Aktuelno 7

24.03.2024.

11:11

Čuveni lekar sumnja u dijagnozu Kejt Midlton: "Ne postoji preventivna hemoterapija" VIDEO

Glavni medicinski dopisnik CNN-a Sandžej Gupta, komentarisao je dijagnozu princeze od Velsa.

Izvor: B92

Čuveni lekar sumnja u dijagnozu Kejt Midlton: "Ne postoji preventivna hemoterapija" VIDEO
Profimedia

Podeli:

Kejt Midlton se konačno pojavila i otkrila istinu o svom stanju. Ona je u kraćem videu priznala da ima karcinom, ali isto tako, nije želela da otkriva detalje.

Ona je saopštila da je u ranoj fazi lečenja i na preventivnoj hemoterapiji, međutim, Sandžej Gupta, neurohirug, je sumnjičav kada je u pitanju "preventivna hemoterapija".

"Hemoterapija se nikada ne daje preventivno. Rečeno je da ima rak, ali mi ne znamo o kojoj vrsti raka je reč. Jedino što znamo je da nakon operacije dobija tu "preventivnu hemoterapiju". Sve ovo je prilično delikatno za komentarisanje, ne znamo koji rak je u putanju, u kom je stadijumu. Nismo ništa čuli od medicinskog tima kao recimo: "Stvari stoje tako i tako, mi očekujemo potpuni oporavak", rekao je čuveni neurohirurg za CNN.

"Ona lično to jeste rekla, ali postoji gomila pitanja na koja je potrebno dati odgovor. Postoje određeni lekovi koje pacijetni primaju, neki se uzimaju oralno, ali većina se daje intravenozno. Doduše, mi ovde pričamo o kraljevskoj porodici, te se većina stvari drži pod velom tajne. Priča ide tako, da su oni tokom operacije otkrili rak, i sada daju hemoterapiju da otklone eventualne ćelije raka koje su ostale nakon intervencije. Ne mogu više ništa da kažem na tu temu, jer ne znam koji tip raka je u pitanju, ne znam u kojem je stadijumu, ne znamo koji vid terapije prima i da li je potrebno bolničko lečenje", zaključio je on.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: