Aktuelno 4

28.03.2024.

9:05

Kralj Čarls spreman

U godišnjoj poruci za Uskrs, britanski kralj Čarls, kome je nedavno dijagnostifikovan kancer, poručiće da je Isus Hrist dao "primer kako treba da služimo i brinemo jedni o drugima“.

Izvor: Tanjug

Kralj Čarls spreman
Profimedia

Podeli:

Kako piše Skaj njuz, kralj će istaći kako su Britanija, kao nacija, "ima veliku dobrobit od onih koji pružaju ruku prijateljstva prema ljudima, posebno u vreme nevolje“.

Kralj, koji je stupio na tron pre 18 meseci, potvrdiće svoj zavet sa krunisanja "da neće njega služiti, već će on biti taj koji služi".

Iako Čarls neće direktno spomenuti svoje i zdravlje princeze od Velsa, Skaj njuz navodi da će njegove reči odražavati reakciju nacije na te vesti, dok kralj i Kejt nastavljaju sa lečenjem karcinoma.

Možda vas zanima

Aktuelno

Kraljica Kamila progovorila o Kejt Midlton

Britanska kraljica Kamila posetila je britanski grad Šrusberi, gde je od građana dobila poklone za princezu od Velsa Kejt Midlton, te rekla da će princeza biti oduševljena zbog podrške građana.

18:27

27.3.2024.

30 d

Kralj Čarls se, od objavljivanja dijagnoze u februaru, udaljio od javnih dužnosti, ali se očekuje da će se pojaviti na uskršnoj crkvenoj službi u nedelju sa kraljicom Kamilom.

Kejt, princeza od Velsa, je u petak poručila da je nakon zakazane abdominalne operacije u januaru, otkriveno da pati od nespecifikovane vrste karcinoma, a da trenutno prima preventativnu hemioterapiju.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: