- Komentari -
 1. Branioci svetog sletanja na Mesec samo da nam objasne kako se NASAi desilo da obrisu orginalne video trake i materijale svog prakticno jedinog uspeha, toliko, hvala?
  (Posi, 20. novembar 2017 16:09)

  # Link komentara

 2. Istina o sletanju na Mesec bi razotkrila mnogo veću laž, a to je da je ceo "hladni rat" lažiran. USA i SSSR, sada Rusija, odavno sve rade ako ne i potpuno zajedno, onda sinhronizovano. Rusi daju "svoj glas" i za izbor američkog predsednika, a naravno i obrnuto. Ne postoji "druga strana", nikada nije ni postojala. I kad lažu (a lažu uvek) lažu zajedno.
  Dokaz tipa "Rusi priznali" nije dokaz ni za šta, ni da je bilo sletanja, ni da nije. 99,99...% Rusa nema pojma kao ni toliko Amerikanaca. Onima malobrojnima sa obe strane, bitno je samo da im se veruje 100%.
  Uostalom, zbog toga Kinezima daju šta god ovi traže, Rusi rakete, a Amerikanci kompjutere. Da ćute i prave se blesavi, što Kinezima već tradicionalno leži.
  (Cune, 20. novembar 2017 14:41)

  # Link komentara

 3. NASA и званично образлаже, за „широке народне масе", своја актуелна настојања да кроз пројекат „Орион" испита могућности проласка кроз Ван Аленове појасе радијације. И (не крију баш!) нема идеју како да то уради!
  (Не boy ша Лик 'О Вњак, 19. novembar 2017 19:50)

  Sa sondom kroz V/A pojaseve prolaze ne samo ljudi nego i elektronska oprema, koja je danas veoma mocna u odnosu na onu iz 60-ih i veoma osetljivija na radijaciono ostecenje. Sada se ispituju mogucnosti da se nekako zaobidje proces izrade "radiation hardened" elektronike jer takvi proizvodi po svojim performansama znacajno zaostaju za svojim "obicnim" rodjacima. Pravac istrazivanja je taj da se osteceni deo u procesoru automatski zameni istim rezervnim (na mikro nivou), znaci BIOS mora biti takav da prepoznaje radijaciono ostecenje i automatski reaguje bez prekida u radu. Dalje, ne moraju svi delovi procesora da budu takvi, neki mogu da ostanu klasicno "radiation hardened" a neki sa unapredjenom kontrolom. Ispitivanja na ISSu se rade u tom pravcu - koje komponente mogu da ostanu po starom a koje je potrebno unaprediti.
  Nema na cemu, prijatno, zbogom.
   (BSN, 20. novembar 2017 14:12)

  # Link komentara

 4. Najpre kako proci orionov pojas radijacije
  (sima, 20. novembar 2017 13:14)

  # Link komentara

 5. Ne verujem u zavere, ali je zanimljivo da osim tada covek vise nikada nije isao na mesec?
  (C i n i k, 19. novembar 2017 22:54)

  Nema ni redovne avionske (ni železničke, ni autobuske) linije za centar Sahare, niti za Severni pol, iako je to tehnološki izvodljivo bar poslednjih 30 godina. Zašto?

  Da li zato što je Zemlja ravna ploča, pa Severni pol ni ne postoji, ili zato što bi to bilo strašno skupo, a nema nikakve ekonomske, naučne, turističke, ni bilo kakve druge koristi od toga?

  Potpuno isto stoji stvar i s putovanjima na Mesec. Jedina razlika je u tome što je otvaranje redovne kosmičke linije do Meseca (poželjno i nazad) još mnooooooooogo puta skuplje od izgradnje (i održavanja) aerodroma na Severnom polu ili usred Sahare.
  (Aldebaran, 20. novembar 2017 13:04)

  # Link komentara

 6. Jedan prost zakljucak,ako su tada mogli zasto sada posle toliko godina i razvijene tehnologije ne idu?.Zasto vise nikada nisu otisli?Sve je to propaganda cela Amerika je jedna velika laz i prevara.
  (Dejan, 19. novembar 2017 18:25)

  Ako su stari Egipcani mogli da sagrade piramide, zasto danas, posle toliko milenija i razvijene tehnologije, vise niko ne radi? Ah, da... to nisu bili Egipcani, nego vanzemaljci. Dobro, onda... ako su graditelji Lepenskog Vira mogli da povade one kamencine iz Dunava, poslazu ih onako pravilno i isklesu u lopte, zasto danas to vise niko ne radi? Ako je svaki prosecni vitez pre 500 godina bio u stanju da, na konju, posece neprijatelja u teskom oklopu, kako to da ti danas tako nesto ni slucajno ne bi mogao? Mah... ne vredi! Sve je jedna velika laz i prevara.
  (nisam ja, ja je, 20. novembar 2017 12:56)

  # Link komentara

 7. prevara
   (Mladen, 20. novembar 2017 12:32)

  # Link komentara

 8. Ne samo sto covek nikada nije bio na Mesecu, vec Mesec nije fizicko telo tipa Zemlje na koje se moze sleteti, koje se moze istrazivati i slicno.

  Mesec je, najverovatnije, svetlosni disk precnika oko 50 km koji kruzi ixnad ravne Zemlje na visini od oko 5 000 km.

  Ovaj snimak je jos jedan u nizu argumenata da je sve snimljeno u nekoj pustari na Zemlji.
  Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kontras, 20. novembar 2017 03:34)

  Druže, trebalo bi da znaš da bi se "nešto" prečnika 50 km na visini od 5.000 km na nebu videlo mnogo veće nego što što vidimo Mesec!
  (Accu, 20. novembar 2017 11:58)

  # Link komentara

 9. Americke firme za postavljanje satelita , koriste ruske motorr u raketama nosacima, iskljucivo zbog cene, a kosmonaute iz svih drzava pa i Rusije prevoze satlom, koji koristi americke motore.Sve to generalno nema veze, vazna je cena i napredak u istrazivanju.
  (matori, 20. novembar 2017 07:19)

  # Link komentara

 10. Sama cinjenica da do ''leta na Mesec'' nisu imali ni jedno uspesno lansiranje i da im je u probnom letu izginula kompletna posada astronauta dovoljno govori o tom letu. Ili podatak da je komisija iznela stav da se od toga odustane, da bi par dana posle toga nestala sva dokumenta,a predsednik komisije ubijen, takodje govore dosta. O ne logicnostima na navodnom letu da i ne govirim sada, ima ih previse...
  (Gru, 20. novembar 2017 07:18)

  # Link komentara

 11. Ne samo sto covek nikada nije bio na Mesecu, vec Mesec nije fizicko telo tipa Zemlje na koje se moze sleteti, koje se moze istrazivati i slicno.

  Mesec je, najverovatnije, svetlosni disk precnika oko 50 km koji kruzi ixnad ravne Zemlje na visini od oko 5 000 km.

  Ovaj snimak je jos jedan u nizu argumenata da je sve snimljeno u nekoj pustari na Zemlji.
   (Kontras, 20. novembar 2017 03:34)

  # Link komentara

 12. Ono kad Srbi komentarisu sletanje na Mesec... a nema krstene kanalizacije i puteva izvan ni jednog veceg grada ..hahaha... e moji vi ...u sve se razumete
   (Dorcolac, 20. novembar 2017 00:45)

  # Link komentara

 13. i da jesu i da nisu... isto mi je
   (milam, 19. novembar 2017 23:51)

  # Link komentara

 14. Verovanje...sve si rekao sa tim
   (RokiS85, 19. novembar 2017 23:51)

  # Link komentara

 15. Ja došao da čitam komentare srpskih stručnjaka za svemirska pitanja
  Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (....., 19. novembar 2017 17:21)
  Ostani još malo i pričekaj. Sigurno ćeš brzo ovde saznati da je Zemlja ravna ploča, pa zato nisu ni sleteli na Mesec.
  (Nebo, 19. novembar 2017 23:46)

  # Link komentara

 16. Bili su, navratili do mene da im potkujem konje.
  (mujo kuje konja po mjesecu, 19. novembar 2017 23:38)

  # Link komentara

 17. najveći dokaz da su ameri bili na mesecu je činjenica da srbi u to ne veruju.
  (buda, 19. novembar 2017 23:31)

  # Link komentara

 18. Uf... neko se baš trudi da dokaže da su Amerikanci "sleteli" na Mesec. Mene zanima čemu toliki trud? Kakva bi korist bila od toga ako bi se dokazalo da je to istina (mi inteligentniji znamo da je to nemoguće). Dovoljno je samo pročitati podatak da je ta "sofisticirana" oprema za "sletanje" na Mesec s kraja šezdesetih, po performansama bila daleko ispod mogućnosti današnjeg najlošijeg kompjutera. I s tim da lete u svemir... Neće da može. Veća je verovatnoća da Saudijska Arabija postane demokratska država, da Ameri prestanu sa vojnim intervencijama u svetu, ili da se opozicija u Srbiji ujedini... znači šanse su gotovo nikakve. Svi oni koji veruju u ovo bolje bi bilo da veruju u Božić Batu, bili bi manje smešni. Eto, kome smeta ovo malo istine, neka pati. Toliko od vaše Mice.
  (Mica neverica, 19. novembar 2017 23:29)

  # Link komentara

 19. @zz
  odgovorite na ova pitanja,a ne samo lupite minus i nista,inace cak i naucnici iz NASE priznaju da ALENOV POJAS postoji? i da je jako smrtonosan,i to extremno?

  A ti ako voziš auto kako uspevaš da stigneš tamo gde si naumio bez da se ne sudariš sa hiljadama drugih automobila koji zuje oko tebe?
  Glupo pitanje zar ne?
  Dakle lupio si za Van Alenov pojas bez da si se potrudio pa izguglao kako je moguće proći ga bez posledica (a moguće je).
  Neću čak ni link sa objašnjenjem da postavim, koga stvarno interesuje i hoće da uključi mozak, naći će ga (stotine, a ne jedan).
  (Bager, 19. novembar 2017 23:25)

  # Link komentara

 20. danasnja tehnologija teleskopa pa cak i za kucnu upotrebi je toliko jaka da iole i jedna ozbiljnija opseravtorija bi mogla da snimi shuttle vozila koja su ostala iza njih na mesecu.to su poprilicno velika i teska vozila a niko nikad nista nije snimio i objavio
  (Slobodan Milošević, 19. novembar 2017 16:38)

  Da li ti mislis da bi ikakav kucni ozbiljniji teleskop mogao snimi iz Beograda neki auto u Njujorku, naravno pod uslovom da je Zemlja ravna? Naravno da ne jer do tamo ima 8000 km. E pa do Meseca ima 380 000km. Sta vise da ti pisemo?
  (Hrabri krojac, 19. novembar 2017 23:22)

  # Link komentara

 21. danasnja tehnologija teleskopa pa cak i za kucnu upotrebi je toliko jaka da iole i jedna ozbiljnija opseravtorija bi mogla da snimi shuttle vozila koja su ostala iza njih na mesecu.to su poprilicno velika i teska vozila a niko nikad nista nije snimio i objavio
  (Slobodan Milošević, 19. novembar 2017 16:38)

  Da li ti mislis da bi ikakav kucni ozbiljniji teleskop mogao snimi iz Beograda neki auto u Njujorku, naravno pod uslovom da je Zemlja ravna? Naravno da ne jer do tamo ima 8000 km. E pa do Meseca ima 380 000km. Sta vise da ti pisemo?
  (Hrabri krojac, 19. novembar 2017 23:22)

  # Link komentara

 22. @ (kartmen, 19. novembar 2017 17:29)

  jel cistacica dodje petkom da ocisti staklo da moze da reflektuje odsjaj.

  argumenti ovih koji tvrde da su sleteli na mjesec su zaista smijesni da pocnes da sumnjas da su stvarno tamo bili.
  cuj ostavili ogledalo da se vidi odsjaj :)))))
   (sb, 19. novembar 2017 23:20)

  # Link komentara

 23. Ako su i bilu neka su. Ali zašto sad ne idu kada je tehnika mnooogooo uznapredovala?
  Henry Chinasky

  A zašto bi išli? Da potroše silne milijarde dolara da bi doneli 100kg kamenja i dokazali tebi da mogu?
  (Lik, 19. novembar 2017 23:12)

  # Link komentara

 24. Da nisu bili, Rusi bi o tome trubili na sva usta, pogotovo u vreme hladnog rata. Posto Rusi ćute o toj temi, sve je jasno.
  (Bogdan, 19. novembar 2017 23:01)

  # Link komentara

 25. Ne verujem u zavere, ali je zanimljivo da osim tada covek vise nikada nije isao na mesec?
   (C i n i k, 19. novembar 2017 22:54)

  # Link komentara

 26. cudi me da sa ovom novom tehnologijom koja je mnogo naprednija ne ponove tu misiju kazu skupa pa neka skresu vojni budzet za desetak posto i eto ti iza let za mesec i za americku sirotinju
   (banacanin, 19. novembar 2017 22:42)

  # Link komentara

 27. @Ako su i bilu neka su. Ali zašto sad ne idu kada je tehnika mnooogooo uznapredovala?
  (Henry Chinasky, 19. novembar 2017 20:48

  Nisu pronasli nista korisno a ocekivali su razne na zemlji skupocjene materijal.
  Kome treba obicno kamenje Koje ne vrijedi nista.
   (Ich, 19. novembar 2017 22:36)

  # Link komentara

 28. odgovorite na ova pitanja,a ne samo lupite minus i nista,inace cak i naucnici iz NASE priznaju da ALENOV POJAS postoji? i da je jako smrtonosan,i to extremno?
  (zz, 19. novembar 2017 19:57)
  VA pojas najvecim delom cine naelektrisane cestice,koje zaustavlja i obicni papir.Ostala prisutna zracenja bi bila opasna ako bi se u toj zoni provelo dovoljno vremena,sto nije bio slucaj.
  Sta vise,zracenje u VA pojasu nije svuda istog inteziteta,tako da je za prolazak biran deo tamo gde je najmanje.

  Porazavajuce je kad neko kao ti daje sebi za pravo da komentarise nesto za sta ne poseduje znanje.Sramota je veca zato sto ne uzmes knjigu u sake i ne pokusas nesto da naucis.

  1969 godine,lakse je bilo otici na Mesec,nego lazirati celu pricu.Nije postojao CGI,efekti nisu bili dovoljno dobri ,a price o Kjubriku,kao reziseru svega toga,bez sumnje su besmislica.

  Na Mesec se danas ne ide jer za tim nema svrhe.
  Takve misije su veoma skupe,vec je dokazano da moze,a naucni potencijal je upitan,zbog nemogucnosti duzeg boravka.Tek sa postavljanjem objekata ,dolazimo u situaciju da Mesec postaje ponovo zanimljiv.Takav poduhvat je previse slozem za bilo koju drzavu,te je moguc samo uz ucesce i doprinos svih velikih sila.
  Teorije zavere su zabava za dokone ,nepismene ljude,kao i za psihijatrijske slucajeve.
  Svi ostali veruju u dokaze ,a ne u "dokaze",koji nastaju tako sto ih neko izmisli ,ne bi li potvrdio svoje ludilo.
  (Mirko Pantic, 19. novembar 2017 22:28)

  # Link komentara

 29. @артиљерац, bitno je da smo se slozili oko osnovne teme clanka.

  Ovo drugo oko cega se "sporimo" je dosta obimno i slozeno gradivo i za iznosenje Vasih i mojih argumenata i kontraargumenata-jednostavno nema uslova u ovim okolnostima.

  U svakom slucaju hvala na komentaru!
  (Strato patak, 19. novembar 2017 22:25)

  # Link komentara

 30. Наравно да нису били на Месецу, можда ће једног дана!
   (Бојан, 19. novembar 2017 22:16)

  # Link komentara

 31. Refleksija na zaobljenom staklu menja stavaran odraz, to bi trebalo biti jasno i malam detetu!
   (novak, 19. novembar 2017 22:13)

  # Link komentara

 32. "....sve sto saljemo u nisku orbitu to je do 500 km od zemlje..sletanje na mesec je propaganda hoadnog rata i nista vise..cist hollywood;)"

  Slobodan Milošević, 19. novembar 2017 16:38)

  Pa dobro, bivši predsedniče, jesi li ikada gledao satelitski prenos neke utakmice NBA, olimpijskih igara i sl? E, ako jesi, samo da ti objasnim da se za te prenose koriste sateliti u geostacionarnoj orbiti, koja je sve samo ne niska. Potraži malo o tome gde se nalaze telekomunikacioni sateliti, šta je geostacionarna orbita i na kojoj se visini nalazi ako ne veruješ meni kad ti kažem da se nalazi na visini od oko 36.000 km od površine (da, tridesetšesthiljada kilometara, 10% putanje do meseca) odnosno oko 42.000km od centra planete Zemlje. I ostali argumenti i dokazi su ti pouzdani kao ovaj, ali mislim da je ovo dovoljno.
  (Mali Perica, 19. novembar 2017 22:10)

  # Link komentara

 33. da zanemarimo pisanje do sutra o kompljuterima velicine sobe koji imaju 5 megabajta koji prave animacije 69 i druge stvarima koje jednostavno ne idu u prilog tome da je fals sletanje. zar vi mislite da bi rusi precutali. il kinezi. a ameri su im i jednima i drugima dali kamenje na klraju krajeva
  (rex, 19. novembar 2017 22:10)

  # Link komentara

 34. Video sam mnogo dokaza da se sletanje nije odigralo. Svi se logicno mogu objasniti ali to ne objasnjava zasto nisu opet otisli tamo. Ne amerikanci vec rusi, kinezi itd. Opet ako ameri nisu otisli na mesec rusi bi to sigurno znali, i zasto bi cutali o tome? zar ih ne bi javno osramotili? inace imao sam priliku da vidim kompjuter koji je isti kao taj sto je koriscen prilikom apolo misija. i stvarno mi nije jasno kako su uspeli da sa tim slete na mesec. ne kazem da nisu, ali to je jedna stvar koja mi je bas pobudila sumnju.
   (Mnogo pitanja bez odg., 19. novembar 2017 21:59)

  # Link komentara

 35. vanzemljaci
   (cypress, 19. novembar 2017 21:46)

  # Link komentara

 36. Pa nije mesec preko sveta.Bila moja strina pre neki dan.Posvadjala se sa stricem,pa ode na dan dva.Kad je prodje, vrati se.
  (Sale Jagodina, 19. novembar 2017 21:44)

  # Link komentara

 37. (zz, 19. novembar 2017 19:57)

  Sad je prilika da se rastumaci sta je Van Alen napisao o radijacionoj opasnosti od pojaseva a sto teoreticari zavere istrzu iz konteksta i zloupotrebljavaju. Prvo mali uvod.
  Godine 1950. predlozemo je da polovina 1957. i cela 1958. budu proglasene za Medjunarodnu Geofizicku Godinu, vreme kad se ohrabruje zajednicki rad svih naucnika sveta na upoznavanju Zemlje, pre svega njenog kosmickog okruzenja. U tom periodu su lansirani prvi sateliti, koji su brzo od prostih bip-bip-bip predajnika postali male kosmicke senzorske stanice. Ti prvi sateliti su bili lansirani u dosta visoke orbite i tako su ubrzo otkriveni pojasevi radijacije. Stanice su nastavile svoje orbitiranje i posle 3 godine radile bez problema. Tada je Van Alen komentarisao (u casopisu Space World, decembar 1961):

  "The successful operation of the solar batteries and the transmitter of Vanguard I (Satellite 1958 Beta) for over two years (as of the present date of writing) and the successful operation of similar equipment in Sputnik III (Satellite 1958 Delta) over a similar period provide the most direct evidence for the survival of electronic equipment in space vehicles. The integrated radiation exposures in these two cases are still much below the level at which serious deterioration may be expected. But, though mechanical and electronic equipment can operate within the high radiation areas, a living organism cannot survive this level of radiation damage. Hence, all manned space flight attempts must steer clear of these two belts of radiation until adequate means of safeguarding the astronauts has been developed."

  Ili, u prevodu (velika slova moja): "Uspesan rad solarnih baterija i predajnika na Vangardu-1 tokom vise od dve godine (do vremena dok ovo pisem) i uspesan rad slicne opreme na Sputnjiku-3 tokom slicnog perioda daju najdirektniji dokaz o prezivljavanju elektronske opreme u svemirskim letelicama. Ukupna izlozenost zracenju u ova dva slucaja je jos uvek mnogo ispod nivoa na kome se moze ocekivati ozbiljno ostecenje. Ali, iako mehanicka i elektronska oprema mogu da rade u oblastima sa visokim zracenjem, jedan zivi organizam ne moze da prezivi OVAJ NIVO RADIJACIONOG OSTECENJA. Zato, svi svemirski letovi sa ljudskom posadom moraju izbeci ova dva radijaciona pojasa dok se ne pronadju odgovarajuci metodi zastite astronauta".

  Dakle, kad je govorio o smrtonosnoj dozi, Van Alen je mislio NA UKUPNU DOZU TOKOM TRI GODINE. Niko nije lud da tri godine boravi u Van Alenovim pojasevima...
   (BSN, 19. novembar 2017 21:41)

  # Link komentara

 38. 3. Teoretičari zavere da se dogovore oko jedne stvari: kako je moguće i da američka zastava pobodena na Mesecu “leluja na vetru” i da je sletanje snimano u studiju? Vuče promaja kroz studio?
  (Gaston, 19. novembar 2017 17:17)

  Tacno, studio ti to dozvoljava - da ubacis ventilatore
   (Milojko Pantic, 19. novembar 2017 21:39)

  # Link komentara

 39. Ako bolje pogledate,u pozadini čovek vozi Yugo 45.Baš se znak Y ocrtava lepo.Šalu na stranu i ja mislim da nas lažu decenijama.
  (Sale Jagodina, 19. novembar 2017 21:34)

  # Link komentara

 40. Moj mjeseče evo pada veče a gdje si ti ?
   (VUK, 19. novembar 2017 21:28)

  # Link komentara

 41. mbođ, 19. novembar 2017 17:29

  A nikada nisi pomislio da tadasnja USA i SSSR imaju istog gazdu ;)
  (Drama, 19. novembar 2017 21:21)

  # Link komentara

 42. Nema sumnje da su Amerikanci zaista bili na Mesecu,smesni su koji tvrde suprotno ali namece se pitanje sta su to otkrili i sa cime su se susreli tamo pa se vec pola veka od tada ne usudjuju na novu misiju.Siguran sam da je u pitanju neko otkrice koje je bolje vise nikada ne istrazivati,nesto sto mora ostati tajna za covecanstvo zbog samog njegovog opstanka.
   (Sundjer Bob, 19. novembar 2017 21:15)

  # Link komentara

 43. Najveci dokaz da je covek bio na mesecu je , pored svega sto su doneli ameri i snimaka i ostalog, to sto rusi nisu porekli nista. takodje, najveci dokaz da nisu bili na mesecu je to sto i dan danas ne idu, iako je njima najmanji problem novac, koga sami proizvode i kontrolisu. nadam se da cemo ubuduce saznati istinu, voleo bih u ovom veku da nas razuvere ameri i da stvarno odu. Medjutim ukoliko se to ne desi mislim da je stvar jasna.
  (mr, 19. novembar 2017 21:13)

  # Link komentara

 44. Jooooj B92 ko boga vas molim, nemojte vise clanke o sletanju na mesec. Citanje ovih komentara me ubija.
  (Lele, 19. novembar 2017 21:10)

  # Link komentara

 45. Mene samo zanima zašto se Rusi nikad nisu bunili da se sletanje nije ni desilo? Ako je zaista sve bila farsa, oni bi prvi morali da se pobune.
  (pitam, 19. novembar 2017 21:08)

  # Link komentara

 46. Rusi bez reci priznali sletanje na Mesec i ne dovode ga u pitanje tolike godine a neki ovde osporavaju taj dogadjaj pronalazeci razne razloge ... a koriste internet,racunar,mobilni telefon,struju i hiljade drugih pronalazaka koji su dosli iz USA.To im ne smeta i igraju se sa njima ko trogodisnjaci ... a da trogodisnjaci !
  (Dr.Nele, 19. novembar 2017 21:08)

  # Link komentara

 47. Strato patak, 19. novembar 2017 18:35)

  Ti divni Ameri,jel'da.
  (Cento, 19. novembar 2017 21:04)

  # Link komentara

 48. @Dott
  Znaci ako sam dobro shvatio, zadatak lazirane misije Apollo 17 je bio da snime Zemlju. I oni to nisu uradili, te je to dokaz da je misija lazirana.

  Znaci NASA je dala zadatak koji se ne moze obaviti i time sama sebi pucala u nogu. Briljantno!!!

  Uzgred, Habl nikako ne sme da se okrene u pravcu Zemlje jer bi elektronika za snimanje bila preopterecena svetlom i sprzena.

  Ovako izgleda kad Hubble snima Mesec. Treca slika je snimak ostavljenog rovera koji je napravio astronaut. I naravno nema zvezda, sto je dobro, da ih ima, bilo bi sumnjivo.

  [link]
  (Posmatrac, 19. novembar 2017 21:02)

  # Link komentara

 49. Meni je najveci dokaz slika na kojoj se jasmo vidi ispisan broj na steni na mesecu koja im je promakla.
  (Dr. za rock and roll, 19. novembar 2017 20:56)

  # Link komentara

 50. Ako su i bilu neka su. Ali zašto sad ne idu kada je tehnika mnooogooo uznapredovala?
   (Henry Chinasky, 19. novembar 2017 20:48)

  # Link komentara

 51. [link]
  (Tumačenje, 19. novembar 2017 20:40)

  # Link komentara

 52. danasnja tehnologija teleskopa pa cak i za kucnu upotrebi je toliko jaka da iole i jedna ozbiljnija opseravtorija bi mogla da snimi shuttle vozila koja su ostala iza njih na mesecu.to su poprilicno velika i teska vozila a niko nikad nista nije snimio i objavio..svi astronauti koji su navodno bili gore su poginili u sumnjivim helikptersko auto nesrecama a taj jedan koji je ziv nije smeo da se zakune na Bibliji da je bio gore!.polje radijcije koje se zove Van Alenov prsten je toliko jak da mi ama bas nista nemamo da zastitimo posadu od zracenja sad a kamoli pre 50 godina..sve sto saljemo u nisku orbitu to je do 500 km od zemlje..sletanje na mesec je propaganda hoadnog rata i nista vise..cist hollywood;)
  (Slobodan Milošević, 19. novembar 2017 16:38)

  Kolika je tacno radijacija u Van Alenovom prstenu ako znate? I gde ste culi taj podatak?
   (Auroraborealis, 19. novembar 2017 20:38)

  # Link komentara

 53. @На
  Један си од многих са којима бих покушао да дискутујем, али при само покушају да то започнем схватим да је то беспредметно - докле год си/сте/су под хипнозом „научних ауторитета" („...Pametniji (сте) od svih inžinjera NASE, pametniji od svih naučnih saradnika APOLO programa, oštrijeg vida od celokupne filmske industrije Holivuda koja je trapavo poput najcrnjeg amatera zaboravila na efekat ogledala..." ?!), који одмах свакога ко ПОСМАТРА (или опсервира, ако баш желите „научну" терминологију) и експериментима систематизује знања (што ваљда наука и - ради?) назива „затуцанима" и сличним погрдним називима унапред одређује немогућност комуникације. И шта је закључак? Најљући борци за ЊИХОВЕ (!) (тј. официјелне „научне") истине су генерације пионира (међу којима сам и сâм био!), али овај пут не Титових, већ пионира Новог светског поретка, оних који се беспоговорно клањају и слепо верују „ауторитетима", заправо врачевима и свештеницима Нових, „научних" религија, најпре хелиоцентризма и еволуције. А ми, који сами испитујемо свет око себе (јер, ако ми неко потура да је млеко зелено, а ја не видим тако, ваљда имам право да то, макар, истражим?!), ми смо дискредитовани једино епитетом - затуцаности (?)! Врло „научно". И дâ, надам се да вам се неће завртети док ротирате, за почетак само на вашој лопти, брзином од 1660 км на час. Опрезно, вртоглавица је... па питајте старог лисца Хичкока... чудо!
   (Не boy ша Лик 'О Вњак, 19. novembar 2017 20:16)

  # Link komentara

 54. "@(Strato patak, 19. novembar 2017 18:35)
  A ti stvarno verujes u bas sve sto si napisao ?"
  (Huso, 19. novembar 2017 19:20)

  Kada pisem nikada ne iznosim svoja verovanja i osecaje, vec samo cinjenice, jer "reci lete u vetar (da ne kazem na Mesec), a ostaje samo ono sto je zapisano". To je znate parafraza one narodne: "verba volant, skripta manent".

  Bio bih Vam zahvalniji da ste argumentovano opovrgli bar jedan moj navod, umesto ovog ofucanog i besmislenog skolastickog pitanja.
  (Strato patak, 19. novembar 2017 20:15)

  # Link komentara

 55. Pojedinci ne znaju ni sta je gravitacija, a usudjuju se da komentarisu.
   (Minja, 19. novembar 2017 20:06)

  # Link komentara

 56. @strato patak Znaci imaju tehnologiju ali im je skupo zamproizvodnju pa radje kupe od Rusa jeftinije. Vidis da bi ista napredovala treba sto vise da se proizvodi i istrazuje a oni to ne rade jer im nazovi skupo a 700 000 000 000 vojni budzet npr. Od kad im je umro Von Braun nisu krstenu raketu napravili. Sve su predali kompanijama koje jure samo profit. Istrazivanje koje nema smisla za njih ih ne zanima jer ne donosi profit. Oni se poslednjih 40 godina drze dobrog starog rata i to je to.
  (obucar, 19. novembar 2017 20:00)

  # Link komentara

 57. "VAN ALENOV POJAS"gde vlada extremni nivo radijacije je nemoguce preci,a misija Apolo je to uspela cak 2X tamo i nazad,posada prezivela?

  sletanje na mesec je uspelo iz PRVE!!! kompjuter iz tog vremena koji je izracunavao putanju je bio slabiji od danasnjeg smartfona vise 1000X???

  rusi i kinezi rade na tehnologiji zastite od "ALENOVOG POJASA" za svoje misije koje planiraju oko 2035g i u velikom su problemu kako to da rese???

  medjunarodne svemirske stanice ne smeju na visinu vecu od 500km iz bezbednosnih razloga???

  i na kraju hoce neko da kaze da su pre pola veka ameri resili sve te probleme i iz prve hopa cupa na mesec,a danas kupuju ruske rakete za svoje misije???

  odgovorite na ova pitanja,a ne samo lupite minus i nista,inace cak i naucnici iz NASE priznaju da ALENOV POJAS postoji? i da je jako smrtonosan,i to extremno?
  (zz, 19. novembar 2017 19:57)

  # Link komentara

 58. Ja znam gde su bili ali neću da vam kažem !!!
   (BG, 19. novembar 2017 19:56)

  # Link komentara

 59. NASA и званично образлаже, за „широке народне масе", своја актуелна настојања да кроз пројекат „Орион" испита могућности проласка кроз Ван Аленове појасе радијације. И (не крију баш!) нема идеју како да то уради! Срећна околност по NASA-у је што пре 40 и кусур година нису били оптерећени тим појасевима, па, пошто „нису знали за исте", само су их прошли (то је дословно један од астронаута и одвал... пардон - изјавио, под старе дане, могу пронаћи па ставити линк!) и тако стигоше на Месец, и то не једанпут већ (јел беше -) седам пута! О фаталним недоследностима и очигледним фалсификатима са фотографија и на филмским записима непотребно је губити време - кога занима, правац јутјуб. И дâ, овај „теоретичар завере" (а то смо сви ми који у лаж не верујемо!), који се не врти на сфери брзином 1660 км на сат (!) већ мирно стоји на равној земљи моли и преклиње - окрените сочива телескопа „Хабл" ка Земљи (ех, када би исти и постојао, а не да пројектом SOFIA надомешћују измишљени телескоп што, попут МСС „левитира" у термосфери на неких 2000°С!), ућуткајте нас „заверенике" и коначно - само усликајте више ту сферу! Снимајте са МСС сферичну Земљу, али - у живом преносу, 24 часа на дан, седам дана у недељи, снимајте и звезде (што, заправо - КАКО НИКАДА нисте?!) из „Међународне свемирске станице", помозите нам да одбацимо заблуде, али немојте да нам то чините холивудом (као до сада!), не вређајте нас са компјутерски генерисаним сликама, дајте нам једну, САМО ЈЕДНУ слику Земље из - свемира! И не, не показујте нам „Плави кликер" из '72-ге, већ - стварну фотографију! Дотле...
   (Не boy ша Лик 'О Вњак, 19. novembar 2017 19:50)

  # Link komentara

 60. Ne znam kako je na mesecu al u studiju ne verujem da duva vetar. Baza cete naci na fejsu. Interesantan lik. Jedino sto je sakupio puno prijatelja pa ga se moze samo pratiti. Ah da, ima i cuveni video kada je zveknuo jednog skeptika.
  (Nervirach, 19. novembar 2017 19:48)

  # Link komentara

 61. Naravno da su bili, a sama NASA plasira lazne informacije i dovodi u istinitost ceo projekat Apolo, jer je sam program bio pod "nadzorom" i to ne od strane Sovjeta,CIAe...A ne mogu doveka sakrivati istinu i ucutkivati astronaute..
   (Boki, 19. novembar 2017 19:43)

  # Link komentara

 62. @ Strato patak Руси су одавно рекли да су САД биле на Месецу.Рекао
  је,у једном интервјуу за NBC,Герман Титов,други руски космонаут и
  директор руског свемирског програма.То није спорно.Око руских мотора
  RD 180,не купују њих САД зато што су ЈЕФТИНИ него што НЕ УМЕЈУ да их
  направе.Русија је њима продала лиценцу,али им се друга комора(то су
  двокоморни мотори)за додатно сагоревае топила.Нису имали технологију
  метала.Свемирска станица је технолошки напреднија справа од ровера који иду по Марсу,и то охо напреднија.Машина је машина,а овде живе
  и раде људи.И то треба направити.И СССР је имао ровере и на Месецу,
  што и није био проблем,и на Венери,што јесте био проблем због високе
  температуре и притиска.
  (артиљерац, 19. novembar 2017 19:39)

  # Link komentara

 63. Što se tiče vijorenja na Mesecu - tamo nema atmosfere, tako da nema prigušenja usled otpora vazduha, i klate se mnogo duže nego što očekujemo, kao klatno ili ljuljaška kod nas, pa i duže. Drugo, na pitanje - zašto nisu otišli ponovo? Odgovor je - jer je skupo! I to jako jako jako skupo. 60-tih i 70-tih je bila trka u naoružavanju i takmičenje između blokova, gde je ceo svet fanatično navijao za svoje. Tada nisu toliko gledali na ekonomsku isplativost kao sada - zašto bi išli tamo kada nemaju potrebe... Kao da vas neko pita - da li bi otišli do Amerike na 5 min da ručate u Mc Donaldsu i odmah se vratite nazad...
  (samo da kazem..., 19. novembar 2017 19:37)

  # Link komentara

 64. nikad ni bili nisu niti ce!
   (pazar novi, 19. novembar 2017 19:32)

  # Link komentara

 65. mnogo bi toga mnogi dali da se nekako docepaju drzava gde se predsednici zaklinju nad biblijom,ili jos bolje,gde ustav drzave pocinje recima,u ime boga svemoguceg stvoritelja?
  (ko laze, 19. novembar 2017 19:29)

  # Link komentara

 66. @gaston
  jedini astronaut koji je umro pod sumnjivim okolnostima je gagarin
  (nema deda mraza, 19. novembar 2017 19:26)

  # Link komentara

 67. (Gaston)

  ...vidljivi na na "Google mapama Meseca"
  hahahahaha
   (balkanTORO, 19. novembar 2017 19:22)

  # Link komentara

 68. @(Strato patak, 19. novembar 2017 18:35)
  A ti stvarno verujes u bas sve sto si napisao ?
  (Huso, 19. novembar 2017 19:20)

  # Link komentara

 69. Konobaru, donesi vrata da izadjem.
  (Mamer N'goj, 19. novembar 2017 19:19)

  # Link komentara

 70. Ovakvih sitnih dokazada ima na stotine. nisuni bili ni blizu meseca .Tako da onima koji nećeda čuju ni topovska buka nije dovoljna da čuju.A na mesec nisu bili jer je on hologram i providan.A inače ljudi nemogu da napuste zemlju jer nemogu ovim motorčićima koje imaju da prodju kroz zemljin svod.
  (miki, 19. novembar 2017 19:18)

  # Link komentara

 71. ...pa zasto Rusi ne objave i rese dilemu ?
  (cotke, 19. novembar 2017 18:27)

  Ja sam slao link nekoliko puta za clanak na ruskom o sletanju Apolo na Mesec, ali komentar sa linkom nikako da prodje. Izgleda da server u B92 odbacuje linkove?
  Pa da objasnim pesacki:
  1) odete na sajt casopisa "Novosti kosmonavtiki", novosti-kosmonavtiki.ru
  2) tamo kliknete na polje "Zurnal"
  3) kliknete na polje "Arhiv nomerov"
  4) tamo odaberete godinu 2005. i u njoj br. 8
  5) od tri ponudjena arhivirana clanka odaberete "Mi vidjeli, kak Amerikanci sadilisja na Lunu" (pardon my Russian) ili "Videli smo kako su se Amerikanci spustili na Mesec".
  Ako vas mrzi da citate, ili ne znate ruski, radi se o tome kako su Sovjeti koristili veliku parabolicnu antenu u Simferopolju, na Krimu, da bi prisluskivali Apolo signale sa Meseca na opsegu 2 GHz. To je bio zahtevan poduhvat jer iako komunikacije nisu bile sifrovane, format signala nije bio lako citljiv. No uspeli su i posle Apolo 12 misije doslo je do zaustavljanja a zatim i odbacivanja sovjetskog Mesecevog programa. To je priznanje i objava.
   (BSN, 19. novembar 2017 19:18)

  # Link komentara

 72. @cotke
  Realno,sto bi se Rusi petljali oko dokazivanja jos necega.Ovima je stalo da se dokazu na sve strane.Dok Amerikanci sve rade da pokazu da su najbolji u svemu,Ruse bas briga,pogotovo oko ovoga.Treba jos oko toga da se “glodju” i prepiru,odmah bi izbio nuklearni rat.
  “Hjustone imamo problem”,treba odgledati i sam doneti zakljucke koliko je kome sta stalo.
  Mene bas briga ko je gde leteo i koliko.Ako su bili,ma neka ih.Ako nisu,opet mi je svejedno.
  Kada ce opet i ko ce leteti,bas me briga.
  Neka nadju lek za rak,to je po meni veci problem od letenja!
  (mina, 19. novembar 2017 19:18)

  # Link komentara

 73. I opet samo ekstremni komentari - ili je Amerika svemocna i sve je istina, ili ne mogu ni pracku da naprave, kamoli svemirsku misiju.

  A sta ako je Apolo misija stvarna, i odnela je ogledalo i zastavu na mesec, ali to nisu uradili ljudi vec masine/jednostavni robot, a ljudi koji su eventualno bili u raketi, "iskocili" zajedno sa prvim stepenom rakete koji se otkacio, otisli u studio i snimili da rade ono sto je masina na mesecu uradila?

  Kako bi Rusi to provalili?
  (Nindza, 19. novembar 2017 19:18)

  # Link komentara

 74. zanimljivo je da se vise veruje polupismenim ljudima na youtoube nego ljudima koji ceo zivot uce kao sto su naucnici,ista stvar je i sa ovima koji veruju u ravnu plocu,oni vise veruju nekom liku koj se zove dejv koji prosipa neke decije price nego ljudima koji su ceo zivot posvetili nauci
  (bob, 19. novembar 2017 19:16)

  # Link komentara

 75. @Strato patak
  Nasa je kupovala ruske motore ne zato sto su jeftiniji nego zato sto nisu uspeli da razviju takvu efikasnost odnosno sistem rada motora a sto je rusima poslo za rukom 30 godina ranije. Cak i ni rusi nisu vise pravili, davali su ih nasi u sklopu zajednicke saradnje a oni su ih drzali u magacinu skladistene kao neuoptrebljive jer je tako odlucio neki komesar. Naucnicima bilo zao jer su bili svesni sta su postigli sacuvali ih u tom magacinu... nakon raspada sssra odlaze u nasu u sklopu zajednicke saradnje i amerivji naucnici otkrivaju da vec dugo vremena pokusavaju da naprave motor sa takvim nacinom rada na sta jedan od posetilaca iz rusije otkriva da oni imaju takav napravljen. Ameri nisu verovali, dobili su jedan motor na ispitivanje e tu im je otpala vilica jer su shvatili da su rusi usvojili sistem kakav oni nisu uspeli da ustanove u labaratoriji 30g kasnije!
  Usotalom imas dokumentarac Discavery pa se malo edukuj... znam boli zamisli pijani rusi napravili nesto sto lideri demokratije i slobodarstva ni danas ne mogu :) e jbg... zamilis to je samo jedna u nizu dostignuca ruskih naucnika :)
  (Alcale, 19. novembar 2017 19:13)

  # Link komentara

 76. Za sve koji se pitaju zasto vise ne ide niko na mesec, a zasto bi iko isao kad nema nicega a uvek je rizik da posada nece preziveti? Zato se odavno salju sonde a ljudska posada ce ici tek kad te sonde otkriju nesto vredno covekovog zivota. Sondama nije potreban kiseonik i hrana za nekoliko meseci, koliko je potrebno da se ode do recimo Marsa, sonde putuju godinama bez prestanka. Odavno je jasno da u suncevom sistemu nema planete pogodne za zivot pa nema smisla da se salje ljudska posada. Kad se pronadje potencijalna planeta i kad vreme putovanja bude daleko brze, ici ce i ljudi u svemir, do tad, nema smisla ici.
   (Gargamel, 19. novembar 2017 19:08)

  # Link komentara

 77. Opasan softver.
   (RistaAlfista, 19. novembar 2017 19:03)

  # Link komentara

 78. Hodali po mesecu ko dinosaurusi po zemlji :)
  (pregledač, 19. novembar 2017 19:00)

  # Link komentara

 79. (Slobodan Milošević, 19. novembar 2017 16:38)

  promeni nickname pa cemo da razgovaramo na temu neverovatnog koncentrata lazi i neznanja sadrzanog u tvom kopromentaru.
   (BSN, 19. novembar 2017 18:54)

  # Link komentara

 80. Kao sto vec neko napisa ovde, ako su vec bili pre vise decenija, zasto sada nema misija na Mesecu? Zavere i te kako postoje i mnogo sta se cenzurise i prikriva. Programirani smo da slepo verujemo laznim autoritetima, crkvi, drzavi, institucijama... Dosta vise.
   (Troki, 19. novembar 2017 18:53)

  # Link komentara

 81. Danas i mala deca znaju da NASA nije poslala nikakvu letelicu na Mesec vec na Veneru.
  (Mile Dodik, 19. novembar 2017 18:42)

  # Link komentara

 82. Vidimo da astronaut oko vrata ima kameru, sta imaju reci na to da do danas nemamo snimak planet zemlje iz kosmosa. Zaso nisu snimili zemlju sa meseca, da vidimo taj velicanstveni prizor. Ko ne zna, svi video zapisi i fotografije cele planete zemlje su kompjuterske animacije. Delove planete zemlje imamo snimljene, ali ne i celu koronu.
  Zasto? Misterija koju izgleda veoma cuvaju od svetske javnosti.
  (Dott, 19. novembar 2017 18:40)

  # Link komentara

 83. ja imam dokaz da nisu bili i prodaću ga za pare
   (Đavo, 19. novembar 2017 18:38)

  # Link komentara

 84. Sto veca laz lakse prolazi, rekose davno. Da su bili na Mesecu vec bi se razmisljalo o njemu kao isturenoj bazi za dalje istrazivanje svemira. Obzirom da nemaju tehnoloske mogucnosti za razvoj raketnih motora, vec ih kupuju od Rusa, prica o sletanju na Mesec je plitka. Da danas, ni Rusi, ni Kinezi, to nisu ponovili. Samo Rusi imaju svemirsku orbitalnu stanicu. Zakljucak sami izvucite.
  (mornarpopaj1966)

  Sto veca laz lakse prolazi, rekose davno. Posto su bili 6 puta na Mesecu odavno su prestali da razmisljaju o njemu kao isturenoj bazi za dalje istrazivanje svemira jer je apsolutno neprikladno za tu namenu. Obzirom da imaju tehnoloske mogucnosti za razvoj raketnih motora ne prave ih jer su im preskupi, pa ih kupuju od Rusa za sitne pare, jer je njihov opsti standard puno nizi-samim tim i jeftinija im je proizvodnja, prica o sletanju na Mesec je itekako "duboka" je da je plitka, kako kazes, SSSR bi jos onomad u jeku hladnog rata svaku sitnicu iskoristio za kompromitaciju Apolo programa, a i sada o tome cute. Do danas, ni Rusi, ni Kinezi, to nisu ponovili i ne pada im na pamet da trose milijarde da bi skakutali po toj nebeskoj pustahiji. Samo Rusi imaju svemirsku orbitalnu stanicu, sto je "luk i voda" u odnosu na americke rovere koji vec godinama krstare po povrsini Marsa . Zakljucak sami izvucite.
  (Strato patak, 19. novembar 2017 18:35)

  # Link komentara

 85. Nisam ni na onoj ni na ovoj strini samo me interesuje ... navodno jedan od glavnih aduta pobornika da nije , je to da Rusi samo imaju motore , samim tim i dokaze , a cinjenica je da su neprijateljske zemlje ...pa zasto Rusi ne objave i rese dilemu ?
   (cotke, 19. novembar 2017 18:27)

  # Link komentara

 86. Vanzemaljac.
  (IT, 19. novembar 2017 18:27)

  # Link komentara

 87. Jedan prost zakljucak,ako su tada mogli zasto sada posle toliko godina i razvijene tehnologije ne idu?.Zasto vise nikada nisu otisli?Sve je to propaganda cela Amerika je jedna velika laz i prevara.
   (Dejan, 19. novembar 2017 18:25)

  # Link komentara

 88. Ma to su vanzemaljci.
  (Ko bi rek'o čuda da se dese, 19. novembar 2017 18:25)

  # Link komentara

 89. @slobodan milosevic

  a to je zato jer kad se zakunes sa rukom na bibliji i slazes, otpadnu ti usi posto je to sveta knjiga i najveci dokaz postojanja bozanstva, a to sto vidimo na nebu nije mesec i nebo nego poster.
   (nik, 19. novembar 2017 18:16)

  # Link komentara

 90. Teško je poverovati da neko ko je sedeo u školi makar kao klada, makar kao pripadnik danas sve veće populacije "učeničkog turizma", može i posle svih tih godina blejanja izneti baš toliko praznu, rekli bi očuvanu (ko nova) glavu iz školskog sistema. Eto, posle 45 godina ovaj genije suzdržanog glasa, otkrio svetu istinu. Pametniji od svih inžinjera NASE, pametniji od svih naučnih saradnika APOLO programa, oštrijeg vida od celokupne filmske industrije Holivuda koja je trapavo poput najcrnjeg amatera zaboravila na efekat ogledala...te, eto, taj mesija otkrovenja laži i prevara, taj grobar Apolo iluzija - nama seljanima prezentira epohalnu refleksiju sa vizira astronauta. Šta reći, a ne zaplakati? Do koje mere čovek može ostati zatucan? Ali, da i od najgoreg ima gore, dokazuju komentari na nekom malom sajtu, jedne male zemlje...negde daleko, daleko, na rubu Galaksije....
  (Ha, 19. novembar 2017 18:11)

  # Link komentara

 91. Oni su definitivno bili na mesecu,
  a možda su snimali rekonstrukciju na zemlju u propagandne svrhe.
  (Milan, 19. novembar 2017 18:05)

  # Link komentara

 92. Како године пролазе, сваким даном је све више доказа да је Аполо мисија фарса и да се тзв лет на Мјесец никада није десио. У последње вријеме имамо гомилу видеа који показују лелујање и вијорење објеката на ЛЕМ-у или око њега.То су разне торбице за сакупљање узорака са површине Мјесеца окачене са стране. Нико их не додирује, нити гура, а оне лелулају у средини без атмосфере и вјетра.Значи, почело је са оном заставом што вијори, али изгледа да не вијори само она...
  (Владо Бања Лука, 19. novembar 2017 17:59)

  # Link komentara

 93. kao prvo.... ne postoji ni jedan fizicki dokaz da je covek bio na mesecu,tamo gore nema nista napravljeno ljudskom rukom a proslo pola veka???

  kao drugo... pun vam je TY-e ociglednih filmskih gresaka i to dokazanih za koje NASA nema objasnjenja cak i u dokumentarcu"LAZIRANO SLETANJE NA MESEC" covek iz NASE samo ponavlja ko papagaj pogubio se totalno,sve crno na belo.

  kao trece...NASA je unistila gomilu originalnih snimaka sa velikim greskama,a morala je da pokaze svetu one za koje je mislila da se nikada nece provaliti,ali tehnologija napreduje...cak i amateri otkrivaju greske.

  imate situaciju sa originalnog snimka prvog sletanja gde svetlost udara u vizir astronauta,a istovremeno senka od modula ide na sasvim drugu stranu,a kamenja na trecu...to je po svim pravilima fizike nemoguce,to se moze desiti samo od reflektora u studiju.

  postalo je zabrinjavajuce koliko gresaka ima,ja kada sam gledao nisam mogao da verujem!
  (gg, 19. novembar 2017 17:58)

  # Link komentara

 94. Ma i Zemlja je ravna, realno je u pravu Flat Earth Society!
  (dev, 19. novembar 2017 17:54)

  # Link komentara

 95. Ovakvih sarlatana, kao ovi sto sumnjaju u misije Apolo, ima svugde po Americi, ali ih niko ne uzima za ozbiljno. God Bless America i slava svim Apolo astronautima. A teoreticara zavere ce uvek biti. Kao za Elvis Prislija, Hitlera, Darvinove teorije.....
  (M. Radosavljevic, 19. novembar 2017 17:49)

  # Link komentara

 96. drajva se svemirom vec od davnina sve u sesnajst,a mesec ovo,mesec ono,to je samo sitnu raju;)
  (u zdrav mozak, 19. novembar 2017 17:45)

  # Link komentara

 97. @mornarpopaj1966
  Ne znam sto tebi nalupase minuse :).
  Tacno je da je nasa koristila do nedavno ruske motore koje su ovi odbacili kao neupotrebljive 1967 (mozda sam pogresio tacnu godinu ali ne mnogo)... naucnici nase su se upiskili kada su videli koliko efikasni ti motori jer oni to nisu uspeli da dostignu do skoro!

  Nisi cak ni rekao da nisu sleteli samo si izneo cinjenice :)
  Mozda ljudi ne vole kada im neko kaze da su rusi tehnoloski napredniji od usa....
  (Alcale, 19. novembar 2017 17:38)

  # Link komentara

 98. Ahahahahahahahahah, pa gde ce vam dusa. Ovo se u Srbiji prima ko kupina na stajsko djubre. Ahahahahahahahahah. Evo vam dokaz. Da su bili na Mesecu dokazali bi da je zemlja okrugla a ne ravna ploca. Da je okrugla kako bi stajali uspravno na njenoj donjoj strani?
  (ljAXE, 19. novembar 2017 17:38)

  # Link komentara

 99. Saće Srbende da to objasne, da pokažu svu svoju pamet i znanje... Naravno ! Pošto smo stariji od samog Univerzima, sve je to normalno.
  (JPR24, 19. novembar 2017 17:37)

  # Link komentara

 100. Da li je moguce da toliko ljudi veruje u ovo ili o cemu se radi... Uvek na slicnim vestima udjem u komentare i kada neko napiae da je sve laz, uvek je vise - nego +.... Ko normalan veruje u ovaj film?
   (Mare, 19. novembar 2017 17:37)

  # Link komentara

 101. @slobodan milosevic..jako krasno od tebe da si skupio tudje komentare u svoj..ja licno pronalazim od slova do slova 2 moja stara komentara u tvom! slava ti do meseca i nazad:)
   (djidji govedina, 19. novembar 2017 17:36)

  # Link komentara

 102. pa da, i zemlja je ravna ploca :D
  (lmao, 19. novembar 2017 17:29)

  # Link komentara

 103. Sovjeti nikad, ali nikad, nisu dovodili u pitanje sletanje na mesec. Oni bi prvi okarakterisali sletanje kao "propagandu".
  (mbođ, 19. novembar 2017 17:29)

  # Link komentara

 104. Smesno je traziti neke sitne dokaze, pored cinjenice da za 22 sata boravka na mesecu nije im palo na pamet da snime planetu zemlju, na kraju to bi im bio i jedan od zadataka.
  Medjutim kako do dan danas mi nemamo snimak cele korone planete zemlje, kako ne sumnjati?
  Postoje snimci samo delova korone i to sa satelita i Hableovog teleskopa, koje mozete gledati live 24/7 na yotube.
  Sve fotografije i snimci planete zemlje koje smo videli do danas, samo su kompjuterska animacija.
  Bice da se nesto veoma veliko krije od svetske javnosti, sta je to?
  (Dott, 19. novembar 2017 17:29)

  # Link komentara

 105. Pa sad, ako je "Jutjub korisnik Streetcap1" tako rekao, onda hajde da mu poverujemo.

  A za one koji bi da nešto vide, ima i to. Na mestu sletanja ostavljeno je ogledalo koje reflektuje svetlost prema Zemlji. Uzmite laser, okrenite ka mestu koje je naznačeno i izmerite odsjaj. Molim lepo, nije toliko skupo da se istraži ako neko želi. Problem sa teoretičarima zavere je u tome što oni ne žele da istraže ono o čemu govore.
  (kartmen, 19. novembar 2017 17:29)

  # Link komentara

 106. Slobodane Milosevicu, nijedan teleskop koji su ljudi napravili nije dovoljno mocan da prikaze nesto toliko sitno a toliko udaljeno, cak ni cuveni Hubble ne moze da prismrdi potrebnoj rezoluciji. Ali ni da prismrdi, tipa morao bi biti desetak puta veci da bi se recimo rover video kao jedan piksel, sto i dalje nije dovoljno da ubedi ikoga u bilo sta. Uostalom, da je to moguce odavno bi teoreticari zavere ufotkali kako na Mesecu nema nicega. Tako da posto ne razumes kako obican teleskop funkcionise, ne bih se uopste upustao u to koliko si dezinformisan o Van Alenovom pojasu.
   (F T, 19. novembar 2017 17:29)

  # Link komentara

 107. Ne razumem zasto se naklapanja nekog tipa zeljnog publiciteta uzimaju kao ozbiljne vesti i dalje se sludjuje i ovako vec sludjeni narod u Srbiji. Zapamtite ljudi, bili si na Mesecu, ne jednom nego 6x,zapamtite i to da su Rusi slali svoja vozila na Mesec pre Amerikanaca, a zapamtite i to da im sletanje na Mesec nikada nisu osporili ni Rusi ni Kinezi i ako imaju tehnologijucda to urade. Tacka!
  (batistuta, 19. novembar 2017 17:26)

  # Link komentara

 108. Kako nisu bili na Mesecu? Pa i Volas i Gromit su otišli, nije to teško.
  (cheeeese, 19. novembar 2017 17:23)

  # Link komentara

 109. Ja došao da čitam komentare srpskih stručnjaka za svemirska pitanja
   (....., 19. novembar 2017 17:21)

  # Link komentara

 110. Bili su, postoje mnogi dokazi (nažalost preteški za shvatiti za prosječnog Srbina koji je jedva srednju školu završio), raspitajte se bolje.
   (cccc, 19. novembar 2017 17:21)

  # Link komentara

 111. Dokle vise!? Koliko neobrazovanosti i zatucanosti!
   (Vlada2341, 19. novembar 2017 17:19)

  # Link komentara

 112. (Slobodan Milošević, 19. novembar 2017 16:38)

  1. Naravno da su vozila i oprema koji su ostali gore vidljivi i dalje. Čak je i na Gugl mapama Meseca vidljivo gde je šta, da ne govorimo o drugim izvorima. Lasersko ogledalo koje je jedna od misija Apola ostavila tamo se dugo koristilo za tačno odredjivanje rastojanja izmedju Zemlje i Meseca.
  2. Nijedan astronaut koji je bio na Mesecu nije poginuo pod sumnjivim okolnostima. Neki su umrli od starosti a mnogi su i dalje u životu. Npr. Baz Oldrin se ne skida sa TV, čak je i glumio u poslednjem nastavku Transformersa.
  3. Teoretičari zavere da se dogovore oko jedne stvari: kako je moguće i da američka zastava pobodena na Mesecu “leluja na vetru” i da je sletanje snimano u studiju? Vuče promaja kroz studio?
  (Gaston, 19. novembar 2017 17:17)

  # Link komentara

 113. Figura izgleda kako i treba da izgleda astronaut u odrazu sa iskrivljene povrsine u niskoj rezoluciji. Ovo je kao "lice sa marsa", ljudi vide sta zele da vide.
  (Goran, 19. novembar 2017 17:13)

  # Link komentara

 114. Dokon pop i jarice krstava. A ovaj Internet je dusu dao za dokone teoreticare zavera, koji ce vas ubediti kako nista sto ste ucili u zivotu nije istina, kako ste citali pogresne knjige (ili niste citali uospte), kako su samo oni citali one prave, kako oni vide ono sto vi ne vidite ... Polemike sa tim ljudima su besmislene, bas kao i diskusije sa kreacionistima.
  (gluposti, 19. novembar 2017 17:02)

  # Link komentara

 115. @sloba
  Znaci ti si poverovao tom Van Alenu da postoje radiacioni pojasevi oko Zemlje, ali posle nisi poverovao tom istom Van Alenu da ljudi mogu da prodju kroz njih i ostanu zivi i (relativno) zdravi?
  (posteni Sima, 19. novembar 2017 16:58)

  # Link komentara

 116. Zoom, enhance, now enhence more.
  (bacis kosku i trolujes priglupe, 19. novembar 2017 16:55)

  # Link komentara

 117. @(Slobodan Milošević, 19. novembar 2017 16:38)

  Proveri na internetu koliki objekat na Mesecu odgovara jednom pikselu kamere na Hubble teleskopu - ako te i to mrzi, evo linka: [link]

  Da bi se, recimo, videla zastava na Mesecu, bio bi potreban optički teleskop prečnika 200 metara.

  Ne želim da ulazim u rasprave da li su ameri bili na Mesecu ili nisu, jednog dana će se sa sigurnošću znati.

  Ali, ono što mnogima nije jasno je to kako je tehnologija ostala maltene ista. Napreduje elektronika i sve što donosi novac (računari, telefoni, multimedija...), kao i naoružanje, ali transport se ne menja praktično 100 godina i sve se bazira na istom principu. Zašto i kako?

  Ili ni do ovih postojećih tehnologija nismo došli baš potpuno sami ili smo u mogućnosti da razvijemo neke naprednije tehnologije za transport, ali nam nije dozvoljeno, jer bi sve to brzo bilo zloupotrebljeno u vojne svrhe.

  Ko nam to zabranjuje i da li je stvarno tako nešto, ne znam, ali je čudno da danas nemamo mašine da isklešemo obelisk koji je neko klesao navodno ručno pre više hiljada godina, a za poslednjih 100 godina tavorimo u mestu kad je u pitanju transport, samo usavršavamo ono što je još Džems Vat pronašao pre više od 2 veka.
  (Veliki brat, 19. novembar 2017 16:53)

  # Link komentara

 118. Pa imaju i druge drzave osim SAD dovoljno jaku optiku da usmere ka mesecu i potraze dokaze, ali to ne rade. Zasto? Neka mi odgovore voljeni teoreticari zavere. Ako nema tragova, zar ne bi do sada izasli u javnost da diskredituju NASA-u? Ako ima, zasto bi i potvrdili? Mudrujte mudrujte, ali mi odgovorite, silno me interesuju odgovori na ovo.
  (ajme, 19. novembar 2017 16:51)

  # Link komentara

 119. Ubeđen sam da su snimci iscenirani, izrežirani i odrađeni u studijima (naročito prvo sletanje). Ali to ne mora da znači da nisu uopšte sleteli na Mesec. U to sumnjam ali ne mogu ništa da tvrdim.
  (koma, 19. novembar 2017 16:49)

  # Link komentara

 120. Sto veca laz lakse prolazi, rekose davno. Da su bili na Mesecu vec bi se razmisljalo o njemu kao isturenoj bazi za dalje istrazivanje svemira. Obzirom da nemaju tehnoloske mogucnosti za razvoj raketnih motora, vec ih kupuju od Rusa, prica o sletanju na Mesec je plitka. Da danas, ni Rusi, ni Kinezi, to nisu ponovili. Samo Rusi imaju svemirsku orbitalnu stanicu. Zakljucak sami izvucite.
  (mornarpopaj1966, 19. novembar 2017 16:44)

  # Link komentara

 121. danasnja tehnologija teleskopa pa cak i za kucnu upotrebi je toliko jaka da iole i jedna ozbiljnija opseravtorija bi mogla da snimi shuttle vozila koja su ostala iza njih na mesecu.to su poprilicno velika i teska vozila a niko nikad nista nije snimio i objavio..svi astronauti koji su navodno bili gore su poginili u sumnjivim helikptersko auto nesrecama a taj jedan koji je ziv nije smeo da se zakune na Bibliji da je bio gore!.polje radijcije koje se zove Van Alenov prsten je toliko jak da mi ama bas nista nemamo da zastitimo posadu od zracenja sad a kamoli pre 50 godina..sve sto saljemo u nisku orbitu to je do 500 km od zemlje..sletanje na mesec je propaganda hoadnog rata i nista vise..cist hollywood;)
  (Slobodan Milošević, 19. novembar 2017 16:38)

  # Link komentara

 122. A sjenka od "čovjeka" okrugla.
   (Bosanac, 19. novembar 2017 16:35)

  # Link komentara

 123. zeno,pivo!
  (trljam ruke, 19. novembar 2017 16:32)

  # Link komentara