Ponedeljak, 16.10.2017.

19:35

Nije samo Vajnštajn: Glumica optužila reditelja za silovanje

Izvor: Beta

Nije samo Vajnštajn: Glumica optužila reditelja za silovanje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

dankesn

pre 6 godina

Isprovocirana sam komentarima da i sama prokomentarisem. Da li je moguce da skoro svi znate, dakle, ne sumnjate, slutite ili pretpostavljate, vec znate da je ova žena vođena interesima ćutala sve ove godine? Iskreno, ja ne znam. ali sada mogu da zamislim kako je biti žrtva silovanja. Kako je osećati se iskorišćeno, prazno, odbačeno, a protiv sebe imate jednog moćnika čija reč vredi više od vaše. I, ako progovorite, cela bulumenta će odmah reći "ona je kriva" i "radi to zbog uloge". Niste vi, komentatori, bezgresni, vi ste deo problema, ako ne i glavni krivac.

PoslednjiSrbijanac

pre 6 godina

Mnogi očigledno ne shvataju definiciju silovanja jer prestrašuje njihov skroman intelekt. Mogla je doći i u tangama na kasting jer često se upravo to i zahteva, pa opet, to nije nikakva olakšavajuća okolnost za životinju. Svi koji imaju seksualni odnos bez pristanka su životinje i tako se treba i odnositi prema njima.

prcko

pre 6 godina

svaka shusha je danas na tviteru i facebook-u silovana. dajte ljudi. ako imam potrebu da se nekom osvetim jer nisam dobio ulogu napisem da me je ovaj ili onaj reditelj silovao. dokle vise i sta je do danas radila i cutala. vrlo prljave metode. gde su bile horde svih tih zena do danas. zasto su cutale? jos malo ce muskarci biti proglasavani za manijake i kada dobiju erekciju. sve to ide malo predaleko sa tim seksualnim uznemiravanjem i silovanjima kojih zene postaju svesne nakon 20 godina.

Антифашиста Влатко

pre 6 godina

Nije Polanski nikoga silovao, to je samo tako u zakonu definirano kao silovanje zbog njene dobi, statutory rape.
(1/2 Marsovac

Полански је девојчици прво дао одређене хемијске суспстанце, тј. дрогу, а онда се бацио на посао, са свих страна и углова. Ако то није силовање, онда силовање и не постоји.

Zrtva

pre 6 godina

Odvratno! Od ovakvih komentara i razmisljanja mi bukvalno nije dobro. Bas je Asii ili Gwyneth Palthrow (cerka holivudskog reditelja I producenta) bilo potrebno s nekim da spavaju. Mira Sorvino (cerka glumca Pola Sorvina, inace s diplomom Harvarda) je takodje pretrpela nasilje. Stvar je utome sto mnoge od ovih zena nisu silovane (kao da je to jedini oblik seksualnog zlostavljanja), ali su pretrpele nasilje. I Sorvino i mnoge druge su rekle NE i platile ceh. Ali, ne, ovdasnji komentatori, verovatno i sami nasilnici u zivotu, znaju vec da su sve one ku*ve i da su sve dobrovoljno pristajale na seks s poremecenim mocnim producentom. Evo, ja nisam glumica, ali sam dozivela seksualno uznemiravanje na random mestu koje nikad nisAM zvanicno prijavila. Na yahoo-u je danas objavljen odlican clanak koji analizira kako je moguce da je Vajnstajn toliko dugo bio nedodirljiv. Ukratko, od svih krivicnih prijava za seksualno nasilje u Vasingtonu (uzet samo kao primer), preko 1100, samo je 14 zavrsilo sa presudom!

zz top

pre 6 godina

Sada kada je poznata glumica prica, a pre 20 Godina grebali bi se ona I bilo kojim samo da dobije ulogu, pogledajte Hugh Hefnera iz Playboya,86 godina I grebe zene on 20 Godina zato samo sto hoce da budu u magazinu I karijeru

lokalac

pre 6 godina

Sramota me je pojedinih komentara... jer sudeci po njima, svaka zena koja je izgradila karijeru ili dosla na rukovodecu poziciju, to je uspela preko kreveta... eee, jadnici, sazaljevam vas... Ne znate koliko jedna prosecna zene dnevno istrpi sovinistickih i seksistickih komentara na svoj racun i to od onih koji vaze za pristojne ljude... Mislite muskarci da je vase medjunozje za zenu centar univerzuma, grdno se varate.

Vladimirr

pre 6 godina

Meni je jedini problem sto ju je napastvovao ovaj i onaj, kao da ima neku licencu na napastvovanje. Inace naravno da se nekim zenama desava da ih napadnu i siluju ili recimo napadnu i to je za svaku osudu, pa i zatvor. Ali kada nekoga "napadaju" potpuno razni ljudi, onda tu pocinju da se bude sumnje...

aaaa

pre 6 godina

Pre 20. god su bile niko i nista i samim time nisu imale glas - ko bi im verovao? Inace, Emma Thompson isto dosta govori na ovu temu, a ne doima se kao osoba koja bi pristala na sve i svasta.

Elem, nije tema da svi dolaze preko one stvari do posla u ovoj industriji vec da je to maltene standard za taj posao i da je na normalan nacin bez degradacije tesko i/ ili mnogo teze napredovati. Tako da, konacno je doslo do toga da su se stvorili uslovi u drustvu da moze da se prica o tome i to je odlicna stvar - da oni koji zloupotrebljavaju svoj polozaj postanu odgovorni za to. Vreme je za to vec odavno!

Nisu ni zene ni crnci dobili pravo glasa preko noci... Ali promena na bolje je neophodna! Svaka cast onima koje su uspele da progovore!

maja

pre 6 godina

@petar
a mislis u obrnutom slucaju, veliki broj muskaraca bi to odbio, pa si zato toliko pogodjen stanjem stvari? kao mi smo sve spremne da nekom rasirimo noge, a vi svi moralne gromade, nikada nesto slicno ne biste uradili, pa tebi bude malo lakse? :) ne lozite se, i vi biste se isto toliko procentualno prodavali i udavali, da su zamenjene rodovske uloge.
Ne ulazim u to sto su one cutale i sto sada izlaze u javnost, ali ova tema je aktuelna vec danima, i komentari su mahom jezivi. Preda mnom je (tada 21/22 godine, vracam se sa predavanja u duksu i farmericama) lik nasao za shodno da masturbira u beovozu, zadesili se sami u kupeu na dve stanice. Necete vi nikada moci razumeti taj osecaj stida i nemoci, pa ne znam sto se osecate toliko pozvanim da te zene osudjujete. Ja sam istrcala na narednoj stanici napolje, nisam ni imala neke probleme u zivotu zbog toga ali itekako mi je bio problem da o tome nonsalantno sa nekim pricam. Znate li sta se prvo uci na kursu samoodbrane? Vristanje i zvanje u pomoc. I vecina zena se pri pokusaju samo rasplace - a zamislite kako je kada se tako nesto zaista desi.

Djenka

pre 6 godina

Svi koji krive zene neka se zapitaju kako bi se osecali kada bi se to desilo njihovoj sestri ili detetu? A majci? To sto su neke zene spremne na sve ne znaci da su sve zene za silovanje. Ako imate takav stav pod hitno na lecenje. Nagazila vas je neka sponzorusa pa ste krenuli da sirite mrznju prema zenama po forumima. Ovo sto je uradila svinja vajnstajn je za 10000 godina zatvora. Isto vazi za Bila Kozbija, Bila Klintona, Vudija Alena (eeeeeej ozenio je usvojenu cerku aloooooo), Bena Afleka i ostale manijake iz holivuda. A o deci glumcima i da ne pricamo, to ce tek isplivati.

Sims

pre 6 godina

Tako je verovatno u mnogim sferama drustva. Neke zene aktivno koriste odnose sa sebi nadredjenim (statusno) muskarcima da napreduju, i to nije nikakva tajna. Neke druge to pak ne zele ali isto tako i ne zele da izadju iz tog kruga pa na to pristanu ili nepristanu (ali o tome cute, da bi i dalje ostale u tom krugu). Sta sad, kriviti samo sve muskarce?

Petar

pre 6 godina

Sve znaju preko pi**e dobiti posao i sve bi dale bukvalno sve da uspeju i tad im nije smetalo, potrpele su jer su znale kakve beneficije ce imati u zivotu a sad kad je covek pao i gotov je a njihova prica sa njim je vec zavrsena jer ga ne zanimaju sad se javljaju posle 20 godina da ga dokrajce, ajde bre!! To i danas sve rade, sta mislite o nasim pevaljkama pa to je sve isto... danas da pitas 20 godisnju curu dal bi imala seks sa nekim managerom/producentom koji ima 60 godina a garantuje joj karieru 95% njih ce reci DA bez razmisljanja

Yo

pre 6 godina

Elem, bolje ikad nego nikad. Ali sve ove glumice što se javljaju nakon 20 godina nose deo odgovornosti. Da su prijavile ranije, možda bi spasile veliki broj slučajeva zlostavljanja u međuvremenu.

Ljutko

pre 6 godina

Aman ljudi pa prijavljivale ga vise puta sve se zataskavalo! Sad se sve javljaju jer se sad njihov glas cuje! Ranije nisu htele novine da pisu o tome jer su im placali da cute. I ispadose one krive a manijaci sto ih spopadaju pod izgovorom poslovnih sastanaka oni su super, jbg takav je sou biznis. Pa nije takav niti treba da bude nego su predatori stvorili takav manipulatorni sistem da bi lakse dosli do zrtve jer se eto tako u tom poslu ocekuje da dozvolis i da cutis! A ako se i bunis ili te niko ne slusa a onaj ko i cuje odmah kaze sama si kriva, drolja si, sto nisi rekla ranije itd. Ne razumem kako ne vidite to, zaista. I nisu samo zene tako zlostavljane u Holivudu nego i mladi glumci i deca. Kad muskarci iz Holivuda krenu da pricaju (a pokusavali su i oni, godinama) kako su ih zlostavljali odredjeni holivudski mocnici bas da vidim da li cete i njih ovako da pljujete.

Sex i grad

pre 6 godina

Cela ova stvar je dobra da se jasno vidi kolika iluzija je taj Holivud, jer se mnogi primaju na te holivudske filmove i americke serije, pa misle da to tako treba i može u realnom životu, ne shvatajuci da to tako nije ni u Americi a nekamoli ovde.

1/2 Marsovac

pre 6 godina

Doticna je potpisala peticiju za pomilovanje Romana Polanskog koji je silovao trinaestogodisnju devojcicu, tako da ne znam zasto se javlja uopste...
(bj, 16. oktobar 2017 20:03)

Nije Polanski nikoga silovao, to je samo tako u zakonu definirano kao silovanje zbog njene dobi, statutory rape. A u njegovu obranu klinka je izgledala ko da ima barem 20 godina, nije ju valjda prije seksa trebao legitimirati!

Yo

pre 6 godina

Strasno je to što se potvrđuje istina iza koje stoji šou biznis i filmska produkcija. Ja razumem da je teško izaći u javnost odmah, ali zašto glumice odmah nisu prijavile pritiske i zlostavljanje koje trpe? Ovako se stiče utisak da su izgradile karijeru upravo zbog toga što su spavale sa producentima. I sada je lako kada su poznate i bogate da ukažu na problem. Da su odmah optužile napasnike, i dalje bi radile u Mekdonaldsu. Ispada da su iskoristile priliku svesno. Ko zna koliko jednako talentovanih ili talentovanijih devojaka nije htelo da polazi princip i zbog toga se nikad nije obogatilo. Nego je šansa data umesto njih upravo glumicama koje su preko kreveta dolazile od velikih uloga.

Svedok maltretiranja

pre 6 godina

Zbog ovakvih komentara zrtve nasilja cute. Tacno je da ima zena koje su vise nego spremne da koriste takvu vrstu "pomoci" ali masa njih nije. Najgore od svega je kada zena kao Majam Balik zastupa misljenje da su zrtve same krive. Koga zanima neka procita njen tekst po tom pitanju i bice vam jasno zasto zrtve cute. Odvratno! Kada iskompleksirana ruzna zena ne vidi dalje od svog nosa....

brle

pre 6 godina

A ona jadna nije kao znala kako glumice pocetnice dolaze do uloga i kako pocinju karijeru. Sada se setila posle 20 god. koja je to amnezija bila. ma bravo na prosvetljenju. Što ga tada nije razotkrila?? a da ne bi dobila ulogu.

bj

pre 6 godina

Doticna je potpisala peticiju za pomilovanje Romana Polanskog koji je silovao trinaestogodisnju devojcicu, tako da ne znam zasto se javlja uopste...

гага

pre 6 godina

За све који се питају како то да све ове жене ћуте па се одједном јаве, погледајте случај италијанске манекенке Амбре Батилиани која је одмах пријавила полицији Вајнстина након што ју је напаствовао. И поред аудио снимка, тужба је одбачена, док је Вајнстин ућуткао и Амбру дебелом накнадом. Кад неко има пара, за њега важе другачија правила. За оне непознате, без пара и утицаја, колико мислите да је лако изаћи са изјавом против познатих и признатих? Судећи по нашим коментаторима, оне или јуре паре и славу ако оптуже, или јуре славу преко кревета ако ћуте. Како год окренеш, жене су криве?

It'ssimplewekillthepacman

pre 6 godina

Ovo je najbolji pokazatelj kolko je Vajstajn bio mocan.

Dario Argento je italijanski majstor horora, svakako dobrostojeci i sa dosta veza u ITA i van nje pa opet nista nije mogao da uradi...
Inace Asia nije morala da do uloga dolazi preko kreveta jer se dobro zna ko joj je otac.

bj

pre 6 godina

Doticna je potpisala peticiju za pomilovanje Romana Polanskog koji je silovao trinaestogodisnju devojcicu, tako da ne znam zasto se javlja uopste...

It'ssimplewekillthepacman

pre 6 godina

Ovo je najbolji pokazatelj kolko je Vajstajn bio mocan.

Dario Argento je italijanski majstor horora, svakako dobrostojeci i sa dosta veza u ITA i van nje pa opet nista nije mogao da uradi...
Inace Asia nije morala da do uloga dolazi preko kreveta jer se dobro zna ko joj je otac.

brle

pre 6 godina

A ona jadna nije kao znala kako glumice pocetnice dolaze do uloga i kako pocinju karijeru. Sada se setila posle 20 god. koja je to amnezija bila. ma bravo na prosvetljenju. Što ga tada nije razotkrila?? a da ne bi dobila ulogu.

Svedok maltretiranja

pre 6 godina

Zbog ovakvih komentara zrtve nasilja cute. Tacno je da ima zena koje su vise nego spremne da koriste takvu vrstu "pomoci" ali masa njih nije. Najgore od svega je kada zena kao Majam Balik zastupa misljenje da su zrtve same krive. Koga zanima neka procita njen tekst po tom pitanju i bice vam jasno zasto zrtve cute. Odvratno! Kada iskompleksirana ruzna zena ne vidi dalje od svog nosa....

Petar

pre 6 godina

Sve znaju preko pi**e dobiti posao i sve bi dale bukvalno sve da uspeju i tad im nije smetalo, potrpele su jer su znale kakve beneficije ce imati u zivotu a sad kad je covek pao i gotov je a njihova prica sa njim je vec zavrsena jer ga ne zanimaju sad se javljaju posle 20 godina da ga dokrajce, ajde bre!! To i danas sve rade, sta mislite o nasim pevaljkama pa to je sve isto... danas da pitas 20 godisnju curu dal bi imala seks sa nekim managerom/producentom koji ima 60 godina a garantuje joj karieru 95% njih ce reci DA bez razmisljanja

Yo

pre 6 godina

Strasno je to što se potvrđuje istina iza koje stoji šou biznis i filmska produkcija. Ja razumem da je teško izaći u javnost odmah, ali zašto glumice odmah nisu prijavile pritiske i zlostavljanje koje trpe? Ovako se stiče utisak da su izgradile karijeru upravo zbog toga što su spavale sa producentima. I sada je lako kada su poznate i bogate da ukažu na problem. Da su odmah optužile napasnike, i dalje bi radile u Mekdonaldsu. Ispada da su iskoristile priliku svesno. Ko zna koliko jednako talentovanih ili talentovanijih devojaka nije htelo da polazi princip i zbog toga se nikad nije obogatilo. Nego je šansa data umesto njih upravo glumicama koje su preko kreveta dolazile od velikih uloga.

Sims

pre 6 godina

Tako je verovatno u mnogim sferama drustva. Neke zene aktivno koriste odnose sa sebi nadredjenim (statusno) muskarcima da napreduju, i to nije nikakva tajna. Neke druge to pak ne zele ali isto tako i ne zele da izadju iz tog kruga pa na to pristanu ili nepristanu (ali o tome cute, da bi i dalje ostale u tom krugu). Sta sad, kriviti samo sve muskarce?

1/2 Marsovac

pre 6 godina

Doticna je potpisala peticiju za pomilovanje Romana Polanskog koji je silovao trinaestogodisnju devojcicu, tako da ne znam zasto se javlja uopste...
(bj, 16. oktobar 2017 20:03)

Nije Polanski nikoga silovao, to je samo tako u zakonu definirano kao silovanje zbog njene dobi, statutory rape. A u njegovu obranu klinka je izgledala ko da ima barem 20 godina, nije ju valjda prije seksa trebao legitimirati!

dankesn

pre 6 godina

Isprovocirana sam komentarima da i sama prokomentarisem. Da li je moguce da skoro svi znate, dakle, ne sumnjate, slutite ili pretpostavljate, vec znate da je ova žena vođena interesima ćutala sve ove godine? Iskreno, ja ne znam. ali sada mogu da zamislim kako je biti žrtva silovanja. Kako je osećati se iskorišćeno, prazno, odbačeno, a protiv sebe imate jednog moćnika čija reč vredi više od vaše. I, ako progovorite, cela bulumenta će odmah reći "ona je kriva" i "radi to zbog uloge". Niste vi, komentatori, bezgresni, vi ste deo problema, ako ne i glavni krivac.

lokalac

pre 6 godina

Sramota me je pojedinih komentara... jer sudeci po njima, svaka zena koja je izgradila karijeru ili dosla na rukovodecu poziciju, to je uspela preko kreveta... eee, jadnici, sazaljevam vas... Ne znate koliko jedna prosecna zene dnevno istrpi sovinistickih i seksistickih komentara na svoj racun i to od onih koji vaze za pristojne ljude... Mislite muskarci da je vase medjunozje za zenu centar univerzuma, grdno se varate.

PoslednjiSrbijanac

pre 6 godina

Mnogi očigledno ne shvataju definiciju silovanja jer prestrašuje njihov skroman intelekt. Mogla je doći i u tangama na kasting jer često se upravo to i zahteva, pa opet, to nije nikakva olakšavajuća okolnost za životinju. Svi koji imaju seksualni odnos bez pristanka su životinje i tako se treba i odnositi prema njima.

Zrtva

pre 6 godina

Odvratno! Od ovakvih komentara i razmisljanja mi bukvalno nije dobro. Bas je Asii ili Gwyneth Palthrow (cerka holivudskog reditelja I producenta) bilo potrebno s nekim da spavaju. Mira Sorvino (cerka glumca Pola Sorvina, inace s diplomom Harvarda) je takodje pretrpela nasilje. Stvar je utome sto mnoge od ovih zena nisu silovane (kao da je to jedini oblik seksualnog zlostavljanja), ali su pretrpele nasilje. I Sorvino i mnoge druge su rekle NE i platile ceh. Ali, ne, ovdasnji komentatori, verovatno i sami nasilnici u zivotu, znaju vec da su sve one ku*ve i da su sve dobrovoljno pristajale na seks s poremecenim mocnim producentom. Evo, ja nisam glumica, ali sam dozivela seksualno uznemiravanje na random mestu koje nikad nisAM zvanicno prijavila. Na yahoo-u je danas objavljen odlican clanak koji analizira kako je moguce da je Vajnstajn toliko dugo bio nedodirljiv. Ukratko, od svih krivicnih prijava za seksualno nasilje u Vasingtonu (uzet samo kao primer), preko 1100, samo je 14 zavrsilo sa presudom!

maja

pre 6 godina

@petar
a mislis u obrnutom slucaju, veliki broj muskaraca bi to odbio, pa si zato toliko pogodjen stanjem stvari? kao mi smo sve spremne da nekom rasirimo noge, a vi svi moralne gromade, nikada nesto slicno ne biste uradili, pa tebi bude malo lakse? :) ne lozite se, i vi biste se isto toliko procentualno prodavali i udavali, da su zamenjene rodovske uloge.
Ne ulazim u to sto su one cutale i sto sada izlaze u javnost, ali ova tema je aktuelna vec danima, i komentari su mahom jezivi. Preda mnom je (tada 21/22 godine, vracam se sa predavanja u duksu i farmericama) lik nasao za shodno da masturbira u beovozu, zadesili se sami u kupeu na dve stanice. Necete vi nikada moci razumeti taj osecaj stida i nemoci, pa ne znam sto se osecate toliko pozvanim da te zene osudjujete. Ja sam istrcala na narednoj stanici napolje, nisam ni imala neke probleme u zivotu zbog toga ali itekako mi je bio problem da o tome nonsalantno sa nekim pricam. Znate li sta se prvo uci na kursu samoodbrane? Vristanje i zvanje u pomoc. I vecina zena se pri pokusaju samo rasplace - a zamislite kako je kada se tako nesto zaista desi.

Ljutko

pre 6 godina

Aman ljudi pa prijavljivale ga vise puta sve se zataskavalo! Sad se sve javljaju jer se sad njihov glas cuje! Ranije nisu htele novine da pisu o tome jer su im placali da cute. I ispadose one krive a manijaci sto ih spopadaju pod izgovorom poslovnih sastanaka oni su super, jbg takav je sou biznis. Pa nije takav niti treba da bude nego su predatori stvorili takav manipulatorni sistem da bi lakse dosli do zrtve jer se eto tako u tom poslu ocekuje da dozvolis i da cutis! A ako se i bunis ili te niko ne slusa a onaj ko i cuje odmah kaze sama si kriva, drolja si, sto nisi rekla ranije itd. Ne razumem kako ne vidite to, zaista. I nisu samo zene tako zlostavljane u Holivudu nego i mladi glumci i deca. Kad muskarci iz Holivuda krenu da pricaju (a pokusavali su i oni, godinama) kako su ih zlostavljali odredjeni holivudski mocnici bas da vidim da li cete i njih ovako da pljujete.

Антифашиста Влатко

pre 6 godina

Nije Polanski nikoga silovao, to je samo tako u zakonu definirano kao silovanje zbog njene dobi, statutory rape.
(1/2 Marsovac

Полански је девојчици прво дао одређене хемијске суспстанце, тј. дрогу, а онда се бацио на посао, са свих страна и углова. Ако то није силовање, онда силовање и не постоји.

Djenka

pre 6 godina

Svi koji krive zene neka se zapitaju kako bi se osecali kada bi se to desilo njihovoj sestri ili detetu? A majci? To sto su neke zene spremne na sve ne znaci da su sve zene za silovanje. Ako imate takav stav pod hitno na lecenje. Nagazila vas je neka sponzorusa pa ste krenuli da sirite mrznju prema zenama po forumima. Ovo sto je uradila svinja vajnstajn je za 10000 godina zatvora. Isto vazi za Bila Kozbija, Bila Klintona, Vudija Alena (eeeeeej ozenio je usvojenu cerku aloooooo), Bena Afleka i ostale manijake iz holivuda. A o deci glumcima i da ne pricamo, to ce tek isplivati.

aaaa

pre 6 godina

Pre 20. god su bile niko i nista i samim time nisu imale glas - ko bi im verovao? Inace, Emma Thompson isto dosta govori na ovu temu, a ne doima se kao osoba koja bi pristala na sve i svasta.

Elem, nije tema da svi dolaze preko one stvari do posla u ovoj industriji vec da je to maltene standard za taj posao i da je na normalan nacin bez degradacije tesko i/ ili mnogo teze napredovati. Tako da, konacno je doslo do toga da su se stvorili uslovi u drustvu da moze da se prica o tome i to je odlicna stvar - da oni koji zloupotrebljavaju svoj polozaj postanu odgovorni za to. Vreme je za to vec odavno!

Nisu ni zene ni crnci dobili pravo glasa preko noci... Ali promena na bolje je neophodna! Svaka cast onima koje su uspele da progovore!

гага

pre 6 godina

За све који се питају како то да све ове жене ћуте па се одједном јаве, погледајте случај италијанске манекенке Амбре Батилиани која је одмах пријавила полицији Вајнстина након што ју је напаствовао. И поред аудио снимка, тужба је одбачена, док је Вајнстин ућуткао и Амбру дебелом накнадом. Кад неко има пара, за њега важе другачија правила. За оне непознате, без пара и утицаја, колико мислите да је лако изаћи са изјавом против познатих и признатих? Судећи по нашим коментаторима, оне или јуре паре и славу ако оптуже, или јуре славу преко кревета ако ћуте. Како год окренеш, жене су криве?

Yo

pre 6 godina

Elem, bolje ikad nego nikad. Ali sve ove glumice što se javljaju nakon 20 godina nose deo odgovornosti. Da su prijavile ranije, možda bi spasile veliki broj slučajeva zlostavljanja u međuvremenu.

prcko

pre 6 godina

svaka shusha je danas na tviteru i facebook-u silovana. dajte ljudi. ako imam potrebu da se nekom osvetim jer nisam dobio ulogu napisem da me je ovaj ili onaj reditelj silovao. dokle vise i sta je do danas radila i cutala. vrlo prljave metode. gde su bile horde svih tih zena do danas. zasto su cutale? jos malo ce muskarci biti proglasavani za manijake i kada dobiju erekciju. sve to ide malo predaleko sa tim seksualnim uznemiravanjem i silovanjima kojih zene postaju svesne nakon 20 godina.

Sex i grad

pre 6 godina

Cela ova stvar je dobra da se jasno vidi kolika iluzija je taj Holivud, jer se mnogi primaju na te holivudske filmove i americke serije, pa misle da to tako treba i može u realnom životu, ne shvatajuci da to tako nije ni u Americi a nekamoli ovde.

zz top

pre 6 godina

Sada kada je poznata glumica prica, a pre 20 Godina grebali bi se ona I bilo kojim samo da dobije ulogu, pogledajte Hugh Hefnera iz Playboya,86 godina I grebe zene on 20 Godina zato samo sto hoce da budu u magazinu I karijeru

Vladimirr

pre 6 godina

Meni je jedini problem sto ju je napastvovao ovaj i onaj, kao da ima neku licencu na napastvovanje. Inace naravno da se nekim zenama desava da ih napadnu i siluju ili recimo napadnu i to je za svaku osudu, pa i zatvor. Ali kada nekoga "napadaju" potpuno razni ljudi, onda tu pocinju da se bude sumnje...

1/2 Marsovac

pre 6 godina

Doticna je potpisala peticiju za pomilovanje Romana Polanskog koji je silovao trinaestogodisnju devojcicu, tako da ne znam zasto se javlja uopste...
(bj, 16. oktobar 2017 20:03)

Nije Polanski nikoga silovao, to je samo tako u zakonu definirano kao silovanje zbog njene dobi, statutory rape. A u njegovu obranu klinka je izgledala ko da ima barem 20 godina, nije ju valjda prije seksa trebao legitimirati!

Petar

pre 6 godina

Sve znaju preko pi**e dobiti posao i sve bi dale bukvalno sve da uspeju i tad im nije smetalo, potrpele su jer su znale kakve beneficije ce imati u zivotu a sad kad je covek pao i gotov je a njihova prica sa njim je vec zavrsena jer ga ne zanimaju sad se javljaju posle 20 godina da ga dokrajce, ajde bre!! To i danas sve rade, sta mislite o nasim pevaljkama pa to je sve isto... danas da pitas 20 godisnju curu dal bi imala seks sa nekim managerom/producentom koji ima 60 godina a garantuje joj karieru 95% njih ce reci DA bez razmisljanja

brle

pre 6 godina

A ona jadna nije kao znala kako glumice pocetnice dolaze do uloga i kako pocinju karijeru. Sada se setila posle 20 god. koja je to amnezija bila. ma bravo na prosvetljenju. Što ga tada nije razotkrila?? a da ne bi dobila ulogu.

Sims

pre 6 godina

Tako je verovatno u mnogim sferama drustva. Neke zene aktivno koriste odnose sa sebi nadredjenim (statusno) muskarcima da napreduju, i to nije nikakva tajna. Neke druge to pak ne zele ali isto tako i ne zele da izadju iz tog kruga pa na to pristanu ili nepristanu (ali o tome cute, da bi i dalje ostale u tom krugu). Sta sad, kriviti samo sve muskarce?

Yo

pre 6 godina

Strasno je to što se potvrđuje istina iza koje stoji šou biznis i filmska produkcija. Ja razumem da je teško izaći u javnost odmah, ali zašto glumice odmah nisu prijavile pritiske i zlostavljanje koje trpe? Ovako se stiče utisak da su izgradile karijeru upravo zbog toga što su spavale sa producentima. I sada je lako kada su poznate i bogate da ukažu na problem. Da su odmah optužile napasnike, i dalje bi radile u Mekdonaldsu. Ispada da su iskoristile priliku svesno. Ko zna koliko jednako talentovanih ili talentovanijih devojaka nije htelo da polazi princip i zbog toga se nikad nije obogatilo. Nego je šansa data umesto njih upravo glumicama koje su preko kreveta dolazile od velikih uloga.

Svedok maltretiranja

pre 6 godina

Zbog ovakvih komentara zrtve nasilja cute. Tacno je da ima zena koje su vise nego spremne da koriste takvu vrstu "pomoci" ali masa njih nije. Najgore od svega je kada zena kao Majam Balik zastupa misljenje da su zrtve same krive. Koga zanima neka procita njen tekst po tom pitanju i bice vam jasno zasto zrtve cute. Odvratno! Kada iskompleksirana ruzna zena ne vidi dalje od svog nosa....

bj

pre 6 godina

Doticna je potpisala peticiju za pomilovanje Romana Polanskog koji je silovao trinaestogodisnju devojcicu, tako da ne znam zasto se javlja uopste...

prcko

pre 6 godina

svaka shusha je danas na tviteru i facebook-u silovana. dajte ljudi. ako imam potrebu da se nekom osvetim jer nisam dobio ulogu napisem da me je ovaj ili onaj reditelj silovao. dokle vise i sta je do danas radila i cutala. vrlo prljave metode. gde su bile horde svih tih zena do danas. zasto su cutale? jos malo ce muskarci biti proglasavani za manijake i kada dobiju erekciju. sve to ide malo predaleko sa tim seksualnim uznemiravanjem i silovanjima kojih zene postaju svesne nakon 20 godina.

zz top

pre 6 godina

Sada kada je poznata glumica prica, a pre 20 Godina grebali bi se ona I bilo kojim samo da dobije ulogu, pogledajte Hugh Hefnera iz Playboya,86 godina I grebe zene on 20 Godina zato samo sto hoce da budu u magazinu I karijeru

Vladimirr

pre 6 godina

Meni je jedini problem sto ju je napastvovao ovaj i onaj, kao da ima neku licencu na napastvovanje. Inace naravno da se nekim zenama desava da ih napadnu i siluju ili recimo napadnu i to je za svaku osudu, pa i zatvor. Ali kada nekoga "napadaju" potpuno razni ljudi, onda tu pocinju da se bude sumnje...

It'ssimplewekillthepacman

pre 6 godina

Ovo je najbolji pokazatelj kolko je Vajstajn bio mocan.

Dario Argento je italijanski majstor horora, svakako dobrostojeci i sa dosta veza u ITA i van nje pa opet nista nije mogao da uradi...
Inace Asia nije morala da do uloga dolazi preko kreveta jer se dobro zna ko joj je otac.

dankesn

pre 6 godina

Isprovocirana sam komentarima da i sama prokomentarisem. Da li je moguce da skoro svi znate, dakle, ne sumnjate, slutite ili pretpostavljate, vec znate da je ova žena vođena interesima ćutala sve ove godine? Iskreno, ja ne znam. ali sada mogu da zamislim kako je biti žrtva silovanja. Kako je osećati se iskorišćeno, prazno, odbačeno, a protiv sebe imate jednog moćnika čija reč vredi više od vaše. I, ako progovorite, cela bulumenta će odmah reći "ona je kriva" i "radi to zbog uloge". Niste vi, komentatori, bezgresni, vi ste deo problema, ako ne i glavni krivac.

lokalac

pre 6 godina

Sramota me je pojedinih komentara... jer sudeci po njima, svaka zena koja je izgradila karijeru ili dosla na rukovodecu poziciju, to je uspela preko kreveta... eee, jadnici, sazaljevam vas... Ne znate koliko jedna prosecna zene dnevno istrpi sovinistickih i seksistickih komentara na svoj racun i to od onih koji vaze za pristojne ljude... Mislite muskarci da je vase medjunozje za zenu centar univerzuma, grdno se varate.

Sex i grad

pre 6 godina

Cela ova stvar je dobra da se jasno vidi kolika iluzija je taj Holivud, jer se mnogi primaju na te holivudske filmove i americke serije, pa misle da to tako treba i može u realnom životu, ne shvatajuci da to tako nije ni u Americi a nekamoli ovde.

Zrtva

pre 6 godina

Odvratno! Od ovakvih komentara i razmisljanja mi bukvalno nije dobro. Bas je Asii ili Gwyneth Palthrow (cerka holivudskog reditelja I producenta) bilo potrebno s nekim da spavaju. Mira Sorvino (cerka glumca Pola Sorvina, inace s diplomom Harvarda) je takodje pretrpela nasilje. Stvar je utome sto mnoge od ovih zena nisu silovane (kao da je to jedini oblik seksualnog zlostavljanja), ali su pretrpele nasilje. I Sorvino i mnoge druge su rekle NE i platile ceh. Ali, ne, ovdasnji komentatori, verovatno i sami nasilnici u zivotu, znaju vec da su sve one ku*ve i da su sve dobrovoljno pristajale na seks s poremecenim mocnim producentom. Evo, ja nisam glumica, ali sam dozivela seksualno uznemiravanje na random mestu koje nikad nisAM zvanicno prijavila. Na yahoo-u je danas objavljen odlican clanak koji analizira kako je moguce da je Vajnstajn toliko dugo bio nedodirljiv. Ukratko, od svih krivicnih prijava za seksualno nasilje u Vasingtonu (uzet samo kao primer), preko 1100, samo je 14 zavrsilo sa presudom!

Yo

pre 6 godina

Elem, bolje ikad nego nikad. Ali sve ove glumice što se javljaju nakon 20 godina nose deo odgovornosti. Da su prijavile ranije, možda bi spasile veliki broj slučajeva zlostavljanja u međuvremenu.

aaaa

pre 6 godina

Pre 20. god su bile niko i nista i samim time nisu imale glas - ko bi im verovao? Inace, Emma Thompson isto dosta govori na ovu temu, a ne doima se kao osoba koja bi pristala na sve i svasta.

Elem, nije tema da svi dolaze preko one stvari do posla u ovoj industriji vec da je to maltene standard za taj posao i da je na normalan nacin bez degradacije tesko i/ ili mnogo teze napredovati. Tako da, konacno je doslo do toga da su se stvorili uslovi u drustvu da moze da se prica o tome i to je odlicna stvar - da oni koji zloupotrebljavaju svoj polozaj postanu odgovorni za to. Vreme je za to vec odavno!

Nisu ni zene ni crnci dobili pravo glasa preko noci... Ali promena na bolje je neophodna! Svaka cast onima koje su uspele da progovore!

Ljutko

pre 6 godina

Aman ljudi pa prijavljivale ga vise puta sve se zataskavalo! Sad se sve javljaju jer se sad njihov glas cuje! Ranije nisu htele novine da pisu o tome jer su im placali da cute. I ispadose one krive a manijaci sto ih spopadaju pod izgovorom poslovnih sastanaka oni su super, jbg takav je sou biznis. Pa nije takav niti treba da bude nego su predatori stvorili takav manipulatorni sistem da bi lakse dosli do zrtve jer se eto tako u tom poslu ocekuje da dozvolis i da cutis! A ako se i bunis ili te niko ne slusa a onaj ko i cuje odmah kaze sama si kriva, drolja si, sto nisi rekla ranije itd. Ne razumem kako ne vidite to, zaista. I nisu samo zene tako zlostavljane u Holivudu nego i mladi glumci i deca. Kad muskarci iz Holivuda krenu da pricaju (a pokusavali su i oni, godinama) kako su ih zlostavljali odredjeni holivudski mocnici bas da vidim da li cete i njih ovako da pljujete.

Djenka

pre 6 godina

Svi koji krive zene neka se zapitaju kako bi se osecali kada bi se to desilo njihovoj sestri ili detetu? A majci? To sto su neke zene spremne na sve ne znaci da su sve zene za silovanje. Ako imate takav stav pod hitno na lecenje. Nagazila vas je neka sponzorusa pa ste krenuli da sirite mrznju prema zenama po forumima. Ovo sto je uradila svinja vajnstajn je za 10000 godina zatvora. Isto vazi za Bila Kozbija, Bila Klintona, Vudija Alena (eeeeeej ozenio je usvojenu cerku aloooooo), Bena Afleka i ostale manijake iz holivuda. A o deci glumcima i da ne pricamo, to ce tek isplivati.

maja

pre 6 godina

@petar
a mislis u obrnutom slucaju, veliki broj muskaraca bi to odbio, pa si zato toliko pogodjen stanjem stvari? kao mi smo sve spremne da nekom rasirimo noge, a vi svi moralne gromade, nikada nesto slicno ne biste uradili, pa tebi bude malo lakse? :) ne lozite se, i vi biste se isto toliko procentualno prodavali i udavali, da su zamenjene rodovske uloge.
Ne ulazim u to sto su one cutale i sto sada izlaze u javnost, ali ova tema je aktuelna vec danima, i komentari su mahom jezivi. Preda mnom je (tada 21/22 godine, vracam se sa predavanja u duksu i farmericama) lik nasao za shodno da masturbira u beovozu, zadesili se sami u kupeu na dve stanice. Necete vi nikada moci razumeti taj osecaj stida i nemoci, pa ne znam sto se osecate toliko pozvanim da te zene osudjujete. Ja sam istrcala na narednoj stanici napolje, nisam ni imala neke probleme u zivotu zbog toga ali itekako mi je bio problem da o tome nonsalantno sa nekim pricam. Znate li sta se prvo uci na kursu samoodbrane? Vristanje i zvanje u pomoc. I vecina zena se pri pokusaju samo rasplace - a zamislite kako je kada se tako nesto zaista desi.

гага

pre 6 godina

За све који се питају како то да све ове жене ћуте па се одједном јаве, погледајте случај италијанске манекенке Амбре Батилиани која је одмах пријавила полицији Вајнстина након што ју је напаствовао. И поред аудио снимка, тужба је одбачена, док је Вајнстин ућуткао и Амбру дебелом накнадом. Кад неко има пара, за њега важе другачија правила. За оне непознате, без пара и утицаја, колико мислите да је лако изаћи са изјавом против познатих и признатих? Судећи по нашим коментаторима, оне или јуре паре и славу ако оптуже, или јуре славу преко кревета ако ћуте. Како год окренеш, жене су криве?

Антифашиста Влатко

pre 6 godina

Nije Polanski nikoga silovao, to je samo tako u zakonu definirano kao silovanje zbog njene dobi, statutory rape.
(1/2 Marsovac

Полански је девојчици прво дао одређене хемијске суспстанце, тј. дрогу, а онда се бацио на посао, са свих страна и углова. Ако то није силовање, онда силовање и не постоји.

PoslednjiSrbijanac

pre 6 godina

Mnogi očigledno ne shvataju definiciju silovanja jer prestrašuje njihov skroman intelekt. Mogla je doći i u tangama na kasting jer često se upravo to i zahteva, pa opet, to nije nikakva olakšavajuća okolnost za životinju. Svi koji imaju seksualni odnos bez pristanka su životinje i tako se treba i odnositi prema njima.