- Komentari -
 1. Očigledno da je nauka rešila sva pitanja i objasnila sve,pa se samozvani kritičari grčevito bore za čistotu naučne misli,ubijajući pravo na slobodnu misao.Otkud Vi znate da je sve u današnjoj nauci istina?!Da li ste Vi pozvani da tvrdite tako?!Kada nešto poprima formu dogme onda slobodoumlje se povlači pred jednoumljem a nauku onda možemo izjednačiti sa religijom.Zar moram da verujem u istinitost tvrdnje nekog naučnika pa bio on i Stiven Hoking?!Ako neko samo pomisli da iznese drugačiji stav ,odmah graknu takozvani samozaštitnici čistote naučne misli.Jednoumlje u suštini vodi kao ograničenom umu,u najgorem slučaju kontrolisanom od samog sebe(autocenzura).Pročitao sam te komentare o ravnoj zemlji,itd,itd ,i ne slažem se sa njima,pa šta?!Ne znam šta ti je bio prvi deo teksta koji je očigledno skraćen ali verujem ništa dobro što opet govori u prilog tome da Vi ljudi,samozvani zaštitnici jedine ISTINE u nauci u stvari samo moderni Vernici ili sveštenici naučnog jednoumlja i ništa više!Ipak ne bi ste trebali sebi davati toliku važnost.Svaka čast izuzecima.
  (Za sve dogmatičare, 17. jun 2017 01:39)

  # Link komentara

 2. nije tacno da svima treba dozvoliti da govore. bar ne o svemu. to je i najveci problem sadasnjice. naime svi imaju misljenje i to je ok ali nije ok da ga delis okolo ukoliko ne ispunjavas neke kriterijume. naime ukoliko mislis da je zemlja ravna nemoj nista pricati. ukoliko mislis da je nemoguce "videti u proslost" tj da je habl uhvatio svetlost, ne pre 22 miliona godina sto je smesno, vec malo preko 13 milijardi, onda nemoj dolaziti na ovu stranicu vec idi na neke druge. ukoliko si zavrsio 3 razreda srednje ugostiteljske nemoj da govoris o crnim rupama, toliko je jednostavno.
  (ua demokratija, 16. jun 2017 23:24)

  # Link komentara

 3. Druže-Gospodine ne sporim većinu onoga što si izneo ovde osim"nepozvani".Svako ima pravo da iznese svoje mišljenje ma kakvo ono bilo.Treba sve preispitivati.Zašto da ne?!Načitao sam se veoma"naivnih"komentara,smešnih,duhovitih ali i onih koji se kose sa današnjom naukoma ali deluju logično,veoma logično.Drugo današnja nauka nije objasnila šta je prostor,kako nastaje materija,kako gravitacija.Kada kažem objasnila ,mislim da nisu uspeli ništa svojevoljno od predhodna tri da stvore-proizvedu.To samo govori u prilog tome da je i dalje nauka još na nivou spekulacija(teorija-simulacija),smišljena od strane nekih naučnika.Teorije su tu da se obaraju ili usavršavaju sve do konačnog objašnjenja.A ja ako prokomentarišem nešto i ispadnem glup to ide na moju dušu,ali ne treba vređati druge koji misle drugačije i zabranjivati im prozivkama da jednostavno nešto kažu.ZAŠTO DA NE?!
  (@ @@peDu, 16. jun 2017 09:53)

  # Link komentara

 4. @BSN: hvala ti:)
   (Smuleco, 15. jun 2017 19:14)

  # Link komentara

 5. @ (@peDu, 14. jun 2017 16:33)

  Pazi ne branim ovoga dole, ali postoji velika razlika izmedju davanja svog misljenja i izigravanja internet eksperta. Vidis, ja nisam astronom, fizicar ili neko iz struke, pa se uzdrzavam od komentara, posebno negativnih. A Srbija je prepuna eksperata u svim poljima koji vole da nepozvani daju misljenje o stvarima u koje se ne razumeju. Englezi imaju mnogo lepu izreku "Jack of all trades, master of none"
  (Pera, 15. jun 2017 17:09)

  # Link komentara

 6. Tačno prijatelju,postoji razlika između onih koji vole da misle i onih koji vole da neko misli umesto njih.Verovatno ne bi trebali u opšte da komentarišemo bilo šta a kamoli da se zapitamo da li je istina prava sve što se servira.Verovatnoća da ćete mi objaviti komentar je nemerljivo mala ali ipak smatram da svako ima pravo da iskaže svoj stav o temi ili obrazloži svoje viđenje.Pa stoga pljuvačini i omalovažavanju drugačijeg mišljenja govori samo u prilog netolerantnosti .Hvala B92 koja omogućava ovakve teme i iznošenje različitih mišljenja ma koliko ona bila apsurdna ili jedino moguća.
  (@peDu, 14. jun 2017 16:33)

  # Link komentara

 7. @lBlazena Svetlost Nekomentarisanja
  Oooo....hvala ti na JEDINOM normalnom komentaru.
  Umori se čovek od prepametnih Srba, pa ovakav komentar dođe kao opuštanje.
  Hvala još jednom.
   (Pedu, 14. jun 2017 11:57)

  # Link komentara

 8. Opazena zvezda je (bila) crveni superdzin mase 25 masa Sunca, kako su pokazale analize njene svetlosti. S obzirom da je malo pojacala sjaj, to je privuklo paznju naucnika u nadi da ce primetiti nastanak masivne crne rupe od tako krupne zvezde. Inace ona se nalazi u galaksiji koja je poznati "proizvodjac" supernovih, njih 10 u zadnjih 100 godina (a u nasoj galaksiji zadnja supernova je opazena 1604.). U toku je jedna supernova, opazena u maju

  [link]

  koja je na slici oznacena crvenim linijama.

  Ideja o nastanku masivnih crnih rupa od masivnih zvezda BEZ prolaza kroz fazu supernove i eksplozivnog odbacivanja zvezdanog omotaca, nije nova. Ali sada postoji sansa da se to po prvi put i opazi. Gravitacioni talasi koje je LIGO opazio nastali su sudarom takvih crnih rupa i naucnicima je vrlo stalo do toga da nastanak takvih crnih rupa i opaze. Dalja ispitivanja u rendgenskoj i dalekoj infracrvenoj oblasti ce to i pokazati.
  (Blazena Svetlost Nekomentarisanja, 13. jun 2017 18:22)

  # Link komentara

 9. Mali zemljani se tripuju da nesto znaju o udaljenim galaksijama
  (turbulencija, 13. jun 2017 18:18)

  # Link komentara

 10. Verovatno je postala FMP.
   (Korosavendz, 13. jun 2017 16:57)

  # Link komentara

 11. Pa zasla za crnu rupu .
   (cobo, 13. jun 2017 16:31)

  # Link komentara

 12. Osim ako to uopšte i nije bila zvezda nego crna rupa okružena oblakom međuzvezdanog gasa ili prašine, koji (gas ili prašina) je svetleo usled frikcionog zagrevanja dok ga je crna rupa proždirala, a sada je taj izvor potrošen i do susreta crne rupe sa novim oblakom ona neće više svetleti.
  (sale, 13. jun 2017 15:38)

  # Link komentara

 13. Nije odjednom nestala nego je samo nestala.
   (Dr.Nesa iz BG, 13. jun 2017 15:36)

  # Link komentara

 14. Čoveče a moj komšija Đuro veruje da je zemlja ravna ploča.
  (Milojko, 13. jun 2017 15:35)

  # Link komentara

 15. Znači analizom svetlosti koja je stara 22 milona godina, vidi se da nije oslobodila dovoljnu količinu svetlosti??? A sva ta svetlost ne trpi nikakve interferencije, za proteklih proputovanih 22 miliona godina? Ako se ovako gleda, Ispada da je svetlost jedina konstanta.
   (Potencijalac, 13. jun 2017 15:33)

  # Link komentara