- Komentari -

Selfi koji je razbesneo Saudijsku Arabiju / FOTO

Samo tri dana nakon što je Saudijska Arabija objavila da će ženama konačno biti dozvoljano da voze automobile, jedna žena za volanom izazvala je neviđeni bes u toj konzervativnoj zemlji.

Izvor: indy100.com
Pošaljite komentar
 1. Hvala na ispravci, nesvesna greska, lice i SAKE su dozvoljene.
  "Majstore" hahah okej pa super, eto odmah kontas i sta sam ja i na koga sam ustvari mislio.., bravo. Radi se o kralju Austrije iz prve polovine 20. veka, nebitna su imena, sustina je recena, a to je da je covek privilegovan time sto je jedini koji moze da bidi atribute svoje zene, a tebi kvazi evropljaninu ako me smeta da si mozda 5.-10. muskarac koji je sa tvojom zenom delio njemu intimu onda uzivaj nemam nista protiv ali dalje sa blacenjem religije koja je osnovala zenski univerzitet u Egiptu jos.u nekom 15.-16. veku dok je zena u toj tvojoj Evropi tretirana kao nize bice i koja i dan danas trazi spas u sigurnim kucama a 8. vas mart dozivljava ko praznik haha pa mozel vece ponizenje za zenu..ee ono, to je ugrozena vrsta i aaajde da joj damo.jedan dan neki cvet da je ispostujemo za toliko..."Jebao vas 21. vek, jebala vas Evropa" sto bi reko Marcelo.
  Nebitno je na kraju krajeva sva ova prica, i pored silne islamofobije, milioni ljudi godisnje prelazi na Islam. Opet moram da kazem, ne vezano za ovih par propisa, ne stajte dok ne nadjete odgovor na pitanje STA NAKON SMRTI, nismo stvoreni sa razumom da bi jeli pili, reprodukovali se i umrli nakon prosecnih 50-60 god, e zato iskreno savwtujem MEDIJE batalite, a procite malo KUR'AN, batalimo nacije i bilo kakve razlicitosti, iskren savet... pozddrav, postovanje, mir.
  (Hari, 9. oktobar 2017 12:28)

  # Link komentara

 2. "Kuran, umesto da propoveda izgradnju vrline kod svakog coveka, kaze "pokrijte zeni lice da lepotom ne izaziva muskarce". "
  (Milanus)@

  U kom delu Kur'ana tako nešto piše, može li naziv Sure da proverimo?
  To, koliko je meni poznato (a muslimanka sam) NIJE CITAT iz Kur'ana. Koliko je meni poznato (a može se, verujem, lako i istražiti iz pouzdanih izvora na internetu), NIGDE u Kur'anu ne piše da žene treba da pokrivaju LICE, već kosu i da navlače svoje marame (pokrivaju njima) i na grudi (tako nešto, ako dobro pamtim, piše u Suri "an-Nisa" ("Žene")).

  Hari @

  Ne smeju ruke biti otkrivene, već ŠAKE.
  (objavite i moj komentar?, 9. oktobar 2017 11:05)

  # Link komentara

 3. @rex:ako je tako kao sto mislis kad je Islam bio dominantan ,neko se nije kupao i imao kanalizaciju,pa osnove sudstva neko je palio zena na lomaci,pa osnove medicine , pa astronomije i matematike,itd.
  Isad ste kao dosli da nekom pricate o islamu halo veze
  (Micho, 9. oktobar 2017 11:00)

  # Link komentara

 4. @Hari:
  sedi, jedan.
  (mrmlj, 9. oktobar 2017 09:59)

  # Link komentara

 5. Licemerne budale...čovek je objavio sliku na kojoj su oboje tako kamuflirani da ih samo najbliža rodbina može prepoznati...al i to neke vređa. Srednji vek !
  (Dule Pop, 9. oktobar 2017 09:09)

  # Link komentara

 6. naidjem na sliku kralja Austrije kako sa svojom zenom. kraljicom seta kroz masu svog naroda a kraljica- pokrivena od glave do pete, zbog cega?

  (Hari, 8. oktobar 2017 12:02)

  Хари, мајсторе, мислио си на краљицу Аустралије, пошто је Гаврило посредно окончао ове друге....

  njenog vodju kroz zivot zbog njene inferiornosti u mentalnom i fizickom smislu u odnosu na muskarca koja proizilazi iz njene njene krhkosti, neznosti, neodlucnosti, labilnosti itd

  (Hari, 8. oktobar 2017 12:02)

  То Хари, заиста си врх. Ево ја мојој жени деценијама покушавам да објасним да је инфериорна...

  Шалу на страну, свака култура има своје зато и ја немам ништа против што Саудијци прописују ствари у складу са својом културом. Треба поштовати обичаје, настајали су вековима кроз праксу хиљада људи. Али то значи и да не можеш да будеш део европске културе и да фураш саудијски фазон. Ако желиш да практикујеш своју веру на начин на који то захтевају саудијски обичаји, пресели се у СА, покриј жену и штити њену посебност и менталну инфериорност. У Европи углавном за пара бирамо равноправног партнера, не ментално инфериорну особу.
  ПС
  Да ме питаш искрено, да ли бих могао да родим двоје деце, да их гајим уз пуно љубави, да држим кућу на окупу и још на посао да идем, слагао бих на кеца....
  (KliftonToni, 9. oktobar 2017 08:48)

  # Link komentara

 7. @Vladimir
  Postovanje Vladimire, inferiornost zena u pogledu sposobnosti fizicke ilimentelne prirode sam pomenuo u globalu, a naravno da ima zena koje su ekstra sposobne. sposobnije od mase muskaraca. narocito danasnjih, opet ponavljam JEDAN KORAK ISPRED, NE da bi glumio diktatora i tretirao zenu kao nize bice, vec naprotiv, da bi istakao svoje liderstvo. radi hijerarhije, svaki tim mora da ima svog vodju, kapitena, koji ce da stane ispred kad je najteze itd a porodica i bracni drugovi svakako da jesu tim i u tom timu covek je taj koji treba bude lider, naravno, danas su uloge zamenjene pa smo zato toliko i zalutali ko drustvo. Covek je vizuelno bice i naravno da zenski atrinuti bude strasti kod njega i to je nesto najnormalnije i ne treba bezati zbog toga, i upravo iz tog razloga je i ostavljen propis pokrivanja zenskih oblina i ovom prilikom odgovaram i Milanu, propis se odnosi na pokrivanje oblina i kose, lice i ruke su dozvoljene da se vide, nemam prostora za odgovor vezan za pokrivanje lica ali i to ima svoju opravdanost...Radi se o tome jednostavno da je covek strastveno bice i da se bez nekog uzvisenog ideala ne moze odupreti strastima, nakon cega zapada u mnogobrojne probleme u kakvim se nalazi nase drustvo...Svi mi kad ovako ladno pricamo o zlobi ne bismo ni takli neku ekstra ribu dok ne spoznamo njenu unutrasnu lepotu, ne bismo zloupotrebljavali vlast, polozaj itd itd ali u praksi se pokazalo da bas bez tog uzvisenog ideala sve pada u vodu i covek postaje zivotinja
  (Harii, 8. oktobar 2017 23:20)

  # Link komentara

 8. Sasvim normalna zena.
   (cobo, 8. oktobar 2017 22:07)

  # Link komentara

 9. Sve oni rade samo krišom. Idu u susedni Bahrein da piju i plaćaju za kojekakve usluge. Imaju momke i devojke - sve tajno, a svi brakovi su namešteni i to sa rodjakama često, a ako nije rodjaka onda je prvi put vide, jos imaju prava na 4 žene. Mnogi kada odu u drugu zemlju piju i drogiraju se i jedu, zamislite, slaninu. Tako da je u ljudskoj prirodi da se sve to radi a to što su oni majstori obmane pa se svima lažno predstavljaju, i to je deo ljudske prirode, samo sigurno ne one koju Kuran ili Biblija propovedaju
  (Jo, 8. oktobar 2017 19:48)

  # Link komentara

 10. Bolesna drzava,ucaurena u religijske gluposti...
  (1914, 8. oktobar 2017 18:59)

  # Link komentara

 11. @Hari
  Kuran, umesto da propoveda izgradnju vrline kod svakog coveka, kaze "pokrijte zeni lice da lepotom ne izaziva muskarce". Kuran bi trebalo da muskarce nauci tome da ne gledaju svaku zenu kao seksualni objekat, vec kao svog brata, sebi ravna. Tada zene ne bi trebalo da pokrivaju lice.
   (Milanus, 8. oktobar 2017 18:08)

  # Link komentara

 12. Jadne žene, u 2017-oj. god. one žive kao ropkinje.
  (Milan, 8. oktobar 2017 17:05)

  # Link komentara

 13. @Hari: Zena ima prava isto koliko i duznosti, ali je covek jedan korak ispred" Kur'an.
  Ovde Bog, Allah dz.s., ne stavlja coveka ispred zene kao grubijana, tlacitelja i diktatora, vec kao zastitnika ispred zene i njenog vodju kroz zivot zbog njene inferiornosti u mentalnom i fizickom smislu u odnosu na muskarca koja proizilazi iz njene njene krhkosti, neznosti, neodlucnosti, labilnosti itd..

  Poštovani Hari, da li ste svesni da ova rečenica smešta žene u istu kategoriju sa kućnim ljubimcima? Da li stvarno mislite da su žene mentalno inferiorne? Jedino što je manje netačno je da je fizička konstitucija žene, u opštem slučaju, slabija ali to nikako nije inferiornost. Da li vam postaje jasan problem što je takav stav jasno izražen i u knjizi koja utiče na mnoge osobe? Na taj način bilo koji muškarac sebe "opravdano" postavlja iznad (daleko iznad) bilo koje žene bez obzira ne njihove kvalitete. I daje sebi za pravo da se ponaša na određeni način jer je tako rečeno u Kur'an-u.

  Prosto je neverovatno da je nemogućnost pojedinih muškaraca da kontrolišu svoj seksualni nagon dovela do toga da u bazičnom religijskom zapisu postoji ovako nešto. Činjenica jeste da žene i muškarci nisu isto, da sam pogled na žene izaziva određene reakcije u muškom organizmu (i obrnuto naravno) ali, zapitajmo se, da li smo i dalje samo životinje ili nam je ovaj mozak dat i za nešto drugo osim da na bolji način uhvatimo mamuta.
   (Vladimir, 8. oktobar 2017 17:00)

  # Link komentara

 14. @Risbo

  Istini za volju u srednjem veku je zenama, cak i na Bliskom Istoku, bilo dozvoljeno da jasu konje a to je u to vreme bilo otprilike isto kao sto je danas voznja automobila. Dakle, zakljucak je da je ovo u Saudijskog Arabiji jos gore nego srednji vek...
  (komunista, antisocijaldemokrata, 8. oktobar 2017 16:18)

  # Link komentara

 15. Ma ovo su provokatori saudijske bezbednosne sluzbe. Ubacili ovo dvoje jer su ocekivali ovakvu reakciju pa ce tako saudijska vlast reci da narod u njihovoj zemlji jos uvek nije spreman na ovako "velike" i "znacajne" promene pa ce dozvola da zene voze biti suspendovana na neodredjeno vreme (citaj nece biti stavljena na snagu nikada).
  (tosa, 8. oktobar 2017 16:08)

  # Link komentara

 16. To su Americki prijatelji / saveznici.
  (Mica, 8. oktobar 2017 15:14)

  Ma važno je da su Sirija, Azerbejdžan, Kazahstan...itd "puni" demokratije sveopšteg prava. a oni su čiji ?!
  (Coco Bill, 8. oktobar 2017 15:45)

  # Link komentara

 17. Država sa primitivnim zakonima.
  Ograničili žene maksimalno jer kao plaše se da ce se naci pametne i nece ih slusati.
  More da nemaju nafte bili bi kao plemena u Africi i niko za njih ne bi cuo.
   (beži_bre, 8. oktobar 2017 15:30)

  # Link komentara

 18. ode bezbednost u saobraćaju...
  (karma, 08. oktobar 2017 09:59)

  85% saobracajnih nesreca u Srbiji izazivaju muskarci. Toliko o tvom komentaru i srozavanju zena kao vozaca. Ja ti ovo kazem kao muskarac.
  (drmr, 8. oktobar 2017 15:17)

  # Link komentara

 19. To su Americki prijatelji / saveznici.
  (Mica, 8. oktobar 2017 15:14)

  # Link komentara

 20. 21 veka a ovi ostali u 11, ali imaju naftu po pravoj ceni pa ih donosioci demokratije ne diraju!
   (Kol, 8. oktobar 2017 15:11)

  # Link komentara

 21. Vidi se da imamo malo njihovog mentaliteta.
   (look1, 8. oktobar 2017 13:14)

  # Link komentara

 22. Saudijska Arabija, moderna drzava i najveci prijatelj najvece svetske demokratije...
  (Milosav, 8. oktobar 2017 13:07)

  # Link komentara

 23. Koliko mi se cini ici ce oni oboje pesaka od sutra...
  (KKIILLEERR, 8. oktobar 2017 13:06)

  # Link komentara

 24. al tako je u vecini muslimanskih zemalja. kad bi islam bio dominantna religija. svet bi polako al sigurmo dosao do stagnacije a onda do nazadenja civizilacije
   (rex, 8. oktobar 2017 12:53)

  # Link komentara

 25. Невезано за тему , али доста интересантно...

  Јуче видим слику на Facebook , од стране породице из Србије која живи у Швајцарску и при повратку у Србији пре који дан постирали слику са брзином од 220 километара на час... Унутра " муж " , жена и двоје деце од 3 и 5 година.... А испод коментари : " То царе " " гас , гас ... " " браво мајсторе , само гас" ..... Уместо осуде и паљбе ми још подржавамо те " људе " које угрожавају наше животе и животе својих најближих.... Тако да нисмо ни ми доста одмакли од Саудијаца , чак што и гори смо у неким аспектима , нажалост....

  А ја " глуп " па када попијем коју чашицу оставим ауто и фино , лепо узмем такси , платим ко човек и идем на спавање мирне главе.... Штета што само " живимо " у западним земљама , а не учимо њихову културу , обичаје , храну итд. и тако придоносимо развитка наше земље , нашој култури , развитку...
  (Berlusconi, 8. oktobar 2017 12:49)

  # Link komentara

 26. To vam je ono u zivotu,kad jahaci kamila ostaju samo jahaci bez obzira na novac koji imaju, a to vazi i u nasem podneblju ...
  (Ojha, 8. oktobar 2017 12:46)

  # Link komentara

 27. E bas lepo,kritike na racun SA i njihovo vidjene prava prema zenama.Ali zato ovde vlada "demokratija" pa su nam zato potrebne sigurne kuce i razna sklonista od muzeva nasilnika.
   (jos jedan, 8. oktobar 2017 12:45)

  # Link komentara

 28. @lala
  Od skoro i Rusije. Putin licno potpisao, a kad nekome prodajes oruzje, znaci da imas mnogo poverenja u njega.
   (Mix, 8. oktobar 2017 12:38)

  # Link komentara

 29. i srbi dok su vjerovali u crkvu i Boga su bili normalniji i pristojni od kad su ateisti i komunisti dosli sve je visr bluda i razvrata u svemu
   (Gogi, 8. oktobar 2017 12:38)

  # Link komentara

 30. Gotovo pa nestvarno kad ovako nesto procitate, iako znamo kako kod njih stvari stoje. Ali, ipak, nije normalno stvarno. Valjda to jos vise dobije na tezini kad mi za nekog tako nesto kazemo :D Vreme im odavno stalo, nevidjeni primitivizam.
  (Bob, 8. oktobar 2017 12:36)

  # Link komentara

 31. Islamska drzava je to...
  (u knjigu im sve pise, 8. oktobar 2017 12:30)

  # Link komentara

 32. ali usa ne vidi problem u demokratiji tog drustva sve dok novac od nafte ulaze kod njih.
  (milan, 08. oktobar 2017 10:23)

  nije valjda?
   (neutralni felsh, 8. oktobar 2017 12:28)

  # Link komentara

 33. imaju lepe zube!
   (milan, 8. oktobar 2017 12:20)

  # Link komentara

 34. zato su i bogati. možda da probamo i mi?
  (mujo, 8. oktobar 2017 12:14)

  # Link komentara

 35. "Zena ima prava isto koliko i duznosti, ali je covek jedan korak ispred" Kur'an.
  Ovde Bog, Allah dz.s., ne stavlja coveka ispred zene kao grubijana, tlacitelja i diktatora, vec kao zastitnika ispred zene i njenog vodju kroz zivot zbog njene inferiornosti u mentalnom i fizickom smislu u odnosu na muskarca koja proizilazi iz njene njene krhkosti, neznosti, neodlucnosti, labilnosti itd... Niko time ne zeli da obezvredi i omalovazi zenu vec se time postuje i stiti njena priroda koja je zavisno od ugla gledanja stavlja u inferiorni polozaj ili je krasi i cini je tako posebnom kakva ona u biti i jeste. Otkriveno lice i kritike? Haha pa dajte ljudi... u danasnjem svijetu, kad strasti vladaju kao nikad prije u covecanstvu, svaki segment ljudske licnosti je izopacen i izgubljen, pa i kad govorimo o najnormalnijem prirodnom osecaju, osecaju ljubomore...Skoro listam fejs i naidjem na sliku kralja Austrije kako sa svojom zenom. kraljicom seta kroz masu svog naroda a kraljica- pokrivena od glave do pete, zbog cega? Pa zato sto je ona kraljica i ne moze svako da ima tu privilegiju nju da gleda. Tako se svaka zena po pravilu tretira kod nas muslimana, samo njen muskarac moze videti njene lepote i u tom smislu ima privilegiju kralja, dok sa druge strane je ona zasticena prljavih pogleda misli i komentara i opet-tretirana ko kraljica.
  Proucavajte ljudsku prirodu i Bozje propise pa ce sve imat smisla, ne dozvolite ispiranje mozgova od strane zapada.
  Trazite istinu i smisao zivota.
  Mir!
  (Hari, 8. oktobar 2017 12:02)

  # Link komentara

 36. Zašto Amerikancima nikada nije palo na pamet da se bore za ljudska prava i demokratiju u Saudijskoj Arabiji? Nigde na svetu, kao tamo, nisu toliko pogažena prava žena.
  Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vladimir, 8. oktobar 2017 10:27)

  Zato sto im SA daje jeftinu naftu i kupuje od njih naouruzanje. Demokratske vrednosti... Dajte i ispodprosecnom obrazovanom stanovniku zemlje je jasno sta su demokratske vrednosti koje propagira US.
  (Mare, 8. oktobar 2017 12:01)

  # Link komentara

 37. STRAŠNO.... sram ga bilo
   (salence, 8. oktobar 2017 11:59)

  # Link komentara

 38. Od kakve je važnosti podatak da je analitičar u jednoj naftnoj kompaniji? Hahahahahaha... inače besmisleno sve, po meni ga osuđuju bez potrebe.
   (drmr, 8. oktobar 2017 11:56)

  # Link komentara

 39. Nenormalni ljudi ali ovaj čovek pokazuje da nisu baš svi toliko zatucani deluje da se ne ponaša prema ženi kao prema krpi bravo za oboje.
   (Nebojša, 8. oktobar 2017 11:46)

  # Link komentara

 40. To vi mislite da su pogazena prava zene dole , dole vise zene uzivaju i postovane su nego u celom svetu :*
  (Optimistaa, 8. oktobar 2017 11:42)

  # Link komentara

 41. zamisli kakva je to srecnica kad ima ovakvog muza. samo da je ne kamenuju zbog toga...
   (aha, 8. oktobar 2017 11:36)

  # Link komentara

 42. Сад ће да се усреће. Стоп насилном надметању туђих вредности другима. Мени је цео живот сан да одем у Саудијску Арабију, изнајмим ауто и уживам у савршеном саобраћају. Нигде више неће моћи да се нормално вози.
   (djoledjole, 8. oktobar 2017 11:28)

  # Link komentara

 43. Koliko su nekad ljudi zli. Pogledajte samo srecu na njihovim licima. SA je jedno jako tuzno mesto.
   (Nikola, 8. oktobar 2017 11:25)

  # Link komentara

 44. Grozna kultura.
  (Miladin, 8. oktobar 2017 11:18)

  # Link komentara

 45. Radim sa dvoje saudijaca u firmi. Niste svesni koliko su konzervativni i zatucani. Za njih je turska ultra liberalna zemlja.
   (mate, 8. oktobar 2017 11:16)

  # Link komentara

 46. Radi se o zemlji koja je aktuelni predsedavajuci na celu komiteta za ljudska prava pri UN. Cisto da konstatujem, koliko je svet danas otisao u aut i koliko ova organizacija ima smisla.
  (Geopolitika, 8. oktobar 2017 11:15)

  # Link komentara

 47. Nevezano za verska ubeđenja, trebalo bi im svuda zabraniti da voze. A i nekim muškarcima, bezbednost učesnika u saobraćaju je na prvom mestu!
   (Boban, 8. oktobar 2017 11:12)

  # Link komentara

 48. Dzaba im pare kad su zatucani...
  (Vladimir, 08. oktobar 2017 10:12)

  pa da, mi nemamo pare ali smo bar zatucani.
   (Zeleni zmaj, 8. oktobar 2017 11:06)

  # Link komentara

 49. @Vladimir

  Iz prostog razloga jer imaju sa njima dil oko nafte. Osama Bin Laden je bio Saudijac, vehabijski pokret je potekao odatle i finansira se širom sveta...
  Pre izvesnog vremena sam video šokantan snimak na kom službenik verske policije na sred ulice odseca glavu ženi optuženoj za prevaru.
  E sad može da se vidi koliko daleko ide licemerje zapada.
   (Dunny On The World, 8. oktobar 2017 11:05)

  # Link komentara

 50. Gde je tu svetski policajac (usa), zasto ne intervenise ?
  Znam zasto, samo pitam bezveze ...
  (Rasha, 8. oktobar 2017 11:04)

  # Link komentara

 51. Nije to toliko do Saudijske Arabije, koliko do samog islama. Oni samo striktno tumace Kuran. Tamo se za javno citanje Biblije ruka hirurski reze na froncle, a egzekucije su redovna pojava za ozbiljnije stvari. Postoji i roblje, naravno nezvanicno. Serijat.
  (Milan, 8. oktobar 2017 11:00)

  # Link komentara

 52. Zasto Rusiji nikada nije palo na pamet da se biri za ljudska prava u Saudijskoj Arabiji?
  (Milan, 8. oktobar 2017 10:59)

  # Link komentara

 53. Živim na Bliskom Istoku, Saudijska Arabija je daleko najzatucanija, mada nisu ni ostali odmakli mnogo.
   (Aleksandar, 8. oktobar 2017 10:56)

  # Link komentara

 54. ti zakoni o ženama tamo su genijalni
  (mizogen, 8. oktobar 2017 10:55)

  # Link komentara

 55. Koliko neznanja o jednoj zemlji. Saudijska Arabija se promenila u poslednje dve godine više nego za prethodnih 20. A Srbija? Samo u rikverc, već 27 godina...
   (Miloslav, 8. oktobar 2017 10:48)

  # Link komentara

 56. Samo prosvećene, pametne i visokoobrazovane žene mogu da spreče širenje islama, neka se zapitaju sve ovdašnje muslimanke bilo koje nacije da su,
  da li žele da žive u haremima sa drugim ženama, da svaki dan po ceo dan budu umotane u čeršafe kao mumije, da pokrivaju lice kao nindze, da nemaju pravo da voze auto, da nemaju pravo da glasaju i da nemaju pravo na još puno koječega, osim da služe kao mašine za rađanje na desetina dece nekom Abdulahu kome bi trebale i noge da peru.
  (Al Fatah Bin Zakavi Nur Halifi, 8. oktobar 2017 10:43)

  # Link komentara

 57. Zašto da krije svoju lepu ženu, koja samo izaziva zavist onih koji kriju svoje žene. Svaka čast hrabrom suprugu !
  (Sirijac, 8. oktobar 2017 10:42)

  # Link komentara

 58. Očekujem da USA stane uz saudijski narod i da osudi ovaj napad na tekovine demokratije.
  (Saul Goodman, 8. oktobar 2017 10:29)

  # Link komentara

 59. Zašto Amerikancima nikada nije palo na pamet da se bore za ljudska prava i demokratiju u Saudijskoj Arabiji? Nigde na svetu, kao tamo, nisu toliko pogažena prava žena.
   (Vladimir, 8. oktobar 2017 10:27)

  # Link komentara

 60. Sve zabrane saudiskim ženama od strane muškaraca u svojoj zemlji treba primeniti muškarcima saudiske arabije kad borave u evropi ......itd
   (milan, 8. oktobar 2017 10:25)

  # Link komentara

 61. ali usa ne vidi problem u demokratiji tog drustva sve dok novac od nafte ulaze kod njih.
   (milan, 8. oktobar 2017 10:23)

  # Link komentara

 62. Demokratska jedna zemljica, prijatelj SAD.
  (holiday inn, 8. oktobar 2017 10:23)

  # Link komentara

 63. Reklo bi se da su najprimitivnija plemena Afrike i Amazonije civilizovanija od jedne Saudijske Arabije.
  Ako igde u svetu postoji krsenje ljudskih prava, to je ovde. Strasno je da se ovako nesto desava u 21. veku!
   (LesMiserables, 8. oktobar 2017 10:20)

  # Link komentara

 64. Lukavi srbi
   (Sandzak, 8. oktobar 2017 10:18)

  # Link komentara

 65. gospodjo samo pun gas! taj nivo primitivizma je neobjasnjiv
   (milam, 8. oktobar 2017 10:18)

  # Link komentara

 66. Zabranjeno im i da piju i gutalj piva a neverstvo dobijaju smrtnu kaznu..praktično zemlja gde su sve žene robovi ali o kojoj mediji svih ovih decenija ne smeju ni da pričaju ..pogoditi zasto.
   (dzoni, 8. oktobar 2017 10:17)

  # Link komentara

 67. Nema ništa bolje nego da se čovek oženi sposobnom ženom(kao ja) koja mnoge stvari može sama da odradi bez da cima muža, a ne da sedi kući kao ikebana,jer život je danas jako brz i ne može samo jedan supružnik da završi sve obaveze. Vremena se menjaju, hvala Bogu nabolje.
   (Pickle Rick, 8. oktobar 2017 10:14)

  # Link komentara

 68. Hahaha neka.
   (Stotka, 8. oktobar 2017 10:14)

  # Link komentara

 69. Dzaba im pare kad su zatucani...
   (Vladimir, 8. oktobar 2017 10:12)

  # Link komentara

 70. Ja i dalje ne shvatam kako mogu da budu toliko zaostali za svetom sto se ljudskih prava tice. I to jos saveznici SAD-a...
  (lala, 8. oktobar 2017 10:11)

  # Link komentara

 71. I sta kazu: "Zene pokrivaju lice svojevoljno. Njih niko nije natjerao na to."
  Jos je tuznije sto zenski clanovi feministickih pokreta u SAD i zapadnoj Evropi pokrivaju lice u znak "solidarnosti" sa zenama na Bliskom Istoku.
  (Klej, 8. oktobar 2017 10:07)

  # Link komentara

 72. Mnogo zatucana zemlja, dzaba pare, bogatstvo itd
   (silversurfer, 8. oktobar 2017 10:07)

  # Link komentara

 73. Stran nam neki svet.
   (banned, 8. oktobar 2017 10:05)

  # Link komentara

 74. ode bezbednost u saobraćaju...
   (karma, 8. oktobar 2017 09:59)

  # Link komentara

 75. Zelja za slobodom uvek nadje svoj put kad tad ! Samo napred.
   (Mici, 8. oktobar 2017 09:53)

  # Link komentara

 76. Srednji vek.
   (Risbo, 8. oktobar 2017 09:52)

  # Link komentara