- Komentari -
 1. - Kinezi u Kanadi žive "zajedno" u razdvojenim etničkim grupama od nekoliko hiljada mandarinskih i kantonskih dijalekata. Oni ni jedni druge ne podnose.
  - Južni Vijetnamci su Kinezi "Ho-Chi-Min" koji ne podnose Hanoi i ne govore iste jezike, a svi Vijetnamci u Kanadi "zajedno" i ustim grupama žive.
  - Severni Filipinci "Taga Ilog" (narod reke) govore "tagalog" jezik i ne podnose ostrva Cebu i Leyte zato što ova "primitivna ostrva" govore "cebuano" jezik i ostrvo Mindanao ima i "bradate turbane" bez dlake, a svi Filipinci u Kanadi "zajedno" žive.

  Svi novodošli su samo malo prljaviji od "ujedinjenih" Anglo-Saksonaca.
  Viva Canada!
  (boom - badaboom, 29. novembar 2015 09:36)

  # Link komentara

 2. Valjda cemo i ovo uspeti da unistimo.
   (Dio, 29. novembar 2015 09:16)

  # Link komentara

 3. -"Priča o ovoj neobičnoj rupi u tlu, koja je gotovo savršenog kružnog oblika, počinje u doba pleistocena..."

  Naučnici ove teze "lično videli i svedočili svemu svojim očima" - kroz teorije i naučne discipline koje su 100% tačne(danas! sutra već možda sve padne baš u tu vodu o kojoj pričamo) po principu - majke mi!
  Znam ja ljudi da imaju tu one kao hemijske procene starosti, sadržaj materijala, pa ovo, pa ono... ali, ja vam to sve zovem "vradžbine" od strane "vračeva sa diplomom"! Opet da docrtam, ne osporavam da oni možda i jesu u pravu, samo držim to toga da je sve to bilo tako davno... da ne da je moguća loša interpretacija događaja, nego ličnog sam stava(u kom ne bežim od zablude) da je SKROZ pogrešna! Jer nema nijednog živog naučnika danas iz doba pleistocena :D!


  -"Zanimljivo je i da Pingualuit nema pritoke i da vodu dobija isključivo zahvaljujući padavinama, a gubi je isključivo isparavanjem."

  Ali zato mi je ovaj deo teksta simpičantan. Pingualuit je nalik čoveku, nalik svemu živom, što "navodi na zaključak" da su možda i kamen i voda i vatra živi. Svi oni funkcionišu po tom zakonu - kada pada na njih njihova suština sa Neba, oni rastu, kad krenu da se gube, na kraju ispare!

  Čovek je, naravno ko bi drugi, jedini što "malo odudara"! On mora sam svesno da nađe gde na njega "pada" ono od čega raste, i da se svesno suoči sa svojim isparenjem! Svemu ostalom se to dešava spontano!

  Vaš naučnik iz doba Jure Stublića
  ("Sjećam se prvog poljubca..." - znate li pesmu ;)?, 29. novembar 2015 04:22)

  # Link komentara

 4. Carobno! Canada je jedno od najbogatijih zemalja prirodnim lepotama.
  (carager, 29. novembar 2015 01:05)

  # Link komentara

 5. I Ohrid je po mnogo čemu specifično jezero. Mislim da je treće na svetu po prozirnosti.
   (Ronac, 29. novembar 2015 00:42)

  # Link komentara

 6. Al' u stvari nije.
   (Getsuga Tensho, 29. novembar 2015 00:24)

  # Link komentara

 7. neverica!
  (sasa, 28. novembar 2015 23:25)

  # Link komentara

 8. Super!!!
   (Trevor, 28. novembar 2015 23:07)

  # Link komentara

 9. Lepo. Ali još lepše i imozantnije je jezero Krejter Lejk (Crater Lake) u Oregonu, nastalo na krateru urušenog vrha, posle stravične erupcije nekadašnje planine-vulkana Mazama.
   (Paralelni Svet, 28. novembar 2015 22:18)

  # Link komentara