- Komentari -
 1. @Vlax Planina Olimp na Marsu je ugaseni vulkan. O kakvom to krateru pricas, Sidonija ima dva ogromna kratera, ali sigurno nisu najveci u Solarnom sistemu, niti su mogli da nastanu kao posledica udara toliko velikog asteroida.
  (T, 21. novembar 2017 17:39)

  # Link komentara

 2. Nadju potok na Marsu, a ne mogu naci argentinsku podmornicu ili onaj em ha avion sto je onomad nestao! Toliko o prioritetima
   (Oliver Nedeljkovic, 21. novembar 2017 13:24)

  # Link komentara

 3. Moram da odg. na prvi komentar: Naime 1993-ce godine naucnici su na Antarktiku nasli ostatke asteroida koji je pre nesto vise od 70m godina udario u Mars, koji je bio precnika skoro 102km, a udario je u predelu Sidonije napravivsi najveci krater u Solarnom sistemu ali i dizuci planinu Olimpus neverovatnih 27km u visinu. E ti ostaci su analizirani i doslo se do nalaska sitnih mikroba koji su se hranili gle cuda vodom koja se nalazila u kamenu tog ostatka asteroida. Ti mikrobi su odlicno zasticeni kamenom, i temperatura unutar tog kamena je iznusila neverovatnih -49 stepeni C. Sto znaci da mikrobi koji se hrane vodom ili vlagom i dalje prezivljavaju na Marsu.
  A atmosfera Marsa je iscurila u svemir upravo nakon udara roja asteroida. Procitaj vise o Hemisferskoj dihotomiji Marsa gde je povrsina te planete dosta manja, tj duboka oko ekvatora. Zna se i da je Mariner 9 napravio one neverovatne fotografije koje ukazuju na postojanje sneznih kapa na severnom polu Marsa i to je u naucnim krugovima prihvaceno. Jedino za sta ne postoji konsenzus naucnika jeste da li je Lice Marsa nastalo prirodnim fenomenima ili je to delo neke civilizacije. To cemo nadam se saznati u narednih nekoliko decenija.
  (Vlax, 21. novembar 2017 12:50)

  # Link komentara

 4. znaci,dzaba smo se pakovali,ne ide se,jer nije voda nego pokretni pesak,a ako vode i ima znali bi makar oni traktori sto smo ih poslali gore;)
  (ko se seca, 21. novembar 2017 11:51)

  # Link komentara

 5. Konacno mogu da napuste ideju da je Mars bio preplavljen vodom. Tecna voda na marsu danas nije moguca jer mars ima tanku atmosferu i voda bi isparila ili bi se zaledila.Ubedjivali su da je Mars, koji je pustinja, bio preplavljen vodom, a ubedjuju ljude da se na zemlji koja je preplavljena vodom nije nikad desio globalni potop opisan u Svetom Pismu. “Nego sto je ludo pred svetom, Bog izabra da posrami premudre i sto je slabo pred svetom to izabra Bog da posrami jako”
  (Shamgar, 21. novembar 2017 11:42)

  # Link komentara