Utorak, 12.04.2016.

19:54

Objavljen tajni dnevnik čoveka koji je "stvorio" Hitlera

Izvor: Dnevnik

Objavljen tajni dnevnik èoveka koji je "stvorio" Hitlera IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

Cent

pre 8 godina

@Tata spalio Đenku
Koju to knjigu imaš? Malo se obrazujemo po neo-nacističkim forumima a? Spominješ neke nebuloze kao Protokole koji su dokazan falsifikat.
I priča ti je generalno u tonu nacista. Kakav crni Jeljcin i Gorbačev? Nemaju veze sa Jevrejima. Andropov i Brežnjev su bili Rusi recimo.
Jevreja je u ruskom carstvu bilo nekoliko miliona, normalno da dosta Rusa ima nekog pretka koji je Jevrej. Ne znači da su oni Jevreji.
U ruskom carstvu je postojala velika mržnja prema Jevrejima a oni su smatrali da iza toga stoji car i elita, tako da su neki podržavali pokret koji ih nije ubijao i progonio (do Staljina). Od Staljina pa do kraja SSSRa opet je krenuo lakši anti-semitizam.
Nema tu nikakve zavjere. Bilo je oko 20,000 Jevreja u komunističkoj partiji (od nekoliko miliona), i ogroman broj je pobijen za vrijeme Staljina. Ovi koji sam naveo su bili glavni, ostatak vođa nisu bili Jevreji, niti je Lenjin bio Jevrej.
Niti su ti Jevreji bili Jevreji u smislu religije, bili su ateisti, komunisti. Kao što rekoh, 78 na 1000 Letonaca su bili boljševici, a 7 na 1000 Jevreja, znači jesu Letonci "organizovali" revoluciju?
Srbi opet uvoze pogubne ideologije iz inostranstva. Što ne spomeneš braću Rotenberg koji su bliski saradnici Putina?
Jevreji nisu monolitna grupa, ima ih svakakvih, baš kao i Srba ili Hrvata recimo. A ti prosipaš ideologiju onih koji su Srbe, Jevreje i Ruse zajedno istrijebljivali.

Bivši komentator

pre 8 godina

S obzirom da smo dotakli samo dno, ja se ne pitam ko je stvorio Hitlera. Ja se radije pitam ko u ovoj maloj, siromašnoj i u svakom pogledu veoma zaostaloj zemlji mladim ljudima puni glavu teorijama tipa "Jevreji su krivi za sve".
Hvala onim malobrojnim kometantatorima koji su pokazali znanje i pamet. Sve ostalo je krajnje zabrinjavajuće.

sve je napisano, samo treba citati

pre 8 godina

> Hitlera su stvorili Britanci I Amerikanci,

Kao prvo, niko ne bi radio protiv sopstvenih interesa. Kao drugo, nisu Britanci i Amerikanci neka nadrasa sposobna da vlada sobom i drugima, a ostatak sveta neka niža rasa koja nema moć ni sama sobom da vlada.
(Misha, 13. april 2016 09:25)

Interes Britanaca i Amerikanaca je bio da postoji taj i takav Hitler. Rezultati rata jasno govore o tome. Uporedi broj zrtava u SSSR-u, Nemackoj, Kini, Japanu i na primer Jugoslaviji i Poljskoj za brojem zrtava u Britaniji i SAD. Uporedi finansijske rezultate ratova u istim drzavama. U najkracem, SAD i Britanija su zelele rat izmedju Nemacke i SSSR-a kako bi njihovim medjusobnim slabljenjem preuzele kompletnu dominaciju.

andreas kisser

pre 8 godina

(A, 13. april 2016 01:34)

zaista ne znam kakve veze sa bilo cime ima cinjenica da ti nikada nisi slusao sepulturu!? vezano za sve ostalo sto si napisao: bez ljutnje, ali da smo danas u 1926., sa takvim razmisljanjem ti bi zaista bio sledbenik hitlera. prosecan simpatizer i glasac hitlera je imao pogled na svet oblikovan knjigama o predstojecoj kataklizmi civilizacije (poput recimo 'propasti zapada'), o jevrejskim zaverama (poput 'protokola sionskih mudraca', dokazanom falsifikatu sa pocetka 20. veka), vulgarizovanim tumacenjima niceove filozofije o rasnoj supremaciji, eugenikom, klaustrofobicnim strahom od izolacije i okruzenosti primitivnim rasama poput slovena, jevreja, itd. dodaj tome mit o nozu u ledja i dobijas potpunu sliku kvazi-politickog narativa koji je dominirao javnim prostorom vajmarske nemacke. na sve to dolaze ciklicne ekonomske krize, pustosece inflacije i opsta neisgurnost zivota u nemackoj tokom 20ih i eto vam recepta za dolazak jednog ludaka na vlast. 'mit 20. veka' (ne znam da li je iko ovde uopste procitao tu knjigu) je klasicno prezvakavanje popularnih pseudo-naucnih teorija tog vremena i daleko je od toga da bude neko originalno filozofsko delo. o samoj licnosti rozenberga koji je bio sve sem intelektualca, nesto sam na brzinu rekao u prvom komentaru. nemcima extremizam, rasizam i verovanje u zablude kojima bi opravdali sopstvene greske iz proslosti nije doneo nista dobeo. zato me boli da vidim da jedan deo mog narod koraca istim stopama.

andreas kisser

pre 8 godina

@only fools and horses

komentarisem stvari o kojima sto usled interesovanja i zivotnog iskustva (putovanja, fudbal, formula, rok muzika i pop kultura), obrazovanja (doktor istorijskih nauka) i posla kojim se bavim (politicki konsalting) znam mnogo vise od 90 posto prosecnog komentatora (ok, sa izuzetkom fudbala, ali i tu se ogranicavam uglavnom na liverpul). e sad, to sto su neki od nas svestraniji i obrazovaniji od drugih nije moja krivica. ali ni u kom slucaju nisam sveznalica. ne komentarisem vesti o stvarima o kojima ne znam nista ili dovoljno (zivot u rusiji, prirodne nauke...). na te vesti volim da citam komentare osoba koje su zaista poznavaoci, milan-bgd recimo. odgovaram uglavnom na komentare koji su plod stereotipnog nacina razmisljanja, zabluda popularizovanih stampom i internetom, te duboko ukorenjenih mitova koje na zalost nikakvo obrazovanje ne moze da iskoreni. osoba koje ih pisu najcesce nemaju adekvatno obrazovanje i mojim replikama zelim da ukazem vecini citaoca na koju stranu bi trebalo da potraze odgovore. veoma cesto neznanje pojedinih komentatora treba ismejati jer je to jedina nada da ce sledeci put dobro promisliti ili proveriti stvari koje zele da javno podele sa drugima. neki komentari na zalost otkrivaju tako ogranicene licnosti koje ih pisu, da je uzaludan trud odgovarati na njih. recimo mislim da tebi nikada nisam odgovorio ;-)

e da, vezano za mala slova: recimo da me mrzi da pritiskam shift. i molim te, promeni nik!

ten yard penalty

pre 8 godina

Zna se ko je stvorio molera i zasto, nemojte mi tu neke dnevnike.
(Bagili, 12. april 2016 21:52)

nisi skapiro kako treba!..Adolf je bio slikar,tachnije "u pokushaju",ili ko shto Gebels reche za Rozenberga-"za malo"....a na nemachkom se slikar kazze "maler",a slikarstvo-"malerei"....nema veze sa molerajem!(krechenjem i farbanjem zidova)

Goran

pre 8 godina

"Hitlera je stvorio nemacki narod.
(sah 88, 12. april 2016 19:47)"

Istina, kao i sto su Hrvati stvorili Pavelica, Srbi Milosevica, Mladica, Karadzica, Seselja, Vucica ... svaki narod ZASLUZUJE SVOJU VLAST. E, sad ... Nemci su naucili lekciju, licno sam prisustvovao kontramitingu, kada su neonacisti zakazali miting u Karlsruhe-u ... tada ih je normalan narod oduvao sa ulica.

Misha

pre 8 godina

> Hitlera su stvorili Britanci I Amerikanci,

Kao prvo, niko ne bi radio protiv sopstvenih interesa. Kao drugo, nisu Britanci i Amerikanci neka nadrasa sposobna da vlada sobom i drugima, a ostatak sveta neka niža rasa koja nema moć ni sama sobom da vlada.

istina

pre 8 godina

Hitlera je stvorio nemacki narod.
(sah 88, 12. april 2016 19:47)

A od kojih para, strucnjace? U to vreme je nemacki narod bio u finansijskim problemima isto kao srpski narod 1993. Nisu imali za osnovne potrebe, a ne da finansiraju nekakvog Hitlera. Pare su stigle sa engleskog govornog podrucja... A nemacki narod je naseo na stos i sledio.

Vojvodina

pre 8 godina

Hitlera je stvorio nemacki narod.
(sah 88, 12. april 2016 19:47)

Ako je tako, onda je Milosevica stvorio srpski narod i Putina ruski. Ako su Nemci odgovorni za Hitlerove zlocine, i mi smo za Slobine, a Ruje za Putlerove.

cobo

pre 8 godina

Hitlera je stvorio Bog a uzdigao ga njegov narod i pustio ga niz vodu ko mi Milosevica .Prvo se digne narod,kao stampedo i stane .Zato narod ne sme da vlada,to mogu samo hladne glave.Nemacku istoriju poznam ko svoj dzep a moja cerka koja ovde u Nemackoj pohadja gimnaziju nista o Hitleru nije ucila .Istorija je istina a svak ima svoju istinu,gledanu iz svog ugla i iz svojih interesa .Sav zapadni svet veruje u jednog Jevreja Isusa Hrista,a niko ne voli Jevreje ?Zasto,zato sto su slozni ?U Srbiji se uzdizu neki vladari koji su jedni drugima vadili oci ili vlastodrzci koji su Turcima pomagali da zauzmu teritorije srpskog naroda i da napreduju prema zapadu.Srpska istorija postoji 4-5 vekova pa opet ne postoji 4-5 vekova,tako da je i nemamo i o nama nista ne znamo,a kamo li nesto o Hitleru,Staljinu,Rotshieldu,Lenjinu,Marksu....Mozda smo naucili to sto pise a ko je to pisao i koliko je tu istine ima,kojim interesima se pisac vodio ?!Sta u srpskoj istoriji pise o Titu ?
Prvo popravite i okrecite to sto je on napravio pa onda citajte,jer u Srbiji sve sto j e napravljeno,napravljeno je za njegovog vremena,pogledajte kroz prozor,(pogotovo ovi u vecim gradovima)!

trudbenik

pre 8 godina

Čudno je kako se osvedočene psihopate vrlo često dočepaju vrhovne vlasti. Njima je lako manipulisati a uloga naroda u sistemu demokratskih izbora je samo da bude topovsko meso.

ten yard penalty

pre 8 godina

pa verovatno je mislio da iseli jevreje... na onaj svet..?
(mehh, 12. april 2016 21:45)

ne,nego na Madagaskar!...verovali ili ne,ali tako je...kad se to izjalovilo i kad vishe nisu imali realnu ideju shta cce s njima,"smislili" su grozomorno "Final solution"(konachno reshenje) na sastanku glaveshina u februaru 1942.,u jednom pruskom zamku na jezeru,mislim da se zvao Wandsee,ili tako nekako....

zile

pre 8 godina

Jevreji su i vera i narod. Askenazi su hazarskog porekla iz rusije i nisu bas druzeljubivi. Vrlo homogena nacija. Separdi su mešoviti i oni su mešani i vrlo se dobro razumeju sa arapima npr. Jedni sa drugima nemaju puno veze. Različit im je jezik. Verovatno naslednici hebreja. Čine samo 10 posto svih jevreja.

Jabučilo

pre 8 godina

Plan je, navodno, bio da na vlast dođe neko ko će proterati Jevreje iz Nemačke, Poljske i sl, da se presele u "Izrailj" (da nije na vlast došao Hitler, došao bi Mitler, Vitler - svejedno). Genocid i 6 miliona žrtava nisu bili deo plana, već se Hitler pogubno otrgao kontroli.
Epilog znamo. Posle teškog stradanja u Holokaustu i ratova sa Arapima stvoren je i učvršćen Izrael.

zoran

pre 8 godina

Bavio sam se malo, američkim federalnim rezervama(krupni bankari), i došao do saznanja da da su oni u stvari pravi vlasnici Amerike, i da oni sve odlučuju. NJihovi izbori su farsa, jedini koji je pokušao da im se suprostavi je bio Kenedi, i znamo kako je zavrsio. O ovom imam puno toga, ali preskočiću.
Znači Oktobarsku revoluciju su finansirale američke federalne rezerve
Lenjin je bio vodja, zar ne ?
Ne smem da vam pričam ko je finansirao Hitlera, koja banka. Nemačka je bila bankrot, postavlja se i pitanje zašto su to sve radili.
Mislim da se zna zašto, ali ne smem ovde da kažem, neće pustiti komentar,
ali ako bih i zašao malo dalje, pronašli bi me oni.
Inače Jevreji su jedan jako vredan i radan narod, koji gleda samo svoj posao, tako da o njima imam najlepše mišljenje.
Naravno, da se to ne odnosi na američke federalne rezerve, i pojedine eksponente kao što je bio Lenjin recimo.

Jabučilo

pre 8 godina

"Mala lekcija iz istorije, za ove što pričaju o Jevrejima u revoluciji, Letonci su bili 10 puta zastupljeniji proporcionalno od Jevreja u komunističkoj partiji u ranim 20im." reče Cent, itd.

Zato su Jevreji bili vrlo neproporcionalno zastupljeni u vrhu te iste komunističke partije. Procentualno ih je bilo značajno više nego što što ih je bilo u sastavu stanovništva.
Činjenice su činjenice. Da li su pravilno tumačene, to je druga priča.

Pavle

pre 8 godina

Lenjina su u carsku Rusiju poslali Jevreji u blindiranom vagonu. Vecina ministara u komunistickoj Rusiji su bili Jevreji. Bio je cak jedan americki drzavljanin(Jevrejin) na mestu za trezor i nacionalno blago, kad je odlazio predao je celih 5% od zatecenog. Srbija jevrejskoj zajednici placa 1 milion evra za nesto sto su Nemci i hrvati uradili u II sv ratu.....eeeeee

only fools and horses

pre 8 godina

sve i svasta sam dosad cuo na ovom forumu, ali sad kad nisam pao sa stolice procitavsi da je carska rusija bila jaka drzava :-)

(andreas kisser, 12. april 2016 23:46)

Kad neko ko pretenduje na zvanje sveznalice, koji deli naokolo lekcije, napiše ovako nešto, bude mi sve jasno o njemu.
Jedino nisam siguran da li je upotreba malih slova gde im mesto nije, neznanje, nemar ili namera.

socijalista,antikomunista

pre 8 godina

@bxo. Cionisti su stajali iza Oktobarske Revolucije. Nisu svi Jevreji Cionisti, kao sto nisu ni svi Hrvati Ustase, a kao sto je Ustastvo antihrvatska ideologija (poklonjene teritorije Italiji i Madjarskoj za koje je kralj Aleksandar hteo da ratuje, samo da bi se na miru klali pravoslavni Hriscani), tako i danasnji Cionizam nema nikakve veze sa Mojsejem, Ilijom i Jeremijom....Ovaj deo da je prvobitno bilo zamisljeno da se Jevreji samo proteraju iz Evrope je zivi dokaz, jer je to bio neophodan uslov za nastanak drzave Izrael. Sam Bibi Netanjahu je pricao kako je zapravo Jerusalimski Muftija platio Hitleru da drugacije resi to pitanje, jer on ne zeli tolike Jevreje oko sebe. Steta, jer sa Izraelom nema mira na bliskom istoku, a Evropa je bez Jevreja kulturno siromasnija...

Tata spalio Đenku

pre 8 godina

"Rozenberg je bio taj koji ga je od tog trenutka uzeo pod svoje i počeo da mu puni glavu idejom da su iza Oktobarske revolucije i uspostavljanja SSSR stajali Jevreji."

To nije ideja, nego činjenica, a svi oni koji misle da je drugačije, varaju se. Jevreji ne da su učestvovali, već su organizovali revoluciju sa ciljem uništenja Rusije, a to im je i danas cilj. Jedan Rus je došao do jevrejske knjige "Protokoli sionskih mudraca", koja nije zapravo knjiga, već plan kako uništiti Goje (a tako jevreji zovu sve ostale koji nisu jevreji i smatraju ih nižom rasom). Otišlo se toliko daleko, da su nakon otkrivanja te knjige, uspeli da novcem izlobiraju i "dokažu" da je knjiga laž i da je taj rus autor knjige. Imam jednu veoma vrednu rusku knjigu iz 2008. godine u kojoj su dati podaci o sastavima Ruske Dume od stvaranja SSSR-a, pa do raspada, poimenično za svakog člana, počevši od predsednika SSSR. Preko 99% su bili jevreji u sastavu svake Dume, a jedini rus na čelu SSSR-a je bio Nikita Hruščov. Lenjin je bio jevrej, Staljin gruzijac, Brežnjev, Gorbačov, Jelcinj jevreji itd..

KakvaPetljancija

pre 8 godina

A ovde (USA) Jevreji se kunu u to da su Sovjetski komunisti sprovodili drugi holokaust te da su progonili Jevreje ... A sad kaže Jevreji stoje iza Oktobarske revolucije. Ma, tu se ne zna ko koga... A mi, plebs, trošimo energiju na forumima i čekamo u koji sledeći rat će nas poslati

zulfikar

pre 8 godina

"Iza svega stoje jevreji" jos jedna u nizu besmislenih teorija... Ako su tako mocni zasto ih ima svega par miliona i zive u potpuno nesigurnom okruzenju? Ili ce biti da nisu bas tako mocni? Da neko kaze iza svega su englezi pa da ima smisla, ali jevreji... stara verska glupost

Werner von Siemens

pre 8 godina

Nije mi bas jasno kako to moze da bude "cinjenica" da su Jevreji stajali iza Oktobarske revolucije, kad ima dosta nas koji se sa tim ne slazemo, a imamo i argumente (ima dole link ka sajtu nemackog casopisa Spigel od "Miroslave, 12. april 2016 22:32"). Mislim da bi ipak bilo umesno koristiti izraze kao sto su "mogucnost", "teorija", "alternativno objasnjenje".

Takodje me zanima da li su etnicki Jevreji u SSSR, koji su bili komunisti, bili i ateisti? Ako jesu, postavlja se pitanje da li su oni onda isto sto i religiozni etnicki Jevreji? Izmedju ostalog pitam ovo zato sto neke pristalice gornje "cinjenice", kazu da se Jevreji ateisti progonili religiozne Jevreje, jednako kao i religiozne Ruse. Tako da se odjednom u njihovoj prici pojavljuju dve grupe Jevreja. Dalje, Trocki se recimo nije izjasnjavao kao pripadnik jevrejske nacionalne manjine (pored toga sto je bio ateista). Zbog cega onda on ne bi smatrao Rusa ateistu blizim sebi od jednog religioznog Jevrejina?

I uopste, cemu tako jaka teznja da se ljudi jevrejskog porekla stalno posmatraju kao homogena grupa? Nije li podela Srba na partizane i cetnike ipak koliko-toliko ziva 70 godina posle kraja oruzanog sukoba? I da se vratim na Rusiju/SSSR – na osnovu cega se veruje da su svi Jevreji, ili barem velika vecina njih, u gradjanskom ratu od 1918. do 1922. bili na istoj strani? Voleo bih da vidim neki dokaz.

istorija

pre 8 godina

Hitlera je stvorila Nemacka istoriografija 19tig i 20tog veka, koja je velicala nemacku nacionalnost, negovala nemacki mit i zagovarala ujedinjenje nemacke pod pruskom. Njihov ideal je bila jaka drzava sa agresivnom spoljnom politikom, uzdizanje germanske rase i minorizovanje ostalih. Osnove Kanta i njegovih naslednika Drojzen, Trajcke...

A

pre 8 godina

@ (andreas kisser, 12. april 2016 23:46)

Imaš Nick po tom gitaristi za koga nikada nisam čuo, kao što ti nikada nisi čuo što je napisao gore pomenuti (Kg rulz, 12. april 2016 20:37) i koji je u potpunosti u pravu i istina je napisana. 300 super bogatih familija drži ovaj svet u šaci i ako tebi i ostalima ovo nije jasno, onda i da vam dodam i ovo: zašto ide hajka protiv Donald Trump-a, zato što je i on milijarder i plaća svoju kampanju iz svog džepa, kao što je super bogati milijarder i Rockefeller čiji kandidatkinja za USA President je Hillary Clinton tako je ona u džepu Rockefeller-a i ostalih super bogatih i radiće što žele. USA Political Field je kupljeno od strane ovih super bogatih već odavno, ali se sada se tu umešao jedan neki tamo Donald Trump (žena Slovenka bivša Jugoslovenka) i ko ne igra po pravilima i scenografiji super bogatih može mu/njoj svašta desiti i zato sve ružno pljuju po Donald Trump-u. Nisi ti ni blizu svestan šta se radi po svetu i ko vuče konce. City of London je država u državi, sa svojom policijom i pravilima i tamo je takođe šef jedan od braća Rothschild (pravo prezime Bauer=seljak na nemačkom) a rodom su iz Frankfurt am Main iz Judengasse. Svi masoni su u šaci sa kompletnim bankarskim infrastrukturama u rukama ovih super bogatih čiji rukama je njihova privatna banka Federal Reserve System (FED) koja štampa dolar bez pokrića. JFK (John Fitzgerald Kennedy) hteo je vratiti u USA ruke tj. nacionalizovati i zbog toga je ubijen.

lemsa

pre 8 godina

E, vala svasta. Iscrpili se, pa nam sada "velicaju" i marginalce. Bice zanimljivo sta ce nam anglocion mediji za 50tak godina pisati o Obami bin Ladenu.

Stella

pre 8 godina

Hitler je bio nuspojava duboke krize jednog drustva, sistemska greska koja se otrgla kontroli. Previse lako je zapalio ojadjene i ozlojedjene Nemce (gubitnike 1. svetskog rata), gladne, siromasne i anarhicne. Cak i protiv takvog Hitlera je bila vecina nemackog naroda (nazalost precutno u pocetku, kasnije se nije ni smelo), ali je on iskoristio silu manjine koja ga je slepo sledila i uzeo svu vlast u svoje ruke. Ne opravdavam Nemce - morali su da se bore sami dok nije bilo prekasno - ali je cinjenica da ih je obmanuo i prevario svojim zapaljivim govorima, grandomanijom i pokazivanjem sile. Ocigledno su se lako pomamili na to i to je njihova krivica.
Prosto je cinjenica da su jevreji (pojedinci, ne jevrejski narod) idejni tvorci oktobarske revolucije (jos jedna drustvena anomalija koja se takodje otrgla kontroli koristeci siromasne i gladne). Koji im je bio cilj, to dalje mozemo da nagadjamo i spekulisemo: za njih jeftin a za Ruse vrlo skup socijalni eksperiment, ili mozda slabljenje i unistenje poslednjeg velikog carstva u Evropi, ili prosto ubedjenje da je takva ideologija ispravna, verovatno od svega po malo.

Voodoo

pre 8 godina

Kao sto ovde pise obojica su se pridruzila nacistima, jedan u januaru, a drugi u septembru iste godine. Znaci ni jedan ni drugi nisu zacetnici, niti je Hitler ista mogao sam, te velike vodje su samo marketing, u to vreme kod Nemaca je palio takav tip vodje i kada su skupili kriticnu masu oko njega, a ta masa jeste uvek manjina ali kada ta manjina ipak naraste do nekog stadijuma, zbog svoje strasti i sto uglavnom u nju ulaze ljudi koji manje prezaju od opasnih poteza od prosecnog coveka ta manjina preovlada i vuce i ostale sa sobom u svom pravcu. Bilo je Nacistickih vodja i pre Hitlera, ali nisu jos uvek imali tu masu oko sebe da krenu, i nije Hitler bio sam ocigledno. Tako je sa svim vodjama svuda, samo je pitanje stanje svesti u toj zemlji u momentu i da li se ta masa ljudi zagrizena u nekom pravcu drzi pod kontrolom da me poraste dovoljno da uvede ostatak u ludilo ili se pusta da naraste. Primer ex yu ratova, ako idete po ex yu zemljama siguran sam da ce vecina reci da bi bilo bolje da nije bilo rata i slicno, ali kada masa krene ostatak ili bezi ili se pridruzuje. E sad za silne teorije zavere upravo ovde treba traziti pocetak, zasto je pusteno da u silnim slucajevima vlasti drzava obrazuju tu masu. Najbolji primer je mozda Trampova kandidaturs, pre 10-15 godina politicke i biznis elite nikada ne bi dopustili da lik kao Tramp bude kandidat, sada sem direktnih protiv kandidata, a i oni relativno blago, niko ne izlazi da kaze kako je to pogresno i kako cak pojedine njegove izjave su mozda i protiv ustavne. Ne, sada se dopusta njemu da svojom kandidaturom i nastupima ubedjuje i prikljanja sve vise Amerikanaca ka nekom ekstremnijem nacionalizmu. Time njihov broj raste, od beznacajne manjine oni postoju glasna solidna manjina, cak i da Tramp nije taj lider otvara vrata sledecem tako sto je pomerio prag tako reci.

Pablo

pre 8 godina

Za ove koji ponavljaju pitanje cije je prezime Rozenberg, reci cu im da je u pitanju nemacko prezime.

U jednom trenutku austrijske istorije, koja je tada vladala i nemackim zemljama, negde pred kraj 18. veka, Jevrejima je nalozeno da moraju da promene svoja prezimena u nemacka, i to da ih otkupe, inace ce im drzava dati prezimena po svojem nahodjenju. Tako su jevreji poceli da uzimaju nemacka prezimena, a posto je recimo ruza u to vreme bila jako popularna, mnogi Jevreji su uzimali prezimena koja pocinju na Rosen. Prica je mnogo duza, ali nadam se da je ovoliko dovoljno.

andreas kisser

pre 8 godina

Hitlera su stvorili Britanci I Amerikanci,kao I vecinu zala sveta.Jevreji jesu krivi za Oktobarsku revoluciju,jer je masonerija imala plan da slabi jake drzave,radi jontrole.To su nastavili I sa Jugislavijom,I dalje rade na bliskom istoku.I dobri su u tome,na zalost
(Kg rulz, 12. april 2016 20:37)

sve i svasta sam dosad cuo na ovom forumu, ali sad kad nisam pao sa stolice procitavsi da je carska rusija bila jaka drzava :-)

sto se tice rozenberga, za njega je gebels jednom rekao da je bio 'inteletualac - za malo, politicar - za malo i diplomata - za malo. lozio se da je intelektualac i ideolog medju nacistima, a u stvari je bio potpuno ogranicenih i intelktualnih i organizacionih sposobnosti; zarko je zeleo da bude ministar spoljnih poslova, ali je odmah po osvajanju vlasti 1933. zeznuo stvari u svojoj prvoj misiji u londonu i otada ga hitler vise nije koristio ni za sta. data mu je bezazlena funkcija sefa odeljenja partije za spoljnu politiku sa koje nije imao niti kakvog uticaja, niti se iko interesovao za ono sto rozenberg misli ili ima da kaze. tako da ne lozite ljude bez potebe.

inace sam zapanjen kolicinom neznanja, robovanju predrasudama, mrznjom i ostrascenoscu koja izbija iz pojedinih komentara. vecina ljudi koji su pisali neke od komentara ima mentalni sklop klasicnog sledbenika hitlera u 20im i 30im. neka nam je kao narodu bog u pomoc! ovo nije nikakva uvreda drugih korisnika, vec na zalost realna dijagnoza, tako da se nadam dacete mi objaviti komentar.

srbijasine

pre 8 godina

@ (Cent, 12. april 2016 20:44)
Promasio si poentu, tekst tendenciozno govri da je mit da su Jevreji stajali iza Oktobarske revolucije, a to je cinjenica. I jos samo da dodam da Jevreji nisu samo religija vec i narod.

A

pre 8 godina

Hitlera je stvorio nemacki narod.
(sah 88, 12. april 2016 19:45)

Pojma nemaš kao što ni Admin koji uporno ne proPušta komentare o super bogatima kojih je 300 familija i ima ih 8000 hiljada i samo se međusobno venčavaju i udavaju gde ova super bogati tj. bankarski lobi, koji je glavni pokretača ratova, postavljanje režima, kojima služe direktno i indirektno masoni i masonske lože i koji čovečanstvo drži za vrat već 300 godina.

Miroslave

pre 8 godina

Nacisti nisu postojali 1919 god ..Mozda je bio clan Radnicke partije ali nacional socijalizam je nastao kasnije 20 tih godina
(felix, 12. april 2016 20:07) Prolupa i ostade živ, čak čovek ni kriv ni dužan dobio 90 pluseva. Pa Radnicka partija je još 1920 god. promenila ime u Nationalsozialistische (!) Deutsche Arbeiterpartei (NSDAP) i program im već tad bio u pravo takav - nacional socijalistički. A što se tiče uloge jevreja u oktobarskoj revoluciji koju je neko ovde spomenuo - možda su jevreji imali važnu ulogu u revoluciji, ali tvrditi kako oni stoje iza iste je više nego smešno. Odavno se zna da je nemački Kaiserreich stajalo iza svega: http://m.spiegel.de/spiegel/spiegelspecialgeschichte/d-54841257.html Informišite se malo ljudi!

d

pre 8 godina

treba znati da jevreji nisu nacija vec vera.da je hazarsko carsvo koje se nalazi u rusiji a hazari su bili jevrejske vere.tako da je u rusiji bilo dosta jevreja.jevreji su vredna i dobra vera jedini im je problem sto ne prihvataju druge vere i druge ljude ne smatraju sebi ravnima

srbijasine

pre 8 godina

" počeo da mu puni glavu idejom da su iza Oktobarske revolucije i uspostavljanja SSSR stajali Jevreji ." Kakva glupost, pa svi znaju da su Samaricani ubacili boljsevizam u Rusiju!

Misha

pre 8 godina

A u svojim momoarima on spominje i nas Srbe:

"Thus the Mediterranean type is dominant in Spain, the Dinaric type among the Serbs, the Nordic type among the Germans and the English."

Zoran M.

pre 8 godina

Mene zanima kako su se ameri i rusi na racun spasavanja sveta od Hitlera dogovorili da podele svet na zapad i istok...otkud zid u Nemackoj?

Kg rulz

pre 8 godina

Hitlera su stvorili Britanci I Amerikanci,kao I vecinu zala sveta.Jevreji jesu krivi za Oktobarsku revoluciju,jer je masonerija imala plan da slabi jake drzave,radi jontrole.To su nastavili I sa Jugislavijom,I dalje rade na bliskom istoku.I dobri su u tome,na zalost

Aleksandar

pre 8 godina

@Duncan

Zapravo, stvoren je. Moze se reci, stvaran. Klasicno ispiranje mozga. To se i dan danas radi. Svrha toga je izazivanje ratova, da bi se prodavalo oruzje ili finansiralo sve moguce. Od raznih eksperimenata, do kreacije. Ono sto ne bi mogao u normalnom okruzenju. A kada se sve to zavrsi, finansiraju se obnove. I uvek se finansiraju obe ili vise strana u sukobu.
Ako se pitas ko to radi, to rade odredjene grupe ljudi, porodice, koji su tada i danas poznati mnogima. Svrha? Pa posedovanje svega. Cisto da znas, oni poseduju skoro sve, iako svi mislimo da mi posedujemo nase.

Dare

pre 8 godina

Kakve obmane, pa Hitlera je stvorio Ford, i kapitalisti kako bi se obracunali sa socijalizmom u Nemackoj i Evropi. Jevreji su kolateralna steta kao i obicno pre, morao je neko da naj..e kako bi dobri i posteni nemci oteli prodavnice i biznise Jevreja. Znaci to je pljackaski narod, a ideologija je na drugom mestu. A sto se nemci peru to je vec druga prica. Morace ponovo Berlin da gori izgleda

Cent

pre 8 godina

Mala lekcija iz istorije, za ove što pričaju o Jevrejima u revoluciji, Letonci su bili 10 puta zastupljeniji proporcionalno od Jevreja u komunističkoj partiji u ranim 20im. Letonci su čuvali Lenjina recimo.
Isto za ostale baltičke narode, Poljake, dok su Jevreji bili dvaput zastupljeniji od Rusa.
Finci su takođe imali ogroman broj komunista i brutalan građanski rat.
Ali opet su ogromna većina brojčano bili Rusi, Bjelorusi i Ukrajinci. Jevreja je u ruskom carstvu bilo nekoliko miliona, a oko 20,000 su bili boljševici. Normalno da su bili boljševici, jer su bili žrtve užasnih pogroma decenijama i nisu imali mnogo simpatije za cara. Uglavnom, "jevrejska boljševička revolucija" je mit i prženje naroda. Staljin se posle obračunao sa Jevrejima, ostao je Lazar Kaganovič, Sverdlov je poginuo 1919, a Kamenjev, Zinovjev i Trocki su ubijeni. To su bili glavni Jevreji u revoluciji.
Inače, čovjek koji je organizovao crveni teror i Čeku (kasnije NKVD) je bio Poljak, Dzeržinski.

Čudno

pre 8 godina

Voz pun para je stigao iz nemačke za rusiju da finansira oktobarsku revoluciju. Platio rotschield. U njegovu čast komunjare nose crvenu zastavu. 90 posto tajne policije sssr a su cinili rusi jevrejskog porekla. Staljin je npr. bio jevrejskog porekla mada se to poriče. I dan danas je vrhuška ruske i ukrajinske politike čine ljudi jevrejskog porekla. Jednostavno užasno sposoban i snalažljiv narod. Pobedili su nemce na račun ruskog naroda.

Sasa

pre 8 godina

Ja se samo nadam da iza vecine ovih afirmativnih komentara glede nacizma, rasizma, fasizma... u poslednje vreme, stoje klinci koji nemaju vise od 17 godina. Ipak, plasim se da nije tako...

kako da ne

pre 8 godina

Hitlera su stvorili njegovi Nemci i Austrijanci.Sve ostalo je spiranje krivice.
Sve sto drze i danas, a nije njihovo, je cist interes i izrabljivanje.A svoju humanost su najbolje pokazali sada sa migrantima

Cent

pre 8 godina

Mala lekcija iz istorije, za ove što pričaju o Jevrejima u revoluciji, Letonci su bili 10 puta zastupljeniji proporcionalno od Jevreja u komunističkoj partiji u ranim 20im. Letonci su čuvali Lenjina recimo.
Isto za ostale baltičke narode, Poljake, dok su Jevreji bili dvaput zastupljeniji od Rusa.
Finci su takođe imali ogroman broj komunista i brutalan građanski rat.
Ali opet su ogromna većina brojčano bili Rusi, Bjelorusi i Ukrajinci. Jevreja je u ruskom carstvu bilo nekoliko miliona, a oko 20,000 su bili boljševici. Normalno da su bili boljševici, jer su bili žrtve užasnih pogroma decenijama i nisu imali mnogo simpatije za cara. Uglavnom, "jevrejska boljševička revolucija" je mit i prženje naroda. Staljin se posle obračunao sa Jevrejima, ostao je Lazar Kaganovič, Sverdlov je poginuo 1919, a Kamenjev, Zinovjev i Trocki su ubijeni. To su bili glavni Jevreji u revoluciji.
Inače, čovjek koji je organizovao crveni teror i Čeku (kasnije NKVD) je bio Poljak, Dzeržinski.

andreas kisser

pre 8 godina

Hitlera su stvorili Britanci I Amerikanci,kao I vecinu zala sveta.Jevreji jesu krivi za Oktobarsku revoluciju,jer je masonerija imala plan da slabi jake drzave,radi jontrole.To su nastavili I sa Jugislavijom,I dalje rade na bliskom istoku.I dobri su u tome,na zalost
(Kg rulz, 12. april 2016 20:37)

sve i svasta sam dosad cuo na ovom forumu, ali sad kad nisam pao sa stolice procitavsi da je carska rusija bila jaka drzava :-)

sto se tice rozenberga, za njega je gebels jednom rekao da je bio 'inteletualac - za malo, politicar - za malo i diplomata - za malo. lozio se da je intelektualac i ideolog medju nacistima, a u stvari je bio potpuno ogranicenih i intelktualnih i organizacionih sposobnosti; zarko je zeleo da bude ministar spoljnih poslova, ali je odmah po osvajanju vlasti 1933. zeznuo stvari u svojoj prvoj misiji u londonu i otada ga hitler vise nije koristio ni za sta. data mu je bezazlena funkcija sefa odeljenja partije za spoljnu politiku sa koje nije imao niti kakvog uticaja, niti se iko interesovao za ono sto rozenberg misli ili ima da kaze. tako da ne lozite ljude bez potebe.

inace sam zapanjen kolicinom neznanja, robovanju predrasudama, mrznjom i ostrascenoscu koja izbija iz pojedinih komentara. vecina ljudi koji su pisali neke od komentara ima mentalni sklop klasicnog sledbenika hitlera u 20im i 30im. neka nam je kao narodu bog u pomoc! ovo nije nikakva uvreda drugih korisnika, vec na zalost realna dijagnoza, tako da se nadam dacete mi objaviti komentar.

Dare

pre 8 godina

Kakve obmane, pa Hitlera je stvorio Ford, i kapitalisti kako bi se obracunali sa socijalizmom u Nemackoj i Evropi. Jevreji su kolateralna steta kao i obicno pre, morao je neko da naj..e kako bi dobri i posteni nemci oteli prodavnice i biznise Jevreja. Znaci to je pljackaski narod, a ideologija je na drugom mestu. A sto se nemci peru to je vec druga prica. Morace ponovo Berlin da gori izgleda

kako da ne

pre 8 godina

Hitlera su stvorili njegovi Nemci i Austrijanci.Sve ostalo je spiranje krivice.
Sve sto drze i danas, a nije njihovo, je cist interes i izrabljivanje.A svoju humanost su najbolje pokazali sada sa migrantima

Sasa

pre 8 godina

Ja se samo nadam da iza vecine ovih afirmativnih komentara glede nacizma, rasizma, fasizma... u poslednje vreme, stoje klinci koji nemaju vise od 17 godina. Ipak, plasim se da nije tako...

Aleksandar

pre 8 godina

@Duncan

Zapravo, stvoren je. Moze se reci, stvaran. Klasicno ispiranje mozga. To se i dan danas radi. Svrha toga je izazivanje ratova, da bi se prodavalo oruzje ili finansiralo sve moguce. Od raznih eksperimenata, do kreacije. Ono sto ne bi mogao u normalnom okruzenju. A kada se sve to zavrsi, finansiraju se obnove. I uvek se finansiraju obe ili vise strana u sukobu.
Ako se pitas ko to radi, to rade odredjene grupe ljudi, porodice, koji su tada i danas poznati mnogima. Svrha? Pa posedovanje svega. Cisto da znas, oni poseduju skoro sve, iako svi mislimo da mi posedujemo nase.

Čudno

pre 8 godina

Voz pun para je stigao iz nemačke za rusiju da finansira oktobarsku revoluciju. Platio rotschield. U njegovu čast komunjare nose crvenu zastavu. 90 posto tajne policije sssr a su cinili rusi jevrejskog porekla. Staljin je npr. bio jevrejskog porekla mada se to poriče. I dan danas je vrhuška ruske i ukrajinske politike čine ljudi jevrejskog porekla. Jednostavno užasno sposoban i snalažljiv narod. Pobedili su nemce na račun ruskog naroda.

d

pre 8 godina

treba znati da jevreji nisu nacija vec vera.da je hazarsko carsvo koje se nalazi u rusiji a hazari su bili jevrejske vere.tako da je u rusiji bilo dosta jevreja.jevreji su vredna i dobra vera jedini im je problem sto ne prihvataju druge vere i druge ljude ne smatraju sebi ravnima

Kg rulz

pre 8 godina

Hitlera su stvorili Britanci I Amerikanci,kao I vecinu zala sveta.Jevreji jesu krivi za Oktobarsku revoluciju,jer je masonerija imala plan da slabi jake drzave,radi jontrole.To su nastavili I sa Jugislavijom,I dalje rade na bliskom istoku.I dobri su u tome,na zalost

Misha

pre 8 godina

A u svojim momoarima on spominje i nas Srbe:

"Thus the Mediterranean type is dominant in Spain, the Dinaric type among the Serbs, the Nordic type among the Germans and the English."

Zoran M.

pre 8 godina

Mene zanima kako su se ameri i rusi na racun spasavanja sveta od Hitlera dogovorili da podele svet na zapad i istok...otkud zid u Nemackoj?

A

pre 8 godina

Hitlera je stvorio nemacki narod.
(sah 88, 12. april 2016 19:45)

Pojma nemaš kao što ni Admin koji uporno ne proPušta komentare o super bogatima kojih je 300 familija i ima ih 8000 hiljada i samo se međusobno venčavaju i udavaju gde ova super bogati tj. bankarski lobi, koji je glavni pokretača ratova, postavljanje režima, kojima služe direktno i indirektno masoni i masonske lože i koji čovečanstvo drži za vrat već 300 godina.

srbijasine

pre 8 godina

" počeo da mu puni glavu idejom da su iza Oktobarske revolucije i uspostavljanja SSSR stajali Jevreji ." Kakva glupost, pa svi znaju da su Samaricani ubacili boljsevizam u Rusiju!

Goran

pre 8 godina

"Hitlera je stvorio nemacki narod.
(sah 88, 12. april 2016 19:47)"

Istina, kao i sto su Hrvati stvorili Pavelica, Srbi Milosevica, Mladica, Karadzica, Seselja, Vucica ... svaki narod ZASLUZUJE SVOJU VLAST. E, sad ... Nemci su naucili lekciju, licno sam prisustvovao kontramitingu, kada su neonacisti zakazali miting u Karlsruhe-u ... tada ih je normalan narod oduvao sa ulica.

srbijasine

pre 8 godina

@ (Cent, 12. april 2016 20:44)
Promasio si poentu, tekst tendenciozno govri da je mit da su Jevreji stajali iza Oktobarske revolucije, a to je cinjenica. I jos samo da dodam da Jevreji nisu samo religija vec i narod.

Miroslave

pre 8 godina

Nacisti nisu postojali 1919 god ..Mozda je bio clan Radnicke partije ali nacional socijalizam je nastao kasnije 20 tih godina
(felix, 12. april 2016 20:07) Prolupa i ostade živ, čak čovek ni kriv ni dužan dobio 90 pluseva. Pa Radnicka partija je još 1920 god. promenila ime u Nationalsozialistische (!) Deutsche Arbeiterpartei (NSDAP) i program im već tad bio u pravo takav - nacional socijalistički. A što se tiče uloge jevreja u oktobarskoj revoluciji koju je neko ovde spomenuo - možda su jevreji imali važnu ulogu u revoluciji, ali tvrditi kako oni stoje iza iste je više nego smešno. Odavno se zna da je nemački Kaiserreich stajalo iza svega: http://m.spiegel.de/spiegel/spiegelspecialgeschichte/d-54841257.html Informišite se malo ljudi!

A

pre 8 godina

@ (andreas kisser, 12. april 2016 23:46)

Imaš Nick po tom gitaristi za koga nikada nisam čuo, kao što ti nikada nisi čuo što je napisao gore pomenuti (Kg rulz, 12. april 2016 20:37) i koji je u potpunosti u pravu i istina je napisana. 300 super bogatih familija drži ovaj svet u šaci i ako tebi i ostalima ovo nije jasno, onda i da vam dodam i ovo: zašto ide hajka protiv Donald Trump-a, zato što je i on milijarder i plaća svoju kampanju iz svog džepa, kao što je super bogati milijarder i Rockefeller čiji kandidatkinja za USA President je Hillary Clinton tako je ona u džepu Rockefeller-a i ostalih super bogatih i radiće što žele. USA Political Field je kupljeno od strane ovih super bogatih već odavno, ali se sada se tu umešao jedan neki tamo Donald Trump (žena Slovenka bivša Jugoslovenka) i ko ne igra po pravilima i scenografiji super bogatih može mu/njoj svašta desiti i zato sve ružno pljuju po Donald Trump-u. Nisi ti ni blizu svestan šta se radi po svetu i ko vuče konce. City of London je država u državi, sa svojom policijom i pravilima i tamo je takođe šef jedan od braća Rothschild (pravo prezime Bauer=seljak na nemačkom) a rodom su iz Frankfurt am Main iz Judengasse. Svi masoni su u šaci sa kompletnim bankarskim infrastrukturama u rukama ovih super bogatih čiji rukama je njihova privatna banka Federal Reserve System (FED) koja štampa dolar bez pokrića. JFK (John Fitzgerald Kennedy) hteo je vratiti u USA ruke tj. nacionalizovati i zbog toga je ubijen.

Misha

pre 8 godina

> Hitlera su stvorili Britanci I Amerikanci,

Kao prvo, niko ne bi radio protiv sopstvenih interesa. Kao drugo, nisu Britanci i Amerikanci neka nadrasa sposobna da vlada sobom i drugima, a ostatak sveta neka niža rasa koja nema moć ni sama sobom da vlada.

only fools and horses

pre 8 godina

sve i svasta sam dosad cuo na ovom forumu, ali sad kad nisam pao sa stolice procitavsi da je carska rusija bila jaka drzava :-)

(andreas kisser, 12. april 2016 23:46)

Kad neko ko pretenduje na zvanje sveznalice, koji deli naokolo lekcije, napiše ovako nešto, bude mi sve jasno o njemu.
Jedino nisam siguran da li je upotreba malih slova gde im mesto nije, neznanje, nemar ili namera.

Stella

pre 8 godina

Hitler je bio nuspojava duboke krize jednog drustva, sistemska greska koja se otrgla kontroli. Previse lako je zapalio ojadjene i ozlojedjene Nemce (gubitnike 1. svetskog rata), gladne, siromasne i anarhicne. Cak i protiv takvog Hitlera je bila vecina nemackog naroda (nazalost precutno u pocetku, kasnije se nije ni smelo), ali je on iskoristio silu manjine koja ga je slepo sledila i uzeo svu vlast u svoje ruke. Ne opravdavam Nemce - morali su da se bore sami dok nije bilo prekasno - ali je cinjenica da ih je obmanuo i prevario svojim zapaljivim govorima, grandomanijom i pokazivanjem sile. Ocigledno su se lako pomamili na to i to je njihova krivica.
Prosto je cinjenica da su jevreji (pojedinci, ne jevrejski narod) idejni tvorci oktobarske revolucije (jos jedna drustvena anomalija koja se takodje otrgla kontroli koristeci siromasne i gladne). Koji im je bio cilj, to dalje mozemo da nagadjamo i spekulisemo: za njih jeftin a za Ruse vrlo skup socijalni eksperiment, ili mozda slabljenje i unistenje poslednjeg velikog carstva u Evropi, ili prosto ubedjenje da je takva ideologija ispravna, verovatno od svega po malo.

Pavle

pre 8 godina

Lenjina su u carsku Rusiju poslali Jevreji u blindiranom vagonu. Vecina ministara u komunistickoj Rusiji su bili Jevreji. Bio je cak jedan americki drzavljanin(Jevrejin) na mestu za trezor i nacionalno blago, kad je odlazio predao je celih 5% od zatecenog. Srbija jevrejskoj zajednici placa 1 milion evra za nesto sto su Nemci i hrvati uradili u II sv ratu.....eeeeee

Jabučilo

pre 8 godina

Plan je, navodno, bio da na vlast dođe neko ko će proterati Jevreje iz Nemačke, Poljske i sl, da se presele u "Izrailj" (da nije na vlast došao Hitler, došao bi Mitler, Vitler - svejedno). Genocid i 6 miliona žrtava nisu bili deo plana, već se Hitler pogubno otrgao kontroli.
Epilog znamo. Posle teškog stradanja u Holokaustu i ratova sa Arapima stvoren je i učvršćen Izrael.

Pablo

pre 8 godina

Za ove koji ponavljaju pitanje cije je prezime Rozenberg, reci cu im da je u pitanju nemacko prezime.

U jednom trenutku austrijske istorije, koja je tada vladala i nemackim zemljama, negde pred kraj 18. veka, Jevrejima je nalozeno da moraju da promene svoja prezimena u nemacka, i to da ih otkupe, inace ce im drzava dati prezimena po svojem nahodjenju. Tako su jevreji poceli da uzimaju nemacka prezimena, a posto je recimo ruza u to vreme bila jako popularna, mnogi Jevreji su uzimali prezimena koja pocinju na Rosen. Prica je mnogo duza, ali nadam se da je ovoliko dovoljno.

Tata spalio Đenku

pre 8 godina

"Rozenberg je bio taj koji ga je od tog trenutka uzeo pod svoje i počeo da mu puni glavu idejom da su iza Oktobarske revolucije i uspostavljanja SSSR stajali Jevreji."

To nije ideja, nego činjenica, a svi oni koji misle da je drugačije, varaju se. Jevreji ne da su učestvovali, već su organizovali revoluciju sa ciljem uništenja Rusije, a to im je i danas cilj. Jedan Rus je došao do jevrejske knjige "Protokoli sionskih mudraca", koja nije zapravo knjiga, već plan kako uništiti Goje (a tako jevreji zovu sve ostale koji nisu jevreji i smatraju ih nižom rasom). Otišlo se toliko daleko, da su nakon otkrivanja te knjige, uspeli da novcem izlobiraju i "dokažu" da je knjiga laž i da je taj rus autor knjige. Imam jednu veoma vrednu rusku knjigu iz 2008. godine u kojoj su dati podaci o sastavima Ruske Dume od stvaranja SSSR-a, pa do raspada, poimenično za svakog člana, počevši od predsednika SSSR. Preko 99% su bili jevreji u sastavu svake Dume, a jedini rus na čelu SSSR-a je bio Nikita Hruščov. Lenjin je bio jevrej, Staljin gruzijac, Brežnjev, Gorbačov, Jelcinj jevreji itd..

KakvaPetljancija

pre 8 godina

A ovde (USA) Jevreji se kunu u to da su Sovjetski komunisti sprovodili drugi holokaust te da su progonili Jevreje ... A sad kaže Jevreji stoje iza Oktobarske revolucije. Ma, tu se ne zna ko koga... A mi, plebs, trošimo energiju na forumima i čekamo u koji sledeći rat će nas poslati

zulfikar

pre 8 godina

"Iza svega stoje jevreji" jos jedna u nizu besmislenih teorija... Ako su tako mocni zasto ih ima svega par miliona i zive u potpuno nesigurnom okruzenju? Ili ce biti da nisu bas tako mocni? Da neko kaze iza svega su englezi pa da ima smisla, ali jevreji... stara verska glupost

Werner von Siemens

pre 8 godina

Nije mi bas jasno kako to moze da bude "cinjenica" da su Jevreji stajali iza Oktobarske revolucije, kad ima dosta nas koji se sa tim ne slazemo, a imamo i argumente (ima dole link ka sajtu nemackog casopisa Spigel od "Miroslave, 12. april 2016 22:32"). Mislim da bi ipak bilo umesno koristiti izraze kao sto su "mogucnost", "teorija", "alternativno objasnjenje".

Takodje me zanima da li su etnicki Jevreji u SSSR, koji su bili komunisti, bili i ateisti? Ako jesu, postavlja se pitanje da li su oni onda isto sto i religiozni etnicki Jevreji? Izmedju ostalog pitam ovo zato sto neke pristalice gornje "cinjenice", kazu da se Jevreji ateisti progonili religiozne Jevreje, jednako kao i religiozne Ruse. Tako da se odjednom u njihovoj prici pojavljuju dve grupe Jevreja. Dalje, Trocki se recimo nije izjasnjavao kao pripadnik jevrejske nacionalne manjine (pored toga sto je bio ateista). Zbog cega onda on ne bi smatrao Rusa ateistu blizim sebi od jednog religioznog Jevrejina?

I uopste, cemu tako jaka teznja da se ljudi jevrejskog porekla stalno posmatraju kao homogena grupa? Nije li podela Srba na partizane i cetnike ipak koliko-toliko ziva 70 godina posle kraja oruzanog sukoba? I da se vratim na Rusiju/SSSR – na osnovu cega se veruje da su svi Jevreji, ili barem velika vecina njih, u gradjanskom ratu od 1918. do 1922. bili na istoj strani? Voleo bih da vidim neki dokaz.

Voodoo

pre 8 godina

Kao sto ovde pise obojica su se pridruzila nacistima, jedan u januaru, a drugi u septembru iste godine. Znaci ni jedan ni drugi nisu zacetnici, niti je Hitler ista mogao sam, te velike vodje su samo marketing, u to vreme kod Nemaca je palio takav tip vodje i kada su skupili kriticnu masu oko njega, a ta masa jeste uvek manjina ali kada ta manjina ipak naraste do nekog stadijuma, zbog svoje strasti i sto uglavnom u nju ulaze ljudi koji manje prezaju od opasnih poteza od prosecnog coveka ta manjina preovlada i vuce i ostale sa sobom u svom pravcu. Bilo je Nacistickih vodja i pre Hitlera, ali nisu jos uvek imali tu masu oko sebe da krenu, i nije Hitler bio sam ocigledno. Tako je sa svim vodjama svuda, samo je pitanje stanje svesti u toj zemlji u momentu i da li se ta masa ljudi zagrizena u nekom pravcu drzi pod kontrolom da me poraste dovoljno da uvede ostatak u ludilo ili se pusta da naraste. Primer ex yu ratova, ako idete po ex yu zemljama siguran sam da ce vecina reci da bi bilo bolje da nije bilo rata i slicno, ali kada masa krene ostatak ili bezi ili se pridruzuje. E sad za silne teorije zavere upravo ovde treba traziti pocetak, zasto je pusteno da u silnim slucajevima vlasti drzava obrazuju tu masu. Najbolji primer je mozda Trampova kandidaturs, pre 10-15 godina politicke i biznis elite nikada ne bi dopustili da lik kao Tramp bude kandidat, sada sem direktnih protiv kandidata, a i oni relativno blago, niko ne izlazi da kaze kako je to pogresno i kako cak pojedine njegove izjave su mozda i protiv ustavne. Ne, sada se dopusta njemu da svojom kandidaturom i nastupima ubedjuje i prikljanja sve vise Amerikanaca ka nekom ekstremnijem nacionalizmu. Time njihov broj raste, od beznacajne manjine oni postoju glasna solidna manjina, cak i da Tramp nije taj lider otvara vrata sledecem tako sto je pomerio prag tako reci.

istorija

pre 8 godina

Hitlera je stvorila Nemacka istoriografija 19tig i 20tog veka, koja je velicala nemacku nacionalnost, negovala nemacki mit i zagovarala ujedinjenje nemacke pod pruskom. Njihov ideal je bila jaka drzava sa agresivnom spoljnom politikom, uzdizanje germanske rase i minorizovanje ostalih. Osnove Kanta i njegovih naslednika Drojzen, Trajcke...

sve je napisano, samo treba citati

pre 8 godina

> Hitlera su stvorili Britanci I Amerikanci,

Kao prvo, niko ne bi radio protiv sopstvenih interesa. Kao drugo, nisu Britanci i Amerikanci neka nadrasa sposobna da vlada sobom i drugima, a ostatak sveta neka niža rasa koja nema moć ni sama sobom da vlada.
(Misha, 13. april 2016 09:25)

Interes Britanaca i Amerikanaca je bio da postoji taj i takav Hitler. Rezultati rata jasno govore o tome. Uporedi broj zrtava u SSSR-u, Nemackoj, Kini, Japanu i na primer Jugoslaviji i Poljskoj za brojem zrtava u Britaniji i SAD. Uporedi finansijske rezultate ratova u istim drzavama. U najkracem, SAD i Britanija su zelele rat izmedju Nemacke i SSSR-a kako bi njihovim medjusobnim slabljenjem preuzele kompletnu dominaciju.

Cent

pre 8 godina

@Tata spalio Đenku
Koju to knjigu imaš? Malo se obrazujemo po neo-nacističkim forumima a? Spominješ neke nebuloze kao Protokole koji su dokazan falsifikat.
I priča ti je generalno u tonu nacista. Kakav crni Jeljcin i Gorbačev? Nemaju veze sa Jevrejima. Andropov i Brežnjev su bili Rusi recimo.
Jevreja je u ruskom carstvu bilo nekoliko miliona, normalno da dosta Rusa ima nekog pretka koji je Jevrej. Ne znači da su oni Jevreji.
U ruskom carstvu je postojala velika mržnja prema Jevrejima a oni su smatrali da iza toga stoji car i elita, tako da su neki podržavali pokret koji ih nije ubijao i progonio (do Staljina). Od Staljina pa do kraja SSSRa opet je krenuo lakši anti-semitizam.
Nema tu nikakve zavjere. Bilo je oko 20,000 Jevreja u komunističkoj partiji (od nekoliko miliona), i ogroman broj je pobijen za vrijeme Staljina. Ovi koji sam naveo su bili glavni, ostatak vođa nisu bili Jevreji, niti je Lenjin bio Jevrej.
Niti su ti Jevreji bili Jevreji u smislu religije, bili su ateisti, komunisti. Kao što rekoh, 78 na 1000 Letonaca su bili boljševici, a 7 na 1000 Jevreja, znači jesu Letonci "organizovali" revoluciju?
Srbi opet uvoze pogubne ideologije iz inostranstva. Što ne spomeneš braću Rotenberg koji su bliski saradnici Putina?
Jevreji nisu monolitna grupa, ima ih svakakvih, baš kao i Srba ili Hrvata recimo. A ti prosipaš ideologiju onih koji su Srbe, Jevreje i Ruse zajedno istrijebljivali.

Jabučilo

pre 8 godina

"Mala lekcija iz istorije, za ove što pričaju o Jevrejima u revoluciji, Letonci su bili 10 puta zastupljeniji proporcionalno od Jevreja u komunističkoj partiji u ranim 20im." reče Cent, itd.

Zato su Jevreji bili vrlo neproporcionalno zastupljeni u vrhu te iste komunističke partije. Procentualno ih je bilo značajno više nego što što ih je bilo u sastavu stanovništva.
Činjenice su činjenice. Da li su pravilno tumačene, to je druga priča.

andreas kisser

pre 8 godina

@only fools and horses

komentarisem stvari o kojima sto usled interesovanja i zivotnog iskustva (putovanja, fudbal, formula, rok muzika i pop kultura), obrazovanja (doktor istorijskih nauka) i posla kojim se bavim (politicki konsalting) znam mnogo vise od 90 posto prosecnog komentatora (ok, sa izuzetkom fudbala, ali i tu se ogranicavam uglavnom na liverpul). e sad, to sto su neki od nas svestraniji i obrazovaniji od drugih nije moja krivica. ali ni u kom slucaju nisam sveznalica. ne komentarisem vesti o stvarima o kojima ne znam nista ili dovoljno (zivot u rusiji, prirodne nauke...). na te vesti volim da citam komentare osoba koje su zaista poznavaoci, milan-bgd recimo. odgovaram uglavnom na komentare koji su plod stereotipnog nacina razmisljanja, zabluda popularizovanih stampom i internetom, te duboko ukorenjenih mitova koje na zalost nikakvo obrazovanje ne moze da iskoreni. osoba koje ih pisu najcesce nemaju adekvatno obrazovanje i mojim replikama zelim da ukazem vecini citaoca na koju stranu bi trebalo da potraze odgovore. veoma cesto neznanje pojedinih komentatora treba ismejati jer je to jedina nada da ce sledeci put dobro promisliti ili proveriti stvari koje zele da javno podele sa drugima. neki komentari na zalost otkrivaju tako ogranicene licnosti koje ih pisu, da je uzaludan trud odgovarati na njih. recimo mislim da tebi nikada nisam odgovorio ;-)

e da, vezano za mala slova: recimo da me mrzi da pritiskam shift. i molim te, promeni nik!

lemsa

pre 8 godina

E, vala svasta. Iscrpili se, pa nam sada "velicaju" i marginalce. Bice zanimljivo sta ce nam anglocion mediji za 50tak godina pisati o Obami bin Ladenu.

zile

pre 8 godina

Jevreji su i vera i narod. Askenazi su hazarskog porekla iz rusije i nisu bas druzeljubivi. Vrlo homogena nacija. Separdi su mešoviti i oni su mešani i vrlo se dobro razumeju sa arapima npr. Jedni sa drugima nemaju puno veze. Različit im je jezik. Verovatno naslednici hebreja. Čine samo 10 posto svih jevreja.

ten yard penalty

pre 8 godina

Zna se ko je stvorio molera i zasto, nemojte mi tu neke dnevnike.
(Bagili, 12. april 2016 21:52)

nisi skapiro kako treba!..Adolf je bio slikar,tachnije "u pokushaju",ili ko shto Gebels reche za Rozenberga-"za malo"....a na nemachkom se slikar kazze "maler",a slikarstvo-"malerei"....nema veze sa molerajem!(krechenjem i farbanjem zidova)

cobo

pre 8 godina

Hitlera je stvorio Bog a uzdigao ga njegov narod i pustio ga niz vodu ko mi Milosevica .Prvo se digne narod,kao stampedo i stane .Zato narod ne sme da vlada,to mogu samo hladne glave.Nemacku istoriju poznam ko svoj dzep a moja cerka koja ovde u Nemackoj pohadja gimnaziju nista o Hitleru nije ucila .Istorija je istina a svak ima svoju istinu,gledanu iz svog ugla i iz svojih interesa .Sav zapadni svet veruje u jednog Jevreja Isusa Hrista,a niko ne voli Jevreje ?Zasto,zato sto su slozni ?U Srbiji se uzdizu neki vladari koji su jedni drugima vadili oci ili vlastodrzci koji su Turcima pomagali da zauzmu teritorije srpskog naroda i da napreduju prema zapadu.Srpska istorija postoji 4-5 vekova pa opet ne postoji 4-5 vekova,tako da je i nemamo i o nama nista ne znamo,a kamo li nesto o Hitleru,Staljinu,Rotshieldu,Lenjinu,Marksu....Mozda smo naucili to sto pise a ko je to pisao i koliko je tu istine ima,kojim interesima se pisac vodio ?!Sta u srpskoj istoriji pise o Titu ?
Prvo popravite i okrecite to sto je on napravio pa onda citajte,jer u Srbiji sve sto j e napravljeno,napravljeno je za njegovog vremena,pogledajte kroz prozor,(pogotovo ovi u vecim gradovima)!

istina

pre 8 godina

Hitlera je stvorio nemacki narod.
(sah 88, 12. april 2016 19:47)

A od kojih para, strucnjace? U to vreme je nemacki narod bio u finansijskim problemima isto kao srpski narod 1993. Nisu imali za osnovne potrebe, a ne da finansiraju nekakvog Hitlera. Pare su stigle sa engleskog govornog podrucja... A nemacki narod je naseo na stos i sledio.

Bivši komentator

pre 8 godina

S obzirom da smo dotakli samo dno, ja se ne pitam ko je stvorio Hitlera. Ja se radije pitam ko u ovoj maloj, siromašnoj i u svakom pogledu veoma zaostaloj zemlji mladim ljudima puni glavu teorijama tipa "Jevreji su krivi za sve".
Hvala onim malobrojnim kometantatorima koji su pokazali znanje i pamet. Sve ostalo je krajnje zabrinjavajuće.

andreas kisser

pre 8 godina

(A, 13. april 2016 01:34)

zaista ne znam kakve veze sa bilo cime ima cinjenica da ti nikada nisi slusao sepulturu!? vezano za sve ostalo sto si napisao: bez ljutnje, ali da smo danas u 1926., sa takvim razmisljanjem ti bi zaista bio sledbenik hitlera. prosecan simpatizer i glasac hitlera je imao pogled na svet oblikovan knjigama o predstojecoj kataklizmi civilizacije (poput recimo 'propasti zapada'), o jevrejskim zaverama (poput 'protokola sionskih mudraca', dokazanom falsifikatu sa pocetka 20. veka), vulgarizovanim tumacenjima niceove filozofije o rasnoj supremaciji, eugenikom, klaustrofobicnim strahom od izolacije i okruzenosti primitivnim rasama poput slovena, jevreja, itd. dodaj tome mit o nozu u ledja i dobijas potpunu sliku kvazi-politickog narativa koji je dominirao javnim prostorom vajmarske nemacke. na sve to dolaze ciklicne ekonomske krize, pustosece inflacije i opsta neisgurnost zivota u nemackoj tokom 20ih i eto vam recepta za dolazak jednog ludaka na vlast. 'mit 20. veka' (ne znam da li je iko ovde uopste procitao tu knjigu) je klasicno prezvakavanje popularnih pseudo-naucnih teorija tog vremena i daleko je od toga da bude neko originalno filozofsko delo. o samoj licnosti rozenberga koji je bio sve sem intelektualca, nesto sam na brzinu rekao u prvom komentaru. nemcima extremizam, rasizam i verovanje u zablude kojima bi opravdali sopstvene greske iz proslosti nije doneo nista dobeo. zato me boli da vidim da jedan deo mog narod koraca istim stopama.

zoran

pre 8 godina

Bavio sam se malo, američkim federalnim rezervama(krupni bankari), i došao do saznanja da da su oni u stvari pravi vlasnici Amerike, i da oni sve odlučuju. NJihovi izbori su farsa, jedini koji je pokušao da im se suprostavi je bio Kenedi, i znamo kako je zavrsio. O ovom imam puno toga, ali preskočiću.
Znači Oktobarsku revoluciju su finansirale američke federalne rezerve
Lenjin je bio vodja, zar ne ?
Ne smem da vam pričam ko je finansirao Hitlera, koja banka. Nemačka je bila bankrot, postavlja se i pitanje zašto su to sve radili.
Mislim da se zna zašto, ali ne smem ovde da kažem, neće pustiti komentar,
ali ako bih i zašao malo dalje, pronašli bi me oni.
Inače Jevreji su jedan jako vredan i radan narod, koji gleda samo svoj posao, tako da o njima imam najlepše mišljenje.
Naravno, da se to ne odnosi na američke federalne rezerve, i pojedine eksponente kao što je bio Lenjin recimo.

ten yard penalty

pre 8 godina

pa verovatno je mislio da iseli jevreje... na onaj svet..?
(mehh, 12. april 2016 21:45)

ne,nego na Madagaskar!...verovali ili ne,ali tako je...kad se to izjalovilo i kad vishe nisu imali realnu ideju shta cce s njima,"smislili" su grozomorno "Final solution"(konachno reshenje) na sastanku glaveshina u februaru 1942.,u jednom pruskom zamku na jezeru,mislim da se zvao Wandsee,ili tako nekako....

trudbenik

pre 8 godina

Čudno je kako se osvedočene psihopate vrlo često dočepaju vrhovne vlasti. Njima je lako manipulisati a uloga naroda u sistemu demokratskih izbora je samo da bude topovsko meso.

Vojvodina

pre 8 godina

Hitlera je stvorio nemacki narod.
(sah 88, 12. april 2016 19:47)

Ako je tako, onda je Milosevica stvorio srpski narod i Putina ruski. Ako su Nemci odgovorni za Hitlerove zlocine, i mi smo za Slobine, a Ruje za Putlerove.

socijalista,antikomunista

pre 8 godina

@bxo. Cionisti su stajali iza Oktobarske Revolucije. Nisu svi Jevreji Cionisti, kao sto nisu ni svi Hrvati Ustase, a kao sto je Ustastvo antihrvatska ideologija (poklonjene teritorije Italiji i Madjarskoj za koje je kralj Aleksandar hteo da ratuje, samo da bi se na miru klali pravoslavni Hriscani), tako i danasnji Cionizam nema nikakve veze sa Mojsejem, Ilijom i Jeremijom....Ovaj deo da je prvobitno bilo zamisljeno da se Jevreji samo proteraju iz Evrope je zivi dokaz, jer je to bio neophodan uslov za nastanak drzave Izrael. Sam Bibi Netanjahu je pricao kako je zapravo Jerusalimski Muftija platio Hitleru da drugacije resi to pitanje, jer on ne zeli tolike Jevreje oko sebe. Steta, jer sa Izraelom nema mira na bliskom istoku, a Evropa je bez Jevreja kulturno siromasnija...

Dare

pre 8 godina

Kakve obmane, pa Hitlera je stvorio Ford, i kapitalisti kako bi se obracunali sa socijalizmom u Nemackoj i Evropi. Jevreji su kolateralna steta kao i obicno pre, morao je neko da naj..e kako bi dobri i posteni nemci oteli prodavnice i biznise Jevreja. Znaci to je pljackaski narod, a ideologija je na drugom mestu. A sto se nemci peru to je vec druga prica. Morace ponovo Berlin da gori izgleda

Čudno

pre 8 godina

Voz pun para je stigao iz nemačke za rusiju da finansira oktobarsku revoluciju. Platio rotschield. U njegovu čast komunjare nose crvenu zastavu. 90 posto tajne policije sssr a su cinili rusi jevrejskog porekla. Staljin je npr. bio jevrejskog porekla mada se to poriče. I dan danas je vrhuška ruske i ukrajinske politike čine ljudi jevrejskog porekla. Jednostavno užasno sposoban i snalažljiv narod. Pobedili su nemce na račun ruskog naroda.

Kg rulz

pre 8 godina

Hitlera su stvorili Britanci I Amerikanci,kao I vecinu zala sveta.Jevreji jesu krivi za Oktobarsku revoluciju,jer je masonerija imala plan da slabi jake drzave,radi jontrole.To su nastavili I sa Jugislavijom,I dalje rade na bliskom istoku.I dobri su u tome,na zalost

kako da ne

pre 8 godina

Hitlera su stvorili njegovi Nemci i Austrijanci.Sve ostalo je spiranje krivice.
Sve sto drze i danas, a nije njihovo, je cist interes i izrabljivanje.A svoju humanost su najbolje pokazali sada sa migrantima

andreas kisser

pre 8 godina

Hitlera su stvorili Britanci I Amerikanci,kao I vecinu zala sveta.Jevreji jesu krivi za Oktobarsku revoluciju,jer je masonerija imala plan da slabi jake drzave,radi jontrole.To su nastavili I sa Jugislavijom,I dalje rade na bliskom istoku.I dobri su u tome,na zalost
(Kg rulz, 12. april 2016 20:37)

sve i svasta sam dosad cuo na ovom forumu, ali sad kad nisam pao sa stolice procitavsi da je carska rusija bila jaka drzava :-)

sto se tice rozenberga, za njega je gebels jednom rekao da je bio 'inteletualac - za malo, politicar - za malo i diplomata - za malo. lozio se da je intelektualac i ideolog medju nacistima, a u stvari je bio potpuno ogranicenih i intelktualnih i organizacionih sposobnosti; zarko je zeleo da bude ministar spoljnih poslova, ali je odmah po osvajanju vlasti 1933. zeznuo stvari u svojoj prvoj misiji u londonu i otada ga hitler vise nije koristio ni za sta. data mu je bezazlena funkcija sefa odeljenja partije za spoljnu politiku sa koje nije imao niti kakvog uticaja, niti se iko interesovao za ono sto rozenberg misli ili ima da kaze. tako da ne lozite ljude bez potebe.

inace sam zapanjen kolicinom neznanja, robovanju predrasudama, mrznjom i ostrascenoscu koja izbija iz pojedinih komentara. vecina ljudi koji su pisali neke od komentara ima mentalni sklop klasicnog sledbenika hitlera u 20im i 30im. neka nam je kao narodu bog u pomoc! ovo nije nikakva uvreda drugih korisnika, vec na zalost realna dijagnoza, tako da se nadam dacete mi objaviti komentar.

d

pre 8 godina

treba znati da jevreji nisu nacija vec vera.da je hazarsko carsvo koje se nalazi u rusiji a hazari su bili jevrejske vere.tako da je u rusiji bilo dosta jevreja.jevreji su vredna i dobra vera jedini im je problem sto ne prihvataju druge vere i druge ljude ne smatraju sebi ravnima

Cent

pre 8 godina

Mala lekcija iz istorije, za ove što pričaju o Jevrejima u revoluciji, Letonci su bili 10 puta zastupljeniji proporcionalno od Jevreja u komunističkoj partiji u ranim 20im. Letonci su čuvali Lenjina recimo.
Isto za ostale baltičke narode, Poljake, dok su Jevreji bili dvaput zastupljeniji od Rusa.
Finci su takođe imali ogroman broj komunista i brutalan građanski rat.
Ali opet su ogromna većina brojčano bili Rusi, Bjelorusi i Ukrajinci. Jevreja je u ruskom carstvu bilo nekoliko miliona, a oko 20,000 su bili boljševici. Normalno da su bili boljševici, jer su bili žrtve užasnih pogroma decenijama i nisu imali mnogo simpatije za cara. Uglavnom, "jevrejska boljševička revolucija" je mit i prženje naroda. Staljin se posle obračunao sa Jevrejima, ostao je Lazar Kaganovič, Sverdlov je poginuo 1919, a Kamenjev, Zinovjev i Trocki su ubijeni. To su bili glavni Jevreji u revoluciji.
Inače, čovjek koji je organizovao crveni teror i Čeku (kasnije NKVD) je bio Poljak, Dzeržinski.

Zoran M.

pre 8 godina

Mene zanima kako su se ameri i rusi na racun spasavanja sveta od Hitlera dogovorili da podele svet na zapad i istok...otkud zid u Nemackoj?

A

pre 8 godina

Hitlera je stvorio nemacki narod.
(sah 88, 12. april 2016 19:45)

Pojma nemaš kao što ni Admin koji uporno ne proPušta komentare o super bogatima kojih je 300 familija i ima ih 8000 hiljada i samo se međusobno venčavaju i udavaju gde ova super bogati tj. bankarski lobi, koji je glavni pokretača ratova, postavljanje režima, kojima služe direktno i indirektno masoni i masonske lože i koji čovečanstvo drži za vrat već 300 godina.

srbijasine

pre 8 godina

" počeo da mu puni glavu idejom da su iza Oktobarske revolucije i uspostavljanja SSSR stajali Jevreji ." Kakva glupost, pa svi znaju da su Samaricani ubacili boljsevizam u Rusiju!

Sasa

pre 8 godina

Ja se samo nadam da iza vecine ovih afirmativnih komentara glede nacizma, rasizma, fasizma... u poslednje vreme, stoje klinci koji nemaju vise od 17 godina. Ipak, plasim se da nije tako...

Miroslave

pre 8 godina

Nacisti nisu postojali 1919 god ..Mozda je bio clan Radnicke partije ali nacional socijalizam je nastao kasnije 20 tih godina
(felix, 12. april 2016 20:07) Prolupa i ostade živ, čak čovek ni kriv ni dužan dobio 90 pluseva. Pa Radnicka partija je još 1920 god. promenila ime u Nationalsozialistische (!) Deutsche Arbeiterpartei (NSDAP) i program im već tad bio u pravo takav - nacional socijalistički. A što se tiče uloge jevreja u oktobarskoj revoluciji koju je neko ovde spomenuo - možda su jevreji imali važnu ulogu u revoluciji, ali tvrditi kako oni stoje iza iste je više nego smešno. Odavno se zna da je nemački Kaiserreich stajalo iza svega: http://m.spiegel.de/spiegel/spiegelspecialgeschichte/d-54841257.html Informišite se malo ljudi!

srbijasine

pre 8 godina

@ (Cent, 12. april 2016 20:44)
Promasio si poentu, tekst tendenciozno govri da je mit da su Jevreji stajali iza Oktobarske revolucije, a to je cinjenica. I jos samo da dodam da Jevreji nisu samo religija vec i narod.

zulfikar

pre 8 godina

"Iza svega stoje jevreji" jos jedna u nizu besmislenih teorija... Ako su tako mocni zasto ih ima svega par miliona i zive u potpuno nesigurnom okruzenju? Ili ce biti da nisu bas tako mocni? Da neko kaze iza svega su englezi pa da ima smisla, ali jevreji... stara verska glupost

Aleksandar

pre 8 godina

@Duncan

Zapravo, stvoren je. Moze se reci, stvaran. Klasicno ispiranje mozga. To se i dan danas radi. Svrha toga je izazivanje ratova, da bi se prodavalo oruzje ili finansiralo sve moguce. Od raznih eksperimenata, do kreacije. Ono sto ne bi mogao u normalnom okruzenju. A kada se sve to zavrsi, finansiraju se obnove. I uvek se finansiraju obe ili vise strana u sukobu.
Ako se pitas ko to radi, to rade odredjene grupe ljudi, porodice, koji su tada i danas poznati mnogima. Svrha? Pa posedovanje svega. Cisto da znas, oni poseduju skoro sve, iako svi mislimo da mi posedujemo nase.

Pavle

pre 8 godina

Lenjina su u carsku Rusiju poslali Jevreji u blindiranom vagonu. Vecina ministara u komunistickoj Rusiji su bili Jevreji. Bio je cak jedan americki drzavljanin(Jevrejin) na mestu za trezor i nacionalno blago, kad je odlazio predao je celih 5% od zatecenog. Srbija jevrejskoj zajednici placa 1 milion evra za nesto sto su Nemci i hrvati uradili u II sv ratu.....eeeeee

Tata spalio Đenku

pre 8 godina

"Rozenberg je bio taj koji ga je od tog trenutka uzeo pod svoje i počeo da mu puni glavu idejom da su iza Oktobarske revolucije i uspostavljanja SSSR stajali Jevreji."

To nije ideja, nego činjenica, a svi oni koji misle da je drugačije, varaju se. Jevreji ne da su učestvovali, već su organizovali revoluciju sa ciljem uništenja Rusije, a to im je i danas cilj. Jedan Rus je došao do jevrejske knjige "Protokoli sionskih mudraca", koja nije zapravo knjiga, već plan kako uništiti Goje (a tako jevreji zovu sve ostale koji nisu jevreji i smatraju ih nižom rasom). Otišlo se toliko daleko, da su nakon otkrivanja te knjige, uspeli da novcem izlobiraju i "dokažu" da je knjiga laž i da je taj rus autor knjige. Imam jednu veoma vrednu rusku knjigu iz 2008. godine u kojoj su dati podaci o sastavima Ruske Dume od stvaranja SSSR-a, pa do raspada, poimenično za svakog člana, počevši od predsednika SSSR. Preko 99% su bili jevreji u sastavu svake Dume, a jedini rus na čelu SSSR-a je bio Nikita Hruščov. Lenjin je bio jevrej, Staljin gruzijac, Brežnjev, Gorbačov, Jelcinj jevreji itd..

Goran

pre 8 godina

"Hitlera je stvorio nemacki narod.
(sah 88, 12. april 2016 19:47)"

Istina, kao i sto su Hrvati stvorili Pavelica, Srbi Milosevica, Mladica, Karadzica, Seselja, Vucica ... svaki narod ZASLUZUJE SVOJU VLAST. E, sad ... Nemci su naucili lekciju, licno sam prisustvovao kontramitingu, kada su neonacisti zakazali miting u Karlsruhe-u ... tada ih je normalan narod oduvao sa ulica.

Misha

pre 8 godina

> Hitlera su stvorili Britanci I Amerikanci,

Kao prvo, niko ne bi radio protiv sopstvenih interesa. Kao drugo, nisu Britanci i Amerikanci neka nadrasa sposobna da vlada sobom i drugima, a ostatak sveta neka niža rasa koja nema moć ni sama sobom da vlada.

Cent

pre 8 godina

@Tata spalio Đenku
Koju to knjigu imaš? Malo se obrazujemo po neo-nacističkim forumima a? Spominješ neke nebuloze kao Protokole koji su dokazan falsifikat.
I priča ti je generalno u tonu nacista. Kakav crni Jeljcin i Gorbačev? Nemaju veze sa Jevrejima. Andropov i Brežnjev su bili Rusi recimo.
Jevreja je u ruskom carstvu bilo nekoliko miliona, normalno da dosta Rusa ima nekog pretka koji je Jevrej. Ne znači da su oni Jevreji.
U ruskom carstvu je postojala velika mržnja prema Jevrejima a oni su smatrali da iza toga stoji car i elita, tako da su neki podržavali pokret koji ih nije ubijao i progonio (do Staljina). Od Staljina pa do kraja SSSRa opet je krenuo lakši anti-semitizam.
Nema tu nikakve zavjere. Bilo je oko 20,000 Jevreja u komunističkoj partiji (od nekoliko miliona), i ogroman broj je pobijen za vrijeme Staljina. Ovi koji sam naveo su bili glavni, ostatak vođa nisu bili Jevreji, niti je Lenjin bio Jevrej.
Niti su ti Jevreji bili Jevreji u smislu religije, bili su ateisti, komunisti. Kao što rekoh, 78 na 1000 Letonaca su bili boljševici, a 7 na 1000 Jevreja, znači jesu Letonci "organizovali" revoluciju?
Srbi opet uvoze pogubne ideologije iz inostranstva. Što ne spomeneš braću Rotenberg koji su bliski saradnici Putina?
Jevreji nisu monolitna grupa, ima ih svakakvih, baš kao i Srba ili Hrvata recimo. A ti prosipaš ideologiju onih koji su Srbe, Jevreje i Ruse zajedno istrijebljivali.

Misha

pre 8 godina

A u svojim momoarima on spominje i nas Srbe:

"Thus the Mediterranean type is dominant in Spain, the Dinaric type among the Serbs, the Nordic type among the Germans and the English."

Werner von Siemens

pre 8 godina

Nije mi bas jasno kako to moze da bude "cinjenica" da su Jevreji stajali iza Oktobarske revolucije, kad ima dosta nas koji se sa tim ne slazemo, a imamo i argumente (ima dole link ka sajtu nemackog casopisa Spigel od "Miroslave, 12. april 2016 22:32"). Mislim da bi ipak bilo umesno koristiti izraze kao sto su "mogucnost", "teorija", "alternativno objasnjenje".

Takodje me zanima da li su etnicki Jevreji u SSSR, koji su bili komunisti, bili i ateisti? Ako jesu, postavlja se pitanje da li su oni onda isto sto i religiozni etnicki Jevreji? Izmedju ostalog pitam ovo zato sto neke pristalice gornje "cinjenice", kazu da se Jevreji ateisti progonili religiozne Jevreje, jednako kao i religiozne Ruse. Tako da se odjednom u njihovoj prici pojavljuju dve grupe Jevreja. Dalje, Trocki se recimo nije izjasnjavao kao pripadnik jevrejske nacionalne manjine (pored toga sto je bio ateista). Zbog cega onda on ne bi smatrao Rusa ateistu blizim sebi od jednog religioznog Jevrejina?

I uopste, cemu tako jaka teznja da se ljudi jevrejskog porekla stalno posmatraju kao homogena grupa? Nije li podela Srba na partizane i cetnike ipak koliko-toliko ziva 70 godina posle kraja oruzanog sukoba? I da se vratim na Rusiju/SSSR – na osnovu cega se veruje da su svi Jevreji, ili barem velika vecina njih, u gradjanskom ratu od 1918. do 1922. bili na istoj strani? Voleo bih da vidim neki dokaz.

only fools and horses

pre 8 godina

sve i svasta sam dosad cuo na ovom forumu, ali sad kad nisam pao sa stolice procitavsi da je carska rusija bila jaka drzava :-)

(andreas kisser, 12. april 2016 23:46)

Kad neko ko pretenduje na zvanje sveznalice, koji deli naokolo lekcije, napiše ovako nešto, bude mi sve jasno o njemu.
Jedino nisam siguran da li je upotreba malih slova gde im mesto nije, neznanje, nemar ili namera.

A

pre 8 godina

@ (andreas kisser, 12. april 2016 23:46)

Imaš Nick po tom gitaristi za koga nikada nisam čuo, kao što ti nikada nisi čuo što je napisao gore pomenuti (Kg rulz, 12. april 2016 20:37) i koji je u potpunosti u pravu i istina je napisana. 300 super bogatih familija drži ovaj svet u šaci i ako tebi i ostalima ovo nije jasno, onda i da vam dodam i ovo: zašto ide hajka protiv Donald Trump-a, zato što je i on milijarder i plaća svoju kampanju iz svog džepa, kao što je super bogati milijarder i Rockefeller čiji kandidatkinja za USA President je Hillary Clinton tako je ona u džepu Rockefeller-a i ostalih super bogatih i radiće što žele. USA Political Field je kupljeno od strane ovih super bogatih već odavno, ali se sada se tu umešao jedan neki tamo Donald Trump (žena Slovenka bivša Jugoslovenka) i ko ne igra po pravilima i scenografiji super bogatih može mu/njoj svašta desiti i zato sve ružno pljuju po Donald Trump-u. Nisi ti ni blizu svestan šta se radi po svetu i ko vuče konce. City of London je država u državi, sa svojom policijom i pravilima i tamo je takođe šef jedan od braća Rothschild (pravo prezime Bauer=seljak na nemačkom) a rodom su iz Frankfurt am Main iz Judengasse. Svi masoni su u šaci sa kompletnim bankarskim infrastrukturama u rukama ovih super bogatih čiji rukama je njihova privatna banka Federal Reserve System (FED) koja štampa dolar bez pokrića. JFK (John Fitzgerald Kennedy) hteo je vratiti u USA ruke tj. nacionalizovati i zbog toga je ubijen.

Bivši komentator

pre 8 godina

S obzirom da smo dotakli samo dno, ja se ne pitam ko je stvorio Hitlera. Ja se radije pitam ko u ovoj maloj, siromašnoj i u svakom pogledu veoma zaostaloj zemlji mladim ljudima puni glavu teorijama tipa "Jevreji su krivi za sve".
Hvala onim malobrojnim kometantatorima koji su pokazali znanje i pamet. Sve ostalo je krajnje zabrinjavajuće.

Voodoo

pre 8 godina

Kao sto ovde pise obojica su se pridruzila nacistima, jedan u januaru, a drugi u septembru iste godine. Znaci ni jedan ni drugi nisu zacetnici, niti je Hitler ista mogao sam, te velike vodje su samo marketing, u to vreme kod Nemaca je palio takav tip vodje i kada su skupili kriticnu masu oko njega, a ta masa jeste uvek manjina ali kada ta manjina ipak naraste do nekog stadijuma, zbog svoje strasti i sto uglavnom u nju ulaze ljudi koji manje prezaju od opasnih poteza od prosecnog coveka ta manjina preovlada i vuce i ostale sa sobom u svom pravcu. Bilo je Nacistickih vodja i pre Hitlera, ali nisu jos uvek imali tu masu oko sebe da krenu, i nije Hitler bio sam ocigledno. Tako je sa svim vodjama svuda, samo je pitanje stanje svesti u toj zemlji u momentu i da li se ta masa ljudi zagrizena u nekom pravcu drzi pod kontrolom da me poraste dovoljno da uvede ostatak u ludilo ili se pusta da naraste. Primer ex yu ratova, ako idete po ex yu zemljama siguran sam da ce vecina reci da bi bilo bolje da nije bilo rata i slicno, ali kada masa krene ostatak ili bezi ili se pridruzuje. E sad za silne teorije zavere upravo ovde treba traziti pocetak, zasto je pusteno da u silnim slucajevima vlasti drzava obrazuju tu masu. Najbolji primer je mozda Trampova kandidaturs, pre 10-15 godina politicke i biznis elite nikada ne bi dopustili da lik kao Tramp bude kandidat, sada sem direktnih protiv kandidata, a i oni relativno blago, niko ne izlazi da kaze kako je to pogresno i kako cak pojedine njegove izjave su mozda i protiv ustavne. Ne, sada se dopusta njemu da svojom kandidaturom i nastupima ubedjuje i prikljanja sve vise Amerikanaca ka nekom ekstremnijem nacionalizmu. Time njihov broj raste, od beznacajne manjine oni postoju glasna solidna manjina, cak i da Tramp nije taj lider otvara vrata sledecem tako sto je pomerio prag tako reci.

Jabučilo

pre 8 godina

Plan je, navodno, bio da na vlast dođe neko ko će proterati Jevreje iz Nemačke, Poljske i sl, da se presele u "Izrailj" (da nije na vlast došao Hitler, došao bi Mitler, Vitler - svejedno). Genocid i 6 miliona žrtava nisu bili deo plana, već se Hitler pogubno otrgao kontroli.
Epilog znamo. Posle teškog stradanja u Holokaustu i ratova sa Arapima stvoren je i učvršćen Izrael.

Vojvodina

pre 8 godina

Hitlera je stvorio nemacki narod.
(sah 88, 12. april 2016 19:47)

Ako je tako, onda je Milosevica stvorio srpski narod i Putina ruski. Ako su Nemci odgovorni za Hitlerove zlocine, i mi smo za Slobine, a Ruje za Putlerove.

KakvaPetljancija

pre 8 godina

A ovde (USA) Jevreji se kunu u to da su Sovjetski komunisti sprovodili drugi holokaust te da su progonili Jevreje ... A sad kaže Jevreji stoje iza Oktobarske revolucije. Ma, tu se ne zna ko koga... A mi, plebs, trošimo energiju na forumima i čekamo u koji sledeći rat će nas poslati

sve je napisano, samo treba citati

pre 8 godina

> Hitlera su stvorili Britanci I Amerikanci,

Kao prvo, niko ne bi radio protiv sopstvenih interesa. Kao drugo, nisu Britanci i Amerikanci neka nadrasa sposobna da vlada sobom i drugima, a ostatak sveta neka niža rasa koja nema moć ni sama sobom da vlada.
(Misha, 13. april 2016 09:25)

Interes Britanaca i Amerikanaca je bio da postoji taj i takav Hitler. Rezultati rata jasno govore o tome. Uporedi broj zrtava u SSSR-u, Nemackoj, Kini, Japanu i na primer Jugoslaviji i Poljskoj za brojem zrtava u Britaniji i SAD. Uporedi finansijske rezultate ratova u istim drzavama. U najkracem, SAD i Britanija su zelele rat izmedju Nemacke i SSSR-a kako bi njihovim medjusobnim slabljenjem preuzele kompletnu dominaciju.

Stella

pre 8 godina

Hitler je bio nuspojava duboke krize jednog drustva, sistemska greska koja se otrgla kontroli. Previse lako je zapalio ojadjene i ozlojedjene Nemce (gubitnike 1. svetskog rata), gladne, siromasne i anarhicne. Cak i protiv takvog Hitlera je bila vecina nemackog naroda (nazalost precutno u pocetku, kasnije se nije ni smelo), ali je on iskoristio silu manjine koja ga je slepo sledila i uzeo svu vlast u svoje ruke. Ne opravdavam Nemce - morali su da se bore sami dok nije bilo prekasno - ali je cinjenica da ih je obmanuo i prevario svojim zapaljivim govorima, grandomanijom i pokazivanjem sile. Ocigledno su se lako pomamili na to i to je njihova krivica.
Prosto je cinjenica da su jevreji (pojedinci, ne jevrejski narod) idejni tvorci oktobarske revolucije (jos jedna drustvena anomalija koja se takodje otrgla kontroli koristeci siromasne i gladne). Koji im je bio cilj, to dalje mozemo da nagadjamo i spekulisemo: za njih jeftin a za Ruse vrlo skup socijalni eksperiment, ili mozda slabljenje i unistenje poslednjeg velikog carstva u Evropi, ili prosto ubedjenje da je takva ideologija ispravna, verovatno od svega po malo.

istorija

pre 8 godina

Hitlera je stvorila Nemacka istoriografija 19tig i 20tog veka, koja je velicala nemacku nacionalnost, negovala nemacki mit i zagovarala ujedinjenje nemacke pod pruskom. Njihov ideal je bila jaka drzava sa agresivnom spoljnom politikom, uzdizanje germanske rase i minorizovanje ostalih. Osnove Kanta i njegovih naslednika Drojzen, Trajcke...

socijalista,antikomunista

pre 8 godina

@bxo. Cionisti su stajali iza Oktobarske Revolucije. Nisu svi Jevreji Cionisti, kao sto nisu ni svi Hrvati Ustase, a kao sto je Ustastvo antihrvatska ideologija (poklonjene teritorije Italiji i Madjarskoj za koje je kralj Aleksandar hteo da ratuje, samo da bi se na miru klali pravoslavni Hriscani), tako i danasnji Cionizam nema nikakve veze sa Mojsejem, Ilijom i Jeremijom....Ovaj deo da je prvobitno bilo zamisljeno da se Jevreji samo proteraju iz Evrope je zivi dokaz, jer je to bio neophodan uslov za nastanak drzave Izrael. Sam Bibi Netanjahu je pricao kako je zapravo Jerusalimski Muftija platio Hitleru da drugacije resi to pitanje, jer on ne zeli tolike Jevreje oko sebe. Steta, jer sa Izraelom nema mira na bliskom istoku, a Evropa je bez Jevreja kulturno siromasnija...

cobo

pre 8 godina

Hitlera je stvorio Bog a uzdigao ga njegov narod i pustio ga niz vodu ko mi Milosevica .Prvo se digne narod,kao stampedo i stane .Zato narod ne sme da vlada,to mogu samo hladne glave.Nemacku istoriju poznam ko svoj dzep a moja cerka koja ovde u Nemackoj pohadja gimnaziju nista o Hitleru nije ucila .Istorija je istina a svak ima svoju istinu,gledanu iz svog ugla i iz svojih interesa .Sav zapadni svet veruje u jednog Jevreja Isusa Hrista,a niko ne voli Jevreje ?Zasto,zato sto su slozni ?U Srbiji se uzdizu neki vladari koji su jedni drugima vadili oci ili vlastodrzci koji su Turcima pomagali da zauzmu teritorije srpskog naroda i da napreduju prema zapadu.Srpska istorija postoji 4-5 vekova pa opet ne postoji 4-5 vekova,tako da je i nemamo i o nama nista ne znamo,a kamo li nesto o Hitleru,Staljinu,Rotshieldu,Lenjinu,Marksu....Mozda smo naucili to sto pise a ko je to pisao i koliko je tu istine ima,kojim interesima se pisac vodio ?!Sta u srpskoj istoriji pise o Titu ?
Prvo popravite i okrecite to sto je on napravio pa onda citajte,jer u Srbiji sve sto j e napravljeno,napravljeno je za njegovog vremena,pogledajte kroz prozor,(pogotovo ovi u vecim gradovima)!

istina

pre 8 godina

Hitlera je stvorio nemacki narod.
(sah 88, 12. april 2016 19:47)

A od kojih para, strucnjace? U to vreme je nemacki narod bio u finansijskim problemima isto kao srpski narod 1993. Nisu imali za osnovne potrebe, a ne da finansiraju nekakvog Hitlera. Pare su stigle sa engleskog govornog podrucja... A nemacki narod je naseo na stos i sledio.

Pablo

pre 8 godina

Za ove koji ponavljaju pitanje cije je prezime Rozenberg, reci cu im da je u pitanju nemacko prezime.

U jednom trenutku austrijske istorije, koja je tada vladala i nemackim zemljama, negde pred kraj 18. veka, Jevrejima je nalozeno da moraju da promene svoja prezimena u nemacka, i to da ih otkupe, inace ce im drzava dati prezimena po svojem nahodjenju. Tako su jevreji poceli da uzimaju nemacka prezimena, a posto je recimo ruza u to vreme bila jako popularna, mnogi Jevreji su uzimali prezimena koja pocinju na Rosen. Prica je mnogo duza, ali nadam se da je ovoliko dovoljno.

zoran

pre 8 godina

Bavio sam se malo, američkim federalnim rezervama(krupni bankari), i došao do saznanja da da su oni u stvari pravi vlasnici Amerike, i da oni sve odlučuju. NJihovi izbori su farsa, jedini koji je pokušao da im se suprostavi je bio Kenedi, i znamo kako je zavrsio. O ovom imam puno toga, ali preskočiću.
Znači Oktobarsku revoluciju su finansirale američke federalne rezerve
Lenjin je bio vodja, zar ne ?
Ne smem da vam pričam ko je finansirao Hitlera, koja banka. Nemačka je bila bankrot, postavlja se i pitanje zašto su to sve radili.
Mislim da se zna zašto, ali ne smem ovde da kažem, neće pustiti komentar,
ali ako bih i zašao malo dalje, pronašli bi me oni.
Inače Jevreji su jedan jako vredan i radan narod, koji gleda samo svoj posao, tako da o njima imam najlepše mišljenje.
Naravno, da se to ne odnosi na američke federalne rezerve, i pojedine eksponente kao što je bio Lenjin recimo.

zile

pre 8 godina

Jevreji su i vera i narod. Askenazi su hazarskog porekla iz rusije i nisu bas druzeljubivi. Vrlo homogena nacija. Separdi su mešoviti i oni su mešani i vrlo se dobro razumeju sa arapima npr. Jedni sa drugima nemaju puno veze. Različit im je jezik. Verovatno naslednici hebreja. Čine samo 10 posto svih jevreja.

andreas kisser

pre 8 godina

@only fools and horses

komentarisem stvari o kojima sto usled interesovanja i zivotnog iskustva (putovanja, fudbal, formula, rok muzika i pop kultura), obrazovanja (doktor istorijskih nauka) i posla kojim se bavim (politicki konsalting) znam mnogo vise od 90 posto prosecnog komentatora (ok, sa izuzetkom fudbala, ali i tu se ogranicavam uglavnom na liverpul). e sad, to sto su neki od nas svestraniji i obrazovaniji od drugih nije moja krivica. ali ni u kom slucaju nisam sveznalica. ne komentarisem vesti o stvarima o kojima ne znam nista ili dovoljno (zivot u rusiji, prirodne nauke...). na te vesti volim da citam komentare osoba koje su zaista poznavaoci, milan-bgd recimo. odgovaram uglavnom na komentare koji su plod stereotipnog nacina razmisljanja, zabluda popularizovanih stampom i internetom, te duboko ukorenjenih mitova koje na zalost nikakvo obrazovanje ne moze da iskoreni. osoba koje ih pisu najcesce nemaju adekvatno obrazovanje i mojim replikama zelim da ukazem vecini citaoca na koju stranu bi trebalo da potraze odgovore. veoma cesto neznanje pojedinih komentatora treba ismejati jer je to jedina nada da ce sledeci put dobro promisliti ili proveriti stvari koje zele da javno podele sa drugima. neki komentari na zalost otkrivaju tako ogranicene licnosti koje ih pisu, da je uzaludan trud odgovarati na njih. recimo mislim da tebi nikada nisam odgovorio ;-)

e da, vezano za mala slova: recimo da me mrzi da pritiskam shift. i molim te, promeni nik!

andreas kisser

pre 8 godina

(A, 13. april 2016 01:34)

zaista ne znam kakve veze sa bilo cime ima cinjenica da ti nikada nisi slusao sepulturu!? vezano za sve ostalo sto si napisao: bez ljutnje, ali da smo danas u 1926., sa takvim razmisljanjem ti bi zaista bio sledbenik hitlera. prosecan simpatizer i glasac hitlera je imao pogled na svet oblikovan knjigama o predstojecoj kataklizmi civilizacije (poput recimo 'propasti zapada'), o jevrejskim zaverama (poput 'protokola sionskih mudraca', dokazanom falsifikatu sa pocetka 20. veka), vulgarizovanim tumacenjima niceove filozofije o rasnoj supremaciji, eugenikom, klaustrofobicnim strahom od izolacije i okruzenosti primitivnim rasama poput slovena, jevreja, itd. dodaj tome mit o nozu u ledja i dobijas potpunu sliku kvazi-politickog narativa koji je dominirao javnim prostorom vajmarske nemacke. na sve to dolaze ciklicne ekonomske krize, pustosece inflacije i opsta neisgurnost zivota u nemackoj tokom 20ih i eto vam recepta za dolazak jednog ludaka na vlast. 'mit 20. veka' (ne znam da li je iko ovde uopste procitao tu knjigu) je klasicno prezvakavanje popularnih pseudo-naucnih teorija tog vremena i daleko je od toga da bude neko originalno filozofsko delo. o samoj licnosti rozenberga koji je bio sve sem intelektualca, nesto sam na brzinu rekao u prvom komentaru. nemcima extremizam, rasizam i verovanje u zablude kojima bi opravdali sopstvene greske iz proslosti nije doneo nista dobeo. zato me boli da vidim da jedan deo mog narod koraca istim stopama.

trudbenik

pre 8 godina

Čudno je kako se osvedočene psihopate vrlo često dočepaju vrhovne vlasti. Njima je lako manipulisati a uloga naroda u sistemu demokratskih izbora je samo da bude topovsko meso.

lemsa

pre 8 godina

E, vala svasta. Iscrpili se, pa nam sada "velicaju" i marginalce. Bice zanimljivo sta ce nam anglocion mediji za 50tak godina pisati o Obami bin Ladenu.

ten yard penalty

pre 8 godina

pa verovatno je mislio da iseli jevreje... na onaj svet..?
(mehh, 12. april 2016 21:45)

ne,nego na Madagaskar!...verovali ili ne,ali tako je...kad se to izjalovilo i kad vishe nisu imali realnu ideju shta cce s njima,"smislili" su grozomorno "Final solution"(konachno reshenje) na sastanku glaveshina u februaru 1942.,u jednom pruskom zamku na jezeru,mislim da se zvao Wandsee,ili tako nekako....

Jabučilo

pre 8 godina

"Mala lekcija iz istorije, za ove što pričaju o Jevrejima u revoluciji, Letonci su bili 10 puta zastupljeniji proporcionalno od Jevreja u komunističkoj partiji u ranim 20im." reče Cent, itd.

Zato su Jevreji bili vrlo neproporcionalno zastupljeni u vrhu te iste komunističke partije. Procentualno ih je bilo značajno više nego što što ih je bilo u sastavu stanovništva.
Činjenice su činjenice. Da li su pravilno tumačene, to je druga priča.

ten yard penalty

pre 8 godina

Zna se ko je stvorio molera i zasto, nemojte mi tu neke dnevnike.
(Bagili, 12. april 2016 21:52)

nisi skapiro kako treba!..Adolf je bio slikar,tachnije "u pokushaju",ili ko shto Gebels reche za Rozenberga-"za malo"....a na nemachkom se slikar kazze "maler",a slikarstvo-"malerei"....nema veze sa molerajem!(krechenjem i farbanjem zidova)