Sreda, 21.02.2018.

00:00

Sanja Ilić i "Balkanika" predstavljaju Srbiju na Evroviziji VIDEO

Izvor: Tanjug

Sanja Iliæ i "Balkanika" predstavljaju Srbiju na Evroviziji VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

161 Komentari

Sortiraj po:

Mladen Mladenović

pre 6 godina

Bilo je nekoliko divnih kompozicija, tako da je šteta što se čovek mora odlučiti za jednu. "Beovizija" je ovaj put bila zaista prijatno iznenadjenje. Bilo je nekoliko neuobičajenih i originalnih nastupa. Drago mi je što ide "Balkanika", mada nisam siguran da li će ovakve numere imati prodju na "Evroviziji". Doduše, gledajući prošlogodišnje portugalske pobednike, kojih se više niko i ne seća, posebno njihove pesme, sve je moguće. Posebno mi je drago zbog Danice Krstić naše mlade dive izvorne narodne muzike. Mislim da je greh da svoj glas i talenat troši na muzičko djubre, koje se danas traži i produkuje poput plastičnih kesa, kojima smo zatrpani. Ona je naš dragulj, koja iz "podruma" vadi, vaskrsava i oplemenjuje naše narodno blago. Pred njom je još mnogo neispevanih pesama sa Kosova i Metohije, Vranja i cele južne Srbije. Mnogo sreće na "Evroviziji".

irelandcalling

pre 6 godina

Sretno....poooooojma nemate koliko su pozitivne reakcije u Irskoj. Kazu, ponovo, konacno dobra stara Srbija. Drzim fige. Realno, Biber sa Svatovima i Saska su bili jeeeedina prava konkurencija i bilo koja od te tri pesme da je pobedila bilo bi OK. Drago mi je da se Beovizija, kakva takva, vratila. Drzim fige i glasacu iz Irske!!!

Milica M.

pre 6 godina

Pesma je toliko "dobra" da ne mogu ni da je se setim. Ne mogu da verujem da je publika glasala za nešto tako dosadno, bez obzira na to kakvo "zvučno" ime stajalo iza nje.

Cika Djura

pre 6 godina

uzas. Etno je prevazidjen i nije interesantan nikome sem nama. Totalna greska i pogresna pesma za jedno medjunarodno takmicenje. Inace, pesma ko pesma je nikakava

Bluesteel

pre 6 godina

Muzika nije sport,muzika nije takmicenje,muzika nisu top liste,talenti i idoli,beovozija,evrovizija...Muzika je magija,duhovnost,nesto vece od zivota a ne virtuozi koji traze savrsenstvo a odu u dosadu... kad ce mejnstrim "umetnici"to vec jednom shvatiti. Ovo sa muzikom veze nema,sami izgradite svoj ukus,prava muzika je zatrpana duboko ispop ovog smeca.

Dejan

pre 6 godina

Guslate po komentarima kako je etno prevazidjen, a niste ni svesni da tek dolazi. Kucajte Sagi Abitbul & Guy Haliva - Stanga, Monoir & Osaka feat. Brianna - The Violin Song, to su sve pesme sa 60M pregleda, i to pravih, neplacenih pregleda, gde su sami slusaoci nabili broj, a ne marketing agencije, pa stavite prst na celo. Etno ne moze da prodje, etno nije stvar hira, etno je nesto sto nosimo u sebi samima, kao svoj identitet, i kao takvi moramo da se predstavimo. I to vam kaze neko ko uopste i nije poreklom iz Srbije. Budite ponosni na svoju pesmu.

Ivana

pre 6 godina

Na "Jutjubu" sve same pohvale od stranaca i pljuvačina od strane Srba. Uvek to radimo. Sećate se koliko smo pljuvali Bojanu Stamenov? A ona završila 10. od preko 40 država. Čak smo i Mariju i Željka pljuvali. Teško je predvideti bilo šta ali nije ovo tako loše. Neka se prijave 2019. oni koji imaju da ponude nešto bolje.

Zeleni Zmaj

pre 6 godina

Opusteno lik ukrao "Zajdi, zajdi", pa dodao malo izlizanog popa i sve to zacinio sa zastarelim tuc-tuc ritmom.
(sjaj drzave, 21. februar 2018 00:57)

U pravu si, izuzetno podseća na makedonski melos. Da ne znam, odmah bih rekao da je pesma makedonska. Čak je i tekst na nekom južnom dijalektu. Koliko je "zajdi zajdi", ne bih znao, nisam stručan.

Igor P

pre 6 godina

Zasluzena pobeda. Jedino bih skrenuo paznju Sanji da bude malo manje u centru paznje. Nije on centar sveta, vec pesma i njena izvedba. Nadam se da u Lisabonu nece izlaziti na binu, da mase zastavicom i 'dize' atmosferu.

Milica

pre 6 godina

Ali nikako mi se ne uklapa pocetak sa devojkama i onda skok na "svet je nas". Ni na sta ne lici. Ali evroviziju ne gledam od pobede gospodje/gospodina sa haljinom i bradom tako da - srecno Srbijo.

Apokalipsa

pre 6 godina

Evroviziju odavno ne pratim jer je postala politicka platforma za propagiranja nekih ideologija dok sa pesmom nema nikakvih veza. A o ovoj pesmi mogu reci samo da ocajno pokusava da kopira "Lane moje" . Od 8og do 12og mesta cemo zauzeti.

Daleko je sunce

pre 6 godina

neka je pjesma na nasem prelijepom srpskom pa makar zadnji bili!
radis da budes najbolji, predstavlja se nasa tradicija sa primjesama zapada, a sto mi drago sto je na srpskom to najvise volim pa nek nas pljuju koliko hoce! (bl, 21. februar 2018 10:08)

Gordoscu, inatom i prkosom nikada nista nismo postigli. Neprestano ponavljanje istih gresaka zahteva vanserijsku, natprirodnu glupost.

David

pre 6 godina

Wow, koliko negativnih komentara, zlobe i sujete u istim...
Pa zar nismo godinama unazad kukali što je ukinuta Beovizija i što nemamo predstavnika koji će nas predstavljati na maternjem jeziku, nego nas predstavljaju anonimne pevačice sa british pop pesmom, koje nakon Evrovizije ubrzo padnu u zaborav?!
Prethodne 3 godine imali smo pesme na engleskom jeziku (i to jako dobre pesme). Prošle godine Tijaninu pesmu su radili strani autori koji su komponovali i Končitinu pobedničku pesmu, pesma je zaista svetska i mislim da još dugo nećemo imati tako kvalitetnu pesmu, kad ono - razočarenje, nije se ni u finale plasirala! Dakle, nikad se ne zna!
Isti oni koji sada pljuju po Balkanici, prethodnih godina su pljuvali po Bojani, Sanji i Tijani, našem narodu se ne može ugoditi!
Ni ja nisam zadovoljan ovogodišnjim izborom (kakva je ponuda bila oni su bili bez konkurencije), no siguran sam da će ova pesma biti drugačija i da će se izdvojiti iz mora british pop pesama od Azerbejdžana do Islanda!

NoName

pre 6 godina

Nijedna pesma nije imala neki shmek. Sve vec vidjeno, sve nesto shmuljavo, bukvalno kao da je svaka na brzinu radjena. A toliko bendova imamo koji gruvaju sa muzikom, nacinom pevanja, muzikom koja pokrece. I ni jedna nije prosla. A nije ni cudo, zbog muzicke scene na nasim prostorima.

Simon

pre 6 godina

U ovoj konkurenciji, uz još par samo podnošljivih numera (dve najviše), razumljivo da je Balkanika pobedila. E sad, nadam se da ovo sme da se rearanžira i ubrza bar 30%. Po meni, glasovne mogućnosti ženskih vokala Balkanike su neverovatne i navežbane maksimalno za taj stil. Isto važi i za momka ali stil se mnogo više uklapa sa Beti Đorđević tako da bi to bio bolji duet od onog sa Rambom koji je 5 minuta nešto kao repovao čitajući sa papira A3 na patosu- poslušajte kako je ona carski to ispratila vokalom za to vreme, svaka čast još jednom... Najjači utisak cele Beovizije i glas i fazon koji može da ponese je bila samo gospođa Beti Đorđević.

Marina

pre 6 godina

Predstavnik Srbije na najbolji moguci nacin reprezentuje stanje svesti srpskog drustva trenutno, gde dominiraju zatucanost, zatvorenost ka svetu, nacionalizam, kic i sund. Na zalost zato i jesmo tu gde smo.

Citizen X

pre 6 godina

Davno sam shvatio da nije bitno sta se peva vec KO peva. Istu pesmu da ste dali nekom miljeniku/miljenici nacije odmah bi bilo "vaaauv kako je dobra pesma". Da je otpeva neki stranac tek bi se lozili.

Cestitke Sanji i Balkanici i puno srece, zlorudne komentare ignorisite. Tako su i Mariju prozivali a posle je hvalili.

ukulele i to bugarske

pre 6 godina

Super pesma ,aranzman ok , odlicni kostimi , lepo izgledaju fale dodushe ovcice na sceni i ono naj bitnije - nije za Eurovision .

bl

pre 6 godina

neka je pjesma na nasem prelijepom srpskom pa makar zadnji bili!

radis da budes najbolji, predstavlja se nasa tradicija sa primjesama zapada, a sto mi drago sto je na srpskom to najvise volim pa nek nas pljuju koliko hoce!

gorango

pre 6 godina

Barem je na srpskom, ali bez trunke duse. Taman pomislis sad ce da odlepi ka ono ponovo anestezija. Kompozitoru pod hitno dati terapiju protiv depresije.

cartman

pre 6 godina

Nikome se ne svidja pesma a imala 3 puta vise sms glasova od pesme na drugom mestu? Kako? Pesma nije nesto, ali ostale su stvarno jos gore, ni jedna pesma nije za slusati vise puta..

Džoni

pre 6 godina

Od 122 komentara svega par podržava izbor a pesma sinoć i od žirija i od publike dobila ubedljivo najviše glasova? Onda se pitamo kako u Srbiji pobeđuje onaj ko pobeđuje? Očigledno da mi koji šaljemo komentare ne utičemo ni malo na izbore! Na stranu pesma nije loša i to je evrovizijski stil, bitno da pevaju na Srpskom. Prošlogodišnja pesma pobednika Evrovizije je najsmornije nešto što sam čuo u životu a pobedila ubedljivo!

proxy

pre 6 godina

Pre 10 godina su Aleksa Jelić i Ana Štajdohar imali disko pesmicu uz sjajnu koreografiju. Ali pobedile su livade i "Nemanjići" sa brzo zaboravljenom kuknjavom "nu na ne". Juče nisam čuo ni video ništa originalno i kvalitetno, ali "nu na ne" je i dalje aktuelno.

Muzikant sa akademijom

pre 6 godina

Kome je u Evropi interesantan nas etno zvuk? Nikako da se otrgnemo lelekanja, violina, frula,bubnjeva. Jednom je proslo ali vise ne Sve pesme ocajne.Vec vidjeno. da li jemoguce da u Srbiji nema kompozitora koji ce da napravi pesmu u trendu koji vlada danas u svetu.Pesmu koja ce na prvo slusanje da udje u uvo. Sanja Ilic je od pocetka bio favorit a zna se zasto

olaf

pre 6 godina

Zašto uvek pobedjuje pesma koja nikada u Srbiji medju omladinom i starijima ne bi “zaživela”?! Jedina pesma koja bi sama po sebi zaživela a nije otišla je Ludi letnji ples-ta pesma bi nas možda negde i dovela jer jeste nešto što bi i bez evrovizije prošlo u Srbiji. Ove pesme kao Oro, Molitva, Lane moje i sl... pa to niko živ ne bi slušao.

Miroslav

pre 6 godina

Majko mila...koje mucenje slusati
ovo naricanje.
(Cvrcakk, 21. februar 2018 00:58)
Tačno tako. Jedino je Režak imao pesmu za Evroviziju. Ovo etno prenemaganje neće ući ni u finale.

Tebra

pre 6 godina

Најежио сам се, а кад се ја најежим на прво слушање то је победничка песма! 😀

kukulele

pre 6 godina

kao sto neko rece ovaj etno zvuk nije ni malo interesantan evropljanima..sta vise, moze samo da ih asocira na arapske tonove, koje oni, lepo receno, ne razumeju niti se trude..njima ovo zvuci kao nekakva sprdnja, zezancija..a sto se grcke tice, ne secam se da su njihovi predstavnici u poslednjih par godina slali pesme koje su zvucale kao njihovi narodnjaci, jer tek je to hard core i tone bi niko ni poslusao do kraja..mada, eurosong je u evropi potpuno nevazan..niko to i ne gleda

Old School

pre 6 godina

Ne moze se bez miksa frule, Vizantije, srednjeg veka, kukanja, dragana, prikrivenog osecaja tuge...siguran sam da se medju 75 prijavio i neko mladji, mastovitiji, energicniji, moderniji, sa pogledom napred, sa boljom pesmom, drugacijim stilom pevanja...dzaba....Srbija brale

Ivana

pre 6 godina

I dokle vise ovakve pesme, ja mislim da je proslo vreme zalopojki, dajte nesto pevljivo da moze i da se djuska!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ivan, 21. februar 2018 08:02)

Da li si čuo prethodne dve pobedničke pesme? Ovo naše je 10 puta brže i 100 puta veselije.

Meni je pre svega drago što pevaju na srpskom i nadam se da će tako i ostati. Takođe mislim da, poput Grka, treba da šaljemo baš ovakve pesme sa etno motivima. U Grčkoj je to čak jedan od uslova na konkursu. To najbolje radimo a "zapadnjačke" pop pesme će ovi sa Zapada uvek raditi bolje od nas, i s tim bi trebalo da se pomirimo. Da nije tako do sada bi imali ko zna koliko svetskih zvezda. A što se rezultata tiče, šta bude biće. Bitno je da se predstavimo dostojanstveno a Evrovizija je poslednjih godina postala nepredvidiva i nikad se ne zna.

olja

pre 6 godina

Ovo je greska! Pjesma je "zalutala" na ovaj festival. Na festivalu etno muzike, mozda bi i imala sansu. Mozda. Tamo gdje "ide", tugaljivo zavijanje, tesko da ce se kome (osim juga Evrope), zakaciti za uho. Ali, posto je izabrana, ja im, ipak, zelim visok plasman.

VUK

pre 6 godina

Šteta što nema četvrtfinalno veče. Da ispadnemo pre polufinala. To verovatno prati mnogo manje ljudi. Da se ne blamiramo više. Ljudi koji su odrasli u starkama, vijetnamkama i 501 ....završili fakultete u Beogradu , bili slobodni i cool kada to nije bilo jednostavno ... zarad para se blamiraju u srednjovekovnim kostimima , krčmeći svoj talenat na vizantijsko kukanje i frulašenje.

Dr Yes

pre 6 godina

Nisam čuo ni jednu pesmu jer nisam ni pratio Beoviziju, ali čim sam pre par dana pročitao ko su učesnici, odmah sam znao da Sanja Ilić i Balkanika idu u Lisabon. Trebao sam da se kladim, a ja nisam...

Nikola

pre 6 godina

Pesma je lepa, Danica, Nevena i Mladen znaju da pevaju a glasove ćemo dobiti od žirija, dijaspore i komšija što je dovoljno za finale. A tamo će pesmu, scenu, ugao snimanja i sve prateće da poprave i biće to dobro verujem. 8-16 mesto u finalu je naše.

palančanin

pre 6 godina

Kuku lele, nanan nu na na ,malo bugarski, tekst besmislen, ocajna scena, kostimi sve nula, frula,ovo samo jos u Srbiji ne deluje jadno. Bedno ako je ovo najbolje, onda haha nista. Ove nase uvek glume mucenice neke. haha

Selfi Romeo

pre 6 godina

Odlicni izvodjaci, ali pesma spora, klasicna "narikaca" bez dobrog ritma. Kao sto je neko lepo primetio, onaj stari dosadni "tupc, tupc" ritam.

Nije pevljiva na prvo slusanje... da ne kazem - dosadna, vec nakon prvog minuta.

Milivoje

pre 6 godina

Prosto neverovatno, žargonski rečeno "dno dna"! Pobednička pesma je po kvalitetu realno oko 13.-15. mesta sa nezanimljivom melodijom. Da ne govorim o prevaziđenom etno-stilu koji se verujem, većini smučio. Zar svake godine u Evropu moramo da šaljemo naricanje, jaukanje i kukanje, "nino, nano, nunaj" i slično? Žiri posebna priča: svako svakog poznaje, iz istog miljea i istog kruga ljudi. RTS je kao i sve u državi zreo za jednu veliki čistku i kolektivno raspuštanje.

milodar

pre 6 godina

dokle bre vise sa tim retro, etno, na,na, nej disko vrisko glupostima?!? isto bi bilo kada bi svajcarci svake godine slali pesme na EU song u kojima jodluju. dosadno bre!

cvrc

pre 6 godina

Znaci mora "frulica" na pocetku i nesto kao "na na nej" sa evidentno sjajnim glasovnim sposobnostima.
Pesma je lepa, himnicna, nisi pozitivnu poruku o boljoj buducnosti za nove generacije, ali mislim da to "Europa" ne razume i da ce pobediti ona drzava koja ima vise komsija.
A pesma mi se svidja. I licno mislim da je dobra, predobra za Europski auditorijum.

krajisnik

pre 6 godina

znao sam bez slušanja.
2 su razloga
1.-ostali su blagi užas, ali zaista užas
2.-ko šta, mi "etno" fazon,već su se popeli na glavu svima sa jodlovanjem i narodnom nošnjom

4k4.Dex

pre 6 godina

Ja ne znam kako Saska nije pobedila. Devojka peva ubija, sama je uradila i tekst i kompoziciju i aranzman i pesma je odlicna. Bas mi je zao sto mora da pobedi proevrovizijska pesmica po svaku cenu.

djuro

pre 6 godina

Nije loša, ali neće dobro proći na Evroviziji... To je moje mišljenje. Nema taj "UUAAUU" efekat, kao kompozicija, jer tekst će vrlo mali broj zemalja razumeti ( mislim na okolne susede). U svakom slučaju srećno !

VanBasten

pre 6 godina

Pretrpano sa previse melodija, ne mogu se uhvatiti ni za jednu. Isto I stil, u principu narodnjak sa etno melosom uz pomoc tehnologije da bude neki kao modernjak. Ukratko, pesma nema formu I to je to. Ici ce u Lisabon kao turisti. Pritom tteba jos pomenuti I playback performance. Toliko o nicemu

Srbija zvana Turska

pre 6 godina

pa zar je ovo za Evroviziju?! Ovu mesavinu turbo folka I istocnjackog ritma uz zavijanje nalik na hodzu sa vrha dzamije? Boze, stidim se sto sam is Srbije.

Dusan

pre 6 godina

Svake godine kad cujem pesmu kojom ce neko predstavljati Srbiju pomislim da se neko zestoko za...ava sa nama.
Ili je kriterijum za odabir pesama totalno nerazumljiv ili su ovi koji biraju nerazumljivi.
Cemu sam blizi, triput pogadjaj.

dusan

pre 6 godina

E ljudi, dokle bre vise ovaj etno, pa to je prevazidjeno davno tamo...Vrhunac je dostigao Zeljko sa "Lane moje", kojim je priblizio stilom i ostalima u Eropi da bi im se svidelo, ali ovo je vise za neki sveslovenski etno festival, a ne Evroviziju...Jos se izgleda samo mi , Bugari i jos po neki iz istocne Evrope drzimo ovoga ko pijan plota (makar ce nam Bugari dati 12, jer je ovo i njihov stil pevanja)...Bez obzira, uvod je odlican, ali predugo traje za pesmu od 3 minuta, posle uvoda sam ocekivao neki fantastican refren, kad ono neka banalna melodija refrena koja sigurno nece da prodje...Sve u svemu, onako, malo mi je tj tj tj (etno era je ipak zavrsena, ali mi to ne kapiramo ocigledno)

David

pre 6 godina

Pa od svih pesama na ovogodišnjoj Beoviziji, ova je uistinu ponajbolja! Ok su mi bile pesme i od Saške Janković i od Danijela Pavlovića, nije loša ni od Bibera a ostale - komentara bez! Ne kažem da to nisu kvalitetne kompozicije, nego je stvar u tome što uopšte nisu za Evroviziju, zastareli aranžmani, kao da su izvučene iz naftalina od pre 10 godina... Možda bi dobro prošle na nekom radijskom festivalu 2008. godine, ali na Eurosongu 2018. - no way!
Hteli smo Beoviziju, vratila se nakon 9 godina i šta je tu je! ''Naša deca'' ima poruku, već duži niz godina nismo pevali na maternjem jeziku i dugo nas nije predstavljala grupa, tako da malo promene nije na odmet. Ostaje nam samo da im poželimo sreću i to je to! :)

NULA!

pre 6 godina

Opet neka narodnjacka folk-vizantijska patetika! Ko jos dobrovoljno slusa ovakvo zavijanje i srednjovekovne napeve? Grozno! Uz to, pesma ne moze da se peva, i nece biti nikakav hit. Kakav promasaj! Nula poena!

В.

pre 6 godina

Pesma koju smo poslali je suviše lokalna i za zapadnjake previše orijentalna. Sa druge strane pesma je potpuno van trenda , ova numera se nikada nece dopasti recimo nekome u Holandiji , Irskoj... Pesma je izabrana bez osecaja za takmicenje na koje ide.

Monkey business

pre 6 godina

jel moze neko da otme ljudima dozvolu koji su dozvolili da se ovakve pesme predlazu za bilo sta u civilizaciji ?! (ovi sto su veceras nesto prezentovali u 80% su promasili galaksiju !!!)

Nizdis

pre 6 godina

Nisam slusao pesmu, znam vec unapred na koju je foru. Svejedno, srecno Sanji i njegovom orkestru. Ono sto sam poslusao od ostalih izvodjaca me brine...da li je moguce da u ovoj zemlji ne postoji krsten kompozitor koji ne plagira limunadice iz Danske? (posto je Grcka prevazidjena).

Vrlo Vrlo Zadovoljan Tip

pre 6 godina

Ovogodisnja Beovizija je organizaciono nedonosce. Neuigrani voditeljski parovi. Polovina izvodjaca se bez ikakvog kredibiliteta tamo obrela. Tonski pobacaj veka. Kamere locirane da snimaju ono malo publike kako zeva. Ceo projekat bez ideje... Daj da begamo, kasno je. Scena, na nivou.

Šumadinac pali topa!

pre 6 godina

Ne kapiram kako ne mogu da sednu lepo i da napišu jednu običnu pesmu? Kako ih nije sramota od ljudi koji su pisali tekstove pre 30 godina? Od Sanje sam očekivao ovako nešto, ali tekst je jadan. Da nije Danice, ničeg ne bi bilo u pesmi. Ona je vanvremenska.

Rke Koke

pre 6 godina

Još jedna foloraža od pesme i nastupa, po receptu :mi znamo šta oni vole, pa ćemo da im uvalimo. Sve su videli i sve znaju, osim da je jedina veliki uspeh postigla M Šerifović, koja ni sa čim nije koketirala- napisala dobru pesmu i dobro je otpevala.

Walden

pre 6 godina

Pre nego sto pocnete da bacate hejt, STOP!

Ljudi ce reci sta je ovo, nista ne valja, ... izbor itd.
Dakle, izbor je bio sarolik, za svakog po nesto, sto naravno ne znaci da je kalibar za Eurosong.
Balkanika zasluzeno. Biber me odusevio, Lord takodje.

Nemojte porediti ove pesme sa Zeljkom, Marijom, Jelenom Tomasevic, pre svega novi Zeljko se jos dugo nece pojaviti, a ni vokali kao sto su Marija i Jelena. Sada su se neki mladi ljudi prijavili, ponudili svoju muziku i tako treba da bude i u buducnosti.

Sve pesme koje su se takmicile su bile na Srpskom, i to je normalno, da negujemo svoj jezik a ne da se utopimo kao i svi u Eurosong sivilo.

Za sebe ne mozemo glasati, ali mozemo spinovati po YT, FB i ostalim drustvenim mrezama, da ljudi cuju nasu pesmu, ako ne na prvo, na sledece slusanje ce im se dopasti.

U ostalom, ko je ocekivao da ce Portugal pobediti prosle godine?

I zato, bez hejta na ono sto je nase, podrzite, volite, pa ko zna, dogodine mozda u Beogradu.

Duki

pre 6 godina

Etno kukanje i zaplakivanje u režiji bivše "dece cveća", bivših šlager muzičara, a od devedesetih velikih "etno" stručnjaka. Žao mi je što sam ovo uopšte poslušao, a posebno mi je žao što ovu muzikalnu devojku teraju da zakukava i zaplakuje, jer to je navodno pravi "etno".

TecHiFi

pre 6 godina

Ja mislim da se Maja Nikolić u kostimu Kaktus Cara najlepše obuka, ponašala i prelepo otpevala i da je stvarno neviđena sramota i čist odraz neznanja žirija i publike onakva raspodela glasova! Jako ukusan dekolte, u skladu s godinama i stasom, ako dozvolite... da primetim. Ni ostali nisu mnogo gori bili, da ne pomisli neko da sam subjektivan i simpatišem samo Maju!

Inače genijalna ideja ekshumacija Beovizije! Podržavam i da se poveća TV pretplata ako nije problem, ja baš želim da pomognem ovakve emisije, vrhunske i sa stilom.

Za vikend očekujem Acinu šarenicu, Liga šampiona je ionako samo radnim danom zvani sreda.

my way

pre 6 godina

Заслужено, браво мајстори! Заиста су они и Сашка били најбољи. Србија може да буде поносна на своје представнике!

pp

pre 6 godina

Dobro je sto se vratio festival i pohvale RTS na tome. Steta sto je sala delovala prazno (mozda je greska sto je bio radni dan). Primedbe na reziju tj kadriradnje nekih pesama. Sto se tice pobednicke pesme, mora se poraditi na boljem aranzmanu tj da se bolje upakuje pesma i da se malo pokusa skratiti uvod koji je predugagaca, poraditi na scenskom nastupu , pevac je previse statistan i u nekim segmentima kada ne peva skoro izgubljen. I ne forsirati toliko coveka sa frulom u prvi plan na Evroviziji kao sto je uradjeno na Beoviziji u prenosu . Neke pesme su razocarale u live nastupu ( narocito pesma Zemlja cuda ) a neke su bile prijatno iznenadjenje ( narocito pesma Samo nek se okrece). Svatovi su veoma lose prosli kod zirija zacudjuce, da li su se plasili, da ce publika mozda dati 12 poena Svatovima , pa ce poremetiti u pobedi Novu decu . (0 poena od Ivane je bas sokatno a da se dodeli 12 poena pesmi Ni sunca ni meseca istog autora kao i Svatova a pesma mnogo losija od Svatova).

Saša

pre 6 godina

Meni se nekako ova pesma čini kao industrijski proizvod, sve je tu, osim emocije. Saškina pesma je bila mnogo bolja. Nažalost druga Srbija je i dalje u velikoj manjini

sjaj drzave

pre 6 godina

Opusteno lik ukrao "Zajdi, zajdi", pa dodao malo izlizanog popa i sve to zacinio sa zastarelim tuc-tuc ritmom. Evrovizija je opasan biznis. :)

novosadjan in

pre 6 godina

Jedino sto je vredelo i ozbiljno spremano, a tako i zvuči.
osim one Saške za koju je na zalost neko potpuno bez veze pisao muziku i aranzman.

Old School

pre 6 godina

Ne moze se bez miksa frule, Vizantije, srednjeg veka, kukanja, dragana, prikrivenog osecaja tuge...siguran sam da se medju 75 prijavio i neko mladji, mastovitiji, energicniji, moderniji, sa pogledom napred, sa boljom pesmom, drugacijim stilom pevanja...dzaba....Srbija brale

krajisnik

pre 6 godina

znao sam bez slušanja.
2 su razloga
1.-ostali su blagi užas, ali zaista užas
2.-ko šta, mi "etno" fazon,već su se popeli na glavu svima sa jodlovanjem i narodnom nošnjom

Milivoje

pre 6 godina

Prosto neverovatno, žargonski rečeno "dno dna"! Pobednička pesma je po kvalitetu realno oko 13.-15. mesta sa nezanimljivom melodijom. Da ne govorim o prevaziđenom etno-stilu koji se verujem, većini smučio. Zar svake godine u Evropu moramo da šaljemo naricanje, jaukanje i kukanje, "nino, nano, nunaj" i slično? Žiri posebna priča: svako svakog poznaje, iz istog miljea i istog kruga ljudi. RTS je kao i sve u državi zreo za jednu veliki čistku i kolektivno raspuštanje.

TecHiFi

pre 6 godina

Ja mislim da se Maja Nikolić u kostimu Kaktus Cara najlepše obuka, ponašala i prelepo otpevala i da je stvarno neviđena sramota i čist odraz neznanja žirija i publike onakva raspodela glasova! Jako ukusan dekolte, u skladu s godinama i stasom, ako dozvolite... da primetim. Ni ostali nisu mnogo gori bili, da ne pomisli neko da sam subjektivan i simpatišem samo Maju!

Inače genijalna ideja ekshumacija Beovizije! Podržavam i da se poveća TV pretplata ako nije problem, ja baš želim da pomognem ovakve emisije, vrhunske i sa stilom.

Za vikend očekujem Acinu šarenicu, Liga šampiona je ionako samo radnim danom zvani sreda.

sjaj drzave

pre 6 godina

Opusteno lik ukrao "Zajdi, zajdi", pa dodao malo izlizanog popa i sve to zacinio sa zastarelim tuc-tuc ritmom. Evrovizija je opasan biznis. :)

milodar

pre 6 godina

dokle bre vise sa tim retro, etno, na,na, nej disko vrisko glupostima?!? isto bi bilo kada bi svajcarci svake godine slali pesme na EU song u kojima jodluju. dosadno bre!

Dr Yes

pre 6 godina

Nisam čuo ni jednu pesmu jer nisam ni pratio Beoviziju, ali čim sam pre par dana pročitao ko su učesnici, odmah sam znao da Sanja Ilić i Balkanika idu u Lisabon. Trebao sam da se kladim, a ja nisam...

Muzikant sa akademijom

pre 6 godina

Kome je u Evropi interesantan nas etno zvuk? Nikako da se otrgnemo lelekanja, violina, frula,bubnjeva. Jednom je proslo ali vise ne Sve pesme ocajne.Vec vidjeno. da li jemoguce da u Srbiji nema kompozitora koji ce da napravi pesmu u trendu koji vlada danas u svetu.Pesmu koja ce na prvo slusanje da udje u uvo. Sanja Ilic je od pocetka bio favorit a zna se zasto

VUK

pre 6 godina

Šteta što nema četvrtfinalno veče. Da ispadnemo pre polufinala. To verovatno prati mnogo manje ljudi. Da se ne blamiramo više. Ljudi koji su odrasli u starkama, vijetnamkama i 501 ....završili fakultete u Beogradu , bili slobodni i cool kada to nije bilo jednostavno ... zarad para se blamiraju u srednjovekovnim kostimima , krčmeći svoj talenat na vizantijsko kukanje i frulašenje.

proxy

pre 6 godina

Pre 10 godina su Aleksa Jelić i Ana Štajdohar imali disko pesmicu uz sjajnu koreografiju. Ali pobedile su livade i "Nemanjići" sa brzo zaboravljenom kuknjavom "nu na ne". Juče nisam čuo ni video ništa originalno i kvalitetno, ali "nu na ne" je i dalje aktuelno.

gorango

pre 6 godina

Barem je na srpskom, ali bez trunke duse. Taman pomislis sad ce da odlepi ka ono ponovo anestezija. Kompozitoru pod hitno dati terapiju protiv depresije.

Vrlo Vrlo Zadovoljan Tip

pre 6 godina

Ovogodisnja Beovizija je organizaciono nedonosce. Neuigrani voditeljski parovi. Polovina izvodjaca se bez ikakvog kredibiliteta tamo obrela. Tonski pobacaj veka. Kamere locirane da snimaju ono malo publike kako zeva. Ceo projekat bez ideje... Daj da begamo, kasno je. Scena, na nivou.

Duki

pre 6 godina

Etno kukanje i zaplakivanje u režiji bivše "dece cveća", bivših šlager muzičara, a od devedesetih velikih "etno" stručnjaka. Žao mi je što sam ovo uopšte poslušao, a posebno mi je žao što ovu muzikalnu devojku teraju da zakukava i zaplakuje, jer to je navodno pravi "etno".

Saša

pre 6 godina

Meni se nekako ova pesma čini kao industrijski proizvod, sve je tu, osim emocije. Saškina pesma je bila mnogo bolja. Nažalost druga Srbija je i dalje u velikoj manjini

4k4.Dex

pre 6 godina

Ja ne znam kako Saska nije pobedila. Devojka peva ubija, sama je uradila i tekst i kompoziciju i aranzman i pesma je odlicna. Bas mi je zao sto mora da pobedi proevrovizijska pesmica po svaku cenu.

dusan

pre 6 godina

E ljudi, dokle bre vise ovaj etno, pa to je prevazidjeno davno tamo...Vrhunac je dostigao Zeljko sa "Lane moje", kojim je priblizio stilom i ostalima u Eropi da bi im se svidelo, ali ovo je vise za neki sveslovenski etno festival, a ne Evroviziju...Jos se izgleda samo mi , Bugari i jos po neki iz istocne Evrope drzimo ovoga ko pijan plota (makar ce nam Bugari dati 12, jer je ovo i njihov stil pevanja)...Bez obzira, uvod je odlican, ali predugo traje za pesmu od 3 minuta, posle uvoda sam ocekivao neki fantastican refren, kad ono neka banalna melodija refrena koja sigurno nece da prodje...Sve u svemu, onako, malo mi je tj tj tj (etno era je ipak zavrsena, ali mi to ne kapiramo ocigledno)

В.

pre 6 godina

Pesma koju smo poslali je suviše lokalna i za zapadnjake previše orijentalna. Sa druge strane pesma je potpuno van trenda , ova numera se nikada nece dopasti recimo nekome u Holandiji , Irskoj... Pesma je izabrana bez osecaja za takmicenje na koje ide.

palančanin

pre 6 godina

Kuku lele, nanan nu na na ,malo bugarski, tekst besmislen, ocajna scena, kostimi sve nula, frula,ovo samo jos u Srbiji ne deluje jadno. Bedno ako je ovo najbolje, onda haha nista. Ove nase uvek glume mucenice neke. haha

NULA!

pre 6 godina

Opet neka narodnjacka folk-vizantijska patetika! Ko jos dobrovoljno slusa ovakvo zavijanje i srednjovekovne napeve? Grozno! Uz to, pesma ne moze da se peva, i nece biti nikakav hit. Kakav promasaj! Nula poena!

Srbija zvana Turska

pre 6 godina

pa zar je ovo za Evroviziju?! Ovu mesavinu turbo folka I istocnjackog ritma uz zavijanje nalik na hodzu sa vrha dzamije? Boze, stidim se sto sam is Srbije.

VanBasten

pre 6 godina

Pretrpano sa previse melodija, ne mogu se uhvatiti ni za jednu. Isto I stil, u principu narodnjak sa etno melosom uz pomoc tehnologije da bude neki kao modernjak. Ukratko, pesma nema formu I to je to. Ici ce u Lisabon kao turisti. Pritom tteba jos pomenuti I playback performance. Toliko o nicemu

olaf

pre 6 godina

Zašto uvek pobedjuje pesma koja nikada u Srbiji medju omladinom i starijima ne bi “zaživela”?! Jedina pesma koja bi sama po sebi zaživela a nije otišla je Ludi letnji ples-ta pesma bi nas možda negde i dovela jer jeste nešto što bi i bez evrovizije prošlo u Srbiji. Ove pesme kao Oro, Molitva, Lane moje i sl... pa to niko živ ne bi slušao.

Dusan

pre 6 godina

Svake godine kad cujem pesmu kojom ce neko predstavljati Srbiju pomislim da se neko zestoko za...ava sa nama.
Ili je kriterijum za odabir pesama totalno nerazumljiv ili su ovi koji biraju nerazumljivi.
Cemu sam blizi, triput pogadjaj.

cartman

pre 6 godina

Nikome se ne svidja pesma a imala 3 puta vise sms glasova od pesme na drugom mestu? Kako? Pesma nije nesto, ali ostale su stvarno jos gore, ni jedna pesma nije za slusati vise puta..

ukulele i to bugarske

pre 6 godina

Super pesma ,aranzman ok , odlicni kostimi , lepo izgledaju fale dodushe ovcice na sceni i ono naj bitnije - nije za Eurovision .

Selfi Romeo

pre 6 godina

Odlicni izvodjaci, ali pesma spora, klasicna "narikaca" bez dobrog ritma. Kao sto je neko lepo primetio, onaj stari dosadni "tupc, tupc" ritam.

Nije pevljiva na prvo slusanje... da ne kazem - dosadna, vec nakon prvog minuta.

Rke Koke

pre 6 godina

Još jedna foloraža od pesme i nastupa, po receptu :mi znamo šta oni vole, pa ćemo da im uvalimo. Sve su videli i sve znaju, osim da je jedina veliki uspeh postigla M Šerifović, koja ni sa čim nije koketirala- napisala dobru pesmu i dobro je otpevala.

Monkey business

pre 6 godina

jel moze neko da otme ljudima dozvolu koji su dozvolili da se ovakve pesme predlazu za bilo sta u civilizaciji ?! (ovi sto su veceras nesto prezentovali u 80% su promasili galaksiju !!!)

Miroslav

pre 6 godina

Majko mila...koje mucenje slusati
ovo naricanje.
(Cvrcakk, 21. februar 2018 00:58)
Tačno tako. Jedino je Režak imao pesmu za Evroviziju. Ovo etno prenemaganje neće ući ni u finale.

Cika Djura

pre 6 godina

uzas. Etno je prevazidjen i nije interesantan nikome sem nama. Totalna greska i pogresna pesma za jedno medjunarodno takmicenje. Inace, pesma ko pesma je nikakava

olja

pre 6 godina

Ovo je greska! Pjesma je "zalutala" na ovaj festival. Na festivalu etno muzike, mozda bi i imala sansu. Mozda. Tamo gdje "ide", tugaljivo zavijanje, tesko da ce se kome (osim juga Evrope), zakaciti za uho. Ali, posto je izabrana, ja im, ipak, zelim visok plasman.

Citizen X

pre 6 godina

Davno sam shvatio da nije bitno sta se peva vec KO peva. Istu pesmu da ste dali nekom miljeniku/miljenici nacije odmah bi bilo "vaaauv kako je dobra pesma". Da je otpeva neki stranac tek bi se lozili.

Cestitke Sanji i Balkanici i puno srece, zlorudne komentare ignorisite. Tako su i Mariju prozivali a posle je hvalili.

Milica M.

pre 6 godina

Pesma je toliko "dobra" da ne mogu ni da je se setim. Ne mogu da verujem da je publika glasala za nešto tako dosadno, bez obzira na to kakvo "zvučno" ime stajalo iza nje.

Šumadinac pali topa!

pre 6 godina

Ne kapiram kako ne mogu da sednu lepo i da napišu jednu običnu pesmu? Kako ih nije sramota od ljudi koji su pisali tekstove pre 30 godina? Od Sanje sam očekivao ovako nešto, ali tekst je jadan. Da nije Danice, ničeg ne bi bilo u pesmi. Ona je vanvremenska.

cvrc

pre 6 godina

Znaci mora "frulica" na pocetku i nesto kao "na na nej" sa evidentno sjajnim glasovnim sposobnostima.
Pesma je lepa, himnicna, nisi pozitivnu poruku o boljoj buducnosti za nove generacije, ali mislim da to "Europa" ne razume i da ce pobediti ona drzava koja ima vise komsija.
A pesma mi se svidja. I licno mislim da je dobra, predobra za Europski auditorijum.

Džoni

pre 6 godina

Od 122 komentara svega par podržava izbor a pesma sinoć i od žirija i od publike dobila ubedljivo najviše glasova? Onda se pitamo kako u Srbiji pobeđuje onaj ko pobeđuje? Očigledno da mi koji šaljemo komentare ne utičemo ni malo na izbore! Na stranu pesma nije loša i to je evrovizijski stil, bitno da pevaju na Srpskom. Prošlogodišnja pesma pobednika Evrovizije je najsmornije nešto što sam čuo u životu a pobedila ubedljivo!

Nizdis

pre 6 godina

Nisam slusao pesmu, znam vec unapred na koju je foru. Svejedno, srecno Sanji i njegovom orkestru. Ono sto sam poslusao od ostalih izvodjaca me brine...da li je moguce da u ovoj zemlji ne postoji krsten kompozitor koji ne plagira limunadice iz Danske? (posto je Grcka prevazidjena).

Ivana

pre 6 godina

I dokle vise ovakve pesme, ja mislim da je proslo vreme zalopojki, dajte nesto pevljivo da moze i da se djuska!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ivan, 21. februar 2018 08:02)

Da li si čuo prethodne dve pobedničke pesme? Ovo naše je 10 puta brže i 100 puta veselije.

Meni je pre svega drago što pevaju na srpskom i nadam se da će tako i ostati. Takođe mislim da, poput Grka, treba da šaljemo baš ovakve pesme sa etno motivima. U Grčkoj je to čak jedan od uslova na konkursu. To najbolje radimo a "zapadnjačke" pop pesme će ovi sa Zapada uvek raditi bolje od nas, i s tim bi trebalo da se pomirimo. Da nije tako do sada bi imali ko zna koliko svetskih zvezda. A što se rezultata tiče, šta bude biće. Bitno je da se predstavimo dostojanstveno a Evrovizija je poslednjih godina postala nepredvidiva i nikad se ne zna.

djuro

pre 6 godina

Nije loša, ali neće dobro proći na Evroviziji... To je moje mišljenje. Nema taj "UUAAUU" efekat, kao kompozicija, jer tekst će vrlo mali broj zemalja razumeti ( mislim na okolne susede). U svakom slučaju srećno !

Dejan

pre 6 godina

Guslate po komentarima kako je etno prevazidjen, a niste ni svesni da tek dolazi. Kucajte Sagi Abitbul & Guy Haliva - Stanga, Monoir & Osaka feat. Brianna - The Violin Song, to su sve pesme sa 60M pregleda, i to pravih, neplacenih pregleda, gde su sami slusaoci nabili broj, a ne marketing agencije, pa stavite prst na celo. Etno ne moze da prodje, etno nije stvar hira, etno je nesto sto nosimo u sebi samima, kao svoj identitet, i kao takvi moramo da se predstavimo. I to vam kaze neko ko uopste i nije poreklom iz Srbije. Budite ponosni na svoju pesmu.

Walden

pre 6 godina

Pre nego sto pocnete da bacate hejt, STOP!

Ljudi ce reci sta je ovo, nista ne valja, ... izbor itd.
Dakle, izbor je bio sarolik, za svakog po nesto, sto naravno ne znaci da je kalibar za Eurosong.
Balkanika zasluzeno. Biber me odusevio, Lord takodje.

Nemojte porediti ove pesme sa Zeljkom, Marijom, Jelenom Tomasevic, pre svega novi Zeljko se jos dugo nece pojaviti, a ni vokali kao sto su Marija i Jelena. Sada su se neki mladi ljudi prijavili, ponudili svoju muziku i tako treba da bude i u buducnosti.

Sve pesme koje su se takmicile su bile na Srpskom, i to je normalno, da negujemo svoj jezik a ne da se utopimo kao i svi u Eurosong sivilo.

Za sebe ne mozemo glasati, ali mozemo spinovati po YT, FB i ostalim drustvenim mrezama, da ljudi cuju nasu pesmu, ako ne na prvo, na sledece slusanje ce im se dopasti.

U ostalom, ko je ocekivao da ce Portugal pobediti prosle godine?

I zato, bez hejta na ono sto je nase, podrzite, volite, pa ko zna, dogodine mozda u Beogradu.

Zeleni Zmaj

pre 6 godina

Opusteno lik ukrao "Zajdi, zajdi", pa dodao malo izlizanog popa i sve to zacinio sa zastarelim tuc-tuc ritmom.
(sjaj drzave, 21. februar 2018 00:57)

U pravu si, izuzetno podseća na makedonski melos. Da ne znam, odmah bih rekao da je pesma makedonska. Čak je i tekst na nekom južnom dijalektu. Koliko je "zajdi zajdi", ne bih znao, nisam stručan.

pp

pre 6 godina

Dobro je sto se vratio festival i pohvale RTS na tome. Steta sto je sala delovala prazno (mozda je greska sto je bio radni dan). Primedbe na reziju tj kadriradnje nekih pesama. Sto se tice pobednicke pesme, mora se poraditi na boljem aranzmanu tj da se bolje upakuje pesma i da se malo pokusa skratiti uvod koji je predugagaca, poraditi na scenskom nastupu , pevac je previse statistan i u nekim segmentima kada ne peva skoro izgubljen. I ne forsirati toliko coveka sa frulom u prvi plan na Evroviziji kao sto je uradjeno na Beoviziji u prenosu . Neke pesme su razocarale u live nastupu ( narocito pesma Zemlja cuda ) a neke su bile prijatno iznenadjenje ( narocito pesma Samo nek se okrece). Svatovi su veoma lose prosli kod zirija zacudjuce, da li su se plasili, da ce publika mozda dati 12 poena Svatovima , pa ce poremetiti u pobedi Novu decu . (0 poena od Ivane je bas sokatno a da se dodeli 12 poena pesmi Ni sunca ni meseca istog autora kao i Svatova a pesma mnogo losija od Svatova).

David

pre 6 godina

Pa od svih pesama na ovogodišnjoj Beoviziji, ova je uistinu ponajbolja! Ok su mi bile pesme i od Saške Janković i od Danijela Pavlovića, nije loša ni od Bibera a ostale - komentara bez! Ne kažem da to nisu kvalitetne kompozicije, nego je stvar u tome što uopšte nisu za Evroviziju, zastareli aranžmani, kao da su izvučene iz naftalina od pre 10 godina... Možda bi dobro prošle na nekom radijskom festivalu 2008. godine, ali na Eurosongu 2018. - no way!
Hteli smo Beoviziju, vratila se nakon 9 godina i šta je tu je! ''Naša deca'' ima poruku, već duži niz godina nismo pevali na maternjem jeziku i dugo nas nije predstavljala grupa, tako da malo promene nije na odmet. Ostaje nam samo da im poželimo sreću i to je to! :)

Marina

pre 6 godina

Predstavnik Srbije na najbolji moguci nacin reprezentuje stanje svesti srpskog drustva trenutno, gde dominiraju zatucanost, zatvorenost ka svetu, nacionalizam, kic i sund. Na zalost zato i jesmo tu gde smo.

Daleko je sunce

pre 6 godina

neka je pjesma na nasem prelijepom srpskom pa makar zadnji bili!
radis da budes najbolji, predstavlja se nasa tradicija sa primjesama zapada, a sto mi drago sto je na srpskom to najvise volim pa nek nas pljuju koliko hoce! (bl, 21. februar 2018 10:08)

Gordoscu, inatom i prkosom nikada nista nismo postigli. Neprestano ponavljanje istih gresaka zahteva vanserijsku, natprirodnu glupost.

Bluesteel

pre 6 godina

Muzika nije sport,muzika nije takmicenje,muzika nisu top liste,talenti i idoli,beovozija,evrovizija...Muzika je magija,duhovnost,nesto vece od zivota a ne virtuozi koji traze savrsenstvo a odu u dosadu... kad ce mejnstrim "umetnici"to vec jednom shvatiti. Ovo sa muzikom veze nema,sami izgradite svoj ukus,prava muzika je zatrpana duboko ispop ovog smeca.

Ivana

pre 6 godina

Na "Jutjubu" sve same pohvale od stranaca i pljuvačina od strane Srba. Uvek to radimo. Sećate se koliko smo pljuvali Bojanu Stamenov? A ona završila 10. od preko 40 država. Čak smo i Mariju i Željka pljuvali. Teško je predvideti bilo šta ali nije ovo tako loše. Neka se prijave 2019. oni koji imaju da ponude nešto bolje.

bl

pre 6 godina

neka je pjesma na nasem prelijepom srpskom pa makar zadnji bili!

radis da budes najbolji, predstavlja se nasa tradicija sa primjesama zapada, a sto mi drago sto je na srpskom to najvise volim pa nek nas pljuju koliko hoce!

Milica

pre 6 godina

Ali nikako mi se ne uklapa pocetak sa devojkama i onda skok na "svet je nas". Ni na sta ne lici. Ali evroviziju ne gledam od pobede gospodje/gospodina sa haljinom i bradom tako da - srecno Srbijo.

NoName

pre 6 godina

Nijedna pesma nije imala neki shmek. Sve vec vidjeno, sve nesto shmuljavo, bukvalno kao da je svaka na brzinu radjena. A toliko bendova imamo koji gruvaju sa muzikom, nacinom pevanja, muzikom koja pokrece. I ni jedna nije prosla. A nije ni cudo, zbog muzicke scene na nasim prostorima.

Nikola

pre 6 godina

Pesma je lepa, Danica, Nevena i Mladen znaju da pevaju a glasove ćemo dobiti od žirija, dijaspore i komšija što je dovoljno za finale. A tamo će pesmu, scenu, ugao snimanja i sve prateće da poprave i biće to dobro verujem. 8-16 mesto u finalu je naše.

novosadjan in

pre 6 godina

Jedino sto je vredelo i ozbiljno spremano, a tako i zvuči.
osim one Saške za koju je na zalost neko potpuno bez veze pisao muziku i aranzman.

Tebra

pre 6 godina

Најежио сам се, а кад се ја најежим на прво слушање то је победничка песма! 😀

David

pre 6 godina

Wow, koliko negativnih komentara, zlobe i sujete u istim...
Pa zar nismo godinama unazad kukali što je ukinuta Beovizija i što nemamo predstavnika koji će nas predstavljati na maternjem jeziku, nego nas predstavljaju anonimne pevačice sa british pop pesmom, koje nakon Evrovizije ubrzo padnu u zaborav?!
Prethodne 3 godine imali smo pesme na engleskom jeziku (i to jako dobre pesme). Prošle godine Tijaninu pesmu su radili strani autori koji su komponovali i Končitinu pobedničku pesmu, pesma je zaista svetska i mislim da još dugo nećemo imati tako kvalitetnu pesmu, kad ono - razočarenje, nije se ni u finale plasirala! Dakle, nikad se ne zna!
Isti oni koji sada pljuju po Balkanici, prethodnih godina su pljuvali po Bojani, Sanji i Tijani, našem narodu se ne može ugoditi!
Ni ja nisam zadovoljan ovogodišnjim izborom (kakva je ponuda bila oni su bili bez konkurencije), no siguran sam da će ova pesma biti drugačija i da će se izdvojiti iz mora british pop pesama od Azerbejdžana do Islanda!

Apokalipsa

pre 6 godina

Evroviziju odavno ne pratim jer je postala politicka platforma za propagiranja nekih ideologija dok sa pesmom nema nikakvih veza. A o ovoj pesmi mogu reci samo da ocajno pokusava da kopira "Lane moje" . Od 8og do 12og mesta cemo zauzeti.

Igor P

pre 6 godina

Zasluzena pobeda. Jedino bih skrenuo paznju Sanji da bude malo manje u centru paznje. Nije on centar sveta, vec pesma i njena izvedba. Nadam se da u Lisabonu nece izlaziti na binu, da mase zastavicom i 'dize' atmosferu.

my way

pre 6 godina

Заслужено, браво мајстори! Заиста су они и Сашка били најбољи. Србија може да буде поносна на своје представнике!

kukulele

pre 6 godina

kao sto neko rece ovaj etno zvuk nije ni malo interesantan evropljanima..sta vise, moze samo da ih asocira na arapske tonove, koje oni, lepo receno, ne razumeju niti se trude..njima ovo zvuci kao nekakva sprdnja, zezancija..a sto se grcke tice, ne secam se da su njihovi predstavnici u poslednjih par godina slali pesme koje su zvucale kao njihovi narodnjaci, jer tek je to hard core i tone bi niko ni poslusao do kraja..mada, eurosong je u evropi potpuno nevazan..niko to i ne gleda

Simon

pre 6 godina

U ovoj konkurenciji, uz još par samo podnošljivih numera (dve najviše), razumljivo da je Balkanika pobedila. E sad, nadam se da ovo sme da se rearanžira i ubrza bar 30%. Po meni, glasovne mogućnosti ženskih vokala Balkanike su neverovatne i navežbane maksimalno za taj stil. Isto važi i za momka ali stil se mnogo više uklapa sa Beti Đorđević tako da bi to bio bolji duet od onog sa Rambom koji je 5 minuta nešto kao repovao čitajući sa papira A3 na patosu- poslušajte kako je ona carski to ispratila vokalom za to vreme, svaka čast još jednom... Najjači utisak cele Beovizije i glas i fazon koji može da ponese je bila samo gospođa Beti Đorđević.

irelandcalling

pre 6 godina

Sretno....poooooojma nemate koliko su pozitivne reakcije u Irskoj. Kazu, ponovo, konacno dobra stara Srbija. Drzim fige. Realno, Biber sa Svatovima i Saska su bili jeeeedina prava konkurencija i bilo koja od te tri pesme da je pobedila bilo bi OK. Drago mi je da se Beovizija, kakva takva, vratila. Drzim fige i glasacu iz Irske!!!

Mladen Mladenović

pre 6 godina

Bilo je nekoliko divnih kompozicija, tako da je šteta što se čovek mora odlučiti za jednu. "Beovizija" je ovaj put bila zaista prijatno iznenadjenje. Bilo je nekoliko neuobičajenih i originalnih nastupa. Drago mi je što ide "Balkanika", mada nisam siguran da li će ovakve numere imati prodju na "Evroviziji". Doduše, gledajući prošlogodišnje portugalske pobednike, kojih se više niko i ne seća, posebno njihove pesme, sve je moguće. Posebno mi je drago zbog Danice Krstić naše mlade dive izvorne narodne muzike. Mislim da je greh da svoj glas i talenat troši na muzičko djubre, koje se danas traži i produkuje poput plastičnih kesa, kojima smo zatrpani. Ona je naš dragulj, koja iz "podruma" vadi, vaskrsava i oplemenjuje naše narodno blago. Pred njom je još mnogo neispevanih pesama sa Kosova i Metohije, Vranja i cele južne Srbije. Mnogo sreće na "Evroviziji".

my way

pre 6 godina

Заслужено, браво мајстори! Заиста су они и Сашка били најбољи. Србија може да буде поносна на своје представнике!

cvrc

pre 6 godina

Znaci mora "frulica" na pocetku i nesto kao "na na nej" sa evidentno sjajnim glasovnim sposobnostima.
Pesma je lepa, himnicna, nisi pozitivnu poruku o boljoj buducnosti za nove generacije, ali mislim da to "Europa" ne razume i da ce pobediti ona drzava koja ima vise komsija.
A pesma mi se svidja. I licno mislim da je dobra, predobra za Europski auditorijum.

Tebra

pre 6 godina

Најежио сам се, а кад се ја најежим на прво слушање то је победничка песма! 😀

Walden

pre 6 godina

Pre nego sto pocnete da bacate hejt, STOP!

Ljudi ce reci sta je ovo, nista ne valja, ... izbor itd.
Dakle, izbor je bio sarolik, za svakog po nesto, sto naravno ne znaci da je kalibar za Eurosong.
Balkanika zasluzeno. Biber me odusevio, Lord takodje.

Nemojte porediti ove pesme sa Zeljkom, Marijom, Jelenom Tomasevic, pre svega novi Zeljko se jos dugo nece pojaviti, a ni vokali kao sto su Marija i Jelena. Sada su se neki mladi ljudi prijavili, ponudili svoju muziku i tako treba da bude i u buducnosti.

Sve pesme koje su se takmicile su bile na Srpskom, i to je normalno, da negujemo svoj jezik a ne da se utopimo kao i svi u Eurosong sivilo.

Za sebe ne mozemo glasati, ali mozemo spinovati po YT, FB i ostalim drustvenim mrezama, da ljudi cuju nasu pesmu, ako ne na prvo, na sledece slusanje ce im se dopasti.

U ostalom, ko je ocekivao da ce Portugal pobediti prosle godine?

I zato, bez hejta na ono sto je nase, podrzite, volite, pa ko zna, dogodine mozda u Beogradu.

Old School

pre 6 godina

Ne moze se bez miksa frule, Vizantije, srednjeg veka, kukanja, dragana, prikrivenog osecaja tuge...siguran sam da se medju 75 prijavio i neko mladji, mastovitiji, energicniji, moderniji, sa pogledom napred, sa boljom pesmom, drugacijim stilom pevanja...dzaba....Srbija brale

olaf

pre 6 godina

Zašto uvek pobedjuje pesma koja nikada u Srbiji medju omladinom i starijima ne bi “zaživela”?! Jedina pesma koja bi sama po sebi zaživela a nije otišla je Ludi letnji ples-ta pesma bi nas možda negde i dovela jer jeste nešto što bi i bez evrovizije prošlo u Srbiji. Ove pesme kao Oro, Molitva, Lane moje i sl... pa to niko živ ne bi slušao.

Citizen X

pre 6 godina

Davno sam shvatio da nije bitno sta se peva vec KO peva. Istu pesmu da ste dali nekom miljeniku/miljenici nacije odmah bi bilo "vaaauv kako je dobra pesma". Da je otpeva neki stranac tek bi se lozili.

Cestitke Sanji i Balkanici i puno srece, zlorudne komentare ignorisite. Tako su i Mariju prozivali a posle je hvalili.

Nikola

pre 6 godina

Pesma je lepa, Danica, Nevena i Mladen znaju da pevaju a glasove ćemo dobiti od žirija, dijaspore i komšija što je dovoljno za finale. A tamo će pesmu, scenu, ugao snimanja i sve prateće da poprave i biće to dobro verujem. 8-16 mesto u finalu je naše.

bl

pre 6 godina

neka je pjesma na nasem prelijepom srpskom pa makar zadnji bili!

radis da budes najbolji, predstavlja se nasa tradicija sa primjesama zapada, a sto mi drago sto je na srpskom to najvise volim pa nek nas pljuju koliko hoce!

Milivoje

pre 6 godina

Prosto neverovatno, žargonski rečeno "dno dna"! Pobednička pesma je po kvalitetu realno oko 13.-15. mesta sa nezanimljivom melodijom. Da ne govorim o prevaziđenom etno-stilu koji se verujem, većini smučio. Zar svake godine u Evropu moramo da šaljemo naricanje, jaukanje i kukanje, "nino, nano, nunaj" i slično? Žiri posebna priča: svako svakog poznaje, iz istog miljea i istog kruga ljudi. RTS je kao i sve u državi zreo za jednu veliki čistku i kolektivno raspuštanje.

krajisnik

pre 6 godina

znao sam bez slušanja.
2 su razloga
1.-ostali su blagi užas, ali zaista užas
2.-ko šta, mi "etno" fazon,već su se popeli na glavu svima sa jodlovanjem i narodnom nošnjom

Ivana

pre 6 godina

I dokle vise ovakve pesme, ja mislim da je proslo vreme zalopojki, dajte nesto pevljivo da moze i da se djuska!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ivan, 21. februar 2018 08:02)

Da li si čuo prethodne dve pobedničke pesme? Ovo naše je 10 puta brže i 100 puta veselije.

Meni je pre svega drago što pevaju na srpskom i nadam se da će tako i ostati. Takođe mislim da, poput Grka, treba da šaljemo baš ovakve pesme sa etno motivima. U Grčkoj je to čak jedan od uslova na konkursu. To najbolje radimo a "zapadnjačke" pop pesme će ovi sa Zapada uvek raditi bolje od nas, i s tim bi trebalo da se pomirimo. Da nije tako do sada bi imali ko zna koliko svetskih zvezda. A što se rezultata tiče, šta bude biće. Bitno je da se predstavimo dostojanstveno a Evrovizija je poslednjih godina postala nepredvidiva i nikad se ne zna.

David

pre 6 godina

Pa od svih pesama na ovogodišnjoj Beoviziji, ova je uistinu ponajbolja! Ok su mi bile pesme i od Saške Janković i od Danijela Pavlovića, nije loša ni od Bibera a ostale - komentara bez! Ne kažem da to nisu kvalitetne kompozicije, nego je stvar u tome što uopšte nisu za Evroviziju, zastareli aranžmani, kao da su izvučene iz naftalina od pre 10 godina... Možda bi dobro prošle na nekom radijskom festivalu 2008. godine, ali na Eurosongu 2018. - no way!
Hteli smo Beoviziju, vratila se nakon 9 godina i šta je tu je! ''Naša deca'' ima poruku, već duži niz godina nismo pevali na maternjem jeziku i dugo nas nije predstavljala grupa, tako da malo promene nije na odmet. Ostaje nam samo da im poželimo sreću i to je to! :)

Saša

pre 6 godina

Meni se nekako ova pesma čini kao industrijski proizvod, sve je tu, osim emocije. Saškina pesma je bila mnogo bolja. Nažalost druga Srbija je i dalje u velikoj manjini

Dejan

pre 6 godina

Guslate po komentarima kako je etno prevazidjen, a niste ni svesni da tek dolazi. Kucajte Sagi Abitbul & Guy Haliva - Stanga, Monoir & Osaka feat. Brianna - The Violin Song, to su sve pesme sa 60M pregleda, i to pravih, neplacenih pregleda, gde su sami slusaoci nabili broj, a ne marketing agencije, pa stavite prst na celo. Etno ne moze da prodje, etno nije stvar hira, etno je nesto sto nosimo u sebi samima, kao svoj identitet, i kao takvi moramo da se predstavimo. I to vam kaze neko ko uopste i nije poreklom iz Srbije. Budite ponosni na svoju pesmu.

Srbija zvana Turska

pre 6 godina

pa zar je ovo za Evroviziju?! Ovu mesavinu turbo folka I istocnjackog ritma uz zavijanje nalik na hodzu sa vrha dzamije? Boze, stidim se sto sam is Srbije.

Muzikant sa akademijom

pre 6 godina

Kome je u Evropi interesantan nas etno zvuk? Nikako da se otrgnemo lelekanja, violina, frula,bubnjeva. Jednom je proslo ali vise ne Sve pesme ocajne.Vec vidjeno. da li jemoguce da u Srbiji nema kompozitora koji ce da napravi pesmu u trendu koji vlada danas u svetu.Pesmu koja ce na prvo slusanje da udje u uvo. Sanja Ilic je od pocetka bio favorit a zna se zasto

VUK

pre 6 godina

Šteta što nema četvrtfinalno veče. Da ispadnemo pre polufinala. To verovatno prati mnogo manje ljudi. Da se ne blamiramo više. Ljudi koji su odrasli u starkama, vijetnamkama i 501 ....završili fakultete u Beogradu , bili slobodni i cool kada to nije bilo jednostavno ... zarad para se blamiraju u srednjovekovnim kostimima , krčmeći svoj talenat na vizantijsko kukanje i frulašenje.

milodar

pre 6 godina

dokle bre vise sa tim retro, etno, na,na, nej disko vrisko glupostima?!? isto bi bilo kada bi svajcarci svake godine slali pesme na EU song u kojima jodluju. dosadno bre!

ukulele i to bugarske

pre 6 godina

Super pesma ,aranzman ok , odlicni kostimi , lepo izgledaju fale dodushe ovcice na sceni i ono naj bitnije - nije za Eurovision .

proxy

pre 6 godina

Pre 10 godina su Aleksa Jelić i Ana Štajdohar imali disko pesmicu uz sjajnu koreografiju. Ali pobedile su livade i "Nemanjići" sa brzo zaboravljenom kuknjavom "nu na ne". Juče nisam čuo ni video ništa originalno i kvalitetno, ali "nu na ne" je i dalje aktuelno.

TecHiFi

pre 6 godina

Ja mislim da se Maja Nikolić u kostimu Kaktus Cara najlepše obuka, ponašala i prelepo otpevala i da je stvarno neviđena sramota i čist odraz neznanja žirija i publike onakva raspodela glasova! Jako ukusan dekolte, u skladu s godinama i stasom, ako dozvolite... da primetim. Ni ostali nisu mnogo gori bili, da ne pomisli neko da sam subjektivan i simpatišem samo Maju!

Inače genijalna ideja ekshumacija Beovizije! Podržavam i da se poveća TV pretplata ako nije problem, ja baš želim da pomognem ovakve emisije, vrhunske i sa stilom.

Za vikend očekujem Acinu šarenicu, Liga šampiona je ionako samo radnim danom zvani sreda.

4k4.Dex

pre 6 godina

Ja ne znam kako Saska nije pobedila. Devojka peva ubija, sama je uradila i tekst i kompoziciju i aranzman i pesma je odlicna. Bas mi je zao sto mora da pobedi proevrovizijska pesmica po svaku cenu.

Cika Djura

pre 6 godina

uzas. Etno je prevazidjen i nije interesantan nikome sem nama. Totalna greska i pogresna pesma za jedno medjunarodno takmicenje. Inace, pesma ko pesma je nikakava

sjaj drzave

pre 6 godina

Opusteno lik ukrao "Zajdi, zajdi", pa dodao malo izlizanog popa i sve to zacinio sa zastarelim tuc-tuc ritmom. Evrovizija je opasan biznis. :)

palančanin

pre 6 godina

Kuku lele, nanan nu na na ,malo bugarski, tekst besmislen, ocajna scena, kostimi sve nula, frula,ovo samo jos u Srbiji ne deluje jadno. Bedno ako je ovo najbolje, onda haha nista. Ove nase uvek glume mucenice neke. haha

Ivana

pre 6 godina

Na "Jutjubu" sve same pohvale od stranaca i pljuvačina od strane Srba. Uvek to radimo. Sećate se koliko smo pljuvali Bojanu Stamenov? A ona završila 10. od preko 40 država. Čak smo i Mariju i Željka pljuvali. Teško je predvideti bilo šta ali nije ovo tako loše. Neka se prijave 2019. oni koji imaju da ponude nešto bolje.

Miroslav

pre 6 godina

Majko mila...koje mucenje slusati
ovo naricanje.
(Cvrcakk, 21. februar 2018 00:58)
Tačno tako. Jedino je Režak imao pesmu za Evroviziju. Ovo etno prenemaganje neće ući ni u finale.

Milica M.

pre 6 godina

Pesma je toliko "dobra" da ne mogu ni da je se setim. Ne mogu da verujem da je publika glasala za nešto tako dosadno, bez obzira na to kakvo "zvučno" ime stajalo iza nje.

novosadjan in

pre 6 godina

Jedino sto je vredelo i ozbiljno spremano, a tako i zvuči.
osim one Saške za koju je na zalost neko potpuno bez veze pisao muziku i aranzman.

Marina

pre 6 godina

Predstavnik Srbije na najbolji moguci nacin reprezentuje stanje svesti srpskog drustva trenutno, gde dominiraju zatucanost, zatvorenost ka svetu, nacionalizam, kic i sund. Na zalost zato i jesmo tu gde smo.

dusan

pre 6 godina

E ljudi, dokle bre vise ovaj etno, pa to je prevazidjeno davno tamo...Vrhunac je dostigao Zeljko sa "Lane moje", kojim je priblizio stilom i ostalima u Eropi da bi im se svidelo, ali ovo je vise za neki sveslovenski etno festival, a ne Evroviziju...Jos se izgleda samo mi , Bugari i jos po neki iz istocne Evrope drzimo ovoga ko pijan plota (makar ce nam Bugari dati 12, jer je ovo i njihov stil pevanja)...Bez obzira, uvod je odlican, ali predugo traje za pesmu od 3 minuta, posle uvoda sam ocekivao neki fantastican refren, kad ono neka banalna melodija refrena koja sigurno nece da prodje...Sve u svemu, onako, malo mi je tj tj tj (etno era je ipak zavrsena, ali mi to ne kapiramo ocigledno)

Dusan

pre 6 godina

Svake godine kad cujem pesmu kojom ce neko predstavljati Srbiju pomislim da se neko zestoko za...ava sa nama.
Ili je kriterijum za odabir pesama totalno nerazumljiv ili su ovi koji biraju nerazumljivi.
Cemu sam blizi, triput pogadjaj.

Igor P

pre 6 godina

Zasluzena pobeda. Jedino bih skrenuo paznju Sanji da bude malo manje u centru paznje. Nije on centar sveta, vec pesma i njena izvedba. Nadam se da u Lisabonu nece izlaziti na binu, da mase zastavicom i 'dize' atmosferu.

NULA!

pre 6 godina

Opet neka narodnjacka folk-vizantijska patetika! Ko jos dobrovoljno slusa ovakvo zavijanje i srednjovekovne napeve? Grozno! Uz to, pesma ne moze da se peva, i nece biti nikakav hit. Kakav promasaj! Nula poena!

djuro

pre 6 godina

Nije loša, ali neće dobro proći na Evroviziji... To je moje mišljenje. Nema taj "UUAAUU" efekat, kao kompozicija, jer tekst će vrlo mali broj zemalja razumeti ( mislim na okolne susede). U svakom slučaju srećno !

Džoni

pre 6 godina

Od 122 komentara svega par podržava izbor a pesma sinoć i od žirija i od publike dobila ubedljivo najviše glasova? Onda se pitamo kako u Srbiji pobeđuje onaj ko pobeđuje? Očigledno da mi koji šaljemo komentare ne utičemo ni malo na izbore! Na stranu pesma nije loša i to je evrovizijski stil, bitno da pevaju na Srpskom. Prošlogodišnja pesma pobednika Evrovizije je najsmornije nešto što sam čuo u životu a pobedila ubedljivo!

David

pre 6 godina

Wow, koliko negativnih komentara, zlobe i sujete u istim...
Pa zar nismo godinama unazad kukali što je ukinuta Beovizija i što nemamo predstavnika koji će nas predstavljati na maternjem jeziku, nego nas predstavljaju anonimne pevačice sa british pop pesmom, koje nakon Evrovizije ubrzo padnu u zaborav?!
Prethodne 3 godine imali smo pesme na engleskom jeziku (i to jako dobre pesme). Prošle godine Tijaninu pesmu su radili strani autori koji su komponovali i Končitinu pobedničku pesmu, pesma je zaista svetska i mislim da još dugo nećemo imati tako kvalitetnu pesmu, kad ono - razočarenje, nije se ni u finale plasirala! Dakle, nikad se ne zna!
Isti oni koji sada pljuju po Balkanici, prethodnih godina su pljuvali po Bojani, Sanji i Tijani, našem narodu se ne može ugoditi!
Ni ja nisam zadovoljan ovogodišnjim izborom (kakva je ponuda bila oni su bili bez konkurencije), no siguran sam da će ova pesma biti drugačija i da će se izdvojiti iz mora british pop pesama od Azerbejdžana do Islanda!

olja

pre 6 godina

Ovo je greska! Pjesma je "zalutala" na ovaj festival. Na festivalu etno muzike, mozda bi i imala sansu. Mozda. Tamo gdje "ide", tugaljivo zavijanje, tesko da ce se kome (osim juga Evrope), zakaciti za uho. Ali, posto je izabrana, ja im, ipak, zelim visok plasman.

Daleko je sunce

pre 6 godina

neka je pjesma na nasem prelijepom srpskom pa makar zadnji bili!
radis da budes najbolji, predstavlja se nasa tradicija sa primjesama zapada, a sto mi drago sto je na srpskom to najvise volim pa nek nas pljuju koliko hoce! (bl, 21. februar 2018 10:08)

Gordoscu, inatom i prkosom nikada nista nismo postigli. Neprestano ponavljanje istih gresaka zahteva vanserijsku, natprirodnu glupost.

Apokalipsa

pre 6 godina

Evroviziju odavno ne pratim jer je postala politicka platforma za propagiranja nekih ideologija dok sa pesmom nema nikakvih veza. A o ovoj pesmi mogu reci samo da ocajno pokusava da kopira "Lane moje" . Od 8og do 12og mesta cemo zauzeti.

cartman

pre 6 godina

Nikome se ne svidja pesma a imala 3 puta vise sms glasova od pesme na drugom mestu? Kako? Pesma nije nesto, ali ostale su stvarno jos gore, ni jedna pesma nije za slusati vise puta..

Zeleni Zmaj

pre 6 godina

Opusteno lik ukrao "Zajdi, zajdi", pa dodao malo izlizanog popa i sve to zacinio sa zastarelim tuc-tuc ritmom.
(sjaj drzave, 21. februar 2018 00:57)

U pravu si, izuzetno podseća na makedonski melos. Da ne znam, odmah bih rekao da je pesma makedonska. Čak je i tekst na nekom južnom dijalektu. Koliko je "zajdi zajdi", ne bih znao, nisam stručan.

В.

pre 6 godina

Pesma koju smo poslali je suviše lokalna i za zapadnjake previše orijentalna. Sa druge strane pesma je potpuno van trenda , ova numera se nikada nece dopasti recimo nekome u Holandiji , Irskoj... Pesma je izabrana bez osecaja za takmicenje na koje ide.

VanBasten

pre 6 godina

Pretrpano sa previse melodija, ne mogu se uhvatiti ni za jednu. Isto I stil, u principu narodnjak sa etno melosom uz pomoc tehnologije da bude neki kao modernjak. Ukratko, pesma nema formu I to je to. Ici ce u Lisabon kao turisti. Pritom tteba jos pomenuti I playback performance. Toliko o nicemu

Selfi Romeo

pre 6 godina

Odlicni izvodjaci, ali pesma spora, klasicna "narikaca" bez dobrog ritma. Kao sto je neko lepo primetio, onaj stari dosadni "tupc, tupc" ritam.

Nije pevljiva na prvo slusanje... da ne kazem - dosadna, vec nakon prvog minuta.

pp

pre 6 godina

Dobro je sto se vratio festival i pohvale RTS na tome. Steta sto je sala delovala prazno (mozda je greska sto je bio radni dan). Primedbe na reziju tj kadriradnje nekih pesama. Sto se tice pobednicke pesme, mora se poraditi na boljem aranzmanu tj da se bolje upakuje pesma i da se malo pokusa skratiti uvod koji je predugagaca, poraditi na scenskom nastupu , pevac je previse statistan i u nekim segmentima kada ne peva skoro izgubljen. I ne forsirati toliko coveka sa frulom u prvi plan na Evroviziji kao sto je uradjeno na Beoviziji u prenosu . Neke pesme su razocarale u live nastupu ( narocito pesma Zemlja cuda ) a neke su bile prijatno iznenadjenje ( narocito pesma Samo nek se okrece). Svatovi su veoma lose prosli kod zirija zacudjuce, da li su se plasili, da ce publika mozda dati 12 poena Svatovima , pa ce poremetiti u pobedi Novu decu . (0 poena od Ivane je bas sokatno a da se dodeli 12 poena pesmi Ni sunca ni meseca istog autora kao i Svatova a pesma mnogo losija od Svatova).

Rke Koke

pre 6 godina

Još jedna foloraža od pesme i nastupa, po receptu :mi znamo šta oni vole, pa ćemo da im uvalimo. Sve su videli i sve znaju, osim da je jedina veliki uspeh postigla M Šerifović, koja ni sa čim nije koketirala- napisala dobru pesmu i dobro je otpevala.

Monkey business

pre 6 godina

jel moze neko da otme ljudima dozvolu koji su dozvolili da se ovakve pesme predlazu za bilo sta u civilizaciji ?! (ovi sto su veceras nesto prezentovali u 80% su promasili galaksiju !!!)

Dr Yes

pre 6 godina

Nisam čuo ni jednu pesmu jer nisam ni pratio Beoviziju, ali čim sam pre par dana pročitao ko su učesnici, odmah sam znao da Sanja Ilić i Balkanika idu u Lisabon. Trebao sam da se kladim, a ja nisam...

Duki

pre 6 godina

Etno kukanje i zaplakivanje u režiji bivše "dece cveća", bivših šlager muzičara, a od devedesetih velikih "etno" stručnjaka. Žao mi je što sam ovo uopšte poslušao, a posebno mi je žao što ovu muzikalnu devojku teraju da zakukava i zaplakuje, jer to je navodno pravi "etno".

kukulele

pre 6 godina

kao sto neko rece ovaj etno zvuk nije ni malo interesantan evropljanima..sta vise, moze samo da ih asocira na arapske tonove, koje oni, lepo receno, ne razumeju niti se trude..njima ovo zvuci kao nekakva sprdnja, zezancija..a sto se grcke tice, ne secam se da su njihovi predstavnici u poslednjih par godina slali pesme koje su zvucale kao njihovi narodnjaci, jer tek je to hard core i tone bi niko ni poslusao do kraja..mada, eurosong je u evropi potpuno nevazan..niko to i ne gleda

gorango

pre 6 godina

Barem je na srpskom, ali bez trunke duse. Taman pomislis sad ce da odlepi ka ono ponovo anestezija. Kompozitoru pod hitno dati terapiju protiv depresije.

Milica

pre 6 godina

Ali nikako mi se ne uklapa pocetak sa devojkama i onda skok na "svet je nas". Ni na sta ne lici. Ali evroviziju ne gledam od pobede gospodje/gospodina sa haljinom i bradom tako da - srecno Srbijo.

Bluesteel

pre 6 godina

Muzika nije sport,muzika nije takmicenje,muzika nisu top liste,talenti i idoli,beovozija,evrovizija...Muzika je magija,duhovnost,nesto vece od zivota a ne virtuozi koji traze savrsenstvo a odu u dosadu... kad ce mejnstrim "umetnici"to vec jednom shvatiti. Ovo sa muzikom veze nema,sami izgradite svoj ukus,prava muzika je zatrpana duboko ispop ovog smeca.

Nizdis

pre 6 godina

Nisam slusao pesmu, znam vec unapred na koju je foru. Svejedno, srecno Sanji i njegovom orkestru. Ono sto sam poslusao od ostalih izvodjaca me brine...da li je moguce da u ovoj zemlji ne postoji krsten kompozitor koji ne plagira limunadice iz Danske? (posto je Grcka prevazidjena).

Simon

pre 6 godina

U ovoj konkurenciji, uz još par samo podnošljivih numera (dve najviše), razumljivo da je Balkanika pobedila. E sad, nadam se da ovo sme da se rearanžira i ubrza bar 30%. Po meni, glasovne mogućnosti ženskih vokala Balkanike su neverovatne i navežbane maksimalno za taj stil. Isto važi i za momka ali stil se mnogo više uklapa sa Beti Đorđević tako da bi to bio bolji duet od onog sa Rambom koji je 5 minuta nešto kao repovao čitajući sa papira A3 na patosu- poslušajte kako je ona carski to ispratila vokalom za to vreme, svaka čast još jednom... Najjači utisak cele Beovizije i glas i fazon koji može da ponese je bila samo gospođa Beti Đorđević.

Vrlo Vrlo Zadovoljan Tip

pre 6 godina

Ovogodisnja Beovizija je organizaciono nedonosce. Neuigrani voditeljski parovi. Polovina izvodjaca se bez ikakvog kredibiliteta tamo obrela. Tonski pobacaj veka. Kamere locirane da snimaju ono malo publike kako zeva. Ceo projekat bez ideje... Daj da begamo, kasno je. Scena, na nivou.

Mladen Mladenović

pre 6 godina

Bilo je nekoliko divnih kompozicija, tako da je šteta što se čovek mora odlučiti za jednu. "Beovizija" je ovaj put bila zaista prijatno iznenadjenje. Bilo je nekoliko neuobičajenih i originalnih nastupa. Drago mi je što ide "Balkanika", mada nisam siguran da li će ovakve numere imati prodju na "Evroviziji". Doduše, gledajući prošlogodišnje portugalske pobednike, kojih se više niko i ne seća, posebno njihove pesme, sve je moguće. Posebno mi je drago zbog Danice Krstić naše mlade dive izvorne narodne muzike. Mislim da je greh da svoj glas i talenat troši na muzičko djubre, koje se danas traži i produkuje poput plastičnih kesa, kojima smo zatrpani. Ona je naš dragulj, koja iz "podruma" vadi, vaskrsava i oplemenjuje naše narodno blago. Pred njom je još mnogo neispevanih pesama sa Kosova i Metohije, Vranja i cele južne Srbije. Mnogo sreće na "Evroviziji".

Šumadinac pali topa!

pre 6 godina

Ne kapiram kako ne mogu da sednu lepo i da napišu jednu običnu pesmu? Kako ih nije sramota od ljudi koji su pisali tekstove pre 30 godina? Od Sanje sam očekivao ovako nešto, ali tekst je jadan. Da nije Danice, ničeg ne bi bilo u pesmi. Ona je vanvremenska.

NoName

pre 6 godina

Nijedna pesma nije imala neki shmek. Sve vec vidjeno, sve nesto shmuljavo, bukvalno kao da je svaka na brzinu radjena. A toliko bendova imamo koji gruvaju sa muzikom, nacinom pevanja, muzikom koja pokrece. I ni jedna nije prosla. A nije ni cudo, zbog muzicke scene na nasim prostorima.

irelandcalling

pre 6 godina

Sretno....poooooojma nemate koliko su pozitivne reakcije u Irskoj. Kazu, ponovo, konacno dobra stara Srbija. Drzim fige. Realno, Biber sa Svatovima i Saska su bili jeeeedina prava konkurencija i bilo koja od te tri pesme da je pobedila bilo bi OK. Drago mi je da se Beovizija, kakva takva, vratila. Drzim fige i glasacu iz Irske!!!