bili neutralni), rusa i svih ostalih koje su uspeli da osvoje. Milioni civila u logorima izrabljivani, sistemski ubijani. Zene, deca, starci. Sta su oni bili krivi? To je nacizam. To su vam Hitler i kompanija. To je podrzao na kraju rata Draza i na njihovu stranu stao. Daleko od toga da su komunisti bili cvecke, drago mi je da su svuda propali ili na ivici (Kina je u teoriji komunisticka, a u praksi kapitalisticka. S. Koreja je potpuno nebitna, popustili su i samo je pitanje kad ce puci skroz), ali porediti ih sa ovima!? To je bolest!
   (Pera85, 8. septembar 2018 10:13)

  # Link komentara

 87. A mi ni sada ne dajemo 1000 evra za dete. Znaci vise od 80 godina smo iza Nemacke.
   (Sendvic, 8. septembar 2018 10:11)

  # Link komentara

 88. Gebelsova žena Magda, koja je bila u vrlo bliskim emotivnim(ne seksualnim) odnosima sa Hitlerom, rodila je osmoro, sedam ćerki i jednog sina... i dobila lično od Hiće specijalno dizajnirani Zlatni Majčinski krst.... neposredno pre samoubistva novopečenog bračnog para, Adolfa i Eve, Magda je uz pomoć glavnog Hitlerovog farmaceuta i hemičara, obezbedila smrtonosni otrov na bazi cijankalijuma, i "efikasno" njime potrovala svu svoju decu, pre nego je Gebels ubio nju pa sebe pred sam pad Berlina, jer je smatrala da bez upravo skrhanog nacionalsocijalizma nema budućnosti za njenu decu!?! .....lepo je sve prikazano u odlićnom filmu nemačkog reditelja "Der Untergang" (Pad, Propast, Slom...) sa maestralnim Brunom Gancom u ulozi Firera... i Aleksandre Marije Klare(mislim da se tako zove, ima praktično tri imena bez prezimena) u ulozi 'frojlajn Traudl', njegove lične sekretarice u Citadeli...
   (vladimir, 8. septembar 2018 10:07)

  # Link komentara

 89. Bravo, sasvim lepo, kratko i jasno šta žene treba da radie! Eto posle toliko godina vidi se gde su oni a gde smo mi.
  (Bobi, 8. septembar 2018 10:03)

  # Link komentara

 90. Dobar tekst, nadam se da se nece prekinuti sa ovom praksom i da ce dosta ljudi pokazati interesovanje za ovako nesto.
  (Farmakomafijas, 8. septembar 2018 10:02)

  # Link komentara

 91. Pametni bili ovi Nemci. Da im je sad takva pamet ne bi uvozili migrante.
   (Pera Detlic 2, 8. septembar 2018 09:55)

  # Link komentara

 92. Ето демагог нек научи нешто,сваком младом брачном пару нек да стан на кредит за двоје деце 25% попуста за троје 50% за четворо и више цели кредит...а он као даје 100 евра да повећа наталитет...
  (слобода, 8. septembar 2018 09:50)

  # Link komentara

 93. Jeste glupa strategija, ali i ovi su imali bar neku, razmišljali o naciji, pa makar i pogrešno, a mi nemamo nikakvu !!!
  (VelikoSrbin Katai - ex Pera Pisar, 8. septembar 2018 09:49)

  # Link komentara

 94. Dobro svi znamo da se nemci pale na krupne zenske da ne kazem debele
   (Naki, 8. septembar 2018 09:46)

  # Link komentara

 95. Kao u Jagodini...
  (Nik, 8. septembar 2018 09:45)

  # Link komentara

 96. I mi imamo diktatora i 13 hiljada pevacica.
   (chombe, 8. septembar 2018 09:44)

  # Link komentara

 97. Za ovo je bio u pravu. Pa on bi ove starlete poslao u Ausvic verovatno.
  (Sebastijan, 8. septembar 2018 09:44)

  # Link komentara

 98. Iz tog razloga nisu radile u fabrikama, dok je to bilo normalno u SSSR, USA I UK, gde su žene negde činile preko 60% zaposlenih. To je rezultovalo da radna snaga u Nemačkoj budu logoraši koji su izrabljivani do smrti. Šper je podsticao politiku da i žene uzmu svoje učešće na taj način, ipak nije uspeo. Što ne znači da je bio fin čovek, zasluženo je bio u zatvoru!
   (Ivan S., 8. septembar 2018 09:43)

  # Link komentara

 99. "Prema tom zakonu, država je pozajmljivala 1000 maraka, što je tada iznosilo prosečni devetomesečni prihod."

  Mi i posle skoro 100 godina nismo daleko odmakli sa prihodima. 
   (Totti, 8. septembar 2018 09:41)

  # Link komentara

 100. moglo bi tu i da se probira po nešto...
   (milan, 8. septembar 2018 09:40)

  # Link komentara

 101. zato sada ne radjaju uopste decu, zene rade muske poslove , a muskarci ...
   (lili, 8. septembar 2018 09:40)

  # Link komentara

 102. Pa šta nije ona iz Abbe jedna od te Hitlerove arijevske dječurlije?!
  (Bruder Jakob, 8. septembar 2018 09:27)

  # Link komentara

 103. Tipično i za naciste i za komuniste da se mešaju u privatni i porodični život. Koliko će dece imati ljudi i da li će ih uopšte imati sami je njihova stvar, a svakako ne nešto što treba "podsticati", naročito ne tuđim otetim parama.
   (EU Citizen, 8. septembar 2018 09:26)

  # Link komentara

 104. Lud narod, a opet vladaju Evropom.
  (Stranac, 8. septembar 2018 09:23)

  # Link komentara